צריכה עזרה מגברים ונשים כאחד.רוצה תשובה
טוב שלום.
בעלי ואני נשואים בשמחה כבר כמה חודשים. בני 20.
הוא בסדיר, חוזר חמשושים ואמצש פה ושם.
הכל מקסים, זוגיות עם רצון להכיר אחד את השני עוד, להיטיב, לגדול, וכו.

בלב כואב אני הולכת להעלות עכשיו בעיה אחרי שניסיתי וניסיתי לפתור אותה לבד. ביננו. כבר אבד לי האמון שנצליח.

כשהוא חוזר מהצבא בזמן 7 הנקיים זה פשוט לא מצליח. מנסים מנסים מנסים וזה חזק מאיתנו. פעם אחת הגענו ממש ליחד גמור לצערנו.
מצחיק לכתוב עכשיו, אבל אנחנו דוסים. שומרים על קלה כחמורה, אוהבים את ה ורוצים להידבק בו בכל לב.
אבל בזה- הוא אומר לי שהוא לא מצליח. אני לא זורקת את האשמה עליו. אבל כן, הוא מחמם את השטח אז זה נהיה לי קשה מנשוא.
כואב לי. אני שבורה.
הוא לא מסכים לפנות לרב. מתבייש.
אני כבר הרוסה. איך יכול להיות ככ טוב 28 ימים רצוף ואז זה נהרס לכמה זמן ולבנות מחדש? הולכת למקווה ומרגישה צבועה. מסריחה כזו. ואז שונאת את עצמי שאני יוצאת ובאמת מרגישה שהיטהרתי. כי לא מגיע לי בכלל.
כל ערש כשקוראים את על שלוש עבירות נשים מתות בלידתן אני ממררת בבכי. מפחדת ללדת כדי לא למות.
כותבת עכשיו כי הגיעו מים עד נפש. אחרי נפילה אתמול בלילה כשחזר בהפתעה.
לא יודעת מה לעשות עכשיו. איך להתייחס. איך להגיב.
ורצות בראש מחשבות על איך זה להיות גרושה אומללה בת 20. כי אני לא מוכנה להמשיך ככה. נמאס לי שההלכה מתקווצצת לי מול העיניים. בבית שלי. זה הפך אותי לאשה לא שמחה.
אין לי אפשרות מבחינה נפשית לעמוד עכשיו לשמונה עשרה.
לא מסוגלת.

בוכה בוכה בוכה.
מה עושים?
לא הבנתי איך הגעת למחשבה על גירושים?עדיין טרייה
הגוף שלך הוא ברשותך ואם זה עושה לך רע ואת לא רוצה את זה (עד כדי מחשבה על גירושים) הוא לא יכול לגעת בך בלי קשר להלכה. בלי קשר לגבי הקושי אתם באמת נמצאים במציאות מאוד קשה ולא אפשרית מאוד קשה להיפגש פעם בשבוע וגם אז לא לגעת. אם את ממש לא רוצה בזה את צריכה להיות החזקה שעוצרת. את לוקחת גלולות? אם כן אפשר לחבר חפיסות ולנסות לתזמן את הזמן שאסורים לזמן שהוא פחות מגיע. אם לא את יכולה פעם בה לקחת גלולה שדוחה מחזור.
עזרה מאישה:מסכת יומה

תירגעי!

קחי נשימה עמוקה עמוקההה....

ועוד פעם.

שתי כוס מים.

תשטפי פנים.

יופי, העולם לא התהפך, הוא עדיין כאן.

כל הכבוד!

עכשיו,

תסתכלי -איך החיים שלך?

את נשואה, עם בנאדם נהדר, אוהבת אותו,

ב"ה הכל טוב -ויפה, ושמח.

יש לכם בעיה,

לא משנה כמה היא נראית עכשיו גדולה וענקית,

זו בעיה, -אחת.

ולכל בעיה יש פתרון!

אז אני לא רב, ולא אתן לך תשובה הלכתית,

אבל אני כן יכולה להגיד לך שב"ה יש דרך חזרה ויש דרך לחיות, גם אחרי "עבירות"

ודברים שנראים הכי נוראיים -מהם לומדים וגדלים וממשיכים הלאה בביטחון ואמונה גדולים יותר.

וגם אם כרגע את לא רואה את הפתרון,

קודם תדעי שהוא קיים.

ושיש דרך לחיות, ואפילו לסלוח.

אז כן, זה יכולהיות קשה וזו תהיה עבודה,

אבל תתחילי בהחלטה- טוב לי אתו, אני רוצה להמשיך לחיות יחד,

בשמחה ובטהרה!

ואתם יכולים!

זה ברור -ברגע שאתם רוצים -אפשר ואפשר.

ועוד דבר:מסכת יומה

זה שניסית וניסית, ולא הצלחת להגיע לפתרון

לא אומר שזהו- אין ולא תגיעו,

זה רק אומר שכנראה יש דרך אחרת!

זה אומר שצריך לחפש במקום אחר,

והנה -אפילו זה ששאלת כאן כבר נותן דרך כלשהי ופותח משהו אחר.

נכון, 7 נקיים זה זמן שמרגיש כלכך קשה-

כלכך מחכים ומצפים ומתכוננים... ואסור.

א-בל- זה שווה !!

תגידי לעצמך, ואז גם לבעלך:

זה הדבר שיחזיק אותנו נשואים באושר בעז"ה עד 120!

טהרת המשפחה, הקושי הזה וההרגשה שחייבים אחד את השני-זו המטרה.

אמנם קצת קשה כרגע לדמיין זמן שבו פחות תימשכו ככה,

אבל כן- בעוד שנה שנתיים או עשר- יגיע זמן שבו הזוגיות תהיה שגרה,

ואז, ההרחקה הזו היא זו שתיתן לכם את הזמן להתגעגע, להרגיש שחסר לכם..

ועכשיו, כמה שקשה- זה הזמן לתרגל, להכניס את ה"סיבוב" הזה לשיגרה,

למשוך עוד את הרגשות והקירבה של ההתחלה,

להאריך את הגעגוע ולתת לנו את הזמן לגדול יחד.

וזה כיף, באמת, לחכות לרגע הנכון, לדעת שזה ייתן לכם יותר.

כשתלמדו להעריך את הגעגוע, תצליחו גם לשמור עליו יחד.

הצלחה!

היא בקושי רואה אותומקרוני בשמנת
לא נשמע שגעגוע זה מה שחסר בקשר שלהם...
כמו יומההעני ממעש
אחותי היקרה.חרותיק
אין דבר בעולם שיכול לנצח אותך.
נכון, זו מלחמה קשה ונוראית.
אבל את מסוגלת לעצור את זה.
את! מסוגלת! לעצור!
גם הוא מסוגל, אבל כשהוא מתעורר הוא נמצא במצב קשה הרבה יותר.
אבל את לא.
את יכולה להתגבר, למרות שזה נראה אחרת.
למרות שיש לך את כל התירוצים בעולם למה לא.
ןואם תתגברי, זה לא רק בשבילך.
זה בשביל שניכם.
תכניסו לראש- רבש"ע נמצא איתנו פה! עכשיו!
איך אפשר ליפול לו מול העיניים?
אם זה עוזר- לתלות מולכם תמונה של רב.
והיו עיניך רואות את מוריך.
כל התגברות שלכם תחזק אתכם כ"כ.
את יודעת כמה ה׳ שמח במי שמתגבר?
אין לך מושג.
תשנני את זה.
תאהבי את בעלך ואל תתני לו להגיע למקום הזה.
תעצרו בהתחלה.
אל תגיעו בכלל למקום שהגבול נמצא בו.
אם יעזור להשאיר דלת פתוחה, או לישון בחדרים נפרדים או כל דבר אחר- תעשו את זה!
זה שווה כל נסיון.

תזכרי. יש לך כוח! תשתמשי בו.

אין פתרון קסם. יש עבודה שצריך לעשות.
ונסיון שלא נגמר אף פעם.
אבל חייבים ללמוד להתמודד איתו.
אי אפשר להמשיך ליפול כל החיים.
רבי נחמן אומר לא להכנס בכלל למו"מ עם היצר..עובד
היצר מומחה למו"מ והוא תמיד בסוף מנצח..
הפיתרון זה מראש לברוח מהיצר ולא להדלק מלכתחילה!
כל הכבוד!ובצאתי
חצי מהתשובה היא ההכרה והווידוי. עכשיו נשאר לעם רק התיקון...
תקראו ספרים על חשיבות הטהרה. תחזרו שוב ושוב על ההלכות. ושמעתי פעם עצה טובה- לרשום לעצמך משפט חזק ובשעת הניסיון לשלוף אותו. לשים בכיס פתק עם משפט שאומר עד כמה אנחנו רוצים לעשות רצון ה', או כל משפט אחר חזק, עם אלף סימני קריאה...
בהצלחה! תהיו חזקים! "הבא ליטהר - מסייעין בידו".
נ.ב. עוד דבר קטן... תזכרו שהלכתית שבעה נקיים זה בדיוק כמו באמצע המחזור...
יקרהכוחות שמימיים
אין לי הרבה מה להגיד , מסכת יומה כתבה לך דברים נכונים ויפים ,תקראי אותם שוב ושוב

אינני מאמינה בהפחדות ,אעפ שיש הרבה סיפורים שעוסקים בזה
אז לא בכוונתי להפחיד או לצער אותך ,דווקא רציתי לומר שיש לי בשורה בשבילך !
שאפשר !
שאפשר לשוב בתשובה על הכל !
אני כן חושבת שכדאי לך להתייעץ הלכתית עם רב שמבין בהלכה ובאנשים מה לעשות ,ייתכן והוא ייתן לך עצה לעניין הזה.אולי יש משהו קטן שאפשר לעשות וישפיע הרבה.
וגם ...ימי תשובה מתקרבים ,ממשמשים ובאים והנה ההזדמנות שלנו לשוב ולהיות נקיים...
אז נכון מה שקראת בערב שבת ונכונים עוד סיפורים אחרים ,אך כל עוד הנר דולק אפשר ! אפשר לתקן !!
תאמיני שאפשר !
ותשובה ותפילה וצדקה !

וגם ,יש לך כח ! יש לך כח להשתמש בדיבור שלך ולמצוא את המילים הנכונות .
שאת גם מאוד מתגעגעת אבל רוצה לשמור. לשמור טהרה.קדושה. ילדים טובים. לידות טובות.
את גם יכולה לשתף בפחדים שלך .
ועוד משהו ,יש חוברות שעוסקות בנושא הזה של טהרת המשפחה. את יכולה להשיג או לבקש ממנו כל פעם שחוזר שתשבו על כוס תה ועוגה ותלמדו ביחד דיני טהרה,או סיפורים בנושא...(יש סיפור שכן הייתי ממליצה ללמוד ביחד אם תרצי שאכתוב מהו בשמחה)
וללמוד על דיני הרחקות ,(ייתכן שיש איזו פרצה שם )

*לא ציינת איפה בעלך בסיפור

את נשמעת אישה טובה ,הלוואי ותצליחו !

את יקרה וחשובה ,נראה שיש לך תפקיד חשוב וגדול ,
אני בטוחה שעם לב כזה תזכו לעלות על דרך המלך וללדת הרבה ילדים בבריאות !
עשי כחכמתך ,והשם הטוב יהיה בעזרך !
אולי תדברי על זהקייט מידלטון

כשהוא מגיע - בהפתעה או שלא - תגידי : וואו איך אני שמחה שבאת!

אבל בוא נחליט שהפעם מתגברים ולא נופלים, ובוא נשתדל ביחד שלא נגיע לזה, כי זה מאד מאד חשוב לי!

חלק מההרגשה של ההיסחפות היא הרומנטיקה, ורומנטיקה קצת נהרסת מדיבורים.

גם אחר כך - תהיי ערנית לעצמך, ברגע שאת מרגישה שהוא סוחף לכיוון מסוים - תגידי לו תקשיב, אני מפחדת שניגרר, אז בוא נכנס הביתה/ נפסיק לעשות X / נלך לאכול/ נרחיק את הכסאות...

בעיקר לפני מעשה לדבר ולהעלות על פני השטח.

המון בהצלחה!!

ואחרי נפילהקייט מידלטון

גם תשתפי אותו בתסכול שלך .. שבטח משותף לשניכם ותחשבו ביחד איך מונעים את הפעם הבאה.

לדבר לדבר ולדבר.

אל תיבהלי מנפילות, העיקר זה המלחמה ובעז"ה תצליחי

תודה לכולםרוצה תשובה
זה מחזק..
אשמח לתגובות גם מגברים- אתם מבינים את המקום שהוא נמצא בו..
איך אני אמורה להגיב? מה יהיה הכי טוב מולו? איך להגיב?
חיזוק לימוד הלכות טהרת המשפחהכאן ועכשיו

זה לא שאי אפשר לעמוד בזה... ברגע שלא מבינים/מאמינים בחומרת הענין אז לא לוקחים את זה ברצינות. זה נכון לכל ענין הלכתי. ולכן ה"מוסר" הגדול ביותר הוא לימוד ההלכה וההבנה שזה חמור.

אתם יכולים לקבוע לימוד יחד.

את רוצה להתגרש בגלל שאתם מאוד אוהבים?היועץ
דבר ראשון קחי את הדבר הטוב... הוא אוהב אותך, הוא מתגעגע אליך, הוא לא יכול בלעדיך...
שנית, זה לא אתם שלא בסדר זה המציאות הזאת שזוג בתחילת נישואיו נפגש פעם בשבוע.. אבל זה חלק "מארץ ישראל נקנית ביסורים"
ג. כשהוא בדרך הביתה בטלפון כשאתם מדברים תאמרי לו " כמה אני שמחה שאתה בא ואני מאוד מתגעגעת אליך אבל נהיה חזקים הפעם ולא נכשל זה עושה לנו מאוד רע ההרגשה הזאת.
ד. תתאמצי להשיג את הכדורים ממכון פועה שתהיא מותרת כמה שיותר.
בהצלחה
מה לעשות בתכלסברווזה

בצד ההלכתי - מציעה לך לפנות לרבנית מלכה פיוטרקובסקי, או לרבנית רבקה שמעון, או לרבנית עידית ברטוב. שולחת לך את המספרים של הרבניות בפרטי.
ובמקביל בצד הפיזי - לנסות את שיטת אביבה לקיצור הדימום עד למינימום. שום הורמונים. אל תיכנסי לסיפור הרע הזה של ההורמונים. זה רק יחמיר את המצב.
ומעל לכל - שבע יפול צדיק וקם, אלוקים לא משיב ריקם דמעותיה של בת מלך וזה. לא להתייאש. להרים ת'ראש ולעזור לעצמכם. בהצלחה. חיבוקים וחיזוקים.

להחזיר טהרה ליושנה  http://tehora.co.il/about.html
שיטת אביבה   http://www.avivac.co.il/

בצד ההלכתי,ד.

כדאי לפנות לפוסקי הלכה מובהקים.

הלכות נידה, זה לא משהו "קל".

מסכים...conet
קשה לשמור על זה...conet
והתקופה של ביחד שבועיים שבועיים מקלה על זה קצת. אבל אם נממאים בצבא בתקופה הזו זה מאוד מאוד קשה...

הייתי ממליץ לכם לחשוב יחד על כמה אפשרויות...
1. להכנס להריון ואז הבעיה תפטר מאליה.
2. כדורים למניעה וגם זה יפתור את הבעיה הנוכחית למרות הבעיה של דחיית הלידה ועצם הדחיה בכלל.
3. אולי כשאסורים תגיעו לבית הורים תזמינו אורחים תעשו דברים שמקשים על הלהיות ביחד ועל הסיכון ליפול.

אתם צריכים להתמודד עם זה יחד וללמוד עוד ועוד ולהתאמץ להשמר כמה שותר... זה לא פשוט אבל מעשי...

בהצלחה ובשורות טובות
מכל הלב
דבר נוסף...conet
מה הרמה הדתית שלו?
את יכולה להשפיע עליו קצת גם מהכיוון הזה של להסביר לו שאת עלולה להכנס להריון מביאה כזאת וזה נורא חשוב לך שההריון יבוא בקדושה ובטהרה בשמחה אניתית שלמה אחרת כל החיים את תצטערי על זה בשביל הילד שיוולד... תדברי על המצפון שלו. ותהיי חזקה חזקה מאוד מולו. בזמנים אסורים ותתני הכל בזמנים המותרים כדי שזה ישתלם לו...

צאו לטייל פחות תשארו בבית בזמן איסור... זה קשה אבל אפשרי...

שוב בהצלחה
ואו, נשמה יקרה, כל כך מבינה אותך!מקרוני בשמנת
זה גם ככה קשה, אז כשהבעל מגיע בהפתעה מהצבא - בכלל לא פלא שקשה פי כמה. יש לך ניסיון מיוחד ומאתגר ואני מעריצה אותך שאת עוברת אותו.

אני לא יודעת אם אתם מונעים או לא, אבל אני חושבת שממש ממש יעזור לערב כדורים פה. לקחת גלולות שמתירות אתכם ליותר זמן או לזמן שמותאם ליציאות שלו מהצבא.

בנוסף אני מציעה שכשאסורים אז לשמור עוד יותר על ההרחקות, לא להגיע למצב בו זה אפשרי כמעט ליפול. הגיע בהפתעה חאתם אסורים? צאו לבלות בחוץ/ עם המשפחה,תתעסקו במשהו שלא גורם לכם להרגיש את הקושי כל כך.

שולחת לך חיבוק גדול והמון כח! על הכל אפשר לחזור בתשובה, הכל! ותזכרי שכל רגע של התמודדות השם שמח בכם ומעניק לכם שכר עצום בכל התגברות. אל תספרי כמה אתם נפלתם, תספרי כמה הצלחתם לשמור על טהרת הבית שלכם!
תודה!רוצה תשובה
אנחנו רוצים ממש להכנס להריון לכן כדורים לא שייכים בכלל..
אבל חיזקת לגמרי
נקודה ממש חשובה שהעלו לפני!עובד
תבכי לו שאת רוצה ילד צדיק ולא בן נידה..
שתפי אותו כמה זה חשוב לך!
זה אכן נסיון קשה, אבל לא מצדיק שירות
צבאי שמביא לכאלה איסורים..
הצבא הוא מצוה, אבל תגידי לו שאם
כל כך קשה לו לעמוד בניסיון צריך לבדוק
אם אפשר להמשיך לשרת ככה!
מדובר בעברות חמורות ביותר שעל הרבה
פחות מהן אנשים כבר שילמו מחירים כבדים מאוד!
יש את המעשה בחסיד שרק התקרב לאשתו בזמני איסור אבל לא היה איתה, ומת בגלל זה צעיר,
והיתה אשתו הולכת עם התפילין שלו ושואלת את חכמים למה זה קרה?
ולא ידעו מה לענות לה!
עד שבא אליהו ואמר לה;
ברוך המקום שהרגו(עד כדי כך! )
כיון שהאיסור פה הוא לא רק להיות
ביחד, יש סייגים שנקבעו כדי שלא ליפול
והם איסורים בפני עצמם!
אם הוא לא מחזיק מעמד,
עדיף שישתחרר מצה"ל
ויהיה איתך בקדושה-
יש מצוה מפורשת על זה,
נקי יהיה לביתו שנה אחת
ושימח את אשתו אשר לקח!
זה הסיפור שהתכוונתיכוחות שמימיים
אולי שיחה עם הרב הצבאי תביא לפתרון ?מובן שזה מבייש אבל אפשר להסביר על הקושי בלי לפרט יותר מדיי.
ייתכן והוא יוכל לעזור לשחרר אותו יותר בזמנים המתאימים
מצטרפת בנחרצות לעובד!שירשיר*
גיבורה יקרה!
כל הסיפור מעמיד את הצבא בסימן שאלה ענק, או בעצם בסימן קריאה ענק! לעזוב!
סליחה על הנחרצות,
אבל מהסיפור שלך כבר רואים כמה זה פוגע בבית שלכם, בדברים שהם יסודיים וחשובים כ''כ!!! זה בסיס לבית יהודי, ואי אפשר לוותר על זה!
הצבא זו תקופה בעייתית מאד לנישואין, ולא רק מהצד של טהרה. אז כל שכן..
כל הזוגיות בסיכון, ובגלל שזה התחלה והכל יפה וטוב, זה מטשטש את הצורך לבנות זוגיות אמיתית, מתוך חיים משותפים, דבר שהצבא לא מאפשר... אחר כך רואים את החסרונות שנוצרו והמרחק, ויותר קשה לתקן..
עברנו את הסרט הזה של צבא מיד אחרי חתונה וזה פגע בנו מאד. מגבוה הגענו לנמוך ממש.. וזה אחד הדברים שאני הכי מצטערת עליהם היום. כשאין לי דרך חזרה.
שנה ראשונה- נקי יהיה לביתו!!! אין קיצורי דרך.

זו שנה קריטית, דווקא כי היא צמודה לאור של החתונה.
טוב שיש בעיה שיכולה לעורר אותכם עכשיו, אם שמים בית מול צבא, נראה לי ברור מה יותר חשוב.
לכם ובמיוחד לעם ישראל!!
(ואני מאד מחוברת לאידיאל של צבא. אפשר בנישואים, למי שמסוגלת, אבל ככלל לא בשנה הראשונה!!. ואל תספרו לי על כאלה שכן. מה שלא בריא, לא מוכרים בחנות. אפילו אם השכן אכל ולא מת.... לא שווה את כל השאר שכן ייפלו ויהרסו.)
כמובן שאני לא רב...אבל אולי יש מה לעשותמיסטר גינגי
לכמה זמן זה ימשיך שהוא בצבא?
אולי אפשר לקחת כדורים נגד הריון שגם מונעים מחזור ויש רופאים שמאפשרים לקחת חודשיים וחצי ואז זה רק פעם ב' ואולי יהיה יותר קל.

בהצלחה!!
כאב גדול.ד.

זה שכל-כך כואב לך, זה כבר התחלה של תיקון.

תחשבי, אם את מסוגלת לדבר איתו לא בתוך זמן כזה, ולהגיד לו באופן הכי ברור שאת לא יכולה יותר כך. שזה גומר אותך, ההלכה הכי בסיסית של חיי משפחה, נותן לך הרגשה נוראה, מלוכלכת.  שחייבים לשמור מרחק בלי להתחיל אפילו משהו קטן - כי רואים שלא עומדים בכך. תבקשי ממנו עצות. יסוד הענין הוא ב"גדרים" שמקבלים לפני כן, שעוד רחוקים מזה. שמירת מרחק פיזי של מטר כשמגיע.. וכד'. אולי לישון בחדר אחר - ולנעול מבפנים... (כמה שנשמע לא שייך). אנשים צעירים, מגיע מהצבא - נסיון. כבר הגמרא אומרת בפירוש משמעותו של פסוק כלשהו, "שלא תבוא מהדרך ותמצא את אשתך נידה".

האמת, שאם את תהיי תקיפה שלא - ותשמרי לפני הס"מ הראשון של התקרבות לא נכונה, אז כנראה הוא לא יעשה נגד רצונך. תלוי מאד באמירה החד-משמעית שלך. לא אמירה "עויינת" כמובן, אבל חד-משמעית. אפשר לשבת לדבר (לא קרוב..), להתענין מה עבר עליו, התענינות בראש - אבל בכל הנוגע להתקרבות של חיבה, לשדר "קרירות".. שזה לא יתחיל.

ה' יחזק אתכם לעמוד בכך. מאד-מאד חשוב.

וכדאי שכן יתייעץ עם רב שמבין, אולי גם את עם רבנית שמבינה. עצם השיתוף של מישהו כזה, שיודעים שגם ישאל איך הולך.. יכול אולי לעזור.

ועדיף להתבייש קצת מהרב (שגם יודע את הגמרא הנ"ל, ומבין שצריך לעזור), מאשר להתבייש מעצמכם ומריבונו של עולם..

אם זוכר נכון איתא "ספק "העני ממעש

הרי - סוגה בשושניםהעני ממעש

נכון.ד.

מסכת ברכות נה: (סוגה בשושנים זה לא שם).

ומכל מקום, רואים את הקושי שיכול להיות בחוזר מהדרך. ואולי לנידון זה, ניתן ללמוד מה"ספק", ששם הקושי יותר גדול, כי אומר אולי מותרת. אבל כשוודאי, ה"נורמה" היא שלא יעבור. זה יכול לחזק לגבי האפשרות לעמוד בנסיון.

אני מבינה אותך מאוד... הייתי ממליצה בחום לדבר עם מכון פועה.נשואה+2
ישמע אולי מצחיק אבל הם ממליצים!!!! לקחת כדורים ולא להיות אף פעם במחזור. ככה זה שיש בעל בצבא... (אני רצינית... הייתי בהרצאה שככה הרב אמר...) כמובן שאת צריכה לדבר איתם קודם... מלבד זה הייתי נותנת לך להרגע ולדעת שזה אפשרי... שיצר מגיע ממש חזק פשוט לקום ולעשות משהו אחר. ללכת לחדר השני . לעשות כביסה. לחשוב בראש על זה שאת לא רוצה... אני יכולה לומר שאחרי שמתגברים פעם אחת לאט לאט זה נהיה יותר קל .... כי הצלחתם. תחשבי מה מרגיע אותך ומשנה את מחשבות... לפעמים מחשב . לפעמים קריאה. לפעמים סתם להיות רחוקים פיזית.... תאמיני שאת מסוגלת.... ותתפללי על זה הרבה .... גם במקווה... שם זה נראה לי המקום המתאים ביותר לתפילה על טהרה... בהצלחה .....
שתדעי שזה התמודדות כרגע קשהנשואה+2
אבל לפעמים אחרי לידה היא קשה יותר!!! והוא לא חייב לבוא ולקבל מה שהוא רוצה ולומר קשה לי... האישה מצליחה הרבה פעמים לעצור כי היצר שלה חלש יותר ולכן אני חושבת שאפשר אפילו להיות קשוחים מולו... קצת רעים .. !! זה מרחיק את היצר הרבה פעמים... מספיק אמירה קשה של אני לא רוצה!!! או אני לא רוצה למות בגללך .. או הילד שלנו צריך לבוא בקדושה ולא מתוך טומאה... זה נותן שינוי בהרגשה ובאווירה .. ככה קשה לתת ליצר מקום .. לדיבור כזה יש משמעות.. עלב עכשיו רעיון אפילו לרשום לו מכתב על זה ולתת לו מיד שהוא מגיע... לומר את המשפטים האלה לעצמך ולו ... שיהיו כתובים לכם... ולהתרגש כל יום שמצליחים..
לא נכון שהיצר של האשה קטן יותרמקרוני בשמנת
זה אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם. לפעמים לאשה קשה יותר ולפעמים לגבר
נשמעפאז
שאתם במצב מורכב כי הוא בצבא=רחוק ממך רוב הזמן, ולפעמים כשהוא בא גם אסורים..
אולי כדאי לבדוק אפשרות לקחת פרימולט נור או גלולות אחרות שיעזרו לשלוט יחסית בזמני האיסור ולהתאים אותם לזמני החזרה?

דיברתם על הנושא?
ניכר בך שאת מתחרטת באמת, ואני מאמינה שאם תדברו ותשתפי אותו בתחושות הקשות שלך, ובנוסף
תחפשו פתרון שיאפשר לכם להיות מספיק יחד בזמן שאפשר
המצב ישתפר בע"ה
סתכלי על החצי כוס המלאה, ויש פתרונות.ישמח משה

את נשמעת ממש שהגעת לסף, זה מובן ועלול לקרות שמתעלמים ולא פועלים ולא משתפים.

אתם בני 20 ! סלחי לי אבל ילדים , חסרי ניסיון להוטים ובגיל כזה באמת היצר הוא חזק מנשוא. ולא מעט רווקים ורווקות מאוד מתקשים בעניינים האלו ומגיעים לצערנו למקומות רחמנא לצלן אז קחי הכל בפופורציות. חבר'ה בגילכם נופלים נפילות נוראיות ואתם זכיתם לפחות לדבוק אחד בשניה בעוד שאחרים שנים תרים אחרי הזיווג, וזה לא מובן מאליו יחד עם זה , זה לא פשוט ויש התמודדויות יחד עם זאת ניראה שבעלך אדם בריא בסך הכל ובאמת השהייה בצבא והמרחק אכן מוסיפים לקושי וזה לא חדש. 

בתור התחלה אתם צריכים לדבר על זה באופן פתוח במסגרת שיחה רצינית, ולקבוע סייגים ברורים, לדבר מה הגבולות גזרה שלכם, מה אסור ומה מותר. והבנה שאין בכלל שאלה ואופציה אחרת. פשוט אין !  אבל את זה כבר אולי עשיתם, וזה לא עזר אז.... 

את צריכה לעשות מעשה. את צריכה להיות החזקה, במידה ויש מצב שמתחיל, בטרם תפלי אליו , תיזכרי בתחושה הנוראית שאת חשה אחרי המעשה,בדיכאון במקווה ובכל הדברים הרעים שציינת.  ותגידי לא!!בקול חזק וברור !!! לאא!! אני לא מוכנה לזה יותר.  תגידי משהו שיצור הרתעה, תרימי את הקול, תפילי משהו לרצפה. משהו שיעורר אתכם לצאת אותו הרגע הקשה. תעשי קצת דרמה מכוונת. 

הנושא המרכזית זו ההתניה שכבר נוצרה, הבעיה היא שהוא למד את הכפתורים שמעוררים אותך , הוא למד את החולשה שלך ובגלל היצר החזק שלו (המאוד מובן אגב) הוא לוחץ באינסטינקט ואת נענית לו. יצרתם תסריט שכל פעם מגשים את עצמו מחדש. 

כדי שזה לא יקרה, צריך לשנות את התסריט

את צריכה לשבור לו את התפיסה הזו. שיבין שההתניה הזו כבר לא עובדת. גם אם הוא " מחמם את השטח " את לא מוכנה להיות בהיי לרגע ואז להתרסק. 

משפט כמו " אני לא יכולה, אתה רוצה שאני יהיה בדיכאון עמוק, שאני אתרסק. אני שבורה, די ! וכד'. 

ואז קצת לרכך. 

במקביל לעשות פעולות שיסייעו בכך, אם את אסורה, אז תהיי במוד של אסורה, בלי להתאפר להתייפיף יותר מידי, מבלי לשים בישום מושך , כל מה שעלול לגרור להיזהר מזה, שימי ספרי קודש בחדר, תמונות של רבנים, תחשבי מה יכול לצנן. 

הייתי משתף מישהו שהיא מכיר, כדי שתיווצר לו בושה ממנו. מישהו מהמשפחה ,חבר, רב מישהו ,זה גם משהו שיוצר רתיעה. 

ברגע שבעלך יבין שאת השתנית בתפיסה שלך, הוא ינסה שוב ושוב, ובסוף ירגע. אבל את צריכה להיות ממש חזקה. 

וליצור תכנית בילוי אלטרנטיבית ,. לעשות משהו יחד, לפעמים הריקנות והבדידות מזמינים רצון לקרבה, מה את יכולה לעשות כדי שתצאו לבלות בחוץ , אפילו בבית, לבשל יחד, ללמוד משהו יחד, כל מה שאפשרי כתחליף

ודבר נוסף הכי הכי חשוב.  זה מה שהציעו לכם כבר ובצדק, לכו תתיעצו ואם תוכלי לקחת גלולות לתקופה הזו , זה יהיה נפלא. 

ואגב. אם את מתכננת להיכנס להריון, זה גם סוג של פיתרון , כלומר תתחילו לשמור ואז כשתהיו מותרים תכנסו להריון ומהרגע שאת נכנסת להריון הבעיה נפתרת עד אחרי הלידה. 

ובשורה התחתונה , כולם נופלים בחיים, הטובים והטובים יותר, לעולם אינך יודעת , אז עם כל מה שרשמתי, קחי דברים בפופורציות. יש לכם חיים ארוכים ב"ה לגדול לצמוח ולהתחזק. 

שיהיה בהצלחה 

דעתיdanielo

אני חושב שהבנות אמרו כאן הכל.

אבל כגבר רווק,אני יכול אולי לומר מה יועיל לו,

אני לא יודע באיזה רמה הוא מבחינה דתית,כי דוס זה מושג מאוד כללי...

וגם מי שהוא דוס,זה לא וודאי שהוא נמצא במקום נפשי ובגרותי שהוא אחר,וגם ברמת עבודת המידות.

אני מבין,שבוודאי חשוב לו רצון השם ובוודאי שהוא מבין שזה לא דבר תקין,וזה דבר שצריך לחדד אם זה לא הכי ברור.

צבא,זה מקום בעייתי.גם אם הוא נמצא במחלקה ביינישית,זה יכול להיות בעייתי.

ומה יעשה אדם כדי להינצל?

עבודה.עבודה על המידות,על התודעה.על החשיבה ועל ההסתכלות.

גדר.כל מה שבעייתי,ושהוא חושב שבעייתי או יכול להיות בעייתי שיתרחק ממנו.

להתפלל על זה.

כל זה אני אומר כי הרבה פעמים אתה נדחק בצבא מבחינה נפשית וזה גורם לך רצון לפרוק,וצריך לדעת להתמודד עם זה.

בנוסף,ייתכן שתימצא במקום שאנשים שם לא הולכים בדרך השם,וזה גם דבר בעייתי מאוד שצריך להתרחק ממנו,ואין מה להוסיף בעניין.

והכי הכי חשוב - להיות מחובר לתורה,כמה שאפשר,וכמה שיותר.

בנוסף לכך שצריך להישמר,וצריך עזרה מהשם צריך גם להתנתק מהחומר וזה הלימוד נותן ואין לכך תחליף.

המון בהצלחה - ברור לי שאדם שנלחם ולא מתייאש ונשבר - בסוף מנצח.

לא קראתי את כל השרשור אבל מענייןמיליון דולר

מעניין לראות את זה מהמבט השני..

אני תמיד בא לי ומדמיינת את בעלולי שכ"כ מתחשק לו ומרב זה גם לא שולט על עצמו...

אבל זה לא קורה כי הוא כ"כ חזק ואני החלשה בקטע הזה...

אבל עכשיו זה חידד לי כמה אני צריכה להעריך אותו ע"כ וכמה זה לא בריא כשזה קורה...

לכל זוג יש את הניסיון הזה.אלי ד.
זה ניסיון לא פשוט. וגם אני ואשתי נפלנו. המעלה היא לקום ולהביע חרטה עמוקה לבורא עולם.
פעם אחת שאתם מתגברים זה עושה מלא רעש בשמיים. ולפום צערא אגרא.
תלכו לרב להתייעץ מה עושיםמושיקו

עצם זה שזה כ"כ מצער זה מראה שאתם במצב טוב

רק בעניין של התחושות מהמקווהנקודה

בס"ד

המטרה של יצר הרע- הוא מלך המוות,

היא לא לגרום לנו ליפול בחטא כזה או אחר,

אלא להשתמש החטא כדי להפיל אותנו בייאוש,

באשמה, בשנאה עצמית, בדיכאון, ובסופו של דבר מבחינתו- להרוג אותנו.

זה כבר מתחיל בזה שהוא אומר שלא מגיע לך ללכת למקווה,

וממשיך ברעיון הגירושין, ואין לו גבולות...

מגיע לשניכם לחיות חיים של טהרה!!

האדמור הזקן כותב בתניא שברגע שמבקשים סליחה מה' הוא סולח,

והראייה שב 18 אנו מבקשים סלח לנו, מחל לנו ואז מברכים בשם ומלכות..

ספק ברכות להקל- אם מברכים סימן שבוודאות ה' סלח!!

יצר הרע משתמש במידת האמת שלך כדי לגרום לך הרגיש צבועה כשאת רוצה להתפלל.

הצביות היא היצר עצמו.

את אוהבת את ה'.

זו האמת!!!

החטא לא שייך לך בכלל!!!

החרטה הווידוי והקבלה לעתיד- מנקים אותך. זו התשובה.

כעת חלילה להיכשל זה לא ללכלך עוד קצת משהו שכבר לא נקי,

אלא ללכלך חלילה משהו נקי וטהור.

הגדול מחברו- יצרו גדול ממנו.

אם כל כך קשה לכם כנראה שיש לכם כוחות לא ניתנו לכל אחד.

וכל הגבוה יותר- יורד מטה ביותר- הניצוצות שאתם מעלים ברגע שאתם מתגברים-

גבוהים באין ערוך מאשר לו הניסיון הזה לא היה כל כך קשה לכם.

היצר הזה לא מראה לך שום דבר מלבד איזה כוח אדיר טמון בך!!!

איזה אור מופלא את יכולה להוריד לעולם. אתם שניכם יכולים. ברגע שאתם נמנעים מעבירה.

לפום צערא אגרא- כמה שקשה יותר ככה התשלום משמיים גבוה יותר.

והתשלום האמיתי- קירבת ה'. חשיפת חלק האלוקא שיש לכל אחד מיכם.

זה בפן הרגשי- שלא תתבלבלו מהניסיון חלילה,

ולא תראו את עצמכם באור לא טוב על עצם זה שהניסיון קיים.

(כאמור גודל הניסיון הוא רק אינדיקציה לכוחות העצומים שניתנו לכם!)

מבחינה מעשית-

יש עוד חדר בבית?

למשל לישון בחדרים נפרדים בזמן של נידה? 

אפילו כדאי לנעול את החדר אם צריך.

ראיתי את הרעיון של כדורים כדי לא להיות אסורים- גם טוב.

בכלל לחשוב על רעיונות מעבר לשיחות,

משהן שיכול עזור בזמן אמת.

מכירה מישהי שבעלה פעם ניסה לחמם את האווירה כשהיו אסורים,

אז היא אמרה לו בדרמטיות :"אתה רוצה להרוג אותי??.."

הוציא לו את החשק..

לכל זוג יש פיתרונות שיכולים לעזור. 

תחשבו על זה בלי כל הרגשות המיותרים של אשמה וכ',

איך אתם עוזרים לעצמכם תכלס. 

ותזכרו שה' אוהב כל יהודי ללא תנאי,

וה' לעולם לא נותן ליהודי ליפול למקום -שממנו הוא לא יכול עלות גבוה עוד יותר.

מראש אף אחד לא מחפש נפיות חלילה.

אבל אם הן כבר קרו- זכיתם לקבל הזדמנות להיות בעלי תשובה,

ולברר ניצוצות שלא היו מתבררים בצורה אחרת.

בהצלחה יקירה, 
אל תזלזלו בכוחות שיש לכם,

כי הם אדירים.

ובע"ה יתברך עוד תצאו מזה גדולים!!!

וואו. עזרת לי ברמות! תודה לךרוצה תשובה
בשמחה יקירה! ורק תיקון טעות דפוס- מלאך המוות- לא מלך....נקודה

רציתי להגיב אבל אחרי הדברים שלך זה פשוט מיותר.....היועץ
ישר כוח
זה אף פעם לא מיותר לחזק! ותודהנקודה

תשובה-העני ממעש

א. בכל מצב אפשר  להתפלל ולקיים מצוות.

אם קשה להבין- לפתוח ר' נחמן.

ב. לקבוע גבול!

יש אחד שיעזור  לו סיפורים, אחד- הפחדות תנור 7, אחד-  לחזור על דינים אלו.

ג. יכול לפנות לרב באתר כיפה. אנונימי.

ד. זה נסיון. יעבור. אך תדאגו לעבור בצורה סבירה את המסלול. זה קרב בדיוק כמו בשירות.

ה. לבכות זה טוב.

(ו. הטבילה במצב כזה צריכה להידחות)

כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנוהדרכה
ואם יש לכם תאווה כה גדולה סימן שיש לכם גם מספיק כח ועוז לגבור על היצר.
אולי כשזה מתקרב כדאי לקרוא ביחד את הסיפור על יוסף הצדיק בבית פוטיפר וכדומה.
סתם הערה הלכתית טכנית..יום בחצריך

מעבר לכל החיזוקים החשובים שנכתבו פה...

אישה שמשמשת בתוך השבעה נקיים לא סופרת את ה4-5 ימים הבאים, אם אני זוכר נכון, אבל צריך לשאול רב...

בהצלחה!

אין דבר העומד בפני התשובה!

גדולה תשובה שמגעת עד כסא הכבודדעה

לא הספקתי לקרוא את שאר התגובות...

את נמצאת במקום גבוהה מאוד וזאת כמובן אם תזכי להמשיך בתהליך התשובה שלך.

אין ספק שחטאתם בחטא חמור ומסוכן מאוד.

אך הקב"ה הוא אב רחמן ונתן לנו את המתנה הגדולה מכול והיא התשובה.

במיוחד עכשיו שאנו מתקרבים לחודש אלול וזהו חודש התשובה.

צריך לדעת שתשובה אמיתית חייבת את 4 השלבים: עזיבת החטא, חרטה, וידוי וקבלה לעתיד. 

הכתובים בפירוט בספר שערי תשובה לרבינו יונה.

ממליצה לך לקרוא את הספר עם דמעות לבורא עולם שיסלח לכם ויזכה אתכם בבית מחודש וטהור!!!

במקביל את חייבת להסביר לבעלך שאת לא מוכנה יותר להמשיך כך וחיי שעה איתו חשובים לך פחות מחיי עולם!

ולהבהיר לו שאם הוא לא ילך לייעוץ את לא בטוחה שתסכימי להישאר בזוגיות כך.

אין שום עניין לכבד בעל הרוצה לחטוא. וזה שעד כה גם את נגררת זה בעיה שלך אבל מעתה כשאת רוצה לעשות תשובה ומבינה כמה זה לרעתך אין עניין שתסכימי.

הבכי שלך הוא טוב ומזכך  מאחלת לך שתנצלי בכי זה לקרבת השם ולתשובה שלמה אמן.

תתפללי על זה המון תפילה עושה המוןהלוי מא
תבקשי מאבא שיעזור לכם שאילמלא הקב"ה עוזרו אינו יכול לו
ומה אם תיכנסי להריון ללא טהרה? אתם לא חושבים?יראת שמים

זה איסור כלכך חזק אני נשואה 16שנה ורק התחלנו את התשובה עם המקווה מיום החתונה ופעם אחת לא נפלנו ברוך השם .תחשבי על הילדים מה שווה הכל בלי טהרה ? הילדים יוצאים טהורים ויראי שמים אל תוותרי תדברי עם הרב שלו שיעביר שיעור על זה בלי להגיד לבעלך שאת סיפרת כך אני פוטרת את הבעיות בבית

פותרת את הבעיות כמובן התכוונתייראת שמים

את לא חושבת? ומה יהיה אם תיכנסי להריון?יראת שמים

זה האיסור הכי גדול לאשה ולגבר איזה ילדים את רוצה? תתקשרי לרב שלו ושידבר איתו זה דיני נפשות מה אומרת מנסים אין דבר כזה מנסים לטנגו צריך שניים

הייתי ממליצה דבר נוסףמנסה לעזור

לקבוע זמן ללמוד הלכות טהרת הבית יחד בכל יום שהוא לא בצבע- 5 דק' לפחות.

עוזר מאוד.

מזכיר ומחדד ל-2 הצצדים את הגבולות.

ותורם הרבה לקשר בין בני הזוג!

בהצלחה רבה!

תיקון טעותמנסה לעזור

---מנסה לעזור

צבא ולא צבע

חחח

שינסה לשרת קרוב לבית עם יציאות יומיותkly3

דבר שני, אל תשנאי את עצמך כל כך. זה לא שאתם נופלים בכוונה.

הכל בסדר.

תנסו שהוא יהפוך לג'ובניק קרוב לבית או משהו. אתם הרי נשואים, זה כבר אחרת. ואז הוא יצא יומיות ואז הגעגוע שלכם ממילא לא יהיה כמו כשאתם לא נפגשים בכלל במהלך השבוע.

מסכימה עם כל התגובות המעודדות פה!חברה של
וממליצה לדבר עם הרב בן שלמה. הוא מומחה בענייני טהרה וצבא ויכול להיות שיהיה לו פיתרונות שיכולים לעזור לכם.
זה רב שבעלך לא מכיר אז אולי זה יהיה לו פשוט יותר..
זהו הניסיון הכי קשהמייקל דדון
לזוגות נשואים. אין לך מה לבכות.
קשה. אם תתאמצו-ורק אם תתאמצו- יעבור.שאולי18
הקושי והניסיון שלכם הוא עצום. להיות בתחילת קשר בסיטיואציה שתארת זה מאוד מאוד קשה לכל ירא שמיים.

יחד עם זאת, גם החטא הוא חמור מאוד מאוד.

ראשית, אני חושב שפרקטית צריך להתייעץ עם רב כדי לבחון אופציה לאפשר לך להישאר טהורה משך מספר חודשים. אח"כ הקושי ירד.

שנית, לגבי היחס לבעלך- את צריכה להיות הכי חדה ובוטה ולא לאפשר לו לגעת בך באצבע קטנה. המדרון הוא חלקלק ואת צריכה להבהיר לו באסרטיביות רבה שלא תסכימי לעבור את ההלכה. כשמתחילים לגעת או לנהוג מנהגי חיבה זה הפתח לחטא החמור. בסוף, אחרי הקושי, הוא ישמח בך ויעריך אותך.

שלישית, הרבה לימוד ובעיקר תפילות על תיקון העבר והצלחה בעתיד. רק ה' יתן לך כוחות לעמוד בניסיון.

רביעית, לכל דבר יש תיקון ותשובה. בהחלט יש מקום לצער על שאירע. אך מייד לאחר מכן יש להתחזק בשמחה ובתשובה ולתקן ולחזור למסלול הערכי.
אולי אתם צריכיםפרח השדהאחרונה
לשמור שלא להתייחד במצבים כאלו..
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשריםאחרונה

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך