בנות תחשבו כמה רגעים לפני שאתן עונותיאיר כ
שלום. אני בחור בן 27. ממש תורני, לומד בישיבה גבוה וכו' עם הזמן יותר ויותר קשה לשמור על רמת הקפדה רצינית בנושא של צניעות (שמירת העיניים הברית וכו' אין צורך להרחיב בפרטים). העניין הוא שהשאיפות הרוחניות והתורניות שלי לא נחלשו או כהו. אני לא מבקש אישור לחולשות שלי. מה שאני שואל זה: א-האם בנות עם שאיפה לבית מלא בתורה וצניעות מסוגלות להכיל את המורכבות של שנים ללא אישה וההתמודדות הכרוכה?. ב- הייתן רוצות לדעת מזה שהבעל האברך שלכן הסתבך עם זה לפני החתונה?. ג-עד כמה בנות שחיות בתוך תרבות צנועה ונפרדת מודעות למציאות הזו בכלל.
אני לא מחפש עצות וכד' אני משקיע כוחות בפתרונות וגם מיותר לתאר את התחושה הקשה שבחור עובר כשהוא נופל בעניינים כאלו. אשמח לשמוע תשובות ענייניות. תודה גדולה !
אנסה לענותיערה ל
קודם כל...נשמע שאתה באמת רציני וזו שאלה משמעותית עבורך. במיוחד הראשונה.
אני כבחורה כזו יכולה לפחות להגיד מהזווית שלי...לדעתי בנות שרוצות בעל ת"ח לא יכילו את הקושי הזה ואין ככ מודעות מה זה הקושי והנפילה בדברים האלו. לגבי אם לספר...לא יודעת שאלה קשה.
א. קשה ביותרחלושששש
ואני מציעה לקוראי הפורום חא להתרשם מדי מהמודעות שהבנות כאן מגלות לעניין, אני בטוחה שבחיים בחוץ המודעות ויכולת הקבלה וההכלה נמוכה יותר גם כי רוב הבנות הדוסות לא מסתובבות בפורומים מעורבים מעין אלה,בגלל חוסר מודעות וגם אם יש מודעות קשה לספוג את החומר הקשה הזה...

הבנה כללית שיש התמודדות קשה מאוד לבנים אני מאמינה שיש אבל לא פרטים ופירוטים...

ב. אם מדובר על מצב שדורש טיפול- ברור שכן!

ג. עניתי בסעיף א נדמה לי, ידיעה כללית יש ...עד כמה המצב קשה - לא נראה לי שיודעים...
אני לא ידעתי כמעט כלום עד שהתוודעתי לפורום הזה..( ואני בכלל לא בטוחה שאני שמחה על הגילוי...)
הבהרה וחלושיאיר כ
לא הסברתי מספיק. יש טיפול. השאלה היא האם בחורה צריכה/אמורה לדעת על העבר או על עצם ההתמודדות. אני לא מדבר על מצב של התמכרות קשה לאינטרנט על בסיס יומי
דעתי ותחושתי:חלושששש
העבר שייך לעבר ( לפחות בעניין הזה) , לכן לא הייתי רוצה לשמוע, לפחות לא בשלב הדייטים. אפשר לדבר באופן כללי על הניסיונות בדור הזה בנושא צניעות וכו אבל לא הייתי רוצה לשמוע מה עשה או לא יודעת מה ..כי זה סתם יעכיר את המרחב,זה יכניס לראש מחשבות ודאגות שעלולןת להביא לסיום הקשר רק בגלל חוסר הבנה( בת יכולה לחשוב שעצם העלאת הנושא מעידה שהבעיה חמורה פי כמה ממה שתציג אותה, ייצור בהלה וגועל ....)

(אני לא בטוחה שהבנתי באיזה מקום אתה , כשאני אומרת צריך טיפול הכוונה שזה כמעט בלתי נשלט אט משהו כזה , חריג)

אבל,
אם המצב הוא שצריך עזרה חיצונית אז כן צריך לספר,בחוכמה, אבל חובה לספר.

ומה שבאמת חשוב זה הרצון להתגבר, לחזור בתשובה ולהתיישר .

אשרייך על חיפוש פתרונןת ועבודה עצמית כבר עכשיו בהיותך רווק ובעז"ה שתזכה למצוא את בת זוגתך כשההתמודדויות "הכבדות" כבר מאחוריך וכמה שפחות חומר רלוונטי שצריך לשתף כי כבר לא יהיה שייך...
דעה אישית,נורופן.
פחות אכפת לי. זה משהו אישי וזה משהו שאני לעולם לא ממש אבין,
אם זו בעיה מהותית זה כנראה יצוף בתחומים אחרים בחיים ואז אשים לב לזה וזה יפריע.

זו דעתי האישית, אפשר לחלוק עליי...
אני פשוט לא חושבת שבת מסוגלת להעביר ביקורת על בן בדיוק כמו שבן לא יכול על בת.
זהו.
אח יקר!*צועד*
(אני בן)
רוצה לענות רק על ג.

כלום.

כל תרבות הנפילות כיום מושתקת מאוד, בציבור הכללי, ובייחוד אצל בנות(על נפילות של בנים).
על כל בחור ישיבה שנפל לפני כ15 שנים יש 1000 כיום. לא זורק מספר ח"ו אלא אלו דברי הרב יהושע שפירא שהוא ה-כתובת בתחום הזה. סטיסטית המשמעות ברורה, אבל קשה לגזור משמעויות מעשיות במיוחד לבנות שלא חיות את זה.

בהצלחה!
השאלה אם צריךיאיר כ
אולי דווקא הידיעה תעשה להן רע. כל זמן שזה לא משהו חולני אלא בהתמודדות ועבודה אז אולי לא. פגם הברית אסור כמו שאסור להסתכל על אישה ולהנות ממנה אפילו על אצבע קטנה-מדין תורה- של לא תצורו. זה אומר שצריך לעדדכן את הבחורה/אישה בכל פעם שהבחור ראה משהי?
להפך בדיוק*צועד*
בגלל שהן לא מבינות וחיות את.הקושי
וכמובן לא מודעות למימדים שלו(מכחישות הרבה, כמו רוב העולם) אם תספר-היא לא תדע לעכל את זה ותהפוך את הסיפור לגדול הרבה יותר מהמימדים שלו.
לא נראה שהתרבות מושתקת תראה כמה ספרים והרצאות בנושאפלוניאלמוני
אולי לנשים כי איסור כמו הבנים .
לפי דעתי להגיד פעם זה לא היה רחב כל כך אני לא חושב שזה נכון זו תופעה שקיימת מאז ומעולם פשוט שהיום יותר פתוח לדבר על זה ופתאום רואים את ההקף מה שפעם לא היה נהוג לדבר על זה נכון שהיום הגישה יותר קל בלחיצת כפתור אך עדיין זה לא מעיד שפעם היו יותר שומרים כי בסופו של דבר זה קורה בסתר ואין לנו לדעת מה קורה בחדרי חדרים
ממש לא נכון.*צועד*
הקלות הבלתי נסבלת, האנונימיות, לא היו קיימים מעולם!
אני בת. זו המציאות היוםהשאלה.

ובסופו של דבר מי שלא מסוגלת להכיל את המציאות, תעבור תהליך עד שפשוט תעכל אותה.

מנסיוני בנות ממש לא מודעות, אבל הן נהיות מודעות...

אל תדאג, מי שתהיה שלך, תמצא איתה שיח והיא תכיל אותך. בתקווה...

פשוט אל תדאג. מספיק קשה לך גם ככה

תשובותשומשום

א- יכולת להכיל מורכבות היא ענין אינדיבידואלי... מישהי שמספיק מודעת לענין ולקושי שבנסיון הזה תבין את זה. 

ב- בתור בת, כן. לדעתי כנות ואמון זה הדבר הכי חשוב בזוגיות. אני חושבת שהיא תעריך אותך הרבה יותר אחרי שתבין את גודל הנסיון וההתמודדות שלך, ולא אם תציג לה תמונה מושלמת שלך. (מה גם שהתמודדות כזו יכולה לבוא גם לאחר החתונה, וכדאי שהיא תדע על זה). 

ג- לא ברור...

בהצלחה!!

לא בטוחה שאני מתאימה להגדרות שלך אבל בעבר התאמתי,ענבל
בס"ד

אז אני אקח לעצמי את הרשות לענות.

א. כן. יש שמסוגלות להכיל בדיוק כמו שיש שמסוגלות להכיל כל דבר.

ב. לא היה דחוף לי. רק אם זה היה עולה. לא הייתי רוצה שהוא יפחד לדבר על זה אם הוא ירגיש צורך.

ג. אני הייתי מאוד מודעת אבל ממה שראיתי בשרשורים בפורום מלא בנות לא מודעות והבורות בנושא מזעזעת.

זהו.
מקווה להועילרחפת..

קודם כל, חשוב שתדע שרוב הבנות הרווקות לא חשופות כמעט לקושי הזה. 

אבל דווקא בגלל זה, כשיש חשיפה נכונה אחרי החתונה והרגש בשיאו היא תכיל את זה בעז"ה. בטח בה' בעניין.

בכללי, אישה היא יצור מכיל , כל עוד השאיפה שלך במקום הנכון והרגש שלך באמת רק אצלה, אין לי ספק שהכל יסתדר. 

מה שכן, הדיבור בעניין לדעתי צריך להגיע בשלב מתקדם מאד של הקשר והכי טוב לאחר החתונה. 

(מעניין לברר אם מדריכת כלות עושה הכנה בעניין.. )

מה שבטוח, יש לפחות צדיקה אחת שמודעת/לא מודעת ומחכה להכיל אותך.

בהצלחה!

לא בת אבל מרגיש צורך לענות:רב מג של מילים
א. לעניות דעתי שבת יוצאת עם מישהו היא צריכה לצאת מתוך נקודת הנחה שלא כל חייו הוא היה קדוש ומפורש
עם כל הכאב והקושי להודות בזה אני לא חושב שקיימים היום בני נוער שמצליחים באמת.לשמור את עצמם עד החתונה בקדושה ובטהרה ובנות צריכות.להיות מודעות
לזה.

ב. לא חושב שיש טעם לדבר עלזה עם המיועדת לא בתחילת הקשר ואולי לא בכלל.
אלו דברים שהשתיקה יפה להם, דברים שמטבע הדברים בנים מתקשים/מתביישים לדבר עליהם למה סתם לסבך את עצמך?
וחוצמזה זה יכול לגרום לקשר לגלוש למקומות שאפחד מכם לא רוצה להגיע אליהם, דיבורים על דברים שכאלה גם אם הם מתחילים "בקדושה ובטהרה" עלולים מהר מאוד "בטעות" לגלוש לנושאים שהשתיקה יפה להם לפני החתונה.

ג. אם ממש דחוף לך ואתה מרגיש צורך עז לספר לה, לא חושב שמשהו כזה צריך לקרות.לפני החתונה.
פתחתי ניק חדש כדי לא יזהור.צ
דבר ראשון -השאלה היא האם תשוקתה המינית של האישה "נדלקת" רק בערב החתונה? ברור לי שלא  והן לא מתחילות להכיר את גופן רגע לפני החתונה , גם לבן וגם לבת יש לכל הפחות 5-10 שנים של עוררות מינית, ובשלות מינית, עד שהם מגיעים להיות בקשר זוגי .הנושא הזה אצלנו הבנות מושתק נכון(לא יודעת למה )ורק בשנים האחרונות הבינו שגם נשיים צריכות שיעורים בנושא אולי אצלכם המשיכה ופיתוי גדול יותר אך גם אצלנו יש שינויים פיזיים וביולוגיים וגם אצלנו יש נפילות ובמיוחד שמתחתנים מאוחר יותר .
דבר שני- זו דעתי האישית בלבד אני הייתי רוצה ככל שהקשר הולך ומתקדם לכיוון חתונה (לא בדייטים ראשונים ) שהמיועד יספר לי מאשר ינסה להסתיר את זה כי מתי שהוא יצוץ מתי שהוא אי אפשר להסתיר זה התמודדות אפשר להגיד יום יומית וזה יכול לפגוע בקשר כי הציפייה הייתה א ובסוף מתבבר משהו אחר וגם רחמנות על הבן זוג יש משהו שיושב לו על הלב וכאילו אין אם מי לדבר אדרבא אנחנו נתמודד שנינו כי טובים השניים מן האחד.
דבר שלישי- ישר כח על התמודדות לפשוט בדור שלנו כל הנושא הזה של צניעות.
החלטתי לענות,*אחת בעולם...=]
לנסות. נראלי.
לא הכי עונה על הגדרים של דוסית חרד"לית...
אבל אני נחשבת דיי דוסית יחסית. נראלי.

כמו שאמרו פה, אנחנו לא יכולות להבין. כמה שננסה, ונשתדל להכיל, אנחנו לא לגמרי נבין.

א- אני אישית, מבחינתי, כמו שלי יש קשיים ויצרים והתמודדויות, אז גם למי שמולי יש.. אז אולי הם שונים, ואולי הם נשמעים יותר רע ומזעזעים יותר, אבל אני לא בוחנת כליות ולב (לשמחתי) וכיום היחס שלי לזה, הוא שזה חמור, מצריך שינוי מהותי, אבל אני לא בגלל זה אפרד/אגעל/אזדעזע ממישהו.
והלוואי שגם במבחן האמיתי אשאר באותה מחשבה ודרך. מקווה ממש שאצליח.

מדיבורים בסביבה שלי, זה מזעזע הרבה, בלתי ניתן להפנמה, לא מתקבל.
וזה לגמרי מובן לי. ואפילו משמח שנשאר תקווה ואמונה שאפשר גם אחרת, רק הבעיה שזה מנותק מהמציאות, מאכזב, מלחיץ ומרתיע.

ב. אני אישית, מצד אחד רוצה לדעת, לא רוצה לדעת שהוא נופל, רוצה לדעת שהוא משתדל לא ליפול. וההבדל עצום!! בין להגיד "אני נופל ב.." לבין להגיד "אני מתמודד עם קושי ב..." בעיני יש הבדל תפיסתי מחשבתי שיכול לגרום לי לראות באור אחר.
מצד שני, שוב, בגלל הלחץ שזה מכניס לבנות, חושבת שעדיף לא להגיד. אם כי זה תלוי בפתיחות ובהרגשה של הזוג, וזה גם משתנה...כמו שאמרו מעלי, מצב הדורש טיפול זה נקודה שונה למשל.

ג. חושבת שהבנות שכן יודעות שהמון נופלים, זה כי אומרים להם, אבל לא מאמינות, ובעיקר לא מפנימות "מה הדוס הזה? נו ב'מת... אין מצב!!"
ויש מקומות שגם הידע שזאת המציאות קיים פחות.

*הכותבת-אני, כותבת מנקודת מבטי האישית של מישהי שעדיין לא התחילה לצאת, נחשפה ברמה מסוימת לנושא בדרך אחרת, ושלמה עם ההחשפות לזה בפן לא מלחיץ של מחשבות על דייטים וחתונה שעזר לי להבין יותר, ואולי (הלוואי!!!) גם לדעת להכיל ולקבל יותר.

בהצלחה ושה' יצליח ויאיר דרכך!
יישר כח עצום!!!
ההצעה איך לספר (אם מספרים כמובן..) נשמעת מעולה!*צועד*
יכול להיות אכן פתרון טוב(רק צריך להזהר שלא ישמע כסוד ואז מתחילים דמיונות(נכון?))
שואל אותי? זה חייב להיות בצורה חכמה,אחת בעולם...=]
לא מלחיצה, לא מעוררת רחמים, לא להפוך את זה לדבר גדול מדי. באגביות, לא בסודיות.

מצד אחד שזה לא יהיה הנושא שיחה המרכזי לא לתת לזה שוואו מדי, מצד שני שזה לא ישמע כסוד. אם מדברים, אז לדעתי לא בצורה מסתורית כי זה מעורר חששות.
..אלטלנה
א. לא חושבת שאצליח להכיל. זה גדול ממני וגם מעצם היותי אישה אני לא אבין את זה. בגדול דיי ברור לי שלכל אחד יש התמדדויות בנושא, ועל אחת כמה וכמה בגיל גבוה ורמה תורנית גבוהה
ב. לדעת? אולי ממש במרומז. לספר ממש יפחיד אותי ואולי אפילו יגעיל וייצור רתיעה
ג. לדעתי אני מודעת ממש על קצה המזלג. ידוע שקשה. שיש התמודדות- אבל עד כמה וכיצד זה מתבטא וכו' ממש לא
תצליח!
לספר זו עצת היצרmatan

כל הגברים מתמודדים עם הדברים הללו. מי יותר מי פחות, מי במדרגות של לא למסור שלום לאישה ומי שבמדרגות

נמוכות מזה. אין עניין וטעם לספר על זה. חטאי האדם הם שלו מול הקב"ה. אם אדם חילל שבת במזיד פעם הוא צריך

לספר? לא. גם אם בחור נפל הוא לא צריך לספר.

משירשורים קודמים- בנות לא רוצות לדעת, זה מגעיל ודוחה אותן ובצדק. אין צורך להסביר להן את המורכבות, כי

הן לא מסוגלות להבין אותה, כמו שגבר לא מסוגל להבין את המורכבות של עוד סנטימטר או פחות סנטימטר בחצאית.

העיקר לשוב בתשובה אמיתית ולהתרחק מזה כמו מאש.

זו דעת הרב אבינר על כל פנים. הבאתי אותה גם עם המקור במקום אחר.

מבחן התוצאה מאשר את מה שאמרת בשם הרב אבינר?יאיר כ
השאלה אם זה נכון במבחן התוצאה. יש כאן בנות/בנים שבחרו לשתף? מה קרה אז?
מבחן התוצאה בהחלט מאשרmatan

אתה מוזמן להפנות את השאלה לאלו שהתמודדו עם זה ברמה כרונית- ההנחיה של הטיפול היא שאם אפשר,

כמה שפחות לספר. רק במקרים קשים מספרים וגם אז רק בנישואים ולא לפני זה.

מה? במקרים קשים לספר רק אחרי הנישואים??חלושששש
אני בהלם.
זאת הנחייה חסרת אחריות שיכולה להרוס הרבה זוגות. בעיקר הנשים
לא לספר אחרי הנישואים כשהוא כבר במצב קשהmatan

אדם שמצא את עצמו במצב קשה אחרי שהוא כבר נשוי, ואין דרך אחרת להתמודד מלבד

העזרה של אישתו - אז הוא יספר לה.

מראש אם הוא במצב קשה הוא לא יתחתן לפני שיצא מזה.

יש.ענבל
בס"ד

במקרה שלי לא קרה כלום אבל אני לא הייתי בקשרים סטנדרטים ואני גם לא בטוחה כמה אני נחשבת דוסית.
מה שבטוח זה שרוב מי שהייתי איתם היו חשופים לעולם הזה עוד לפני שהכירו אותי וגם הכירו אותי מספיק כדי לדעת שלא אירתע ולא אסתכל עליהם שונה.

לכתחילה לא נראה לי שצריך לדבר על זה יותר מדי אבל כפי שאמרתי כבר- אני לא חושבת שגם צריך לפחד לדבר על זה.
אם זה מציק לו והוא זקוק לאהבה שלי ולתמיכה שלי כדי להצליח לעלות למעלה אז אני אספק אותה.

בכנות, מעולם לא הבנתי למה זה מגעיל בנות. זה כמו להיגעל מלגעת בבן, בעיניי לפחות.
סליחה על התשובה הארוכה...אהבה בתענוגים
אני עונה בשמי, כי אני יודעת שיש בקרבנו דעות שונות משלי, וזה לא צריך להלחיץ, כי יש גם כמוני.

אהבתי את השאלה שלך, את הניסוח והעמדה שלך לגביה.

א. אני כן שואפת לבית מלא תורה וקדושה, אהבה וחיים.

חז"ל אמרו 18 לחופה. כלומר, לא צריך להיות בן 27 בשביל שתיהינה התמודדויות.
וכל עוד מישהו מתמודד, ולא מרים ידיים מראש, כבר מגיע לו צל"ש.
מה כמה ולמה הוא מתמודד זה פחות משנה, ואולי קצת כן, אבל בהיבט שונה שכבר אפרט אותו...

גם לי יש התמודדויות (ולא משנה אם כאלה או אחרות), והקב"ה באהבתו הרבה דואג שיהיו לי תמיד בכל יום בכל עת ובכל שעה (כמעט. אולי...). לפעמים אני כועסת עליו, אבל תכלס, בסתר ליבי אני מודה לו עליהן באהבה. אבל עדיף שלא נדבר על זה בקול.
הכל ממנו. אני לא אשמה בהתמודדות שלי, אבל כן זכאית בניצחון . ("הכל בידי שמיים, חוץ מיראת שמיים").

הגדול מחברו, יצרו גדול ממנו.
הנפילות והתמודדויות כבר פחות מלחיצות אותי,
למדתי להשתמש בהן כדי להניף את היצר הטוב שלי.
כשאני מגלה כמה יצר הרע יש לי, אני נזכרת שאנחנו כוחות.
כשבא מולי המפלץ (מפלצת בזכר) הזה, במקום להלחץ ממנו, אני מזכירה לעצמי שאני לא פחות גדולה ממנו.
כשאני רואה לאיזה עומק אני יכולה ליפול,
אני מבינה כמה גבוה אני יכולה לעוף. זה מחזק אותי.

אז לא מפחיד אותי מישהו שיש לו התמודדויות, אני לא מוצאת סיבה טובה שלא להכיל את זה.
יותר מפחיד אותי אחד שאין לו, כי מה זה אומר עליו, ומי אמר שכשיהיו לו הוא ידע להתמודד?
(וזה לא משנה איזו התמודדות)

שלא ישתמע מדבריי שאני מעודדת נפילות, להפך כמובן.
אבל אולי לזה מתכוונים כשאומרים שבעלי תשובה עומדים במקום שצדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.
עדיף שתישאר צדיק, אבל אם נפלת, תקום, כי אתה במקום אחר והוא לא פחות טוב.

ובמציאות של היום, ב"ה כולנו בעלי תשובה. במיוחד בנושא הזה... נראה לי.
הזקנים חושבים שאנחנו קטנים וחלשים, ואני יודעת שזה אומר כמה כח יש בנו. הם טוענים שיש ירידת הדורות, ואני יודעת שזה חיצוני. אני דווקא רואה עליה פנימית ומבורכת.
וכדאי שנפסיק לשמוע ליצר הרע והשלילי הזה.
אנחנו קטנים? אנחנו חלשים? תראו כמה קשיים יש לנו בנושא הזה, ולמרות זאת כמה אנחנו נלחמים ולא מרפים!!

תראה איזו התמודדות יש לך, ואתה עדיין רוצה וחפץ בבית של קדושה!
איך אפשר שלא להכיל אותך?!

(התמכרות זה עסק יותר מורכב, אבל למעשה זה כל התמכרות אז זה לא בהכרח שייך לנושא...)

ב. כן. אבל שלא יגיד לי את זה בזמן ובאופן שיביך אותי... בכל זאת זה נושא.
והאמת שגם לא כזה משנה לי אם הוא לא יספר, כל עוד הוא מתמודד עם זה...

ג. לא יודעת. אני לא דוגמה לשום דבר נראה לי.
לדעתי לא מספיק, אבל זה לא נורא... יאללה בנחת.
תסלחי לי על הבורותמתושאל
אבל באמת על איזה התמודדויות ונפילות את מדברת? מה כבר יכול להיות 'נפילה"' אצל אישה? כשלאישה אין שום חטא בנושא.. אני שואל את זה מנקודת מבט של גבר שתביני שכל מה שכתוב חטא איפשהו בתורה אז מדובר בדיוק על ההתמודדות של הגבר עם הנושא.. אני באמת לא הצלחתי להבין למה את קוראת נפילה
המשךמתושאל
ואם תרצי שאסביר לך יותר על החטא של הגבר אז אני מוכן
בטח שישLevona

א. מה שאסור לגבר לעשות אסור גם לאישה, כשלו זה מדאורייתא ולה מדרבנן. (גם נשים הן יצורים מיניים להזכירך).

ב. בדרך כלל 'נפילות' של בנות מתחילות מלא לשמור נגיעה ומהר מאוד מתגלגלות למקרים שהם חטא ממש בו הן מחטיאות גם את הגבר, בנסיבות הקיימות.

אומנם יש נטייה ליצור שיח נפוץ בנושא מניות אצל בנים בחברה הדתית עוד הרבה לפני הנישואים כך שלכולם יש מודעות לנושא ולמניות שלהם, בעוד אצל בנות לפני הנישואים הנושא עדיין נמצא רק בליחשושים פה ושם ולא מדובר מעל פני השטח.  וכך נוצר רוב של בנות, התמימות להתמודדות של גברים ומחוסר מודעות לנושא בעצמן רובן לא מתמודדות עם קושי אישי בנושא.

אך זה לא תקף לגבי כולן ומאחר ויש גם מספר לא מבוטל של בנות דתיות שאינן תמימות ומודעות לנושא וחלקן כן מתמודדות עם קשיים אישיים בנושא ונופלות בו.

בקיצור גם לבנות יש קשיים ונפילות, זה שאתה לא שומע על זה, זה מטעם שזה פשוט לא עניין לדיון.

א. זה נתון למחלוקת.ענבל
בס"ד

ב. לא נכון.
הנפילות של בנות לא מתחילות מלא לשמור נגיעה.
וזה לא נושא שנראה לי צריך להיפתח פה לדיון.
מזתומרת?אהבה בתענוגים
חוץ מנפילות והתמודדויות בתחום הזה, אין נפילות והתמודדויות בעולם כלל? אשריך אם זה התחום היחיד שאתה מתמודד בו. (וכנראה שאתה לא )

(וגם בתחום הזה לא חסר גם אצל נשים)
לאישה יש יצר הרע שונה, אבל הוא קיים. למשל, לאישה יש יצר פיתוי. (לטוב ולרע)
וזה רק למשל...

בדוגריסיגריה מעשנת

לדעתי זה גם תלוי בבחירה שלך בבחורה וברמת הברירנות שלך עצמך.

ברור שיש מלא דוסות שלא יבינו וירתעו ויחפשו את מזלן במקום אחר

בחורה שבחיים לא חייה במקום כזה יכול להיות לה יותר קשה להסתדר עם זה אבל חוזרות בתשובה או מתחזקות יבינו אותך מאוד..

גם בנות שגדלו בבית של רב יכולות להבין ולהכיל אבל יכול להיות להן יותר קשה..

ויש מודעות אבל ממש לא מספקת.

כדאי שתדע..זו אחרי הכל הולכת להיות אישתך..

שלום לךshilat

קודם כל, תהיה חזק..לא קל בטוחה בכך.
א. האמת שמתוך הגיל אפשר כבר להבין, לא סתם חז"ל וגם היום בחברה הדוסית דוחפים להתחתן מוקדם, לא שזה בריא בעניי להתחתן רק מהסיבה הזאת. ממש לא.
בכל אופן לדעתי בנות מסוגלות להכיל את זה. יהיה קשה לעיכול סביר להניח, בנות מצפות לגבר מושלם שלא חטא מעולם, קומו עורו, בהכללה גמורה- כמעט רוב מוחלט נופלים.
ב. אישית, הייתי רוצה לדעת, למה זה טוב? קודם כל כדי לתמוך, להקשיב. וכן כי אם זה לא דבר חד פעמי, אז ברצוני לדעת מיזה, לחיות בשיתוף גם עם הדברים הפחות טובים. יותר בריא בעניי לשמוע את זה ממנו מאשר לחשוב בראשי שזה מין הסתם קרה..מה לעשות, מציאות חיינו.
ג. בתוך אחת שחייה בין חברה דוסית לבין חברת לייט.
הבנות הפחות דוסיות - רובן הגדול יודעות. הגדול מאוד.
הדוסיות- לא כולן, יש מעין השתקה בנושא, ושוב..חלום על גבר שלא חטא. לעניות דעתי הרבה עדיין מאמינות שהרבה גברים לא חטאו, שלא נדבר על המדוייטים שלהם.
אז..כן, יהיה קשה להן להבין את הקושי, רובן יגעלו, לא יבינו איך אפשר ולמה.. בכל אופן, תהיה אתה חזק..וכל גבר באשר הוא. לא כל אישה אפשר לשתף, יש כאלו שיוכלו להכיל את זה רק אחרי שהן יתחתנו ולא לפני. ויש הרבה שיצליחו לעקל ולחיות עם זה.
אז זה תלוי במדוייטת שלך. לי זה ברור לי שיהיה שיתוף בעניין הזה. אבל אני לא דוסית בהגדרתי. בהצלחה!

בתור נשואהדניאל55

אין קשר בין רמת דוסיות ליכולת הכלה.

אתה מחפש מישהי עם יכולת הכלה וזה מעולה (יש לי מישהי להציע לך, אם אתה רציני)

ולבנות כאן אגיד, אם אין לך יכותל הכלה... תתחילי לפתח כפרה, כי אחרת מצב הזוגיות שלכם יהיה בקנטים ואותו כנל חינוך הילדים.

בהצלחה! תפנה אלי אם מעניין אותך ההצעה שלי.

יש קשר, לפחות ראשוני....(נחליף את המילה דוסיות בצניעות)חלושששש
מי שיותר חשופה לזוועות העולם ללא שום ספק יהיה לה הרבה הרבה יותר קל "להכיל" ומי שפחות חשופה תזדעזע וזה המצב הנורמאלי....
מי שלא עוברת את שלב הזעזוע משהו כנראה לא ממש בסדר (או רחוק מלהיות צנוע)...מי שלא חשה שהגועל הוא גועל אצלה הבעיה..
נא לא להתבלבל..
גועל זו מילה ממש ממש לא נכונה כאןדניאל55

כמו להגיד שלידה זה מגעיל

מה קשור לידה? מדברים פה על מציאות של חטא בצניעותחלושששש
( חלילה לא מתייחסת לפותח ספציפית)..
נגיד החשפות לתכנים מזעזעים באנטרנט היא מזעזעת. נקודה.
אם אצלך זה מתקבל כאילו זה בסדר אז באמת שאין לי מה לומר לך...
תסלחי לי אבל אני חושבת שאת טיפה הלכת רחוק מדי...אחת בעולם...=]
זה לא קשור רק ליכולת הכלה. יש בזה מן המזעזע. טבעי שזה יזעזע.
וגם מישהי הכי מכילה, יכולה להזדעזע מזה ובצדק! וזה לא הופך אותה ללא בסדר! כדאי לה ללמוד לקבל את זה ולהבין. אבל טבעי שזה לא מובן מאליו. ואפילו בריא.

זה לא סותר שהיא צריכה להבין שכמה שזה מזעזע, זה לא אומר שהבנאדם רע, מגעיל ועוד כהנה וכהנה, ולתמוך ולהאמין למרות זאת...

אני שמחה שזה עדיין מזעזע אנשים לפעמים למרות המצב בפועל, שעדיין יש סף רגישות, שזה לא נכנס לכולנו לראש כאין ברירה אחרת! כי אנחנו לא רוצים לשדר שאין דרך אחרת!

אנחנו רוצים לדעת להבין תמציאות לא להשלים איתה שזה מה יש. זה נותן פתח כאילו זה בסדר. וזה לא.
ממש לא אמרתץי שאין ברירה אחרת ואני ממש לא מסכיימהדניאל55

עם זה שישש ברירה אחרת, בטח ובטח שיש ברירות..

רק היכולת להכיל (לאו דווקא דברים כאלה)

זו יכולת מאוד קריטית בזוגיות ובחיים בכלל

קודם כל...יאיר כ
תודה רבה על העניין. עם העובדות אין להתווכח. זה בערך 90% ואני עם האופטימיים. ברור לי שישנה דרך אחרת ושבחורה לא אמורה לקבל את זה בשוויון נפש. העניין הוא שכגבר שחווה את המכבש הזה אני חושש שאישה שפחות חווה את זה תדחה את היכולת לחיות עם המציאות המורכבת שעדיין לא הגיעה לשלמות הזו...או שבכלל אין לאישה יכולת כזו ולכן לא נכון לשתף
למה אתה מרגיש צורך לשתף בהתמודדות הזאת?חלושששש
עבר עריכה על ידי חלושששש בתאריך כ"ד בסיון תשע"ו 22:43
רגשות אשם? ( מעלה רק אפשרות)מה התועלת הגדולה?
ואם נניח זה היה הפוך- היית רוצה שבחורה תשתף אותך בהתמןדדות מסוג כזה? (ויש בנות כאלה..)
תנסה לחשוב איך היית מרגיש אם הבחורה שאיתה אתה יוצא משתפת אותך שהיא ( נגיד) מהרהרת במישהו שראתה או נופלת באנטרט( או לא יודעת מה)...
היית מכיל? באמת? היה קל לך?
צעד חכם לדעתך?זה לא היה מקרב את קץ הקשר?
אני חושבת שאם אתה חושב שההתמודדות שלך משפיעה או עלולה להשפיע ישירות על הקשר עם בת זוגתך באיזשהו אופן אז יש מקום לשתף , כמובן אין חובה עליונה לפרט...
ואם לא- אז למה כן?
עם כל זה שאני בעד לא לספר ( אם המצב לא בעייתי בצורה חריגה) בשלב הדייטים לפחות
אני לא חושבת שזאת בעיה של חוסר יכולת הכלה בכלל של אישה כאישה מציאות שפחות חווה אותה , גם מי שמאוד מאוד קשה לה יכולה לגייס את היכולת הזאת(היכולת להכיל דווקא את העניין הזה). השאלה היא מה הרווח בעצם השיתוף לעומת ההפסד. נראה לי שההפסד גדול יותר.
אבל, כפי שהתרשמת כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם..
אז נותר להשתמש בשכל ישר ולנסות לקלוט את הראש של המדוייטת בכל מיני דרכים ולבסוף להכריע אם שייך לשתף או לא.
תהיה כנה בחכמהרחל 10
זה מין טקט שצריך לפתח בחיים בכל התחומים. ואם עכשיו בפגישות קשה לשמור עליו אחרי החתונה הוא עלול לפוץ עוד כמה סכרים. הקיצור מציע לך לעבוד על לשתף בדברים מועילים עם יכולת להתקבל על בן או בת שיחתך.
בהצלחה
לא הגבת לי אני מניחה...חלושששש
בתור מישהי שמגדירה את עצמה כתורנית מאודביינישית
אני אישית חושבת שעד גיל 27 זה לא פשוט, וכן הייתי רוצה שישתף שוב תלוי באופי של בת הזוג וביכולת ההכלה שלה אבל אני חושבת שזה לגמרי אפשרי במיוחד שאתה לא מתפשר מבחינה תורנית מודע ועובד על עצמך...כמובן לשתף בשלב מתקדם הכרחי לדעתי..
אני חושב שלא נכון לשאול פה שאלה כזואיש השקים
גם כי כל אחד שיכיר רק את הצד הזה יגיד לך שהיה פוסל אתה אישיות הרבה מעבר לנפילות שלך

וגם כי בנות תורניות לא מכירות את התחום הזה אז אין להן את הכלים להתמודד.

בן. אל תשתף, הן לא יבינו, בהנחה שמדובר על דוסיות אמיתיןתאוראל1234
ולא כאלה שראו עולם...
...
אם הבחורה שאתה תצא איתנ כבר פחות תמימה הסיכוי שיתקבל ויובן לעין ערוך גבוה יותר
אני יודע שהרוב פה חולקים עליי אבל לדעתי כנות זה חשוב.די"מאחרונה
ואם היא לא יכולה להתמודד עם זה אז אנחנו לא מתאימים.
הנפילות והתמודדויות שלי הן חלק ממני. לרע ולטוב.
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255אחרונה

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך