יש פה הורים לילדים עם צליאק? אודה לעזרתכם..אנונימי (פותח)

אמא חדשה בתחום.... ב"ה....

יש כאן נערה אם ציליאק....אנונימי (3)

הכי חשוב לא לחשוב שהוא מסכן אצלינו בבית אני היחידה מתוך 13 נפשות ואף פעם לא הרגשתי מסכנה, גם לא בבית ספר, אם את רוצה לשמוע עוד אז תשאלי יותר מדויק...

מה זה ציליאק??אנונימי (4)
זה אומר אלרגיה לגלוטןיהודיה אמיתית

זאת אומרת כל מוצר שיש בו גלוטן גורם לנפיחות בבטן, הקאות, התעלפויות, תלוי בחומרה,

לדוג' לחם, איטריות, דוריטוס, במבה, ליקריש, מוצרי סויה, זה אומר לעבור לתזונת פסח כולל קיטניות לא כולל שרויה,

זה קצת מסובך רק כשקטנים שצריך להשגיח על הילד.

לא מדויק...בנחת...

יש הבדל בין אלרגיה לגלוטן לבין צליאק. אלרגיה זה משהו זמני וצליאק מתנה לכל החיים.

לכל אחד תופעות אחרות בחשיפה לגלוטן.

הרבה הרבה תשומת לב לענייןהעוגב
אם אתם חדשים בתחום, כדאי לברר רמת רגישות,
אצלנו בבית לאחיות שלי יש רמה גבוהה מאוד (הן אפילו לא מנפות קמח בגלל שהקמח באוויר מזיק להן),
אז כולנו למדנו לקחת מהממרחים לצלחת ואז שייגע בגלוטן (נניח למרוח שוקולד בלחם, לנגב מהחומוס בשבת)... חשוב להרגיל את כל בני הבית, טעיתם? לא נורא, תכתבו בגדול עם גלוטן...

כשמתארחים- חשוב מאוד ליידע את המארחים, יש משפחות שהתיבול שלהם מבוסס על אבקת מרק והוא לרוב עם גלוטן, אם יש רמת רגישות גבוהה זה אסור לחלוטין, כדאי אולי להכין מראש תוספת אפשרית לצליאקי שבחבורה.

אם מדובר בילד- כדאי מאוד לדאוג שבמסגרת שלו יהיה לו מאגר חטיפים/ ממתקים שמותר לו, כל פעם שהמחנך מחלק לכיתה, הוא גם מקבל (כילדה שהיה אסור לה סוכר, זה היה החלק הכי מגרה, שכווולם אוכלים ורק לי אסור, זה אחר מסתם ילד שאוכל)

למצוא את המוצרים הזולים, יש חנות באיזור אגריפס (בירושלים) שמוכרת סטוקים של מוצרים ללא גלוטן בשקלים ממש, מומלץ לברר.

ללמוד לשנות מתכונים ולהתאים את השינוי, יש קמח אורז, קמח תפו"א (מרמולייט), ועוד המון סוגים משונים, להבין שבסיס הועם שונה, שיש לאוכל נטיות יותר לא יציבות מאוכל רגיל (מתפורר/ רך/ דליל) ללמוד לאזן את זה נכון (שינוי כמויוצ/ הוספת ביצה/ אגוזים טחונים או קוקוס בשביל מרקם ועוד...)

במסעדות- חשוב לברר!! הצ'יפס שלכם מטוגן בשמן של הפלאפל? כן? אז אסור. חשוב לבדוק טוב שהאוכל בלי גלוטן מטוגן בנפרד...

חשוב לדעת שייתכן שהילד ירגיש לא שבע, כי מאגר הפחמימות שלו נעלם פתאום, כדאי למצוא תחליפים טובים, למצוא דרכים מקוריות להתרגל לתזונה החדשה.
עוד משהו, בפסח, כדאי לבדוק עם רב שאפשר לאכול קטניות (במידה ומקפידים על זה אצלכם), כדי שהילד יוכל להמשיך עם אורז במהלל החג, זה הופך אצלם לבסיס של ממש. לפחות אצלנו התירו.

ועוד משו, לא לרדוף אחרי כל מוצר "ללא גלוטן", אוכל ביתי טוב מחפה על רוב האוכל במהלך היום, העניינים מתחילים עם סנדוויצים לביה"ס ואורחים...

נ.ב. אחיות שלי שותות מיץ ענבים בסעודה שלישית, לקבוע סעודה, כי אי אפשר על המוציא, תבררו את זה עם רב.
זה מה שעלה לי כרגע, שיהיה רק טוב!!
ב"הצלחה
לגבי המוציא, אם זה לא ברמת רגישות גבוההאנונימי (5)

יש צליאקים שמותר להם שיבולת שועל בכמות מסוימת (יש בזה גלוטן אבל הוא מסוג שונה)

אפשר לאפות לחם מתערובת קמחים שמכילה בעיקר קמח שיבולת שועל ואז מברכים על זה המוציא.

אני גם צליאקיתאמפי 5
1. אין רמות שונים של צליאק- אלא שינוי בתגובות החיצוניים. בפועל יש נזק לרירית של המעי בכל חשיפה לגלוטן.
2. לגבי השיבולת שועל - אינו מכיל גלוטן אך נמצא במחלוקת בגלל מרכיב שקיים בו שלפעמים "מתנהג כגלוטן".
בפועל שיבול שועל רגילה אסורה לצליאקים כי לא שמורה מפני חשיפה לארבעת מיני הדגן שכן כוללים גלוטן.
בישראל קשה מאד להשיג שיבולת שועל טהורה ללא גלוטן וגם אם משיגים הוא במחיר גבוה מאד. (בסביבות 50 שקל לחצי קילו...)
3. הגלוטן נמצא כמעט בכל מקום ולכן צריך לבדוק טוב כל מוצר, תבלינים, רטבים, במסעדות וכו'
4. בהתחלה נראה מאיים אך עם הזמן לומדים למצוא שפע של מוצרים וכן לומדים איך לשתף חברים ומשפחה בעניין-ברמת המודעות וברמת הנכונות לדאוג לצליאקים במפגשים משותפים וכד'
בהצלחה והרבה בריאות!
הילד שלך זכאי לסייעת נוספת בגן בגלל זה תבררי מול המועצהאני84
כמובן אם זה בדרגה גבוהה.
יש גם לחם ללא גלוטן ברוב הסופרים- במקפיאggg

מניסיון זה לא כלכך טעים ומשביע אבל מתרגלים.

כדאי גם לעשות ניסיונות באפיה ביתית. כשמצליחים זה יוצא יותר טוב.

אפשר גם לאפות עוגות ועוגיות לבד מקמח נטול גלוטן יש הרבה מתכונים באינטרנט.

אני נערה עם ציליאק, לא התרגלתי ללחם ופשוט ויתרתי עליו, אפשראנונימי (3)

להיות שבעים גם בלעדיו,

ויש רמת רגישות, ויש צורת השפעה זה שני דברים שונים..

צליאקMyGuitarMyLife

0545770888 ניתן להתייעץ

לעמותת ציאק בישראל יש קו פתוח שאפשר לפנות אליוה.ג.
עבר עריכה על ידי ה.ג. בתאריך ח' באב תשע"ו 11:08

מספר הטלפון שלו 03-6781481.

אם את רוצה להתייעץ  איתי את מוזמנת לשלוח הודעה בפרטי.

ברוכים הבאיםבנחת...

זה אומר שינוי ראש אבל ממש אפשרי.

כשאנחנו התבשרנו על צליאק במשפחה אמרתי שאם היינו צריכים לבחור איזשהו קושי בריאותי הייתי בוחרת בזה. כי אפשר לגמרי להיות בריאים עם צליאק. רק צריך לשמור.

ולפי מה שאני יודעת אין רמת רגישות אלא רק רמת תופעות. זה אומר שכולם צריכים להקפיד לגמרי. אלא שעל כל אחד זה מופיע בצורה אחרת. אבל חשוב להקפיד כי יש תופעות לטווח ארוך שלא כדאי לפגוש אותן אם לא מקפידים. במיוחד ילדים שבגיל גדילה.

לגבי הפרטים אשמח לעזור אם יש דברים לא ברורים מעבר למה שכתבו כאן. מוזמנת תמיד לפנות במסר.

בהצלחה רבה!

מכירה מקרוב.בא לי
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ט בתמוז תשע"ו 20:10
שלום לך אמא.
בתור אחת שמכירה במשפחה את האלרגיה מזה שנים, יכולה להפנות אותך לאחותי ולביתי שיש אצלם מלאי מתכונים ועצות טובות לא רק להתמודד, אלא גם לקחת הכל בפרופורציות נכונות.
                                 אם את רוצה, התקשרי אלי באישי
התגובה האחרונהש.א הלוי
ממליצה מאוד למחוק את המספר טלפון.
יש לך אפשרות לערוך כל עוד לא הגיבו לך...
@בא לי
צודקת. את לא יודעת מי פה וינצל את המספר...אנונימי (6)

כמו שמנסים כל הזמן לעלות באישי עם עניינים שהשתיקה יפה להם.

רגישות לגלוטיןRachel Gabbai

שלום לך, 

אם ההבחנה מדויקת הפסיקי לאכיל אותו מאכלים עם גלוטין.

יש דרך שאני הצלחתי לפני 35 שנה ע"י שיטת ד"ר ספוק, מומחי לילדים שרוב האימהות בארצות הברית גידלו ילדים לפי שיטתו. הוא ממליץ להרגיל את התינוק לקחת מוצץ (נשמע הזוי) כן,למוצץ יש אפשרות להרגיע את הבטנו של התינוק.(אל תדאגי, הוא לא ילך לחופה עם המוצץ). עזר מאד לכל שמונת הילדים ב"ה. שקט נפשי לאמא, חשוב לגידול ילדיך.

כדאי לרכוש את הספר.(לפני 100 שנה) פופלרי מאד ברחבי ארצות הברית,. אפשר גם בעברית.

אמא ל-3 ילדים עם צליאק...מאיה1

אשמח לעזור. מוזמנת לשאול ולהתייעץ...

עוד נקודה, קצת שונההעוגבאחרונה
יש לנו רמת רגישות גבוהה מאוד מאוד בבית
(אחותי פעם קיבלה סוכריה קטנה עם גלוטן ברמה לא משמעותית, ושבוע הייתה על כיסא גלגלים כי לא הייתה מסוגלת!לעמוד, וזאת רק דוגמא..)
קודן כל תגדירו רמת רגישות, ממה נמנעים?
מכיל גלוטן/ עשוי להכיל גלוטן/יוצר בסביבת עבודה המכילה גלוטן/ עשוי להכיל עקיבות מזעריים של גלוטן/ מכיל פחות מ20 ppm... יש לי 2 אחיות, שלאחת חלק מפה בסדר ולשניה לא.

ועוד משו, בצומות, לא יודעת להסביר למה, אבל לשתי הצליאקיות אצלנו *אסור* לצום, גם לא יום כיפור ותשעה באב, בהוראת רב.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך