ודאי אמיתיות. משום מה, אנשים לא קולטים שבפורומים יש מפגש אמיתי בין בני אדם, שמאחורי כל מסך עומד בן-אדם, עם מחשבות, רגשות, תחושות - ועם מציאות ממשית, חיה וקיימת.
וכשמגיבים, אז הבן-אדם הזה, הוא זה שמגיב. וכך נוצר מפגש, אמיתי, בין בני אדם. ממשי לא, וזה חשוב עד לאין שיעור לדעת שזה לא ממשי - אבל אמיתי, בהחלט.
כשבע"ה נבין את זה, זה:
א. יפחית את בעיות הצניעות (כשבן ובת קולטים שהם מדברים עם בשר ודם, רק שיש מסך ביניהם - זה אחרת... לא בטוח שכל דבר היו כותבים. היו נפתחים פחות בלי אחריות לזה. וכו')
ב. נשים לב הרבה יותר לכל מילה
ג. נחדד לעצמנו את ההבדלים בין המציאות הממשית לוירטואלית, מה יש בזה ומה יש בזה, מה אין בזה ומה אין בזה - אם זה משהו אמיתי, זה חשוב לדעת מה זה, ואיך זה משפיע עלי.
ד. נאמין ביכולת של דברים שקורים בפורום לשנות אותנו - לטוב ולמוטב... נהיה פתוחים לשינויים לטוב, וזהירים משינויים לרע
ה. נבין שזה אמיתי, וכמו כל דבר אמיתי - זה צורך זמן... ונדע לנהל טוב יותר את הזמנים בפורום, כשנדע שזה לא משהו שהוא "מחוץ לזמן" - כשיש רגע פנוי, מציצים... ואז, מפעם לפעם נגנבים מהזמן הממשי יותר ויותר רגעים שנהיו פנויים פתאום. אם מראש יודעים שזה מציאותי ודורש זמן, קל יותר להתנהל אחרת...
ו. נדע להעביר דברים מהפורום והמציאות לפורום. אם גם הפורום וגם המציאות הם מציאות אמיתית, גם אם בגוונים שונים - וזה אני, שנמצא במציאויות האלה, אז זה אותו אני, שמפעיל את הגוף שלי ושמפעיל את הניק שלי. ואז, אין בעיה שאני של המציאות הממשית יזדהה עם אני של המציאות הפורומית, ושאני של המציאות הפורומית יזדהה עם אני של המציאות הממשית.
ואז, לא אתבייש לספר למי שמכיר אותי שאני נמצא בפורומים (גם אם לא לספר את שם הניק), ולא אחשוש - עם הבטיחות הנדרשת, שודאי נדרשת - להכיר חלק מהאנשים שהכרתי דרך הפורומים, גם במציאות הממשית.
ז. לא נטריל
ח. בכללי, יהיה טוב יותר, נרגיש בטוחים יותר עם עצמנו ובנוח יותר עם עצמנו. לאט-לאט, בע"ה, העולם יידע להבין שנוצרה בו מציאות חיים חדשה ששמה פורומים, רשתות חברתיות, ועוד - ויידע לחיות אותה נכון. בע"ה