שלום,
שאלות למי שכבר בתוך זה :
אני רוצה להתחיל ללמוד לחידון, ממה מומלץ להתחיל ואם בבית ספר שלי אין את שלב הראשוני איפה נגשים?
אפשר לדעת איזה חומר נגיד יהיה בעוד 2 שנים?
תודה
שלום,
שאלות למי שכבר בתוך זה :
אני רוצה להתחיל ללמוד לחידון, ממה מומלץ להתחיל ואם בבית ספר שלי אין את שלב הראשוני איפה נגשים?
אפשר לדעת איזה חומר נגיד יהיה בעוד 2 שנים?
תודה
ממה מומלץ להתחיל? - מהחומר הבית ספרי והמחוזי (למטה השערה לחומר)
איפה נגשים? - צריך ללחוץ על בית הספר שידאג לפיתוח של זה. אם לא עובד יש להתקשר לרכזי מחוזות ולשאול מה אפשר לעשות (אולי לגשת דרך בית ספר אחר וכדומה) http://edu.gov.il/noar/BibleContest/youth/Pages/coordinators-in-districts.aspx
חומר? - חומר לתשע"ו עד תשע"ח: https://sites.google.com/site/atarnachat/hidon
אם את מחפשת חומר לאחר כך אי אפשר לדעת הכל אבל מן הסתם:
בית ספרי:
בראשית יב-נ (או הכל)
שמות א-ה יא-כ לא-לד (יכול להיות גם ו-י וכא-כד)
ויקרא יט כד כה
במדבר כמעט תמיד י-יז, כ-כה, כז, לב
דברים כט-לד כמעט בטוח, ויהיה עוד רק לא בטוח מה
יהושע א-יא, יד, כב-כד
שופטים הכל
רות הכל
מחוזי:
שמואל הכל
מלכים הכל
ישעיה דינמי אי אפשר לדעת
ירמיה כנ"ל
יונה הכל
אח"כ כבר אי אפשר ממש לדעת אבל מן הסתם יוסיפו בארצי עזרא א,ג,ז,ט-י וכל נחמיה.
כמובן כל זה לא ידוע אלא מבוסס על השערות של הגיון ועל בסיס חידונים קודמים.
בהצלחה,
אייל מטס
שמחתי על תשובתך המהירה
והמפורטת- עזר לי הרבה!
אם אפשר עוד שאלות:
כמה זמן למדת? ואם ש לך שיטה טבה ללמידה...
ושוב תודה..
נ.ב
בזכות הכוונה התחלתי ללמוד.
למדתי למספר חידונים באריאל לפני כך שהיה לי ידע מקדים, אבל לחידון הזה למדתי כשבעה חודשים (כמובן קצת בהתחלה וככל שהתקדמתי בשלבים אז השקעתי יותר).
לגבי שיטות אני ממליץ באמת לחרוש את החומר. כמה שיותר פעמים יותר טוב. מומלץ לקבוע הספק יומי ובסוף כל יום לסכם מה למדנו.
שיטות לנביאים אחרונים- לעשות הבדלים בלימוד בין נביא לנביא (כל אחד והטעם האישי שלו: ממרקור בתנ"ך בצבע שונה שאני עשיתי, דרך תנוחה שונה, מיקום שונה והקלטה שונה שאחותי עשתה, או אפילו ארוחת בוקר שונה או כל דבר אחר שעולה בדעתך. מה שעוזר לך להפריד בין הנביאים כי הרי הבעיה היא שכשקוראים נביאים אחרונים לא כל שניה זוכרים שזה הושע וזה מעלה את זה לתת מודע).
טיפים נוספים את יכולה למצוא כאן http://edu.gov.il/noar/BibleContest/Pages/toolbox.aspx ואם יש משהו ספציפי שאת רוצה עליו טיפים את יכולה לשאול כאן בשמחה.
אכתוב את השיטות שלי עזרו.
אין מה לעשות, פשוט לחרוש ולחרוש. ככה שמים לב יותר ויותר לפרטים הקטנים.
לנסות להתאמן על השוואות. הייתי לומד וכל הזמן הראש היה עושה השוואות עם מקומות אחרים.
לתרגל חידונים ולהבין איזה סגנון הולכים לשאול אותי..
אני לא עשיתי עם הקלטות, אבל למדתי בטעמים. ככה שמספיק לפעמים להיזכר בכמה מילים עם טעמים וזה כמו שיר שההמשך מתנגן בראש..
לנסות אפילו ללמוד את הנביאים מתנכ"ים שונים. אולי חלק בקורן וחלק בסימנים. זה גם גופן שונה וגם עימוד שונה..
הייתי מסתמס המון המון עם חידוניסטים שונים(חלקם עדיין כאן). היו ימים שהייתי עם למעלה ממאה שאלות ותשובות ביום אחד. זה מאוד טוב(וכמובן שמלא שאלות מהחידון ידענו כי שאלנו אותם. ב"ה)
הממ זהו נראלי, והרבה אמונה ובלי יאוש. הרווח העיקרי זה ידע תנ"ך, דבר מדהים בפני עצמו. באמת
תודה לכולם על התשובות!
חזקו אמצו!
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?