עוד בענייני פעוטות שאוהבים לאכולמבשרת ירושלים

יש לנו פעוטה מתוקה בת שנתיים

שפשוט אוהבת לאכול מהרגע שהיא התחילה עם זה (סביב חצי שנה)

היא כל הזמן מבקשת לאכול

כשמתעוררת, כשאני במטבח, כשאני שותה משהו,

כשהולכים לקניות, כשאני מאכילה את אחותה...

ותמיד היא תבקש עוד 

ותאכל הרבה מכפי שאני חושבת שהיא צריכה.

אני רואה את זה תמיד כשמגיעים ילדים אורחים

אני מוזגת לכולם אוכל

והיא מתיישבת איתם ואוכלת

הם אוכלים לשובע

ורצים מהר להמשיך לשחק

אבל היא ממשיכה לשבת עם עצמה ומבקשת עוד ועוד..

וזה גם הרבה פעמים בקטעים לא נעימים

שאנחנו אצל אחרים

והיא רוצה אוכל משם או אוכל שמישהו אחר אוכל...

אני ממש לא יכולה לאכול שום דבר בחברתה

כי היא תמיד תבקש

ולא שיש לי בעיה לתת רק שלפעמים אני חושבת

שזה מיותר

היא סיימה ארוחה מלאה לפפני חצי שעה..

וכמובן שאני גם לא רוצה לשבת לאכול מולה

כשהיא מתבוננת ולא מקבלת...

זה לגמרי נראה לי משהו רגשי

שהיא צריכה בטחון באוכל דרכו

אבל אני לא מצליחה להסביר אותו...

מכירים את התופעה?

יש לכם רעיון איך לעזור?

מנסה..אמא_מאושרת
נשמע לי מוכר מהגדול שלי
עכשיו הוא בן 3 וזה כבר לא ככה, אבל דיי הרבה זמן הוא היה סביב האוכל ממש כמו שתיארת
תמיד רוצה, תמיד עוד ובנוסף- בולס את האוכל כאילו לא אכל חודשיים (כשהארוחה האחרונה היתה לפני עשרים דקות..)
האמת היא שאני לא עשיתי עם זה כלום, נתתי לו כמה שהוא רצה. הוא גם רזה יחסית אז זה פחות הטריד אותי (חוץ מעניין הבליסה שניסיתי לומר לו, שצריך להנות מהאוכל ולא לדחוס כמה שיותר מהר לפה..)
עכשיו זה כבר לא ככה, וזה ממש עבר לו לבד, למרות שנשארה לו הסקרנות לגבי טעמים- רוצה לטעום כל דבר חדש, שבעיניי זה מבורך..

אם בכל זאת זה מרגיש לך מגיע ממחסור ריגשי הייתי מנסה אולי דיקור סיני או הומיאופתיה.
הבת שלי גם ככה ,בת שנתיים *כוכבית*
עבר עריכה על ידי *כוכבית* בתאריך ז' באב תשע"ו 00:45
אני התייעצתי עם חבר של המשפחה (שהוא פסיכולוג ילדים)
והוא אמר שצריך לשים לב אבל זה לא מדאיג,זה סקרנות..של הגיל!
-הבת שלי דובי קטן..לכן קצת דאגנו-
בהצלחה!
כמה דברים וקצת הזדהות..פרפר לבן
אז גם הבת שלי רוצה כל הזמן לאכול וטוענת שהיא רעבה. למזלי היא רזונת אז מבחינתי שתאכל כמה שהיא רוצה.

אבל!
אני משתדלת ליצור סדר בארוחות.
ארוחות אוכלים במשותף. אין מצב של אחד אוכל ושני מסתכל (גם לא אבא ואמא. אוכלים יחד כולם)
כשהיא אומרת שהיא רעבה אני מציעה פרי או ירק וגם שתיה. לפעמים בעיקר בגיל הקטן הם לא מזהים את התחושה בבטן כרעב ולא יודעים להגדיר אותה והם צמאים ומפרשים כרעב.

ולשחרר. תני לה. אל תצרי שליליות סביב האוכל.
ממש תודה על ההזדהות ועל התשובותמבשרת ירושלים

אני אפתח בוידוי קטן-

שממש קשה לי עם אנשים שמנים

לא עם המראה, אלא עם מה שזה משדר

איזשהי חוסר איכפתיות מהגוף

וממה שאני מכניס אליו..

זה תמיד דחה אותי.

לא משנה

שהקב"ה גלגל ככה

והתחתנתי עם אדם שהוא קצת שמנמן

ולא תמיד אכפת לו מה הוא מכניס לגוף

והמשפחה שלו בכלל דובונים;)

אז אני פשוט פוחדת

שהיא תהפוך להיות שמנה...

ואני נגעלת מהתכונה הזו 

שכל הזמן מחפשת אוכל וחושבת אוכל

ובוכה אם היא לא מקבלת עוד קוביית שוקולד בכי תמרורים

ושתבינו שוקולד הוא נדיר פה

רוב הזמן זה בכי על עוד תמר

ועל עוד קרטיב שאני מכינה מרכז תפוחים טבעי...

אבל יש גבול..

אי אפשר 10 תמרים

ו-3 קרטיבים

כשלפני 10 דק' סיימנו צהריים...

אז אולי זו עבודה מול עצמי?

איך אני אעשה את זה?

ואני נורא רוצה לשחרר...

באמת!

זאת לגמרי עבודה מול עצמך.פרפר לבן
שמן לא אומר לא אכפת לו.

אדם שמן לא אומר שהוא אדם שמזלזל בבריאותו או שלא אכפת לו מהמראה שלו.
ואם מראה של אנשים שמנים מגעיל אותך ודוחה אותך תעשי שינוי במחשבה.
כי אדם נמדד על פי מידותיו ומעשיו ולא על פי מראה חיצוני..
חובה עבודה מול עצמך! שמנים זו גם נטיה.. כמו גבוהאורין

נמוך, כפוף מתולתל וכד' וגם לאכול יותר יכולה להיות נטייה. וזה ממש לא מגעיל, גם אם לא מוצא חן בעינייך אישית.  אז כדאי לעבוד על עצמך שגם אם זה לא הטעם שלך- זה ממש לא נורא. גם ביחס למשפחת בעלך וגם לבת. מותר לה לא להיות רזה (למרות שלגמרי לא  בטוח שלא תהיה כזאת. אבל לא להיבהל מהאפשרות).

בתור מישהי מלאה... מהרהורי ליביהודייייי

אני מזדהה איתך מאד! 

גם לי יש היסטריה סמויה כזאת שיהיו לי ילדים שמנים.

(מפחדת בעיקר מהבעיות החברתיות שזה יוצר בגילאי היסודי, מהביטחון העצמי)

אני חושבת שהגישה שלך שזה מראה על חוסר אכפתיות וכו' - שגויה!

זה כמו לראות אדם מעט עצבני, ולומר שהוא לא רוצה לעבוד על המידות... 

אלא שבגלל שזה בא לידי ביטוי בגוף עצמו, יש לנו פחות יכולת הכלה ואמפתיה כלפי שמנים.  כאילו מהם היינו מצפים למגר את המידה הרעה שלהם (בשונה מכל בעלי מידה רעה אחרת) זו עבודת מידות כמו כל מידה -- תאוות האכילה. וזו עבודה מאד מאד קשה! עד בלתי אפשרית (במקרים שזה מושפע מגנטיקה חזקה וסיבות הורמונליות וכו') אז קודם כל תתחילי לשנות תפיסה בנקודה הזאת. במיוחד אם יש לך קרובי משפחה, בעל, גיסות וכו' - תתחילי להבין שהם אנשים לא פחות טובים ממך. זה נסיון גדול מאד. ולהסתכל עליהם יותר חיובי

והדבר העיקרי - 

לדעתי אחת הסיבות הכי גדולות להשמנה (לא מחקרית, אלא מנסיון אצלי, ומדיבור עם הרבה) היא חוסר היכולת של הסביבה לקבל אותם כמו שהם. ובעיקר - מכיוון אמא!!!

אמא שאומרת לילד לא לאכול כי קשה לה לראות שהוא שמן. יוצרת אצלו חוסר בטחון עצמי, ייאוש מעצמו, תסכול.. ולאן הוא ימלט? שוב לאוכל... כי זה הנסיון שלו!

במקום זה צריך ליצור הרגלים נכונים, ושלא יהיו בבית מלא ממתקים ודברים משמינים

[כן, זה לא חכמה שבגלל שאחים שלו רזים לדוגמא, הם יכולים לאכול המון חטיפים (או תמרים זה לא משנה) והוא - גם אם לא אכל שבוע - יסתכלו לו בצלחת!! המצב הזה מחמיר את ההשמנה.]

שימי לב - הוא עוד קטן, אבל החוויוה שתצרי אצלו בנפש בהקשר למזון, שמנסים לחסוך ממנו אותו - תחקק בו לכל החיים, ועלולה להחמיר מאד את המצב.

בהצלחה!

אני רוצה להסביר משהו קריטי לך ולפותחתנשואה+2
הבן שלי מגיל חצי שנה אוהב לאכול. הבעיה שלא הבינו שהוא לא צריך כמויות מסחריות. נכון שלא צריך לחסוך ממנו אוכל אבל צריך מינונים ... וזה חשוב!!!! הרגלי אכילה נכונים זה לכל החיים. זה התחלת גבולות ברורים. במקרה של הבן שלי הוא לקח את האוכל צעד קדימה והפך אותו למנגנון הגנה. קשה לו משהו כמו עייפות תני לי אוכל.אני קבלתי מכה תני לי אוכל. אני עושה בטיטול קקי תני לי אוכל. כל פעם שלא נעים לו הוא דורש אוכל. זה בעיני טעות !!!! הרי מה הוא צריך?? אוכל ? הוא רוצה שאני ישים לב אליו ויוריד ממנו את הגירוי הלא נעים. זה ממש קשה לדעת אצלו אם זה המנגנון הגנה או רעב ולכן יש לו לוז מוקפד של אוכל . אני לא מרשה לו יותר אוכל!!! ככה הוא רגוע יותר ונינוחה עם הגוף שלו.(אחרת הוא עושה בטיטול מלא קקי ויש לו רגישות מוגברת באזור ). צריך לא לפחד ולומר אתה לא אוכל עכשיו. ושתדעו שדברי מגובים באנשי מקצוע. אחות מוסמכת בטיפת חלב ומישהי שמטפלת בבעיות אכילה לנוער. כן הרגלים מגונים מתחילים הגילאים הצעירים. הסביבה לא מקבלת את זה שאני מגבילה אותו . אבל מי רואה את הסבל שלו??? את הצרחות והבכי שכואב לו באזור מרוב אוכל ... כאבי בטן וטיסוק אדום....
להיות שמן זה לא פונקציה של כמות האוכלחכמת ישישים

המדענים והרופאים עדיין לא מבינים לגמרי את כל הענין המורכב הזה.

אבל, יש כמה דברים שכן יודעים. היום יודעים שמה שמשמין זה לא כמות האוכל אלא סוג האוכל. ליתר דיוק: הפחמימות. רוב האנשים, ירזו אם יפסיקו לאוכל פחמימות [מאכלים מקמח וסוכר]. אפילו פירות יש לאכול בצורה מוגבלת. לא יותר משני פירות ביום -- כי הפירות מכילים סוכר. מותר לאכול ירקות [בעיקר ירוקים] כי הם מכילים מעט פחמימות. את הסידן אפשר לקבל מגבינה צהובה בכמות מוגבלת. מקסימום 8 "דפים" של גבינה צהובה. גם בסרדינים ובטחינה יש סידן. בחלב יש יותר סוכר. בשביל הרבה מהנוטים להשמין כמות הסוכר בחלב היא מוגזמת. אם אי אפשר, אז אפשר לקבל את הסידן מתוספי מזון שקונים בבית המרקחת. בדרך כלל, סידן סיטראט, מגנזיום וויטמין D. היחס בין הסידן למגנזיום צריך להיות יחס של 2 סידן ל- 1 מגנזיום. ביום יש לקחת 1000 מ"ג סידן ו-500 מ"ג מגנזיום ו-400 יחידות בינלאומיות של ויטמין D. את שלושת החומרים הללו אפשר להשיג בגלולה או בכדור אחד. כדאי אבל לחלק לפעמיים או שלוש פעמים ביום כדי לא להכביד על המערכת הגופנית ולשתות עם זה כוס מים בכל פעם. מה שמעניין, אבל מרגיז, זה שהפחמימות גם מעוררות תיאבון לעוד.

קיצורו של דבר: מי שיש לו נטיה להשמין, אל יאכל: עוגות, סוכריות, שוקולד וכו'. אבל גם יימנע מלחם [גם מלחם מלא !], אורז, תפוחי אדמה, פסטה [איטריות], קטניות, דייסות וכו'. יש לצמצם את מספר הפחמימות ל-20 גרם ביום, ואם לא יורדים, יש לרדת ל-10 גרם ואף יותר וגם לא יזיק להיוועץ ברופאים כי יתכן שמדובר במחלה רצינית יותר. מותר לאכול בשר, ביצים, דגים ועופות כמעט בלי הגבלה. גם ירקות ירוקים כמו סלרי, פלפל, שעועית ירוקה,כרוב וכו'. מותר לאכול שומנים. שומנים הכי פחות משמינים !

תכיני לבעלך מאכלים טעימים מהרשימה המותרת ותראי שהוא כבר לא יהיה שמן [אם הוא יימנע מהפחמימות].

כמה דבריםבהתהוות

ראשית הזדהות, כי גם לי יש ילדון שאוכל המון, וגם לי קצת לא נעים שעם כל הברכה והחסד שבכך - יש גם קשיים שלי. לא תמיד פשוט לקבל כל כך הרבה ברכה משמים... אני מזדהה עם הקושי, וחושבת באופן כללי שנכון שתיתני לעצמך לגיטימציה לכך שקשה לך. זה בסדר. את בסדר.

לגבי לעבוד על זה - אדרבה. בשביל מה הגענו לעולם הזה אם לא בשביל לעבוד? הרי הנקודות האלה של הקשיים שפוגשים אותנו הם בדיוק המקומות שה' קורא לנו מתוך המציאות, מזמין אותנו למצוא את המסלול הפרטי שלנו לעבודתו --- אבל בחיוך ובשמחה, לא בביקורת עצמית.

אם את יכולה לאפשר לעצמך את זה אני ממליצה מאוד על תהליך אימון עם עירית לוי. יש לה גישה מיוחדת מאוד, שאני מרגישה שהיא פשוט נכונה ועובדת. למדתי ממנה המון.

נקודה קטנה אחרונה: האם עלה בדעתך שיכול להיות כאן עניין בריאותי? ניסית לבדוק? אני יודעת שיש כמה כיוונים אפשריים: פרזיטים במעיים, ענייני בלוטת התריס, ועוד. ניסית להתייעץ עם רופא ילדים?

הרבה הצלחה לך.

מזדהה עם הבעיה ועם מה שמפריע לך.כנסיאנונימי (2)

גם בעלי שמן וזה מפריע לי.

לגבי הילדה מכירה עוד כאלה בגיל הזה זה גם סקרנות ועוד דברים רוצים להיות גדולים..

זה נורמלי לדעתי במיוחד ממתקים ומתוקים.

גם לי היה ילד כזהאודי-ה
היום הוא אוכל נורמלי לגמרי.
תשתדלי לתת לה אוכל מאוזן ובריא כמה שיותר ומאוד יכול להיות שזה יפסיק בשלב מאוחר יותר.
אני לא ייחסתי לזה חשיבות וזה עבר.
גם לנו הייתה ועבר להחיוך-כוח י'
שלום.. כמה מילים..לפניו ברננה
נתחיל בהזדהות..
בני הבכור המתוק היה קצת כזה.. אני זוכרת שאחי קרא לו סיר בלי תחתית..

רציתי להגיד לך שהילדים שלנו בחושים המיוחדים שלהם הרבה פעמים עולים על חולשות שלנו ומתוך כך מחפשים צומת לב דרכם.
נראה לי שהבת שלך מאוד חכמה וקלטה את זה בגייל קטן.. היא מבינה שיש פה עניין לא סגור והיא בודקת האם את מוכנה להכיל אותה גם כשהיא הולכת לכיוון הזה..
אני מציעה לך להתייעץ עם מישהו שמבין ומכיר אותך (אמא,אחות, חברה, בעלת מקצוע)
לדעתי הדרך הכי נכונה היא לא להבהל. לשמוח בילדה כמו שהיא ולתת לה מלאאא אהבה.. בהצלחה!
אתם פשוט מדהימים! באמת!מבשרת ירושלים

כל מה שנאמר פה פשוט חשוב ומעורר אותי מללא למחשבה.!!!!

בעקבות ההתכתבות פה אמרתי לעצמי זהו היום אני משחררת...

לא מעירה, נותנת לה בכיף מה שהיא מבקשת...

וזה היה פשוט קשה!!

ואז הלכנו לסופר והיא ראתה שוקולד (היא לא באמת ממש מכירה את זה, טעמה פעמים ספורות)

והיא ביקשה אז קניתי לה ואמרתי שאוכלים רק בבית 

וכל הדרך היא דיברה וחלמה עליו

ובבית נתתי והסכמתי רק קוביה אחת

ואז היא רצתה עוד, אמרתי שזה לא בריא לה...

ולפני שהיא הלכה למנוחת צהרים

היא ביקשה פסטה לארוחת צהריים

אמרתי בשמחה ואכן הכנתי לה

ואז מיד אחרי הפסטה

הכנתי עוגיות לשבת

היא רצתה שוקולד צ'יפס לנשנש

ועוד ועוד ועוד

עד שנאלצתי לעצור אותה..

ואז פתחתי את המקרר והיא  ראתה גבינה

אז היא ביקשה גבינה

נתתי טעימה בכפית

ואמרתי שזהו..

ואז העוגיות נאפו

והיא כמובן רצתה לטעום...

אחת אחרי השניה

שלוש ברצף

עד שפשוט נגמר מה שהשארתי לנשנוש..

ואז נתתי לאחותה הקטנה אגס

והיא רצתה גם..

כל זה עד השעה 16 בערך...

שלא לדבר על הבקשות לצימוקים וחמוציות וחלב

שדחיתי...

ושלא לדבר על זה שלא הצליחה להרדם הערב

ואז התיישבה איתנו לארוחת גורמה עד 9 בלילה

כשהיא כבר אכלה קודם כמובן...

כמובן שאני מרגישה אחרי היום הזה

שלא באמת הצלחתי לעמוד במשימה שהצבתי לעצמי..

לגבי מי שהעיר, היא אכן ילדה מאד חכמה

וייתכן מאד שמרגישה את נקודות החולשה שלי...

האם לדעתכם לא הייתי צריכה להעיר בכלל??

אני לגמרי רוצה להגיע למקום כזה

אפילו לפחות אצלי בנפש..

ובהתהוות, מי זו עירית לוי

מה תפקידה בכוח?

אגב, אני נשואה לפסיכולוג

כך שיש מי שמנתח את העבר, העתיד והווה שלי כאן

וואו זה מתיש ומוכרבת 30

שילוב של "גם אני רוצה" ושל משיכה לא נגמרת לאוכל.

כשהיא תהיה יותר גדולה תוכלי להגביל אותה בצורה שהיא תבין "אני מרשה עוגיה אחת ביום. את יכולה עכשיו או אחה"צ". או "את רוצה גבינה? בשמחה, בארוחת ערב".

תוכלי גם בעתיד להסביר לה על אבות המזון ועל איך אוכלים נכון.

ובינתיים- אם יש דברים שנראה לך מזיקים לה- אז לדאוג שלא יהיו בבית או שלא יהיו בכלל בטווח הראיה שלה, ולהציע לה חלופות. "עכשיו לא אוכלים עוגיה, את יכולה לאכול מלפפון או גזר" (אצלי זה עובד...הן מכרסמות מלפפון בשמחה)

זה מאוד קשה לא להעיר. במיוחד שזה יושב לך על נקודה כואבת אצלך. אבל (ואני אומרת גם לעצמי...) כדאי להתגבר ולנסות לא להעיר. כי בסופו של דבר זה יכול ליצור ענין של מתח ומאבק סביב אוכל וזה מיותר לגמרי.

וואו, מעניין איך זה להיות נשואה לפסיכולוגבהתהוות

נשמע קצת מפחיד

וברצינות: למיטב ידיעתי (המועטת, אני לא מהתחום) פסיכולוגיה ואימון הם מקצועות שונים לגמרי זה מזה, באים לענות על צרכים שונים, עובדים בדרכים שונות, חותרים ליעדים אחרים... זה לא אומר דווקא שיש ניגוד ביניהם, אלא הם פשוט מכסים תחומים נפרדים.

כמו שכתבתי, עירית היא מאמנת אישית שאני אוהבת ומעריכה מאוד. את יכולה לקרוא דברים שלה בכל מיני מקומות ברשת, למשל כאן, ולראות אם דרך ההסתכלות שלה מדברת אלייך.

אני מציעה לך לראות את התגובה שלי למעלהנשואה+2
ולראות האם זה נכון לאכול כל כך הרבה הגילאים האלה... ואני לומדת גיל הרך.....
מה היא עושה בזמן אחר כשהיא לא אוכלת?הודלולה

היא משחקת? מפעילה את עצמה?

אני הייתי במרפאת הפרעות אכילה מסיבה הפוכה ושם הדגישו במיוחד לתת ארוחות מסודרות כל שלוש שעות.

יש לה סדר יום?

אוכלkk

אפשר לפתח איתה שיחה

כל מה שאמרתי -- זה ביחס לבעלך, לא הילדה.חכמת ישישים

מה שנוגע לילדה, קודם כל, חשוב לדעת אם משקלה תקין. אבל, בכל מקרה, עליך להיוועץ ברופא בקשר לזה שהיא אוכלת בלי הפסקה כל היום [אם זה באמת נכון, ולא רק לך זה נראה כך בגלל הפחדים שלך מאפשרות של השמנה] . צריך לברר אם אין כאן בעיה רפואית. מהילדה, יש למנוע רק את הפחמימות הממש רעות כמו ממתקים, עוגות, איטריות ואורז. גם את זה, אין למנוע כשיש מסיבה או כשמבקרים אצל ידידים וכולם אוכלים ורק מבתך מונעים את זה. זה יגרום לזה שהיא דווקא תימשך לזה ועלול לגרום בעיות נפשיות.

תני לה לאכול בשר, עוף, דגים, ביצים בלי הגבלה [אבל בלי תוספות פחמימתיות בתוך הבשר או הדג].

בגילה, לא רצוי להגביל את הפירות והחלב.

כל מה שאמרתי -- זה ביחס לבעלך, לא ביחס לילדה.חכמת ישישיםאחרונה

מה שנוגע לילדה, קודם כל, חשוב לדעת אם משקלה תקין. אבל, בכל מקרה, עליך להיוועץ ברופא בקשר לזה שהיא אוכלת בלי הפסקה כל היום [אם זה באמת נכון, ולא רק לך זה נראה כך בגלל הפחדים שלך מאפשרות של השמנה] . צריך לברר אם אין כאן בעיה רפואית. מהילדה, יש למנוע רק את הפחמימות הממש רעות כמו ממתקים, עוגות, איטריות ואורז. גם את זה, אין למנוע כשיש מסיבה או כשמבקרים אצל ידידים וכולם אוכלים ורק מבתך מונעים את זה. זה יגרום לזה שהיא דווקא תימשך לזה ועלול לגרום בעיות נפשיות.

תני לה לאכול בשר, עוף, דגים, ביצים בלי הגבלה [אבל בלי תוספות פחמימתיות בתוך הבשר או הדג].

בגילה, לא רצוי להגביל את הפירות והחלב.

באופן כללי, רצוי שתדעי שפחמימות מעוררות תיאבון [יש להן "טעם של עוד"], ואילו חלבונים [בשר, ביצים, עופות, דגים] ושומנים אינם מעוררים תיאבון מעבר לצורך בסיסי להשקיט את הרעב.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך