"חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה"
איך אפשר לברך על אדם שנרצח?
אני מזועזעת רק לחשוב על זה...
עזרה?
"חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה"
איך אפשר לברך על אדם שנרצח?
אני מזועזעת רק לחשוב על זה...
עזרה?
שעות של אמת.מה שכן אפשר, למרות שזה באמת קשה, זה להאמין או לפחות לנסות להאמין שהכל לטובה.
ולי יש 2 קרובי משפחה שנרצחו בפיגועים, ואני יודעת לצערי מה זה...![]()
אם את צריכה צשהו, את מוזמנת בכיף![]()
![]()
זה קשה וכואב.אהבת ישראל!!אני לא יודעת... הלוואי והיינו יכולים שבכלל לא היו את כל הדברים האלה!!!!
אבל אנחנו מצווים לברך על הרע כמו על הטוב
כי אנחנו מאמינים שבסוף התהליך הוא טוב ונכון
ואנחנו מאמינים שמה שה' בוחר עבורנו הוא נכון לנו אישית או לאומית..
כשלמדתי במדרשה לפני כמה שנים, למדנו בשיעור הלכה הלכות ברכות, ולמדנו על ברכת "דיין האמת". הרב פתח את הנושא ואמר: ברכת דיין האמת היא גם חלק מעבודת ה'. התפקיד של הברכה היא להכניס את ה' לחיים שלנו גם כשרע. לזכור שגם הרע בא ממנו.
לא אומרים שאין רע, ולא אומרים שהכול טוב, אלא שהכול מה'!
קצת יותר משנה אחר כך, הרב הזה נרצח בפיגוע....
המילים האלה שלו היו לי כל כך חזקות בראש... בדקות הראשונות אחרי ההודעה...
אבל האידאל זה להבין ולהכיר בכך שלכל אדם יש שליחות וסיבה שלשמה הוא ירד לעולם. אם הקב"ה החליט לקחת אדם כלשהו, לאדם הזה לא רע, הוא סיים את תפקידו בעולם הזה ועכשיו נמצא בעולם שכולו טוב בעולם האמת. הדבר היחיד שרע שקרה במיתתו זה שעכשיו לנו, לסביבה שלו הוא חסר! הקב"ה רוצה שנבין שהכול ממנו ואם קרה משהו רע זה גם ממנו ואנחנו בניו ואנחנו מברכים אותו על כל צעד שהוא עושה, כיוון שבמציאות העכשווית זה הדבר הכי טוב שהיה אמור לקרות!
לכן אין מה לפחד מכלום בעולמנו חוץ מהקב"ה! כיון שאם אדם צריך למות הוא ימות גם הוא יהיה מתחת לאלף בונקרים... אין ממה לפחד! אם אדם לא אמור למות הוא לא ימות!
"אנחנו מאמינים בני מאמינים ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים".
ש"לברך" זה לאו דווקא להודות.
אולי זה מפירוש אחר - שלברך זה בעצם לומר "אמן", לומר "הכל נכון".
כיהודים מאמינים, כמו שכבר כתבו פה, אנחנו צריכים להבין ולהאמין שרבש"ע עושה הכל הכל למענינו ומאהבתו אותנו.
ולכן, גם כשקורה דברים רעים, אנחנו צריכים לומר "ה' נתן ה' לקח" - גם זה ממנו וגם זו לטובה, למרות שכואב לנו עכשיו הכי בעולם.
לכן, כמו שאמרו פה, מברכים "דיין האמת" - זו האמת המוחלטת, מידת הדין.
וגם זה ממידותיו של הקב"ה ונעשה בשבילינו.
הגיע לידי קונטרס מדהים שנקרא עקידת שלמה ומיועד להורים שכולים.
ככל הנראה נכתב על ידי תלמיד חכם גדול שאיבד את בנו.
האם מישהו יודע את זהות המחבר???
תודה
שולחת לך חיזוקים😚😚 את לא לבד..
ועצה קטנה...אם אין לך עם מי לדבר פשוט תדברי עם עצמך... תשבי במקום שאת אוהבת ותדברי תדברי תשפכי... זה עוזר!
בשורות טובות!
ברוקוליאחרונה