יש זמנים שבהם השכל גובר כמעט לחלוטין על הרגש,המצב חסה
כמו עכשיו.
פשוט הרגשה נפלאה.
איך הייתי רוצה להרגיש ככה תמיד..
אתה יכול להפסיק לחיות את הדיכוטומיה המטופשת הזוטהר ליבנו

אולי זה יעזור

מה הכוונה?המצב חסה
החלוקה של שכל ורגשטהר ליבנו
היא סינטטית ולא נכונה. אין לך שום צורך לדבוק בה. אחרי שתשנה את התפיסה שלך ביחס אל השכל והרגש, יהיה לך הרבה יותר קל לתת לשכל לשלוט
לא מסכים איתך.המצב חסה
חבל...טהר ליבנו
אם תפרט למה אולי נוכל לדבר על זה
תגובההמצב חסה
נביא הוא אדם ששולט על רגשותיו ועושה את רצון ה'.
עניו בשכל כובש את גאוותו וכן הלאה.
ענווה אינה רגש?טהר ליבנו

לא, ענווה היא היכולת הפיזית להתגבר על רגשות.המצב חסה
מממ...טהר ליבנו

מעניין, רוב האנשים משתמשים במילה הזו בכדי לתאר דברים אחרים... (פיזית? חזור בך למען ה', מנטלית אולי)

בכל מקרה, בוא ננסה לצייר מודל אבסטרקטי הנפש ע"פ שיטתך.

ישנו אותך, שהוא השכל, החווה כל מיני אירועים מוזרים, שהם הרגשות, והוא צריך להתעלם מהם ולהמשיך לעשות את הדבר הנכון. האמנם?

מנטלית זה שיש מסוגלות, פיזית זה פיזיתהמצב חסה
ופשוט לא אחד גדול על כל התגובה..
דוגמא לא נכונה
ובכן...טהר ליבנו

אז תאר אותו בעצמך...

פיזית זה פיזית? זה קצת תרתי דסתרי לדבר על יכולת פיזית ועל שכל במשפט אחד... (אלא אם אתה מטריאליסט ר"ל)

פיזית זה אומר שאם עשיתי דבר בניגוד לרצון הנפשיהמצב חסה
התגברתי שכלית, באופן פיזי.
יכולת מנטלית יש כמעט לכל אחד.
אנחנו לא משתמשים באותה שפה...טהר ליבנו

בעסה לךהמצב חסה
אני לא בטוחטהר ליבנו

אצלי השכל שולט... הבעיה היא שאני לא מצליח לעזור

אני בטוחהמצב חסה
אתה קראת לגישה שלי מטופשת ולא הצלחת להסביר מה רע בה,
כשאמרתי לך שכך הנביאים הגיעו לרגתם מילאת פיך מים.
זה שהשכל שולט, לא מונע מהרגש לעבוד, ושוב, אני לא בדרגת נביא ולכן אני לא מצליח להתגבר עליו לחלוטין.
לעזור לי? קודם תיסגר על עצמך
אוי...טהר ליבנו
לא חשבתי שאנחנו מדברים בטונים האלו... תגובה עניינית יותר בע"ה בקרוב
תשובהטהר ליבנו

ראשית כל, לא תקפתי את הגישה שלך, אלא את הגישה הכללית הזו שמדברת כל הזמן על השכל והרגש כשני דברים נפרדים שנאבקים זה בזה. זה לא אישי...

לא ברור מה ניסית להגיד מנביא. כתבת את הגדרת הנביא בעיניך, לא הבאת מקור או סימוכין. לא ברור לי כיצד זה מעלה או מוריד ולכן לא ראיתי לנכון להגיב..

אז ככה. בעיני, בניגוד לתפיסה הדיכוטומית המקובלת, יש קשר הדוק בין פעילות השכל לרגשות. אני שהרגש לא נוצר מהמציאות כשלעצמה אלא מהאופן בו אנו תופסים אותה. האופן בו אנו תופסים את המציאות נובע מהשכל. ולהיפך, הרגש מגדיר את האופן בו אנו חווים את המציאות אותה אנו תופסים וממילא הוא "מגדיר" עבור השכל את המצב בו הוא פועל. על רגל אחת...

בכל מקרה. אתה לא יכול לומר שענווה היא יכולת פיזית, לפחות לא בשפה המקובלת על רוב בני האדם. 

העוילם נוטה לחלק את פעולות לשני סוגים - פעולות פיזיות (הנובעות מהגוף) ופעולות מנטליות (הנובעות מהשכל, מהתודעה). ענווה, מעצם היותה תכונה (מידה), נובעת בוודאי מהשכל ומהתודעה ולא מהגוף. אין "שריר ענווה" שאנחנו מחזקים שמסוגל להפעיל הרבה או מעט כוח. ע"פ זה, הביטוי "התגברתי שכלית באופן פיזי" הוא חסר תוכן לחלוטין... (אני עד עכשיו לא בטוח מה בדיוק ניסית להגיד...) אני לא מעביר עליך ביקורת ח"ו, זכותך להשתמש באיזה עולם מושגים שלבך חפץ. רק רציתי להעלות למודעותך שעולם מושגים זה שונה מהמקובל, ואם אתה מעוניין לבצע שיח עם אנשים אחרים על נושאים אלו עדיף להתיישר ע"פ הנורמות...

סליחה שאני מתערב באמצע-אריאל דל"ת

מאיפה המקור שלך לכך שנבואה זה עניין של שכל ותו לא?

הרי אלישע לא קיבל רוח נבואה כאשר היה שרוי בעצמות למרות שכלו הנהדר, מנוח זכה להתגלות נבואית למרות שאשתו הבינה דברים שהוא לא הבין, ראתה שפחה על הים מה שלא ראו גדולי ישראל בחכמה ממנה.

גם בדעת הרמב"ם (שכמדומני ממנו אתה שואב את רעיונתיך) יש עניינים נוספים, עיין בהקדמה למשנה. [עוד מעט אביא מקור]

וכמובן יש גם החולקים על הרב"ם, כגון הרמב"ן וכו'

סליחה, בהלכות יסוה"תאריאל דל"ת

פרק ז-

ח  [ד] כל הנביאים--אין מתנבאין בכל עת שירצו, אלא מכוונין דעתן ויושבין שמחים וטובי לב ומתבודדין:  שאין הנבואה שורה לא מתוך עצבות ולא מתוך עצלות, אלא מתוך שמחה.  לפיכך בני הנביאים, לפניהם נבל ותוף וחליל וכינור, והם מבקשים הנבואה; וזה הוא שנאמר "והמה מתנבאים" (שמואל א י,ה)--כלומר מהלכין בדרך הנבואה עד שיינבאו, כמו שאתה אומר פלוני מתגדל.

והנה עוד מקום מעניין שמדבר מהנושא הנ"ל-

http://textologia.net/?p=6338

אתה רק מחזק את מה שאני כותבהמצב חסה
לא נכון..אריאל דל"ת

אתה אומר שהאדם (=השכל) שולט על רגשותיו הוא הנקרא נביא.

אני טוען שרק ע"י שכל אין אפשרות לקבל נבואה, אפילו לא לפי הרמב"ם, שמחה זה לא תחושה שכלית שאפשר להגיע אליה ע"י שליטה עצמית ממקור פנימי, בכל אופן לא תמיד- עובדה שאלישע נצרך למנגן אחר, חיצוני לו, כדי להגיע למדרגה נבואית.

אם אתה רוצה להרחיב בנושא יש על זה מאמר דיי ארוך של הרב שרקי ב"אמונה וטבע".

אני לא פנוי כדי לכתוב עכשיו באריכות על זה,המצב חסה
מקווה עוד שעה
בסוף לא היה לי זמן,המצב חסהאחרונה
ובגלל שהנושא ירד מההתראות לא ראיתי אותו.

אני חושב שהקדמת הרמב''ם למסכת אבות תסביר יותר טוב ממני.
בסך הכל יש הבדל בין החשקים שאיתם האדם נולד לבין המטרות והרצונות השכליים.
המלחמה היא להצליח לכפוף את הרגשות תחת השכל ולא להשתעבד לרגשות.
לדוגמא: אדם שרואה רכב שהוא אוהב מאוד, הלב חומד אותו אבל אם השכל מתגבר עליו, הוא מצליח לדחוק את הרצון וככה הוא נמנע מלעבור בלא תחמוד.
בקטע המנטלי פיזי היא ממש צודקתמשה אבואב

אני הבנתי אותו וממש טעית זו פשוט דמגוגיה!!!!משה אבואב

למי אתה מגיב?המצב חסה
לאיך ששירשרתימשה אבואב

בכל מקרה, בוא ננסה לצייר מודל אבסטרקטי הנפש ע"פ שיטתך.

ישנו אותך, שהוא השכל, החווה כל מיני אירועים מוזרים, שהם הרגשות, והוא צריך להתעלם מהם ולהמשיך לעשות את הדבר הנכון. האמנם?

ראה את תגובתי למעלה האחרונה, ואחר כך תדברהמצב חסה
חוץ מזה שרשרת לא נכון
להפך,השכל חושב על הרגשוצצהובה
מתעסק אתם ומנתב אותם למסלול הנכוון. לא סותר בכלל.מבינה מה מצב חסה מנסה לומר נראה לי
זה לא כל כך פשוט כמו שאת מנסה לצייר את זה..אריאל דל"ת

לא תמיד השכל שולט על הרגשות ויותר- הרבה פעמים השכל נשלט על ידי הרגשות..

רק עכשיו קולטת תתגובה הישנה הזוצהובה
נכון,ברור,אבל זה המצב הבריא בנפש שהוא התכוון אליו. והוכחה לקח שהשכל הוא מעל הרגש היא העובדה שבכל גיל יש רצונות/ סיבות לרגשות שונים כי הרגש נולד מהמחשבות שלנו,בגיל קטן זה יהיה מחשבות ברמה נמוכה יותר אז גם הרצונות יהו ילדותיים יותר וגם הרגשות יהו על דברים ילדותיים יותר.המצב הבריא בנפש הוא כשהאדם חושב ומנהל את הרגש שלו גם אחרי שנוצר.
^^אני גם לא מסכימהקול דממה
כלומר, מסכימה עם יוסף כן?
זה לא חכמה לא להסכים בלי להסביר למה...טהר ליבנו

צודקיםקול דממה
אבל לצערי אני לא טובה בלהסביר
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך