הבת שלי מפחדת למותאנונימי (פותח)

בס"ד

אנחנו תושבי הצפון, למודי מלחמות, טילים ואזעקות. ובכל זאת רציתי לבקש ממך כמה עיצות לגבי הרגעת הילדים(ומבוגרים) בעת התקפת טילים. היום שכנינו הלבנונים הזכירו לנו שאנחנו עדיין "מעניינים" אותם ושלחו אלינו שני טילים. אוטומטית התכוננו לגרוע מכל שזה- מלחמת לבנון השניה שזה מדהים איך כל מה ששכחנו לגביה עלה בחזרה ברגע אחד. פתאום השאלות הכי פשוטות הופכות להיות הכי קשות. שאלות כמו- "אמא, אני יכול ללכת רגע לחדר?" איך אפשר לענות על שאלה כזאת תחת איום של טילים? הרי אם אענה לא- יכול להיות שאגביר את החרדה והלחץ אצל הילדים. ואם אענה כן וחס ושלום יקרה משהו ללא התרעה מוקדמת- זה חוסר אחריות שלי.ומי בכלל יכול לדעת היכן יפול טיל? הרי קרו מקרים שנפל בחדר הביטחון ונעשה נזק. כל צעד,כיפוף,דיבור נהייה פתאום הרה גורל- מאוד מתיש. בכל מקרה אני משתדלת להמעיט כמה שיותר בהחשפות הילדים לחדשות,במקום חדשות- מוזיקה. משתדלת לספק לכל ילד את הצרכים הפיסים והרגשיים אם זה חיבוק, אוכל, שיחה משחקוכו' למרות שהמוח שלי עובד שעות נוספות בתרגול הקורס החיאה שעבתי במד"א, סקירת מוצרים שכדאי להצטייד בהם להתקפה ממושכת ומצד שני הערכות לשגרה- קביעת תור לבדיקות, סידורים שגרתיים וכו' הלחץ והחרדה במרחב המוגן הם בלתי נמנעים. והיום פשוט עם כל הרצון הטוב וההשתדלות הילדים שלי (ארבעה במספר שיהיו בריאים) פשוט כל הזמן רבו אחד עם השני, מכות, צעקות, צרחות של כעס אחד על השני, ממש סיר לחץ. אני מרגישה אשמה בתגובה שלהם אולי יש לך הצעת יעול? ועוד דבר- ביתי בת ה-6 לא רוצה ללכת מחר לבי"ס כי היא מפחדת שיפול טיל והיא תמות חס ושלום. אז מחר יום שישי לא נורא אם תישאר בבית, אבל מה יהיה אם בשבוע הבא יהיה שקט והיא לא תרצה ללכת? באיזו גישה לנקוט? איך אשכנע אותה כן ללכת? אשמח לקבל עצות.

מזדהה ומצטרפת לשאלה..דבי חיה
תארו לעצמכן שאנחנו תושבי המרכז!!! ב"ה אין כאן אזעקות וטילים ולא היו ב-20 שנה האחרונות. גם אין לנו טלויזיה ולא שומעים רדיו! אבל הבן שלי (בן 4!!!) פשוט מכל רעש קופץ ובא לשאול אותי: מה זה הבומים האילו? (אתמול מתוך שינה ב-2 בלילה הוא שמע רעשים בחוץ ובא לברר אם זה פצצות!!!) האוזן שלו כרויה לכל רעש שללא נשמע לא רגיל! הבי עצות, יהודית!
לתושבת הצפון היקרהיהודית פוגל
כמובן מזדהה עם החששות והפחדים. קודם כל ידוע לי כי את זכאית לעזרה וסיועי נפשי ברשות המקומית. ואני מתכוונת לסיוע רציני, ממוקד ויחידני ששוה לאין ערוך על הנאמר כאן. בכללי הייתי אומרת לה שכל עוד כוחות הבטחון נותנים הנחיות ומאפשרים להמשיך ולהתגורר באיזור, הצמדות להוראות שלהם נותנת מימד כלשהוא של בטחון. כלומר, תלי במקום בולט בבית את ההוראות של כוחות הבטחון ואימרי לילדים בואו נתנהג לפי ההוראות האלו ובעז"ה לא יאונה לנו כל רע. זה גם כולל את האפשרות ללכת לביה"ס אם כוחות הבטחון חושבים שזה בסדר, אין לה מה לפחד. במקביל חשוב לטפל בפחדים שלה/שלכם בצורה מקצועית ומסודרת. שיהיה לכם רק טוב ושקט!              
האם שהיתם במשך כל המלחמה בבית?ריבקאחרונה

אני ברחתי עם משפחתי לאחר שבוע. חברתי נשארה במשך כל המלחמה בבית עם ארבעה ילדים.

ילד שלה שהיה אז בן 6 ,הגיע למצב נפשי קשה מאוד. הסתימה המלחמה והוא לא רצה לצאת מהממד.

ישן שם. אכל. שלא לדבר על כך שלא הסכים בשום אופן להתחיל את כתה א'.

הוא נזקק לפסיכולוגית ,ורק לאחר כמה חודשים יצא מזה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך


בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.


ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה


אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך