מה יהיה? לא יהיה סוף לילדים שנשכחים ברכב?אנונימי (פותח)

כל שנה כ"כ הרבה סיפורים עצובים

וכל שנה זה חוזר על עצמו כמעט במדויק.

אני לא דנה ולא שופטת אף אחד. ברור לי שזה יכול לקרות לכל אחד.

אני יודעת גם שהנושא נטחן עד דק

ובכל זאת, בגלל שהנושא עלה היום שוב-

מה אתם אומרים? יש דרך להלחם בזה ולהפסיק את זה?

צריך עונש על זה כמו על כל רשלנותl666

כמובן שיכול לקרות לכל אחד אבל זה לא אמור להיות רק בין אדם למצפונו. על דברים פחות חמורים כן יש עונש בחוק. 

יש משהו במה שאת אומרתאנונימי (פותח)

סה"כ זו גרימת מות ברשלנות.

מצד שני, ההורים קבלו עונש מספיק קשה

ומצד שלישי, העונש הקשה הזה בכל אופן לא מרתיע מספיק, וכל שנה יש עוד.

העונש של ההורים הוא עצום!!!! ונורא!! אף אחד לאkit
מאחל לעצמו כזה דבר. לא צריך להוסיף עוד עונש על זה. הורים לא שוכחים ילדים כי הם מפחדים מקנס או משהו.
לא מסכימהl666

נגיד הורה בתת מודע עייף מילד. אם הוא ירביץ לו או יגרום איזה נזק הוא ישלם מחיר אבל אם הוא פשוט ישכח אז לא רק שלא ישלם שום מחיר אלא כולם עוד ירחמו עליו . 

כמו יש כנס על אי-חגירת חגורת בטיחות ויש עונש על טלטול , כך צריך גם פה. אני מניחה שגם הורה מטלטל לא רוצה לפגוע בילד שלו והורה משפיל הוא פשוט לא שולט בעצמו והורה מרעיב יש לו בעיות אבל על הכל יש מחיר ועל דבר זה לא. 

חוץ מזה לא תמיד הורה זה ששוכח - יש גם שכן או צוות חינוכי. 

בחיים!!!! בחיים!!! הורה לא ישאיר ילד ברכב מתוך כעס תת מודעאנונימי (פותח)

סליחה על הבוטות- אבל מה שכתבת זו שטות גמורה!!!!

מי אמר לך? אולי כן? ח"ו...אביול

חס ושלום.ד.

איזו מחשבה מטורפת היא זו.

סליחה שאני אומרתאנונימי (פותח)

אבל אם את חושבת ככה את מטורפת ואסור לתת לך לגדל ילדים

לא הבנתי למי הגבת..ד.

לאביולאנונימי (פותח)

לא התכוונתי שאני ארצה לעשות את זה לילדים שלי. חס וחלילה.אביול

התכוונתי להגיד שיש לצערנו הורים שפחות חשוב להם מהילדים שלהם. זה מצב נוראי, והרווחה צריהכ לטפל בזה דחוף, אבל לצערנו אי אפשר להתכחש למציאות הזאת.

ולהבא- כדאי להיזהר בתגובות. הכנסת לי עכשיו בוקס חזק בבטן, ואני עוד לא נשואה בכלל. צריך לשים לב שמאחורי הניקים עומדים אנשים.

ואת לא מתביישת לעשות כאלו השוואות????אנונימי (פותח)

כמה שרואים שאת לא נשואה עם כל התאוריות ההזויות שלך...

כבחורה, את בחיים לא תצליחי להבין מה זה לב ואהבה של הורים.

מסכימה איתך שיש משפחות רווחה, אבל לעשות מכאן השלכה על כלל ההורים זה נורא ואיום.

מהיכרות אישית עם אחד ששכח את ילדתו ברכב ואבד אותה, אני מרשה לעצמי לומר לך שאין שום קשר בין מה שכתבת למציאות. המצב שאת מתארת שלהורים לא אכפת מהילדים הוא יותר נדיר מנדיר.

ולשכוח ילד ברכב- ובכן, כן. זה דבר שיכול לקרות. כמה שכואב לומר את זה. אם זה הורה שלא רגיל לקחת וזה לא ברצף הפעולות הרגיל שלו, יש סבירות שישכח, כמו שכולנו שוכחים לפעמים דברים חשובים מאד.

לא משווה אבל אתן דוגמה- בחתונה של אחותי שכחנו להביא את התול. מה זה אומר? שזה לא היה חשוב לנו. לא. זה היה חשוב אבל שכחנו....

ואת צריכה לעשות חושבים עם עצמך לפני שאת יוצאת ככה בפורום פתוח נגד הורים בטענה שהילדים לא חשובים להם או שהם משאירים את הילדים בגלל כעס תת מודע. זו טענה מקוממת, לא ריאלית ומכפישה.

וטוב מאד שקיבלת בוקס בבטן. פעם הבאה תחשבי חזק לפני שאת ממציאה כאלו שטויות מהבטן הזאת.

מאחלת לך שבחיים לא תביני איך קורה ששוכחים ילד.

לרגע לא הכללתי את זה על כל ההורים.אביול

דיברתי על מצב שיש משפחות בודדות כאלה. וזה קורה בפעמים נדירות. זהו.

זה נכון. אבל כל מי שקרה לו האסון הזה- הם הורים נורמטיביםבת 30

מה יכולה להיות הרתעה גדולה יותרשירק

מאשר הדבר בעצמו?

אבל את רואה שזה ממשיך לקרותאנונימי (פותח)

אז זו לא הרתעה.

אז מה כן יכול להיות????

מה כן צריך לקרות כדי שלא נשכח ילדים ברכב, אם סיפורים כאלו שקורים כל קיץ מחדש לא מביאים אנשים לומר לא עוד? או שהם אומרים אבל עדיין שוכחים?

אני לא רוצה לרקוד על הדם, ומקווה שההורים שאיבדו ילדים ככה לא קוראים את זה.

אני שואלת בשביל עצמי. כי יש לי רכב. וכי אני אומרת שאם זה קורה כ"כ הרבה, וכל שנה מזדעזעים מחדש, אבל כל שנה זה קורה שוב ושוב, מה אני צריכה לעשות כדי שזה לעולם לא יקרה?

לנשום עמוק ולגבש כמה כללים פשוטיםאנונימי (3)

אאל"ט ברוב מוחלט של המקרים שהאסון הזה קורה, זה כרוך ביציאה כלשהי מהשגרה. ההורה שבאופן קבוע לוקח את הילדה שלו לגן, לא כ"כ מועד לשכוח אותה. ההורה שבאופן חד-פעמי מקפיץ אותה בדרך לעבודה - שם הסכנה הגדולה. כדאי להיות מודעים לכך ולהחליט, משפחתית, שכשיש נסיעה עם ילדים מחוץ לשגרה - מגייסים יותר תשומת לב מהרגיל לוודא שלא אירעה שום שכחה. למשל, שאבא ישלח לאמא סמס - הגעת כבר לסופר? זכרת שחנה'לה איתך הפעם? זה הכול. או שאמא תקרא לבכור הצדה לפני הנסיעה ותגיד לו - תעזור לאבא, תספור כשאתם יורדים שאתם חמישה ילדים. פשוט להתייחס לנסיעות חריגות כמצב שדורך כוננות מעבר לרגיל.

הדרך שלנואישה ואמא

השנה אני לקחתי את הילדים ברגל, אבל בשנה הבאה, מוסדות הלימוד רחוקים יותר ובעלי אמור לקחת אותם ברכב. הסיכום שלנו (כן, כבר מעכשיו סיכמנו) שכל יום לפני שהוא נכנס לעבודה הוא מתקשר אלי, ואני בטלפון כשהוא בודק שלא נשאר אף אחד באוטו.

על הדרך, זו הזדמנות נחמדה לאחל גם יום טוב אחד לשני.

^^^ מעולהאנונימי (3)

נראה לך שהורה לא ישכח ילד ברכבקייט מידלטון

כי הוא יפחד מהעונש? ולילד שלו הוא לא דואג???

לא רואה במה זה יעזור, ואיך זה ירתיע יותר מהתוצאה הפשוטה - והנוראה.

אולי כשמטלטלים ילד לא תמיד יש נזק, ולכן צריך להוסיף עונש מרתיע,

אבל כששוכחים ברכב כמעט תמיד התוצאות הן פגיעה חמורה או מוות.

לדעתי מה שצריך להוסיף זה חיוב פשוט על התקנה של אמצעי מניעה אלקטרוני ברכב, כמו שכל רכב חייב בכרית אוויר, זה בדיונים במשרד התחבורה כבר שנים , ומשום מה לא עשו כלום.

כן - רב מוחלט של אנשים לא יסכמו להוריד טיפהl666

מהנוחות שלהם גם אם זה פוגע בבטיחות של ילד. כל מוצאי שבת מדווחים על ילדים פצועים בינוני ממים רותחים.

מה זה כזה קריטי שמרק או חמין יהיו רותחים? או כוס קפה מאוד קריטית? ילדים שבורחים לכביש כי הורים עייפים ועד שהם כבר קמים הוא כבר ברח. וכן - יכול לקרות לכל אחד. אבל באמת? סורגים בקומה גבוהה? יש מלא הורים שחושבים שזאת הוצאה מיותרת . ועוד הרבה דברים. בן אדם שהוא לא חצי רדום גם ככה אמור לזכור האם הוא היה במעון או לא. ואם הוא חצי רדום אז אסור לו לנהוג.

את מאד נחרצת, ואני לא מסכימהקייט מידלטון

רוב מוחלט של ההורים אכפתיים מאד לבטיחות ומנסים לעשות ככל יכולתם.

אולי ילדים נכווים למרות שההורים שלהם נזהרים? אולי יש דברים שהם בלי שליטה?

נכון שיש אחוזים של הורים שלא אכפתיים מספיק, ולהם , לדעתי עונש לא יעזור,

אם הם לא חוששים שהילד שלהם ימות, הם גם לא יחששו למאסר.

עם כל הצער, אני חושבת שיש משהו במה ש 1666 כתבהאנונימי (4)

לא יודעת אם קנס כספי או עונש אחר, ה' ישמור אלף פעמים, לא עלינו ולא על אף אחד, אבל יש משהו באיום בעונש שהופך את הצורך לוודא שלא שכחנו אף אחד לאחד הדברים שחייבים לסמן עליהם V לפני שנועלים את הרכב.

יש משהו חזק ומהותי ב"מוראה של מלכות" שמסוגל לאכוף תקנות מצילות חיים.

שלא כמו 1666, אני חושבת כמוך, שאף הורה נורמטיבי לא שוכח תינוק באוטו חס ושלום בגלל חוסר אכפתיות או אנוכיות. אם כי יש הורים חסרי אחריות שישאירו תינוק באוטו "לזמן קצר" כדי לחסוך מעצמם את הטירחה של להעיר תינוק ישן, להעביר אותו לעגלה, ולחגור אותו חזרה כשיסיימו את הסידורים הקצרים שלהם.

אולי את צודקת, אבל--קייט מידלטון

לא בגלל שהם לא אכפתיים, או מזניחים,

כן בגלל שזה עוד משהו שמזכיר להם ומכניס למודעות.

ברור.אנונימי (4)

כמה שטויות שאת מדברת, שזה פשוט הזוי!!!!!!אנונימי (פותח)

רוב ההורים הם הורים נורמטיבים שיתנו את החיים שלהם בשביל הילד.

במקרה, גם שכנה שלי וגם אחיינית שלי נכוו מדוד מים בשבת. מי את שתדוני את ההורים על זה??????

היה להם מיחם עם מכסה בטיחותי שעמד בסוף השיש. הילדה טיפסה על השיש וגררה איתה את המיחם.

ילדם שבורחים לכביש זה דבר שקורה כמעט לכל אמא ולא קשור בכלל לעיפות!!!!!!!!

אני לא מדברת על הורה מתעלל. אני מדברת על הורה נורמטיבי.

אז או שאת עברת ילדות תחת הזנחה, או שאת בעצמך לא אמא.

אני עובדת במד"א. פוגשת את הסיפורים האלו הרבה. רואה את ההורים. נכון, לא מכחישה שהרבה מקרים יכלו להמנע, אבל מכאן ועד להאשים את ההורים בעיפות מהילד? בהזנחה? באגואיסטיות?

נראה לך שקל יותר להתמודד עם נקיפות מצפון מאשר להתמודד עם ילד?????

נראה לך שקל יותר לשבת לידו בבית חולים, לראות אותו סובל מאשר לטפל בו?????

מאיפה באו לך הרעיונות ההזויים האלו?????????????????????

אני יודעת שלא אוכל להשגיח על מיחם במשך שבתl666

אז אני לא משאירה מיחם כי ילדים שלי מטפסים. כן - אני וויתרתי על כס תה כי לא אוכל למנוע מה שקרה עם ילדה של שכנה שלך . ילדים בורחים - קורה לכולם אבל אם יש קשר עין ומרחק סביר אז רב הסיכויים שאפשר לתפוס אותם. אם לא אז אולי מישהו ישים לב ואולי לא. יש הורים לא שמוכנים ללכת לישון בזמן ולקום בזמן ולצאת קצת לפני ואז נוסעים במהירות, כמעט דורסים הולכי רגל, מקפצים מהאוטו עם ילד ביד ורצים לגן כששאר הילדים נשארים באוטו. חוזרים בריצה וכך הלאה ... ברור שהם שוכחים, ככה גם את הראש שלהם יכלו לשכוח בדרך. 

את צודקת שאסור לדון אבל אם הורה מוכן לתת את החיים שלו אז איך הוא לא מוכן לוותר קצת על הנוחות שלו? אני אישית בחיים לא אגיד שאני אמות בשביל ילד, אעשה הכל, אתן הכל. אני לא יודעת. אבל אני יודעת שילד שלי מטפס ואני אוותר על דברים שאפשר לוותר ואנסה למנוע מה שאני יכולה. כמובן שאי-אפשר למנוע הכל ולא הכל בידינו אבל יש צורך בהשתדלות ובמוכנות לוותר קצת

רק למה את חושבת שלא כולם כמוך???קייט מידלטון

ומה תעשי למשל אם יש לך תינוק שמקבל פורמולה וצריך מים חמים להכנה?

תמיד יהיו אנשים לא אחראיםאנונימי (פותח)

אבל ההכללה שלך על הורים חסרי אחריות ואגואיסטים מקוממת מאד.

כולנו, כל ההורים, רוצים בטובת הילדים.

יש כאלו שחוש האחריות שלהם יותר מפותח, ויש כאלו שסומכים יותר על הילדים.

גם לאמא ברווזה יש תופעות לוואי שליליות.

לא רק את בסדר וטובה בדרך שלך.

ומתפללת עליך ומברכת אותך שאף פעם לא תעמדי במקום השני.

אני כן עמדתי בו פעם למרות שבסביבה שלי אני סמל האחריות והשמירה על הילדים.

בבית שלי מותקנים כל אביזרי הבטיחות שקיימים, ולמרות זאת קרה מה שקרה ויצאנו מזה בנס.

ותאמיני לי, היה מספיק קשה גם בלי להיות בפה של אנשים

את לא באמת רוצה להבין איך זה קרה, נכון?אנונימי (פותח)

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו

ושבחיים לא תגיעי למקומו

הכל יכול לקרות לכולם!

את ויתרת על כוס תה, זה נחמד.בת 30

יש אנשים שלא יכולים בלי הקפה שלהם בבוקר.

יש אנשים שיוותרו על דברים שיש בהם סכנה שלך דווקא יש בבית.

לפי מה שאת אומרת-

צריך לוותר על אמבטיה (חשש להחלקה וטביעה)

לוותר על אפייה בתנור (חשש שילד יעמד ליד התנור יגע)

לוותר על שולחן (מחשש שילד יטפס עליו ויפול ממנו)

לוותר על מדרגות (חשש לנפילה)

ועוד ועוד.

בקיצור- כל אחד חי בבית שלו, ויכול להכניס לבית שלו מה השוא רוצה. כל הורה אחראי להשגיח על הילדים ולמנוע מצבים סכנה.

לא צריך לגור באוהל עם שטיח ובלי חשמל כדי להימנע מסכנות.

ואם את נוסעת ברכבאנונימי (פותח)

גם זה מסוכן מחשש תאונות

אה, וגם לעבור את הכביש

אני לא אומרת שאני הכי טובה כי אני ממש לא!!!!l666

ויש השתדלות סבירה לפי המצב בבית. אם מישהי כתבה שבמעגל קרוב שלה קרתה תאונה מסוימת והיא קורה הרבה אז צריך לחפש פתרון ולא להגיד "הכל מלמעלה". ברור שהכל  מלמעלה אבל צריך לנסות למצוא פתרון. לשים שטיח באמבטיה ולא להשאיר ילדים קטנים לבד, לנעול מטבח או לעשות תורנות עם בעל שמישהו ישגיח. אני באמת רואה שאין מודעות, באמת אין!!! אם יש לנו משהו יקר אז אנחנו מנסים לשמור על זה ופה באמת נוחות היא קודמת. ואני לא אומרת שאני בטוחה מלהיות בצד שני חס וחלילה וחס ושלום אבל אני משתדלת להיות מודעת ולנסות למנוע. ופה - כולם מאשימים מדינה או חברת מכוניות שאין איזה אמצעי שימנע לשכוח, דורשים מגננת להתקשר - כשהיא נמצאת עם ילדים בזמן הזה, עוברים ושבים צריכים להסתכל ומה עם אחריות של אותו הורה? איפה הוא? למה הם אפילו לא מדברים שהם אשמים , שהם פספסו, שלא חשבו קודם שיכלו למנוע? 

מה זה "ילדה טיפסה"? מה זאת הגישה הזאת? 

וכן - ילדים מעייפים ולא תמיד מתוקים ולפעמים יש רצון לברוח מהם מהר. זאת האמת , זה לא אומר שהורה מפלצת או מזניח. רק צריך מודעות לרגשות. עם מודעות יש יותר כוח להתמודד.

בגדול את צודקת שצריך מודעותאנונימי (פותח)

רק שלצערי, קצת נסחפת

תעגני את הידית לקרמיקהאנונימי (6)

תקחי טבעת ברזל  ( כמו של כלב )

שימי בורג או תופסן וואקום על הקרמיקה או לארון

תעגני את המיחם

ויש לך תה בטוח.

לפעמים צריך לשתוק כדי שחס ושלום לא תגיעי למצב שתתנסינשואים פלוס

בנסיונות כאלה.

וואו - זו אמירה שמוטב לה לא להיאמר.אנונימי (4)

לדעתך.נשואים פלוס

לדעתי בן אדם צריך לזכור שהעולם לא בידיים שלנו..

לא קשור לדעתי.אנונימי (4)

הדיבורים שלך לא יפים ונעימים. הכל מושגח מלמעלהאנונימי (5)

בסופו של דבר.  ובחיים לא הייתי מוציאה מפי דברים שחלילה חלילה עלול לקרות לי.... אין מה לשפוט!

צריך לעשות יותר.אנונימי (4)

ברמה הטכנית זו לא אמורה להיות גזירת גורל. לא כמו תאונות או אסונות אחרים.

כמובן שהכל בהשגחה פרטית אבל נדרשת כאן השתדלות גדולה יותר מצד כולנו - החל מאיתנו ההורים ועד למערכות המדינה.

לא יתכן שמשום זה עלול לקרות לכל אחד מאיתנו חלילה, נטמון את הראש בחול ולא נחפש פתרונות. 

תראו את זהאנונימי (פותח)

רעיון מבריק. הנה קישור

http://www.93fm.co.il/radio/328621/

יש כל כך הרבה פטנטים איך לא לשכוח.בלדרית
החל מלשים את התיק מאחור וכלה באפליקציות ומערכות אזעקה. לדעתי אפשר לחייב לשים אחת מהן. ההורים עצמם אמורים להסכים לזה בשמחה כי זה רק לטובתם.
מי שלא שם, זו רשלנות.
לדעתיבטוב
לאסור להשאיר ילד בשופ מצב ברכב. גם תינוק בסלקל לשניה כשאמא רצה לסופר.
גם לא ליד הגן כשאת רק מוציאה את הילד.
ם יהיה קנס כאשר יש ילד באוטו )גם בחלון פתוח(
בלי מבוגר זה יצמצם את המקרים.
יצא לי כבר להעיר לאמא שהשאירה כמה ילדים ברכב על כביש יחסית ראשי והיא הייתה בסופר.
מסוכן מאד!!!
אם הם ברכב זה מסוכן ואם יצאו מברכב זה כביש מסוכן.
ברור שהכל משמים אבל לפעמים לא ברור שההורים חושבים קדימה מספיק....
^^^יצא לי פעם אחתאנונימי (4)

להוציא את מפתח המכונית כשהמנוע פועל! מהידיים של הילדים השובבים שהושארו לבד.

לא נרגעתי יומיים. ועד היום אני נכנסת להתקף חרדה כשאני נזכרת.

המכונית חנתה במגרש החניה של ביה"ס בערב של אסיפת הורים. והיו בה חמישה קטנים מתחת לגיל חמש - קטנטנים של שתי משפחות.

לא רוצה לחשוב מה היה קורה. משמיים שעברתי שם בדיוק אז.

לדעתי, עיקר הבעיה טמון בבעיה אחרתיעקב קאחרונה

הבעיה העיקרית האמיתית היא לדעתי הסחת הדעת שיש היום.

ישנם כל מיני מחקרים לדעת האם יש קשר בין כל מיני פרמטרים כמו מעמד סוציאלי כזה או אחר, תחום עיסוק, דייקנות או פזרנות לבין התופעה.

אבל, שום מחקר לא מצביע על הקשר הברור כל כך עם התקופה שבה התופעה הזאת קורה: תקופת הפריחה המטורפת של הסמארטפונים. אני רואה חדשות באתרים כבר הרבה שנים, ולא זכור לי שהדבר קרה בתדירות כזאת גדולה (אם בכלל) לפני עשור.

אני אולי נשמע תמים, אבל אני מאוד מסופק אם באמת אנחנו צריכים את כל מה שהסמארטפון מציע, מה שגורם ליותר מדי הסחות דעת. כמה פעמים אני רואה אנשים מסתכלים עליו סתם בגלל שמשעמם להם, כשמחכים למעלית או בהמתנה בתור בחנות, או כל מצב אחר.ספק אם באמת אפילו ראש צוות צריך כל הזמן לבדוק את המיילים שלו, את סטטוס של הפרוייקט שלו וכו' וכו'.

אולי אני לא עובד טוב, אבל את העבודה אני משאיר רק בעבודה, ומפנים שהססמארטפון הוא רק כלי, ברגע שהופכים אותו למטרה הוא תופס מקום חשוב יותר מדי בחיינו. אני מעדיף להשאיר אותו רק בתור כלי לתקשורת.

עם כל זה, אני לא מאשים שום הורה, ולא מאחל לאף אחד טרגדיה כזאת, ה' ישמרנו.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך