שאלה: האם אפשר לתרום בתקופתינו למען ארץ ישראל?פרש יהודי
עבר עריכה על ידי פרש יהודי בתאריך ט' בסיון תשע"ו 22:48
אם כן איך???
הרי כל מה שנאחז בארץ.. המדינה בראשות בג"ץ תהרוס ותגרש.
אז תהרוס, ואנחנו נבנה שוב.מעוז אסתר לנצח

ושוב. ושוב. עד שננצח.

ואנחנו ננצח, ללא צל של ספק.

זה התורה אמרה, לא אני.

הרמב"ן (שכחת העשין ד') אומר שעל כל אחד ואחד מוטלת המצווה לעסוק בישוב ארץ-ישראל.

זה שהם הורסים צריך להיות חלק משיקול של אסטרטגיה נכונה, אבל לא היתר לא לעשות כלום.

דרך אגב, בקומי אורי למשל, לא היה פינוי כבר יותר משנתייםמעוז אסתר לנצח

וכנ"ל בכל גבעות יצהר.

כי זה לא גיבעהשלמהמלט

בטח שזה גבעהמעוז אסתר לנצח

במה זה פחות גבעה מגאול"צ למשל?

מי אמר שגאול"ץ זה גבעהשלמהמלט

אז מה זה כן גבעה?מעוז אסתר לנצח

הבאלדים?

אני לא מכיר גבעותשלמהמלט

תגיד לי גיבעה שקימתשלמהמלט

ולא חוות הישב הדעת אחיה אש קודש...שלמהמלט

גאול"צ קיימת!מעוז אסתר לנצח

יום כן יום לאאלעד

אז אתה לא מעודכןהדובדבן שבקצפת

אני כן. זה בדיוק העניין. למה חייבים להיות מעודכנים?אלעד

כי זה מאחז שנועד להרס ובניה מחדש,

ומתכנן מראש ככזה.

באסה

למה אתה סתם מווגנר?מעוז אסתר לנצח

יש בגאול"צ ישיבה רצינית עם עשר אנשים קבועים צדיקים שמוסרים את כל הכוחות שלהם יום-יום לארץ-ישראל.

אל תבלבל ת'מוח אם אין לך מושג.

אבל זה לא מהסיבה שאתה חושב.givonanach
ואין לי כוח להתחיל לכתוב. אולי ארחיב על כך את הדיבור כשניפגש. רמז: זה לא אומר שיצהר מנצחים, אלא מפסידים.
איתם אולי אתה מכיר גבעה/גבעות אני לא מכירSolomon

הי, יש פה עוד גבעוננח!מעוז אסתר לנצח

ידג זה שלמה מלטSolomon

פתחתי  חדש

אה, ואני עוד הדג...מעוז אסתר לנצח

תפרט, תפרט למה הם מפסידים...עלה למעלה
כי ברורgivonanach
עבר עריכה על ידי givonanach בתאריך י"ד בסיון תשע"ו 22:11
עבר עריכה על ידי givonanach בתאריך י"ד בסיון תשע"ו 22:10
שזה לא שאין פינויים כי הם מפחדים לפנות ביצהר. אני לא מתיימר להבין את הציונים, אבל לענ"ד זה מעיד שהסרוגה וכו לא מאיימים עליהם. אם היו מרגישים איום מזמן היו נלחמים בהם כמו בבלדים, גאולצ, ואפילו מעוז אסתר ועוז ציון. ברגע שיתנו להם סיבה לפנות יפנו. סוג של שיטת מקל וגזר
זה לא נכוןמעוז אסתר לנצח

הם לא רוצים לפתוח עימות חדש ביצהר כמו שהיה לפני שנתיים וחצי.

פעם קודמת שפינו את הסרוגה זה לקח יום שלם והביאו כמעט את כל יס"מ ישראל...

וברור שהם כן בעיה מבחינתם - הם מעיפים כמעט כל בנאדם שני משם בצו מנהלי...

רק מזכירה לעצמי להגיב אח"כהדובדבן שבקצפת
בוודאי שאפשר! אפילו מצווה!תהילה רבקה
כל מה שהמדינה רוצה זה להוריד לנו את הרצון לבנות. ככל שבונים יותר, אז נכון, המדינה הורסת, אבל זה מוכיח לה שאנחנו רציניים, שאנחנו ממשיכים למרות כל הנסיונות שלה.
ככל שהמדינה רואה שזה נושא שחשוב ליותר אנשים היא יותר מתייחסת. אם כולם היו אומרים המדינה הורסת אז אין מה לבנות זה היה ניצחון המדינה והערבים.
אבל לא. אנחנו צריכים לתרום, לעזור במה שאפשר ולהשפיע כי בלי כל זה לעולם לא נצליח להגיע לארץ ישראל השלמה.
>>>הדובדבן שבקצפת

צריך לרדת לשורש העניין.

במקום להתעסק בכיבוי שריפות, לחשוב איך למנוע אותן.

ההרס והבלאגנים הם רק סימפטום. השורש הוא חטא המרגלים, מאיסה בארץ חמדה. כלומר אנחנו לא מספיק רוצים את א"י. לא מספיק מבינים שהיא שלנו, לא מתנהגים כבעלי הבית.

זה בדיוק הרעיון של המאחזים - לבוא עם אמירה שאנחנו בעלי הבית, וככאלה, אף אחד לא יגיד לנו אם לשבת בסלון או במרפסת. אנחנו יכולים להתיישב בכל סנטימטר שבו נרצה להתיישב.

בשלב כלשהו, אם לנו יהיה ברור מספיק ונפעל במקביל שגם לאחרים יהיה ברור מספיק, ההרס יפסק.

הנפילות שלנו הן נפילות של תינוק שלומד ללכת, ובעז"ה הם ילכו ויפחתו עד שיעלמו לחלוטין (לעומת יישובי ההתיישבות הישנה- בית-אל, עפרה וכו', שהנפילות שלהם לצערנו הם של זקן גוסס. החוזק של יישוב לא נמדד בכמה זמן הוא מחזיק מעמד, אלא באם הוא מסוגל לקום ולהתחדש אחרי הרס). 

למדינה אין בעיה להרוס את גוש קטיף ועמונה גם עם כל ההפגנותפרש יהודי
והציבור הגדול.. גם להרוס את הבתים בבית אל
וככה שוב ושוב בגבעות ובמאחזים.
בג"ץ מחליט שזה לא חוקי וזהו. הוא מונע מלבנות לא משנה כמה ידברו על זה. וכמה חברי כנסת יגנו את בג"ץ זה לא ישנה משהו.

גם אם אנחנו עולים ואומרים שהם בעלי הבית הם הורסים ומראים לנו שאנחנו לא הבעלים.
איך אתם רואים אפשרות כזאת שהמדינה תשתנה ותאפשר לבנות???

אתם צריכים להבין מי שנותן את הפקודות זה אנשים שיושבים במזגן ולא מפנים בפועל. אין להם בעיה לומר אלף פעם לפנות כי הם במילא לא מתאמצים יותר מדאי חוץ מלהוציא מהפה ולרשום בדף את ההוראה לגרש. ויש להם אג'נדה פוליטית הפוכה.. והיא לא תשתנה. מי שהורס ומגרש בפועל ועושה את העבודה הפשוטה זה שוטרים פשוטים ולפעמים מלווה בכמה טרקטורים הם עושים מה שאומרים להם גם אם זה יהיה אלף פעם.. בשבילם זה כמו לגנוב, כמו משהו בילתי חוקי, וחייבים למנוע את זה.

אותם אנשים לא קשורים לתורה כדי שהם יחשבו שזה ארץ ישראל השלימה. בשבילם יש מדינת ישראל דמוקרטית עם גבולות ברורים ויש ערבים עם גבולות ברורים. וגם אם הם ערבים צריך לדאוג לזכויות שלהם. בשבילם זה משהו פנאטי בלתי חוקי ונוגד את הדמוקרטיה ואת השלום עם הערבים ולכן ההוראה שלהם לגרש ולהרוס לא תשתנה כמו שלא תשתנה ההוראה לעצור גנבים.

אז האחיזה שלנו לא תשנה את ההוראה להרוס.
ועצם זה שמגרשים אותנו כל פעם מחדש זאת אמירה חדה וחותכת שאנחנו לא בעלי הבית וכמה שנחשוב שאנחנו כן אנחנו לא.
א איך נכנס פה ארץ ישראל השלימה?
א"א לקחת כדוגמה את גוש קטיף, עמונה ובית אל.הדובדבן שבקצפת

בגוש קטיף נאבקו על 'הבית של הילדים המסכנים', לא על א"י. בבית אל הלכו בכלל על הסכמים.

(לא מספיק בקיאה במה שהיה בעמונה כדי להגיד מה היה שם)

אני יכולה לתת לך דוגמאות קרובות יותר, מגאולת ציון, כשיש כמה רכבים בכניסה לגבעה השוטרים כבר מהססים לעלות לפשיטה, בזמנו כשרצו לפנות ועשו אירוע שהיו בו אולי 200 איש, הפינוי נדחה בדי הרבה זמן, תחשוב מה היה אם היו שם יותר מ200.

עזוב את בעלי התפקידים, אם עמ"י באמת ירצה הוא יוכל להחליף אותם ברגע, בדיוק כמו שהפילו את שמיר על וועדת מדריד.

אם עמ"י היה רוצה הוא גם היה יכול להפסיק את הרדיפה אחרי הגנבים.

אולי לא האחיזה שלנו תשנה, אלא היקף מעגלי התמיכה שסביבה.

ועצם זה שאנחנו מצליחים לקום ולחזור כל פעם מחדש זאת אמירה חדה וחותכת שאנחנו כן בעלי הבית.

אין שום דבר בעולם שיכול להעיד שאנחנו לא בעלי הבית, כיוון שאין מציאות כזאת.

הגירושים מעידים אך ורק על זה שיש אנשים שעוד לא הבינו את זה.

כל מטרת המאחזים והכרזת הבעלות הזאת היא להגיע לארץ ישראל השלמה.

אם המטרה היתה להקים ישובים חדשים, זו בהחלט לא הדרך הכי יעילה.

תסכים איתי שלא נגיע לא"י השלמה בעזרת שיטת 'עוד עז ועוד דונם'? יש לנו מרחבים עצומים לכבוש...

מתסכל ככל שזה יהיה, אנחנו זקוקים לעמ"י כדי להתקדם באמת. א"א לכבוש לבד את ירדן, סיני, לבנון, סוריה, ערב הסעודית ועיראק.

מלבד ההיאחזות בפועל, לגבעות יש ערך נוסף, שברגע שתהיה כמות מספקת של מאחזים תהיה בעז"ה פריצה גדולה יותר של החזון לתודעה הלאומית, ובהכרח עמ"י יצטרך להתעמת עם שאלת בעלותנו על א"י, ואם היא אכן שלנו, אז כולה שלנו.

זה נכון ולא נכוןSolomon

מצד אחד אם אתה מסתכל אל זה בתור  מלחמה גדולה בדרך ליעד.

או מערכות קטנות  בדרך ליעד.

במחשבה גדולה אז עוד בית עוד דונם זה כלום .

אבל במחשבה קטנה כול בית ודונם זה ניצחון קטן  

אתה מחפש מחשבה גדולה או קטנה?הדובדבן שבקצפת

כיבוש מטבעו הוא בדרך של עז ודונם, גם אם צבא כובש הוא מתקדם מטר מטר, זה לא מציאותי לכבוש הכל ברגע אחד.

אבל השאלה היא זה מגיע כטקטיקה מלחמתית, כחלק ממערכה גדולה, או מתוך מקום של קטנות, של חוסר אמונה בזה שאנחנו בעלי הבית, פה נגניב עוד קראוון בלילה, שם נבנה בית כמה מטרים קדימה, העיקר שלא ישימו לב שאנחנו משתלטים פה... 

באמת יש הסתכלות על א"י במובן הצר של המושג, שא"י זה לרעות עדר, לבנות בית, להרחיב יישוב, אפילו להקים ישוב חדש לחלוטין-

ויש הסתכלות רחבה הרבה יותר על א"י, במובנה השלם, לא רק חלקיק ממנה, לא רק יו"ש והנגב והגליל, אלא הרבה מעבר, גם פיזית וגם רוחנית, תנאי קיומי הכרחי לעמ"י, וכו' וכו' ארץ ישראל על כל מעלותיה וקדושתה,

אם יש לנו מטרה לשנות מגמה מהסתכלות צרה להסתכלות רחבה- אז אנחנו חייבים להתנתק מהגלותיות הזו של בניה והתרחבות בהחבא, כי מי שהוא בעל הבית- הוא בונה מתי שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה, בלי הסכמים ובלי להתחבא.

מי שבונה מתי שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה לא יגיע לשום מקום.מעוז אסתר לנצח

זה ברור שצריך אסטרטגיה.

אבל הכל צריך להיות מתוך ראייה כללית - מה אנחנו עושים פה ולמה.

לא לאבד את הצפון, אבל לא ללכת ראש בקיר.

אם מבחינה אסטרטגית אני יכול לבנות כאן ולא שם וזה יחזיק יותר זמן אבל עדיין לא נאבד את האמירה שלנו - עדיף. אבל אם כתוצאה מהשינוי הזה יש איזשהו פגיעה באידיאל או בדרך - אז לא משנה שזה יותר משתלם, לא עושים את זה.

ולכן לא נלך להתרים לבתים בגולן, כי למרות שזה יחזיק הרבה יותר - לא על זה המלחמה היום ברוך ה'.

ברור.הדובדבן שבקצפת

כוונתי היתה שאם אסטרטגית יש מקום מסוים שיועיל לי לבנות בו בזמן מסוים, אני יכולה לבנות בו כי הוא שלי.

זהו שזה טעות. זה לא דונם ועוד דונם.פרש יהודי
הלוואי וזה היה ככה. זה דונם והריסה דונם והריסה.. זה דונם עד ההרס הבא.
לדוגמא פעם בתקופה של הבריטים כשעשו את חומה ומגדל זאת היתה השיטה דונם ועוד דונם כי לא היתה מדינה בריטית או ישראלית שתילחם נגד זה..
היום זה בלתי אפשרי בעליל. זה מצב הפוך המדינה לא נותנת לנו לאחוז ולהפוך ל בעלי הקרקעות ולהתקדם, היא הורסת. זה לא יעזור שנשאף בשורה התחתונה זה המצב היום. ודונם ועוד דונם לא אפשרי.
עם אתה מיאוש זה לא אומר שאתה צריך לנסות ליאש את כולםSolomon

וגם עם תנסה ליאש אותנו לא תצליךמוציא לשון  וגם  המרגלים ניסו ליאש אותנו והיה שם ענקים ...

אני לא מנסה לייאש.פרש יהודי
המטרה של שנינו אותה מטרה.
אני ואתה יודעים שכרגע הדרך שלך למטרה לא מגיעה למטרה. לא בגלל שהיא איטית אלא בגלל שהיא לא מכוונת לשם כי אנחנו בתקופה אחרת עם מונעים אחרים.
אני מנסה לומר שאולי צריך לשנות את דרכי הפעולה. אולי משהו יותר עמוק ושורשי.
מי אמר לך שזה לא מקדם את המטרהSolomon

אתה לא חייב לראות את התוצעות ישר 

אבל ברור שכול מעשה טוב זה עוד מדרגה בדרך לגאולה

למה לייאש????אלעד

תן להם לשחק עוד קצת, נגיד עד החתונה, במשחקי חתול ועכבר עם כוחות הבטחון

אל תגלה להם שאחרי עשור וחצי של 0 התפתחות בגבעות-הרווקים/ות ראוי היה לבדוק האם השיטה הצליחה או לא,

ולערוך סוג של אסטרטגיה חדשה בתקווה שאולי היא כן תצליח

אלעד עצוב שזה אמיתי שאנשים מסכימים לעצמם לחשובפרש יהודי
בלי לחשוב לעומק הבעיה
לאלעדSolomon

מה עדיף לשבת ולאגיד שהגאולה תצמך לי מהשמיים 

אנשים נלחמים אל גאולה ואתה אומר משחקים .

וגם ברור שיש הצלחות ולא תמיד אנחנו חיבים   לרואת את האצלך ישר

לכן הצעתי לא להתייאש ולא לוותר על האידיאליםאלעד

אבל כן לנסות לגבש אסטרטגיה חדשה.

בדיוק כפי שעשו החלוצים לפני 100 שנה ולפני 40 שנה כל אימת ששמו להם רגליים

זו לא בושה לומר: עד כה שיטה זו עבדה, מעתה אנו פונים לשיטה אחרת כדי להשיג את אותה המטרה

דוגמא לשינוי כיוון:

גבעות המורכבות ממשפחות, השקעה בגב ציבורי רחב ואמצעי פרסום ותקשורת אוהדים, ועוד - כיד הדמיון הטובה עליכם

בהצלחה!

בבקשה בו ותישם אסטרטגיה חדשהSolomon

אף אחד לא מתנגד  

מה אתה אומר..אלעד

אנשים כאן מתפצלים על ימין ועל שמאל בגלל שמישהו מעז לחשוב טיפה אחרת

קודם אצפה לבגרות ולכנות להבין שמה שנעשה עד כה - פשוט לא עבד.

משם נתקדם.

אך אתה בתוך שזה לא עובד ?Solomon

אם אחרי עשור וחצי של פעילות ומאמצים בלתי פוסקיםאלעד

אתם עדיין בונים באותו קצב בו הורסים לכם ואף פחות מכך,

אז זו אי הצלחה בכל קנה מידה.

אלא אם מטרתכם היתה להעסיק בני נוער/להעסיק משטרה וצבא/ליצור כותרות/לאחוז בשטח גם בלי לפתח בו מילימטר נוסף וכד'

שאל את עצמך היכן החבר'ה שאיישו את הגבעות לפני 10 ו5 שנים..

שאתה מתפס בסולם כמה שאתה עולה יותר למעלה זה יותר קשהSolomon

עם קשה ויש יותר מנעיות זה אומר שזה הדרך  וצריך לאמשיך בקול דרך אפשרית 

מנעיות לקדושת ארץ ישראל בית המקדש גאולה לצדיק זה רק בשביל לחזק

ואם אנשים מיואשים זה לא אומר שאנחנו חייבים להיכנס ליאוש 

קיצר לא הבנת כלום. סבבהאלעד

לך בכוחך זה וניפגש בעוד 20 שנה

להערכתי באותו מצב..

דבר אחד לא השתנה בשטח - 

מצב המאחזונים והסיסמאות בנות-האלמוות שכאמור מעולם עוד לא זכו להצדיק את עצמן

תהנו

נפגש בגאולה ותרעה שהכול היה לטובהSolomon

לגביי הדוגמאתהילה רבקה
זה מה שתנועת נחלה עובדת עליו בזמן האחרון..
על מה נחלה עובדים?עלה למעלה
על ערבה אנשים תמימיםSolomon

*הרבהצהובה

תעברי עם העכבר על העיגול האדום שבצד התגובה שלהצהובה

ותראי תתגובה שהיא הגיבה עליה,מסתומא שכתוב שם על מה הם עובדים.

כדי להצמיח גאולה צריך לדעת לכתוב את זה!עובד
מה היתרון הגדול של משפחות על פני רווקים? הדובדבן שבקצפת

אכן, נעשו טעויות רבות במשך השנים האלו.

אבל אני בספק אם חוסר ההצלחה נובע מעצם שיטת הרווקים/ות, או מטעויות שנעשו בתוך השיטה עצמה,

טעויות כמו- חוסר התעסקות בחזון, כביכול לכולם ברור 'ארץ ישראל' אבל בפועל אף אחד לא מבין מה הוא עושה שם, וכל אחד מתפזר לכיוון אחר.

וכן טעויות של התבדלות, התבודדות, בריחה מלאומיות, 

חוסר הבנה שבשביל להצליח לשגשג, בשביל למנוע 'משחקי חתול ועכבר' כהגדרתך, גבעה חייבת גב ציבורי.

עדיין לא הצלחנו לתקן את הטעויות האלה במלואן, אבל אנחנו מנסים, אנחנו בדרך. 

כמובן, אם יש לך הצעות טובות יותר, דרכים להוכיח שהן יצליחו וכו'- נשמח לשמוע, אין עניין להתקבע על שיטה אחת. 

יש אנשים שמדברים רק אל חזון ופחות בקרקעSolomon

נכון,גם מזה צריך להזהר.הדובדבן שבקצפת

חזון בלי מעש לא שווה הרבה, ומעש בלי חזון לא מחזיק מעמד יותר מדי זמן.

לכן צריך להיות עם יד על הדופק כל הזמן, לדעת איך לשלב בין שניהם.

חזון בלי מעש לא שווה הרבה..פרש יהודי
מעש שלא מממש את החזון שלו ולא יוכל לממש את החזון שלו זה המעש הכי בעייתי כי זה כמו אדם שטועה בניווט וחושב שהוא צודק כשהוא יגלה שהוא טעה על כל קילומטר שהוא טעהה הוא צריך ללכת שני קילומטר בחזור.. כשהזמן והאנרגיה מושקעים על הדברים שלא מקדמים את החזון אז הם מאבדים את הפוטנציאל של ההשקעה על הדברים שכן מקדמים את החזון.

לפעמים לדעת שאני טועה ולחזור אחורה לחשוב שוב ולשנות דרכי פעולה יותר חשוב מהתקדמות עיוורת בעשייה שלא מממשת כלום
אז עדיף לשבת ולא לעשות כלום?הדובדבן שבקצפת

זה בדיוק העניין של החזון והמעש. צריך את החזון, כי אחרת המעש מתמסמס או, כפי שכתבת, הולך לכיוונים לא נכונים. וצריך את המעש, כי בלעדיו אין כלום.

יכול להיות שאנחנו טועים, אנחנו בני אנוש. אין לנו נביאים שיגידו לנו בדיוק מה כל אחד צריך לעשות.

אבל ע"פ כל הנתונים שיש בידינו, הגענו למסקנות שאליהן הגענו ואנחנו פועלים על פיהן. זו ממש לא התקדמות עיוורת בעשיה. נראה לך שאני מקריבה כ"כ הרבה מהזמן והחיים שלי בשביל התקדמות עיוורת? נראה לך שלא ביררתי מה בדיוק אני עושה לפני? או אולי אתה חושב שאני עושה את זה סתם ככה, לכיף?

אם אגיע למסקנה שאני טועה, אני אחזור אחורה. כיוון שלא נראה לי שאני טועה, אני ממשיכה קדימה בכיוון שאני חושבת שהוא נכון. ככה לפחות יש לי סיכוי כלשהו להגיע, שזה הרבה יותר מאשר לשבת במקום ולחכות שתגיע אליך הארה נבואית אלוקית בקשר למה שצריך לעשות.

אני מאמין שחשבת על התכלתיות של מעשיךפרש יהודי
וזה לא התקדמות עיוורת במובן של עשיה ללא חשיבה.

אבל אין לאחיזה בקרקע שום קשר לרעיון של ארץ ישראל השלימה..

את טוענת שארץ ישראל השלימה תושג אחרי שאנחנו נרצה להיות בעלים על הארץ ולא נמאס בארץ חמדה..
את טוענת שהאחיזה בכל מקום היא הביטוי לבעלות והיא הביטוי לרצון להיות הבעלים.

למה אני לא חושב ככה?/ חושב שיש בזה מן הטעות?
1. את טוענת שההרס הוא רק סימפטום ולא השורש ולכן אם נתקן את השורש שזה הרצון לבעלות על הארץ יוכל להתממש החזון..
את צודקת את הית מדברת קבוצות אוכלוסיה יהודיות שקשורות ונמצאות בעולמה של יהדות ובעולמה של תורה, שם שייך העניין של השינוי דרך הסברה ודרך חוייה פיזית כדי לעורר את הרצון לארץ ישראל השלימה.
אבל המנגנון של המדינה ואנשים שנמצאים בעמדת מפתח בכל מה שקשור לבעלות על קרקעות מתנגדים לעולמה של היהדות ולערכי התורה לא תעזור הסברה, יש להם סולם ערכים שמנוגד לערכים שלך ולא ניתן לשכנע אותם לחזון הזה.. אין סיבה שהם יעזבו את הערכים ההומאנים והדמוקרטים שלהם לטובת ערכי היהדות ולכן אין סיבה שבגללה הם ישנו את ההוראה להרוס.

2. המושג בעלות ושייכות הוא מושג בתודעה של האדם כולל אחיזה בחפץ. לדוגמה בתודעה שלי ש100 ש"ח שייכים לי והם גם נמצאים בארנק שלי.
מה קורה ששני אנשים רבים על אותו חפץ? לשניהם יש את אותה תודעת שייכות כל אחד לחוד שהחפץ שלו.. ולכן תהיה כאן מריבה ומאבק עד שיהיה מישהו אחד שיגבור על חברו בכח ויחזיק בחפץ פיזית.

אם יש מלחמה בערכים וכתוצאה מכך מלחמה תודעתית בשייכות הארץ אז זה תמיד יהיה בניה הרס ופינוי. אם לא תהיה מלחמה בגורם זה לעולם לא יעבור משלב של בניה והרס תוך כדי מלחמה שלא מוכרעת, ולא נותנת כלום לחזון, לשלב של בניה - כמו אותו אדם שגבר על חברו והחזיק בחפץ.

(אני מודע לזה שהעשייה הפיזית הבניה והשהות בגבעות גם חוויתית וגם תורמת ומגבירה את הרצון והכמיהה לארץ ישראל השלימה)
קצת סדר.הדובדבן שבקצפת

1. עזוב את עמדות המפתח. אני לא עושה דוכנים בשביל לשכנע את שופטי העליון. אני מדברת על עמך ישראל הפשוט, היומיומי, שאנחנו פוגשים ברחובות. הוא אוהב את ארץ ישראל, והוא מוכן להילחם עליה, ורק צריך להסביר לו איך. והוא יעזוב בשמחה את כל ההבלים לטובת ארץ ישראל, כל מה שצריך זה לעורר אותו. אחת ממטרות המאחזים היא לעורר את העם.

2. ערבבת פה מאד מאד. לאף אחד אין מושג בעלות על הערכים שלו, יש מושג של בעלות על ארץ ישראל, עליה ברור שנצטרך להילחם, מלחמה ממש, לא מלחמת ערכים.

מה זה מלחמה בערכים בכלל? אין לי שום עניין להלחם בדמוקרטיה או בהומאניות, הם לא רעים ביסודם, רק לנתב אותם למקום הנכון, להבהיר עד כמה הם מתגמדים לעומת הערך של ארץ ישראל.

אין שום התנגשות של הערכים האלה, זה לא א"י לעומת אוגנדה. זה פשוט לשנות סדרי עדיפויות.

(ורק אוסיף שאם אתה חושב שתצליח להנחיל ערכים ע"י מלחמה, זו בעיה קשה.)

דמוקרטיה היא לא ממש ערך יהודי...מעוז אסתר לנצח

היא די מנוגדת ליהדות

במה היא מנוגדת?הדובדבן שבקצפת

אין בה פסול מצד עצמה, אלא מצד זה שצריך להמליך מלך (שגם על זה יש מחלוקות), וכרגע אין לך אפשרות טכנית להמליך מלך.

לא הבנתי..פרש יהודי
1. מסכים.. וזה גם מה שאני אמרתי.. הבעיה היא שההצלחה לא מאירה לנו פנים גם בהסברה לעמך ישראל.. והלחם והחלב או המינוס בבנק הם נושאים יותר מעודפים. (לגיטימי).

2. ערך לעולם לא ניתן לכפות על מישהו..
וכמעט תמיד בגלל זה יש מלחמה..
מלחמה היא תוצר של ויכוח על ערכים..
האיסלם נלחם בגלל שהוא מחזיק בערך מסויים שמנוגד לנצרות או ליהדות..
היות ואי אפשר לכפות על אדם ערך מסויים מתחייב כאשר תציגי לפניו את הערך שני דברים.. או שהוא יקבל או שהוא ימרוד.

האפשרות השניה תוביל למלחמה בין שני הצדדים שבבסיסה ערכים.

דמוקרטיה היא מנוגדת ליהדות - אני לא יודע מה את רואה בדמוקרטיה.. ומה את רואה ביהדות אז אני יעשה כאן סדר.

1.צורת השילטון-
יהדות זה יהדות דינאמית אבל עם עקרונות ברורים ולא משתנים שמקור הוייתה הוא הסנהדרין. (אין קשר בין היהדות למלוכה)
דמוקרטיה זה חוקים משתנים שמקור הוייתם זה העם.

2.תקפות החוקים-
ביהדות המקור למוסר הוא הנבואה. ולכן הוא מוסר שרירותי שלא משתנה
בדמוקרטיה זה מוסר משתנה על פי דעת השופט/הנבחרים, הם מחליטים מה מוסרי ומה לא. דבר שמנוגד ניגוד קוטבי עם כל מה שמריח בריח של יהדות.

3. וההבדל הכי משמעותי - ביהדות כעבודת ה' האל במרכז.
בדמוקרטיה, ובהומניזם - האדם במרכז

4. כרגע הדמוקרטיה בישראל שמיוצגת במדניות ההרס בגבעות - רואה כשליחות מוסרית לצדק להרוס את הגבעות לטובת מניעת סכסוך או אי צדק כלפי הערבים.

היהדות בהתגלמות של עבודת ה' בציווי לא תחנם ובהתגלמות של הציווי על ככמעט חצי ממצוות התורה בארץ ישראל דווקא כעם של ממלכת כהנים וגוי קדוש שמאוחדים בארץ אחת - רואה ערך בהאחזות בארץ.

אז אין לי מושג למה את כותבת את היהדות והדמוקרטיה באותו משפט?!
היהדות היא הרבה יותר אריסטוקרטית - שלטון אצולהמעוז אסתר לנצח

תאוקרטית - שלטון דת

וגם די דיקטטורית - שלטון של אדם אחד שכופה את דרכו - היהדות - על אחרים.

עיין ערך חזקיהו המלך.

זה טעותפרש יהודי
היהדות היא לא שילטון.
היהדות היא הכרעת האדם כפרט וכקבוצה לעבודת ה'.
היהדות לא יכולה לעולם לכפות את דרכה על אף אחד. וגם חזקיה לא כפה אלא רק ניסה לכפות..
וזה שיש איסור סקילה לא מנע מהאותו איש לקושש עצים ביום השבת.

למלך אין פונקציות דתיות. הוא לא ממלא שום פונקציה דתית..
רק לסנהדרין יש פונקציות דתיות. והיא ממלאת אותן על ידי דיון במסגרת ההלכה המבטאת עבודת ה' שהיא היהדות.

הגישה שלך היא גישה לא לשמה..
היהדות לא ממלאת פונקציות אנושיות כמו ארץ לאום שלטון וצבא מתוך ערכים לאומיים אנושיים המבטאים את האדם במרכז את האנושות במרכז.
היהדות כופרת בלאומיות ובארץ בלאום וצבא כאשר הם באים מתוך רצון אנושי למימוש פונקציות אנושיות. ולכן כל הדברים הללו לא קיימים אצל היהדות.

אז מה כן קיים?
עבודת ה' סנהדרין וארץ ישראל לא מתוך לאומיות אלא מתוך מלויי פונקציה בעבודת ה'. כאן התורה לא כלי למימוש ערכיו הלאומיים והקבוציים של האדם אלא היא עבודת ה'.
ארץ ישראל בגלל המצוות שתלויות בה. כולל לא תחנם שבמשמעותו הוא ציוי הנועד ליצור בסיס טרריטוריאלי לקבוצת אנשים עובדי ה' על מנת שיוכלו לעבוד את ה' כראוי ללא חשיפה לתרבות נוכרית . (רמב"ם) או כמצוה לרשת את הארץ (רמב"ן). -(למרות שארץ ישראל זה רק מכשיר מצוה ולכן הרמב"ם לא מנה אותה)
אבל כל זה לא נועד כדי למלאות ערכים לאומיים. אלא רק כעבודת ה'.
יכול יותר להסביר את שתי הפסקאות האחרונות?עלה למעלה
בשמחה..פרש יהודי
יש שני אפשרויות של אדם לקיים את חוקי התורה או במילים אחרות - שני דרכים לעבוד את ה'.
1. לא לשמה
2. לשמה

מה זה אומר?
לא לשמה -
פירושו - שהסיבה לכך שהאדם מציית לחוקי התורה זה כי הם אמצעי להשגת דבר אחר.

לדוגמא אדם עובד את ה' בגלל שהוא מאמין שזה יגרום לו לטובה גשמית "ונתתי מטר ארצכם בעיתו יורה ומלקוש וננתתי עשב בשדך.. ואכלת ושבעת.." או שאדם עובד את ה' בגלל שהוא מאמין שיגיע לו רע אם הוא לא יעבוד - "ועצר את השמים ולא יהיה מטר ואבדתם מהרה מעל הארץ הטובה.."
כלומר שהסיבה שבגללה הוא מקיים את החוקים זה כי הוא רואה ערך בטובות אישיות של העולם הזה ומניעת נזקים אישיים. ומתוך האינטרס להצליח ולהשיג את אותן טובות ולמנוע נזקיים חומריים בחייו הוא מקיים את התורה. נמצא שהתורה היא אמצעי להשגת הערך וקיום התורה מונע מתוך אינטרס אישי, נמצא שהאדם עובד את עצמו - שהרי הוא התורה אמצעי להשגת האינטרסים האישיים שלו.

לא לשמה לא מתבטא רק בעשיית חוקי התורה מתוך מוטיבציות גסות כמו זאת שבדוגמא - אלא גם מתוך
מוטיבציות לכאורה עדינות יותר, לדוגמא אדם מקיים את החוקים והמוטיבציה שלו היא כדי להבטיח את מקומו בעולם הבא - אז למי הוא דואג? את מי הוא עובד? את עצמו!

כך גם באינטרסים האנושיים הקבוצתיים, אם אדם רוצה בארץ ישראל מתוך מוטיבציה ללאומיות לשלטון לצבאיות, אז הוא הופך את צויי של התורה לכלי הממלא אינטרסים אישיים, הוא שם את האדם במרכז ואת האנושות במרכז ולא את האל.

היהדות לא לאומית, היהדות לא שלטון, היהדות לא צבאיות, היהדות לא דוגלת בשום ערך כזה או אחר.
ליהדות יש ערך אחד ויחיד "לאהבה את ה' א-לוקכם ולעובדו בכל לבבכם ובכל נפשכם". עבודת ה' - ולכן כל המבט אמור להיות מבט של עבודת ה' במרכז. שהאל במרכז ולא האדם ולא האנושות.
בתפילת נעילה אנחנו אומרים בוידויי - "ומותר האדם מן הבהמה אין כי הכל הבל - (כל הערכים והאינטרסים האנושיים הבל.) אבל אתה הבדלת אנוש מראש ותכירהו לעמוד לפניך" (אף על פי שכל ערכי האדם הבל הערך היחיד שיש לו משמעות הוא - עבודת ה' והעמידה לפני ה'.)

לכן היהדות כעבודת ה' לא דוגלת או מחזיקה תחת ידיה ערכים כמו -לאומיות צבאיות שלטון וכ'ו היהדות מחזיקה בערך של עבודת ה', ולכן ארץ ישראל אינה ערך מצד עצמה אלא רק מצד הקשר שלה לעבודת ה', בכך שבה נצטוונו כ 300 מצוות, ובכך שהיא בסיס טריטוריאל לבידוד מתרבות נוכרית לתרבות של עם עובדי ה'.ליהדות אין ערך באחזקת ארץ ישראל סתם. יש ערך רק כאשר זה מגיע מהרצון לעבוד את ה'. ולכן הציונות עשתה משהו שלא קשור ליהדות משום שישוב הארץ סתם ללא מניעים של עבודת ה', זה ממניעים אנושיים ואין לזה קשר ליהדות.

וכך גם הצבאיות - הערך להגן על עצמך מפני התוקפים אותך הוא ערך אנושי, ערך החיים. התורה מעריכה את החיים רק כאשר הם באים בהקשר של עבודת ה'. ולכן המלחמה על פי התורה היא כדי שעם עובדי ה' יתקיימו. לא כדי להציל אנשים סתם.עם ישראל הצטווה להרוג 7 עממין אנשים נשים וטף רק בגלל שהם נוגדים את הערך של עבודת ה'. עבודת אלילים.

מהו לשמה? לשמה פירושו עשיית החוקים מתוך מוטיבציה של עבודת ה' ללא אינטרסים אישיים. מתוך ראיית ערך בעבודת ה'. (ברגע שאדם שואל למה לעבוד את ה' זה כבר לא לשמה)

דרך אגב - היהדות היא דת שבה האל במרכז והנצרות היא דת שבה האדם במרכז.
גם ליהדות וגם לנצרות יש כמעט אותו מיתוס.
המיתוס המכונן של היהדות הוא עקידת יצחק המיתוס המכונן של הנצרות הוא הצליבה.
יש רק הבדל אחד, המיתוס של הצליבה זה סיפור על אל שהורג את הבן שלו בשביל לגאול את האדם, בשביל האדם.
המיתוס של העקידה זה סיפור על אב שמוכן להרוג את הבן שלו בשביל האל.
הנצרות זו דת שבה האל שם בשביל האדם.
והיהדות זו דת שבה האדם שם בשביל האל. להתמסר לגמרי לאלוקים אפילו אם זה אומר לשעבד את כל ערכי האדם.

בכל פעם שאדם מתמסר למצווה דמוטיבציה של עבודת ה' ומיתעלה על מוטיבציות אנוכיות - הוא עובד את ה' לשמה ומשהו מהגנים של העקידה נמצא שם.
למדת פעם אורות פרק א'?הדובדבן שבקצפת

"ארץ ישראל איננה דבר חיצוני, קניין חיצוני לאומה, רק בתור אמצעי למטרה של ההתאגדות הכללית והחזקת קיומה החמרי או אפילו הרוחני. ארץ ישראל היא חטיבה עצמותית קשורה בקשרי-חיים עם האומה, חבוקה בסגולות פנימיות עם מציאותה..." (אורות א"י, א´).

ארץ ישראל כי ארץ ישראל, לא כאמצעי לשום מטרה, חומרית או רוחנית. היא קדושה מעצם היותה א"י, כמו שעמ"י קדוש מעצם היותו עמ"י, והתורה קדושה מעצם היותה תורה. בטח שיש ערך בהחזקת ארץ ישראל, סתם או לא סתם!

בקשר לשלטון- לחלק מהדעות יש מצווה להמליך מלך, וודאי שמלך אינו ערך בפני עצמו אלא רק מעצם המצווה להמליכו. למלכות של גויים אין ערך להתקיים.

צבא הוא אכן אמצעי לצרכים שונים של עמ"י, מלחמות רשות או מצווה (כולל מצוות ירושת הארץ.)

טענת שהיהדות לא לאומית. לא הבנתי את זה. עניין היהדות הוא שהיא מיועדת ליהודים, לא? (בלי להיכנס לסוגיית יהודים/ישראלים/עבריים)

סבבה ארץ ישראל קדושה בפני עצמהעלה למעלה
אבל את לא כובשת אותה בגלל הדברים שאמרת.
את כובשת אותה כי את עובדת את השם. ואת מקיימת את המצוות שלו.
בסופו של דבר, כן.הדובדבן שבקצפת

כי אני מאמינה שזו מצווה ושהיא בסיס לישועה.

מה זה בסיס לישועה?פרש יהודי
ישועה של מי ושל מה?
ישועה זה מה שבד"כ בטעות קוראים לו גאולה.הדובדבן שבקצפת

(הגאולה היא התהליך שמוביל לישועה)

א"י היא הנקודה העיקרית, היא כמו השיבר הראשי. אם הוא סגור, אז לא יעזור כל הברזים הקטנים שתפתח אחריו. זו כוונתי בבסיס, שלב הכרחי. כל עניין ועניין, מכלכלה וביטחון ועד בימ"ק ונבואה, ברגע שנפתח את השיבר של א"י, נוכל לפתוח גם אותם.

ישועה יכולה להיות פרטית- של אדם שמתעסק בארץ ישראל, אבל בעיקר התכוונתי לישועה כללית של עמ"י, מצב של "ממלכת כהנים וגוי קדוש".

לא הצלחתי להבין..פרש יהודי
לפי איך שאת כותבת את רואה ערך עליון בארץ, אז את רואה ערך עליון בקבוצת אנשים ממוצא יהודי שאינם שומרי תורה ומצוות, יבואו ויכבשו את הארץ

שימי לב...
1. ארץ ישראל היא רק נגזרת מיתוך מכלול חוקים שלם - שהחוקים הללו הם הביטוי לעבודת ה'. ולכן הגישה לארץ ישראל לא נובעת מהרצון לארץ, אלא מהרצון לעבודת ה'.

2. ארץ ישראל מממשת פונקציות בעבודת ה' מעבר לזה שיש בה מצוות התלויות בארץ, היא הבסיס הטריטורילי של עובדי ה', על מנת שעבודת ה' תתגבש במקום אחד ללא חשיפה לתרבות נוכרית. (לא תחנם).

ולכן בימנו, המדינה שולטת על ארץ ישראל כמדינה דמוקרטית, ולא כממלאת פונקציה בעבודת ה'. ולכן את סתם תבזבזי את הזמן על מלחמה על משהו שאין לא קשר ליהדות. את לעולם לא תצליחי להגשים את הערכים של היהדות בארץ שנשלטת על ידי מדינה דמוקרטית. רק בארץ שנשלטת על ידי הסנהדרין ומיתוך מבט של עבודת ה', רק אם ארץ ישראל ממלאת פונקציה בעבודת ה' אז גם שאר הדברים כמו בית מקדש והחזרת היהדות משפלות לתקומה יתמלאו, או מה שאת קוראת לזה "ישועה"

ולכן אם את מנסה ליישב את הארץ בשלטון דמוקרטי התוכנית שלך נועדה לכשלון חרוץ מלכתחילה.
רגע.הדובדבן שבקצפת

קבוצת אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות. האם יש ערך לכך שישמרו שבת? שיניחו תפילין? שיתפללו?

ודאי שיש ערך שיהודים, שומרי תומ"צ או לא, יכבשו את הארץ.

אני מאמינה גם שע"י זה שיתעסקו בא"י הם יתחזקו באמונה, בשמירת מצוות וכו' וכו'.

1. שלמות מכלול החוקים הזה תלויה בא"י. וודאי שזה נובע מהרצון לעבודת ה'. רק רציתי להדגיש שא"י היא לא אמצעי, לדוג', להתחזק באמונה או בכשרות או שמירת שבת. אלא יש לה ערך בפני עצמה בעבודת ה'.

2. אז למה לא נלך לאוגנדה וזהו? הבסיס הטריטוריאלי שם הרבה יותר יציב, יהיו לנו הרבה פחות בעיות של ביטחון ושל יחסים עם אומות העולם, נוכל להתרכז אך ורק בעבודת ה'...

עמ"י לא יכול להתקיים בלי א"י, כמשל הגפן בכוזרי. היא הבסיס והיסוד לצמיחתנו הרוחנית והגשמית.

אין לי עניין דווקא בדמוקרטיה. וודאי שאני לא נלחמת עליה. ברור שאנחנו רוצים שלטון יהודי, ולא רק שליטים יהודיים. אבל לא אכפת לי להשתמש בדמוקרטיה ככלי להשגת המטרה שלי. 

אני מאמינה ששלטון יהודי, כמו גם מקדש ומשיח, יגיע רק מתוך ההתעסקות בארץ ישראל.

שוב, אין לי מטרה ליישב את הארץ בשלטון דמוקרטי, יש לי מטרה ליישב את הארץ, ולא אכפת לי להשתמש בדמוקרטיה ככלי.

את כותבת פרדוקספרש יהודי
1. אדם חייב לקבל עליו עול מלכות שמים על מנת שהוא ישמור שבת ויניח תפילין ויתפלל.
אדם שלא נוסע בשבת כי הוא עייף מלנסוע, ולא מדליק את האור כי הוא לא צריך, ולא עישן כי לא היה לא סיגריות ולא היה עם הפון כי לא היה לו בטריה. וכ'ו עד שבסופו של יום הוא לא עשה מלאכה בשבת.. אז בסטטוס שלו הוא לא עשה מלאכה. אבל הוא גם לא שמר שבת. הוא היה פסיבי מתוך מניעים אישיים, ולא אקטיבי מתוך קבלת עול מלכות שמים.. ולכן הוא לא שבת בשביעי כי כדי לשמור שבת צריך תודעה של עמידה לפני ה' וקבלת עול מלכות שמים.. הוא לא עשה עבירה אבל לא קיים מצווה. בלי קבלת עול מלכות שמים לא יכול להיות שאדם יקיים את המצוות. וכך גם ארץ ישראל, אי אפשר לכבוש את ארץ ישראל למטרה דתית אם אין קבלת עול מלכות שמים.
ארץ לא יכולה לגרום למישהו לקבל עליו עול מלכות שמיים.. ככה שההתישבות בארץ מתוך אינטרסים אישיים של אותם אנשים שאינם מכירים בעול מלכות שמים, לעולם לא תביא אותם להכיר בעול זה.

2. אין תורה וארץ ישראל, אם את מוציאה את ארץ ישראל ואת עם ישראל מהמושג תורה, את בעצם הופכת אותם לאינטרס אישי.
של לאום וארץ.
התורה היא הביטוי לעבודת ה', ועם ישראל זה עם עובדי ה' מקיימי התורה, וארץ ישראל היא מיוחדת רק בגלל שהיא הארץ שבה ועליה מקיימים את התורה.
ארץ ישראל היא ארץ ככל הארצות אם אין קשר לתורה. ועם ישראל הוא עם ככל העמים ללא קשר לתורה.
בלי עבודת ה' הם איבדו כל משמעות ותוכן.

אם את נותנת להם משמעות מעבר למשמעות של עבודת ה', אז זה משמעות שנובעת מאינטרסים וצרכים אנושיים של לאום, וארץ, ולא מהמבט של עבודת ה' לשמה.

3. אנחנו לא הולכים לאוגנדה כי התורה אמרה ארץ ישראל דווקא. ולא בונים בנין לעבודת ה' בגאולת ציון, כי התורה אמרה בהר המוריה. באותה מידה שהיא אמרה לשרוף פרה אדומה ולהזות את האפר שלה על אדם שבא במגע או בקרבה עם מת.

וסתם לידע היסטורי עם ישראל/התורה, ניתנה בחו"ל, כל יצירות המופת של העם היהודי היו בחו"ל והתלמוד הבבלי נוסד ונכתב בבבל. ריה"ל כתב את ספרו בספרד.
וסטיסטיקה פשוטה על ההסטוריה של העם היהודי תלמד אותנו שישנו רב מוחץ של שנים בהם עם ישראל היה ללא בית מקדש ומפוזר בין האומות, וזה ממשיך עד יימינו בארצות הברית ונספחיה. היהדות כל השנים ההללו היתה קיימת, ולא בגלל ארץ ישראל, אלא בגלל אנשים שקיבלו עליהם את הערך של עבודת ה' ועול מלכות שמים, ובהרבה פעמים גם מתו ערך זה. ארץ ישראל היא המפתח לקיום המצוות ברשות הרבים, אבל אם הגישה היא מיתוך אינטרסיים אישיים כמו השלטון הדמוקרטי, אז היהדות תשאר ב4 אמות.

4. "לא איכפת לי להשתמש בדומקרטיה ככלי להשגת המטרות שלי.."
זה אחד מהפרדוקסים הכי גדולים שקראתי עד עכשיו.

אם את רואה ערך בארץ ולאום, ולא בעבודת ה' אז אני מבין למה כתבת את זה,יש פה מכנה משותף של אינטרסים..

אבל אני מאמין שאת רואה ערך בעבודת ה' יותר משאת רואה ערך בארץ ולאום, אז את כתבת דבר שהוא סותר את עצמו,לא יכול להיות שדמוקרטיה תהיה קשורה למימוש האינטרסים של עבודת ה'.
אני כתבתי והסברתי את זה כבר בהודעות הקודמות.
דמוקרטיה = האדם והאנושות במרכז.
יהדות = עבודת ה' במרכז.

ולכן אם המבט לארץ ישראל של השלטון הדמוקרטי מגיע מתוך מבט של אינטרסיים אישים, למה שארץ ישראל תממש את היעוד שלה כארץ של בידוד מתרבויות? כארץ של קיום המצוות ברשות הרבים?

אם זה לא ארץ ישראל מהמבט של הסנהדרין/עבודת ה', ארץ ישראל תשאר כמו כל הארצות בלילממש את הפוטנציאל המיוחד שהיא אמורה לממש.
>>הדובדבן שבקצפת

1. אדם שמניח תפילין כי חב"דניק לחץ עליו. יש לזה ערך או לא?

ההתעסקות בארץ ישראל בהחלט כן יכולה לגרום למישהו לקבל עליו עול מלכות שמיים, מנסיון אישי שלי, ושל עוד אנשים שאני מכירה שעברו תהליך דומה.

2. לא הצלחתי להבין.

3. אנחנו לא הולכים לאוגנדה כי התורה גילתה לנו שהקרקע הכי מתאימה לגידול הגפן, כלומר הקרקע שהכי תצמיח אותנו כעם, היא ארץ ישראל ולא אוגנדה.

איפה כתוב שהתורה ניתנה בחו"ל? היא ניתנה במדבר סיני, ולמיטב ידיעתי הוא חלק מהארץ.

ר' זירא התענה מאה תעניות כדי לשכוח את כל מה שלמד בבבל. אין בכלל מה להשוות בין תורת חו"ל לתורת א"י.

ותמיד היו יהודים בא"י, "אילו הנחנו למשל, שבני ארץ ישראל יעדרו מארץ ישראל, חלילה לא-ל מלעשות זאת, לפי שכבר הבטיח שלא ימחה את שארית האומה לגמרי..." (ספר המצוות, מצווה קנג)

כלומר עמ"י כולו שרד את הגלות בגלל שתמיד תמיד היו פה בארץ יהודים.

4. כשאני אומרת שאני משתמשת בדמוקרטיה, אני מתכוונת לשיטה עצמה ולא למה שעומד מאחוריה. אני מכוונת לזה שהעם יכול לבחור מה הוא רוצה, ואין דיקטטורה שאדם אחד מחליט גם בניגוד לרצון העם. נכון שמאחורי השיטה עומדת תפיסת האדם במרכז. אבל זה מאפשר לעם לעשות מה שהוא רוצה, ואני מאמינה ופועלת לכך שבסופו של דבר עמ"י יבחר בא"י, ומתוך כך גם בקב"ה, שאם היתה פה דיקטטורה אז היה צריך להפיל אותה כדי לממש את רצון העם.

בשלב כלשהו גם את הדמוקרטיה נצטרך להפיל, אבל בשלב יותר מאוחר.

אני יענה אחת לאחת.פרש יהודי
1. יש שני סוגים של מקיימי מצות.
יש קיום מצוות לשמה, ויש קיום מצות שלא לשמה.
קיום מצוות שלא לשמה פירושו קיום מצוות בגלל אינטרס אישי כלשהו, בגלל ראיית ערך בדבר אחר ולא בעבודת ה' מצד עצמה, כמות שהיא. אדם שמניח תפילין בגלל שלא נעים לו מהפצרותיו של החבדניק, ויש לו אינטרס שהוא יעזוב אותו ובגלל זה הוא מניח (אני מבין את הדוגמא כי אני מכיר אישית) אז זה לא לשמה. זה לא להניח תפילין מתוך ראיית ערך בעבודת ה'.
האם יש ערך בקיום מצוות לא לשמה?
התשובה היא לא רבתי!!! אין ערך בקיום מצוות שלא לשמה!!!!!!
אז למה לקיים?
משום שקיום מצוות שלא לשמה הוא מתחייב!! הוא שלב הכרחי, לפני הלשמה. אין דבר כזה שאדם מלכתחילה יראה ערך בעבודת ה'.זה חייב לבוא בהתחלה מתוך אינטרסים אישיים ורק לאחר מכן עם הבגרות האישית מגיעה ההכרעה הערכית להתמסר לעבודת ה'.
חז"ל שואלים מה הערך בלקיים מצוות לא לשמה? והם עונים - מתוך שלא לשמה בא לשמה זה הערך. הערך זה רק בגלל שהוא הקדמה ומצע לפני השלב של לשמה. אבל הוא איננו ערך בפני עצמו.

2. כל זה לדוגמא של החבדניק. אבל הדוגמא של החבדניק איננה דומה להחזקתה של ארץ ישראל בידי אנשים שאינם מכירים בעול מלכות שמים. ולמה?
משום שתפילין זאת מצווה ללא אינטרס אישי בעצם המצווה, היא איננה צורך אנושי, והיא גם איננה מספקתצורך אנושי. ארץ, טריטוריה, זה צורך אנושי בסיסי, ומימות עולם התיישב האדם בקומונה על פני שטח מסויים ומוגדר.
ולכן, ההאחזות של האנשים שאינם מכירים במלכות שמים בארץ, דומה להאחזות של האחזות מתוך צורך אנושי בטריטוריה מסויימת כמו תאילנדי בתאילנד ויפני ביפן ושבדי בשבדיה. ללא כל קשר לערך של עבודת ה', וללא קשר לארץ ישראל כארצו של העם היהודי.

3. ארץ ואדמה לעולם לא יוכלו הקנות ערכים כמו ששום חפץ דומם לא מקנה ערכים. מהסיבה הפשוטה - ארץ ישראל כחפץ דומם לא יכולה לפתוח את פיה וללמד אנשים תורה.
האדם הוא זה שרואה ערך העבודת ה'. ללא קשר לארץ. כמו שהודו לא תפתח את פיה ותלמד בודהה, ורומא לא תפתח את פיה ותלמד נצרות, כך ארץ ישראל לא תפתח את פיה ותלמד יהדות.
האדם הוא זה שרואה ערך העבודת ה'.

4. התורה או לחילופין קיום ההלכה היא הביטוי לעבודת ה', ארץ ישראל ועם ישראל הם רק נגזרת ממכלול חוקים שלם שנכלל במושג תורה.
ארץ ישראל אינה ערך בפני עצמה וללא קשר לעבודת ה' היא ארץ ככל הארצות.
המבנה אותו בנה שלמה שבו יעבדו את ה' נתכנה בתקופת החורבן על ידי ירמיהו מערת פריצים, משום שבנין זה איבד את משמעותו כבניין לעבודת ה'. זה נהפך לעבודת האדם.
עם ישראל אינם עם ישראל ללא קשר לעבודת ה'.
כל המושגים ההללו ללא קשר לעבודת ה' מאבדים כל משמעות רוחנית בפועל.

5.מאותה סיבה שאנחנו שורפים פרה ומזים מהאפר שלה על אדם שבא במגע או קרבה למת, אנחנו גם נמצאים בארץ כארץ היעוד להגשמת ערכי התורה. לא בגלל פוריותה של הארץ או פונקציות גשמיות.

6.3. מדבר סיני לא נמצא בגבולות הארץ. לפחות לא אותו מקום שניתנה בו התורה.. כשאני אומר גבולות הארץ אני מדבר על -במדבר לד.

וְנָסַב לָכֶם הַגְּבוּל מִנֶּגֶב לְמַעֲלֵה עַקְרַבִּים, וְעָבַר צִנָה, והיה (וְהָיוּ) תּוֹצְאֹתָיו, מִנֶּגֶב לְקָדֵשׁ בַּרְנֵעַ; וְיָצָא חֲצַר-אַדָּר, וְעָבַר עַצְמֹנָה. 

כלומר דרומה של קדש ברנע היה הגבול.

ועם ישראל קיבל את התורה במדבר סיני.

בפרשת דברים נאמר שקדש ברנע רחוקה מחורב 11 יום.
אַחַד עָשָׂר יוֹם מֵחֹרֵב, דֶּרֶךְ הַר-שֵׂעִיר, עַד, קָדֵשׁ בַּרְנֵעַ

כלומר חורב, הר האלוקים - רחוק מקדש ברנע מהלך של 11 יום. ולכן זה לא בגבול ישראל.

יש מחלוקות של החוקרים בזיהוי המקומות.. ורק משערים איפה הר סיני אבל אין להר סיני קשר עם ארץ ישראל.

7. רבי זירא היה אדם גדול בתורה. אבל המציאות חזקה יותר, והיא אומרת שהתורה שעליה אנחנו עמלים היום נכתבה על ידי רב אשי ובנו בבבל, בבל היתה המרכז של היהדות בתקופה ההיא - למשך יותר מ350 שנה.

8. ציטטת את הרמב'ם כמדבר על מצוות קידוש החודש, שהיא אך ורק בארץ ישראל על ידי סנהדרין, והוא מביע אי אמון בכך שלא נוכל לקיים את המצווה כלומר שלא נהיה בארץ ישראל ולא תהיה לנו סנהדרין... ועל זה הוא אומר חלילהוכ'ו. אף על פי שבאותו רגע שהוא כותב את אותם דברים במצרים הוא יודע שאין סנהדרין ולעם ישראל שנשאר בארץ אין משמעות דתית במחינת המצווה לקדש את החודש. ועדיין עד ימינו אנחנו באותו מצב שהרמב"ם אמר עליו חלילה לאל..

בנוסף על פי הרמב"ם אין משמעות להאחזות בארץ לעם ישראל, המשמעות מתחילה כשארץ ישראל ממלאת פונקציה דתית. (ועל זה הוא אומר חלילה לאל), וגלות על פי הרמב"ם יכולה להיות גם כאשר כל עם ישראל יושב על ארץ ישראל. אין קשר בין ההאחזות בארץ לגלות או לגאולה.

ורק נציין השרמב"ם היה בארץ כמה חודשים ספורים.. ותורתו היא תורת ארץ ספרד ומצריים. כנ"ל ריה"ל. מה שאומר - שאין לארץ משמעות רוחנית דתית מצד ההאחזות בה. אלא רק מצד המעשים שאני עושה בה כביטוי לעבודת ה'.

ולבסוף מה שאת אומרת על הדמוקרטיה הוא מאוד מאוד לא מובן, הדמוקרטיה מאפשרת לכל אדם להתנהד כרצונו, אבל היא נוגדת את היהדות בכך זהיא לא היהדות.
המשטר הדמוקרטי הוא לא משטר יהודי, לדמוקרטיה אין בעיה שתקיימי מצוות ב4 אמות של ביתך. אבל לא מעבר. מה שאת גורמת בהסכמה שלך לקיים את הדת בתוך המשטר הדמוקרטי, הוא לצמצם את הדת ל4 אמות, בפרשת ארץ ישראל ליהדות אין מה לומר - או לחילופין זה לא משנה מה היא תגיד המשטר הדמוקרטי הוא המחליט. והמשטר הדמוקרטי לא מתבטא רק ברצון העם, זה לא יוון ואתונה של 300 לפני הספירה..הדמוקרטיה זה בג"ץ זה מה שהוא רואה כזכויות האדם הפרט והכלל, זה החלטות של ממשלה בנושאים רגישים.. היהדות היא אורח חיים שמתבטא בארש ובראשונה בסנהדרין.. והיא נוגדת ניגוד גמור ומוחלט את המשטר הדמוקרטי בהרבה מישורים. ולכן אדם הרואה ערך בעבודת ה', לא מובן מה הרצון לכלוא בכלאיים את המושג ארץ ישראל היהודי, עם המשטר הדמוקרטי.
בכל מקרה את חושבת שדמוקרטיה זה מה שהעם יחליט, ואם הוא יחליט ארץ ישראל אז ארץ ישראל.. הבעיה שזה לא עובד ככה. משתי סיבות מרכזיות.
1. גם על פי איך שאת חושבת מה זה דמוקרטיה - עם ישראל לא יכול להחליט ארץ ישראל בלי שהוא יהיה קשור לתורה. והיום אין רב שקשור לתורה או שרוצה יהדות ברשות הרבים.
2. מי שמחליט זה לא העם. זה בג"ץ יש עקרונות דמוקרטיה שגם רב העם לא יכולים ללכת נגדם. והם טוענים שהנושא של ארץ ישראל נוגד עקרון דמוקרטי ככה שזה לא משנה הרב..
במדרש ילקוט איכה כתוב על הפסוק:י.מ

"בית ישראל יושבים על אדמתם ומטמאים אותה"- "אמר הקב"ה הלואי יהון בני עמי בארץ ישראל, אע"פ שמטמאין אותה"

ולומדים את זה גם ממדרש בבמדבר רבה על הפסוק: "זאת הארץ אשר תיפול לכם בנחלה" (אם הבנים שמחה רא'-רב')   

וכן רואים שכל הקשר של עמ"י לה' הוא ע"י א"י עפ"י מדרש תנחומא : "דאמר הקב"ה ישראל הם חלקי דכתיב "כי חלק ה' עמו" וארץ ישראל היא חלקי דכתיב "ארץ אשר ה' אלוקיך דורש אותה תמיד" יבוא חלקי וישרה בחלקי"                   וע"כ כתבו חז"ל: "כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוק" 

ולכאורה אני מבין שא'- יש לא"י מעלה בפני עצמה 

ב'- יש חשיבות ליישובה גם ע"י אנשים שאינם שומרי תו"מ וגם ללא קבלת עומ"ש

זאת הבנה לא נכונה..פרש יהודי
א.ילקוט איכה זה מדרש מאוחר והמדרש הזה חולק על דברי נביאים מפורשים.
יחזקאל אומר -
" וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר. 
בֶּן-אָדָם, יֹשְׁבֵי הֶחֳרָבוֹת הָאֵלֶּה עַל-אַדְמַת יִשְׂרָאֵל אֹמְרִים לֵאמֹר, אֶחָד הָיָה אַבְרָהָם, וַיִּירַשׁ אֶת-הָאָרֶץ; וַאֲנַחְנוּ רַבִּים, לָנוּ נִתְּנָה הָאָרֶץ לְמוֹרָשָׁה.  לָכֵן אֱמֹר אֲלֵהֶם כֹּה-אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, עַל-הַדָּם תֹּאכֵלוּ וְעֵינֵכֶם תִּשְׂאוּ אֶל-גִּלּוּלֵיכֶם--וְדָם תִּשְׁפֹּכוּ; וְהָאָרֶץ, תִּירָשׁוּ. 
עֲמַדְתֶּם עַל-חַרְבְּכֶם עֲשִׂיתֶן תּוֹעֵבָה, וְאִישׁ אֶת-אֵשֶׁת רֵעֵהוּ טִמֵּאתֶם; וְהָאָרֶץ, תִּירָשׁוּ.  ?????!!!

ב. אתה יודע למה חזל ראו בנושא ארץ ישראל כמקום שהעוזבו דומה למי שאין לו אלוה? כעובד עבודה זרה? הרי זה ממש קיצוני לומר דברים כאלו.. מה המניע של חז"ל לומר את הדברים הללו?
המניע הוא ההבנה שארץ ישראל היא האמצעי לכינון הדת ברשות הרבים, ההבדל הוא - דת ברשות הרבים או ברשות היחיד.
זאת הסיבה שהעוזב את ארץ ישראל דומה למי שאין לו אלוק משום שחשיבותה של הארץ קשורה להגשמתה של היהדות!!! יותר משהיא קשורה ליהודי/ם.
לארץ ישראל אין משמעות לישיבה בה מצד עצמה כאינטרס אנושי.

3. אני יביא לך מדרש שכופר בכל ההאחזות בארץ ישראל לשם ההאחזות בה.

על פי התורה למשה לא ניתנה הזכות להכנס לארץ הבובטחת, כשונע למשה על הגזרה הוא התחנן "אעברה נא ואראה את הארץ הטובה"
וכך כותב המדרש -
מפני מה נתאווה משה ליכנס לארץ ישראל? וכי לאכול מפריה הוא צריך או לשבוע מטובה הוא צריך? (לא לשמה)
אלא כך אמר משה - הרבה מצוות נצטוו ישראל ואין מתקיימין אלא בארץ ישראל, אכנס אני לארץ כדי שייתקימו כולן על ידי. (סוטה יד עמוד א)

פטריותיות לאומניות ארץ זבת חלב, טריטוריה, ראיית ערך בארץ לסיפוק צרכים לאומיים, כל אלו ודומהן זה האחזות בארץ שלא לשמה ולכן אין לה ערך ומשמעות לעבודת ה'.
ההאחזות האמיתית אמורה לבוא מהמבט של לשמה, רק בגלל שזה עבודת ה' ומממש יעוד מסויים של היהדות שהיא עבודת ה' מכורח זה צריכה לבוא ההאחזות.
כל משהו אחר אין לו משמעות דתית וארץ ישראל מתרקנת מתוכן.
"ולומדיםי.מ

את זה גם ממדרש בבמדבר רבה על הפסוק: "זאת הארץ אשר תיפול לכם בנחלה" (אם הבנים שמחה רא'-רב')   

וכן רואים שכל הקשר של עמ"י לה' הוא ע"י א"י עפ"י מדרש תנחומא : "דאמר הקב"ה ישראל הם חלקי דכתיב "כי חלק ה' עמו" וארץ ישראל היא חלקי דכתיב "ארץ אשר ה' אלוקיך דורש אותה תמיד" יבוא חלקי וישרה בחלקי"  

ולגבי יחזקאל נראה שבאמת יש שם ביקורת על ההתנהגות הזאת אבל מה החידוש גם לי יש ביקורת עליה ואני חושב שהיא לא מושלמת אלא שאני חושב שעם זאת ה' רוצה אותנו בארץ אפילו כשאנו לא מקיימים את המצוות ד"א ברד"ק שם מובן (לי) שזה שאלה פרקטית איך תיישבו את הארץ והרי היא תקיא אתכם ולא שה' לא רוצה בזה. ושלא יובן אחרת בודאי שאני חושב שכל העניין זה ליישב את הארץ מתוך קבלת עומ"ש אלא שאני מבין א' שיש קדושה ומשמעות לארץ גם בלי קשר (שכן היא מקיאה מתוכה עוע"ז וכדו') וב' שיש עניין לישיבת ישראל בארץ גם ללא הכוונה. ואולי גם אפשר להבין את זה מלשון הרמבן למצוות היישוב "שלא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות או לשממה" המצווה היא שיהיה בכל מקום בארץ יהודים ולא הפוך (המצווה היא על הארץ שתהיה מיושבת)     

אזפרש יהודי
. תביא את המקור במדרש רבה.
ב. מדרש תנחומא ומדרש איכה הם מדרשים מאוחרים.
ג. מהציטטת שהבאת מהמדרש זה ראיה לטובתי, המדרש משחק עם הפסוקים כדי להוציא מסר. והמסר הברור שעולה ממנו הוא - רק בגלל שהוא חלק ישראל בזה שהוא מקיים מצוות ומקבל על עצמו עול מלכות שמים, הוא יקח את ארץ ישראל - מתוך אותו מבט של "חלקי".
בשונה מישיבה בארץ בגלל אינטרס אנושי כלשהוא. כמו שהוכחתי לך מהגמר בסוטה.

אין שום ערך לתורה בכך שקבוצת אנשים תתיישב בארץ. והיא לא מצווה לזה.
זה לימוד שהאם הבנים שמחה לומד מהמדרשי.מ

בלנ"ד אעלה ד"א יש לי שאלה האם אנשי גוש אמונים תרמו למען א"י?

אז אם זה לימוד..פרש יהודי
נתחיל בזה שלא הבאת מקור אמין מחז"ל.
אם אתה שואל אותי לגבי גוש אמונים.. אני יענה לך שהם תרמו. אבל לא במובן העמוק והכולל של המילה.

ולמה?

א. כי הם עשו אתזה מתוך ראיית ערך בלאומיות. יותר מאשר ערך של עבודת ה'. זוהי הסיבה שהם הסכימו לשבת עם פוליטקאים שלא מכירים בעול מלכות שמים, והמכנה המשותף היחיד הוא ארץ. ואם דבר כל כך גדול לא נעשה למען עבודת ה' אז זה כמו לטעות בניווט וללכת קילומטרים ארוכים.. ללא שום משמעות לדרך וליעד שהוצב בהתחלה.

ב. כל מה שהם עשו שגרם להתיישבות זה ללחוץ על הפוליטיקה בישראל בעת ההיא, שהיו בה משרידי האצ"ל והלח"י שגם הם ראו בשעתם ערך בארץ כמקלט לעם היהודי. לא כיעוד של עבודת ה'.. ומתוך אותה ראיית ערך בארץ הם החליטו להענות ללחצים שהופעלו בכל מיני מישורים על ידי גוש אמונים.. ולאשר בניה יהודית.

אבל זה 100% ממשלה. כאשר הממשלה היתה ממשלה שלא רואה ערך בארץ היא מסרה שטחים.. הכל היה נתון להחלטת הממשלה. ולגוש אמונים היה חלק סביר בתרומתה לישוב הארץ.. אבל לא משמעותי בעניין כי זה לא תלוי בה או קשור אליה.

אני מבין שילקוט איכה ומדרש תנחומה הם לא חלקי.מ

מחז"ל בשבילך?

ולפני שאנחנו ממשיכים להתפלפל אני חושב שבאמת יש כאן מחלוקת (ולא אי הבנה בין שנינו) ואני ממליץ ללמוד את הספר אם הבנים שמחה שאולי יענה לך על השאלה.

ד"א אני חושב שאתה לא צודק בקשר לכוונה של אנשי גוש אמונים ברור לי שהכוונה שלהם היתה ליישב את חלקי הארץ שלא היו מיושבים אז (מהסיבה הזאת שהם לא היו מיושבים) גם בלי קשר ללאומיות אלא כחלק ממצוות התורה ונוסף לזה גם מה שאתה אמרת ההבנה שעם ישראל יכול לקיים את עבודת ה' הלאומית שלו (במרחב הציבורי) רק בארץ ישראל. וכן שא"י היא הנקודה העיקרית וכו' ולכן הם ראו בזה דבר חשוב כ"כ

ד"א אפשר לתרום בלמנוע הריסה ונסיגה ממה שיש היום בזה ששנתקדם וננסה ליישב עוד ועוד ולא נחזור אחורה וניסוג

ד"א זה מובא גם בבמדבר רבהי.מ

"אמר הקב"ה: חביבה עלי א"י יותר מן הכל למה? שאני תרתי אותה וכו'... להודיעך שאין חביבה כא"י. א"ל הקב"ה למשה הן הארץ חביבה עלי שנאמר "ארץ אשר ה' אלוקיך דורש אותה תמיד" וישראל חביבין עלי שנאמר "כי מאהבת ה' אתכם" אמר הקב"ה אני אכניס את ישראל שחביבין עלי לארץ שחביבה עלי שנאמר "כי אתם באים אל ארץ כנען" 

וכתוב במהר"ל (נ"י פ' י"א) שאהבת ה' את ישראל אינה קשורה בשום דבר ואהבתו אליהם היא בין עושים רצונו בין אם לא. וגם באיגרת תימן 

י.מ אתה יודע מתי נכתב מדרש תנחומא וילקוט איכה שאתה מכריזפרש יהודי

על זה כלאחר יד שזה חז"ל.. 

לגבי המקור שהבאת במדרש רבה.. המדרש מנסה להעביר מסר שאף אדם לא חלק עליו, המסר הוא בא לידי ביטוי בפסוקים שבעל המדרש מצטט על בחביבותם של ישראל והארץ, ואת הקשר בין השנים. 

חשוב להדגיש שהמדרש מתאר את הקשר בכניסה לארץ בזמנו של יהושע, ואין למדרש מגמה לתאר קשר בלעדי וללא תנאים בין העם לארץ. ולכן אין לך ראיה.

בנוסף זה ניתן לפרשנות על מה המושג ישראל המדרש מדבר. אני טוען שישראל האמורין כאן מדובר על החטיבה האנושית המוגדרת כעם ישראל המכירה בעול מלכות שמים, ובמשמעות הערכית שיש לגבי ארץ ישראל. 

אין שום סיבה להבין אחרת מהמדרש ולכן אין לך ראיה.

בנוסף יש המון נבואות ואפילו פסוקים מהתורה המתארים את עם ישראל בהבנה קצת אחרת מההבנה האינטואיטיבית של המהר"ל שעולה מהמילים "מהאהבת ה' אתכם. 

ופרקטית הסיבה שהכוונה של גוש אמונים ינקה מלאומיות ולא מהדת בצורה טהורה לא נשאר היום משהו מהשגשוג והפריחה של הימים ההם. שלאותו שגשוג אפשר למצוא הסבר אם אנחנו נותנים משמעות למילים "התלהבות לאומית". 

...פרש יהודיאחרונה

למדת פעם משך החכמה שמות יט, יג?פרש יהודי
על מעמד הר סיני-
'אין קדושה בשום נברא, רק לבורא יתברך, שלא תדמו כי ההר הוא ענין קדוש ובסיבתו נגלה ה' עליו; לא כן בני-ישראל כי "במשך היבל המה יעלו בהר", והוא מעון חיות ובהמות, ורק כל זמן שהשכינה עליו הוא קדוש, מסיבת קדושת הבורא יתברך שמו. כי לא המקום מכבד את האדם, אלא האדם מכבד את מקומו וזה רעיון נכבד.

ובהמשך הוא כותב -
'וכן בבית-המקדש, שלא יחשבו שיש קדושה בעצם הבנין, לכן מותרים ליגע כל הטמאים מאחוריו..להראות שרק מי ששיכן שמו באותו בית אתה ירא, ובפנים ממנו קודש ולא מאחוריו.

כך גם ב לב,טז. בשבירת הלוחות-
כל הקדושות, ארץ ישראל, ירושלים והמיקדש וכו', המה רק פרטי וסניפי התורה, ונתקדשו בקדושת התורה... ואל תדמו כי המיקדש והמישכן הם עניינים קדושים בעצמם חלילה. השם-יתברך שוכן בתוך בניו, ואם יעברו בריתו, הוסרה מן המישכן ומן המיקדש כל קדושה והמה ככלי חול. הלוחות "מכתב אלוהים" גם הם אינם קדושים בעצם, רק בשבילכם שאתם שומרים אותם; וכאשר זנתה כלה בתוך חופתה, הם נחשבים לנבלי-חרס ואין בהם קדושה מצד עצמם...סוף דבר אין שום ענין קדוש בעולם, רק השם-יתברך הוא קדוש ולו נאווה עבודה, וכל הקדושות אינן אלא מצד הציווי שציווה הבורא לבנות מישכן, ולהקריב קורבנות לשם-יתברך.... כי אין בשום נברא שום קדושה בעצם, רק מצד שמירת ישראל את התורה כפי רצון הבורא יתברך. עוד נראה (לגבי הר-סיני) כי על-ידי מעשה גבוה לא נתקדש שום דבר, רק בהקדישו האדם'.

קדושה איננה משהו מיסטי שהאל מקדש מצד עצמו, אלא משהו שהאדם מקדש למען עבודת ה'. האדם הופך את ארץ ישראל מעצם זה שהיא ממלאת פונקציה בעבודת ה' ובכך היא גם קשורה לה' ולכן היא קדושה.

יהדות זה ההלכה. שלטון הוא לא מקיים שום פונקציה הלכתית ולכן הוא לא רלוונטי לדיון שלנו. רק הסנהדרין.
נכון, ארץ ישראל לא קדושה מצד עצמהעלה למעלה
היא קדושה מצד זה שיש בה מצוות התלויות בארץ.
ככה גם כל המקומות הקדושים.
כתוב את זה ברמב"ם:

כל ארץ ישראל מקודשת מכל הארצות. ומה היא קדושתה: שמביאין ממנה העומר ושתי הלחם והביכורים--מה שאין מביאין כן, משאר הארצות.

יג עשר קדושות הן בארץ ישראל, זו למעלה מזו: עיירות המוקפות חומה מקודשות משאר הארץ--שמשלחין מתוכן את המצורעים, ואין קוברין מת בתוכן עד שירצו שבעה טובי העיר או כל אנשי העיר; ואם יצא המת חוץ לעיר, אין מחזירין אותו לתוכה אף על פי שרצו כולן להחזירו.

יש לזה המשך, אבל זה ארוך מדי אז לא העתקתי הכל..
בסדר, אבל מרגע שנתלו בה מצוות היא קדושה לעולם.הדובדבן שבקצפת

ולכן היא קדושה כל עוד היא מתקיימת.

הקדושה שעליה את מדברתפרש יהודי
זה בדיוק אותה קדושה של הנצרות שהם מקדשים עצמים בעולם.

היהדות לא מקדשת את ארץ ישראל.
וגם לא את בית המקדש.

קדוש = מיוחד.
קדוש במובן דתי = מיוחד לעבודת ה'.

ארץ ישראל מיוחדת משאר הארצות רק כאשר היא ממלאת פונקציה של עבודת ה'. פוטנציאל לא מקדש משהו. לא מיחד משהו. לגוי יש פוטנציאל להתגייר אז הוא קדוש???

גם בית מקדש, מיוחד משאר הבתים בכך שהוא ממלא פונקציה זל עבודת ה'. במידה והוא לא ימלא את הפונקציה הזאת אז יאמר עליו מה שאמר ירמיה בזמנו בעקבות דור החורבן שהוא כינה את המקדש "מערת פריצים"..
רק כאשר הבית הזה ממלא פונקציה של עבודת ה' הוא מיוחד משאר הבתים.

כאשר הוא לא ממלא בפועל אז הוא לא שונה משאר הבתים ולכן הוא לא מיוחד = לא קדוש.
מה הקשר?מעוז אסתר לנצח

שלטון שהולך על פי התורה, אז במובנים אנושיים הוא שלטון כזה וכזה.

אם אתה מגדיר יהדות כעבודת ה'פרש יהודי
לשלטון האנושי הזה אין עסק עם עבודת ה'.
רק לסנהדרין.
וזה שזה מצוה לשים מלך "ככל הגויים אשר סביבותי" לא אומר משהו על פונקציות שלו ביהדות.

אלא אם כן יש לך הגדרות אחרות ליהדות
כל הכבוד!אלעד

מעריך את הכנות שלך.

היתרון של נשואים לעניות דעתי, נעוץ בעובדה שקל יותר להאבק ו"למסור את הנפש" על בית שבנית עבור המשפחה שלך. כך גם רואים את זה אחרים שבאים לתמוך.

ניתן גם לקחת דוגמא מהחלוצים (כן כן, אותם אלה של חומה ומגדל ודומיהם) שלקחו אחריות והביאו את כל המשפחה לאותם מקומות, יש לזה אפקט חזק מאוד.

שהיתי כמה תקופות בגבעות של נוער (בעיקר מעוז אסתר ורכס רממ"ג), ונוכחתי לדעת שלעיתים בזמן פינוי החבר'ה עושים מן הצגה קטנה כזו של התנגדות, מחכים עד יעבור זעם ולאחר מכן נפנים לבנות פעם נוספת מה שנהרס. היו כאלה שכמעט "חיכו" לפינוי...זה פחות או יותר האקשן היחיד שהם חוו על אדמת הטרשים השוממה בגבעה.

לכן, בשורה התחתונה, רואים בעיניים שמאחזים משפחתיים (חוות גלעד, סקאלי, רמת גלעד, הגבעה של רונן ועוד ואפילו הבלאדים שדואגים לצאן שלהם) מחזיקים מעמד ואף מתרחבים, ואולי זו השיטה להצליח בע"ה.

אני יודע שקיימות סיבות נוספות להצלחה שלהן ושבשנים האחרונות קיימת אפס סובלנו כלפי מאחזים מה שלא ראינו בעבר, ובכל זאת נדמה כאילו אנשים בוגרים ואחראיים שמקבלים החלטה לגור במקום כזה על כל המשמעויות הכרוכות בכך מביאים למקום איתן יותר.

נכון,הדובדבן שבקצפת

באמת אם המטרה היא לבסס את הגבעה, אז צריך משפחות. צריך גם לדעת לא להגזים, לא להתעסק רק בביסוס הגבעה ולשכוח להתקדם הלאה. מבחינתי, ברגע שיש בגבעה 10 רווקים, או כמה משפחות, כבר אפשר להמשיך לגבעה הבאה. זה לא בשמים, כבר ראינו את זה קורה.

לגבי "שמחת" הפינויים- זו אחת התוצאות של חוסר ההתעסקות בחזון. כשלא ברור למה באים לגבעה, או אפילו לא ברור שיש לזה סיבה, אז מגיע נוער שמה שמעניין אותו זה יציאה ממסגרות, אקשן, האנטי כאידיאולוגיה, ואז מגיעים למצב ש"מחכים" לפינוי. ומכאן גם רוב הסטיגמות על נוער הגבעות.

אני אדגיש שוב, שזה בסדר גמור ואפילו חשוב לבסס גבעה, בתנאי שלא הופכים את זה למטרה העיקרית, שלא שוכחים שכל גבעה היא פרט אחד קטן במערכה על א"י כולה בעז"ה.

אתם נגד ביסוס גבעות?אלעד

מדוע שביסוס גבעה אחת לא תאפשר, ואף תקל, על התקדמות לקראת גבעה חדשה הסמוכה לה?

[ראה ערך אברי רן ואחרים]

אנחנו לא נגד, אבל אנחנו נזהרים מזה.הדובדבן שבקצפת

כי הרבה פעמים זה גורם לשכוח שצריך להתקדם.

אם גבעה מתבססת אבל זוכרת שצריך להמשיך הלאה, זה בסדר. אם היא לא רק זוכרת, אלא גם עוזרת בפועל להקמת גבעות נוספות- זה נהדר.

אבל אם זה פוגע בהמשך, אז כן, אני מעדיפה הרבה גבעות קטנות ולא מבוססות מאשר גבעה אחת גדולה ומבוססת.

וכהמשך-נתי עוזרי הי"ד אמר בזמנודרשתי קרבתיך..

שכל אחד יתפוס לו שטח ויתיישב בו..

היום אנחנו מבורגנים ומחפשים לבסס ולא חושבים פשוט להתפרס על פני

שטח גדול.

ברור שצריך שתהיה אחיזה אמיתית,אבל אנחנו לא מחפשים להתמקד בנקודה הספציפית הזו ולא להתקדם הלאה.

הרבה נקודות אחיזה יוצרות בסופו של דבר הרבה יותר שליטה ובאמת אחיזה בא"י מנקודה גדולה ומרוכזת.

זו אמירה מעניינת:אלעד

"הרבה נקודות אחיזה יוצרות בסופו של דבר הרבה יותר שליטה ובאמת אחיזה בא"י מנקודה גדולה ומרוכזת."

האם ההנחה הזו נבחנה בשטח?

לדעתי ההפך הוא הנכון - גושי התיישבות, הגם שהם לא מתפרשים על שטח מחוץ לאדמות מדינה ושומרים על גבולות ברורים, נמצאים במעמד טוב יותר ממאחזים המפונים ללא הרף.

ישובים גדולים ומבוססים פחות מועדים לפינויים, קל להם יותר להתרחב החוצה לכל מיני שכונות וישובי-בת (עלי, טלמון, קדומים בית אל אלון מורה ועוד ועוד) וחרב חדה לא מונחת על צווארם כל העת.

לצורך העניין, אם המדינה תחליט שהישוב כוכב השחר או לחילופין ישוב ערבי יקום בתחומו של מעוז אסתר - לא יעמדו למאחז כל השנים בהם עמד (פחות או יותר) על תילו, והוא יישכח וישוטח בין-רגע.

לצערנו כרגע האמירה הזאת לא נכונה,הדובדבן שבקצפת

אבל בואו לא נשכח: גם אם המדינה תחליט שישוב ערבי יקום על חורבות כוכב השחר/בית אל/עפרה,

לא יעמדו לישוב כל שנותיו וכל תושביו (כמובן אא"כ עמ"י יצא למלחמה על א"י). 

יותר מזה, בוא נסתכל על הפינויים: אולי טענתך נכונה ואיום ההרס קטן יותר בישובים גדולים.

האם בזה נמדד חוזקם?

מבחינתי החוזק של ישוב/מאחז, קטן או גדול ככל שיהיה, נמדד ביכולת לקום ולעמוד על הרגליים גם אחרי ההרס.

אם הוא מסוגל לעשות את זה, זה סימן לנפילות של תינוק שלומד ללכת. אם לא, זה סימן לפרפורי גסיסה.

אולי משפחות זה יותר טוב,מעוז אסתר לנצח

אבל זה אחד הדברים הקשים שיש, לגור עם משפחה בגבעה מתוחמת.

אתה לא יכול לקחת את כל המשפחה ולרוץ כל פעם שיש פשיטה.

ופינוי, דרך אגב, הוא באמת נזק כזה גדול לגבעה - עלפי רוב תוך מקסימום שבוע-שבועיים יש בית חדש.

זה עניין טכני.

כל עוד יש חבר'ה הגבעה קיימת.

וברור שאת הציונים לא מעניין ארץ שראל, ובדיוק בגלל זה אנחנו חותרים ומאמינים להקים פה מדינה אחרת, שתלך עלפי תורת ישראל.

ואל תגיד לי שצריך להשפיע מבפנים, כי אם תנסה להגיע לעמדות מפתח בצבא, במשטרה ובבית משפט - אין לך סיכוי.

הדרך היחידה היא לוותר על כל העקרונות שלך, ולכן כל אותם "דתיים" שבצמרת לא באמת הולכים בדרך הנכונה (היועמ"ש, המפכ"ל ושות').

דרך אגב, הבאלדים היום עדיין באותו מצב שהם היו בשלוש שנים האחרונות, ואפילו יותר גרוע.

המשפחה כבר לא שם.

גם במעוז היו משפחות, וגם בגאול"צ. היום הם לא שם, או כי העיפו אותם, או כי כבר אין להם כוח.

רק חבר'ה צעירים יכולים להיות בגבעה כמו גאול"צ שכל יום יש שתי פשיטות ענק וצריך לרוץ איזה שניים-שלושה קילומטר.

אבל מה- עד היום, כבר הרבה שנים, הגבעה הזאת יהודית! וזה העיקר!

ובקשר לעדר- פעם היה עדר בגאול"צ עד שהציונים נתנו אותו מ ת נ ה לערבים.

תגיד אתה קורא מה שאתה מקליד?הדובדבן שבקצפת

את הציונים לא מעניין ארץ ישראל?

(ונניח שב'ציונים' אתה מתכוון לממלכתים)

כל יהודי, באשר הוא, מעניין אותו ארץ ישראל,

ואני ראיתי את זה במו עיני,

לדוכנים שלנו מגיעים האנשים הכי לא קשורים לכאורה- זקנה רוסיה, קצין בצבא, מרכז, הר המור, חרדים, חילונים, מסורתיים, תל אביבים, אשכנזים ספרדים תימנים מרוקאים וכו' וכו' עוד היד נטויה.

וזו לא הדוגמה היחידה.

אתה טוען כמוני שלעם יש כוח, איך אתה מתכוון לגייס את הכוח הזה?

עם הרעיון של מדינה יהודית? או אולי של קרבנות? (תסלח לי על הלעג, זה מסעיר אותי.)

הדבר היחיד(!!!) שמעניין את עם ישראל, על כל גווניו, הוא ארץ ישראל. אז אל תגיד לי שאת הממלכתים לא מעניין ארץ ישראל!

ציונים הכוונה למשטרה לימ"ר לשב"כ ושות'מעוז אסתר לנצח

לא לעם...

לעם ברור שיש כוח.

גם השוטרים הם חלק מהעם שלך.הדובדבן שבקצפת

(בסדר, חלקם.)

ותאמין לי, אפילו מקבלי הההחלטות למעלה רוצים את ארץ ישראל, רק יש להם הרבה עיוותים בקשר למה זה ארץ ישראל.

וואי וואי, איזה היסחפות... לא אמרתי ממלכתיםמעוז אסתר לנצח

וא"י זה לא ממש הדבר היחיד שמעניין את עם ישראל.

למען האמת ממש לא.

לרוב-רובם יש עוד הרבה אינטרסים לפני, ויש חלק נכבד שזה לא מעניין אותו בכלל.

התכוונתיהדובדבן שבקצפת

שזה הדבר היחיד שמעניין את כל העם. ברור שלכל אחד באופן אישי יש עוד מיליון דברים שמעניינים אותו, וגם לכל ציבור, אבל זה מה שמאחד את כל העם. אני ממש לא חושבת שיש יהודי שארץ ישראל לא מעניינת אותו. יש ציבורים שסדרי העדיפויות שלהם מוזרים ולכן הנקודה של א"יי לא באה אצלם לידי ביטוי כ"כ, אז פשוט צריך לעורר אותם לזה.

(לא שבגלל זה אנחנו מתעסקים בארץ ישראל. בארץ ישראל מתעסקים פשוט כי זאת ארץ ישראל.)

זה שהעם לא רוצה קורבנות או מדינה יהודית זה בעיהעלה למעלה
זה לא תירוץ שבגלל זה נתעסק בארץ ישראל...
ברור שלא.הדובדבן שבקצפת

שוב, בארץ ישראל מתעסקים פשוט כי היא ארץ ישראל. אבל בסופו של דבר, היא גם הבסיס לכל השאר, מכלכלה יציבה ועד להבדיל ממלכת כהנים וגוי קדוש.

ולמה המצב הזה שיש שתי פשיטות ביום?עלה למעלה
מה אתם חושבים שצריך לעשות כדי למנוע את זה?
א לא להיכנעמעוז אסתר לנצח

ב שיהיה גם מי שיתעסק בהפצה

איזה הפצה?עלה למעלה

של ענייני ארץ-ישראלמעוז אסתר לנצח

מה שאתם עושים הרבה בגאול"צ ח"מ

יש ה מ ו ן כוח לעם.מעוז אסתר לנצח

וכולנו ראינו את זה בגבעת זאב.

המשטרה פחדה מההתנגדות של מי שהיה שם, היא פחדה מהתגי מחיר שיהיו אחר-כך (כל זה כתוב בהחלטת בג"ץ, ולכן היא ביקשה מבג"ץ דיחוי.

ועוד דיחוי.

ועוד דיחוי.

ובסוף, כשכבר לא הסכימו להם, הם הצליחו למצוא חוליה חלשה - הגבאים, ולהגיע איתם להסכם.

אז שאף-אחד לא יגיד שאין לנו כוח.

אנחנו פשוט לא מספיק רוצים.

גבעת זאב זה ביזיון אחד גדול .Solomon

גבעת זאב זה ביזיון רק בגלל הכניעה המבישה שהייתה בסוףמעוז אסתר לנצח

למרבה הצער מאז שיצאנו לגלות אנחנו לא מסוגלים להבין שיש לנו כוח ולכן אנחנו לא משתמשים בו.

ויש לזה המון דוגמאות.

אבל לפני הסוף - היה שם כוח! אמיתי! חזק! יהודי! והציונים אחזו את זה, ולכן הם עשו תחבולות.

כמו הערבים - אם הם רואים שאין להם סיכוי במישור הפיזי, הם עוברים למישורים אחרים, כמו זה.

גבעת זאב זה היה ביזיון כ"כ גדולעלה למעלה
בגלל שהמסר שם היה מעוות ומוטעה.
רצו לפנות את הבית כנסת שם לא בגלל שזה בית כנסת.
אלא בגלל שזה ארץ ישראל.
כול פעם הנוער יוצע הפודל של העסקניםSolomon

מה שנכון נכון.מעוז אסתר לנצח

לכן הגיע הזמן למרוד...

אגיע הזמן לא להיות הפודלים של העסקנים ושל ."."." ושל.".".Solomon

מן האדא ה"ושל" "ושל"?מעוז אסתר לנצח

זה צינזור של אנשים שבערוץ 7 יוכולים לאתצבן אליSolomon

כולם לעזוב שטויות צריך רק להיתקרב לרבנוSolomon

להגביר מודעות של העם בארץ ובעלםמושיקו

כמה ביקרו בעמונה ויודעים איפה זה?

חושבים שאיזה מאחז פחונים  - לא כולם מבינים שזה שכונה לכל דבר וענין..

וכן הלאה

עמונה זה ישוב, לא שכונהמעוז אסתר לנצח

רק נזכירefraim37

שארץ ישראל לא נגמרת הצד המזרחי של הקו הירוק.

לשם הדוג', העיר נצרת עילית נכבשת ע"י ערבים בלי יריה אחת, אולי אפי' בלי להתכוון לכך. כל הזמן יש מהלך של הגירה שלילית של יהודים מהעיר. ובמקומם מי מגיע? ערבים. כך שהעיר נמצאת בתוך כדור שלג שרק הולך וגדל.

ב"ה כמה גופים דתיים (ישיבת הסדר ותיכונית, גרעין תורת החיים, גרעין של חריש, וחרדים לסוגיהם) שנכנסו לעיר לפני כ 6 שנים משנים את המצב, אך עדיין יש מה להתקדם ולהתרחב כדי שהיהודים בעיר ירגישו בבית ולא רק ירצו לעזוב.

כמו נצרת עילית יש גם את כל איזור הצפון שהערבים הולכים ומתרבים בערים היהודיות והופכים אותם לעת ובשקט לערים מעורבות. אני כתבתי על נצרת עילית כי אני נמצא שם, אבל כל הצפון והדרום זועק שיתרמו גם לו (ולא רק ליו"ש שכבודו במקומו מונח).

לגבי האיך? בן כמה אתה? ומה אתה יכול לעשות (לימודים, תנועת נוער ושאר מגבלות.)

אתה מסכים איתי שמקום מיושב זה חשוב אבל פחותSolomon

אתה מסכים איתיefraim37

שאם שום דבר לא ישתנה, אז בעוד 20 שנה העיר נצרת עילית תהפוך להיות נצרת ב' (כלומר עיר ערבית לכל דבר).

מה ההבדל בין מאחז שממוקם באיזור שמיושב ע"י ערבים לבין עיר שבעוד 20 תהיה איזור שמיושב בערבים?

לצעירים הרבה יותר נוח להתמקד ביו"ש ומאוד ברור מה מושך אותם לשם (פסטורליות, ההרגשה שאני עושה משהו בפועל  במציאות יש שם בעיקר את בני גילם וכו')

לפני כמה חודשים היה פה איפה שהוא שירשור מה עדיף? עיר או יישוב (ביו"ש דווקא)? איזה אידיאל יותר חשוב? רוב התשובות היו, איך אפשר בכלל לחיות בעיר?

מי שבאמת אכפת לו מא"י, לא מסתכל על איפה יותר נחמד לו, אלא על איפה הוא מוציא את הכוחות שלו בצורה מיטבית, ו... איפה צריכים אותו יותר. המצב היום בנצרת עילית הוא שצריכים אנשים למניין (וזה לא מליצה, זו מציאות),לעומת זאת בגבעות כל הנוער האידיאליסטי נמשך לשם כמו מגנט.

מי שמסוגל להלחם את המלחמה של הערים המעורבות חשוב מאוד שיעשה את זה, כי אף אחד כמעט לא עושה את זה.

ואני לא מסכים אתך שמקום מיושב הוא פחות חשוב, כי אליבא דאמת נצרת עילית הופכת ממקום מיושב לשממה יהודית (בדיוק כמו האיזור של חומש ושא נור. מי שיבדוק במפה יגלה שטח ענק שמיושב רק ע"י בלסטינאים באיזור של חומש ושא נור (ג'נין, שכם, טול-כרם). מי שינדוד עוד קצת צפונה יגיע לאיזור נצרת שגם הוא למעט נצרת עילית מיושב אך ורק ע"י ערבים)

אם הצלחתי לגעת אפי' לאדם אחד בלב הרי זה שכרי.

הכונה שלי היתה אישוב מסודר נגיד חדרה רעננה כפר סבאSolomon

אישובים שיש לך מינינים ויש לך ארבה אנשים שמשפחה אחת  מיותרת .

ברור שלא צריך להנעל  אל יו"ש

שלמה עכשיו לא ביו"ש לצערומעוז אסתר לנצח

מוציא לשון

תכנה בי אני עצו"ב שמח אל אמת!!!Solomon

אני לא מקנא אני מבטיחמעוז אסתר לנצח

הספיק לי שלושה חודשים...

לי אספיקו 10 חודשיםSolomon

ויש עוד פולSolomon

כמה פול נשאר לך איתם?מעוז אסתר לנצח

וכמה יש לך בכללי שלמה?

תום הליכים דיון קרוב עוד 4 חודשיםSolomon

הצתה, לאומני ,שיבוש, היתרגנות, ולא זוכרSolomon

אבל שם זה מלחמה אחרת-מעוז אסתר לנצח

צריך לקנות בתים ולגור בהם.

זה בדיוק עניין למשפחות, אבל לא חבר'ה צעירים.

הם שילכו לגבעות.

בגבעות כל הנוער האידיאליסטי נמשך לשם כמו מגנט?עלה למעלה

מזמן מזמן עברה התקופה הזאת...

מספר נערי הגבעות היום מצומצם...

דווקא היום אנשים הרבה יותר הולכים לגרעינים תורניים וכאלה מאשר יישוב הארץ..

זה לא שיהודה ושומרון יותר חשובה מנצרת עלית, אלא שיש תמיד עניין של פריצה קדימה והתרחבות

ברגע שלא נפרוץ ונמשיך קדימה תבוא הנסיגה....

וברגע שיהיה לנו ברור שיהודה ושומרון זה ארץ ישראל כך גם הערים המעורבות...

מפר נערי הגבעות היום מצומצם מסיבה אחת:מעוז אסתר לנצח

הציונים.

יש 100 חבר'ה שסולקו מהשטח בצווים מנהליים ומשפטיים.

אם כולם יחזרו כמות החבר'ה תעלה ב900-1000%

כמה חבר'ה יש היום בגבעות?הדובדבן שבקצפת

20?

אם כולם יחזרו יהיה 200?

200 זה עדיין לא מתקרב לכל הנוער האידאליסטי.

יש בסביבות ה-15מעוז אסתר לנצח

אולי יש עוד נוער "אידיאליסטי", אבל יש לו אידיאלים אחרים.

והרבה ממנו די מתנגד ל'נוער הגבעות'...

וזה בדיוק מה שמתבודדת אמרה.הדובדבן שבקצפת

רובם לא מתנגדים לנוער הגבעות, אלא לדמות הסטיגמתית הנצחית של נער הגבעות.

וברגע שהם מכירים, הם הרבה פעמים מצטרפים. (מניסיון)

בכבודמעוז אסתר לנצח

אז "נוער-אידיאיסטי-שטוף-סטיגמות-שרק-צריך-לעורר" - יש אלפים רבים

אם נגיד 10,000 - אז הם בערך 1% מהנוער בארץ.

אם עושים הפצות שעה, ולפחות כל דקה עוצרים בנאדם, אז על כל שעתיים של הפצות צריך להיות עוד אחד בגבעות (לא כל מי שעוצרים הוא נוער).

כמה שעות של הפצות כבר היה בגאול"צ ח"מ למשל?

איפה החבר'ה?

בואו נחיה בסרט וזהוהדובדבן שבקצפת

לעורר בן אדם לעניין מסוים זה לא להדליק גפרור, זה לוקח הרבה יותר זמן, בד"כ בקשר אישי מתמשך ואינטנסיבי, לדוג' התחלתי לפני שנה להשקיע בקשרים עם חברות כדי להביא אותן לגאולצ, היו כאלה שנדלקו ישר ויש כאלה שרק היום אני מתחילה לראות תוצאות.

וגם כשעושים הפצות לא עוצרים בנאדם כל דקה.

כמובן זה לא אומר שלא צריך לעשות הפצות, זה קשה ומתמשך אבל בהחלט שווה את זה.

לקח קצת זמן, אני עסוק אבל אני משיב לטענותefraim37

אמרו: שם זה מלחמה אחרת, צריך לקנות בתים. נכון חלקית. ככל שהותיקים יראו יותר פנים יהודיות (בהנגדה לערבים) ויותר ירגישו שהעיר חוזרת להיות בידים שלנו, כך הם פחות ירצו לעזוב, בשביל זה לא צריך לקנות בתים. זה נכון שלצעירים יותר קשה להתברג בעיר (אא"כ יש להם שם ישיבה וכו').

נטען גם שיש צורך בפריצה כדי שלא תהיה נסיגה. אה"נ זה נכון גם בנצרת עילית. כל בית שמתפנה מאכלס, השאלה עם יכנס אליו יהודי או ערבי, ויותר מזה יש שאלה אם הבית יתפנה בכלל.

הכי חשוב, אין לאף אחד ספק בכך שנצרת עילית היא חלק מא"י, רק שכחו שגם שם יש מלחמה על הבית.

עושה רושם שהמתבודדת שמה את יו"ש במרכז וכל השאר יבוא מאליו. ולכאורה זה אינו נכון. יש שתי חזיתות אחת יו"ש על מאפייניה והשנייה שאר א"י על מאפייניה.

ולסיכום אפשר להביא את דברי הגמ' בברכות (יז.) מרגלא בפומייהו דרבנן דיבנה אני בריה וחברי בריה אני מלאכתי בעיר והוא מלאכתו בשדה אני משכים למלאכתי והוא משכים למלאכתו כשם שהוא אינו מתגדר במלאכתי כך אני איני מתגדר במלאכתו ושמא תאמר אני מרבה והוא ממעיט שנינו אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים.

קודם כל גם בית בפתח תיקווה זה תוספת קדושהלשם שבו ואחלמה

בבניין ארץ ישראל. 

חוץ מזה, 

שבאמת עיקר המאמץ הנצרך היום הוא בעזרה רוחנית לעם ישראל. 

למה בעזרה רוחנית?עלה למעלה
למה עזרה רוחנית?efraim37

אתם סתם חבורת צעירים שלא מבינים מה שקורה להם מתחת האף.

תארו לכם שעמ"י מחובר להשי"ת, וא"י זה חלק מזה, ממלא הכל נראה אחרת.

וחוץ מזה, ידוע המשל של הנדנדה. עמ"י בצד אחד ואומות העולם בצד שני. אם עמ"י למעלה אומות העולם ממלא למטה וד"ל.

דבר נוסף, אתם (אנחנו) לא תיישבו את א"י לבד, זה לא ילך בדיוק מהסיבה שבגללה השרשור הזה בכלל עלה. רוב עמ"י מכיר את המתנחלים מהתקשורת, הוא לא פוגש אותם על אמת. התקשורת לא עושה להם יחסי ציבור טובים. במקרה (או שלא) הדתיים נתפסים כנציגי המתנחלים (כלומר, דתי דוס הוא קצת מתנחל. לכן משהו שפגשתי לפני שנתיים היה בטוח שלא עשיתי צבא כי 'ככה אני נראה'). אגב, זאת בדיוק הסיבה שכ"כ קשה בנצרת עילית כי העם לא ממש איתנו (חוץ ממי שגר שם) המקומות האלה לא מעניינים אף אחד.

ואגב, ידוע שהרבי אומר שצריך לעשות השתדלות שערבים ישמרו 7 מצוות בני נח (ביום שישי חבדני"ק נתן עלון בערבית לשומר בסופר (בנצרת עילית) הוא עיין בוא, נראה מה יהיו התוצאות?מגניב). והעיר לי חבדני"ק אחר שאם זה יצליח, אז באופן טבעי יהיה פחות פיגועים.(השלב הבא בית חב"ד בג'נין/רמאללה/שכם וכו'כן)

אפשר לתרום רק בתפילה זה הסיכוםSolomon

ובכן, אני ממש רוצה שיהיה לי תפוחהדובדבן שבקצפת

אבל הוא רחוק, במטבח.

אוי מה אני אעשה?

יש לי רעיון אני אתפלל בכל בכוח לקב"ה שישלח לי אותו!!!

וכו' וכו' על זו הדרך.

תפוח זה לא גאולה וגם אם תפללו חזק גם התפוח יגיעהSolomon

אני בספק.הדובדבן שבקצפת

מה ההגדרה שלך לגאולה?

משיח ,ארץ ישראל ,בית מקדש, צריך יותר מיזה?Solomon

ומלךSolomon

(משיח זה מלך.)הדובדבן שבקצפת

כל הדברים האלו, הם קדושים ונשגבים, אבל הם במציאות. הם בעולם הזה.

ובעולם הזה אם אתה רוצה משהו, אתה עובד קשה כדי להשיג אותו.

ואם אתה עצלן מכדי לעבוד, אז פשוט לא יהיה לך.

(ולא, תפילה זה לא עבודה של העוה"ז)

רק תפילה ומותר קצת אישטדלות לא צריך להגזיםSolomon

חובה קצת השתדלות בכל דבר בחייםמעוז אסתר לנצח

ויש דברים שצריך יותר מ"קצת".

אבל שוב, יש קו שבו נגמרת ההשתדלות ומתחילה האמונה.

מאזתומרת?מעוז אסתר לנצח

ברור שבלי תפילה לא יהיה כלום, וברור שגם אם רק נתפלל - המשיח יבוא.

אבל הדרך היותר מהירה להביא אותו, היא להתפלל הרבה אבל גם לעשות.

זה נכוןמעוז אסתר לנצח

מסופר על רבי זושא מאניפולי שכל יום אחרי התפילה הוא היה אומר "רבונו של עולם, זושא רעב!" ואז השמש היה בא ומביא לו אוכל. ואז כמובן הוא היה מודה לקדוש-ברוך-הוא שהביא לזושא אוכל...

פעם אחת אמר השמש לעצמו "מאזתומרת 'רבונו של עולם'? הרי אם אני לא אביא לו את האוכל לא יהיה לו אוכל!"

הוא החליט שמחר הוא לא יביא לר' זושא את האוכל עד שהוא יבקש ממנו ממש.

באותו יום ר' זושא הלך בדרך.

בדרך היתה שלולית מים ענקית שחסמה את הדרך לכל רוחבה, ועליה הוצב קרש צר שעליו ניתן לעבור אדם אחד בלבד בכל פעם. ר' זושא התחיל לעבור.

כשהוא היה באמצע הדרך, בא איזה "גברא אלימא" מצד שני, ומכיוון שר' זושא הפריע לו לעבור - הוא פשוט העיף אותו לתוך המים.

ר' זושא נרטב כולו, אבל כדרכו לא אמר כלום והלך משם.

לא זוכר איך בדיוק, אבל האיש הזה גילה פתאום שמי שהוא העיף אל המים היה לא פחות מאשר ר' זושא.

הוא לא ידע איפה לקבור את עצמו... חבר שלו המליץ לו כדי לכפר על זה ללכת לר' זושא למחרת ולהביא לו פת שחרית אחרי התפילה.

למחרת, אחרי התפילה, ר' זושא אמר כהרגלו "רבונו של עולם, זושא רעב!"

השמש כמובן חיכה בצד, עד שיקראו בשמו...

המשיך ר' זושא ואמר "רבונו של עולם בבקשה, זושא ממש רעב!"

באותו רגע ראה השמש לתדהמתו אדם נכנס לבית-המדרש, ומביא לו מגש מלא בכל טוב!

זה היה כמובן אותו אדם שהעיף את ר' זושא למים יום קודם, שבא לכפר על מעשיו...

נמצאנו למדים מתפלפל מה הכוח של תפילה...

זה כתוב בספרי בחז"ל ובכל ספרי החסידות אינספור פעמים.

אבל כמובן שאסור לא לעשות כלום - כמו סיפור ידוע אחר...

איש אחד שהיה כולו רק אמונה וביטחון טבע בים.

הוא התחיל לצעוק לקדוש-ברוך-הוא "רבונו של עולם! תציל אותי מפה!"

פתאום משום מקום מגיע אליו קרש גדול ושטוח. אבל הוא מעיף אותו ממנו וממשיך לצעוק לקדוש-ברוך-הוא "רבונו של עולם! אני סומך רק עליך, תציל אותי מפה!"

פתאום הוא רואה סירה גדולה מתקרבת אליו במהירות על הסיפון עומדים אנשים עם גלגלי הצלה וצועקים לו שיתפוס את הגלגל והם יחלצו אותו!

אבל הוא מסרב - "מה פתאום, אני בוטח בה' שהוא יציל אותי!" וממשיך לצעוק "רבונו של עולם, תציל אותי!"

תוך כדי שהוא בתפילתו הסוערת, עוד שנייה כבר טובע למוות, הוא שומע טרטור ומסוק מופיע מעליו, ממנו משתלשלים שני אנשים עם חגורות הצלה ומתחננים לפניו שיואיל בטובו לתת להם לחלץ אותו.

אבל הוא כמובן ממשיך בסורו - ה' יציל אותי...

אחרי פחות מדקה, הוא טובע ושובק חיים לכל חי.

כשהוא מגיע לשמיים הוא שואל את הקדוש-ברוך-הוא "כל החיים התפללתי אליך, בטחתי בך, למה לא הצלת אותי?!?"

אמר לו הקדוש-ברוך-הוא "אני רציתי להציל אותך, שלחתי לך קרש הצלה, שלחתי לך סירה, שלחתי לך מסוק... אבל אתה לא רצית! עכשיו אתה בא אליי בטענות?!"

אולי אתה במדרגה של ר' זושאהדובדבן שבקצפת

שיכול לסמוך על הנס. אנשים פשוטים כמוני לא יכולים, אז אנחנו קמים ועושים מעשים.

לא צריך להיות כמו רבי זושא בשביל להיתפללSolomon

אבל כן צריך להיות ר' זושא בשביל לסמוך על התפילה בלי מעשים.הדובדבן שבקצפת

רק בתפילה?!עלה למעלה
בואו נשאר יהודים גלותיים!
נמשיך לבכות ולהתפלל עוד 2000 שנה...
את לא יעודהת מה הכוח של התפילהSolomon

אולי באמת אישית לא יודעת מספיקעלה למעלה
אבל זה לא קשור לעניין. זה קשור לזה שאם אנחנו לא נביא את הגאולה, היא לא תבוא. הקב"ה לא הביא אותנו לעולם כדי שרק נתפלל ונתפלל ונצפה שהכל יבוא משמיים...
הוא הביא אותנו פה לעמל! וברור שגם הכל תלוי בתפילה, למשל:
אנחנו זורעים חיטה ומתפללים שיהיה גשם והיא תצמח ואחרי זה אנחנו קוצרים, טוחנים, אופים לחם ואוכלים.
אם לא היינו זורעים ועומלים לא היה לחם וגם אם לא היינו מאמינים שהקב"ה יעזור לנו להצמיח את החיטה והקב"ה היה מוריד עלינו גשמים, לא היה לנו לחם...
צריך גם תפילה וגם השתדלות!
אגב-בעלון של גאולת ציון יש מאמר גם על הפריצה קדימה, וגם משהו קטן על האמונה ביישוב הארץ, אז שיהיה מוכן נעלה ותקראו
מזה העלון של גאולת ציון?מעוז אסתר לנצח

שכחנו לעדכן אתכם!עלה למעלה
עלון חדש דנדש של גאולת ציון כל שבועיים בע"ה! השבוע זה השני, אני אשתדל לעלות אותו בע"ה
שולחים גם למייל?מעוז אסתר לנצח

כןעלה למעלה
תשלח מייל למייל: geulatzion@gmail.com
תפילה לא תעזור. ממתי תפילה עוזרת לדברים האלו???פרש יהודי
אם אני יתפלל התפילין יצאו מהארון ויעופו לי על הראש???
זה נטו בחירה חופשית. מהדברים שלתפילה אין קשר אליהם.
רבינו היה מרפא אנשים בתפילה אז אל תגיד זה לא עוזרSolomon

ה' יכול לדאוג שזה יקרה ע"י איזה שליח גשמי ללא שום מאמץ מצדימעוז אסתר לנצח

לא חסרים סיפורים

סבבה סבתה שלוSolomon

מה שנים הא ?

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך