חינוך תינוק....חדשה ישנה

מה אתם אומרים-

ב"ה יש לי תינוק בן 11 חוד',

כל פעם שאני אוכלת הוא בא אלי בחיוך מתוק ועיניים נוצצות: "מממ...מממ..",

ובכל פעם אני אומרת לעצמי: "הוא צריך להתרגל שלא כל פעם שאמא אוכלת הוא צריך גם לקבל , אז אני לא אתן לו"

ואז אחרי 2 שניות, כואב לי הלב עליו וגם אני לא רוצה שילמד להיות קמצן.. אז אני נותנת לו...

בקיצור , אני מתלבטת מה יותר חינוכי? להביא לו או לא?

ואם לא- אז מה לעשות עם זה שהוא מבקש כ"כ??

שטויות, זה אח"כ עובר!מנסה לעזור

תני לו ושיהנה.

אח"כ תתחני אליו שיאכל.

מניסיון.

גם חלק מהילדים שלי היו ככה בגיל כזה וזה "עבר" להם עם הגיל....

רק מה שאני אוכלת נראה טעים.. שניה לפני כן הבאתי לו והואחדשה ישנה

לא רצה...

כשאני מנסה לשכנע אותו לאכול אני עושה לפני כן כאילו שאני אוכלת את זה , פתאום בא לו.. "ממממ.." חמוד!

ככה הוא לומד לאכול. כשאת אוכלת זה נותן לו תאבון.aima

חח גם לי הוא היה ככה בדיוק!בתאל1

הבאתי לו פרוסה עם טחינה-...לא מעניין..שם בצד.

עכשיו אמא יושבת לאכול פרוסה עם טחינה- יאמי! אמא תביאי לי!

חחח

זה באמת עובר אחרי כמה חודשים... אל תדאגי.

היה זמן שכל דבר שהוצאתי מהמקרר הוא רצה לאכול..אפילו כשזה היה תערובת של בצל עם דבש שעושים נגד שיעול...=)

זה מראה כמה דוגמה אישית חשובה בחינוךאנונימי (2)

זה ממש נהדר. הייתה לו דוגמה אישית שלך שטחינה זה אוכל שכדאי לאכול, אז הוא למד ממך. זו פסגת החינוך! לא סתם כל אנשי המקצוע ממליצים על ארוחות משפחתיות משותפות.

נכון. אין כמו ארוחה משפחתית...בתאל1

עזבי אותך מחינוך...בת 30

תזרמי עם המתוק שלך ותתני לו לטעום.

תשמחי שיש לך ילד שאוהב אוכל ושאוהב אוכל שאמא אוכלת. ככה הוא גם יתרגל לטעמים נוספים.

תאכלי קינואה, ירקות מבושלים, ושאר דברים בריאים- ואז בכלל יצא לך טוב...

ברור שלתת לו!!!! אמא אוכלת זה מביא תיאבון מטורףמודדת כובעים

ולא חשוב אם אכל רגע קודם

מצטרפת למה שכתבו, אוכל זה דבר חברתיאנונימי (2)

גם אני כשאני רואה מישהו אוכל אני הרבה פעמים רוצה גם...

סליחה אבל מנצלש"ת... ברגע שהבת שלי בת שנה וחציאנונימי (3)

רואה אוכל, היא רוצה גם

זה כבר נהיה ממש לא נעים כשיורדים לגינה למטה.

אני לוקחת איתי אוכל אבל היא רוצה גם את של האחרים

נעמדת לידם עם החיוך הכי כובש ומושיטה את היד הכי מתוקה בעולם

וככה היא עוברת אמא אחרי אמא עד שכוווווולם נתנו לה ממה שהם אוכלים.

זה יכול להיות משהו שאין לה וזה יכול להיות משהו שהיא מחזיקה ביד השניה (שאני הבאתי לה)

וזה ממש ממש לא נעים.

מה עושים?

לא הבנתי מה הבעיה לתת לו כשאת אוכלת..א..א..
ממתי מחנכים תינוק בן 11 חודשים, תתני לו לאכול מתי שהוא רוצה, אולי הוא עוד רעב, תני לו לטעום אל תחסכי ממנו בגיל הזה
הוא לא רעב, אני פשוט קצת חוששת שיתרגל לקבל כל מה שרואהחדשה ישנה

מילא ממני, אבל כמו שאומרת פה האנונימית למעלה- שהבת שלה מבקשת מכל מי שבגינה..

זה לא נעים!

ככה זה תינוקות וגם ילדים כשהם רואים את ההורים אוכלים..א..א..
הם גם רוצים בגיל הזה זה טוב להתפתחות כשהוא רואה אותך אוכלת הוא הוא בעצם רוצה ללמוד. ולהרגיש האוכל
OK, עכשיו מובן מאיפה החשש ועל איזה רקע השאלהאנונימי (2)

אז תראי, זה לא "שיתרגל" - ההרגל כבר טבוע בו. כי ככה ברא אותנו הקב"ה - יצורים חברתיים - וכמו שכתבת למעלה זה גם מבוא ללימוד על חסד ונתינה וכו'. אממה יש מקרים שזה לא מתאים - אז תשמרי למקרים האלה את הלימוד הזה ש"לא תמיד זה מתאים". כי אוכל בריא של אמא זה סופר מתאים וממש הרגל בריא וטוב לדבוק בדרכיה של אמא ולרצות לאכול כשהיא אוכלת - כחלק מהמכלול שהוא ילדים לומדים מאמא על כל צעד ושעל ורואים בה דמות לחיקוי. זה מכלול טוב ונכון! וטוב להיחשף דרך החיקוי הטבעי הזה לאוכל של מבוגרים! אבל כשמדובר בחטיף בגינה - זה כבר עניין אחר... וכאן את בהחלט יכולה לשקול לא להרשות אם לא מתאים לך, מה גם שלפעמים יש שיקולי כשרות וכדו', ואני משתדלת תמיד גם לתינוק קטן להסביר במילים ברורות: נכון שאתה רואה ומתחשק לך לקבל גם, אבל כרגע אי אפשר כי... שיראה שזה לא סתמי כזה, שרירותי, "לפעמים אפשר ולפעמים לא" בלי סיבה נראית לעין - אלא שיש סיבות וטעמים לדבר, ולכול זמן ועת.

אז מה, ככה זה תינוקות.בתאל1

אני לא תמיד נותנת לילדים שמבקשים ממני אוכל בגינה. אני אומרת- לא, זה שלי, והם עוברים הלאה..

גם הילד שלי מבקש לפעמים (אם זה שלוק נגיד... לא כל דבר) ואני מסיחה את דעתו או מביאה לו משהו אחר משלנו וזהו.

זה לא תופעה כ"כ נדירה...אז לא פדיחה בכלל.

קודם כל תנסי לשנות גישהבת 30

תזכרי שהיא ילדונת קטנטנה ותמימה. אין לה אבחנות בין אנשים. היא רואה אוכל ורוצה.

זה מתוק. זה מצחיק.

אם האמהות האחרות גורמות לך להרגיש לא נעים- אז זה משהו אחר. אולי תשבי איתה לא ליד כל מקורות האוכל.

אבל אם האמהות האחרות זורמות איתה ולא מפריע להן- אז גם את תזרמי. ותצחקי על זה.

מוכר. אבל האמהות האחרות מבינות את זה, לא?אנונימי (4)

אני הייתי אומרת-כמו צמח בר
"לא, זה לא שלנו.. בואי, אני אביא לך ____(מה שהבאת איתך בתיק)
בגיל כזה הם כבר מבינים...

כנ"ל לגבי כשאת אוכלת... אני אומרת "לא.. את/ה אכלת כבר..עכשיו אמא אוכלת"

הכל בתקיפות אבל בטון נעים..

(מדגישה שמדברת על גיל שנה וחצי ואילך.. לא בגיל צעיר..)
הוא בן 11 חודש...ד.

ולדעתי, על אוכל גם בגיל שנה וחצי לא אומרים ב"תקיפות"...

היא מדברת על השאלה השניהאנונימי (3)

ילדה בת שנה וחצי שתמיד מבקשת אוכל מאחרים, גם שאמא שלה הביאה לה.

פשוט נהנית לעשות סבב אמהות בגינה ולבקש מכולן טעימות.

ואת אמא שלה זה קצת הרבה מביך.

אה, סליחה, נכון. לא ראיתי את השאלה הזו....ד.

כעת קראתי - סיפור ממיס... (אני כמובן הייתי נותן לילדה, במידה שמכירים.. וכי אני צריך לחנך אותה במקום האמא?..)

אני האמא שלהאנונימי (3)

מה היית מייעץ? זה ממש לא נעים, וכל פעם אני לוקחת אותה מהן.

ומסבירה לה שיש גן לנו. והנה, קחי.

אבל היא נעמדת שם שוב ומושיטה יד.

הן כמובן נותנות ואנחנו צוחקות על זה

אבל זה עדיין לא נעים.

לא יודע..ד.

מה שאת עושה זה נכון,

מה שהיא עושה זה חמוד ומצחיק (לא רק אותך)..

זה כנראה סוג של "פעולה חברתית" אצלה.. ויחס.

האימהות רואות שאת משתדלת שתיקח משלכן. רואות שאת מביאה גם. אז בתור אימהות לתינוקות, הן גם מבינות את המצב ו"שותפות". אל תרגישי יותר מידי מבוכה.. אני חושב שאם תעשי מזה יותר מידי ענין ו"חינוך", זה עלול להתעצם.

הבעיה העיקרית כעת זו ההרגשה הלא-נעימה שלך. מובן. אבל באמת תחשבי שאת במקום האימהות האחרות, היית מבינה לגמרי. מה האמא יכולה לעשות.. אז אל תרבי ב"אי נעימות", לא נורא. זה חלק מהחבילה(אני במקום האימהות, הייתי ממש שמח בתופעה - ומודה לך בלב שאת לא מובכת עד כדי לקחת אותה משם בכח....)

וכמובן, תשתדלי בגינה להעסיק אותה, לתת לה משהו לאכול, לשתות, ואח"כ לשחק וכו' - יהיה לה פחות זמן. וגם כמה שהיא תיהנה מהמשחק, תרגיש שאתן ביחד - מסתבר שתצטרך פחות את ה"פעילות" המצחיקה ההיא.

תודה!אנונימי (3)

אני לא יודעת... אולי עדיף לא לחלק אוכל לילדים של אחריםאנונימי (2)

לפעמים יש רגישויות שאנחנו לא מודעים להם (קיימות גם רגישויות ברמה מסוכנת מאוד, או ברמה שייגרם סבל קשה לילד, לא עלינו), לפעמים יש להורים העדפות כשרות או העדפות בריאות שלא מתאימות למה שאנחנו אוכלים, ובנוסף לזה, מבחינת הילד - זה נראה לי הרגל שיכול להיות בעייתי מאוד, לקבל אוכל מאנשים שפוגשים. יש גם אנשים רעים בעולם

בגמרא כתוב "הנותן פת לתינוק צריך להודיע לאמו".

אני אומרת בתקיפות. (אבל בטון נעים)כמו צמח בר
הכוונה היא שכשאני כבר אומרת "לא" אני מתכוונת לזה. ולא הולכת לשנות את דעתי אחרי בכי.

וילדים בגיל הזה מבינים מצוין מתי זה "לא- אבל יש מצב שכן" ומתי זה "לא וזהו"

אני בהחלט חושבת שזה חשוב שהילד ילמד שאוכלים במסגרת הארוחה כדי לשבוע ולא מנשנשים אחר כך מצלחות של אחרים אלא נותנים להם לאכול בנחת.
אז ברור שבגיל צעיר כמו 11 חודש הייתי נותנת לו שיטעם ויחווה טעמים חדשים.
אבל בגיל מבוגר יותר- שנה וחצי והילך- הייתי מתחילה לעבוד על זה.
מה רע בנשנוש מצלחות של אחרים?אנונימי (2)

אני הרבה פעמים מנשנשת כשמישהו אוכל לידי ויש מספיק קרבה כדי להרגיש בנוח (אחותי, חברה, אמא שלי, הילדים, בעלי - חוץ מבזמנים שלא צריכה להיות קרבה...) - זה הרגל בעייתי? למה? כשהאוכל טוב ובריא?

למיטב ידיעתי הבעיה בנשנושים בין הארוחות היא שלרוב מדובר בג'אנק-פוד.

זה נחמד כשהאדם שאוכל סבבה עם זה.כמו צמח בר
אבל כלל- ברור שהשאיפה היא (בעניי לפחות) שיאכלו בזמן הארוחות ולא אחר כך. יש זמן מסודר לארוחות. ואז אוכלים כדי לשבוע. נשנוש אחר כך יהיה משהו חד פעמי ולא על בסיס קבוע שאוכלים מהצלחת של מישהו אחר..

ולא לכולם נעים שאוכלים להם מהצלחת.. לפעמים ההורים רוצים נחת בזמן הזה ולא מתאים להם להאכיל עכשיו גם את הילדים. וגם מעניין של חינוך, שיתרגל להסתפק במה שיש לו ולא "לפזול" לאחרים.
עשיתי עכשיו חיפוש ולא הצלחתי למצוא, אבל אני זוכרת היטבאנונימי (2)

שהתארחה כאן בפורום דיאטנית ילדים (יעל שמעיה) וכתבה שאם ילד רעב בין הארוחות זה סבבה לגמרי להוציא לו אוכל שנשאר מהארוחה - רק לא חטיפים.

העניין של ארוחות קבועות ומסודרות לא מתאים לפעולת הגוף של כולם, ויש כאלה (למשל סוכרתיים, אבל גם עוד כל מיני תופעות שלא מאובחנות ושלא נחשבות 'לא תקינות') שיסבלו ויינזקו אם יצפו מהם לאכול רק בארוחות, בהפרשי שעות זו מזו, כמויות גדולות. לא לכולם זה עובד טוב עם המערכת...

כל זמן שהאוכל טוב ובריא, הכי טוב לאכול לפי תחושות רעב ושובע, לא לפי שעון. כשאוכלים לפי תחושות רעב ושובע, יש כאלה שבאופן טבעי יגיעו לארוחות גדולות ומסודרות, וכאלה שבאופן טבעי יגיעו להרבה הרבה ארוחות קטנות פזורות על כל היום. כל אחד ומה שמתאים לו.

וגם המרכיב החברתי הוא מרכיב חשוב באוכל, וזה מאוד טבעי שילד שיושב לאכול לבד יהיה לו פחות תאבון מכשהוא רואה מישהו אחר אוכל. זה נורמלי וטבעי ולא צריך לשדר לו שזה לא בסדר ש"פתאום הוא נזכר". ככה המין האנושי בנוי...

לגבי רגישות גם למי שאוכל, זה נכון. כתבה מישהי למטה שהיא אישית מאוד קשה לה עם זה, וזה בסדר. לכל אמא יש דברים שמשנים לה מאוד, ואפשר להציג את זה ביושר. לא כ"חינוך לאכילה מסודרת" אלא כ"חינוך לראיית הזולת" - תשמע, אני מצטערת, אני מבינה שאתה רואה אותי ומאוד מתחשק לך, אבל אני זקוקה לפרטיות שלי כשאני אוכלת. תיאלץ להתגבר. אפשר להגיד את זה לגמרי באמפתיה. זה לגיטימי שגם לאמא יהיו צרכים, ולגיטימי ללמד ילד להתחשב בהם. אבל אמא שזה לא מכביד עליה - שתיתן לילד ליהנות מהאוכל איתה. זו ברכת ה', שפע משמים. שישמחו באוכל ביחד ויברכו עליו אח"כ ביחד.

ענ"ד...

ברור לי לגמרי שצריך לנשנש בין הארוחות דברים בריאים..כמו צמח בר
אבל גם ברור לי לגמרי שהארוחה היא זו שאמורה להשביע ולא הנישנושים.. הילד אמור לשבוע בארוחה! אם אחרי שעתיים-שלוש הוא שוב רעב ורוצה לנשנש- זה לגמרי מובן לי..

אבל אם מיד בסיום הארוחה הוא רוצה לנשנש- זה אומר שני דברים- או שהוא לא שבע בארוחה ואז אני חושבת שיש משהו לא תקין בזה. או שהוא (ואני מקצינה בכוונה-) גרגרן שמתרגל שכל פעם שהוא רואה אוכל- צריך לאכול גם אם הרגע אכלתי (מתכון בטוח להשמנה אם כבר מדברים על תזונה נכונה)

אז נכון שאצל ילד בןשנה וחציזה יותר קשור לחוסר דחיית סיפוקים מאשר גרגרנות אבל לדעתי בגיל הזה כבר אפשר להקנות לו הרגלי אכילה.

זה הערך הראשון והמרכזי שאני רואה בזה.
ומלמד זה הייתה הסיבה שהזכרתי שזה עלול להפריע להורים. אבל אני חושבת שגם אםזה לא מפריע להורים- צריך לשים לזה גבול.
וזה לא שאני חושבת שיש חוקים אחידים ונוקשים וחא מפירים אותם בשום מצב.. ברור שפועלים בהתאם לסיטואציה. אבל ככלל- אוכלים בארוחות, נישנוש זה שעה-שעתיים-שלוש אחרי זה. ולא מיד כשמסיימים.
הכי נורמלי בעולםיש בי אהבה ו..
הבת הראשונה שלי היתה ככה ואני כולי הייתי מתפדחת ומרגישה פשוט מבוכה! לא מבינה מה אני עושה לא בסדר שהבת שלי עושה שנורר לכל אמהות גן המשחקים חח.. אבל זה באמת עובר וזה הכי טבעי, לילדים קטנים אין מעצורים של מה נראה טוב או לא, הם כנים ומתנהגים כלפי חוץ בדיוק איך שהם מרגישים מבפנים.
אין לך מה להרגיש לא נעים, אני כבר רגילה לזה מילדים אחרים ותמיד מביאה עוד פירות איתי, ואני רואה תמיד את האמהות שלפני שניה הייתי במצב שלהן ומנסה קצת להרגיע כי לי באמת לא אכפת שהילדים שלהם באים אלינו! בקיצור תיהי רגועה כי רוב האמהות מכירות את זה מהילדים שלהן ויודעות שככה ילדים מתנהגים
לדעתי - זה לא גיל לחינוךאורי8
בגיל הזה זה הכי טבעי לו- כך הוא מכיר מאכלים, הוא מכיר את העולם דרכך, בגיל הזה התינוק עדיין מרגיש קשור מאוד לאמו והדרך שלו להתנסות היא דרכך, לדעתי אם לא תתני הוא ילמד- לא לשתף , וסתם יתעצבן וממש לא ילמד את מה שרצית , וגם לא הבנתי - למה ילד צריך להבין שהוא לא מקבל את מה שאמא אוכלת- גם בגיל גדול יותר- אם אפשר לתת לו נותנים- גם אם הוא בן 15, ואם אי אפשר כי זה לא מתאים לילדים וכו.. מסבירים ומציעים משהו אחר
לדעתי זה גיל לחינוךאנונימי (2)

חינוך לנתינה...

"נָתוֹן תִּתֵּן לוֹ וְלֹא יֵרַע לְבָבְךָ בְּתִתְּךָ לוֹ כִּי בִּגְלַל הַדָּבָר הַזֶּה יְבָרֶכְךָ ה' א-לוקיך בְּכָל מַעֲשֶׂךָ וּבְכֹל מִשְׁלַח יָדֶךָ"

מסכימהאורי8
זה גיל שהחינוך בו הוא דרך הנתינה לילד, הילד לומד לתת מתוך שמרגיש את העולם טוב אליו ובמיוחד אמו, מתוך שהוא מקבל נבנה בו הכח לתת
טוב, די שכנעתם אותי תודה! ואגב,חדשה ישנה

לא התכוונתי אף פעם לא להביא לו, אלא מידי פעם גם להגיד לא, שידע שיש דבר כזה לא לקבל מה שהוא רוצה כל פעם...

לדעתי , יש מספיק הזדמנויות שבאמת צריך לומר בהן לאאורי8
לפי דעתי אין צורך לייצר מציאות שבה תאמרי לא, יש מספיק הזדמנויות כאלה בחיים. הבעיה כשאומרים לא , סתם כדי לחנך והילד בוכה וממש רוצה, מוותרים בסוף , כי אין סיבה אמיתית והילד לומד שבעצם את מןותרת, כשאת אומרת לא מסיבה אמיתית( ולא חסרות סיבות- כמו לבקש חטיף מילדים בגינה), שם אל תוותרי- ואז הוא ילמד
מסכימה!!^^מקופלת
ובטח לא להגיד "לא" כשמדובר באוכל בריא שאמא אוכלת

יש מספיק דברים אחרים להגביל ולהגיד "לא". אוכל זה אחד הדברים האחרונים שצריך לסרב להם...ואם זה אוכל אוכל ולא סתם שטויות אז קל וחומר(:
במילא תצטרכי להגיד לו לא מדי פעם,בלדרית
הרי לא כל מה שאת אוכלת, יכול לאכול גם תינוק.
תנסי לתת לו מהאוכל אבל לשים לו בצלחת משלו, ככה תרגילי אותו לעצמאות. אם הוא כבר אוכל מנות משלו, הוא בטח רק מחפש קרבה ויחס, אז תני לו.
אני רק חייבת לאזן. אני לא נותנת לילדים שליאנונימי (5)
לאכול ממני.
אם מישהו אוכל איתי אני פשוט לא מסוגלת לאכול.
זה לא משיקולי חינוך. אלא פשוט ממקום שגם אני בן אדם וצריכה לאכול בלי שיאכלו איתי מכל הכיוונים ילדים (יש בה הרבה אז זה מתחיל באחד ונגמר בכמה(-;).
ולא נשמע לי כל כך גרוע להושיב לידך על כיסא גבוה ולהכין לו מנה כשאת אוכלת. לתת מהצלחת שלך לטעימות מבחינתי לא קיים.

סליחה על האנונימיות זה פשוט נקודה מזהה אצלי(-;
גם הבת שלי ככהנפשי תערוג
טבעי ותקין.
אני אישית משתדל לתת לה לטעום
אלא אם כן זה לא מתאים לה
כמו אוכל חריף, קפה, משקה אנרגיה וכו'
תתני לו. מה שייך "חינוך"?... וזה גם חינוך לטוב.ד.

טוב, היא כבר כתבה שהשתכנעה...אנונימי (2)

אל תיבהלי מתמימות הדעים פה, 'חדשה ישנה'... למרותץ שברור לכולנו שלתת, גם ברור לכולנו שאת אמא טובה ומיטיבה, ושהמגמה שלך בלא לתת היתה לגמרי שיקולי טובת הילד, ולא קמצנות חלילה

תודה רבה! חדשה ישנה

גם הבת שלנו ככה. וכן צריך לחנך.. א"א ככה...ולמעשה-גפן פוריהאחרונה

צריך לשים לו בצלחת אם רוצים לתת.

ואם לא אז אומרים זה של אמא

אם לא עושים גבולות אח"כ מתעצבנים..

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך