משהו שמציק לי ... אוף!!סתם אחד__
פתחתי ניק חדש בשביל שאלה מוזרה ...
אני קורה פה לעתים קרובות ויש לי שאלה אני יוצא עם מישהי כבר איזה חודשיים אבל יש משהו שמפריע לי כבר מהפגישה הראשונה , אני חושב שיש חשבות להתאמה חיצונית אבל בעני זה לא הדבר הכי חשוב .
לא נעים לי אבל תורה היא וללימוד אני צריך.... ,בקיצור מפריע לי כי יש לה שערות קצת בידים לא משהו הסטרי אבל זה קצת מפריע לי . דבר נוסף יש לה קצת שערות לבנות . אני תוהה האם זה נורמלי ? האם זה יכול להעיד על חוסר מודעות ואולי הזנחה של בת מלך ?
ברור לי שכרגע אני לא במקום של לדבר על זה וגם לא ברמיזה .
אשמח לדעות מחכימות
תודה
לדעתי זאת לא הזנחהנתינה
זה נורמלי מאוד .לא כולן רוצות להתחייב לצבוע שיער מגיל כזה(כמובן אם היא צעירה) אחר כך צריך כל פעם לחדש את הצבע וזה מעצבן. זה הגיוני שיהיו לה שערות בידיים למרות שלך זה מרגיש לא כל כך אסטתי יכול להיות שהיא מרגישה ככה בנוח ולא רואה לנכון להוריד.. זה לא אומר שהיא מזניחה את עצמה..
וואי...קודם כל זהירות גדולה!!חלושששש
עבר עריכה על ידי חלושששש בתאריך ה' באב תשע"ו 07:37

הערה בכיוון יכולה לרסק לה את הביטחון העצמי.
עדיף לא לומר כלום בשלב זה נראה לי ותחליט בינך לבין עצמך אם זה נסבל או לא ובהתאם תקבל החלטה.
לגבי שערות לבנות, כבר יצא לי לראות אפילו נערות עם שערות לבנות, יש מצב שזה עניין גנטי? לא יודעת...
בכל אופן, לא נראה לי שזה קשור להזנחה.
ולגבי שאר הדברים, אפשר להתרשם ממראה כללי אם היא מוזנחת או לא, לא?
שערות בידיים אפשר בקלות להוריד אם היא תסכים לבוא לקראתך ( אני בטוחה שתסכים אם וכאשר תתקדמו אם תבין שזהמפריע לך..אז לא שווה לחתוך רק על זה..)
נראה לי שזה מסוג הדברים שאפשר לרמוז בעדינות רק לאחר חתונה ולא קודם..
יכול מאוד להיות שיחלקו עלי....
בהצלחה!
( לא מקנאה בה .. מסכנה..)
אוךלי השדכנית תוכל לעזור?חגית11
שערות בידיים!אורה2x
תסלחו לי אבל אני חייבת להגיב! (ולהתחרט בבוקר)
מה שקרה זה שבנות עם כמות שערות קצת מעל הממוצע בידיים התחילו להוריד והפכו לחלקות לגמרי (!)
או אז
הבנות עם כמות השערות הסטנדרטית נראות לכם כגורילות..
אז קבלו סוד -
זה יפה וזה אסטתי!
בנות אל תיכנעו! עוד קצת ונצטרך להוריד גם את הגבות לגמרי.

לסתם אחד, אל תגיד לה כלום! תסתכל על עצמך קודם. חצופים נהייתם...

*ואני ממש לא פמיניסטית
למה חצופים? קצת מפריע לו, מה קרה?תמהון לא-ל

זה טרנד היום כולם חוצפנים(;הפי
הטרנד הוא להיות חוצפנים או להאשים את כולם בחוצפה?ארץ השוקולד
לא ניסיתי להביע עמדה!

סתם תוהה?

וכפי שצוין לעיל על ידי שמן פשתן, לא מדובר בתרבות מודרנית. אמנם זו התרבות והאפנה עכשיו, אבל גם פעם היו תקופות כאלו. קיצר, ניתן להיאבק מול אפנה, אבל צריך לזכור שאופנה זה לא מושג חדש

להרגיע את כל הבנות פה, אין לי עמדה בנושא ולי אישית לא היה אכפת מה רמת השערות, מה היא תלבש וכד'
זה היה בציניות על החוצפנים שהיא כתבה פה לכולםהפי
חמודה את לא חייבת הסברים לאפחד ובטח לא שטויות כמוהפי
שכתבת...
את לא רוצה להוריד סבבה
למה סתם להכליל אלפי בנות שכן מודעות וכן עושות את זה כי ככה למדו אותם או כי ככה בא להם או כי אנחנו בנות וזה נשי סורי..
קיצר תגובה לא במקום
יום מקסים לך
חוצפניתאורה2x
אולי אחרים כאן בפורום מבליגים על ההודעות שלך, אבל לי את לא תגיבי ככה.
קיצר נמאס לי לקרוא תגובות שלך.

לי אסור לכתוב את דעתי, אבל לך מותר להכליל ולומר שמי שלא מורידה שערות לא נשית??

חבל על המאמץ שלי.. הרי את תמיד צודקת.
את לא חייבת לקרוא את ההודעות זה קודם כל..הפי
דבר שני לא לעניין בכלל החוצפנית.. ממש לא יפה!
וחוץ מזה לא אמרתי שזה לא נשי... אמרתי שמי שמורידה שערות היא לא בהכרח גורילה וזה הגיוני ונשי.. (:
הייתי ממשיכה ואומרת שאת זאת שקראת ואמרת שכל מי שלא מורידה היא גורילה - הבחנה מאוד בוגרת משו...אבל בסדר נראלי אין בכלל עם מי לדבר
לא כולן צריכות להורידים...
מבינה שיכול להפריע ולא נשי כשיש הרבה וכהה
אבל אם יש קצת שבקושי רואים זה בסדר גמור ולא הופך אותה למוזנחת ולא צריכה להתנצל על זה ולא הופך אותה ללא נשית

וסתם משהו מעצבן לפני שגברים בוחנים כל כך את מראה הבחורה שיסתכלו על עצמם. קצת טיפוח והקפדה על המראה לא מזיק לאף אחד. גם אנחנו נגעלות ממראה לא אסטתי שלא לדבר על היגיינה וריח
נכון מסכימה מאוד (:הפי
שוב זה לא הקטע של צריכה מזה לא כולם צריכות להוריד זה נטו רצון כל אחת שתעשה מה שהיא רוצה זה הכי טוב העיקר ההרגשה ודי עם הכללות
לידע כללי, היה כבר תקדים כזהפסידונית

שמתם לב פעם לגבות של המונה ליזה?

לא, כי אין

בתקופה ההיא הנשים נהגו לגלח את הגבות.

היתה תקופה לפני כמה מאות שניםשמן פשתן

שנשים נהגו לגלח את השער שמעל המצח, כדי ליצור מראה של מצח גבוה.

ואח''כ אומרים שהדור שלנו התחרפן... 

נשמע שזה ממש בנפשך....לפי התגובה התוקפניתבלי שם
א מה את מצפה שבנות עם כמות שיער נוראית בידיים יעשו?!
אני כזאת. ואני מורידה. וזה הרבה יותר נעים ונוח לי.
ב לי לא נראה אסטתי שיש שערות בידיים.
לך כן?! מצויין.
גם לשואל השאלה זה לא נראה, כל אחד ודעתו. אפשר לכבד.

ולשואל, כמו שכבר הרבה אמרו.
מה שלא תחליט לעשות- בעדינות
חח כן.. קצתאורה2x
הוא שאמרתי.. בגלל שאלו עם הכמות ה"נוראית" מורידות (וזה בסדר גמור)
אלו שיש להן קצת נראות לא טוב לידן.. אפילו שזה סבבה.
אני לא חושבת שאת צודקתבלי שם
יש כאלה שיעדיפו בנות חלקות לגמרי ויש כאלה שיאהבו דווקא את אלה עם השיער.
כל אחד וטעמו.
אני חושבת שאן צודקתפצלושינית
למי שיש כמות שמציקה - מורידה,
מי שפחות או בקושי בד"כ לא מורידה.

מי שמורידה לא צריכה להרגיש מותקפת.
אף אחד לא צריך להרגיש מותקףבלי שם
כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו.
והאחרים צריכים לכבד את דעתו/רצונו.

ולכן אני חושבת שאפשר להבין ולכבד את השאלה של פותח השרשור שרוצה לדעת אם זה בסדר שמפריע לו שיש לה שיער בידיים.
זה לא ממש בסדראהבה בתענוגים
השאלה לגיטימית, והטעם האישי שלו לגיטימי.
המחשבה שאישה צריכה להיות לא טבעית, והיא צריכה לקרוע את עצמה בשביל להיות אישה (כפי איך שהאופנה מכתיבה- איזה בעל נטיות הפוכות (עידנתי את ההגדרה) בצרפת) , ושכל אישה צריכה להתאים את עצמה לזה,
זה לא בסדר. אבל הוא לא אשם...

התרבות אשמה, והגיע הזמן שנתקן אותה.
שיעדיפו עד מחראהבה בתענוגים
כל אחת שתעשה מה שנעים לה לעשות...
לאף גבר אין זכות לומר לנשים איך הוא מעדיף אותן.
(וגם אני לא פמיניסטית, רק שהשובניזם התפשט מידי)

במיוחד כשזה דורש עבודה, - אנחנו לא עובדות אצל אף גבר. חבל שזה לא ברור.
(אולי הגיע הזמן שנגיד לגברים איך להראות, אטלי זה קצת יאזן את התמונה כשהם יבינו מה זה השטויות האלה)

עבדו את ה' בשמחה. כל אחת שתעשה מה שעושה לה טוב ובשמח שלה, והיא תמצא את זה שמתאים לה באופן טבעי.
תפסיקו להתאמץ.
הקב"ה לא אמר שצריך להוריד שיערות ביד. הוא אמר לעבוד על המידות, ועוד כמה דברים. תלמדו.
כל השאר, זה שטח הבחירה האישית! שלה.

אחרי שהיא תתחתן איתו, שתשתדל למצוא חן בעיני אישה. כי גם את זה הקב"ה אמר.

לפני כן, היא לא חייבת שום דבר לאף גבר.
(גם אחרי זה היא תעשה את זה רק באהבה וברצון).
''אולי הגיע הזמן שנגיד לגברים...'*צועד*
עבר עריכה על ידי *צועד* בתאריך ה' באב תשע"ו 19:34
אתן אומרות המון!
מאיפה הגיעה הדרישה להתקלח לפני הדיט?? זה פוגע בגבריות

צוחק תגידו כמה שבא לכן..
מסכים חלקיתסביון
הגיוני שגבר לא יהיה שבע רצון באופן מוחלט מהמראה של אשתו, בדיוק כפי שהגיוני שאישה [...] של בעלה. נשיאת חן זה דבר חשוב מאוד, בד"כ (לפי מה ששמעתי) אחרי שמתחתנים והאהבה מתפתחת, המראה החיצוני כבר לא משנה בכלל. אבל זה לא מחויב, ולכן צריך לפעמים לבוא אחד לקראת השניה ולהיפך. שמעתי על המון מקרים של ביינישים שהתחתנו והאישה החליפה להם את כל ארון הבגדים...
ולגבי המקרה הספציפי הזה - לגיטימי בהחלט שמפריע לו. אם הקשר יתפתח יש שלוש אפשרויות: או שהוא יחליט שזה בעצם כבר לא כ"כ חשוב לו, או שהיא תחליט שהיא מוכנה להוריד (כי בשלבים מתקדמים יותר כבר אפשר להגיד), או שאף אחד לא יהיה מוכן לוותר והם יחתכו (מה שנראה לי הכי פחות סביר). אז נראה לי שעדיף לחכות עם זה קצת ולהמשיך בינתיים.
זו דעתי האישית, שנובעת מחוסר ניסיון מוחלט.
נ.ב. אה, כתבתי בכותרת שאני מסכים חלקית, כי אני מסכים באופן עקרוני שבעל לא צריך לשנות את אשתו ולהיפך. אבל כפי שמשתקף מהתגובה, אני חושב שיש מקרים שזה יהיה הדבר הכי נכון לעשות...
אני לא חושבת שאנחנו חלוקים, אפילו לא חלקיתאהבה בתענוגים
אני דיברתי על גברים ברחוב מול נשים ברחוב (כל גבר שלא כרתת איתו ברית, נכנס להגדרה) שלא יגידו לכלל הנשים איך להתלבש ואיך להראות כדי להיות ראויות לתואר "אישה"...
זה מעליב, זה משפיל, ומקומם ביותר.
וגורם לנשים להיות סמטוטות... ואולי יש גברים שמחפשים כאלה. אבל בתור אחת שאכפת לה מחברות שלה, אני לא אתן לזה לקרות.
ובתור מטופחת, ורזה, במציאות הדברים שלי יותר נשמעים.
כי מבינים שזה לא נובע מרגשי. אלא ממקום אמיתי.

אני מאוד בעד טיפוח. מאוד. (יעני לא מוגזם, לא משועבד. בגבול הטעם הטוב)
אבל טיפוח כזה שנובע מתוך חיבור לנשיות הטבעית שלך.
ולא מתוך רצון להיות שוות ערך בעיני איזשהו גבר זר.

אישה צריכה להראות טוב בעיני אישה (איך עושים פה מפיק), כי היא בוחרת בזה, כי היא רוצה לשמח אותו. בשום פנים ואופן לא כי היא עובדת אצלו. ובשום פנים ואופן לא כי הוא מאיים עליה שהוא לא נמשך אליה.
ועדיף שזה ייעשה באופן טבעי מתוך ההקשבה לפנימיות שלה.
הרי אישה אוהבת לטפח את עצמה. בלי קשר לשום גבר.

אני מודעת לזה שלפני כמה דורות, הטיעון שלי לא היה מתקבל.
אבל ברוך שהביאני לדור הזה...
מסכים.סביון
שכוייח על ההבהרה.
מכל מיני שרשורים בפורום, נשמע שמאוד כואב לך העניין הזה שאישה לא מתנהגת בטבעיות. מאחר וחויתי תובנות דומות (כן... אפשר לחוות תובנות), אם כי בתחומים אחרים לחלוטין, לא נותר לי אלא להסכים.
אגב, מפיק עושים כמו כל ניקוד - מפעילים קאפסלוק ואז שיפט על השורה של המספרים. במקרה של מפיק, זה ב= כמו דגש (כי זה בעצם אותו סימן).
...אהבה בתענוגים
מעניין מה שאתה אומר... רוצה לשתף?

(אני מהפלאפון )
לא...סביון
יש דברים שאני מעדיף שלא לכתוב בפורום נרחב.

מממ.. אולי העתק-הדבק יכול לעזור כאן.
אין ספק שאת כותבת טוב, מסכים בהחלטהגולש האחרון
רק כותבת?אהבה בתענוגים
אני מבינה שהכתיבה מחפה על התוכן ;) :¶
אל תיעלבי, גם לי הוא הגיב ככה ‎סביון
אנחנו באותה סירה
אמרתי שאני מסכיםהגולש האחרון
זאת אומרת שגם התוכן טוב(:
היי, לי לא כתבת שאתה מסכים!סביון
זה אומר שהתוכן לא טוב? |מנסה לעשות פרצוף נעלב, ללא הצלחה מרובה מדי|
מממ שאלה....הגולש האחרון

'יפה כתבת' זה לא אומר שהכתיבה שלך יפה, זה אומר שמה שכתבת (יעני התוכן) יפה חיוך

אהה, עכשיו אני רגוע...סביון
ואי ואי איזו מתקפהיוני
א. אני לא משווה בין מישהי אחת שאני מכיר לאחרת, זה יפריע לי באותה מידה אצל כולן, לא משנה כמה ובאיזה צבע.

ב. זה לגיטימי שירידה במשיכה החיצונית תגרום למישהו להתקפל ולחתוך.

לגיטימי שבחור ירגיש ירידה במשיכה בגלל עודף שיער לטעמו או כל דבר אחר.

לאחד יציק שלבחורה יש יותר שיער ממנו ולאחר יציק גם עם השערות שלה מבריקות בשמש.

לגיטימי. אין עניין לומר חצופים וכדו'
ממש ממש שלא תדע מזההולם במיוחד
זה מכסח את הדימוי העצמי (שגם ככה די שברירי אצל הרבה בנות).
אני לא מסוגלת לדמיין מצב שמשהו בי יהיה קצת מגעיל בעיני מדוייט. הייתי מעדיפה שיסבן אותי באלף תירוצים מוקרצים למה הוא נפרד ממני, ושאני לא אדע מזה.

אני אגיד לך מה מתסכל?
שכל התרבות הזאת השתלטה לנו על המוח
ובת צריכה להיות סופר יפה ומושכת בכל סיטואציה.
ששיער רטוב בגשם יהיה מהמם (ולא נפוח ומקורזל ועם אף סגול)
ושכשהיא בוכה היא תיראה מתוקה ושברירית (ולא משתנקת ומנוזלת)
ושיהיו לה גוונים קסומים בשיער (ולא שערות לבנות שמעט מהן מתחילות לצוץ בכזה גיל באופן טבעי, אם אלו הגנים שלה)

זה מוקצן, אני יודעת. אבל הבעיה היא בך. וכדאי לך לעשות סוויץ' רציני בראש, כי *אין* בנות כמו בסרטים,
וסביר להניח שכמו הרבה בנות אחרות המראה שלה מעסיק אותה והיא דואגת לו,
ועומדת בשבילך לא מעט מול המראה,
ומחפשת בגד שיחמיא,
וכמה איפור,
ואיך לסדר את השיער,
ואיזה נעליים מתאימות ויפות וגם קצת נוחות.

בעיניי לצבוע את השיער בגיל כזה בגלל כמה שערות לבנות זו פשוט הגזמה וכמעט אובססיה.
ושערות בידיים- נו בחיאת, חשבת שבנות נולדות בלי? לחלק יש יותר ולחלק פחות, וב''ה המנהג להוריד לא עד כדי כך רווח.

עכשיו תקשיב, בדייט הראשון שלי עם ארוסי איך שנגמר הדייט חשבתי לעצמי ''אוף אבל למה למען ה' הוא חייב להיות ***?!'' משהו במראה שלו סופר ביאס אותי.
ועכשיו? לא יודעת אם איכשהו זה השתנה (ככה''נ לא..) אבל פתאום הוא הגבר הכי חתיך שיצא לי לפגוש.
עדן!הולם במיוחד
אני צריכה להזמין אותך לשבת.
חחחחחחאביאל00
תכלס, אני מרחם על הבנות!
גבר, ראית פעם איך נראות הסבתות? ראית כמה שערות יש בגוף, כולל שפם ועוד ?כל התרבות הזאת של אישה חלקה לגמרי לגמרי היא יחסית עכשיוית. היום עוד יש מכוני להסרת שיער לצמיתות, אמרו לי פעם שזה לא ממש לצמיתות ,אבל שיהיה...
פעם לא היה.
מי שמורידה צריכה להתמיד במריטה כל כמה זמן וזה נשמע לי סיוט מתמשך!
קצת שערות בידיים זה ממש לא נורא. תתגבר.
אתה רוצה לצאת עם עןף מרוט לגמרי?
עוף מרוט? חלושששש
הרגת אותי.....לב טהור:)
תגיד לה בדיוק כמו שהיית רוצה שיגידו לך אם היא הייתהפצלושינית
רואה אותך בלי חולצה ונגעלת בין אם זה בגלל ריבוי שער או ווטאבר.
בשום אופן אל תתן לה להרגיש שכשאתה רואה אותה- אתה רואה שערות שדוחות אותך!
מספיקה רמיזה קטנה כדי שתשתבלל עמוק בתוך עצמה!
דיני נפשות!
אם זה דוחה אותך אן מרתיע תפרד ממנה וזהו!
בהצלחה!
אין צורך להפרד על כזה דבר. זה בר שינוי בקלות.dora
זה יותר בשביל הפותח..@סתם אחד__
חחחחאהבה בתענוגים
באמת מצחיק. או עצוב...

באתי לענות לך באופן טיפה קשה, והחלטתי שאתה לא אשם, אז לא.

קודם כל אני מכבדת את זה שזה מפריע לך.
ניסיתי לבדוק בשאלה שלך מה בדיוק מפריע לך ולמה.
ואני מבינה שמה שמפריע לך זה יותר מה שזה עלול להעיד, ולא העניין עצמו.

התשובה שלך אולי נמצאת בגוף השאלה. (למרות שלא ממש הבנתי את המשפט הזה)
יש חשיבות למראה חיצוני, אבל זה לא הדבר הכי חשוב. נכון?
זאת בדיוק הסיבה שמישהי שאין לה שיערות בקטע היסטרי, לא מורידה.
ובדיוק הסיבה שמישהי שצצו לה קצת שערות לבנות, לא צובעת.

כמו שכבר כתבו יפה לפני, אלו שמורידות, בד"כ הן אלה שיש להן סיבה טובה מאוד להוריד. (או כאלה שממש מקדישות הרבה מאוד זמן ועצבים לטיפוח)
אחרת, מי שיש לה משהו ברמה סבירה, תצטרך להמשיך להשתעבד לזה, כי זה כבר יהפך להיות ברמה פחות סבירה בפעם הבאה. בשביל מה להרוג את עצמך כשאין סיבה טובה לזה?
וגם לגבי השערות הלבנות, לא בטוחה שזה מעיד על הזנחה.
זה יכול להעיד למשל גם על ביטחון עצמי. היא מקבלת את עצמה עם השיערות הלבנות.

אז מפריע לך שאולי היא לא מטפחת את עצמה אני חושבת שלגיטימי שזה יפריע לך. כי טיפוח (אפילו מינימלי) מראה שאישה מחוברת לנשיות שלה, ואתה רוצה להתחתן עם אישה.
אז תבדוק את זה בלי קשר לנקודות הנ"ל.

זה נורמלי שמישהי לא תצבע. רוב הדתיות לא צובעות את השיער שלהן, מקסימום מחמצנות.
גם היא לא... זה פחות שיח אצלנו. ואולי גם לכן היא פחות חושבת על זה. (ובאמת שכל עוד זה לא לגמרי חריג, לא חושבת שמישהי צריכה לצבוע את כל השיערשלה בשביל זה. ואני כן אחת בקטע של טיפוח)

אם תתחתן איתה, תרמוז לה שהיה עושה לך יותר טוב אם היא היתה צובעת...
אבל לא חושבת שנכון להראות לה שאתה מקבל אותה רק על תנאי זה.
זה נוגע בנק רגישה של אישה בכללי, ובנק רגישה שלה ספציפית.
ואם יפריע לך השיער הלא היסטרי שלה ביד, תממן לה לייזר
לה זה כנראה פחות מפריע, ואין סיבה שהיא תעשה את זה כי מישהו החליט שאישה צריכה להיות פחות שעירה מתינוקת בת יומה.

יש לי הרבה דברים לומר בנושא, אבל זה לא לעכשיו, למרות שזה קשור.
בקשר לשערות הלבנות >כרבולת
גם לי יש שיער לבן (אבל רוב הפעמים לא רואים אותו..) ואני ממש מבינה את הבחורה. זה בכלל לא מחייב שמעיד על הזנחה.
ברגע שצובעים שיער לבן, זה מגביר את הגדילה שלו. משמע שאם מתחילים לצבוע מאיצים את הלבנת השיער.
וזו התחייבות לצבוע כל הזמן כל הזמן.
והיא צעירה, וזה מבאס.
אז אם זה לא משהו ממש רציני אלא קבוצת שערות קטנה, תניח לזה.

ולגבי השערות בידיים,
יש המון המון בנות שלא מורידות.
גם כאלה מאוד מטופחות.
כל בת ואיך שהיא רואה את השערות בידיים..
מה פתאום מוזנחתים...

היא בסדר גמור

נראה לי שככל שהחברה יותר מופרדת נוצרת תדמית של איך אישה צריכה להיות מכל מיני פרסומות וכו

במקום זה תסתכל על הנשים ברחוב, על אחיות שלך, אמא שלך, היא לגמרי בסדר

לפי דעתי, זה מהדברים הקטנים שאתה צריך להתגברחסדי הים
עליהם, ולנסות להתמקד ביופיה הכללי. חוששני, שאם זה ימשיך להפריע לך ותפסול על זה, אז גם בבחורה אחרת עוד דבר קטן כזה יפריע לך.

מה שכן, ברור שזה לא מעיד שהיא מוזנחת. כמעט כל בחור, לא מפריע לו.

לגבי שערות לבנות, אולי זה בגלל שהיא בלונדינית. לי יש שערות לבנות וחומות על הידיים, והלבנות זה בגלל המרכיב הבלונדיני שיש בי.
בנות מקסימות,חלושששש
עצרו את הויכוח המיותר הזה להוריד / לא להוריד לעיני כל עמ"י...זה לא יאה ולא נאה!
מסכימהאהבה בתענוגים
זו אחת הסיבות שהתלבטתי אם להגיב...

אבל השאלה גם ככה עלתה.

עצם העיסוק הזה בלגיטימיות של מראה של אישה, הוא עיסוק שמשפיל את היקום כולו. ולא רק אותה.
צודקת. טעותבלי שם
לא חשבתי על זה 😑
סביר להניח שאם היית באמת אוהב אותה, כל זה לא היה מפריע לך.תפוח יונתן

כנראה שמה שמפריע לך זה משהו אחר לגמרי, נסתר יותר. אולי משהו באופי שלה, בהעדפות שלה וכו'. משהו שהשערות הלבנות שלה מזכירות לך אותו בתת מודע בלי שאתה שם לב. תחשוב על זה.

איתכן בכל מילה בהשתדלותי
תודה ( כמעט ) לכולם...סתם אחד__

ראשית אני רוצה להודות למי לכתב תגובה עניינית מתוך שיקול דעת ולא סתם זרק דברים מהבטן.

חשוב לי להדגיש אני ממש לא בא ממקום של "לכתיב לה אך להראות" , אני ממש לא יוצא בכדי שהאדם ישתנה בשבילי , אלא לבדוק התאמה.  אני שאלתי על עבודת ה' שלי !!!!!!   

אם זה היה משהו זניח שבקושי רואים לא ההייתי  פותח שירשור בשביל זה ....

אבל במחשבה שנייה אני לא רוצה להרחיב את הנושא כי נראלי קלקלתי יותר ממה שהועלתי בשאלה שלי.

אגב לא אכפת לי שתפגעו בי או תאמרו עלי כל מני "ברכות"  , אבל קצת היה קשה לי לקרוא אך יש אנשים שמדברים אל ה"חברים" שלהם בפורם. לי זה כנראה השאלה הראשונה והאחרונה כי הכנסת אורחים זה לא הצד החזק של כולם פה . 

בכל אופן תודה רבה לכולם גם ל"גיבורי המקלדת " .

סתם חבלהולם במיוחד
אתה יכול להוציא מהתגובות ומרוח התגובות שפה לא מעט מסקנות שונות, קונקרטיות ונבונות.
העלו פה המון נק' חשובות.
בהצלחה!
אני אנסה לענות מה שאני חושבת.אמונינוש

בתור אישה חשוב לי מאוד שבעלי ירצה אישה מטופחת כי זה מעיד על ההבנה בצרכים של האישה, אני גם מרגישה שזה מעיד על האישיות של הגבר בזה שהוא נורמאלי,

אישה בטבעי היא לא כ"כ שעירה, יש לה קצת שערות בידיים אבל הן אמורות להיות לא מורגשות, כ"כ הרבה שער מעיד על גבריות  וכן ידיים פחות שעירות אצל גברים מעיד על נשיות,

לכן זה מאוד טבעי וטוב שתרצה אישה מטופחת, לא הייתי הולכת על זה שהיא לא מטפחת את עצמה בגלל שהיא לא מגלחת, בגלל שככל שמגלחים יותר, השער גדל יותר, ויש מצב שהיא לקחה את זה בתור שיקול,

אם היא נקיה, עם ריח נעים, פנים רעננות וזוהרות, עושה כושר, אז היא מטפחת את עצמה.

כדאי לך לחשוב אם מישהו אחר שאתה מכיר יתחתן איתה מה תרגיש? הפסד? אם כן תתעלם מקצוות לבנים, גם לך יהיו, והיא עוד תכסה את השיער רוב היום...

ומהשערות על הידיים גם כן תתעלם, ותבדוק אחרי החתונה אם זה עדיין מפריע לך, תוכל להעלות לדיון ולשמוע מה היא אומרת...

לא יודע לגבי הידיים אחיתקוות עולמים

אבל פעם קראתי על איזו כוכבנית הוליוודית מזדקנת ששאלו אותה איך היא שומרת על עור הפנים של כה צעיר ורענן. התשובה שלה הייתה שהיא מקפידה להתגלח, עם מכונה וזה. כל גבר יודע שאחרי גילוח, העור שלו חוזר למצב שבו הוא היה בינקותו. זה מוריד תאי עור מתים ושאר אויבים מושבעים של הנשים. הקיצר, נכון שאפשר פשוט לעבור על הפנים עם מגבת לחה ולקרצף את העור, אבל אז אתם מפסידים את כל הכיף של להתגלח ביחד בבוקר.

הלוואי ואני ואשתי נעמוד בבוקר מול המראה, וכל אחד עם מכונתו, כל אחד עם תנועתו. זו חוויה משותפת מרנינה מאד. גם להביא לה פילפיס איכותית כמתנת יומולדת, יש מתנה מקורית מזו? מה גם, מהידועות היא שטיפוח הדדי גורם להתעמקות הקשר ולתחושה של חיבור. אפילו שימפנזים מטפחים זה את זה, לא שכן בעל ואישה?

תחשוב על זה. זו גם יכולה להיות התשובה הגברית האולטימלבטיבית לפמיניזם.

תזהר לא להעיר את הפמיניסטיות משנתןתפוח יונתן

הן עוד יכריחו אותנו לעשות שעווה ברגליים.

שברת את כל השיאים..רחפת..

אמיר מויאל? אורה2x
ו **אל תנסו את זה בבית... (??)
לגמרי הזכיר לי אותו יטבתה
כמעין הנובע
היכן נעלמת לנו תקוות עולמים?!
עדן!!!!!!11111תקוות עולמים

לא נעלמתי. אני עדיין פה מדי פעם, גולש בצללים. צוחק על ההזויים [אני לא אתחיל לספר מי ומה ואיך כי זה הוצאת לעז ולשון הרע ואת זה אני עושה מספיק, בלי לעשות תשובה.] מחבב את השפויים, ומדמיין חלק מהגולשים בגיל 40 או חמישים כשמעמתים אותם עם הדברים שהם כתבו כשהם היו בני 20 ומשהו.

גם אני מתגעגע אליכם, אתם מאד קרובים ללבי. אפילו ל@איגרא אני מתגעגע, למרות שהוא תמהוני.

אבל אתם יודעים מה אומרים חברים, לא מדברים בעת שהמשא כבד. ואצלי ברוך השם המשא כבד מאד, ותכבד העבודה מאד כמו שאומרים. בין כיף לכיף, אני נדקר בלבי בין המשוכות של החיים. דילגתי מעל משוכה אחת? סבבה. עכשיו היקום ידקור את תקוות עולמים בדיוק בגב. זה נורא. שאני לא יודע איך, אבל כל פעם שאני בטוח שהנה, משהו מסתדר לי איכשהו, הצלחתי לעשות משהו מועיל, המקווה ריק ואפשר לטבול בשקר בלי כל מיני דוסים מדובללים שיושבים שעות בבור ופולטים אנחות רווחה מוזרות, או ירדתי קילו שלם בחמישה ימים בזכות דיאטת האינסטנט לאנורקסיה שרקחתי לבד (מי שרוצה שתפנה אליי בפרטי, תוצאות מובטחות) - אני שוב פעם מקבל אגרוף ידידותי מהעויילם בין העיניים. "השתגעת?", מהדהד בקול צחוקו הסדיסטי. "הכיף רק מתחייייל, תקוות עולמים!". "אבל, אבל", אני מגמגם בשיניים חשוקות.  

נו, מה אומר לכם חבריי ואחיי, ידידי נשמתי, אלוהים בהחלט לא שכח את הרשעים. מנסים להשיב אותי לאור, מנסים. איך דרש רבי שמחה בונים מפשיסחה על הפסוק 'עפר תאכל כל ימי חייך'? שהשם משליך את הנחש לכל הרוחות, כי העפר בעצם מצוי בכל מקום, לכן לנחש לעולם לא יהיה שום מחסור, יהיה לו הכל בכל מכל כל. וככה בעצם אלוהים מראה לו שהוא לא רוצה לשמוע ממנו כלום לעולמים.

מה אספר ומה אדבר לפניכם חברים, החיים מלאים קשיים - אבל זה היופי שלהם, ובזה קסמם. מילא, נכון שאני כשלון חרוץ, נכון שאני שלימזלניק, נכון שכל דבר טוב נשמט מידיי, אבל כל מה ששברתי, אני עד אתקן! פעם הייתה לי נשמה נאה וגבוהה מאד. אבל אז קלקלתי אותה הרבה, והיה מה דהוה. לא חשוב, אני תמיד מסתכל קדימה והלאה. הרי, אין באמת עבר, אין באמת עתיד. יש רק את ההווה. אנחנו תהליך טבעי ומתמשך, שסופו מוות. כל יום אנחנו מתקרבים אל הכליון, ואני מפסיד ומבזבז את ימיי ושנותיי ולא תופס שום דבר טוב.

נו, מילא, אתם יודעים מה מנחם אותי? אספר לכם! אמא שלי תמיד אומרת שחמור ישאר חמור גם תפזר עליו אבק כוכבים. אתה יכול להיות מלומד כמו אלוהים בעצמו, אבל החלוקה קבועה מראש. אם אתה חמור, תשאר חמור! אבל אני, אני בכלל לא נולדתי חמור. נולדתי שה רך ועדין. מה שהיה אחר כך אולי גרם לי להדמות לחמור, אבל ברגע שיפלו הקליפות והמסכות, יתגלו החיים! אני רק מקווה שלא הייתי כל כך הרבה זמן בחושך שאני אחשוש ואפחד מחיות ממשית. יש כאלה אנשים. עבודה-נישואים-מוות, מכירים? לא, לזה אני לא מוכן, בשום פנים ואופן לא!

איפה היינו? אז ככה, לא נעלמתי, אני עדיין קורא פה ככה ועדיין מפנטז על הנסיכה שלי. כשאני אמצא אותה, אז כבר בכלל שום דבר לא ישנה! אני אחזור הביתה, ומספיק שתתן בי מבט אחד בעיניה היפות והעמוקות, ואני אהיה מוכן לקבל על עצמי מיתה משונה!

איך אני אוכל לכעוס אי פעם על הנסיכה שלי, לבוא אליה בתלונות ובטרוניות, חלילה לכעוס או להפגע? בחיים לא! אחרי שהחיים שלי היו רצף של טעויות ועיסה מרה ושחורה, אני אדע להעריך אותה באמת! כל מבט, את החן והחסד שלה, את העדינות והרכות שלה! רק נסיכה יכולה לרפא נדכא מצולק ופגוע כמוני. שערות לא שערות, שמלה פרחונית או לא, משקפיים או לא, היא שלי!

את התגובה שלך צריך ללמוד בבי"ס...אמונינוש

והיא תהיה שלך בקרוב! כמעין הנובע
תצליח בדרכך תקווה. כיף לקרוא אותך.
_הרגת אותי מצחוק!!לב טהור:)

חחחים...

ציף

בעעע

פסידוניתאחרונה

שיערות לבנות?יש סכוי שחימצנה במקום לנורידרחלולו
לא הייתי ממליצה להגיד על זה..זה ממש ממש יכול לפגוע בה ולגרום לה להתרחק ממך..בכלל לא קל להפתח ולהרגיש בנח..ואם היא כבר הרגישה בנח-אז יהיה מאוד קשה להרגיש ככה שוב איתך..אין לי פיתרון בשבילך.מקסימום תרמוז כזה בלי שתשים לב כבדרך אגב"וואלה אתם הבנות איך אתן סובלותתת בטח ..שמעתי מחבר של חבר שחברה שלו מורידה וטא טא.."קיצר באיזה שהיא רמיזה..אבל יש מצב ענק שהיא תפסול אותך על מוזרות חחחחח .בהצלחה לך.
הפתעה!אביגיל.
לנשים במצבן הטבעי יש שערות גם על הידיים.
ולא, זה לא מעיד על הזנחה.
זה מעיד על תרבות שמקיפה אותנו וגורמת לנו משום מה לצפות למשהו אחר.

כל עוד זה לא קיצוני ולא מפריע לה אין סיבה שהיא תוריד.
ובד"כ מתרגלים לזה בקלות.
בסה"כ זה מאוד נשי ומתוק.

בהצלחה
מתוק?נשי?אוקיירחלולו
כאילו ברור שלא נח לי עם התרבות של הורדת שיערות.זה כואבבבב לייייי.וברור שהייתי מעדיפה עולם שאין כזה דבר הורדת שיערות

אבל בעיניים שלי לא להוריד שיער זה לא אסתטי.זה דוחה
שימי לב להבדליםאורה2x
ייתכן שיש נשים עם שיער רב שאכן שצריכות להוריד כדי להיראות נשיות ואסתטיות יותר (בעיני עצמן ובעיני הסביבה שהפכה לאובר שיפוטית)

אבל
וכאן תשימי לב, בגלל שאותן נשים שעירות (לכאורה!) מורידות והופכות לחלקות אין זה אומר שאלו שיש להן שתיים וחצי שערות בלונדיניות על היד הן לא נשיות ודוחות ולא אסתטיות!

הבעיה היא שביחס לחלקות הן "שעירות".
צריך לדעת להפריד.. זה שהיא לא מורידה לא הופך אותה למוזנחת אלא פשוט לאחת שלא צריכה להוריד.

אם פותח האשכול היה כותב:
מפריע לי שהיא לא בדיאטה! כל הבנות בדיאטה תמיד ורק היא לא.. איזה מין אישה היא??
מה הייתם עונים? אוי לא איזה דוחה. או - תקשיב היא כנראה רזה ולכן היא לא צריכה דיאטה.

הגבתי לך, אבל זה מופנה לכמה וכמה מגיבים כאן
רק כדי לאזן.בת מלך =)
לא רק בנות שעירות מורידות.
ז'תומרת> חלקה=בת שעירה/בת שהולכת אחרי ה'תרבות המערבית'.

זה פשוט גם על הסקאלה של הטיפוח.
יש בנות שמפריע להן, ולכן הן מורידות. שזה אחלה!
ויש בנות שזה לא מפריע להן, ולכן הן לא מורידות. שזה גם אחלה!

זה כמו שיש בת שמבחינתה חובה להתאפר כל יום.
יש בת שרק לקראת אירועים מיוחדים.
ויש בת שבכלל לא מתאפרת.

והכל לגיטמי וטוב!(:

אין עניין להיכנס למה כן/לא מורידה. ומה יותר טוב ולמי.
מיותר לטעמי.

(אגב, הגבתי לך כי כתבת כמה פעמים שלבנות שעירות זה מובן וכו'..)
אוהו תודה! אורה2x
תגידו, מרגיש לכם/ן בנח לדון פה בפורום של בנים ובנות*צועד*
על הורדת שיערות?

נשמע לי לא צנוע😐
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך