איך מתמודדים עם רצח של קרוב משפחה??
ושזה עוד אחרי רצח של דוד..
למה אף אחד לא באמת מצליח להבין מה עובר עלינו מבפנים ומצפים שנהיה בני אדם מאושרים אחרי כל זה???![]()
אתם לא מבינים שזה קשה?? ועד שלא תהיו במקום הזה אתם לא תבינו??![]()
איך מתמודדים עם רצח של קרוב משפחה??
ושזה עוד אחרי רצח של דוד..
למה אף אחד לא באמת מצליח להבין מה עובר עלינו מבפנים ומצפים שנהיה בני אדם מאושרים אחרי כל זה???![]()
אתם לא מבינים שזה קשה?? ועד שלא תהיו במקום הזה אתם לא תבינו??![]()

הרגשתי את זה ממש כשבן דוד שלי נרצח בפיגוע. הייתי בשירות לאומי אז. היו כמה בצוות שציפו ממני שחצי שעה אחרי שסיפרתי להם אני אמרה לעבוד בשיא הכוחות ו"את מתחילה לעבוד? מה קורה?" ולא הבינו למה אני צריכה חמש דקות לשבת עם עצמי ולקרוס.
אנשים פשוט לא שמים לב לעובדה שגם אם הלכתית מישהו לא יושב שבעה, זה לא אומר שהוא לא מתאבל. היה כל הכל בא לי שמישהו ימציא זמן אבלות לקרובי משפחה מדרגה שניה וחברים וכו'...
איך באמת מתמודדים? לא יודעת. אין לי תשובה מלאה. בעצם אני כן יודעת מה התשובה, אבל לא יודעת איך עושים אותה: נותנים לנפש שלך לעשות מה שהיא צריכה בקצב שלה, והסביבה צריכה להבין שאני צריכה את הזמן הזה. כנראה הדרך לגרום לזה לקרות היא להעלות את המודעות של הציבור לכאב של אבדן של קרובים מדרגה שניה או חברים.
לי במשך כמעט שנה אחר כך היו סיוטים וחלומות בהקיץ שחשבתי עליו ועל הרצח. וגם אחרי שהסיוטים הפסיקו כמעט לגמרי, לקח לי עוד זמן להתמודד עם האבדן.
לי אישית, הדרך שלי באופן כללי להתמודד עם מצבי קשים זה לדבר עליהם עם מישהו. אני לא מבקשת פתרון, אני לא מבקשת תגובה מעשית, אני לא צריכה שתענו לי. רק תקשיבו וותנו לי לבכות עליכם ולפרוק. עשיתי את זה כמה פעמים במשך השנה הזאת עם חברות וכד'. חלק ממש הקשיבו ונתנו לי את הלב, חלק לא כל כך הבינו וניסו לתת לי פתרונות...
וצריך לזכור שיש מידה מסויימת, בעזרת ה' לא גדולה מדי אבל קיימת, של כאב ותחושת אבדן שלעולם לא יעלמו מהחיים.
זהו שלדבר עליו זה באמת עוזר אבל ביחד מחזיר אותי לסיטואציה ושובר..
ועוד בעיה זה שאין לי עם מי לדבר על זה. ניסיתי לדבר עם מדריכה שלי ואמרתי לה כמה שקשה לי, ושכבר אין לי באמת הרבה כח לחיות, והיא שלחה אותי ליועצת של האולפנא ומשם לפסיכולוגית... לא רוצה את זהה!!!!![]()
היא ועוד חברה שלי שדיברתי איתם באמת חמודות וניסו לעזור אבל לא באמת הבינו מה אני מרגישה אחרי שדוד שלי נרצח ועם כל הגל טרור שהיה בחופש אז בכלל הם לא הבינו מה אני רוצה מהחיים שלהם..
אני פשוט צכה מישו שיודע מה זה שכול ובאמת יצליח להבין אותי, ושאני אוכל לדבר איתו. הבעיה היא שאין לי אחד כזה.....
שעות של אמת. רצח של דוד ועוד שני קרובי משפחה שנפגעו מצב אנוש בכסליו האחרון , האמת שגם לי היה ממש קשה להתמודד עם זה קרו לי כמה דברים במקביל.. אמא שלי ילדה באותו יום של הפיגוע .. ולא ידעתי לצחוק או לבכות ..![]()
בסוף העמדתי פני חזקה בשביל האחים שלי .. שהם לא ידעו על הפיגוע , ואמא שלי רצתה שזה ישאר ככה ..
בסופו של דבר גם מי שחושב שהוא מבין את המקרה .. לא מבין כלום!!![]()
כי שלא נדע מצרות אמן טפו טפו טפו לא חווינו....\
רק סתם שתידע, אם זה מנחם, לכל אדם יש את התיק שלו. ואני אומרת בהכי כנות. יש לי חברה שאצל פסיכולוגית כי הוריה גרושים, חברה עם דמוי עצמי נמוך, חברה שלא מוצאת את עצמה כ"כ...
ויש הרבה צרות... צריך לתת להן מקום, ולהיות איתן, אך לא לשכוח את כל השמחות ואת כל היופי בעולם.......
ואין אנו יודעים מהיכן ה' ישלח רפואה......
אז בעז"ה שיהיה לך בתוך דל ישראל!!
באופן אישי חושבת שאין משהו שבאמת יוכל להבין אותך בשום שלב.. המקסימלי זה להכיל. כשאנחנו מבינים את עצמנו ולא מצפים להרבה מהסביבה זה מאוד מקל, וגם תמיכה במקום הנכון מתקבלת כבונוס. כמה שאנשים ינסו אפחד לא יבין מה הנפטר היה בשבילך ואיכ השפיע... לפעמים אפילו עדיפ לדבר עם בנאדם שהמטרה שלו היא להקשיב/ להכיל/ לחבק בלי לנסות להבין.. הצלחות!
שעות של אמת.הגיע לידי קונטרס מדהים שנקרא עקידת שלמה ומיועד להורים שכולים.
ככל הנראה נכתב על ידי תלמיד חכם גדול שאיבד את בנו.
האם מישהו יודע את זהות המחבר???
תודה
שולחת לך חיזוקים😚😚 את לא לבד..
ועצה קטנה...אם אין לך עם מי לדבר פשוט תדברי עם עצמך... תשבי במקום שאת אוהבת ותדברי תדברי תשפכי... זה עוזר!
בשורות טובות!
ברוקוליאחרונה