שהתארחה כאן בפורום דיאטנית ילדים (יעל שמעיה) וכתבה שאם ילד רעב בין הארוחות זה סבבה לגמרי להוציא לו אוכל שנשאר מהארוחה - רק לא חטיפים.
העניין של ארוחות קבועות ומסודרות לא מתאים לפעולת הגוף של כולם, ויש כאלה (למשל סוכרתיים, אבל גם עוד כל מיני תופעות שלא מאובחנות ושלא נחשבות 'לא תקינות') שיסבלו ויינזקו אם יצפו מהם לאכול רק בארוחות, בהפרשי שעות זו מזו, כמויות גדולות. לא לכולם זה עובד טוב עם המערכת...
כל זמן שהאוכל טוב ובריא, הכי טוב לאכול לפי תחושות רעב ושובע, לא לפי שעון. כשאוכלים לפי תחושות רעב ושובע, יש כאלה שבאופן טבעי יגיעו לארוחות גדולות ומסודרות, וכאלה שבאופן טבעי יגיעו להרבה הרבה ארוחות קטנות פזורות על כל היום. כל אחד ומה שמתאים לו.
וגם המרכיב החברתי הוא מרכיב חשוב באוכל, וזה מאוד טבעי שילד שיושב לאכול לבד יהיה לו פחות תאבון מכשהוא רואה מישהו אחר אוכל. זה נורמלי וטבעי ולא צריך לשדר לו שזה לא בסדר ש"פתאום הוא נזכר". ככה המין האנושי בנוי...
לגבי רגישות גם למי שאוכל, זה נכון. כתבה מישהי למטה שהיא אישית מאוד קשה לה עם זה, וזה בסדר. לכל אמא יש דברים שמשנים לה מאוד, ואפשר להציג את זה ביושר. לא כ"חינוך לאכילה מסודרת" אלא כ"חינוך לראיית הזולת" - תשמע, אני מצטערת, אני מבינה שאתה רואה אותי ומאוד מתחשק לך, אבל אני זקוקה לפרטיות שלי כשאני אוכלת. תיאלץ להתגבר. אפשר להגיד את זה לגמרי באמפתיה. זה לגיטימי שגם לאמא יהיו צרכים, ולגיטימי ללמד ילד להתחשב בהם. אבל אמא שזה לא מכביד עליה - שתיתן לילד ליהנות מהאוכל איתה. זו ברכת ה', שפע משמים. שישמחו באוכל ביחד ויברכו עליו אח"כ ביחד.
ענ"ד...