אייכה...
מה אתה מכניס לתוכך ומה יוצא ממך. לא אני לא קשוב.
הכאב הוא גזירת גורל. על מה תכאב זאת בחירה שלך.
לכאוב על הריחוק מה' זה עניין גדול, זה שייכות, זה הודאה על האמת.
על מה אתה בוחר לכאוב במקום זאת?
נפלת?
- כן.
למה אתה לא מתפלל על זה?
- קשה לי.
עם מה.
- האמפתיה, הורגת אותי. הייתי שם, אני רואה דברים שאני לא יכול יותר להתכחש אליהם, להאשים את עצמי בהטיה ריגשית, הם שם. הם צועקים.
....
- רציתי להתבודד, אבל בפעם האחרונה שהייתי שם ראיתי דברים קשים. חלקת אלוהים הקטנה שלי ראתה דברים קשים, איך אני יכול להתפלל שם? לדעת שאני לא היחיד שנפל שם זה דבר אחד, לראות את זה זה חוויה אחרת.
ראית?
- כן. לא פעם ראשונה אבל הייתי חד כתער, בהן צדק! הפעם החושים לא היו מעורפלים ו—
אז בחרת לראות.
- לא בחרתי לראות, כן בחרתי להרגיש.
להרגיש זה לא רע.
- זה קשה.
אתה תקום, אתה תתגבר.
- זה כלום, זה היה כלום. אנשים יושבים לצידי, מדברים צוחקים, עיוורים. נוף אחד! מקום אחד! בחיי, וכל אחד רואה תמונה שונה ב-180 מעלות.
מה מפתיע אותך? מה חדש לך?
- הייתי צריך לנקות שם, בשביל מי שלא היה יכול אחריו. זה לא היה בסדר להשאיר את זה ככה.
זה לא זבל שלך, זה לא המחלות שלך.
- צריך לחשוב על העולם, צריך לחשוב על אחרים. אם אתה בוחר להרגיש. צריך להשפיע, צריך לתקן, גם בחוץ, תיקון כללי, ועל ידי זה גם אתה נעשה לך תיקון פרטי.
לא מתאים לך לדבר ככה.
- יש לך יותר כוחות יש לך יותר אחריות, ככה זה עובד. זה לא שאני רוצה בזה.
סתם טריגר מטומטם מה אתה מתרגש.
- צריך לשמור על הילדים של האנשים הנורמלים, הם לא צריכים לראות את זה, הם לא צריכים לתהות על זה, ההורים שלהם לא צריכים להרגיש את חוסר הנעימות הזה כשהם מנסים למנוע מלצלק את התמימות שלהם מצד אחד, ולא להפחיד אותם ולא לצלק חלקים אחרים מצד שני.
- רחוק הלכת, מה זה עפת.
לא! זה בדם שלי! אני הייתי הילד הזה! אני הייתי הם. אני רואה את העיניים האלו והאצבע החצופה והסקרנות הפזיזה.
- העולם לא מקום סטרילי ואין משהו שאתה יכול לעשות עם זה.
זה לא אומר שאי אפשר קצת יותר, נקיפת אצבע, שינוי קטן, מה שאפשר לחסוך מהם... הם שוגגים... והסבתות הרוסיות החביבות... והג'נטלמנים, והזוגות הצעירים, והנוער... אוי הנוער. זה לא נעים לראות אנשים מגולחי ראש עם עיניים אדומות והיפראקטיביות ולעבור לצד השני של המדרכה. אין להם את הכלים, אין להם את החמלה. הם קשי יום לא פחות.
- זה הכל אישי, אל תקשקש לי עכשיו שאכפת לך.
אכפת לי!
- לא נשאר ממי שיהיה אכפת לך.
זה לא נכון, זה לא צריך להיות הדדי. אני מול בורא עולם. אני מוכן להתבזות שוב ושוב ושוב ולעשות את הבחירה הנכונה מול אלוקיי.
- ממש קדוש
...