בסוף כיתה ט ישבנו חבורת הסנוביות ולקויות היכולות החברתיות ביחד וניסינו לפענח מה הסוד.
היו כמה גישות. הראשונה, כמובן, בואו נשאר אנחנו. מה שיגיע אלינו יגיע וה' יעזור. לא עזר לנו בכלל.
השניה, חייבים לקפוץ למים העמוקים. להתיישב עם בנות אחרות, לשמוע מה הן מדברות ופשוט להצטרף לשיחה. מדברים על סרט שראיתי? להתפרץ קצת, אנחנו ישראלים ככה אנחנו מדברים, להגיד את דעתי. מדברים על משהו ברומו של עולם? להגיד משפט אחד מלוטש היטב. זה עובד.
אבל מה שאני הכי אהבתי, זה להיות פשוט אתה עצמך. אני בן אדם מוזר. אני לא מבינה סיטואציות חברתיות וגדלתי בצורה שונה לחלוטין מכולם. יצאתי גם אחרת. אז זה להיות הפריקית, כן. זאת שאומרת דברים לא קשורים, שבוהים בה בתדהמה. ואז פתאום כולן רוצות להיות חברות שלי ושולחות לי הודעות של בואי תטוסי איתי בקיץ ואני רוצה לקרוא את הבלוג שלך.
אל תהיה פריק אם אתה לא פריק, אבל תהיה מה שאתה בדיוק. אם זה להיות שקט יותר, אז שקט יותר. אם זה להגיד דברים לא קשורים, אז דברים לא קשורים. להיצמד גם לשריטות וגם לנורמה.
אז אחרי ששואלים מה נשמע והכל מגיע למבוי סתום, פשוט להגיד ידעת? כמה טוב להיות פרח קיר הוא הסרט האהוב עליי ואני פשוט חייבת לספר לך עליו כי זה מתפרץ ממני החוצה. ולשבת לדבר עליו.
וכאן אני אעצור כי זה יצא לי הרבה יותר מדי ארוך.