לא כל האברכים כאלה מסכנים.. זה א.
אם מצבם הכלכלי לא משהו אבל בכל זאת יש להם את היכולת לצאת ל"דייט" בבית קפה למען הזוגיות ולהוציא 30 ש"ח על שתי כוסות קפה .
הם לא צריכים לעשות פרצוף על 30 השקלים שהם שילמו לבייביסיטר על השעתיים האלה.
צריך להאיר פנים.
15 זה בסדר לגיל 15,
כאן, יישוב קהילתי לא דוסי במיוחד וברמה סוציו אקונומית סבבה הקטנות (כיתה ו'- ז'-ח' )
לוקחות 15 , יש ביניהן את המתוקות הצדיקות שאומרות "10 " ואני בחיים לא אתן להן 10 כי זה מגעיל לדעתי
לנצל את התמימות המתוקה שלהן . אם יש לי כסף לצאת לבלות עם בעלי, אני יכולה לתת לה 15 כמו שאחרת בגילה לא פחות מוכשרת ממנה תיקח.
ט' ומעלה לוקחות 20, צעירות בנות 20 ומשהו אחרי שירות לוקחות 30 , הן משלמות על הלימודים שלהן והן בגיל שהרבה חברות שלהן בגיל הזה כבר אימהות,
הן יותר מנוסות, אחראיות, שאני ראיתי כאלה ששומרות בגינה על 4-5 קטנים בתוכם פעוט ותינוק קטן, כשלאמא יש איזה יום ארוך / השתלמויות בעבודה והאבא בעבודה עד שמונה, ואחר כך עולות איתן הבייתה, נותנות ארוחת ערב , אמבטיות לכולם חוץ מלתינוק, משכיבות לישון ועושות עבודה שגם לאמא היא לא פשוטה
וממש לא מגיע להן פחות מ30 ש"ח. ברור שלג'וב כזה אף אחת לא תיקח ילדה בכיתה ח' . אז באמת, שבשעה שנותרה משהם שוכבים לישון ועד שההורים חוזרים, שהיא סוף סוף יושבת מותשת ומכינה לעצמה קפה , אף אחד לא יהיה קטנוני ויגיד שעל השעה הזאת מגיע לה 15 כי היא לא עשתה כלום.
אני כמעט לא נעזרת בבייביסיטר, כשכן אני משלמת בכיף ובחיוך, ומעגלת טיפה כלפי מעלה ולא מחשבת את הרבע-שקל .
ולדעתי צריך להיות תעריף אחר ל4 ילדים ערים ותוססים שצריכים שיכינו להם ארוחת ערב נניח כי הגברת אמא שלהם לא מוצאת לנכון להשאיר סיר מוכן במקרר שרק צריך לחמם.
מה שכן, הייתי עומדת על זה שהבייביסיטר תשגיח שלא יהיו דברים מסוכנים ותהיה נחמדה וכייפית איתם.
אם הם ישנים, שתהיה קשובה לצרכים שלהם , אם מישהו מתעורר ובוכה שתרגיע, אם תינוק צריך החלפת חיתול שתחליף. כשאני הייתי עושה בייביסיטר בבית מסויים שהייתה בו פעוטה בגמילה בלילה, לא ישבתי בקומה ראשונה בסלון המפנק שלהם בכיף מול הטלוויזיה עם נס קפה, אלא בקומה שניה על כיסא לא רחוק מהדלת שלה עם ספר, כדי שאם היא תקרא לי בשקט לקחת אותה לשירותים אין מצב שאני לא אשמע.