פורום לקראת נישואין וזוגיות
מכתב פתיחה
קעקוע - הייתם פוסלים אם הייתם יודעים שיש למדוייטת קעקוע?דפני
חוזר בתשובה כאילו? נראלי תלוי איפה..מכלליסטית
אבל האמת שלצערי אני לא בשלב שאני מרגישה שלמה עם לצאת עם חוזר בתשובה..![]()
עם כל ההערכה הגדולה שלי..
הייתי פוסלת על זה שעוד לא הוריד אותו.חלושששש
אין שום חובה להוריד קעקועצריך עיון
האיסור זה רק לעשות, לא שיהיה עליך
טוב לדעת..עדיין הייתי פוסלת כי שמגיע להכרת החטאחלושששש
אמור לרצות להעלים כל זכר ממנו
זה לא כזה פשוט להעלים קעקוע.ענבל
למה ככה?סיגריה מעשנת
אני מכירה בנאדם חוזר בתשובה עם קעקוע ענק של נמר ואישה על כל הגב ואחת הידיים שלו והוא אחד האנשים הכי צדיקים ומדהימים שאני מכירה.
שאלתי אותו פעם איך זה שהוא הצמיח פאות והולך עם ציצית מעל הבגדים ומקפיד על המראה המאוד יהודי שלו אבל הוא לא מוריד את הקעקוע.
והוא אמר שזה חלק מהדרך שבה הקדוש ברוך הוא הוליך אותו עד למקום שהוא הגיע אליו ולהוריד את הקעקוע זה בשבילו כמו להתעלם מהעבר שלו ומהקדוש ברוך הוא שדאג לו לעבר הזה.
הוא דרך הקעקוע מתחזק כל פעם מחדש.
יפה מאד.רחפת..
סליחה,אבל נשמע כמו חרטוט..חלושששש
זה נשמע כמו דבר אמיתי מאדבעוז ובענווה
ואנושי מאד .
ומה תגידי על כל אותם שלא שומרים תורה ומצוות וביום מן הימים עוד יחזרו בתשובה ?
שהם צריכים למחוק חצי מהחיים שלהם ?
בכלל, אם ה׳ קיבל אותו בתשובה, מי אני שאפסול אותו ?
ומה תגידי על כל אותם שלא שומרים תורה ומצוות וביום מן הימים עוד יחזרו בתשובה ?
שהם צריכים למחוק חצי מהחיים שלהם ?
בכלל, אם ה׳ קיבל אותו בתשובה, מי אני שאפסול אותו ?
ומה לעשות שלא הגעתי לדרגתו של ה'חלושששש
ה' סולח כי הוא עצום,גדול ואדיר זה לא אומר שאנחנו שם, לשאוף צריך.
היא הנותנתבעוז ובענווה
מה הוא רחום אף היה אתה רחום . מה הוא חנון ..וכו׳
אנחנו צריכים לשאוף למידותיוסיגריה מעשנת
הנה ההזדמנות שלנו
שאלה לכל המטיפים:חלושששש
עבר עריכה על ידי חלושששש בתאריך י"ח באב תשע"ו 18:08
אין שום דבר שאתם פוסלים עליו?אין ברשימת הדברים שאתם פוסלים עליהם גםדברים שאחרים יחשבו שזה אולי קצת טיפשי ומיותר?ועוד שאלה:מי קבע שהרשימה שלכם לגיטימית יותר מרשימה של אחרים? אההה..כבודכם...
אני מציעה לכם לנשום קצת להרגע .
לא הוצג פה מקרה אנושי, נשאלה שאלה כללית והתשובה גם כללית.בהמשך הביאו פה דוגמאות לכאלה שיש להם קעקוע וכידוע דוגמאות אפשר להביא כאלה וכאלה.ק
מותר לך לפסול על מה שמתחשק לךמקרוני בשמנת
הבעיה היא בקביעה שחוסר הסרת קעקוע מעיד על חוסר בתהליך החזרה בתשובה.
מותר שקעקוע יפריע לך, אסור לשפוט שהסרתו היא העדות לכך שבאמת עשה תשובה.
יש מבין?
מותר שקעקוע יפריע לך, אסור לשפוט שהסרתו היא העדות לכך שבאמת עשה תשובה.
יש מבין?
יש מבין ממזמן..חלוששששאחרונה
עלול.
אתם החלטתם שה'עלול' הזה לא יכול להיות. בשום אופן ואני כן.
לא יודעת אם הדוגמא טובה אבל בשנים האחרונות יש תספורות ותסרוקות שונותכמו- מויקן, מרינס, גלח ועוד שאם היו מציעים בחור טוב מעוטר בהן ככלהנראה גם הוא היה נפסל..לאכי אני מושלמת והוא פגום חלילה אלא בכלל הרוח שזה מביא איתו. כנ"ל קעקועים כשזה ניתן להסרה בלי גרימת חבלה
אתם החלטתם שה'עלול' הזה לא יכול להיות. בשום אופן ואני כן.
לא יודעת אם הדוגמא טובה אבל בשנים האחרונות יש תספורות ותסרוקות שונותכמו- מויקן, מרינס, גלח ועוד שאם היו מציעים בחור טוב מעוטר בהן ככלהנראה גם הוא היה נפסל..לאכי אני מושלמת והוא פגום חלילה אלא בכלל הרוח שזה מביא איתו. כנ"ל קעקועים כשזה ניתן להסרה בלי גרימת חבלה
תפסלי אנס/רוצח שחזר בתשובה ? חלושששש
יש מצב? הקב''ה סלח..
את משווה רוצח ואנס לבעל קעקועים ?בעוז ובענווה
אם כן אז אין לי מה לומר לך
וואי..אנחנו ממש לא משדרות על אותו גל..חלושששש
אמרת שאם ה' סולח מי אנחנו שלא,נכון? הבאתי לך דוגמאות כדי לומר שזה ממש לא קו''ח כמו שהצגת. ה' סולח ואנחנו בנ''א,לכל אחד מאיתנו יש משהו שירתיע על אף החזרה בתשובה..אחת יכולה לפסול כל חוזר בתשובה,אחרת בתנאים מסויימים כגון שלא נעברו עבירות מסויימות וכו וכו..הכל לגיטימי בעיני חשוב שכל אחד יכיר את עצמו ומה שמרתיע אותו.
דבר ראשוןבעוז ובענווה
אני בן (בפעם האלף!)
דבר שני - אמרתי את זה כתגובה לפסילה שלך כאמירה כוללת שנכונה לכולם ועוד ״מבוססת״ הלכתית .
לעצמך תפסלי את מי שבא לך. רק אל ״תגבי״ את עצמך במעטה של חסידות כי זה לא .
דרך אגב, כל הפוסל - במומו פוסל . ואת זה לא אני המצאתי .
שבת שלום !
דבר שני - אמרתי את זה כתגובה לפסילה שלך כאמירה כוללת שנכונה לכולם ועוד ״מבוססת״ הלכתית .
לעצמך תפסלי את מי שבא לך. רק אל ״תגבי״ את עצמך במעטה של חסידות כי זה לא .
דרך אגב, כל הפוסל - במומו פוסל . ואת זה לא אני המצאתי .
שבת שלום !
וואו..מה אתה רוצה??חלושששש
נשאלה שאלה ועניתי. מה פשר ההתקפה האישית?
לגיטימי לחלוטין שלאחד יפריע ולשני לא. וזה יכול לנבוע מסיבה שתהיה לרוחך או לא,אתה ממש לא צריך להסכים אתי כמו שאני לא איתך..עדיין מותר.אני מקווה..
אין שום דבר מעבר של אדם שאולי נוכח קצת גם בהווה שעלול להפריע לך?סבבה..אז אתה אדם גדול ואני לא.סבבה?מרוצה?
(ראיתי רק עכשיו את התגובה)
חיים טובים!
לגיטימי לחלוטין שלאחד יפריע ולשני לא. וזה יכול לנבוע מסיבה שתהיה לרוחך או לא,אתה ממש לא צריך להסכים אתי כמו שאני לא איתך..עדיין מותר.אני מקווה..
אין שום דבר מעבר של אדם שאולי נוכח קצת גם בהווה שעלול להפריע לך?סבבה..אז אתה אדם גדול ואני לא.סבבה?מרוצה?
(ראיתי רק עכשיו את התגובה)
חיים טובים!
אני אסביר לך את ההבדלמקרוני בשמנת
אנס ורוצח פוגעים באנשים אחרים. החטא שלהם אינו אישי אלא בין אדם לחברו. גם אם השם סלח להם, אין יוה"כ מכפר והאמת שעל רצח ואונס שומדבר לא מכפר כי אי אפשר לקבל את סליחת הנפגעים, כבר מאוחר מידי.
לעומת זאת אדם שעשה קעקוע עשה חטא של בין אדם למקום. ואם הקדוש ברוך הוא מחל לו על החטא (וידוע שאצל בעל תשובה חטאים נהפכים לזכויות והשם סולח) אז אין בזה משהו שאמור להפריע לאדם אחר. הוא לא עושה כרגע שום דבר רע או אסור.
לעומת זאת אדם שעשה קעקוע עשה חטא של בין אדם למקום. ואם הקדוש ברוך הוא מחל לו על החטא (וידוע שאצל בעל תשובה חטאים נהפכים לזכויות והשם סולח) אז אין בזה משהו שאמור להפריע לאדם אחר. הוא לא עושה כרגע שום דבר רע או אסור.
הטבת להסבירחופשיה לנפשי
לא פוסליםברגוע
הפוך מעריכים אותם מאוד,
אבל יש להם מורכבויות שלא מתאימים לכל אחד.
נכון ומי שגדול עליו שלא יטשטשסנה בוער
אני חוזר בתשובה ולא מתאים לי מישהי שלא תדע איך לאכול אותי(והפוך)..
אולי יש אמת בגישה החרדית(גם אם בהגזמה) שמשדכים חוזר בתשובה לחוזרת בתשובה...
אולי יש אמת בגישה החרדית(גם אם בהגזמה) שמשדכים חוזר בתשובה לחוזרת בתשובה...
צודקברגוע
עיין בספר "שירה גאולה"![]()
את מכירה אנשים עם קעקועים?רחפת..
אדם שעשה תשובה לא נהנה מתזכורת חקוקה לעבר שלו. להתחיל לדון על הקעקוע שלו זה ממש ''זכור מעשייך הראשונים''. זה גמככה כואב לו לראות את זה.
האופציה להסיר היא ניתוח לקילוף העור. לפעמים זה אפילו יותר מסוכן וזה אומר לפגוע בגוף שוב. (חוץ מהיוקר כמו שצ''ע אמר)
האופציה להסיר היא ניתוח לקילוף העור. לפעמים זה אפילו יותר מסוכן וזה אומר לפגוע בגוף שוב. (חוץ מהיוקר כמו שצ''ע אמר)
זה לא נכון שהאופציה היא ניתוח להסרת העורחלושששש
יש היום מכונים שההתמחות שלהם היא זו. יש בחורה אחת שאני מכירה שהסירה ולא עברה שום ניתוח כזה אלא עם מסירים בעזרת לייזר ופירוק הפגמנטים. אם חלילה היה לי הייתי עושה הכל כדי להסיר את הגועל נפש הזה, מי שלא משקיע בהסרה יש מעליו סימן שאלה גדול מבחינתי..
נסכים שלא להסכים
רחפת..
עבר עריכה על ידי רחפת.. בתאריך ט"ו באב תשע"ו 11:14
אני לא רואה משהו נוראי בלקשט את הגוף בזה, הבעיה היא החבלה בגןף. אי לכך, לחבול בו שוב זו בעיה לא פחות. (גיגלתי שות''ים. יש שתי שיטות: בלייזר וניתוח כירורגי. זה לא כזה ברור שמותר לחבול בגוף שוב כדי להסיר אם כי לייסר פחות בעייתי)לקחת את זה לכיוון שהוא רחוק ממה שההלכה אומרתבעוז ובענווה
אז תחמירי לעצמך בכיף .
את מוזמנת בשמחה להציג מקור הלכתי.חלושששש
יותר מאשמח להחכים. דיברתי בעיקר על הפן הנפשי בתהליך החזרה בתשובה
ואני בןבעוז ובענווה
באסה אני לא יכולה לפתוח,חלושששש
בכ''מ, לא אסרתי כלום אמרתי את דעתי.היה שרשור על מעשנים וחלק אמרו שירתעו בגלל הרוח שעישון מביא איתו,בעיני קעקוע מביא איתו רוח הרבה יותר רעה...(מה יגידו הילדים..) אבל ההבדל הוא שעישון ממכר ולכן תהליך הרבה יותר קשה,לגבי הסרת קעקוע הרבה יותר קל גם אם כואב פיזית וכלכלית לחלק.כמו שציינתי, מה שיותר אולי בעייתי בעיני היא המחשבה שהחוזר בתשובה דילג על שלבים הכרחיים בתשובה שלו.
אבל זאת הבעיהמקרוני בשמנת
לא שאת לא רוצה אדם עם קעקוע.
הבעיה היא שאת שופטת ואומרת שמי שלא הסיר את הקעקועים בגופו לאחר שחזר בתשובה "דילג על שלבים הכרחיים בתשובה שלו". מי שמך להחליט מה הכרחי? יש לך רמב"ם מפורש ופשוט על שלבי החזרה בתשובה ובאף אחד מהם לא כתוב שצריך להשחית כל זכר לעבירה. צריך להתחרט, לא לחזור על זה וכו', אבל לא להשחית. אין כזו חובה. אל תהפכי את דעתך האישית לנתון "הכרחי"
הבעיה היא שאת שופטת ואומרת שמי שלא הסיר את הקעקועים בגופו לאחר שחזר בתשובה "דילג על שלבים הכרחיים בתשובה שלו". מי שמך להחליט מה הכרחי? יש לך רמב"ם מפורש ופשוט על שלבי החזרה בתשובה ובאף אחד מהם לא כתוב שצריך להשחית כל זכר לעבירה. צריך להתחרט, לא לחזור על זה וכו', אבל לא להשחית. אין כזו חובה. אל תהפכי את דעתך האישית לנתון "הכרחי"
פספסת מילה אחת: אולי.חלושששש
כשזה קשור לבניית בית שיהיהבניין עדי עד בע''ה צריך ומותר להטיל ספק ולבדוק.
מכירה מישהי שהתחילה תהליך הסרהחןחן
והפסיקה באמצע כי זה נורא נורא כואב... מאוד קל מבחוץ לבוא לומר "יאלה, היום אפשר להוריד ומי שלא לא התאמץ מספיק..."
^^^ביתי יבנה בה
להרגיש חיזוק באמונה מתוך איסור תורה זה לא רגש נכון. לא כל מה שאדם מרגיש זה אמת.
האיסור תורה כבר קרהבעוז ובענווה
בזמן שהוא קעקע את עצמו . ועל זה הוא עשה תשובה כבר. אחרי שזה עליו אין כבר איסור תורה .
לא התעמקתי בזה, הבנתי שזה יקר וכואבצריך עיון
אניודעת שהאיסור להוריד את הקעקוע הוא כמו האיסור לצייר אותושטות
יש לך מקור?צריך עיון
ככה אמרה לי מישי שאני סומכת עליהשטות
שזה להרוס את הגוף בדיוק אותו דבר,
ותכלס זה מתיישב בהגיון,
זה לקלף את העור
ותכלס זה מתיישב בהגיון,
זה לקלף את העור
מה זה שונה מניתוח פלסטי?צריך עיון
הרב של המדרשה שלי אמר שהיום יש שיטות להוריד בלי לפגוע בגוף.חופשיה לנפשי
זה נכון ולא משאיר כל זכרחלושששש
זה לא יכול להיות.חלושששש
דוג' בולטת: יש הרבה מאחינו בני העדה האתיופית עם קעקועים,וכאלה עם צלבים על המצח ה' ישמור.אני לא רב אבל ברור לי שחובה! להסיר.
זה בגלל שהקעקועים האלה הם מתוך עבודה זרהמקרוני בשמנת
הקעקועים על המצח והלחיים והצוואר זה שייך לעבודה זרה ולכן מסירים. אבל לא כולם מסירים בכלל.
ההורדה לא גם אסורה ?לטובה
כי אז שוב צורבים את העור ... ראיתי את התשובה אחרי ששאלתי ואין פה אפשרות למחוק.
היום יש דרכים להוריד קעקועים בשיטות שלא פוגעות בגוףחופשיה לנפשי
למה כן?העני ממעש
אם זה מצב שאנחנו באותה רמה תורניתרחפת..
ואוכל להתעלם מהעבר הלא-דתי שלו, אין סיבה שזה יפריע.
זה מעיד על מקום שהוא היה בו והתעלה ממנו. ההיפך, זה גורם לי להעריך אותו יותר. יש בזה את היופי שבתשובה.
(אם לצאת עם בעל תשובה, זה סיפור אחר לשירשור אחר..)
זה מעיד על מקום שהוא היה בו והתעלה ממנו. ההיפך, זה גורם לי להעריך אותו יותר. יש בזה את היופי שבתשובה.
(אם לצאת עם בעל תשובה, זה סיפור אחר לשירשור אחר..)
^^^צריך עיון
חחח..הבאת כאן תנאים בלתי עבירים..חלושששש
איך תדעי שאתם באותה רמה? צריך הכרות מעמיקה יחסית בשביל זה ואם זה ככה את מדברת על גילוי קעקוע בדיעבדי ובאיחור מה..
מדוע?כמעין הנובע
היא יכולה לדעת פחות או יותר לפני שמכירים אם הרמה התורנית שלהם זהה.
וגם אם הדבר תלוי בהיכרות מעמיקה יחסית - מדוע זה מחייב לגילוי הקעקוע באיחור מה?
הרי ראיית הקעקוע עצמו, כל עוד באותו רגע האדם (נראה לפחות) דוס/צדיק/דתי באמת, מעיד על כך שיש משהו מאחורי הקעקוע (חזרה בתשובה).
וגם אם הדבר תלוי בהיכרות מעמיקה יחסית - מדוע זה מחייב לגילוי הקעקוע באיחור מה?
הרי ראיית הקעקוע עצמו, כל עוד באותו רגע האדם (נראה לפחות) דוס/צדיק/דתי באמת, מעיד על כך שיש משהו מאחורי הקעקוע (חזרה בתשובה).
בראייה שליחלושששש
חלק מהחזרה בתשובה אמור להיות מאיסה בעבר והחטא ואפילו הקצנה ורצון וניסיון למחוק כל זכר.האיזון והרגיעה באים אח''כ וכל התהליך לוקח שנים. אז אם לא הייתה השתדלות מעשית למחוק זה אומר דרשני.
הכיוון האחר הוא שאדם עלול למאוס בעצמורחפת..
אין דרך אחת לכל בעלי התשובה.
מאמינה שיש כאלו שהדרך שלהם להתקדם זה באמצעות מחיקת העבר.
ויש כאלו שמחיקת העבר, כולל הקעקוע, תהיה היא מחיקת העצמיות שלהם. וכך את הדרך שלהם להתחזק.
(אני גרה בעיר חרדית, יש המון אנשים בתשובה כבר שנים, מאוזנים ורגועים, שלא הסירו את הקעקועים. חלילה לי מלדון דיני שמים אך לדעתי זה ממש לא פגם בתשובה שלהם ואפילו ההיפך)
מאמינה שיש כאלו שהדרך שלהם להתקדם זה באמצעות מחיקת העבר.
ויש כאלו שמחיקת העבר, כולל הקעקוע, תהיה היא מחיקת העצמיות שלהם. וכך את הדרך שלהם להתחזק.
(אני גרה בעיר חרדית, יש המון אנשים בתשובה כבר שנים, מאוזנים ורגועים, שלא הסירו את הקעקועים. חלילה לי מלדון דיני שמים אך לדעתי זה ממש לא פגם בתשובה שלהם ואפילו ההיפך)
אחי תקרא את הספר 'מקימי' אולי תביןסנה בוער
לפני שאתה קובע דברים...הזכרת לי סצנה שנועה ירון דיין(דמות הראשית) באה לשבת בירושלים אצל חברה שלה בתשובה...קפוץ לסצנה שם...תעבור שוב כמן שאתה בטח עובר יפה על דף גמרא ותחזור אלי.
סליחה על הטון אבל אחרי שתקרא שם אולי תבין למה אני מחומם...
סליחה על הטון אבל אחרי שתקרא שם אולי תבין למה אני מחומם...
כלומר, לשיטתךמקרוני בשמנת
בחורה בעלת תשובה צריכה לעבור ניתוח לשחזור חלק בגופה שאבד בעת ביצוע עבירה?
או אולי בעל צריך לגרש את אשתו כי היו נשואים בחטא?
או אולי פשוט לשבור את מערכת הסטריאו כי שמעו בה שירים לא יהודיים?
"הצדיקים הטהורים..." לפעמים אפשר פשוט להוסיף טוב, להשתנות, בלי למחוק. אלא להפוך את הדבר הרע לדבר חיובי. בין אם כסימן לתהליך ולעבר שהתרחקנו ממנו ובין אם ממש להשתמש ברע בדרך טובה. יש לי לימוד מדהים שהכנתי על רחב שמדבר בדיוק על זה - איך היא לא מחקה את העבר הנוראי שלה, ואפילו בנביאים זה כתוב בצורה ברורה, אבל היא השתמשה בעבר שלה כדי לתקן ולעשות טוב ודווקה מתוך זה אנחנו לומדים על גדולתה.
או אולי בעל צריך לגרש את אשתו כי היו נשואים בחטא?
או אולי פשוט לשבור את מערכת הסטריאו כי שמעו בה שירים לא יהודיים?
"הצדיקים הטהורים..." לפעמים אפשר פשוט להוסיף טוב, להשתנות, בלי למחוק. אלא להפוך את הדבר הרע לדבר חיובי. בין אם כסימן לתהליך ולעבר שהתרחקנו ממנו ובין אם ממש להשתמש ברע בדרך טובה. יש לי לימוד מדהים שהכנתי על רחב שמדבר בדיוק על זה - איך היא לא מחקה את העבר הנוראי שלה, ואפילו בנביאים זה כתוב בצורה ברורה, אבל היא השתמשה בעבר שלה כדי לתקן ולעשות טוב ודווקה מתוך זה אנחנו לומדים על גדולתה.
תגובה יפה!בעוז ובענווה
את מבינה מה שאת רוצה.חלושששש
זה שאת לא רוצה לצאת עם אדם שיש לו קעקוע כי הקעקוע מפריע לך,הלוי
זה מובן ולגיטימי.
הבעיה שלך היא שאת שופטת את אותו אדם ומסיקה לגביו מסקנות שגויות.
הבעיה שלך היא שאת שופטת את אותו אדם ומסיקה לגביו מסקנות שגויות.
יש מדרשאסטרו
שאומר שמה שאנחנו שוכחים השם זוכר ומה שאנחנו זוכרים השם כביכול שוכח. וכן משמע מדוד המלך שאמר וחטאתי נגדי תמיד. וכן משמע מהמדרש שמספר על מה שעשה דוד עם הפלגשים שלו שלקח אבשלום.
אני לא יודע מה טעמו של מי שמשאיר קעקוע אבל בהחלט זו יכולה להיות מעלה בתשובה ולא להפך.
אני לא יודע מה טעמו של מי שמשאיר קעקוע אבל בהחלט זו יכולה להיות מעלה בתשובה ולא להפך.
אם אני אחליט שמתאים לי לצאת עם בעל תשובהרחפת..
לא יזיז לי אם יש לו קעקוע או לא.
מדוייק.*צועד*
תלוו איזה קעקוע.. אבל באופן עקרוני לאבן של מלך
בכלל לא, זה די מגניב בעיני.עשו יכין
הבעיה בזה היא הלכתית, חוץ מזה אין לי בעיה עם קעקוע שהוא אסתטי ויפה.
חוץ מזה קעקוע לא תמיד מעיד על חזרה בתשובה הגיוני מאוד שזו פשוט משובת נעורים
חוץ מזה קעקוע לא תמיד מעיד על חזרה בתשובה הגיוני מאוד שזו פשוט משובת נעורים
שזה סוגשל חזרה בתשובה...מקרוני בשמנת
זה היופי בתשובה בעינייחסויה55
שזה חלק מהם, חלק מהתהליך שלהם..
בשביל שיהיה מה לתקן צריך מקולקל קצת
כנראה שבשביל להגיע אל הקדוש ברוך הוא היה צריך לעשות קעקוע, אין מה לעשות, זה מי שהוא..
אני אישית לא הייתי פוסלת
בשביל שיהיה מה לתקן צריך מקולקל קצת
כנראה שבשביל להגיע אל הקדוש ברוך הוא היה צריך לעשות קעקוע, אין מה לעשות, זה מי שהוא..
אני אישית לא הייתי פוסלת
אני בעלת תשובה עם שני קעקועים על הגבענטל
ומעולם לא לשבתי להסיר אותם. אני יכולה לספר על עצמי שעשיתי אותם בהחלטה של רגע כשהייתי בת 17 ומאז הם פשוט נמצאים שם.... ולא מהווים בעיניי שום תזכורת לעוון גדול או לדרך חיים פרועה אלא פשוט לחוסר דעת שהיה לי בתור ילדה חילונית.
אני ממש לא מבינה איך אפשר לשפוט מישהו שלא הסיר את הקעקועים ולהגדיר את התשובה שלו כלא מספיק טובה. אני יכולה להעיד על עצמי שמאז שחזרתי בתשובה השתניתי בכל כך הרבה מובנים בפנימיות ובחיצוניות ואני בטוחה שיש הרבה דתיים מבית בלי קעקועים שלא נמצאים עם עצמם איפה שאני נמצאת (והדרך עוד ארוכה......)
יאני גם לא רואה מה פסול בזה שהילדים שלי יראו של אמא שלהם יש קעקועים. הם יודעים טוב מאוד באיזה בית גדלתי, מכירים את סבתא שלהם והאורח חיים שלה, מכירים את הדודים ואת בני הדודים החילונים ואת אורח החיים שלהם ואנחנו לא מנסים להסתיר מהם לרגע שיש אנשים שבוחרים לחיות ללא תורה ומצוות. אני לא מתביישת לרגע במי שהייתי פעם ולהיפך, אני גאה על הדרך שאני עוברת ומקווה להנחיל לילדים שלי את המסר שתמיד אפשר להשתנות ולא חייבים להיוולד בבית של צדיקים כדי להאמין בבורא עולם וללכת בדרך שלו
אני ממש לא מבינה איך אפשר לשפוט מישהו שלא הסיר את הקעקועים ולהגדיר את התשובה שלו כלא מספיק טובה. אני יכולה להעיד על עצמי שמאז שחזרתי בתשובה השתניתי בכל כך הרבה מובנים בפנימיות ובחיצוניות ואני בטוחה שיש הרבה דתיים מבית בלי קעקועים שלא נמצאים עם עצמם איפה שאני נמצאת (והדרך עוד ארוכה......)
יאני גם לא רואה מה פסול בזה שהילדים שלי יראו של אמא שלהם יש קעקועים. הם יודעים טוב מאוד באיזה בית גדלתי, מכירים את סבתא שלהם והאורח חיים שלה, מכירים את הדודים ואת בני הדודים החילונים ואת אורח החיים שלהם ואנחנו לא מנסים להסתיר מהם לרגע שיש אנשים שבוחרים לחיות ללא תורה ומצוות. אני לא מתביישת לרגע במי שהייתי פעם ולהיפך, אני גאה על הדרך שאני עוברת ומקווה להנחיל לילדים שלי את המסר שתמיד אפשר להשתנות ולא חייבים להיוולד בבית של צדיקים כדי להאמין בבורא עולם וללכת בדרך שלו
את מדהימה!בהשתדלותי
הלוואי על כולנו שנצליח לחזור ככה בתשובה.
ילדים קולטים הכי טוב את הפנימיות של ההורים שלהם, יותר מכל אמירה חינוכית שיאמרו להם, אז אני בטוחה שהם מפנימים את היחס לה' ולתורתו ממכם בצורה אמיתית וטובה יותר מאיזה קעקוע שיש עלייך.
אני יכולה רק להצדיע.. אשרייך!
ילדים קולטים הכי טוב את הפנימיות של ההורים שלהם, יותר מכל אמירה חינוכית שיאמרו להם, אז אני בטוחה שהם מפנימים את היחס לה' ולתורתו ממכם בצורה אמיתית וטובה יותר מאיזה קעקוע שיש עלייך.
אני יכולה רק להצדיע.. אשרייך!
בעלי עם קעקועavia_hazan
אני הכרתי את בעלי חוזר בתשובה.. ובפגישה שנייה בדייט שיתף אותי בקעוקוע על האמה של היד
(כרגע לא הולך עם חולצות קצרות עד שנוריד לו בקרוב) זה היה מעשה טפשי שלא חשב על ההשלכות שלו
לא הייתי פוסלת ... זכיתי בבעל מדהים חוזר בתשובה שהרבה יותר מדתיים אחרים.
בעלי שומר עיניים כהלכה ורק אני חמדת ליבו
שתי דבריםבייניששש
האחד, ישנה רבנית מאוד מאוד מפורסמת שהגוף שלה מלא כולו הקעקועים. והיא אומרת שהיא אינה מורידה אותם משום שכל פעם שהיא רואה אותם היא בוכה ועושה תשובה!
דבר שני והכי חשוב: במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים!!!!!!!!!!
דבר שני והכי חשוב: במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים!!!!!!!!!!
אני לא הייתי פוסלת=)עד מתי
לא הייתי פוסלת....פה לקצת
יש דברים שקצת יותר חשובים לי מקעקוע
שאלה טובהכהנא צדק!
אם היא הייתה ר"ל רחוקה מהמצוות (בלשון המענה) וחזרה והתקרבה ליהדות- לא הייתי פוסל...
לא. המעשה הוא האיסורחסדי הים
זה כואבהפי
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
3>ברוקולי
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדדאחרונה
נקווה שבקרוב אחותי❤️
חנוכה שמח🥰
חנוכה שמח🥰
המהירות של שוק השידוכיםadvfb
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אין עליךadvfb
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
כןadvfb
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
תודהלגיטימי?
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
אתה מתכווןהפי
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
האופציה הראשונה חחחadvfb
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
וואו. מעניין.פצלשי"ת
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים
לא תשובה כפרהadvfb
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מדהים!חרמון
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
שזה הבסיס.מוקי_2020
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
..שפלות רוח
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥
זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
לא.לגיטימי?
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020
נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל.
זה היה נראה כמו מופע קסמים.
ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.
אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".
שבת שלום
מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים, לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.
..שפלות רוח
"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?
ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.
הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה
שקראתי את זה
בפורום הטרור הזה
אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון
עדיין לא.
טוב מן הסתם היא עסוקה,
בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.
מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה.
בטח מחר.
משום מה גם מחר היא לא החזירה.
'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',
אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.
'האמת שלא..'.
התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני.
אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו.
אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים
אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.
אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.
אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.
כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.
תשובות. תשובות. תשובות.
"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.
אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."
כואב אחארץ השוקולד
...advfb
מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.
הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..
לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.
עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון.
אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.
מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?
מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.
וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.
ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.
האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1
ולא לתת להצעה להתמרח ככה
גם, לא רקadvfb
....אילת השחר
חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.
ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.
ברשותך, פונה לצד השני:
דרך ארץ בסיסית...
גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.
''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.
''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.
לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.
התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.
ולך שמחכה -
תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.
הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.
^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?
ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.
אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..
[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]
אני רוצה להגיד שבאופן אישי -
לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.
מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.
אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.
ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.