בייביסיטראנונימי (פותח)

אז האמת שאני עוד לא אמא (יותר בכייוון של גיל 15) אבל ישלי שאלה אליכן:

כמה אתם משלמות לביביסיטר? אתם עושות את זה בחשק?

לפעמים אני עושה ביביסיטר וזה מרגיש כאילו מי שאני עושה לה, עושה לי טובה שהיא משלמת לי וזה הרגשה לא כזו כפיית.. וגם יש אצלנו קטע שחלק לוקחות 15 וחלק 20 אני משתדלת לקחת 15 ולפעמים אני מרגישה שעבדתי קשה (למשל על 4 ילדים מלאי מרץ כולל להאכיל אותם ולנקות אחריהם ואז להשכיב אותם..) ואז אני מבקשת 20 והנשים מביאות ממש באי חשק שזה מבאס

לא כ''כ יודעת למה שיתפתי, אולי כדי שתשימו ♥ שאתם נותנות בחשק ובאמת מוקירות טובה כי בתכלס אנחנו אלה שעושות לכם טובה ולא הפוך!!

אשמח לתגובות, אולי כדי להבין מהצד שלכם..

המשך יומטוב!!

אז אנימודדת כובעים

משלמת בשמחה ומרגישה שהנערה/בחורה ממש עושה לי טובה גדולה שהיא באה, כי השכר לא תואם את המאמץ, לפי דעתי.

תמיד תמיד מעגלת כלפי מעלה בנדיבות כי חשוב לי שהיא תשמח לחזור אלי ובכיף.

אני חושבת שחשוב שתקבעי מראש את המחיר, ולא לאחר שראית שהיה קשה וכו.

ואז הכדור בידיים של האמא להחליט אם היא רוצה לחפש מישהי אחרת במחיר נמוך יותר.

אני הפותחתאנונימי (פותח)

כל מי שאני עושה לה יודעת שאני לוקחת בן 15 ל20 וזה משתנה מפעם לפעם.. ואני יקח בחשבון את העניין של התשלום מראש..

ואני מעריכה אותך ממש!!

(רוצה להזמין אותי לביביסיטרים?!חושף שיניים סתם סתם

לא כתבתי תשלום מראש!מודדת כובעים

כתבתי לקבוע מראש את התעריף שמתאים לך ולא לאחר שההורים חוזרים.

ואגב, אשמח לקחת אותך, למה לאמודדת כובעים

אם את באיזור שלי,

לא קל למצוא בייביסיטר.

לא קל למצוא או לא קל למצוא אמינה וטובה?נפשי תערוג
כי בכל אולפנא וסניף בנ"ע יש הרבה בנות שישמחו
באיזור שלי לא קל למצואמודדת כובעים

כי נערות יעדיפו לצאת עם חברות, לטייל, סתם לרבוץ בבית....

תביני למה אני אסירת תודה לאלה שכן באות....

אם אני מביאה בייביסיטר אני ממש אסירת תודהmp3
שהיא הגיעה. והלוואי שהמחירים אצלנו היו ככה.אני מביאה ביביסיטר לשלושה ילדים ישנים ומשלמת לה 30 לשעה.ועדיין משלמת לה בשמחה ובהכרת טובה.
כמו שאמרו כבר כדאי שתקבעי מראש מחיר קבוע שבו לא תרגישי מנוצלת ולא תעשקי את האמא.בהצלחה וכל הכבוד לך.
גם הפותחתאנונימי (פותח)

אני יגיד לך מה, מי שאני עושה להם ביביסיטרים הם בד''כ אברכים ואז מצד אחד לא נעים לקחת הרבה מצד שני כמו שכתבת לפעמים אני מרגישה מנוצלת ואני לא כ'כ יודעת מה לעשות כי תכלס אני עושה להם טובה מצד שני יש לי ייסורי מצפון ואני לא יודעת מלעשותתמת

תקבעי תשלום לפי מספר ילדים ואם הם ערים או ישנים.mp3
וככה ההורים יחליטו מה עדיף להם.אולי יעדיפו לקרוא לך בערב כשהילדים ישנים כדי שהמחיר יהיה זול יותר.
אין מה לעשות - תעריף לבייביסיטר זה תעריף "מקובל באיזור"מודדת כובעים

אם תקחי 30 במקום שמקובל 15, פשוט אף אחד לא יזמין אותך.

לא מחייב בכללש.א הלוי
יכולה להעיד על עצמי שבתור נערה לקחתי 20 רגיל ו25-30 ללילה/מעל 3 ילדים.
והרווחתי יפה והיו לי חופשים מלאים למרות שהיו כאלה שלקחו הרבה פחות ממני, ולא היה מחסור בהן ;) (לקחו 15-20 נערות שלפעמים היו גדולות ממני)
זה גם תלוי עד כמה ניסיון יש לה ועד כמה הורים מרוצים וממליצים עליה הלאה...
ל "פותחת" הבייביסיטרית היקרה!shira6120

ראשית , דעי לך כי אני אישית מאוד מעריכה כל אחת שבאה לשמור על ילדיי , זה לא קל בכלל! 

ואם היא עושה את זה מכל הלב -אז בכלל...

לעניין התשלום- הייתי במצבך בתור נערה (וזה היה מזמן חצי חיוך) . היה לי מחיר קבוע בעקרון , כדי להימנע מאי נעימויות. אם הייתי נכנסת לבית של אנשים שרואים לפי הבית שאין כסף מיותר , והאבא אברך , הייתי לוקחת קצת פחות. 

לא היו הרבה בתים כאלו , כך שבד"כ כן שילמו לי מחיר סביר. ולדעתי כך צריך להיות.

יישר כח שאת מוכנה לקחת פחות ולהתפשר לפעמים~א.ל
יש בזה הרבה ממידת החסד..
מצטרפת להמלצה לשאול מה בדיוק הדרישה,
ואז לקבוע מחיר מראש.

לפעמים התחושה שאת מתארת קיימת גם מהצד של ההורים. הם מרגישים שדרשו מחיר, והוא לא באמת תאם למעשה.
לא אחת שילמתי בנדיבות וחזרתי לבית שבו הילדים צמאים,
רטובים, ולפעמים באמצע משחק עם דברים מסוכנים!!
התחושה היתה שהגיעו רק כדי להעביר את הזמן

בהחלט יש במה להשתפר, לשני הכיוונים.
תודה
תודה. תניד אפשר חיזוק..העני ממעש

ואצלנו לוקחים 35רסיס אמונה
לילדה אחת גם כשהיא ישנה.
חבל שאני לא יכולה לקחת אותך. הייתי משלמת בשמחה 25
וואו! אפשר לשאול איפה? הבת שלי תשמח..העני ממעש

אם תרצי במסררסיס אמונה
אני לא אכתוב פה איפה אני גרה
לאיזה גיל? בדרך כלל בנות 15 לוקחות פחות.בלדרית
אני גדולה ממך ממש בקצתאנונימי (3)
ואני לא חושבת שמישהו עושה טובה.
אני רוצה וצריכה את הכסף לעיסוקיי.
האמא צריכה את הזמן לעיסוקיה.
זמן= כסף

ושתינו מרוויחות
אז גם אני הייתי פעם כמוך והיום אני בצד השני...מנסה לעזור

לוזוכרת שהיו עושים לי טובה שמשלמים. תלוי מי.

אולי באמת תלוי בסוג האנשים.

כמובן שהיו אנשים שהיה כייף לעשות להם בייביסיטר והיו פחות.

וגם אני לקחתי פחות כסף לאברכים וכאלה.

והיום, אני "אברכית", אמא לילדים ולוקחת בייסיטר לילדי.

אבל מה שכן- לא מסוגלת להשאיר אותם ללא ארוחת ערב, מקלחת וכו'.

תמיד אני מקלחת אותם, מאכילה ושמה במיטות ואז מביאה בייביסטר.

יכוליות שהילדים עדיין יהיו ערים- אבל אפ'פם אני לא דורשת מהבייביסיטר שתיתן להם לאכול/תקלח/ תלביש.

ואם אני צריכה לצאת קודם- אז אני נערכת קודם...

בהצלחה'לך!

לקלח ילד זה בהחלט משהו שבייביסיטר לא אמורה לעשות!בלדרית
יש מקרים חריגים כמובן אבל באופן כללי לפותחת- הייתי מתעקשת שלא לעשות משום שיש בזה הרבה סיכונים, במיוחד כשיש כמה ילדים, כל כך הרבה דברים יכולים לקרות. גם לבשל זה לא מתפקידך. דברים כמו הלבשה והאכלה זה פחות נורא, לא חושבת שיש בעיה.

בנוגע ליחס, אכן לא נעים. מניחה שקורה משום שחסר כסף וקשה לאימא לראות שטרות שעוזבים אותה. לגמרי לא בגלל המקצועיות שלך.
למה לא?מקרוני בשמנת
בעיקרון תלוי בגיל של השמרטפית. אבל מבחינתי כשאני בתפקיד אני אמא לכל דבר לאותן שעות. מלבד כביסה הייתי עושה הכל כולל כלים, ריצפה, מקלחות, ארוחה, פיג'מות, סיפור. למה לא?
מסוכן מסוכן מסוכן.בלדרית
כמובן שברוך השם לרוב לא קורה כלום, אבל במיוחד במקרה שאת שומרת על יותר מילד אחד-עלולים להחליק, לטבוע או להיפצע. כמובן אם אין ברירה והילד התלכלך ואי אפשר לנקות במגבונים אז לקלח, אבל במידה ומדובר באמבט של ערב הייתי מתעקשת שהאימא תעשה את זה. במיוחד אם מדובר בתינוק.

אגב, רצפה וכלים בהחלט לא מתפקידך. יישר כוח על היוזמה אבל אם לא הוגדר מראש את לא חייבת ויש שהיו כועסות אפילו שאת לא נטו עם הילדים כמו שבתפקיד מוגדר.
מסוכן? לא ברמה הסטרית.מקרוני בשמנת
אם הייתי חסרת אחריות לחלוטין לא הייתי שמרטפית בכלל. לעשות לשני ילדים קטנים אמבטיה יחד זה לא אסון גרעיני, רק צריך לדעת את כללי הבטיחות ולא להשאיר לשניה אחת ילד לבד באמבטיה.

ולגבי שאר הדברים: הייתי מנקה ומסדרת אחרי שהשכבתי את הילדים. לא על חשבון השמירה עליהם. לפעמים מסדרת איתם תוך כדי כמובן וזה דווקה מוסיף לסמכות שהם מקבלים ממני. אבל יש לי שיקול דעת.

רוב ההורים באמת לא דורשים מקלחת כי לא נעים להם, אז אני עושה לפעמים הפתעה אם רואה שלא נעים לדרוש.

שמירה על בטיחות זה לא רק במקלחת, זה כל הזמן. פעם הייתה לי ילדה שביקשה שתיה עם קרח ונתתי לה. הבעיה שהקרחון היה עגול בדיוק בגודל שחסם לה את קנה הנשימה. לא הבנתי שהיא נחנקת כי היא שתקה לגמרי ולא השתנקה או משהו כמו שנדמה לנו שנחשב להיחנק. היא פשוט עמדה שם בעיניים פעורות ופה פתוח ולא זזה. אמא שלי בדיוק הגיעה ושלפה לה את הקרחון מהפה (שהתחיל להינמס גם ככה תודה לאל). זה קרה כשהייתי ממש קטנה ועוד לא שמרתי אצל אחרים. אבל אז אמא לימדה אותי כללי בטיחות אצל ילדים, וכשאבא נהיה חובש בכיר בכלל קיבלתי הסברים והרצאות ואני מקפידה עליהם מאוד.

מי שמעוניין, כללי בטיחות לשמרטפית:

* לעולם לא מתעסקים עם מים רותחים בקרבת ילד, בטח לא מוזגים לבקבוק תוך כדי שמחזיקים בו. כל התעסקות עם מים רותחים תיעשה מחוץ להישג ידם של הילדים ובלי מגע איתם באותו רגע.
* אסור להשאיר ילד לבד באמבטיה אפילו לשניה אחת. גם לא ליד דלי או מקום מים כלשהו. שניה אחת מספיקה כשי שהראש יהיה במים וילד יטבע. לכן לא משנה כמה טרחה זה דורש, לא משאירים ילד מתחת לגיל שש לבד באמבטיה! וגם ילד גדול משאירים רק עם מעט מים ורואים מה שלומו כל הזמן.
*לא נותנים לתינוק אוכל עגול כלשהו עד גיל שלוש. זה כולל נקנקיות, ענבים, קציצות, כל דבר עגול. צריך לחתוך לחצי בצורה שלא תיצור עיגול. למשל - לחתוך נקנקייה לאורך. מאכלים עגולים יותר נוטים להיתקע בקנה הנשימה של התינוק ולחסום אותו.
*אסור לתת לילד מתחת לגיל חמש שום סוג של גרעינים. שום סוג. וכן לא פופקורן. זה מסוכן להן כי הם שואפים את הקליפה הקלה פנימה ונחנקים.
*לא משאירים צעצועים או בגדים או שומדבר מפוזר על הרצפה במקום שעוברים בו כמו מדרגות או מסדרון. עלולים להחליק ולהיפצע. צעצועים על הריצפה יהיו במקום מוגדר לכך כשהילד יודע עליו ולא משתולל בו.
*תמיד להשגיח על ילדים משחקים. לא רק לדאוג שהם מעסיקים את עצמם אלא לבדוק במה הם מתעסקים ולוודא שזה לא מסוכן. למשל שלא מטפסים גבוה או משחקים בסכין או בגפרורים.
*כאשר מבשלים לדאוג שכל הידיות של הסירים והמחבתות לא בולטים החוצה מהשיש כדי שאף אחד לא יתקע בהם ויפיל על עצמו חלילה משהו רותח.
*לא להניח תבניות חמות על הריצפה אם יש תינוק או פעוט בסביבה שלא מבינים עדיין את הסכנה. אם הילדים גדולים, להבהיר להם שזה חם ושיתרחקו. תמיד כשמשהו בהישג ידם של הילדים חם צריך לומר להם בבהירות ולוודא שמבינים את הסכנה.

זהו בינתיים.
לאחר שוידאתי עם מביני עניין,בלדרית
אם את מתכננת להוציא את הילדים החוצה, לקלח אותם או לבשל בבית, את צריכה לבקש רשות מההורים לפחות בעל פה. את לא רוצה לפתוח להם פתח להגיש נגדך תלונה במקרה ומשהו יקרה חס ושלום. אל תעשי שום הפתעות גם אם זה נראה לך בסדר ובטוח. גם על ניקיון הבית, במידה וצריך להתעסק בארונות-הייתי מבקשת רשות.
אני אגיד לך למה מסוכן...אנונימי (4)
כשהייתי בת 23 (!) עשיתי בייביסיטר לילד אחד ועוד קטן שישן. והייתי צריכה לקלח.
הילד החמוד והנורמטיבי, בן 4.5, מאוד התרגש וגם השתולל מהעניין שההורים לא נמצאים ויש בייביסיטר.
הוא הכיר אותי אבל רק קצת זמן לפני.
מה שקרה, שמרוב התרגשות ושובבות, הוא החליק לי מול העניים, כמה סנטימטרים מהידיים, וקיבל כזאת מכה בראש, שזה ממש היה נס שלא הגענו עם אמבולנס לבית חולים. או אפילו איבוד הכרה ומסוק. ראיתי נפילות בחיים,אבל כזאת, באמבטיה... אני לא שוכחת.

למדתי מזה שכמה שאני רגילה לקלח, ואני שם לגמרי, ההתנהגות של ילד עם אדם פחות מוכר ויוצא דופן, היא התנהגות עם סיכונים, ועדיף להשאר בעשיה כמה שיותר בטוחה.
שווה לקחת אותךנפשי תערוג
עוזרת בית לוקחת 50 לשעה
את בחצי מחיר גם עוזרת בית וגם שומרת על הילדים.

יפה...
חח בהחלט,בלדרית
מקרוני, את צודקת לגמרי. ילדים זו אחריות וסכנה יכולה בהחלט להופיע ממקומות לא צפויים.
בדיוק בגלל זה עדיף להתרחק מסיכוי לסכנה ולא לבשל ולקלח. יש מספיק סכנות גם ככה.
זה הרי לא בית שלך ולא הילדים שלך. את לא האימא ואם משהו ישתבש את לא רוצה שזה יקרה במשמרת שלך.
וחוצמיזה למה לך לקרוע את עצמך בשביל מה שכמו שנפשי תערוג אומר את צריכה לקבל עליו הרבה יותר? העבודה מספיק דורשת גם ככה. תנוחי קצת כשהילדים ישנים.
תשובהבתאל1

לדעתי על יותר מילד אחד זה הגיוני לבקש 20 ולא הוגן לתת פחות.

אם זה כולל לקלח ולהשכיב יש מצב שיותר, אבל זה  תלוי מה מקובל אצלכם.

אם זה ילד אחד אז סבבה 15...

צאי מנקודת הנחה שאת לא עושה טובה לאף אחת.נשואים פלוס
שכר מינימום לגילך הוא פחות מעשרים. ואת מקבלת כסף עבור העבודה. אם את לא צריכה את הכסף או לא רוצה אותו אז תפרשי. אם את רוצה להרוויח כסף, אז תדעי שצריך לעבוד קשה מאוד בשבילו (למשל מטפלת מעון על 7 ילדים מחאי מרץ מקבלת אולי 25)
אולי אז תפסיק לך בהתלבטות.

ממני.. שעד שהתחתנתי לקחתי 15 לשעה.
שכר מינימום שלה הוא 19.52נפשי תערוג
מסכימה איתך במיליון אחוז.אנונימי (4)
כבוגרת בייביסיטרים לאברכים ב10 ש"ח (!)
וכיום אברכית בעצמי,
אני מזדעזעת לראות חברות שמחפשות בייביסיטר ל3 ילדים בשעות הבוקר, עד 10 שח. וכמובן הדרישות הרגילות ("אם אני כבר משלמת")- לצאת לגינה בחום או לבשל ארוחת בוקר.
גם כשאני הייתי נערה, חשבתי שאברכים הם מסכנים, והייתי מוכנה להרוויח מעט ולעזור להם.
היום אני חושבת שמי שאכן שילם לי לפי מה שדרשתי (הרוב שילמו יותר)- ניצל אותי ואת טוב ליבי.
רוב מוחלט של האברכים שיש להם ילדים, יכולים לעמוד ב20 לשעה, בטח אם בזמן הזה הם הולכים לבית קפה ומוציאים.
או מזמינים כל שבוע כדי לצאת ביחד.

להיות אברכית זה מסירות נפש, וצמצום כלכלי גדול, ועשר פעמים לחשוב אם לצאת לבית קפה או להופעה. אבל זה לא צריך לבוא על חשבונך, ומי שחושב שכן, ומעקם לך את הפרצוף, כנראה לא מתאים למשימה של חיי אברכות.
זו הבחירה שלי, ואני אשא בתוצאות- לא על חשבון נערה שמקדישה מזמנה ועובדת במסירות.
יום אחד גם את אולי תהיי אברכית, זה לא שאת מליונרית עכשיו, את צריכה את הכסף לא פחות...

(חוץ מזה, שלא הייתי רוצה לילדים שלי בייביסיטר מתוסכלת שמרגישה מנוצלת. זה ישפיע על המצברוח ואיכות הטיפול)
מה?דוסה גאה!
אני רק בת אחתעשרה ומקבלת חמישים לשעתיים!
לא מבינה את הקטע הזה שאברכים משלמים פחותמקרוני בשמנת
מישהי יכולה להסביר לי? זה חוזר בכמה תגובות ואני ממש לא מבינה את זה.
למה העובדה שהבעל לומד בכולל אמורה לגרום לי להרוויח פחות על העבודה שלי?
בגלל שאברכים מרוויחים מעט כסף? נו, ומה עם סטודנטים, הם מרוויחים יותר?
כל אחד בוחר במה לעסוק ואיך לפרנס את המשפחה שלו. אפשר להפעיל שיקול דעת אם מכירים שלמשפחה קשה. אבל לקחת באופן כורף מאברכיםפחות זה נראלי הזוי.
הרבה פעמים זה תלוי איפה גריםאנונימי (5)
אני לקראת סוף תיכון, גרה בישוב ולוקחת 17 לשעה. (ויש כאלה שאמרו שזה יקר להם והעדיפו בנות קטנות שלוקחות פחות :-S )
עד גיל 16 אמורים לקבל מינימום 19.52 לשעהנפשי תערוג
זה מאוד תלוי מקום....בת 30

נכון.נפשי תערוג
במדינת ישראל זה התעריף
זה התעריף עם תלוש. לא פרטי.בתאל1

בפרטי בד"כ התעריף גבוה יותרנפשי תערוג

לא בהכרח. זה לא גננת או מטפלת.בתאל1

הבייבי סיטר שלי לוקחת 15אנונימי (6)
ורוב הפעמים אני מביאה לה 20 לשעה ובשמחה ומרצוני....
למרות שהיא לא משכיבה ולא מאכילה..... הם משחקים והיא איתם.... הילדים אוהבים אותה אני רגועה.... אז עוד 15 שח לפעם בשבילי זה כלום ובשבילה זה הרבה...
20 זה הגיוני על 4 ילדים עריםאנונימי (7)

אבל אצלנו נהוג לקחת 25 וזה די מעצבן(אני לוקחת רק כשהם ישנים) וכאילו מה? אני מרוויחה 25 לשעה והיא אותו דבר?! אני יכולה לעשות על זה פרצוף.... הם ילדים ישנים... לענ"ד זה מוגזם

אם זה מוגזם חפשי מישהי צעירה יותר שתקח פחותאנונימי (8)
אם את מכונה לתת לילדה בת 11-10 לשמור על 4 ילדים ישנים רק כדי לשלם פחות- אני בטוחה שתוכלי למצוא אחת כזו.
זה מלחיץ אותי גיל כזה..אנונימי (7)

לכן משלמים יותר.אנונימי (8)
את רוצה זול - קחי צעירה
את רוצה מישהי בגיל מסוים - אל תתלונני שזה יקר לך
ו25 ל4 ילדים זה זול. מאוד.
לא משנה אם ישנים או לא.
רק לידיעתך, סייעת בגן בת ארבעים עם נסיון חיים מקבלתנשואים פלוס
25 שח לשעה על 36 ילדים ערים.

אולי כדאי שהורים יתחילו להכניס את הילדים שלהם ל פרופורציה. אין שום הגיון שילדה בת 16 תקבל 25 שח לשעה כשהיא שומרת על ילדים ישנים לבטח שלא תיתן תחושה כאילו היא עושה טובה למישהו.. כי אחכ יגיע רגע שהיא תחפש מטפלת לילד שלה ולא תבין למה גובים 2500 + על ילד לחודש.. זה מתחיל מחזירות מסוימת בגיל 16
יש הגיון וזה השוק החופשימשה

הן רוצות. זכותן לרצות.

רוצה? תמצאי מישהי זולה יותר.

כנראה שאין מספיק בנות ואז המחיר עולה.

אין בעיה. מכאן ועד לכתוב שזה זול מאוד..נשואים פלוס

שתיקח גם חמישים. אבל שלא תיתן תחושה שמי שמשלמת 15 היא נצלנית.

כאן לוקחים 30. אז מה? זה הופך את זה לראוי? לדעתי לא. ואני באמת לא משתמשת בשרותי הבייבי סיטר. וכשהבת שלי תגדל אני בהחלט לא ייאפשר לה לקחת מחירים מופקעים כאלה.

והתגובה שלי מיועדת לכל אלה ש'מרחמות' על הבנות שמקבלות 15. כאשר הם ייגדלו הם גם יעבדו כבייבי סיטר? לא. ואז המחיר לשעה יהיה אותו דבר כאשר הם התרגלו לא לעבוד בכלל בשבילו. מבחינתי זה הפסד של הבנות האלה כי זה חלק מחינוך לטעמי. אני לקחתי כל החיים 15, גם כשהייתי בת 19 ובאמת שלא הפסדתי מזה כלום. רק למדתי לייחס לכסף יותר חשיבות ולהיות קצת יותר מתחשבת באחרים

תגובה מצויינתאנונימי (7)

מסכימה איתך. רק חשוב להבין את ההבדל~א.ל

בד"כ על חינוך פרטי משלמים יותר..

כלומר, סייעת בגן תקבל פחות כסף

מאשר מישהי פרטית,

גם אם היא בת 16

מהזה חינוך פרטי?נשואים פלוס
שבייבי סיטר מגיעה אלי הביתה ולא עושה כלום?! ואני צריכה להגיד חה תודה שהיא מועילה הטובה לקחת רק 25 שח.
אם משאירים אותה עם ילדים ערים לחלק מהמטלות זה להכין אוכל ולקלח אני יכולה להבין את הסכום. אבל כדי לשבת בבית?!?! ושוב אני חושבת שזכותה של כל אחת לגבות כמה שהיא רוצה, אבל כשמדברים בשיח ציבורי שמי שנותנת 15 זה ניצול אני מתקוממת. סתם לידיעתך, אצלינו בנות בגיל 12 לוקחות 25 כשאני בבית והיא משחקת עם ילד אחד. ראוי?! לא!!! לדעתי זה תפקיד של ההורים ללמד את הילדים לא להיות חמדנים ולא לנצל את המצוקה הקיימת.כי בסופו של דהר זה ייפגע בהן בעתיד
אז למה מורה פרטי מקבל 100-120 ש"ח לשעהאנונימי (9)
כמורה בבית הספר הוא מקבח בערך 50 ש"ח לשעה עם 30 ילדים חוצפנים.
וכפרטי הוא עובד עם ילד אחד בקלות.

כן. פרטי עולה יותר
בטח ובטח שאת רוצה שיגיעו אלייך הביתה (נסיעות את משלמת?) ובדרך בכלל בשעות הערב-לילה.

א. מורה פרטי למד לפני שהוא נהיה כזה.נשואים פלוס
ב. מורה פרטי לא בן 16 בדרך כלל (ואם כן לא משלמים לו 100₪ !!)
ג. אם יש מורה פרטי שמשלמים לו 50 אף אחד לא קורא לזה ניצול.
ד. לא הפרעתי לאף בייבי סיטר לקחת 50 שח לשעה. אני רק חושבת שזה ממש לא ניצול לתת 15. ולנסות להעיר את תשומת לב האמהות שכאן לנזק שזה עושה לבנות עצמן כשלוקחים מחיר מופקע (ולדעתי 25 לילדה בת 16 כשהילדים ישנים זה מופקע!)
ראית פעם מורה פרטי שלוקח 50?אנונימי (4)
אפילו סטודנטים לוקחים 60-70, כך מקובל בכל מקום למיטב ידיעתי.
לכן לא ראית שקוראים לזה "ניצול".
כי מורה פרטי הוא אדם בוגר, שיודע ויכול לעמוד על זכויותיו.
נערה צעירה לא יודעת, ולא תמיד מבינה- שמנצלים את טוב ליבה, ואת הרצון הטוב שלה לעזור. היא מבקשת מעט כי אתם "זוג צעיר" ולא יודעת שבכסף שחסכתם עליה, קניתם עוד פינוק מיותר.
מותרות- לא על חשבון אנשים שעובדים אצלכם.

מורה שלמד והשכיל מקבל 100 על עבודה אחהצ וערב. שזה פי 4 ממינימום.
בייביסיטר עם ניסיון, ראוי שתקבל לפחות מינימום- 20 או 25, תלוי בגיל.
פער של פי 4 זה מספיק גדול עבור ההשכלה. לכן הטיעון שלך לא רלוונטי.
סטודנטים לא בני 16!!נשואים פלוס
ולא צריך שום נסיון כדי לשמור על ילדים ישנים. וזה לא פער של פי 4 כי לא דיברנו על הבדל במחיר בין בייבי סיטר לשיעור פרטי. אלא בין גילאים או נסיון של אותה עבודה.

מורה פרטי עובד מספיק קשה לפני ובתוך השיעור כדי להצליח לקדם ילד זה ממש לא כמו לשמור על ילדים
ולכן הוא מקבל פי 4אנונימי (4)
כי יש לו השכלה, הוא גדול יותר, וההשקעה אולי במקרים מסויימים היא יותר גדולה.
הוא מקבל על כל זה פי 4 משכר מינימום.
מה הקשר לכך שלבייביסיטר מגיע שכר מינימום?!

בכל מקרה כשאני כתבתי למעלה על ניצול, התכוונתי בעיקר לשעות בהם הילדים ערים.
אבל גם בשעות שינה לדעתי צריך מינימום. היא מקדישה זמן והגעה וזמינות, ומגיע לה בדיוק כמו משגיחה בבגרויות שלא עושה לום חוץ מלשבת. לא חסרות עבודות שדורשות רק נוכחות ובכל זאת חייבים לתת את כל התנאים.
שכר מינימום זה שכר מינימום.
ואם את צריכה אותה, אז תשלמי, אם את לא צריכה (כי מה זה כבר 4 ילדים ישנים) למה שלא תשאירי אותם לבד?
שכר הוא פרמטר של גיל ושל מאמץנשואים פלוס
מבחינתי ילדה בת 15 שתקבל 25 שח על אפס עבודה מתחילה את החיים מנקודת פתיחה גרועה כי היא רגילה לקבל שכר גבוה על כלום. כשהיא תצא לחיים היא פתאום תגלה שהחיים זה לא פיקניק.
ודבר שני אני בהחלט חושבת שילדה בת 15 שאין עליה שום עול כספי (בכל אופן לא עול חיוני) תתחשב במצב של אנשים אחרים ותיקח 15 שח לשעה. אף אחד לא ניזוק מלהתחנך להתחשבות באחרים.

בטח ובטח שלתת לה תחושה כאילו מנצלים אותה זה מעט רשעות. כי אם לך זה לא משמעותי ואת יכולה לשלם 20 שח לשעה בכיף זה לא אומר שכל אחת יכולה. אז תשלחי כמה שאת רוצה וחושבת לבייבי סיטר שלך. אל תעמידי אחרים תחת כינוי לא נעים כשזה לא נכון.
אני חסכתי את כל הכסף של הבייביסיטראנונימי (4)
ואת כל העבודה הקשה שעבדתי אחכ,
כדי שכשאני אהיה אברכית אני לא אהיה מסכנה שצריכה לטובות של נערות צעירות!
אף אחת לא חייבת להתחשב בי ובבחירות שלי בחיים, בטח לא כשהיא נערה צעירה שצריכה בעצמה את הכסף, מי יודע אולי יותר ממך. (לי לא קנו דברים מגיל 16)

מי שלא יכולה לעמוד בתשלום הוגן ולפי חוק ולפי מקובל, אז שלא תקנה.
בדיוק כמו כל מותרות בחיים.

בגלל שחסכתי, היום יש לי
לא מסכימה איתך בכללבתאל1

נו גם אני חסכתי. מה הקשר? אני עדיין מעדיפה שלא כל המשכורת שלי הנוכחית תלך על בייביסיטר. זה די מעצבן.

אם אני מקבלת בעבודה שלי 25 לשעה ומשלמת את אותו כסף לבייביסיטר- מה הרווחתי? אפילו הפסדתי כי יש נסיעה וחזרה...

חוץ מזה- אם את רוצה לבזבז את החסכונות שלך על בייביסיטר- בכיף. אני מעדיפה למשל, שיהיה לי אוכל בבית, תשלום לשכר דירה וכו'...

לעבוד ולתת את כל המשכורת לבייביסיטר זה דבילי לחלוטין.

ומי שעובדת כבייביסיטר צריכה לקחת בחשבון שהיא מקבלת סכום כזה.

(אני לא מדברת על מי ששומרת על כמה ילדים, במיוחד לא כשהם פעלתנים ומשגעים אותה, על זה בהחלט ראוי לשלם טוב).

אז תציעי לה שכר נמוך יותר. איפה הבעיה פה ?אנונימי (10)

אין בעיה פה. אני בהחלט לא לוקחת בנות במחירים כאלהבתאל1

רק אם ממש אין לי ברירה ואין לי מישהי אחרת.

א. בשביל זה יש משכורתמקרוני בשמנת
את מרוויחה כסף כדי שיהיה לך איך לשלם על ההוצאות. את לא הולכת למכולת ושואלת למה שאוציא על האוכל את המשכורת שלי, בשביל זה יש משכורת!
ב. נכון, זאת בחירה של ההורים על מה לבוציא את הכסף שלהם. אבל אם כבר החלטתם לקחת שמרטפית, אז תשלמו לה כמו לכל עובד אחר בעולם.
א. לא מסכימהבתאל1

המשכורת היא לפי שעה בדיוק כמו הבייביסיטר הנחמדה. אם היא לוקחת כמו שאני מקבלת- תסכימי איתי שזה פשוט לא משתלם כי אז עדיף לשבת בבית ולא להפסיד כסף.

למעון את משלמת כמו מה שאת מרוויחה? לא, נכון? כי אז הורים לא היו שולחים את הילדים שלהם למעון כנראה. 

אז לא שאני אשלם לה קצת ממש, אלא מחיר יפה / סביר+ (תלוי לפי מי פה את הולכת) (20 כרגע, וזה יוצא המון, זה בערך +900 שח בחודש על שליש משרה שאני עובדת!!!) ובשעות שבעלי יכול אז זה חוסך. וכך יוצא שנשאר לי חצי מהמשכורת... 

אז בשביל זה יש משכורת?

מה קשור...בלדרית
אם זה השיקול אז תשלחי למשפחתון. מפעילת המשפחתון לוקחת סכום חלקי מכל ילד ויחד מגייסת את המשכורת שלה. אנחנו מדברים על שמירה ספיישל, בוודאי שהמחיר יצא לך יקר יותר. היא באה עד אלייך ונותנת לך את הזמן, מגיע לה. חוץ מזה אם עסקנו בילדות בנות 15, הן צריכות להיות בבית הספר ולא לתת לך שליש משרה, את מדברת על משהו אחר. בת 15 שבאה בערב פעם או פעמיים בשבוע לא תגיע לשליש משרה, אלא אם תטחן אצלך שעות. בוודאי שלא שווה לך לצאת לעבודה ולקחת מטפלת, אם זה היה שווה לא היו מעונות במדינה. אנשים לוקחים מטפלת מסדר עדיפויות שונה או שיקול של כמה אני עובדת, אם את עובדת חמש שעות בשבוע יותר תשתלם לך מטפלת מאשר מעון.
מי שעובד אחה"צ אין לו מעון ולא משפחתון...בתאל1

ו-2 בייביסיטריות (בנות 19-20) +אבא עושים יחד שליש משרה... 

הן מבוגרות מדי להרוויח 20 לשעה. אבל אם הן רוצות, זכותן.בלדרית
שילמתי לעצמי הכל!!נשואים פלוס

שזה כולל לימודים (תואר ראשון- יותר מ40000 שח), נסיעות (החל מתחילת התיכון שזה 14 וחצי), בגדים (כנ"ל), חלק גדול מהחתונה וכו'..

ועבדתי בשביל זה מאוד מאוד קשה! ועם כל זה לקחתי 15 שח לבייבי סיטר ו50 שח לשעה של שיעור פרטי (יותר מזה.. עבדתי כמנקה בשביל כסף). והיום יש לי ב"ה בית משלי ורכב וחיים בשפע. ואני מרגישה מעולה עם זה שלא סחטתי אף אחד בחיים שלי. למדתי מה הערך של עבודה קשה. ולמדתי מה זה להיות בן אדם בלי לנצל מצוקה של אדם שזקוק לך.

אני לא חושבת שבייבי סיטר זה מותרות. במיוחד לא בחופש הגדול שלצערי אין כל כך ברירות.

לא ביקשתי מילדה להתחשב. ביקשתי להיות הוגנת. ומבחינתי לשלם שכר מופרך זה לא הוגנות! ולהיות בבית עם ילדים ישנים זאת לא עבודה קשה! היא לא עושה לי טובה. היא מגיעה לעבוד ומקבלת שכר המותאם לגיל שלה ולעבודה אותה היא נדרשת לבצע..(אפס עבודה מלבד עצם קיומה)

מעבר לזה אני יכולה לומר לך שגם היום בתור אישה ואמא (אני עובדת מהבית) אני מסייעת לאמהות מהגן לשמור על הילדים שלהם מבלי לקחת להם כסף. למה? כי אני רואה בערך האנושיות דבר נעלה יותר מכסף.

את יכולה לחלוק עלי! אבל אני אחנך את הבנות שלי בדיוק לאותו מקום בחיים.

אני ממש מבינה, אבל-בלדרית
את רואה בלשמור על ילדים ישנים כלום עבודה. משהו שבת 10 יכולה לעשות. אבל-
את שוכחת שבתפקיד יש המון אחריות, מה יקרה עם ילד יתעורר ולא ירגיש טוב, או התינוק שיעשה בחיתול או חס ושלום יקרה אסון? את צריכה להבין שבתפקיד הוא מאוד מאוד אחראי וזה שבמרבית המקרים הילדים ישנים בנחת לא סותר את זה.
אני הייתי משווה את התפקיד למאבטח, נכון שהוא נראה כאילו הוא לא עושה כלום אבל- הוא בכוננות.

ובנוגע להשוואה לסייעת במעון- נכון שהיא מרוויחה שכר של 25 על עבודה יותר קשה, אבל את שוכחת שמדובר על עבודה מזדמנת לפרקי זמן קצרים. אני לא מכירה הרבה שעושות יותר מ1000 בחודש שבייביסיטר. אם קשה לך, תקחי לעיתים יותר רחוקות, תבקשי משכנה ותעשי לה בזמן אחר בתמורה, תזמיני סבתא, תשאירי את הבעל כאחראי כשאת חייבת לצאת. יש הרבה פתרונות.
לא אמרתי לא לשלם לה. אבל לקבל 15 שח לשעה ולחוש מסכנהנשואים פלוס

ולהתייחס לנותנים כסחטנים.. זו סחטנות לשמה.

ואני באמת לא לוקחת בייבי סיטר. אני לא יכולה לאפשר לעצמי סכומים כאלה. ואנחנו מתחלפים עם השכנים שמולינו מסייעים אחד לשני כלפעם שצריכים.

תכלס.. אותה בייבי סיטר מפסידה. כי אני לא אקח אותה בסכום כלכך גבוה. והיא יכלה על כלום עבודה לעשות כסף. בחרה להיות עם עיניים גדולות?! קיבלה אפס.

לא מבינה,בלדרית
את לא צריכה אותה, היא לא מרוצה מהתשלום. מה זה עניינך אם לא יהיה לה כסף?
את יכולה להתלונן על יוקר המחיה ועל המצב וזה מובן לחלוטין, אבל זה שאת עצבנית, ואולי גם כמו שהפותחת התלוננה, ושימי לב שהיא לא התלוננה על הסכום אלא על היחס, את נותנת בשפתיים קפוצות, מרגישה הן מנצלת והן מנוצלת ואני לא רואה שום דבר חיובי בעניין.
את בעצמך מציינת שמדובר במקרים חריגים, כנראה מדובר בקצת שעות לעיתים נדירות ובמצב כזה שאת זקוקה למישהי כל כך, אני לא רואה למה לא ברור שאת צריכה להוציא על זה סכום הוגן- שימי לב, לא הגון, אלא הוגן. אצלי באיזור מטפלת מבוגרת, שעובדת כ6-7 שעות ביום כמה ימים בשבוע ובאופן קבוע לוקחת כ30-40 שקלים לשעה. כאן את מדברת על עבודה מזדמנת מצד אחד, שמעלה במחיר, ועל עבודה של קטינה, שמורידה במחיר. אצלי באיזור לא מקובל שיעסיקו קטין בשכר של כמחצית משכר המינימום גם אם מדובר בעבודה היחידה שהוא תכל'ס מסוגל להתקבל אליה. את בונה על חוסר האונים הזה, וזה לא ראוי.
זה לא ענייני. אבל אני עונה לפותחתנשואים פלוס

אם היא רוצה כסף.. כדאי לה לא לעוף על עצמה ולגבול תשלום מנצל.

שימי לב בעצמך, היא כתבה על היחס וכולם הגיבו לה שהיא לוקחת סכום נמוך מידי.

איך זה קשור אחד לשני??

ו15 שח זה לא חצי משכר מינימום סורי... זה יותר משלושת רבעי.

ו25 זה בכלל מעל שכר מינימום.

אם יקרה משהו לילד היא תתקשר להוריםבתאל1

שיגיעו מהר. והם יצטרכו להגיע מהר.

זה אחריות שלהם.

גם אם היא ילדה וגם היא אשה מבוגרת.

אמא שלי תמיד סיפרה לימקרוני בשמנת
שהיא שמרה על ילדים מכיתה ה' וחסכה את הכסף כל השנים.
בסוף כיתה י"ב היא השתמשה בכסף הזה וקנתה איתו את כרטיס הטיסה שלה לארץ ישראל ועשתה עלייה.
בזכות זה שלא התקמצנו על אמא שלי ולא קראו לה מפונקת, אני נולדתי בארץ ישראל..
שכר הוא פרמטר של שוק חופשי - היצע וביקוש. וזהואלעד

סטודנטים משלמים המון כסף על הלימודיםבתאל1

וילדה בת 16 לא משלמת על כלום. אין לה הוצאות אלא אם כן ההורים לא מוכנים לתת לה דמי כיס ליציאות עם חברות. אם היא לא הייתה עושה בייביסיטרים סביר להניח שהם היו נותנים לה.

יש גם בנות גדולות וגם אמהות שלוקחות 15 לשעה וזה עניין של מה שמקובל באותו אזור, כולל מצב כלכלי של האנשים באותו אזור.. (באזור יוקרתי במרכז מן הסתם יקחו יותר)

ויש מורים פרטיים שלוקחים  50 לשעה והם לא סטודנטים, הם עם ניסיון והמלצות. 

וזה לא קשור לזכויות 

* לפעמים ילדה בת 16אנונימי (5)
חוסכת לנהיגה למשל.. (25 זה באמת מוגזם אבל 20 הגיוני)
לא עניינך למה מיועד הכסף. מצטערת מאוד להודיע לך.בלדרית
את יוצאת מתוך הנחה שההורים נותנים דמי כיס ואם לא זה בגללאנונימי (13)

שהיא עושה ביביסיטר, אז אני אעדכן אותך שזה ממש לא נכון, אצלינו אבא שלי רצה שאנחנו לא נעשה הרבה בייביסיטר ואם כבר נעשה- שיהיה בשכר נמוך- 12-17 ש"ח לשעה, אז הוא אמר לנו  שכל פעם שאנחנו רוצות כסף נבקש והוא תמיד היה נותן קצת יותר ממה שביקשנו,

יש לי חברות שאצלם זה לא היה ככה- ההורים שלהם חשבו שזה ממש לא חובותם לשלם על הפעילות החברתית של הבנות, חלק גם על הבגדים שלהם- אז הם אמרו להם לעשות בייביסיטר, לנקות בתים של אחרים, וכל עבודה שהם מוצאים, והם לקחו בהתאם למצבם- 20-30 ש"ח לשעה לבייביסיטר, ככה שזה מאוד תלוי,

חוץ מזה זה לא מקלקל את היכולת להתפרנס אח"כ, כל ילדה מבינה את השוק בצורה הזו שבעבודה צריך להתקדם ולעבוד עד שמגיעים ליותר משכר מינימום.

היא גם לומדת הרבה על ניצול ומה מגיע לך כעובד.בלדרית
זה מאוד חשוב. מכירה לא מעט בנות שלא עבדו מעולם והגיעו לשירות הלאומי ופשוט עברו ניצול מכפיר.
הן לא ידעו שמדובר בניצול, לא ידעו לשים את הגבול בין התנדבות ועד כמה לתת. לא ידעו לבקש שכר ותנאים הוגנים. זה דווקא טוב שנערה נופלת לשוק התעסוקה מוקדם בקנה מידה קטן של עבודה מזדמנת. לומדים הרבה במחיר נמוך יחסית. גם מדובר בעולם נשי והתנהלות מול אימהות בעיקר מה שמטריד בחרדה של ההורה לשלוח את ביתו לכזו עבודה.
אכןאלעד

הייתי שמח שהבנות שלי ידעו את מקומן ואת המגיע להן,

בעבור שירות טוב ואיכותי.

מי שמעוניינת לת לנערה שטורחת ומגיעה לשמור על היקר לנו מכל סכום נמוך,

שלא תתלונן אח"כ.

אנחנו מקפידים לשלם אף יותר ממה שסוכם בכדי שהנערה תצא בתחושה טובה ומסופקת ותשמח לשמור ולהשקיע בילדינו.

מה יש לה להשקיע כשהם ישניםנשואים פלוס

למה לשלם למאבטח כשהכל רגוע?אלעד

את משלמת לה כדי שיהיה מישהו אחראי בבית למקרה ומישהו ירצה להכנס (שלא ברשות) או למקרה שהם יתעוררו

ואם זה יקרה, תהיי שמחה לדעת שמדובר בבחורה שמשקיעה ולא בכזו שתתן להם לצרוח/להרטיב במיטה

הצחקת אותי לרגע

כשמדובר על ילדים גדולים אז סבבהבתאל1

אבל על תינוק ישן שהכי הרבה שהוא יכול לעשות זה לבכות והיא תרים אותו ותנדנד אותו לשלם מחירים גבוהים?

דווקא התינוק,בלדרית
שמתעורר באמצע הלילה ולא מבין מי זו ורוצה רק אל אימא ולא נרגע? עדיף לשמור על ילד גדול שישן, הם גם מתעוררים פחות לרוב.
אז למה את לוקחת ביביסיטרנפשי תערוג
תשאירי אותם לבד.
הם הרי ישנים
את מבינה שאי אפשר
על זה צריך לשלם
רוצה לשלם פחות.
מצויין.
תגידי לה שאת מוכנה לשלם רק ככה וככה לשעה.
רוצה? תבוא.
לא רוצה? לא חייבת.

בייביסיטר זה משהו שלא חסר
רוב הבנות (לדעתי גם בן) מעל גיל 13-14יכולות לשמור על ילד ישן.

והאמת? יש מצלמות ip שאת יכולה להסתכל עליהם מרחוק.

הם הרי לא מתעוררים. לפחות ככה את טוענת.
אני לא לוקחת באמתנשואים פלוס
התגובות שלי הגיעו כתגובה לאמירה של שלם 15 שח לילדה זה ניצול.
זה לא חוקינפשי תערוג
גם לשלם לך כעובדת 3 ש"ח לשעה זה לא חוקי.
יש חוק שקובע מהו שכר מינימום. במקרה הזה הוא בערך 20 לשעה
אם היא מסכימה לעבוד ב15 אף אחד לא יכניס אותך לכלא על זה.

רק שזה מנוגד לחוק במדינה של שכר המינימום (שלא סתם נקבע. יש רציונאל מאחורה גם לסכום שקבוע שם)
ותכלס גם לשלם בשחור זה מנוגד לחוק.

כל אחד יעשה את השיקול שלו
אם מצאת מישהי שמסכימה שתשלמי לה 15 ש"ח. זה בסדר את יכולה לשלם לה ככה.
אם אני הייתי במקומה הייתי בא לעבוד אצלך אם אין לי משהו אחר לעשות כי עדיף 15 ביד מאשר 20 בתיאוריה אבל אם שעה לפני היתה מתקשרת אמא אחרת שמשלמת 20 ומבקשת לאותו הערב. לא חושב שהיה משהו שמונע ממני מלבטל אותך וללכת להיא.
אולי רק מחוסר רצון לתקוע אותך ונטו רחמנות.

יש גם חוק שאומר שאסור לעבוד בשחורבתאל1

היא מדווחת על הכסף שהיא מקבלת?

כנראה שלא.

אז גם היא לא עושה דברים חוקיים מדי....

שטויות.בלדרית
מה היא מרוויחה מזה שהיא לא מדווחת? את לא משלמת לה סכום שמגיע לחיוב במס. את גם חוסכת עליה ביטוח לאומי וגם מאשימה על עבודה בשחור.
גם מי שלא מרוויח הרבה חייב לדווחבתאל1

קוראים לזה עוסק פטור. והוא פטור ממס...

או שהולכים לפי החוק או שלא...

נכוןנפשי תערוג
אבל הבירוקרטיה גורמת לכך שאנשים מעדיפים שלא לעשות את זה
לא נכון,בלדרית
לפי חוק כאשר הבייביסיטר הוא בבית הילד, את נחשבת למעסיקה שלה. היא לא צריכה לפתוח עוסק פטור אלא את זו שאמורה לדוות עליה, לשלם עליה ביטוח לאומי ולתת לה ימי חופשה ומחלה כקבוע בחוק. אני לא יודעת מה ההליכים אבל את אמורה להוציא לה פנקס תלושים ולשלם עליה בכל חודש.
אז אם לא עשיתי את זה, את מבינה שאני גם לאבתאל1

אקפיד על המחיר הקבוע בחוק, נכון?

המחיר של שכר מינימום הוא לא בשביל דברים פיראטיים, זה מה שבאתי להגיד.

לא בעניין של להתווכח יותר מדי. אבל מי שרוצה להרוויח את החוק צריך גם לעשות את שאר הדברים שנוגעים לו..

אי אפשר רק לקבל את הזכויות שמגיעות לי מתוקף החוק ולא לעשות את הדברים שלא נוחים לי כי זה גורם לי להפסד.

או שעושים פיראטי ואז- אין דבר כזה "שכר מינימום" אלא מה שרוצים (במקרה הזה-מה שהבייביסיטר רוצה)

או שהולכים לפי החוק ואז מתקזז מזה כל מה שצריך להתקזז...

ואגב לא שמעתי על זה שמי שמקבל שירות נחשב למעסיקבתאל1

הרי מי שנותן שיעור פרטי כן צריך לדווח ולא ה"מעסיק" צריך לדווח עליו.

זה שלא שמעת לא אומר שזה לא קייםש.א הלויאחרונה
ומטפלת, מנקה, ועוד כמה תפקידים
את נחשבת למעסיקה שלהם וצריכה לשלם להם עם תלוש וביטוח בריאות והכל.

(מטפלת/מנקה - שבאות אלייך הבייתה באופן פרטי, כך שגם בייביסיטר נכנסת להגדרה)
הם לא תמיד נשארים ישניםמקרוני בשמנת
וגם אם כן, את משלמת לפי שעה, לא לפי כמה לדעתך העבודה קשה.
אז אולי גם לא נשלם למורות על הזמן בו הילדים כותבים במחברת והיא רק משגיחה? אולי לא נשלם למשגיחי בגרות, ומאבטחים, ועוד ועוד.

ברגע שאת לוקחת מישהי לעבודה את תשלמי לה. לא מתאים לך? אל תקחי.

יכולה להעיד שלפעמים הילדים מתעוררים פתאום ואז הם הסטריים כשהם מגלים שאני לא אמא שלהם. היו לי לילות ארוכים של נדנוד, הרגעה, מטרנות ומה לא. וגם כשהםישנים אני עוברת בחדרים, מוודאת שכולם נושמים, מכוסים טוב ולא ישנים בצורה שתכאיב להם בצוואר. את רוצה סתם משהו שיהיה שם לסמן וי? שימי מצלמה ביתית וזהו. (לא בטוח שזה יעלה לך הרבה פחות אבל נגיד)
כעובדת ילדה בת 15 צריכה יחס וסיפוקנשואים פלוס

מתנצלת.. אני לא אחנך את ילדי שכסף הוא הפרמטר הכי חשוב.

בדיוק כמו שאני התנהלתי כילדה (עד גיל 15 לא לקחתי שקל! היו קונים לי מתנות)

ולדעתי זה יותר חשוב לחנך אותם להיות עם רגליים על הקרקע, מתוך הבנה וסיוע  מאשר שידעו איפה הם יכולים להרוויח יותר..

אבל בסדר.. זה הסתכלות שונה על החיים

אבל את המעסיקה שלה, לא אימא.בלדרית
אני שמרתי על אחיות שלי, לא לקחתי שקל.
פה מדובר בעניין אחר. לא מתפקידך לחנך אותה.
וכמובן שכסף לא הכי חשוב, יש מלא דרכים אחרות לגרום לבייביסיטר לחזור אלייך, מילה טובה ויחס מעריך, חזרה בזמן שנקבע ולא באיחור, פינוק על ידי חטיף במקרר או ארוחת ערב, לתת לה מחשב נייד לשבת עליו או סתם לתת לה בונוס ולעגל סכומים מדי פעם בכמה שקלים. וגם לשמור שהילדים יתנהגו יפה, להסביר להם לא להתחצף או לעשות בלאגן, אבל זה כבר פחות בשליטה.
כשהייתי עובדת בבייבי סיטר לא שמרתי על אחים שלי אלא כעבודה. ונשואים פלוס

והיום אחותי בת14 עושה אותו דבר. והם גרים בישוב מעורב ולא באיזה עיר חרדית שזה מקובל. מבחינת אמא שלי זה חינוך שלא הכל בחיים זה כסף.

אז אולי באמת תעבדי בחינםאנונימי (4)
כסף זה לא הכל בחיים. קיבלת כשרון ויכולת, תעשי איתו טוב בעולם. למה את צריכה עוד לקבל על זה כסף?! זה לטובתך, אחרת היה לך משעמם בחיים.
והי, גם קצבאות ביטוח לאומי זה לא חינוכי לקחת. לא עשית כלום, למה צריך לשלם לך על ילדים שהם שלך?

זה על גבול החוצפה לבקש טובות מאחרים... ("מה יש לה לעשות עם הכסף... אני באמת צריכה את הכסף")
אני לא אמרתי לבקש טובותנשואים פלוס

אבל לשלם לילדה בת 15 25 שח לשעה ולומר על מי שמשלמת 15 שהיא נצלנית זה חוצפה. 

אבל הגישה שלך, הו הגישה.אנונימי (4)
על זה פותחת השרשור מדברת.
עם גישה כמו שלך, מביאים כסף בחמיצות ומשדרים "תגידי תודה ששילמתי לך 15 שח על אפס השקעה ובכלל את לא באמת צריכה את הכסף"

דרך ארץ היא לשלם לעובד בסבר פנים יפות את מה שמגיע לו. ועם גישה כזו קשה לי לראות איך זה קורה...
^^^ הגישה. זו הנקודה שהתפספסה פהאנונימי (8)
הגישה התפתחה כתוצאה מהתגובות כאן. אני בכלל לא מעסיקה בייבינשואים פלוס

סיטר כי גובים כאן 30 שח לשעה. אנחנו משתמשים בהחלפות שכנים ומסייעים אחד לשני בחפץ לב ובשמחה.

מצוין.בלדרית
זה נפלא שיש פתרונות יצירתיים, אחד נותן ובפעם אחרת מקבל. אני בעד.
את לא יכולה לצפות לאידיאלים מבנות שאת באה להעסיק, את הבנות שלך תוכלי לשלוח לעבוד מסיבות הומניטריות אצל נזקקים, זה יהיה נהדר. אבל- תשימי לב שמדובר בכאלה שבאמת צריכים ולא במי שרוצה לצאת לבלות, אלא אם זה בילוי לעיתים רחוקות שכמובן אפשר להתנדב כדי לסייע לו.
בנוגע לסכום, יש מקומות בהם הוא מקובל וזה מצויין, בדרך כלל מקומות בהם המחיה זולה יותר. בכלל שכר המינימום הוא מספר שנקבע אבל היה יכול להיות בקלות מספר אחר. למספר אין משמעות אלא לכמה מצפים לקבל. כשאחיות שלי באות לעשות לי בייביסיטר אני משלמת להן מתוך אידיאל, וכדי שיביאו בחשק ובשמחה. אם באות כמה לשמור, אני קונה להן לפעמים הפתעה במקום תשלום כי אני לא יכולה לשלם לכל אחת מחיר מלא ואני לא רוצה לשלם להן שכר זעום כדי שלא יחשבו שזה בסדר. אגב, אני חושבת לשים את הבת שלי אצל אימא שלי שנה הבאה ומתלבטת כמה לשלם לה ואיך.. לא בטוח שהיא תסכים לקבל. אשמח לעצות.
ממש כמוך "בלדרית"מנסה לעזור

ואמא שלי שומרת לי ולא לוקחת שקל למרות שרציתי לתת והיא ממש נעלבה...

גם שלי לא תסכים,בלדרית
אבל לא מרגיש לי בסדר לתת לה לשמור על בסיס יומיומי בלי תמורה .
חשבתי לעזור לה באמצעות עזרה בניקוי וארגון בבית ולפעמים לעשות לה קניות על חשבוני. לזה אולי היא לא תתנגד.
תקני לה מתנות או שתשימו להם סכום פעם בבתאל1

אם היא תסכים לקבל...

קונה מתנות אבל אין לי עוד רעיונות למתנות...מנסה לעזור

כסף- היא לא מוכנה בשום אופןןן...

עוזרת בית לשעתיים בשבוע היא תסכים?אנונימי (13)

ארוחת ערב זוגית במסעדה שווה,

מצעים חדשים, קרמים, פלטת דגים יפה, שובר לקניית כיסויי ראש,

סט צלחות חדש, קישוטים למטבח, 

תודה על הרעיונות!מנסה לעזור

עוזרת בית- לא תסכים.

גם ארוחה זוגית- לא אחת שיוצאת. ניסיתי כמה פעמים...

כל השאר זה רעיון באמת!
פעם אחת קניתי לה כיסוי ראש בסגנון שהיא אוהבת עם פתק החלפה...

סט צלחות חדש כפול 2= 12 סועדים...

כלי הגשה למטבח.

נפה חשמלית- כי היא אופה קבוע חלות, כל שבוע.

יש עוד רעיונות?

אופה לחם, מחבת חשמלית, מגש לחלות, קרש לחתוך,אנונימי (13)

פגישת סטייליסטית או קורס סטיילינג ממוחשב נראה לי לרבקה קליין יש עכשיו משהו תחפשי בגוגל, קופסת תכשיטים, שעה של מסאז'- אם את גרה באזור ירושליים יש לי מישהי מצוינת, תחתיות לסירים, רפקסולוגית, 

ברור שתעלב. היא אמא שלך.בתאל1

את תקחי מהבת שלך כסף??

את שוב מציירת כאילו ביקשתי שיתנדבו.נשואים פלוס

וגם אחותי הגיעה לעזור לי אחרי הלידה וקניתי לה עגילי זהב והיא היתה שמחה עד הגג..

אבל אני מצפה מילדה בת 13-14 שבחיים לא אשאיר לה ילדים ערים.. לקחת בהתאם לגילה ו15 שח זה מספיק לגמרי לטעמי. את צודקת שזה תלוי סביבה..אבל גם תלוי חינוך.

ואני מביעה את דעתי.. בדיוק כמו כל אחד אחר..

אז-בלדרית
דיברנו על היחס, זה היה העניין העיקרי בשרשור.
בנוגע למחיר, בנות 13-14 בהחלט יכולות להסתפק בסכום כזה. בעיקרון אסור לפי חוק להעסיק, אבל כל עוד לא יקרה כלום ושני הצדדים מסכימים, לא בטוחה שיהיו בנות גילאים כאלה שיבקשו יותר. ואם כן, עד 20, יותר מזה לא הרבה יעסיקו.
בנוגע לגיל 15 הוא גבולי, גיל 16-18 כבר משלמים על בחורה ומצפים ממנה לאחריות ותפקוד עם הילדים. לדעתי לא פחות מ20, ולא אתפלא אם יבקשו 25.
בנוגע לאופי העבודה ולזה שהילדים ישנים, כבר הזכרנו שזה לא שיקול. אבל אולי הבחורה תסכים להתגמש במחיר איתך באופן ספציפי לגבי תורנויות ערב שקטות כאלה. זה ישתלם לה הרי, אבל לא לקחת כמובן מאליו.
25 זה יותר משכר מינימום לגיל הזה...בתאל1

נראה לי לא מוצדק..

כמובן אם את לא משאירה 4 ילדים פעלתנים...וכד'

בדקתי ו...בלדרית
גיל 15- 19.5
גיל 16- 21
גיל 17- 23
גיל 18- 25
עיגלתי קצת, תחפשי באינטרנט סכום מדויק. זה השכר מינימום הנוכחי.
נו וצדקתי...בתאל1

תבדקי אם יש שוני בשעות לילהאנונימי (8)
ועדיין.. זה יותר מ15 לשעה..

ואם יש 2 ילדים תשלמי כפול?
כי לכאורה זה מחיר לילד אחד.

בקיצור- זו בחירה שלך ושל הבייביסיטר, את יכולה למצוא מישהי זולה יותר והיא יכולה למצוא מישהי שתשלם יותר.
זה לא מחיר לילד זה מחיר לשעה...בתאל1

ומן הסתם אשלם יותר מ15 אם זה שני ילדים..זה כבר הרבה עבודה...

באיזה עשור את בחייך?כבשה מתולתלת
נשמע שהיית בת פחות מ15 לפני מינימום 20 שנה , ואז אולי זה היה מקובל לתת מתנה.
מתנה במקום כסף מקובל היום רק בקיבוצים , ובגלל זה נדיר למצוא שם בנות שיהיו מוכנות לטחון 10 שעות בייביסיטר בשביל גיפט כארד של 50 שקל . (ההנחיה שהמתנה תהיה נמוכה ממחיר השוק )
בת פחות מ30...נשואים פלוס
ותתפלאי שגם אחותי היום שהיא בת 14 עושה אותו דבר...
אני דווקא לא חושבת שצריך לעבוד בגיל הזהבתאל1

אבל כל אחד וההשקפה שלו.

וזה מצער לשמוע שההורים חושבים שהם לא צריכים להביא לילדים שלהם כסף לפעילויות חברתיות ובגדים שאלה דברים מאד בסיסיים. זה בערך מיד אחרי אוכל ואהבה...

את יכולה לחשוב שזה עצובמקרוני בשמנת
אבל הנה אני, בת 21, עצמאית לחלוטין. מנהלת את הכסף שלי ואת הבית שלי באמונה שאני יודעת ומסוגלת. אני יודעת מה זה לא לקנות עכשיו שמלה כי קצת לחוץ ומה זה לקנות מה שבאמת אני צריכה ומתי אפשר להתפנק על משהו סתם. אני יודעת כמה כסף לדרוש ולחשב כמה מגיע לי.
בקיצור, ממש כמו שההורים שלי רצו - למדתי לעבוד קשה בשביל עצמי ולהיות אחראית.
וגם אני עצמאית ומנהלת את הכסף שליבתאל1

ואת הבית שלי ויודעת מה זה לא לקנות דברים שאני רוצה ולא נחוץ עכשיו ומתי אפשר להתפנק.

אבל התחלתי לעבוד מגיל 17 וחצי עד השירות ואח"כ רק מאחרי השירות.

ולא ביקשתי מההורים שלי כל דבר שיקנו מאז שסיימתי י"ב.

הגענו בערך לאותה תוצאה סה"כ.

ועדיין אני לא מסכימה שמגיל 16 צריך לעבוד בחוץ...

16 לא ו17 כן? אז בסדרמקרוני בשמנת
וברור שלפני י"א ההורים כן קנו לי דברים. פשוט לא כל מה שהתחשק לי וזה לא היה נתון לשיקול דעתי.
אחר כך כבר פחות ופחות עד שבשירות חייתי לגמרי על חשבון עצמי.
אני דווקא לא עבדתי וכרגע יש קושי כלכלי, מבטיחה לך שנשברתיאנונימי (13)

מזה שאני לא יכולה לקנות ולא מקבלת מה שאני רוצה, 

את הילדים שלי אני אשלח לעבוד.

לא צריך לשלוח לעבוד כדי לדעת שכסף לא גדלבתאל1

על העצים. אפשר לעשות את זה במגוון דרכים חינוכיות אחרות...

רוב הבנות שעובדות,בלדרית
לא עושות את זה בשביל לחם מים ובגד חם.
הן עושות את זה כי הן רוצות לצאת לבלות, לקנות משהו סתם, עוד בגד בארון שכבר מלא. למה לשפוט את ההורים?
גם מאוד יכול להיות שלהורים אין עודף כסף....פה לקצת
אז הילדים מממנים לעצמם את מה שנראה להם מותרות. כל הורה והשיקול דעת שלו.
אני גדלתי ככה. כל הוצאה שלי הייתה עליימקרוני בשמנת
אם לא עבדתי, לא היה לי.
רק בגדים חדשים לחג וכאלה ההורים שילמו וגם זה לפי מה שהם החליטו שצריך ולא לפי מה שאני רציתי.
אני לא מכירה שום מורה פרטיכבשה מתולתלת
אני לא מכירה שום מורה פרטי מנוסה , לא סטודנט , שלוקח 50 לשעה.
ואני מכירה מאוד טוב את השוק.
אולי בריכוז חרדי עני מאוד מורות בית יעקב צעירות או פנסיונריות יהיו מוכנות וגם זה לא בטוח.
המורה שהייתה לי לפני 12 שנים לקחה 50 והיא מלאך שרת בספירות עליונות ולא בקרקע ולא בענייני העולם הזה , רוב התלמידים שלה היו נדחי עמו ישראל כאלה שהתקבצו אליה כי היא צדקת נסתרת , אבל גם למבוססים לקחה חמישים כדי לא להפלות , בזמן שמסביבה המחיר המקובל היה 90 . היום מקובל כבר לשלם 110 ליסודי באיזור הזה.
וממש לא נכון שאם לא הייתה עושה היו נותנים לה . יש בנות שמגיל 16 אם הן רוצות שיהיה להן מינימום סביר וצנוע של בגדים הן צריכות לקנות לעצמן , אחרת לא יהיה להן מה ללבוש, פשוטו כמשמעו .
יש בנות שכדי לצאת בחופש לפגישת כיתה בגלידה צריכות לעבוד בשביל 10 שח שיוציאו שם על גלידה ואף אחד לא יביא להן את ה10 שקלים האלה .
וזה לא עניין של מי שמעסיקה מה הבייביסיטר עושה עם הכסף.
הכרתי מישהי בת של אם חד הורית שעשתה בייביסיטר כל החופש כדי לקנות לאחותה קלמר ציוד ותיק חדש לכיתה א' שהילדה לא תרגיש מסכנה בתחילת שנה.
אני מכירה כמה כאלה. מנוסים עם שם טוב.בתאל1

אני ממש ממש לא מסכימה איתך.מקרוני בשמנת
א. כן, המחיר תלוי בסביבה וככה זה. יש לכל. מקום מחיר מקובל והתפלגות נורמלית של כמה שיקחו יותר וכמה שיקחו פחות.

ב. בכיתה י"א וי"ב ההכנסות שלי היו משמרטפות. זאת הייתה העבודה שלי. עבודה לא קלה, בשעות מאוחרות, מעייפת מאוד, ההורים כמעט אף פעם לא מגיעים בשעה הנקובה וכמעט תמיד אין להם כסף מדוייק. להגיע הביתה באחת שתיים בלילה אחרי שניסיתי ללמוד לבגרות תוך כדי השכבת ילדים זה קשה. את יודעת כמה קשה להרדים ילדים! ואני אגלה לך- כשיש שמרטפית הם פי מאה יותר קשים. כל הגבולות נבדקים("מותר לי לקפוץעל הספה!), הכל פרוץ(רצים מחדר לחדר בצווחות גיל מלאי תחושת הרפתקה), אין סמכותסמכות("את לא אמא שלי ואת לא תחליטי עליי!"), מתפנקים("אמא תמיד מרשה לי סוכריה על מקל אחרי ארוחת ערב").
עבדתי בזה כי האמנתי שבזה אני טובה. שיש לי איך לעזור. הילדים הכי קשים ביישוב ביקשו אותי וההורים היו רגועים שיחזרו לבית שפוי. עבדתי מאוד מאוד קשה.

עם הכסף הזה אמנם קניתי לי שוקולדים ושתיה לבגרויות והמבחנים אבל עם הכסף הזה גם שילמתי על ספר מחזור, על שבת כיתה, על נסיעות, על הבריכה, על ארטיק מידי פעם בבריכה, על החולצות בטיולים והקפוצ'ונים השכבתיים, על צמיד שהוצאנו לכבוד מבצע שביעית ועל שיעורי נהיגה והרשימה עוד ארוכה.
זה פינוק? לא, אני לא הייתי מפונקת. אם הייתי מפונקת ההורים שלי היו משלמים על כל אלה. אני עבדתי קשה בשביל הכסף שלי וזאת זכותי הבסיסית להרוויח כראוי על העבודה שלי.
זה שסייעת מקבלת סכום כ"כ נמוך לא אמור שזה נכון או צודקש.א הלוי
חחחחח חזירות, אהבתי.אסתיאסתי

חזירות?!?!?מקרוני בשמנת
לרצות להרוויח שכר מינימום זאת לא חזירות! ובימינו שכר של גננות תלוי בהכשרה שלהן (עם תואר או בלי, תוספת על השתלמויות וכולה) וזה לא משנה, כל עבודה מכבדת את בעליה ולדרוש שכר מינימום זה לגמרי הגיוני ולגיטימי.
שוב.. 25 מינימום זה מגיל 18. הפותחת בת פחות מ15נשואים פלוס
נראה שמתחת לגיל הזה בכלל אסור להעסיקבתאל1

לדעתי 25 זה לא זול. במיוחד אם אני עובדת קשה וזה מה שאני מקבלאנונימי (7)

אגב, לילדתי בת ה12 אני מסכימה שתיקח 10 ש"ח ולא יותר מהסיבה שנשואים פלוס אמרה...

למה שלא תרוויח אותו הדבר? מה זה הצרות עין הזאת?מקרוני בשמנת
היא עובדת לכל דבר ועניין, למה שלא תרוויח כסף כמו שצריך?
אנונימית אחרת;)אנונימי (14)
רק רוצה להעיר את עינייך. אני כמעט בת 18 ,לוקחת 18 לשעה.
כאשר מזמינים אותי ואומרים לי שהילדים אמורים להיות במיטות/ ישנים, זה לא אומר שאני לא אעשה כלום בבייביסיטר. לפעמים לוקח לילדים זמן להרדם, חלקם קמים באמצע הלילה לשירותים או שהם קמים ובוכים שהם רוצים את אמא.. ואני יכולה להביא לך עוד מיליון ואחת דוגמאות למצבים שקרו בלילה. כמובן שאני לא אקח יותר על ילדים ישנים ויותר נוח לי כשהילדים ישנים כי כך אני יכולה להתפנות לעיסוקים שלי, אבל צריך לזכור שאנחנו עדיין לא בבית שלנו ולא בנוחות שלנו;) ועדיין שומרים על ילדים..
לא כל האברכים כאלה מסכנים. זה דבר ראשון.אנונימי (11)

לא כל האברכים כאלה מסכנים.. זה א. 

אם מצבם הכלכלי לא משהו אבל בכל זאת יש להם את היכולת לצאת ל"דייט" בבית קפה למען הזוגיות ולהוציא 30 ש"ח על שתי כוסות קפה .

הם לא צריכים לעשות פרצוף על 30 השקלים שהם שילמו לבייביסיטר על השעתיים האלה. 

צריך להאיר פנים. 

15 זה בסדר לגיל 15,

כאן, יישוב קהילתי לא דוסי במיוחד וברמה סוציו אקונומית סבבה הקטנות (כיתה ו'- ז'-ח' ) 

לוקחות 15 , יש ביניהן את המתוקות הצדיקות שאומרות "10 " ואני בחיים לא אתן להן 10 כי זה מגעיל לדעתי

לנצל את התמימות המתוקה שלהן . אם יש לי כסף לצאת לבלות עם בעלי, אני יכולה לתת לה 15 כמו שאחרת בגילה לא פחות מוכשרת ממנה תיקח. 

ט' ומעלה לוקחות 20, צעירות בנות 20 ומשהו אחרי שירות לוקחות 30 , הן משלמות על הלימודים שלהן והן בגיל שהרבה חברות שלהן בגיל הזה כבר אימהות,

הן יותר מנוסות, אחראיות,  שאני ראיתי כאלה ששומרות בגינה על 4-5 קטנים בתוכם פעוט ותינוק קטן, כשלאמא יש איזה יום ארוך / השתלמויות בעבודה והאבא בעבודה עד שמונה, ואחר כך עולות איתן הבייתה, נותנות ארוחת ערב , אמבטיות לכולם חוץ מלתינוק, משכיבות לישון ועושות עבודה שגם לאמא היא לא פשוטה 

וממש לא מגיע להן פחות מ30 ש"ח. ברור שלג'וב כזה אף אחת לא תיקח ילדה בכיתה ח' . אז באמת, שבשעה שנותרה משהם שוכבים לישון ועד שההורים חוזרים, שהיא סוף סוף יושבת מותשת ומכינה לעצמה קפה , אף אחד לא יהיה קטנוני ויגיד שעל השעה הזאת מגיע לה 15 כי היא לא עשתה כלום. 

אני כמעט לא נעזרת בבייביסיטר, כשכן אני משלמת בכיף ובחיוך, ומעגלת טיפה כלפי מעלה ולא מחשבת את הרבע-שקל .

ולדעתי צריך להיות תעריף אחר ל4 ילדים ערים ותוססים שצריכים שיכינו להם ארוחת ערב נניח כי הגברת אמא שלהם לא מוצאת לנכון להשאיר סיר מוכן במקרר שרק צריך לחמם. 

מה שכן, הייתי עומדת על זה שהבייביסיטר תשגיח שלא יהיו דברים מסוכנים ותהיה נחמדה וכייפית איתם. 

אם הם ישנים, שתהיה קשובה לצרכים שלהם , אם מישהו מתעורר ובוכה שתרגיע, אם תינוק צריך החלפת חיתול שתחליף. כשאני הייתי עושה בייביסיטר בבית מסויים שהייתה בו פעוטה בגמילה בלילה, לא ישבתי בקומה ראשונה בסלון המפנק שלהם בכיף מול הטלוויזיה עם נס קפה, אלא בקומה שניה על כיסא לא רחוק מהדלת שלה עם ספר, כדי שאם היא תקרא לי בשקט לקחת אותה לשירותים אין מצב שאני לא אשמע. 

רק חייבת לחדד.. לא תמיד צריך בייבי סיטר כדי לצאת לקפה..(-;נשואים פלוס
לגמרי נכון. ואני לא הולכת לבלות עם בעלי כל הזמן ולנצל בנותאנונימי (7)

הרבה פעמים אני מוותרת על התאווררות כדי לחסוך ולוקחת בלילה על ישנים רק כשממש צריך...

אף פעם לא לקחנו בייביסיטר בשביל לצאת לקפה...בתאל1

תמיד זה רק בשביל עבודה או כאלה דברים...

וממש לא בשביל פינוקים. (אולי פעם אחת שהיה ערב נשים ולבעלי עבודה).

30 בשביל כל מה שתיארת זה סבבה ממש אבל 30 בשביל לשמור על ילד אחד..? לא יודעת...יקר מדי.

ובכלל- בד"כ השכבה וארוחת ערב לא נותנים לבייביסיטר לעשות.

בלת"ק. איך את בתור ביביסיטר?אנונימי (12)
לי היו כבר פעמיים שהגיעו נערות לשמור על הבת שלי הקטנה ויצאתי עם הרגשה רעה.
אחת הביאה את הבת שלי עם פרצוף כזה שסוף סוף גמרתי עם זה וגם הבת שלי היתה עם טיטול עם ככי.
ובנוסף המגבונים נשארו אצלה בבית.
שילמתי לה,אבל הייתי די מבואסת..

פעם אחרת מישהי יותר גדולה בערך בת 16 שמרה עליה, כשהיא הגיעה היא ישבה עם הפלאפון וחששתי שהיא תהיה כך במשך כל הביביסיטר ולא תשגיח על הבת שלי.
אז אמרתי לה שחשוב לראות שהיא לא מכניסה דברים לפה..ניסתי לרמוז לה שלא תהיה עם הפלאפון.
כשחזרתי, הרחתי שהבת שלי עשתה ככי ואכן הטיטול היה מפוצץ.
שוב יצאתי עם טעם מר.

לעומת זאת היתה לה ביביסיטר קבועה שממש הייתי מרוצה ממנה, היא תמיד החזירה אותה עם טיטול נקי, היא חזרה שמחה ממנה,שיחקה איתה ועשתה לה יצירות.

בקיצור אני מרוצה כשמשתלם לי להוציא כסף על ביביסיטר,שהיא עושה את העבודה שלה אבל כשמישהי באה ולא מחליפה טיטולים ועושה מה שבא לה זה ממש מוריד לי את החשק לשלוח לביביסיטר..
אצלנו הבייביסיטר מגיעה הביתהכבשה מתולתלת
אצלנו הבייביסיטר מגיעה אלינו ,
לא אנחנו אליה.
אני מבהירה מראש שאם יש קקי מחליפים מיד.
לא אתן לילדה בת פחות מ16 לשמור על פעוטה בת שנתיים .
מתחת לגיל שנה וחצי לא משאירה עם בייביסיטר ושנה וחצי עד שנתיים רק עם מישהי בוגרת 17 ומעלה עם ניסיון , שאני מכירה אישית טוב וסומכת .
אני מכירה כאלה שתוקעות 3 ילדים קטנים מתוכם פעוט בן שנתיים ותינוק בן חצי שנה לילדה בת 13 . מה הם מצפים? אפילו אם היא בת בכורה שפיצית על שמטפלת ב4 אחים מגיל 8 . לטעמי זה חוסר אחריות.
מי שהבנות שלי יהנו איתן אעגל את הסכום כלפי מעלה והן יקבלו ממני חיוכים / חיבוקים ונשיקות (תלוי כמה זמן מכירות ... יש כאלה שאני שמרתי עליהן בתור תינוקות)
אהבה רבה הוקרת תודה וקלמר ג'ינס חדש מלא עם שוקולדים ביום הראשון באולפנה.
לא קרה שלא הייתי מרוצה.
אם יקרה שישאירו לי ילד עם קקי ... חבל להן על הזמן...
אז גם אמא שלהן תדע מיזה וגם אני אעשה להן שיחת מוסר על תפרחת חיתולים ועל איך מתנהגים בבייביסיטר. ואחשוב שלוש פעמים אם הפנימו ואם לתת צאנס ולקרוא שוב.
תגובה אלייך -אנונימי (5)
בתור אחת שעושה בייביסיטר קרה לי לפחות פעם אחת שהילד עשה בחיתול בדיוק כשהאמא באה, ויותר מכך החלפתי לו 10 דק לפני. הסברתי לאמא והיא הבינה (אם זו היתה מישי כמו בתגובה שלך, שהייתה נותנת לי שטיפה לא הייתי חוזרת אליה לעולם.. אה והיא הזמינה אותי עוד הרבה מאז.)
חס וחלילה נשמה!!!כבשה מתולתלת

ברור שאם הוא עשה בדיוק כשבאתי וזה היה טרי אז זה בסדר גמור... קורה..

התכוונתי למצב שהיה תקוע שעה עם קקי והכל נדבק והתייבש לו על העור ונהיה פצעים ואדום

מחוסר תשומת לב ויחס אליו..

בחיים לא יצא לי לשטוף אף אחת..

ומי שעושה אצלי בייביסיטר (אני לא לוקחת כזה הרבה.. פעם בחודשיים בערך)

חוזרת בכיף ובשמחה.. חיבוקחיבוק סליחה אם פגעתי.

תמצאי מישהי טובה, תשלמי לה שכר הוגן והכל יהיה בסדר.בלדרית
אפשר לקחת מישהי צעירה, עדיף שיש המלצות או שמכירים, לעשות תיאום ציפיות על התפקיד ולשלם שכר שנותן חשק להשקיע ולבוא שוב.
כמו שראית פה השרשור, יש כאלה שלא רואות בביביסיטר שלהן מישהי שעושה משהו, יש בייביסיטריות שחושבות אותו דבר ובאות לא לעשות כלום. צריך להבהיר להם טוב טוב מה את מצפה ולציין במפורש דברים כמו השגחה צמודה והחלפת חיתול ולשלם בהתאם. יש כאלה שלא מוכנות לשמוע בכלל על לקחת בנות פחות מ16-17 בגלל הסיבה שהם לא רואות בהן אחראיות מספיק. יכול להיות שהן צודקות, מכירה רק מעט בנות צעירות שמסוגלות להיות בייביסיטר על כל המשתמע והאחריות.
לדעתי הדרישות שלך די גבוהותסדר נשים

חוץ מעניין הטיטול כמובן (ויש מצב שהיא החליפה לה 5 דקות לפני זה אבל הילדה עשתה עוד פעם)

לדעתי זה מוגזם לדרוש לשחק איתם ולעשות להם יצירות כל הזמן ולא לשבת בכלל עם הפלאפון

גם אני חושבת שהדרישות שלך מוגזמות מידיפה לקצת
אני גם עושה ביביסיטר. ודיי מבוקשת.
ולא, אני לא עושה שום יצירות עם הילדים אלא אם אני ממש במצברוח טוב.
אני נותנת להם לשחק במשחקים שיש להם בבית, וגם משחקת איתם.
אבל בהחלט יש זמנים שאני יושבת לידם והם משחקים ואני מתעסקת עם הפלאפון.
למה כשאת עם הילדים את לא מתעסקת עם הפלאפון?!

וכשיש את האמהות הנחמדות האלה שמצפות לקבל ביביסיטר+משק בית במחיר אחד, אני מעמידה אותן במקום.
מקווה שאת לא כזאת.
לאמהות כאלה אף פעם לא כייף לחזור.....
בדרך כלל כשאני עשיתי ביביסיטר ועשיתי המוןאנונימי (12)
זה מה שאני עשיתי,שיחקתי עם הילדים,ציירתי איתם, סיפרתי סיפורים. רוב הזמן הייתי איתם והעסקתי איתם לכן זה גם מה שאני מצפה מבייביסיטריות אחרות.
ובקשר לטיטול, היא לא החליפה לה בכלל.. אני ראיתי שאין שום טיטול בפח..
אפשר גםפה לקצת
לשחק ולצייר ולספר. וגם להיות עם הפלאפון מעט.
ואולי הוא עשה רק כמה דקות לפני שהגעת. למה לחפש אותה?!
לא אמרתי שלא תהיה בכלל! רק כתבתיאנונימי (12)
שביקשתי ממנה שתשים לב כי הבת שלי מכניסה דברים קטנים לפה..לא צריך ישר להתנפל
סליחה אם זה הרגיש לך שהתנפלתי. ממש לא התכוונתי. מצטערתפה לקצת
אי אפשר לרקוד על כל החתונות. גם לבקש כסף כאילונשואים פלוס
עובדים קשה וגם לא לרצות לעבוד וגם לדרוש מהורים לא לדרוש כלום ולשלם כאילו העבודה קשה מנשוא
מסכיםאלעד
אי אפשר גם להתלונן על התעריף הגבוה (לדעתך) תוך תחושת ניצול ואמירה שבקשה לשכר מעבר למה שמרגיש לך נכון הוא "חזירות"
ומנגד על חוסר ההיענות והקושי למצוא בביביסיטר ראויה ואחראית.
מש"ל
לא התלוננתי לשניה על בייבי סיטר שלא קיימתנשואים פלוס
אני במוצהר לא לוקחת בייבי סיטר שבאה לעבוד רק כי זה השכר הכי זמין לה...ומחפשת להרוויח מלא במכה ולא לעשות כלום. אני את ילדי מפקידה אך ורק בידי אנשים שאוהבים אותם.

ואני בהחלט חושבת שאם משהי חושבת שהעבודה שלה שווה משכורת של עובדת מעון. שתתכבד ותבצע אותה.
רוב בנות הבייביסיטר לא צמאות לכסף כמו שאת מתארתנפשי תערוג
אלו בדרך כלל בנות שעובדות קשה כדי לחסוך לרשיון.
למה אני אומר קשה?
כי למרות שנראה לך שהילדים ישנים כמו סוכוריות. שמגיעה מישהי אחרת לבית זה קשה.
רוב הילדים בודקים גבולות. קצת מתחצפים. קצת מרשים לעצמם יותר.
אם השארת אותם ישנים בד"כ הם ישארו לישון. ממה שאני מכיר בדרך כלל ההורים משאירים לביביסיטר להרדים את הילדים.

אותה נערה קמה ב7 בבוקר
היה לה יום מלא
ועכשיו היא מגיעה אלייך.
היא כבר עייפה וזה קשה.
למחרת יש שוב יום חדש

כן היא מקבלת כסף
אבל בזכות
מגיעה לה
כמובן שהיא צריכה להחליף חיתול ולהרגיע ילד שבוכה.
אבל ארוחת ערב היא אולי אולי צריכה להגיש. בטח שלא להכין
שטיפת כלים ומקלחות זה לא התפקיד שלה.
הבייביסיטר שלנו מאוד אוהבת את הבת שליכבשה מתולתלת

הבייביסיטר שלנו מאוד אוהבת את הבת שלי.

מה זה להרוויח מלא במכה ולא לעשות כלום?

למה את חושבת שבייביסיטר לא עושה כלום?

בייביסיטר עושה הרבה.

לא תמיד היא שומרת בערב על ילדים ישנים,

וגם כשהיא יושבת על הספה רגל על רגל כשהם ישנים בבית שלך, זמינה לילדים שלך.

היא לא יושבת על הספה רגל על רגל בבית שלה , פחות נעים לשבת בבית זר מאשר בבית שלי,

וזה כבר הופך את זה לעבודה. זה שהיא שם, זה אומר שהיא זמינה נטו לילדים שלך,

ומשגיחה שלא יהיה מצב של סכנה שיכולה לקרות כשמשאירים ילדים לבד . 

אם היא לא עושה כלום, אז אפשר להשאיר את הילדים לבד לשיטתך..

זה שעובדת מעון מקבלת 25-26 ש"ח לשעה זה עצוב מאוד,

וזה לא אומר שככה צריך להיות. 

בגלל זה בערים , מינימום 50% העובדות במעונות, איך נגדיר בעדינות "לא להיט" . 

מה הכוונה ב"אם מישהי חושבת שהעבודה שלה שווה משכורת של עובדת מעון, שתתכבד ותבצע אותה" ?

כשאני מזמינה בייביסיטר היא עושה את מה שאני מצפה שהיא תעשה, ולפעמים גם יותר.

את לא מתכוונת להביא לה 10 ילדים הביתה  כדי שתטפל בהם כמו עובדת מעון,

נכון?

וכאן משלמיםזקנת השבט

מינימום 25 לא משנה מה הגיל , וגם 30 לבנות בתיכון, אבל יש כאלו שמשלמות 35 ו45 -לבנות מעל צבא .

בגלל זה אני לא לוקחת בייביסיטר....

יש לך ילדה אחת בת 12 לא?כבשה מתולתלת

יש לך ילדה אחת בת 12,

או שאני טועה?

למה לך לקחת בייביסיטר..

מגיל 9 כבר נשארתי לבד עם אחותי שהייתה בת 12.

הילדה שלי בת 5...זקנת השבט

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך