שבעה נקייםליוור

בדקתי קצת את הנושא ולהפתעתי זה בכלל לא מה שחשבתי. 

הדין בתורה לגבי נידה הוא שאישה סופרת 7 ימים מהיום שראתה דם. כלומר, אם קיבלה ביום ראשון, ביום ראשון הבא היא טובלת (ביום השמיני). 

יש פעמים שהדם לא מפסיק, או מתחדש, ולכן בתורה מפרטים על שני מקרים:

א. זבה קטנה- ראתה דם יום אחד ב-11 הימים מתחילת המחזור (זו נקראת תקופת הזיבה), והדין הוא שהיא              טמאה באותו יום, ואז יכולה לטבול.

ב. זבה גדולה- ראתה דם יותר משלושה ימים רצופים בימים 11-18 מתחילת המחזור (לאחר שכבר טבלה לאחר          שבעת הימים של טומאתה). הדין לגביה הוא שהיא צריכה לספור שבעה ימים נקיים מרגע שפסק הדם, ורק אז           היא טהורה. כאן למעשה יש "שבעה נקיים".

חז"ל ראו שיש נשים שמתבלבלות ומחשיבות את עצמן זבה קטנה או נידה רגילה כשהן זבה גדולה, ולכן תיקנו שבכל מצב סופרים שבעה נקיים. הדין הזה נקרא "חומרה דרבי זירא".

החומרה הזאת הוגדרה על ידי הרמב"ם כ"חומרה יתרה", ועל ידי הראשונים כ"חומרה אחר חומרה", ולמרות זאת נפסקה להלכה בשולחן ערוך.

חיפשתי קצת ויש "ארגון" שעוסק בנושא (בעיקר רופא ורבנית), ואפילו יצא על זה ספר, על הבעיות הרפואיות מבחינת הריון שזה גורם, בעיות ביחסים בין בני הזוג, הכשלה הלכתית וכדומה. זו הכתובת:

http://www.tehora.co.il/index.html

יש לדעתכם מקום לביטול המנהג? לפחות באופן אינדיוידואלי?

[מחקו ההודעה הנ"ל מקודם. בינתיים, שיחזור התגובה]ד.

שום "הפתעה"..

זו רק שוב דוגמה, איך בנושאים הכי חמורים של יהדות, אנשים מביעים דעה-הלכתית, מתוך "דילוג" קליל על כל דורות הפוסקים ודורות ישראל, בלי הכרה מעמיקה של הענין ושל דרך פסיקת ההלכה בכלל, של ערכם של גדרים וכו'.

כל מי שלומד הלכות נידה במסגרת תכנית הלכה באיזה כולל, לומד סימן ראשון בטור שו"ע את סימן קפ"ג, ויודע על "נידה", "זבה קטנה" ו"זבה גדולה".

ואח"כ לומד הלכות נידה, כולל החיוב תמיד בשבעה נקיים אחרי הפסקת ראייתה, ולפחות אחרי מספר ימים (4-5), ללא קשר מתי ראתה.

והטעות שטעית אפילו בהצגת העובדות ההלכתיות, מראה רק כמה יסודית ההלכה הזו. אם אפילו בכך טועים, כמה יטעו בחשבונות מסובכים מאלו, ויהרסו חלילה את כל טהרת בית ישראל.

שלא כמו שכתבת: זבה קטנה זה לא אחד עשר יום מתחילת המחזור, וזבה גדול ה זה לא מ11 עד 18.

באופן בסיסי, שבעה ימים מאז שראתה נקראים ימי-נידה. ועוד 11 יום אח"כ ימי זיבה, שבהם אם תראה יום או יומיים תיקרא "זבה קטנה", ושלושה ימים, "זבה גדולה". 

לפי הרמב"ם, תמיד מונים אחרי ימי נידה, אחד עשר ואז שוב שבעה וכו'. יוצא שאשה שעובר אצלה זמן ממושך בין ראיה לראיה, תהיה בחלק מהזמן "נידה" ובחלק "זבה". רש"י ואחרים חולקים, שאין ימי "נידה" חוזרים אפילו משכו ימי זובה חודש או שנה, עד אחרי שתטהר ותספור שבעה נקיים, ואז יחזור המנין דלעיל.

אז כבר זה משנה את חשבון הספירה.

כמו כן, יש הבדל בין "דם טוהר" לדם טמא. וחששו שמא תראה דם טוהר כל ימי נידותה, ובשביעי דם טמא, שאמורה לספור שוב שבעה נקיים, ותתבלבל כאילו יכולה לטבול באותו ערב. אז החמירו על כל מראה דם אדום.

וכדי שלא יבואו לטעות בין ימי נידה וימי זיבה, "הוסיפו חומרא אחרי חומרא" (ולא כמו שהבנת, כאילו הרמב"ם והראשונים כתבו באיזה סגנון "עיתונאי", "חומרה יתרה".. כאילו זה לדעתם יותר מידי חומרות.... בדיוק ההיפך: הם רצו להראות כמה הנושא הזה קריטי, ולכן הדגישו עד כמה ראו להחמיר בו. ושהשו"ע לא פסק "למרות זה", אלא בהמשך ישיר לדבריהם) עד שאמרו שאפילו רואה טיפת דם כחרדל תשב עליו שבעה נקיים.

והחששות הן לא רק מה שציינת, אלא עוד כמה וכמה.

ויסוד הדבר בדברי רבי זירא, "בנות ישראל החמירו על עצמן שאפילו רואות טיפת דם כחרדל יושבות עליה שבעה נקיים". לא כי ראו "שיש נשים שמתבלבלות".. כאילו משהו צדדי כזה....

ודבר זה מובא בגמרא כדוגמה למה שאמרו שאדם יתפלל מתוך "הלכה פסוקה", אז זה מובא כהלכה פסוקה.

אין חולק ואין מערער על כך. לא בראשונים ולא באחרונים. ואיש לא יכול לערער על כך.

אז לשאול על דבר כזה בפורום "אם יש לדעתכם מקום לביטול המנהג" (שהוא הלכה פסוקה), זה כמו לשאול אם יש "לדעתכם" מקום לביטול האיסור לנסוע בשבת ברכב, כי זה כבר לא ממש מאמץ להדליק אש....

ואף "רופא ורבנית" לא יכולים לבטל דברי כל גדולי ישראל, ראושנים ואחרונים, והנהגת ההלכה של כל בית ישראל.

זה רק מבזה את עצמם. חוסר הבנה מינמלית במשמעות של תקנות ישראל, של חומרת הלכות נידה, ושל החורבן שזלזול בדברים כאלה גורם. כולל - ובעיקר - מה שהם כביכול מתיימרים בשמו, "הכשלה הלכתית" והרס התא המשפחתי. ב"ה, בעם ישראל היו הריונות יפים מאד בזכות השמירה הזו, וילדים טהורים.

ודווקא חוסר היכולת להתאפק לצורך הגברת הערך הרוחני הטהור של בנין בית-ישראל, הוא שגורם ישירות להפיכת המוסד הזה למשהו נהתני-חיצוני בעלמא, ול"פיתרון" בעיות של הריונות ע"י כך שלא כ"כ מעוניינים בהם... כי שהמציאות מראה, אצל מי יש יותר ילדים - מי ששומרים טהרת המשפחה להלכותיה, או מי שחלילה לא, ר"ל.

אם "רופא", היה כותב ברמה כזו על משהו ששייך למקצוע שלו, יש להניח שהיו שוללים את רשיונו הרפואי. 

מוטב להניח פסיקת הלכה לגדולי עולם, ולמסורת הפסיקה בישראל.

ואשרי מי ששומר כראוי הלכות נידה, מתוך אידיאליזם של זהירות בטהרת בית ישראל.

[ומי זה "ליוור" - לפי עיון בהודעות קודמות בכרטיס? האם אשה שכותבת ב"הריון ולידה", או איש שהלין על אשתו בפורם זה?]

זו כתליוור
עבר עריכה על ידי ליוור בתאריך ה' באב תשע"ו 12:49

זו באמת כת...gps

כת מטורפת, שכל עניינה להביא להרס היהדות. לבזות את התורה המצוות, חז"ל וכל מה שקשור.

מציעים לערוך "רפורמה" בדיני טהרת המשפחה. כנראה שזה מה שאתם, רפורמים.

די, שחררו אותנו כבר. 

כן.ליוור

גם רפורמים מופיעים בספרים שאתה מונע מילדך לקרוא?

ולא הגבת לרעיון הבסיסיליוור

שהוא- חומרה מתסכלת שניתן וצריך לבטל. 

1. זה שטעיתי במספר הימים או ביום שמתחילים לספור בו, לא רלוונטי. עזוב את כל החישובים.

2. ברור שאצל מי ששומר יש יותר ילדים, כי הם אלו המקיימים אורח חיים דתי שבו להולדת ילדים יש ערך. מי ש"חלילה" לא, ברוב המקרים רוצה פחות ילדים או שלא רוצה בכלל.

3. הרס התא המשפחתי לא רלוונטי. לא יקרה כלום אם יקיימו יחסי מין שבוע יותר.

4. "אין חולק ואין מערער על כך. לא בראשונים ולא באחרונים. ואיש לא יכול לערער על כך". אני מערער על כך.

5. מה הבעיה לשאול אם יש לבטל את האיסור לנסוע בשבת? אסור לדון בשום דבר? להפך, אם תביא נימוקים טובים זה יגרום לקיום המצווה באופן יותר שלם.

5, וגם בהקשר למה שכתבת קודםגפן36
אין מקום לשאול האם ניתן לבטל דיני תורה.

זה דיון שאין לו מטרה.
התורה קיימת כפי שהיא. כך ניתנה לנו.
אתה יכול לשאול מדוע עלינו לקיים מצוות, אבל אם ההנחה היא שעלינו לקיימן אין מקום לתהות על מצווה זו או אחרת אם יש צורך לקיימה או לא.
לפי התורה שניתנה לנו יש לשמור שבעה ימים מהדימום, ללא שבעהליוור

קפץליוור

לפי התורה שניתנה לנו יש לשמור שבעה ימים מהדימום, ללא שבעה נקיים. אפשר לדון על דעת חכמים.

זה לא נכון.ד.

א. גם לפני מנהג בנות ישראל הכולל ותקנות חכמים, צריך לא פעם לשמור בדיוק כמו שהיום.

ב. לפי התורה שניתנה לנו, יש "ועשית ככל אשר יורוך" - ויש חיוב לשמוע גם לתושבע"פ, הכוללת סייגות, תקנות, גזירות - וגם היא תורת ה'.

ג. הסייגים הללו, כשמם, הם בדיוק כדי לא להגיע לאיסור חמור, שבנידון זה קל מאד להגיע אליו ח"ו, וכמעט לא מציאותי להבחין במה שצריך, בוודאי לא לאנשים/נשים רגילים/ות.

אשר על כן, יש פה שמירה בסיסית על התקיימות הדין הזה, היסודי, בעם ישראל. 

השאלה היא אם יש הנחה שצריך לשמור על ההלכהגפן36
הדרך שלנו לקיים את המצוות היא לשמור על ההלכה.

מה שאתה מכנה מנהג וחומרה התקבל להלכה, ולכן הוא הלכה בכל קנה מידה נתון.
היחידים שיכולים לערער על הלכה שהתקבלה פה אחד הם סנהדרין.

כך שהדיון שפתחת עובר לעסוק בשאלה האם יש צורך לשמור כל הלכה או לא.

אין ספק על כך שהדברים הם הלכה.
יש אולי בודדים שאת דעתם הבאת, אך היא לא רלוונטית כיום כי אין להם הסמכות לערער על הלכה שנפסקה פה אחד.
א.זו לא "חומרה מתסכלת"..ד.

אם ניגשים להלכה מתוך הבנה רחבה של משמעותה ושל טעמיה ותוקפה - אז עושים אותה ברצון, כאידיאל, גם אם לפעמים קשה. ובוודאי שלא "ניתן לבטלה". הלכה גמורה. שטעמיה היום לא פחות מבעבר, ובאופן מעשי, פעמים רבות גם אינה "חומרא" בלבד.

ב. הטעות שלך רלוונטית מאד. כי כל יסוד הענין הוא,שמלבד פעמים רבות שאכן בדיוק מעצם הדין המקורי נדרשת ההלכה בדיוק כפי שהיא נוהגת, כנ"ל - הרי שהטעות בחשבונות אלו ובמראות, שהם דברים המסורים לרבים, כפי שעומד ביסוד "חומרת רבי זירא", היא בלתי-נמנעת, ובנושא חמור-שבחמורים. והטעות אפילו בהבנת החשבון הבסיסי על ידך - עוד לפני שכל אחת תצטרך לעשות את החשבונות, הרבה מעבר למה שהיום, כפי שקצת פורט לעיל - רק ממחישה את יסוד הענין.

ג. צורת הכתיבה: מי "שחלילה" לא - רק מראה על היחס להלכה. כשדנים על הלכה כאילו בתור "דיון עפ"י מקורות", ובוודאי כשמביאים את זה לפורום שבסיסו שומרי הלכה, צריך מכנה משותף של חרדת קודש בפניה. 

ד. ומה שכתבתי לגבי ילדים, היה די מובן: הרי אחד ה"נימוקים" היה כאילו בעיה בהריונות.. אמרתי שלמעשה מי שיש לו הגישה ההלכתית, לא במקרה גם השאיפה לריבוי ילדים קיימת יותר בד"כ. ומי שמוכן לגרום להכשלה המונית בנושא טהרת המשפחה, זה מראה על סדרי עדיפויות ומה הוא מבין במושג המשפחה. ובסוף, תפיסה כזו גם גורמת ליחס לענין הילדים, כמו שכתבת. כי המשפחה אינה נתפסת כאידיאל ראשי, יותר הנהנתנות הזמנית. אז שלא ייתלו בצידקנות ב"הריונות". ולבעיות ספציפיות בנושא זה, יש הרבה פתרונות רופאיים/הלכתיים.

ה. "הרס התא המשפחתי", זה כמובן לא בגלל מה שהבנת. אלא בגלל הזלזול בטהרה, והמוכנות לוותר בשביל הצד החיצוני, שחשוב בהחלט במקומו, על יסוד האידיאל של הקדושה.

ו."אתה מערער".. זו כמובן בדיחה. אם היה דיון על דעות באיזה נושא פופולרי, כל אחד יכול לערער. אם דנים על מה ההלכה אומרת, צריך להיות מומחה לנושא. אתה כמובן יכול לערער גם על "תורת היחסות" למשל.. 

ז. אין בעיה לשאול - אם זה בתום-לב - למה יש איסור לנסוע בשבת. אבל לחשוב שדיון האם מבחינה הלכתית זה ניתן-לשינוי, הוא דיון בפורום של לא גדולי הלכה, זו הטעות.

ולגבי "אם תביא נימוקים טובים", אכן זו הסיבה שעניתי בפירוט לעיל. לא כי אני חושב שיש אפילו "קמצוץ" בחוצפה של איזה "רופא ורבנית" לערער בהלכה על כל הפסיקה, אלא לטובת מי שזה יוכל לעזור לו להבין יותר את הדברים. ועדיין יש בכך הרבה מה להאריך, ולא זה המקום. הלכה, זה לא איזה ספורט-מקומי. צריך להעמיק ביסודות.

חומרה שהפכה להלכה. אין מקום. לא יזיק ללמוד עודכרבולת
זה כבר מזמן לא מנהג, אלא הלכה לכל דברגפן36
שהתקבלה בכל עדות ישראל. וזה ידוע שנוהגים כיום כזבה ולא כנידה על כל דם שהוא.

אין דבר כזה לבטל הלכה באופן אישי.
האפשרות היחידה לחזור לנהוג כפי שכתבת היא כאשר תהיה סנהדרין. אם הם יחליטו שכבר אין צורך בהלכה זו, כי הטעמים לקביעתה בטלו, אז הם יכולים לבטל אותה.

עד אז לא, בטח כשהטעמים לא בטלו.
מסכימה עם התגובות שמעלייקורנפלקסאחרונה

אבל בלי קשר- זה לא מה שפוגע בכניסה להריון.

זאת אומרת- כן זה יכול לפגוע אם למישהי יש מחזור קצר ודימום של יותר מ7 ימים ואז הביוץ יוצא בתוך ה7 נקיים

אבל יש המון דרכים לטפל בזה- גם בצורה טבעית וגם הורמונלית וזה עובד.

בעית פוריות שמעבר לזה זה כבר לא קשור להלכות טהרה...

לכן קשה לי מאוד להאמין שרופא אמיתי הוא חלק מזה

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך