אבא לא מסכים שאני ילך לאולפנה שאני מאוד רוצהאנונימי (פותח)
אבא שלי לא מסכים שאני ילך לאולפנה שאני ממש רוצה, לא בגלל הרמה הדוסית בגלל סיבה אחרת...
אני לא רוצה ללכת לשום אולפנה אחרת ואין סיכוי לשכנע אותו😞
מה עושים?
מקשיבים לאבאאנונימי (3)
וחושבים טוב טוב למה באמת אני רוצה רק אתאורין

האולפנא הזאת. האמנם סיבה ששווה את המאבק?

הייאנונימי (4)
נו אין מה לעשות...
הרי אבא שלך רוצה הכל לטובתך...גם אם את לא מבינה למה הוא לא מסכים..
תקשיבי לו...זו עצה טובה...
לדעתיחלילית אלט
גם הורים טועים לפעמים. וגם אנחנו.
את חושבת שהסיבה שבגללה אבא לא רוצה שתלכי לאולפנה הזו היא מוצדקת?
ומה עם אמא בכל הסיפור?
אני הפותחתאנונימית__
לאמא שלי אין בעיה.
כלומר יש ביניהם חילוקי דעות?חלילית אלט
תראי, אם את חושבת שאת מספיק בוגרת ומבינה מה טוב ומה לא טוב לך ואת בטוחה שאבא שלך טועה או שהסיבה שבגללה הוא לא מרשה לא מספיק מוצדקת והיתרון באולפנה גובר על החיסרון, אולי תנסי לדבר עם אמא שתשכנע אותו שזה מה שטוב לך.
הוא יקשיב לאמא שלך יותר מאשר לך, זה מה שבטוח.
אני מאמינה שכבר ניסית לדבר איתו על זה. אולי כדאי שתדבקי איתו שוב, תסבירי לו בצורה מכובדת ולא מתריסה או חוצפנית למה את חושבת שדווקא האולפנה הזו מתאימ לך, ואולי בכלל תדברו שלושתכם יחד - אבא, אמא ואת, ואז הוא יתרכך ואפילו יסכים לזה.
וגם אם שום דבר לא עוזר ואת לא הולכת לאולפנה שאת כל כך רוצה - תזכרי שעשית את זה בגלל כיבוד הורים וזו מצווה גדולה מאוד. זה שאת לא עושה משהו כי ככה אבא ביקש. אני מכירה מספיק בנות שלא היה להן אכפת ממה שאבא שלהן יגיד אם הן רצו משהו. עצם זה שאת מתלבטת אם ללכת לשם כי אבא שלך לא רוצה זה כבר מראה על כיבוד הורים, ואני מעריכב אותך מאוד על זה.
המון המון הצלחה!
לאלה שכתבו שהאבא צודק וצריך להקשיב וכוקראנץ שוקולד
והורים רוצים רק את טובת הילד..
זה נכון שהורים רוצים את טובת הילד רק שלא תמיד השיקולים שלהם נכונים ולא תמיד מה שהם רואים נכון לילד, הדבר הזה יכול להסב נזקים גדולים בתחום הלימודים והחברתי, וכבר קרו מקרים של ילדים שפרקו בגלל ששמו אותם במקום שלא תאם להם, אז לומר אוטומאטית שהאבא צודק זו שגיאה גדולה..
אם את באמת חושבת שהמקום יתאים לך תנסי לשבת ולדבר איתו למה ואיך ואם צריך אז שדמות חיצונית תדבר איתו ותנסה להשפיע עליו.. בהצלחה.
כמעט תמיד אבא ואמא צודקיםנסיכה יפה
זה ממש נדיר. יש להם נסיון עשיר יותר מלילדים שלהם. הם גם סני אדם אבל לרוב הם צודקים. אני חושבת שאם אין אפשרות להזיז את העניין כדאי לשמוע בקולו של האבא גם אם זה קשה.
הפותחתאנונימי (פותח)
זה לא סיבה מיסתורית. אני יודעת את הסיבה. זה משהו ברוח האולפנה שאבא שלי לא מסכים אליו. זה לא קשור לרמה הדוסית החברתית או הלימודית
אולי כדאי לך לנסות להבין את אבא שלך..אנונימי (7)

כי כמו שאמרת אין סיכוי לשכנע אותו,

אז אולי עדיף לך לנסות להבין אותו,

ולא להתבאס מזה, כי בסופו של דבר אמרת שאי אפשר לשכנע אותו

וגם תחשבי על זה שזה הגיוני שאבא רוצה לשלוח את הבת שלו למקום עם רוח כמו שהוא היה רוצה לחנך אותה..

סיבה הגיונית..

הפותחתאנונימי (פותח)
וזה לא בגלל שהמקום לא מתאים לי
אז למה?אנונימי (5)
אני חושבתאנונימי (6)

אני חושבת שאת צריכה לשבת עם אמא שלך ואבא שלך לשיחה. להסביר להם בדיוק למה את רוצה את זה ולמה את אוהבת את זה, 

אם הסיבה זה שלא ישפיעו עלייך לרעה או משו בסגנון תגידי להם שאת מודעת לעניין ואת תשימי לב, תבקשי שיסמכו עלייך..

גם אבא שלי בהתחלה בהתחלה לא רצה כי הוא לא הבין מה הקטע אבל אחר כך אחרי שהוא ראה שאני באמת רוצה את זה, כשהתלבטתי הוא ממש שכנע אותי ללכת על זה..

את יכולה גם לבקש מאמא שלך שתעזור לך לשכנע אותו

אוי..הכול זה חסד
באמת מבעס אבל תהיי בטוחה שהוא רוצה רק בטובתך ותעריכי אותו על כך...תאמיני שאין לו שום אינטרס לא להסכים לך ללמוד שם חוץ מטובתך..!אני ממש מבינה אותך אבל אין בררה אלה להשלים עם זה ולחפש אולפנה אחרת..לא להיות עסוקה בזה שהוא לא מסכים כי זה לא יועיל וסתם יגרום לך להיות מבועסת..וחבל..בהצלחה
ההורים שלי שגו בהחלטתם כלפי שני אחים שליאנונימי (8)

ושלחו אותם למקומות שהם דיי סבלו בהם ולא התאימו להם כלל.

אז לא, הורים לא תמיד צודקים גם אם הם רוצים את הכי טוב לילדים הם לא באמת תמיד יודעים מה באמת מתאים לאופי של הילד ולא תמיד מכירים לעומק את המוסד שאליו שולחים את ילדיהם.

שאלה מסובכת. אבל תשובה פשוטה.כהנא צדק!

את צריכה להשלים עם המציאות שאת לא תהיי באותה אולפנה אלא באחרת. ומכיוון שכך תבואי ברצון ללמוד באיזה מקום אחר, ופשוט להגיע למקום השני עם המון רצון ומרץ טוב. גם לי היה סיפור דומה אבל זה כבר היה אחרי שהתחלתי ללמוד באיזה מקום, ומאוד רציתי לעבור לישיבה אחרת, למרות כל הטיעונים אבי לא הסכים, אז השלמתי עם המציאות והחלטתי לבוא בראש שהקב"ה רצה שאשאר שם, וב"ה היה לי סבבה בהמשך השנה. מה שבטוח לגבי המקרה שלך- אסור שתבואי בעצבים לאולפנה שתבחרי, אלא להגיע שמחה ו"למחוק" מהשאר את המוסד בו את כרגע רוצה ללמוד בו. יכול להיות שתבואי בראש אחר לאבא שלך (אני לא מכיר אותו אבל את עם שיקולייך) פשוט תאמרי לו- אתה לא מסכים, סבבה אני לא הולכת ללמוד בשום מקום. אבל זה תלוי בך...

שלום אנונימי! .....נסימי
עבר עריכה על ידי נסימי בתאריך כ"ד באב תשע"ו 20:21
עבר עריכה על ידי נסימי בתאריך כ"ד באב תשע"ו 20:09

קודם כל בשעה טובה ומוצלחת שהגעת לגיל של פתיחת אולפנות אז קודם כול מזל טוב!!! תראי לפי דעתי ולפי מה שכתבת זה נראה שזה כבר לא מעכשיו שאת חולמת {גם אם בקטנה} ומקווה פחות או יותר ליהות באותה אולפנה אז קודם כול תעשי זמן מחשבה אם עצמך למה את רוצה ליהות באותה אולפנה {בגלל שיש משהי שאת ממש אוהבת אותה כגון מדריכה חברה מורה שכנה שנמצאות שם וכו וכו, בגלל שמספרים שזה אולפנה ממש עים רמה לימודית מאוד גבוהה ואת תיצאי משם בסוף י"ב שאת......,בגלל רוב החברות שלך שהולכות לשם ואת רוצה ליהות איתן, כי כולן אומרות שזה אולפנה ממש טובה ועוד ועוד..} ואחרי שתעשי את זה תיגשי להורים שלך ותבקשי איתן שיחה בשש עניים ותסבירי להן את הרצונות שלך והשאיפה שלך בקשר אולפנה ההיא ואם לאבא שלך עדיין תיהיה היתנגדות יאז את יכולה לשאול אותו את הנסיבות שבגללן הוא לא רוצה שתיהי באותה אולפנה ואים תראי לפי שיקולך {ולפעמים זה יכול ליהות צודק] שאת יודעת זה חישוב מוטעה וזה ממש לא הגישה ו.....אז תגידי לו בעדינות אתה יכול לסמוך עליי ותמצאי פתרונות ותנסי כמה שיותר לשכנע באמינות שזה כן יכול ליהות מתאים לך ושהראש שלך ממש נימצא שם וזה ממש אבל ממש בוער לך ואת ממש רוצה ועוד ועוד יכול ליהות שאכשהו זה יתן לו נקודה נוספת להחלטה בנוגע לזה ומי יודע אולי בסופו של מסע שיכנועים אמיתיים {אני מתכוונת בלי אמירות "מה אכפת לך" "פליזזזזז" "כול החברות שלי הולכות לשם" "נו אבא בבקשה" וכול זה...אולי הוא ישתכנע ואם לא אז לא נורא אל תיתבאסי יותר מידי תקומי במחשבה שכאילו אין את האולפנה הזאתי ולמרות שזה קשה תתחילי בחיפוש אולפנות אחרות שגם הן טובות בלי השוואות לאולפנה הקודמת  {חוץ מזה יכול ליהות שאביך צודק ואת לא שמה לב והוא כן יודע מה טוב בשבילך!} ובסוף את תמצאי את המקום שלך  אל תידאגי את תמיד תחת השגחת הקב"ה והכל מנוהל מלמעלה שיהיה לך בהצלחה רבה.....{אני בת 12חושף שיניים}

ממליצה לפתוח...הישראלית הגאה

אהלן! אני חושבת שכדאי לערב את המחנכת הקודמת שלך (אם היית בקשר טוב איתה, ואת מרגישה שהיא מכירה אותך מספיק) או יועצת מהמקום הקודם בו למדת. יש מצב שהם יוכלו לעזור לך לשכנע את אבא שלך שהמקום שאת רוצה ללכת ללמוד שם באמת יתאים לך, ואת באמת תפרחי בו. תנסי גם לשבת עם אבא שלך בשיחה של ארבע עיניים, תסבירי לו למה מאוד חשוב לך ללכת שם, ושאולי כדאי שתלכי לתקופת ניסיון, ואם הוא יראה שאת באמת פורחת שם, אז הוא ייתן לך. את גם מוזמנת לנסות לחפש עוד מקומות שאולי יתאימו לך, כי סביר להניח שיש עוד הרבה כאלה... אם בסוף את הולכת למקום שפחות רצית, ממליצה לנסות לבוא עם ראש הכי הכי פתוח, ובלי שום סטיגמות, או תחושה של "מה נסגר עם המקום המדכא הזה?! אני בכלל לא אוהבת אותו." תנסי להיכנס באופטימיות, ובעזרת ההסתכלות שלך את יכולה להפוך מקום שנראלך פחות טוב, למקום מדהים! בכל אופן-לאן שלא תלכי, שיהיה לך המון המון בהצלחה!!!

אנונימית יקרהשמחלה

אנונימית יקרה,

אני מאוד מבינה אותך. לפעמים ההורים שלנו נעולים על הדרך שלהם, הם מרגישים שהם יודעים מה הכי טוב, לא רק לגבנו אלא באופן כללי וקשה מאוד להזיז אותם מעמדתם. אני גדלתי בבית כזה וכאבתי מאוד. שנים אחר כך ואני כבר אמא לילדים ועוד כואבת כי שמו לי רגליים בהמון מקומות בהם רציתי לגדול אבל בגלל שהדרך, הגישה החינוכית לא מתיישבת בדיוק עם עם דרכם ושיטתם מנעו ממני

כיום, כאמא לילדים, אני גם מבינה אותם. קיבלנו במתנה פשושים מתוקים, השקענו בהם את אהבתנו, לילותנו מחשבותנו, את כל כולנו והם לא רוצים ללכת בדרכנו??? זה כואב וקשה אך אני עובדת על עצמי לשחרר, ילד זה מתנה ואני עוזרת לו לכוון את עצמו לדרך הנכונה עבורו לא עבורי.

ועכשיו לשאלתך, אני מסכימה מאוד עם שתי קודמותי. את צריכה לחשוב בצורה עמוקה מה המניעים של ללכת דווקא לאולפנה הזו. אחרי שבררת את הנקודה ואת מרגישה שזה בא ממקום אמיתי וכנה ובכל זאת לא מצליחה להגיע להסכמה עם ההורים תערבי את המחנכת או מורה קרובה מהאולפנה הקודמת או אם יש מדריכה, המנהלת, מישהי/ו בעלת השפעה שיכולה לדבר עם ההורים. דרך אגב, התייעצת עם המחנכת הקודמת? המדריכה? המנהלת? רב/נית בי"ס הקודם? מה היא/ הוא אומר/ת על זה? מתוך הכרות איתך הם יוכלו לעזור לך לברר את הרצון ולראות אם הוא אמיתי וכנה או מעורבב עם רצונות חיצוניים שלא צריך להתחשב בהם. אל תוותרי על רצונותיך וחלומותיך, תחשבי על דרכים יצירתיות. אולי יש דודה או דוד סבא או סבתא שיש להם השפעה? שאת יותר בקשר איתם? אח/אחות גדול/ה? אל תהי בנקודה הקשה הזו לבד, תחפשי מישהו שיהיה איתך שם שיתמוך בך, יעזור לך אפילו רק יהיה אוזן קשבת זה המון המון!!

בהצלחה גדולה

בהרבה אהבה

ואל תשכחי, אנחנו עושים את המאמץ שלנו אך הקב"ה מחליט וקובע ואין אדם יכול להזיק לך אם אין לו אישור מהקב"ה. גם אם לא הצלחת לשכנע את אבא תדעי שזה לא אבא, זה הקב"ה. מעז יצא מתוק, תראי איך הכל יסתדר לטובה

עושים מה שאבא אומר.. בסהכ לטובתךא"י לעמ'י

תשכנעי אותוו ותגיעו לפשרהאוריה לביא
אולי תנסי להגיע איתו לפשרה בזה שאת תלכי בשישית או בשבעית.. .
אני מבין אותךאנונימי (9)

אני למדתי שנה בישיבה- ובגלל שלא למדתי מספיק החליטו 

להעיף אותי משם. אני התחננתי בפניהם שימשיכו להחזיק אותי

אבל הם לא הסכימו. עד לפני שבוע לא ידעתי לאיזה ישיבה או 

בית ספר אני הולך..עצוב ההורים שלי מאוד רצו שאלמד בישיבה שאני מאוד

לא רוצה להיות בה. והתנגדתי ללכת לשם. מבחינתי הייתה איפשרות שאני 

לא אלך ללמוד בכלל ולצאת לעבוד. בסוף החלטתי ללכת לשם! ולא היה אכפת 

לי שיהיה מה שיהיה אם לא ילך גם שם...כנראה שאצה לעבוד..אבל הכי חשוב.......לנסות! אפאטי 

למה לצאת לעבוד?אוריה לביא
אין עוד ישיבה שמתאימה לך מבחינה רוחנית /חברתית/לימודית???
תנסי לשכנע את אמא שלך.....אוריה לביאאחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך