אתם יכולים להתייחס ל:
*בית ספר
*תנועת נוער
*מקום עבודה
(ברור שלשמור על רמת דיון גבוהה וכו'
) יאללה שוטו על זה!
~דיון~
חרוזית
) בבתי ספר- הילד מתחנך להמשך החיים, וראוי שיתחנך לחינוך נפרד...
בתנועות נוער- יש עוד יותר צורך להפרדה, מכיוון שתחילים להגיע לגיל בו הקשר נהיה רלוונטי ואמיתי...
מקום עבודה- גם שם, כבר רוב האנשים נשואים, וחשוב מאוד לשמור על הפרדה מסויימת... כדי למנוע כל מיני מקרים ל"ע...
ובכל מקום זה ברמה שונה, ולעניינו...
כשאר החברה עם הפרדה מסויימת- הרמה עולה מכל בחינות...
וחוץ מזה שלא חסר תנועות נפרדות, ואין עניין ללכת למעורבות.
זה לא דרך אמיתית לעשות משהו לא טוב בשביל שאנשים יבואו, יש דרכים אחרות למשוך אנשים...
אבל יש המון סניפים שהחניכים יבואו גם אם זה יהיה נפרד, למה שם צריך מעורב?
תנועת נוער מעורבת מונעת התפתחות נכונה ואידאלית שהקב"ה רוצה שילד מעמ"י יתפתח בה. זוהי לא דרך התורה!!!
אתה דתי, לך עם זה עד הסוף!! מה זה התירוצים האלה של להציל את הילדים מלהיות חילונים... זה מצווה הבאה בעבירה בריבוע.. חסר מחזירי בתשובה היום?! גרעינים תורניים, מכון מאיר, מעייני הישועה, ראש יהודי ועוד בלי סוף... ראית את אחד מהארגונים האלה דוגל בשיטה שהרבנים של הארגון יכולים לחלל שבת למען החזרה בתשובה?!!
(הארגון היחיד שפועל כך זה בית הלל.. ומי שהולך ע"פ הארגון הזה, באמת אין בעיה שילך לתנועה מעורבת...)
זה פשוט לברוח מהתורה... מדרך ה' בעולם.
אבל בשאר הארץ, החבר'ה דתיים חזקים, מאיזו סיבה זה מעורב?
כנוער בסיכון נשמע כמו הדרך הק"נ לטהר את... בשביל עניינים כאלו צריכים הדרכה רוחנית צמודה ובכלל לא נראה לי שתנועת בני עקיבא חושבת על רובה כדיעבד
ולגבי בתי ספר זה פשוט לא נכון
פעם דיברתי עם חברי מעזרא על זה, והוא ענה לי שבעזרא, המצב המעורב הוא בדיעבד, ולכתחילה עדיף מעורב. ובבנ"ע (כמה שעולה מדברי המנכ"ל), כל המטרה היא בעירוב, זה שהבנים ידעו לתקשר עם בנות ולהפך.
על עזרא אני לא מדבר, כי זה יותר טוב. אני מדבר על בנ"ע, כי זה סתם תירוץ עלוב. האם מקימים חברה מעורבת רק כדי שידעו לתקשר?! איפה ההגיון פה? בכל מקרה, זה גם לא עוזר להם... כי הבנים כבר רוצים לדעת איך לתקשר לקראת חתונה.
לא בא לזלזל, פשוט, לא נראה לי שהתירוץ של בנ"ע מצדיק הקמה לכתחילאית של תנועה בינ"ל במטרה להרים את התורה והעבודה, כשהסיבה היחידה שהם מעורבים (בארץ), זה כדי שידעו לתקשר, ושהבנות תתגדלנה (משהו כזה).
זה המלל שהביא לי את הרקע הזה (עמ' 24-26): https://en.calameo.com/read/00262704720cb59c195c9
הם נגד מעורב?!! אם כן. אז למה התנועה ממשיכה בפעילות מעורבת לכתחילה?!?!
זה שבבני עקיבא אצלכם עושים דברים נפלאים וכו' וכו' זה לא אומר שאת יכולה לוותר על האידאלים, על הדת שאת חיה על פיו בשביל הדברים היפים שהם יוצרים.
הם עושים דברים מגניבים?! כל הכבוד להם, אבל זה לא הדרך לעשות אותם...
תאמיני בדרכך עד הסוף, את לא מפספסת שם כלום. רק שטויות של גיל ההתגברות שעוד כמה שנים תשכחי שפספסת, ואם היית חלק בהם הזכרונות הלא טובים משם יתקעו לך בראש עד סוף החיים.
אני חושבת שחברה מעורבת זה הרבה יותר טוב מחברה ניפרדת..
אני באריאל שזה תנועה ניפרדת.. יש לזה גם חסרונות ויתרונות..
לדעתי חברה ניפרדת נותנת יותר דרכים להיפתח וכאללה.. מניסיון:
הייתי בתנועת נוער נפרדת ומעורבת ואני פשוט חייבת להגיד שהחיים בחברה נפרדת הם כ"כ טובים ואמיתיים.... בלי פוזות בלי להתקשט שעה לפני פעולת ערב שבת... הכי אני שיש. בלי פחד להתנהג בצורה מסויימת או לעשות שינויי. בלי לחשוש להגיד את דעתי האמיתית,בלי לחיות כל הזמן בתודעה שבוחנים אותי ואני צריכה להתבלט... ככה- בחברה נפרדת-אפשר לגדול. לצמוח. ולפתח אישיות נטולת פוזותתתת![]()
לפי דעתי אין שום צורך להיפתח לחברה מעורבת, למה אדם דתי\ לא דתי צריך להיכנס לדברים כאלה?
יש בזה יותר קילקולים מאשר דברים טובים...
"חברה מעורבת זה אסון, אבל זה בא להציל מאסון גדול יותר. כל זמן שתזכור זאת, תלך לבטח דרכך"
אני אישית חושב שהאסון הגדול יותר שהרבי דיבר עליו כבר לא קיים היום (התבוללות), ואם הוא קיים ודאי שלא בארץ ישראל של ימנו.
נדמה לי שהוא לקוח מספר שכתב הרב נריה.
נראה לי אני סומך עליו.
אפילו שיש לו כיפה על הראש וציציות עד הברכיים, אבל אדם דתי זה אדם ששומר על יהדותו כמו שכתוב בתורה ומי שנמצא בחברה מעורבת לצערי לא עולה על הקטגוריה הזאת.
כי להיות בכזו חברה זה דבר שסותר את כל ערכי היהדות, נקודה.
מכיר הרבה חבר'ה בחברה מעורבת, אבל צדיקים לאללה...
מי שבחברה מעורבת הוא לא דתי לאללה...
אפילו אם הוא לומד והכל... זה לא הופך אותו לדתי. [יש גם גויים שלומדים ומניחים תפילין...]
בסה"כ הסכמתי שמי שחורג מההלכה, זו בעיה רצינית!
אבל למרות זאת, יש חבר'ה בחברה מעורבת, והם מקפידים על ההלכה כמו שצריך (כי יש מתירים לבנ"ע בחלק מהמצבים). וכן, אם הבעיה היחידה שלו זו חברה מעורבת, אז מצבו טוב מאוד.
הוויכוח הזה לא יוביל לשומקום.
אולי קצת הגזמתי שהם לא דתיים.
אבל בין אם הם דתיים ובין אם לא, מה שבטוח שהם יהודים קדושים בנים של הקב"ה, ואני חייב לאהוב אותם רק בגלל שהם יהודים.
אוהב אותך, את ב"ע ואת כל עם ישראל.
שמעת פעם על הסיפור של רבי שלמה קרליבך - החזן העיוור? אם לא, תשמע אותו.
אנחנו יהודים פשוטים, עדיין לא הגענו למקום בו נוכל להחליט מי דתי ומי לא.
אנחנו בשר ודם, כל עוד אנחנו בחיים לא נוכל לדעת מה עובר בתוך הנשמות של כל יהודי ויהודי,
אי אפשר לדעת מה עובר ועבר עליהם בחיים.
להגיד על חברה שלמה שהיא לא בסדר - זה קטרוג של ממש!!
סליחה אם יצאתי עליך חזק מדי.. לא התכוונתי לפגוע ח"ו.
דבר ראשון את הסיפור על החזן העיור שמעתי (אין על ר' שלמה קרליבאך)
דבר שני אני ממש מתנצל על מה שכתבתי,
ושלא תבינו לא נכון אני מאוד מעריך אותם ואני לא דן אותם ח"ו, אבל גם חילוני אסור לדון אותו ולזלזל בו לכן אני יגיד שהוא דתי??? לא!!! אלא הוא חילוני \ תינוק שנשבה וכמובן שאסור לי לדון אותו.
זה בס"כ מה שבאתי לומר בהודעות הקודמות שכתבתי.
אבל בסופו של דבר אני מסכים אתך, מצדיע לך, ומרים לך ידיים.
ואומר לך תודה על הערה, היא מאוד חשובה, ופעם הבאה אני השתדל להיזהר יותר!
תודה! תודה! תודה!
אדם שמכניס הביתה עיתונים שיש בהם לה"ר הוא דתי?
לענ"ד, מה שחשוב זה בעיקר שהוא מקבל עליו עול מ"ש עול תורה ועול מצוות, ואפילו אם הוא לא מקיים הכל פיקס ואפילו אם הוא קצת מזלזל ומעגל פינות הוא חלק מהמחנה. אולי מהפחותים שבמחנה (אולי!) אבל עדין חלק מהמחנה.
אסור
עבודה זה פרקטי וזה תחת גדר הלכתי של מותר... כמובן קשה שישאר פרקטי ויש עוד גדרים שאני לא כל כך יודע.. אבל חברה של חברה בני נוער וכאלה זה נטו בשביל כיף וכדו'
חרוזיתלמרות שהאידיאל הוא חברה נפרדת זה לא רע להחשף מדיי פעם למין השני. השאלה היא רק כמה זה מדיי פעם.
בקיצור- תלוי מה ההתנדבות.
זה שאתה לא רוצה לקיים(לאו דווקא אתה, סתפ נפלתי עליך כי אתה שאלת) זה לא אומר שאתה לא חייב. יש גדרים הלכתיים אם זה עומד בהם כן אם לא אז ננסה לסדר שכן ואם עדיין לא אז לא... נמצא מקום אחר להיתנדב בו
לא להניח תפילין אז אין להם גם שום התר לנסות להרשים וכו' [שזה לאו דאורייתא]
וזה בכללל לא קשור לדוסים
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.