הבהרה בנושא בקשת תמונה (לבנות)עמיחי345

בעקבות כמה שרשורים שראיתי בנושא... 

למה בנות לא שמות תמונה באתרי היכרויות או בשידוכים??? אני מבין שזה קשה "להציג את עצמך" ככה כביכול, אבל אין ברירה, וגם זה עדיף על פני לדבר עם מישהו ואז הוא חותך בגלל זה.

זה לא יותר פוגע מאשר שהוא היה רואה ולא פונה אלייך מלכתחילה??

אז קודם כל אני כבר מודה מראש שזה לא נעים כל הקטע הזה וכו וכו, אבל איך לומר, אין מה לעשות זה דבר שחשוב לנו, לצערי, וגם אני חושב שבעולם יותר אידאלי היינו מסתכלים רק על הנפש ולא על חיצוניות.

לכן, אני ממליץ לכן לחשוב על זה ברצינות כי אני יודע לפחות על עצמי שבלי תמונה אני לא פונה (סליחה על הישירות) 

ועוד דבר קטן סתם מתוך עניין... למה אם בחורה מבקשת תמונה או חותכת "כי זה לא הטעם שלי" זה בסדר גמור, אבל לעומת זאת כשבן אומר כזה דבר אז הוא רדוד ושטחי?? חומר למחשבה

הרבה פעמים תמונה לא באמת משקפתשם משתמש12
ויכולה לשנות את המראה (לטוב ולרע).

חבל לפספס קשר שיכל להצליח בגלל שאתה חושב שהיא לא נראית כל כך טוב. ואני לא מדברת על מצבי קיצון שיש סלידה מהמראה בתמונה אבל ברוב המקרים זה לא ככה.

תחשוב על אנשים שאתה מכיר, אם היו מראים לך רק תמונה שלהם בלי שהיית מכיר אותם לפני, כנראה שהרושם הראשוני שלך כלפיהם היה שונה והיית רואה אותם באור אחר לגמרי.. אבל בגלל שאתה מכיר אותם, את כל המכלול שלהם, זה משנה את כל המחשבה עליהם.

אני מאמינה שהרבה בנות לא מעלות תמונה כי הן לא רוצות שישפטו אותן רק ע"פ זה וחשוב להן שהבחור יהיה מעוניין בזכות סיבות אחרות גם.

אף אחד לא אמר שזה בסדר גמור כשמישהי פוסלת על תמונה, זה בדיוק אותו הדבר כמו שבחור פוסל על זה
זה ברור שיש עוד סיבות... אפחד לא רואה תמונה וישר מחליט שזהועמיחי345

כי יש עוד הרבה מעבר לכך אבל כמו שאת בעצמך כתבת, "גם". 

ואני לא פונה זה לא בקטע של "לא לקחת סיכון" אלא באמת כדי לא לפגוע אם היא לא נראית לי, ואחרי שכבר דיברנו זה לא נעים 

ואם שאלת אז כן היו כמה בנות שפסלו על מראה, זה לגיטימי מבחינתי ולא פוגע בי או משהו, אבל אני מבין שאצל בנות זה יותר בעייתי לכן אתן יכולות לחסוך את כל עגמת הנפש הזאת,

ובאופן היותר פרקטי של העניין... אופי ותכונות זה דבר שמכירים עם הזמן, בעוד שמראה זה דבר שפשוט רואים (אפילו שאולי הוא יכול להשתנות אם הזמן או המחשבה) אז זה יוכל לחסוך זמן ומאמץ פשוט לשלוח תמונה

חשבתי על זה ויש לי שאלהאורה2x

למה פתחת ניק חדש בשביל ההודעה הזו?

מעניין חחח... איך את יודעת מי אני???עמיחי345

או שפספסתי פה משהו 0:

הודעה ראשונהדבש הכל דבש
אפשר לראות שזה השרשור הראשון של הניק הזה.
תמיד יש הודעה ראשונה....גם לניקים חדשים לגמרייעל מהדרום
מסכימה איתך.בתשירות בדימוס
אם הייתי פעילה באתרים סביר שלא הייתי שמה תמונהחלושששש
כי כל העסק מרגיש כמו שוק בשר וזה איכס לדעתי..
אבל כל אחת ומה שמתאים לה .
אם הייתי פוסל בגלל תמונה*צועד*
הייתי עושה חשבון נפש נוקב מאוד עם עצמי.

ב"ה, אני לא כזה, ולא רואה צורך לשלוח /לקבל תמונה, מלבד שזה נותן טיפה הרגשה שאתה מגיע לדייט ויודע מי הבחורה..
היית מתחתן עם מישהי, בלי לדעת איך היא נראית?עמיחי345

רואה במפגש בפועלים...

פחות ראוי לשים דגש על תמונה

יש פוטוגנים יותר ויש שפחות. ויש עוד הרבה גורמים שמשפיעים על המראה החיצוני ותמונה לא משקפת אותם.

ומעבר לזה יש כמובן את הפנימיות

לא. אבל איפה המראה נכנס בסדרי עדיפויות..*צועד*
למה? הפגישה הראשונה היא מתחת לחופה?נקודה

מסכים איתךתפוח יונתן

תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים. ומספר תמונות אפילו עוד יותר. אפשר להבין הרבה מאוד דברים משתיים-שלוש תמונות חוץ ממראה חיצוני כגון סגנון, אופי, רמה דתית. אפשר לכתוב על עצמך הרבה מאוד דברים, אבל אי אפשר באמת לדעת עד כמה זה נכון. לעומת זאת, מספר תמונות משקפות את המציאות כמו שהיא, וזה אחד הדברים האובייקטיבים ביותר שמעידים על הבן אדם.

תשובהרחפת..
שום תמונה לא משקפת אותי, אפילו לא איך שאני נראית.
וכנ''ל לגבי הצד ההפוך. בלנ''ד לא אבקש לראות תמונה. לא מעוניינת שזה ישפיע עליי לפני שאראה את הפנימיות.
בכללי , אני לא שמה תמונה שלי ברשת. זה לא נעים לי. בתחושה. בלי קשר למראה החיצוני שלי.
כמוני כמוך..שאילתא מקוננת
למרות שתמונות שלי עם עוד אנשים אני כן שמה.. לבד מרגיש לי קצת מוזר ולא נכון.
^^^הרוזן!
(מלבד השורה האחרונה - לחשוף בפני מי שמכיר או שלא אכפת לי שיכיר, לא מפריע לי. אם כי, אצל בנים זה שונה)
^^^ על המשפט הראשוןפסידונית

אני אפפעם לא מזהה את עצמי בתמונות. אני תמיד יוצאת שונה. (לפעמים יפה יותר מבמציאות ולפעמים פחות, אבל אף פעם לא כמו.)

לא מספיק שמישהי מוכרת את עצמה באתר הכרויותאהבה בתענוגים
אתה רוצה שהיא גם תפרסם תמונה שלה...

ב"ה שהן לא מפרסמות. מה הן סחורה זולה באיביי?

עם כל הקושי שלך שאפשר להבין אותו, ברור שלא.
מוכרת את עצמה?יטבתה
מה זה אמור להביע?!
תסלח לי אבל זה פשוט מזעזע
אכן, מינוח לא מוצלח במיוחד.חלושששש
אבל תכלס, מה ההבדל בין מוכרת לשוק בשר?...
סליחה שפגעתי, בכלל לא חשבתי על זה... באמת.אהבה בתענוגים
זה באמת מזעזע ועצוב שבגלל מחסור בשדכנים / שידוכים, אישה צריכה לשווק את עצמה באינטרנט. ככה אני מרגישה,
המצב כואב לי עד שאני מתאמצת מאוד כן לעשות מה שאני יכולה בשביל חברות שלי לפחות...

אני באמת מצטערת, ככה זה מרגיש לי. אני לא בעד אתרי הכרויות... גם אם יש כאלה שמתחתנים דרכם.
אבל אולי דעתי תשתנה... ככה בינתיים, לפחות בפורמט הזה.
האינטרנט של היום הוא לגמרי לא זה שהיה פעם.בלדרית
היום כמעט כל הצעירים נמצאים בו. נכון, יש פושעים ורמאים- כמו בכל מקום. העקשנות להישאר בעולם הישן ולהכיר רק דרך הצעות מפה לאוזן - יכולה לעלות לאנשים בשנים כואבות של רווקות. נכון, את לגמרי יכולה להכיר כך את האחד אבל זה לא עובד אצל כולם. היכרות דרך קרובים ושדכנים היא פאסיבית, מצומצמת ואיטית הרבה יותר מהיכרות באתר. אתר טוב מכיל הרבה גברים ונשים איכותיים, את יכולה לסנן בקלות ובמהירות בעצמך, בקצב והרצון המתאימים לך. אין הגבלה לאיזור או להיכרות בין אנשים והכל בשקיפות מלאה ולא מישהו לדוגמה שאימא שלו רשמה אותו לשדכן אבל הוא בעצם לא ממש רוצה.

רק לחזק אותך, אני הכרתי את בעלי דרך שליש גן עדן. למדנו באותה אוניברסיטה וגרנו די קרוב אחד לשניה אבל לא היה הרבה סיכוי שניפגש אם לא דרך האתר. אולי כן, אבל בטוח בהרבה יותר זמן ומאמץ. אז לא חבל לפספס?
אוי אני מקווה שזה היה בצחוק...עמיחי345

אם זה היה ברצינות אז , אני הייתי נעלב בשמן, היות וכבר אמרתי שזה בשבילכן לא בשבילי תמונה אומרת הרבה לא רק על המראה וזה.

אבל אני אשאל את זה ככה, מה את מעדיפה לדבר ואז שמישהו ימציא לך איזה סיבה סתמית? זה נראה לי סתם חבל אבל אין לי בעיה לשחק את המשחק

למה כשאישה הולכת ברחובאהבה בתענוגים
גברים שהיא לא מכירה צריכים לדעת עליה פרטים אישיים?
לא נעים.
אולי כשזה גבר זה פחות מפריע, אבל אישה... בשביל מה טוב לה הפרסום הזה
כי הן לא רוצות להימדד לפי זההרוזן!
ובצדק.
כי הם לא רוצות שמישהו ש"לא פונה בלי תמונה" יפנה אליהן.
כי זה רדוד ולא מבטא כלום.

ונכון, גם בנות שפוסלות עפ"י תמונה זה רדוד וטיפשי. מכיר יותר ממקרה אחד, שהתחילה התכתבות בין שניים באתר היכרויות, וכשהבן חשף תמונה, הבת הפסיקה להגיב...
ודאי רדוד וטיפשי. גם פוגע.
יש הבדל בין לפסול על תמונה לבין להפסיק להגיב.תפוח יונתן

אני רק אומר שאפשר לפסול על תמונה בלי שהצד הנפסל ידע מזה. צריך פשוט להמשיך להתכתב ובהמשך לתרץ במשהו שעלה בהתכתבות. זה בסדר גמור וזכותו של כל אחד לדעתי לעשות כך.

להפסיק להגיב אחרי קבלת תמונה, זה כשל חמור בדרך ארץ בסיסית שלא קשורה לפסילה על תמונה כי אפשר להפסיק להגיב גם אחרי חשיפת מידע אחר כלשהו...

אני לא מבינה באתרים. אבל נשמערחפת..
שהבעיה היא בזה שמתכתבים יותר ממה שצריך. נקשרים וירטואלית לפני שנפגשים באמת. ואז באמת יותר קשה לחתוך.. כי זה מובן מאליו שהמראה הוא הבעיה.
הבנתי נכון?
נכוןתפוח יונתן

בשביל למנוע את המצב הזה אפשר לתת הרשאה לתמונה כבר בשלבים הראשונים של ההתכתבות.

אז הפיתרון למי שלא נותנת תמונותרחפת..
זה להיפגש בשלבים מוקדמים של התכתבות. בלי להתקשקש. לא?
או זה, או לתת תמונה תוך כדי ההתכתבות.פסידונית

נתפסת על הדוגמה.הרוזן!
גם אם הן היו פוסלות על התמונה בלי לתת את התחושה שזה מה שקרה, זה היה רדוד וטיפשי בעיני.

רחפת, אני חושב שהמקרים שם היו אחרי התכתבות של הודעות בודדות, שביקשו תמונה די מהר...
וגם אם לא באותם מקרים שאני יודע עליהם, מאמין שאלה שמבקשים תמונה מבקשים אותה בשלב מוקדם.
נראה לי שבאתרי היכרויות אין דרך להתחיל קשר מבלי התכתבות קצרה ראשונית, לפחות... ואם יש כאלה שיעדיפו יותר, זאת בעיה שלהם. ואם יעדיפו כך, גם אני חושב שזה פחות בריא ועלול ליצור בעיות.
מבינה ומסכימה עם פותח השירשור.. נק' מעניינת שגם תהיתי לגביהביינישית
עבר עריכה על ידי ביינישית בתאריך ו' בתמוז תשע"ו 20:31
לי זה גם קרה שהראו לי תמונה והבנתי שזה לא מתאים וזה באמת היה לא נעים.. אבל אתה צריך להבין שזה מרגיש לא נעים שהתמונה שלי ככה תסתובב וכל אחד יראה, בפרטי כמובן שאני בעד אבל להראות ככה לכולם?? מרגיש לי לא מתאים..
אני מקבל את זה שאין צורך שהתמונה תהיה פומביתתפוח יונתן

בדיוק בשביל זה יש את האפשרות בחלק מאתרי ההכרויות לתמונה פרטית שאת יכולה לבחור לתת הרשאה לראות אותה למי שאת בוחרת.

מסכימה לגמריביינישית
תקרא מה כתבתי אחי... אני גם חושב כמוך שזה לא נעיםעמיחי345

אבל אם אתה חושב שזה "לא מבטא כלום" אני הייתי מאוד רוצה להחליף אתך עיניים, כי לצערי אצלי המראה כן מבטא משהו

וגם על בחורה זה פייר להעמיד אותה במצב שהיא לא מעוניינת אחרי שדיברתם, במיוחד אם אתה נפגע מזה

המראה כן מבטא.הרוזן!
אבל התמונה לא מבטאת את המראה. ובטח שלא, את האופן שבו המראה ייתפס בעיניך אחרי 3-4 פגישות.
ובטח ובטח שלא, את האופן שבו ייתפס בעיניך אחרי יותר מזה.

דחייה זה משהו אחר; אבל ב"ה, ברוב המקרים לא תהיה דחייה. אין צורך לראות תמונה מראש כדי למנוע אפשרות של דחייה...
ב"ה זה נדיר מספיק, כדי שלא יהיה צורך לחשוש מזה עד כדי כך.

ומה שכתבתי, אני מניח שנכון באותה המידה גם לגבי איך שמישהו נראה בעיני מישהי, ולא רק לגבי איך שמישהי נראית בעיני מישהו.
לא מסכיםdanielo
פה עם הרבה מההודעות.
לא שייך שוק בשר,ולא למכור את עצמי.
זה הכל פרספקטיבה.
למה בן אדם צריך להגיע לדייט ולגלות שזה בכלל לא שייך מבחינה חיצונית?בעיניי זה בוודאי לא עדיף.
אני כן מסכים עם המגיבה הראשונה,שייתכן פיספוסים בגלל זה ופה בן אדם צריך לדעת לשים לעצמו את הגבול מבחינת איזון.
אני כמובן כמובן מסכימה פה עם רוב הבנותדניאל55

שאמרו שהן לא תשמנה תמונה, שמחה מאוד לשמוע שיש הרבה בנות שאכן לא שמות תמונה.

שמחה עוד יותר לדעת שיש בנות שעקרונית לא נרשמות לאתרי הכירויות!!!

כל הכבוד לכן, המשכנה כך.!!! יבוא לכן זיווג מהמם מהמם מהמם שירצה להרוג את עצמו על זה שלא חיפש מספיק טוב לפני והכיר אותך רק עכשיו, אל תדאגו, תעשו מה שאתן מאמינות בו והרבה דרכים לו למקום.

בחיים אל תעשו משהו שלא נעים לכן במיוחד בסיטואציה של השידוכים בתואנה ש״זה ההשתדלות״

ועכשיו אתה פצלש יקר, הקשב והסקת היטב,

יצא שבעלי ראה תמונה שלי (לפני שראה אותי במציאות)

ולא התחבר לתמונה ...

אחכ יצא שנפגשנו במציאות, והנה אנחנו נשואים ברוך ה׳ שנה וחצי.

לפרטים יותר אישיים ,אפשר באישי. אם תגיד לי מי הפצלש המקורי שלך.

בכמ את אותה תמונה שבעלי אז ראה אני ממש ממש ממש אוהבת והוא עד היום לא וזה כנל עם עוד תמונות שלי, אני אוהבת אותן והוא לא.

נפלאות דרכי ה׳

רגע.. את לא הכרת את בעלך פה? אורה2x

כאן זה לא אתר הכרויות? סוגשל..?

הפתעת עם ההתנגדות לאתרים ואשמח להסבר למה

חלק מההכירות היתה פהדניאל55

ופה זה ממש לא אתרי הכירות!!

אי אפשר לדעת עלי פה כלום חוץ מאת דעתי

ולהכיר מישהי על סמך מה היא חושבת זה מהמם

לעומת להכיר מישהי על סמך נתונים חיצוניים כאלה או אחרים שאת כותבת בכרטיס הכרויות

וכמו שאת יודעת, לפחות נתון אחד חיצוני מ מ ש לא התאים בנינו

ממש לא אתר היכרויות...יעל מהדרום
לק"י

ההיכרויות פה הן רק ערך מוסף.
מסכנים הגברים שאת ככה מפילה עליהם את האחריות לחיפושיםיעל מהדרום
לק"י

למרות שזאת בהחלט המצווה שלהן, לא תמיד גם הם מוצאים בקלות.
סך הכל לא קל לגלות עם מי תרצה לחיות את חייך מתוך המוני בני המין השני.

(אם יש בת שגם רוצה להתחתן, רצוי וכדאי שתשתדל גם בעצמה.
ואני לא מדברת על אתרי היכרויות דוקא- כי לא לכולם זה מתאים.
מצד שני, אישית גם לא התחברתי לקטע של ללכת לשדכנים/ מפגשי הכרות, וב"ה לא הצטרכתי בסוף.
אז כל אחד והמקום שמתאים לו).
ומסכימה לגבי התמונות- שזה לא תמיד משקף מציאות..יעל מהדרום
לק"י

ןבן זוג זה מישהו שחיים איתו במציאות, ולא בתמונה.
90 אחוז מהפעמים לאה-מיוחד
לא רק פנימיות. גם חיצונית
^^ מסכימה לגמרינסיכה בגרביים

לא הבנתי באיזה קטע דניאל פוסלת אתרי היכרויות...

זה בדיוק השיטה שבה אנשים מנסים לשדך- חושבים בעיקר על הנתונים החיצוניים, ועל האישיות ומנסים להתאים- כמו הנתונים באתרי היכרויות.

זה כמו שמישהי תגיד שהיא מחכה לפגוש את בעלה באופן טבעי ולא מוכנה לשמוע שום הצעה. למה לעודד דבר כזה? ודאי שזה יכול לקרות, אבל אולי ה' רוצה שדווקא תעשי התשדלות?

שוב מסכימה עם יעל מהדרום שאם למישהי אתרי היכרויות לא מתאים, אז שתעשה השתדלות אחרת שכן מתאימה לה. אבל זה אופציה מצוינת ואני לא מבינה מה הבעיה בזה.

ולגבי תמונה, נכון שזה לא תמיד משקף, ויש תמונות מהממות שבמציאות הבחורה לא משהו וודאי הפוך. בכל זאת אני לגמרי מכירה בצורך לראות תמונה לפני המפגש, ואני חושבת שאפשר לראות מתמונה אם אין סיכוי. אם התמונה לא משהו אפשר להיפגש ולראות במציאות כי הרבה פעמים זה אחרת, אבל לפעמים רואים שזה ממש ממש ממש לא הכיוון ואז אפשר לחסוך...

לגבי התמונה- זה בטוח משפיע במשהו על הרושם הראשוני וחבליעל מהדרום
לק"י

לפעמים.
אלא אם כן, הבנאדם יודע שאצלו זה לא יפריע (אבל מאמינה שאצל הרוב כן).
כי הן לא רוצותברקת

הן מאמינות בזה שאפשר לצאת גם בלי תמונה. וזה אפשרי. אתה אולי לא תפנה אליהן אבל יש אחרים שכן. זה אינדיבידואלי.

בחורה שחושבת שזה בסדר לחתוך על מראה וזה בסדר גמור, ושבן עושה את זה זה רדוד ושטחי היא צבועה ואני כותבת את זה בלב שלם.  

אני יכול להבטיח לך636

אם יש מישהי שהכרטיס שלה מספיק מעניין אותך ותחפש כמו שצריך ברשתות חברתיות אתה תמצא תמונה, גם אם היא דוסית גבוהה מאוד.

מה עניין הגבוהה?חלושששש

צודקת636אחרונה

התכוונתי גם אם היא דוסית ברמה גבוהה.

חלקן מרגישות שזה לא צנוע ולא מכבדנקודה

בס"ד

כך אני מרגישה בכל אופן,

לא מעוניינת שכל בחור שיש לו גישה אינטרנט יוכל לבחון תמונה שלי.

הזמינות הזאת לכל אחד בכל זמן מרגישה לי לא מכובדת.

וזה בסדר גמור שיש מי שלא יפנה אם אין תמונה,

רק חבל לצאת מנקודת מבט שאם אין תמונה בהכרח הבחורה לא יפה...

ובהתייחס למה ששאלת בסוף-

בת ובן שפוסלים על מראה חיצוני שטחיים באותה מידה בדיוק

ואם להיות כה אני לא חושבת שזה שטחי, כי עם כל  רצון להיות רוחניים ועמוקים,

אלו שהחיצוניות כן משחקת תפקיד אצלם,

והם בוחרים להתכחש לשקר לעצמם ולזולת- עלולים לסבול מכך אח"כ...

(שלא לדבר על לגרום סבל..)

למה רק בנות?בלדרית
יש גם בנים שלא שמים.
ובכל אופן לא מדובר באופן גורף, יש הרבה ששמות והרבה ששמים. אצל בנות אני מניחה הנושא רגיש במיוחד משום שלהן אכפת יותר ממראה ומה יחשבו. אני מבינה את הרצון לשמור על אינטימיות ולא לפרסם תמונה. חלקן לא מעוניינות שמכרים יזהו אותו שם וחלקן דוגלות בפגישה טהורה בלי מניעים חיצוניים וחלקן מסיבות רבות נוספות. יכול להיות שהם תבקש תמונה הן יענו בחיוב אבל אולי תיתפס בעיניהן כרדוד, וגם בת שהיתה עושה זאת הייתה נתפסת כך, רק שלפעמים לגברים פחות איכפת למסור תמונה משום שהם פחות שמים לב בעצמם לנושא. אני רואה בהרבה אתרי היכרויות שאנשים שמים תמונה שברור שהיא נועדה למשוך תשומת לב וזה לדעתי הרבה פחות נעים מאשר לצאת עם כזה או כזאת שלא שמים תמונה בכלל. לשיקולך. וזה שאין תמונה לא בהכרח אומר שהבחורה לא נראית טוב או שאין לה ביטחון במראה שלה. יכולות להיות מגוון סיבות אחרות.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך