לךאורות הכתובה

לך

אשתי היקרה

אמנם את עוד לא אשתי בפועל

וכרגע אני עדיין לא ממש מכיר אותך.

אך את כבר יקרה לי מאד

רציתי רק לספר לך שאני חושב עלייך המון

ושאני רוצה לומר לך תודה רבה, על הכוחות הגדולים שאת נותנת לי

על זה שאת לא מפסיקה להעצים אותי

איך?, את וודאי שואלת?

אין לי עניין להכניס אותך כרגע לניסיונות שלי

אף על פי שזו התמודדות נורמלית ובריאה לחלוטין לבנים

את יקרה לי מדי

ואני לא רוצה לצער אותך אפילו במעט

כי לא תוכלי להבין עד הסוף

ובכל זאת ארגיע אותך, כי אני רואה שאת נבהלת מעט

אני ממש לא מדבר על זבל באינטרנט

ב''ה ובהשתדלותנו זה ממש לא הדיבור

אני מדבר על ללכת ברחוב ולשמור על העיניים

רק רציתי לספר לך שלמרות שקשה לי לשמור על עיני

ובאמת קשה, וזו התמודדות יומיומית, תמידית

התמודדות של חיים

אני שומר את עצמי, ולא מוותר

את לא מבינה כמה שזה קשה  

אך אני לא מוותר ולא נותן לעצמי ליפול

משתדל בכל כוחותיי

וגם בכוחות שאני לא יודע שיש לי

שלא ליפול

כי ליפול זה לא רק לפגוע בי

ובקשר שלי עם ריבוש''ע

ליפול פירושו לפגוע בך

לפגוע בנו

במקדש הכ''כ טהור שאנו רוצים לבנות יחד

ואיך אוכל להסתכל בעינייך

עינייך הטובות

אם לפני כן טיילו עיניי במחוזות זרים?

בנשים שהן לא את, האחת והיחידה?

על כן אני משתדל בכל כוחי ותעצומות נפשי

ללכת עם עיניים ברצפה, ולחשוב עליך. עלינו

ובקשה קטנה לי ממך

אשתי, אהובתי

מיוחדת ומקודשת לי

תשמרי גם על עצמך, בבקשה

על האינסוף הטמון בך

על כל הטוב הגלום בך

על העולם השלם האצור בתוכך

אני שומע שגם לך יש ניסיונות קשים בצניעות

שאצלך ההתמודדות היא עם הלבוש שהעולם החולה מנסה לעטוף אותך

ולפגוע בך. לפגוע בנו

בהתמודדות היומיומית שלך במה ללבוש, ומה יאמרו עליך, ומה תאמרי על עצמך

ושההליכה לקנות בגדים, במקום לרענן ולשמח אותך

יכולה להיות מאד מתסכלת ולהעמיד אותך בדילמה כל פעם מחדש

מכבש לחצים אדיר

קושי שאני לא מסוגל להבין עד הסוף

כמו שאת הקושי שלי את לא תוכלי להבין עד הסוף

אך אני מבקש ממך

אנא, אהובה שלי

יקרה שלי, אמיצה שלי

קשה. קשה מאד

קשה לעמוד מול כל העולם

הנוצץ, הזוהר, המחמיא

שמנסה להפריד בינינו

שמנסה לפגום בגן עדן הפרטי שלנו

והמאבק קשה. ויומיומי. וסיזיפי. ומייאש לפעמים

לך. וגם לי

וכואב לי שקשה לך

והדמעות שלי בתפילה הן לא רק על הניסיונות שאני עובר

אלא גם על ההתמודדויות שלך

אך מבלי לראות אותך כעת

מבלי לדעת עדיין אפילו מי את

אני מביט עמוק אל תוך עינייך

הטובות, הרכות

המבקשות אהבה, אהבה אמיתית

אהבה שרק אנו נהיה מסוגלים להעניק אחד לשניה

ואני לוחש לך במבטי

היי חזקה, אהובה שלי

היי חזקה, אמיצה שלי

היי חזקה, גיבורה שלי.

את כבר גיבורה.

אנא, המשיכי, נצחי

בשבילך. בשבילי. בשבילנו

בשביל הבית הטהור שאנו כל כך חולמים לבנות יחד, את ואני

בשביל הילדים הרכים, התמימים, הטהורים, האהובים והאוהבים

שאני כל כך מתפלל ומתחנן ומבקש שנזכה להם

בואי לא ניתן לאף גורם, לאף אינטרסנט

לאף אחד

להוות חייץ בינינו

ובעז''ה, ואני מקווה ומתפלל ומייחל שזה יהיה בקרוב

נביט אחד בעיני השניה

עת אפרוש את ההינומה על פנייך

עת דלת חדר הייחוד תיסגר מאחורינו

ועת כל ערב, כשנצחצח שיניים לפני השינה

בפיג'מה ונעלי בית

ונשמח ביחד

וכל הקשיים שהיו לפני כן

וההתמודדות המשותפת שלנו

יגדילו את האהבה בינינו

יעשו אותה מתוקה יותר

טהורה יותר

יעשו אותה נצחית

מהמם!!!!פ...
הקב''ה יזכה אותך בקרוב!

איזה כיף לאשתך, היא תזכה
וואו. מהמם!ציון חמדתי
וואו הצלחת לרגש!!אני123
הלוואי שתמצא את אהובתך בקרוב!!
אהבה בתענוגים
אני רק תוהה (בחוצפתי) אם זו דרך אומנותית לחזק אותנו בצניעות או שזה באמת שיתוף כנה של מה שעובר עליך... או שאולי זה גם וגם.

בכל אופן, מאחלת לך מכל הלב את מה שליבך מייחל. ושתפילתך תתקבל ברצון, ושנזכה להרבות בקדושה ולא להפך. אמן.

וחזק ואמץ. כל הכבוד לך על המאמצים שאתה עושה, ותודה שגרמת לי להעיר יותר כאלה כמוך .. (תמיד הערכתי, אבל עכשיו עוד קצת...)
אהבתיתקוות עולמים

ואני דווקא די סולד מכל הפסאודו - משוררים  פה עם הקלישאות החבוטות שלהם שמחפשים ליטופי אגו.
זה יפה.

שריבון העולמים ישלח לך דוסה יפה וצדיקה. בסך הכל, גם בגמרא אמרו זאת. היפות הולכות לטהורים. חזק ואמץ, תמשיך בסובלימציה.

וואו. אשריך צדיק. תהיה בטוח שהיא שומרת על עצמה. מגיע לך.כמעין הנובע
איי זה מקסים. פשוט. נוגע.מדרשיסטית!!
וואו! מהמם ממש!!חלושששש
המכתב הזה יכול להחליף הרבה שעות חינוך לצניעות בכיף...

שתזכו זה בזו!
נגעת עמוק. מבטיחה. תודה.עליו
וואווו!!!!! מדהים. מרגש. מחזק. מאודדדדדדד!!!!!לב טהור:)
באמת שכל הכבוד ותודה לך על הכנות!! אני מאחלת לך שהקב"ה יזמן לך להכיר בקרוב מאוד את אשר אהבה נפשך ותזכו להקים בית טוב וכשר!
אהבתי. מדהים! צאדיק אתה!!dora
שתמצא את האישה המושלמת שמגיעה לך.
(וכתבת יפה ונוגע)
ווואווו!!!פלצור
איזה צדיק אתה!

גזרתי ושמרתי.

ותודה למי שהפנה אותי לראות את זה.
כותב יפההכול מה'
יפה מאד!Frusciante

מהמם!! פשוט מרגש, מחזק, מעודד. אין אין!!עושה שלום

יוצא מן הלב ונכנס אליו, כמה עדינות!נומינקה

מקווה רק שתשאר עם בריאות הנפש עם כל זהרותה החמודה
זה אמיתי ונכון,רק אל תמתוך את הנפש שלך יותר מידי.
אני בטוחה שאשתך תשמח גם לקבל גבר בריא-
ולפעמים מרוב מתח של שמירת עיניים זה יוצא מפורפורצייה.
אז בנחת וברוגע...
וואו.ציף
וואו! מיוחד.בת מלך =)

(לא אליך ספציפית אבל |תוהה| למה מדברים סביב הנושא הזה ככ הרבה? יש מלא מעבר ל'צניעות'..)
שאלה נהדרתתקוות עולמים

האמת היא שהיצר הרע של הדור הזה הוא לחלוטין לא גשמי, זו טעות לחשוב כך. היצר הרע של הדור הזה הוא ייאוש, טמטום, ועיסוקים מפגרים. זה מה שהיצר הרע רוצה, זה טיבו, זה מהותו, שהבן האדם יבזבז את החיים שלו ואת הזמן שלו על דברים שטחיים ומפגרים וזניחים לחלוטין. מקריאה פה בפורום ובפורומים אחרים, רמת הדיונים פה מביכה.

קודם כל, אין דבר כזה 'הלכות שמירת עיניים', נתחיל מכך. נמשיך ל'הלכות צניעות', וגם פה נגלה שזה נושא שבו אנשים לא יודעים על מה הם מדברים ומקשקשים סתם. כל זה, זו עבודה של היצר הרע שאנשים יתעסקו בדברים שטחיים במקום להתעסק בדברים הגדולים והבהירים והחשובים באמת. לכן אמרת חז"ל תקפה מאד לימינו כשאמרו 'עיקר יצרא דבישא בעריות.' אנשים צועקים ומקשקשים וכל זה מונע מהם לעבוד את השם באמת, מעיין מחסום כזה שמשאיר אותם במדרגה נמוכה וגורם להם להתעסק בשטויות. היצר הרע מטיבו מושך למטה. לא ממש אכפת לו ליצר מה תעשה, אכפת לו שתבזבז את החיים שלך ואת הזמן שלך על דברים שאין בהם ממש. על דמיונות, על עיסוקים מפגרים בצניעות ושמירת עיניים, על כל מיני שטויות.

טעות נפוצה נוספת שראיתי, שאנשים חושבים ש'גם צדיקים נפלו בעריות' שזה פשוט טמטום טהור והוצאת לעז על חכמים וצדיקים, גועל נפש של ממש. כל המקרים בגמרא ובאגדה, לא מדובר ביצר הרע הגשמי והנמוך של רוב העולם. מדובר ביצר הרע של גבורות ודינים. תמהני איך אנשים יכולים להיות כל כך טיפשים לחשוב שלצדיקים יש יצר הרע אנשים פשוטים. לבם ברשותם, יש להם יצר הרע שהוא מלאך קדוש. לא נכנס לזה, אבל זה המקרה של ר' עמרם חסידא, דוד המלך, והשאר.

פותח האשכול לא אשם במצבו כמובן, הוא בחור תמים ונחמד שנורא חשוב לו להיות הגון כלפיי בת הזוג העתידית שלו, ואני מוצא בזה משהו יפה. כמובן שכדאי שהוא יקח את העצה של רותה וידאג לכך שזה לא יפגע בבריאותו הנפשית, כי זה מה שקורה לרוב.

יפה שאתה אומר פה דברים קשיםקוד אבל פתוח
בלי מקור אחד אפילו...
אחרי שנכנסת בכולםחפש
אתה מוזמן להתחיל להביא מקורות לכל השטויות שכתבת
אנשים מדברים על מה שקשה להם.*צועד*
ומה שמעסיק אותם.
לדעתיdanielo
כי הנושא הזה כרוך בהרבה נסיונות.
ואני חושב שבחור שרוצה קירבת השם,שואף לשלמות בעבודת השם,ולהיות טהור ונקי.
וזה מתחבר מאוד עם הרצון הפשוט ותמים להיות טהור גם בעבור אשתך,ברמה הכי גבוהה שאפשר.
אהבתי.בת מלך =)

אני מציע לך לפתוח מילוןתקוות עולמים

ותעיין בדקדוק רב במילים 'נקי' ו'טהור.' אתה משתמש במילים האלה, ואני לא חושב שאתה יודע מה כוונתן האמיתית.

כבר כתבתי על כך מספר פעמים בכמה שרשורים, אמרתי ואומר זאת שוב, טהרה אמיתית ועיניים שמורות באמת הן לא עיניים שאפשר להוליך אותן שולל. אדם נקי הוא לא אדם שמפחד להתפתות, ולהגרר אחר דמיונות ותשוקות ותעתועים ואשליות. נקי כשמו כן הוא, נקי, מיושב, נח. לא נגרר ככלב שקשור בשלשלת אחר רצונות ותשוקות ארציות.

הרצון שלו טוב ונהדר, ויפה מאד. אני תמיד אומר שאם אתה רוצה משהו, ואתה לא עומד בעצמך בתנאים של מה שאתה רוצה, זו סטיה מן ההגינות ומן המוסריות. אדם צריך להתקין ולקשוט עצמו תחילה.

עכשיו, לגבי כל העניינים האלה של שמירת עיניים ושאר השטויות, רבי נחמן אמר עליהם 'דיה צרה לשעתה.' לא מדברים עליהם, אומרים באופן כללי שיש את התיקון הכללי, יש מקווה, ובכך נסתם הגולל. עיסוק אובססיבי בנושא הזה מוביל לניסיונות, נכון.

הרבה אנשים לא מודעים לכך -  מה הוא פגם הברית בשורשו, אז אני אספר לך. פגם הברית בשורשו, הוא הניתוק שלך מעצמך ומעבודת אלוהים אמיתית. רבי נתן כותב בליקוטי הלכות שפגם הברית זו הערלה שחופה על המח, האווילות והכסילות ורוח השטות. יש אנשים שעושים את הכל. הם שומרים עיניים, הם לומדים תורה, יש להם רב, והם עדיין סתומים ומגושמים לגמרי. למה? כי אין להם את הדבר הבסיסי ביותר. חיבור לעצמי, נאמנות, אמת. מה היא האמת? אתה האמת, היא בתוכך ואצלך.

הנה ציטוט שבטח יזעזע אותך מחיי מורינו ורבינו הרב רבי נחמן:

אָמַר הַמַּעְתִּיק שָׁמַעְתִּי שֶׁבְּשָׁעָה שֶׁאָמַר רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה מַאֲמַר נִכְסַפְתִּי מְאד לְהַמְשִׁיךְ הָעוֹלָם. עַל הָעֲשִׂיָּה וְכוּ' וְהִפְלִיג אָז בְּשֶׁבַח עֵסֶק הַתּוֹרָה כַּמְבאָר בְּהַשִּׂיחוֹת שֶׁאַחַר הַסִּפּוּרֵי מַעֲשִׂיּוֹת סִימָן י"ט
שָׁאַל לוֹ הָרַב רַבִּי נָתָן זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה
וְאִם אֶחָד הוּא בַּעַל עֲבֵרָה מַמָּשׁ רַחֲמָנָא לִצְלַן.
הֵשִׁיב לוֹ רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה
וְכִי אַתָּה יוֹדֵעַ גּדֶל מַעֲלַת הַתּוֹרָה הַקְּדוֹשָׁה
הֲלא עֵסֶק הַתּוֹרָה הוּא גָּדוֹל בְּמַעֲלָה מִשְּׁמִירַת הַבְּרִית.
כִּי בְּרִית בִּיסוֹד וְאוֹרַיְתָא בְּתִפְאֶרֶת.

יש אנשים שכלום לא יעזור להם, כי אין להם את הדבר הבסיסי ביותר, חיבור לחשמל, לעצמם, לאמת. אז מה לעשות, לא תורה ולא שמירה, ולא דובים. שימשיכו לחשוב שהם הם הטהורים והזכים.

והסיבה היא שיש ניסיונות רבים בעניין הזה, כי מלבד להטיף מוסר צווחני אף אחד לא מציע פתרון אמיתי. לכן, כשהחינוך הוא חינוך של הטפות מוסר מפגרות והרב ההוא אמר ככה והבעל קרטיבים אמר ככה, ולא חינוך למודעות והבנה של המציאות, קורה שיש לך אנשים שחושבים שלצדיקים היה יצר הרע של בחור צעיר ואת אשתו של ר' מאיר הצליחו לפתות.

יהודי יקר.danielo
דברי חכמים ,בנחת נשמעים.גם על הצד שהדברים שלך נכונים.אני כמעט ולא יכול להגיב באובייקטיביות כיוון שהאופן שבו הדברים שלך נכתבים,נראה שאתה מימלא בטוח בעצמך.אז מימלא מה שאומר לא רלוונטי..
אני חושב שכדאי שתעצור לרגע.ותחשוב עם עצמך,האם אתה מגיב באופן שבו דבריך נשמעים..ולאחר מכן בעז״ה ננהל דיון בשמחה רבה.
כל כך טהור, אמיתי וחודר עמוק. זה פשוט נפלא!מפצלשת

אנקדוטה מחומשת (או חמסה עליכום אם תרצו)אורות הכתובה

בס''ד

א. תודה רבה לכל מי שהגיב! חיזקתם, שימחתם ונתתם כח, תודה!

ב. רותה כתבה להזהר שזה לא יהפך לאובססיה כי לאשה מגיע בעל בריא- נכון, צריך להשאר שפויים ולא להפוך את זה לאובססיה, כמו שלא צריך להפוך לאובססיה שום דבר אחר. אפשר להפוך גם צחצוח שיניים לאובססיה. מי שרוצה לשמור עצמו בעניינים הללו, צריך לדעתש זו משימה, ואפילו מלחמה, שדורשת כח רצון, התמדה, תפילה, לימוד, והרבה מאד כוחות ומשאבים. וטוב שמתמודדים וטוב שנלחמים. לא צריך להתבייש. צריך לומר בשמחה ובנחישות- אני חייל! אני נלחם!. (הצבא הזה פתוח לבנות לכל הדעות, מי שחלמה קרבי זה הזמן ). לא קל, אבל כשאני יודע למה, וכמה זה חשוב- אוכל לעמוד בזה. ומתוך כך ישנה שמחה אפילו כשקשה בהתמודדות, שלא לדבר על השמחה כשנכנסים לשבת אחרי שטרחנו והתבשילים בידנו. מעין עולם הבא..

ג. תקוות עולמים- כתבתי בכותרת אנקדוטה, ולכן לא כנס, אך רק בנגיעות- אשתדל לצטט מהפנינים שכתבת: "אין דבר כזה הלכות שמירת עיניים", "המחשבה שגם צדיקים נפלו בעריות...- זה פשוט טמטום טהור", "מדובר ביצר הרע של גבורות ודינים". "יש להם יצה''ר שהוא מלאך קדוש", "שיקח את עצתה של רותה שזה לא יפגע בבריאותו הנפשית כי זה מה שקורה לרוב". וכן ההוכחות לכאורה מרבי נחמן לשיטתך, והדיבורים בדבר "החיבור לעצמי, נאמנות, אמת".

נו באמת..

אני לא מתכוון להגיב, כי אני סומך על שכלם הישר של אנשים לא לקבל כתורה מסיני כל שורה הנכתבת פה, בכל אופן, בתורה האורתודוכסית שאני לומד- יש שמירת עיניים וברית וצניעות למעיישה, ולא רק מילים קבליות שרוב רובו של העולם לא באמת מבין, אולי גם לא מבין קצת. ("ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם?" מצלצל מוכר?).

אפחד לא יכול להתחבר לעצמו, לריבוש''ע או לוואטאבר אם הוא לא שומר את עיניו ומחשבתו (לוואטאבר אולי כן).

4. דניאל הזכיר חיבור בין טהרה לה' ולאשה בכך שהם תלויים בעמידה בנסיונות הקשורים לצניעות ועריות- מאד מזדהה. כשחושבים על זה, מעניין ששני הקשרים הכי משמעותיים של אדם בעולם הוא הקשר עם בוראו והקשר עם בן זוגו- ושני הקשרים הללו תלויים במידה רבה בשמירה של האדם בנושאי צניעות ועריות.

5. שוב תודה רבה לכל המגיבים והמגיבות! נתתם הרבה כח, תודה!  כנראה שבאמת מה שיוצא מן הלב נכנס אל הלב..

אשריך, שנזכה כולנו!אלטלנה
מדהים באמת!! ממש מרגש, נוגע, משמח ומעודד!מכלליסטית

מה שהתכוונתי להגידרותה החמודה
שאם בן אדם שם דגש על משו מסויים-
זה לא מאוזן
אם כל הזמן בן אדם יחשוב על להרזות ולא לאכול וכו'...הוא ישמין
ואם בן כל הזמן יחשוב על לא להסתכל על אישה-הוא הכי יוטרד מזה-כי זה פסיכולוגי ומים גנובים ימתקו.
לכן-צריך להיות בהתלהבות בעשייה חיובית ובבנייה של תוכן בריא לחיים ואמונה שאשתך תהיה דומה לך בזה
חזק ביותר!מתקדם...אחרונה
מה שיש חי להגיד זה בעיקר תודה רבה! חיזקת מאוד
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))אחרונה
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך