דילמת אביר החלומותשוגי

אני עוקבת מהצד כבר הרבה זמן, פעם ראשונה שאני מעלה שרשור משלי, מעניין אותי לשמוע את חוות דעתכם

אני יוצאת תקופה קצרה מאוד עם בחור, אפשר לקרוא לו אביר החלומות שלי- הוא יפה, גבוה, חכם, מוכשר, רגיש, אכפתי, בעל לב טוב ומידות טובות, יש לנו זרימה מעולה יחד, יש לי רגשות כלפיו והוא מאוהב בי

מה שמפריע לי זה שהוא מחמיא לי הרבה על לבוש- לק, בגדים, נעליים, שיער, מחמיא לי על צניעות, אומר לי משפטים כמו: אם הייתי בת הייתי מחבק אותך/ בא לי לצבוט אותך/ מספר על משהו שהוא טוב כמו הנשיקה הראשונה/ מדבר על אונס וכו'.... כל משפט שהוא אומר בפני עצמו הוא נחמד ומחמיא או אפילו רק רומז אבל הכמות מפריעה לי. הוא נותן הרגשה של קירבה מוגזמת בטרם עת. 

חשבתי שזה נובע מפתיחות יתר או מחוסר טקט (דווקא יש לו הרבה טקט) וכו'

התייעצתי עם פסיכולוג קליני והוא טוען שלבחור בעיה בשליטה על דחפים ושאין לו גבולות. לדעתו עלי לחתוך ומיד.

אני בדילמה רצינית מה לעשות. הקשר איתו חשוב לי מאוד אבל אני מפחדת מההשלכות של הבעיה שלו ואיפה היא תצוץ לי במהלך השנים. מצד שני הוא פשוט מושלם בשבילי ואני בטוחה שלא אמצא עוד מישהו כמוהו. מה עושים???

בבקשב לא להעלות לעמוד הראשי!

אמאלהtz1994
אם בחור היה אומר לי אחרי תקופה קצרה שהיה מחבק אותי אם היה בת הייתי בורחת..אכן הדיבורים שלו מלחיצים ודורשים ברור
מאוד מלחיץגבריאל.ק.צ
אני במקומך הייתי שוקל ברצינות לחתוך.
כל מה שהוא אומר יוצר תחושה מאוד מדאיגה.
לא נשמע טוב..אחינעםם
זה שהרגשת צורך להתייעץ כי עלו לך חששות-מצוין וב"ה. בתוספת מה שהפסיכולוג ענה לך- נראה לי שאין ספק ולא כדאי להמשיך. לחיות עם אדם שלא שולט בדחפים זה לא פשוט.מאמינה שעוד תמצאי את האחד שיהיה לך טוב ונעים לחיות איתו,והוא זה שיהפוך לגבר חלומותייך...
מדבר על אונס??גלויה

בס״ד

סליחה אבל זה נשמע מטריד ביותר.

^^^ממש נשמע הזוי...!!!לב טהור:)

נראה לי שככל שתתנתקי מוקדם יותר ייטב לך. הזהרי מהרגש המתעתע.חלושששש
סתם מעניין לדעתביתי יבנה בה
כמה זו התקופה הקצרה מאוד הזאת?
נשמע מרתיעמשירי מולדת
למרות שאף אחד פה לא מכיר את הבחור בשביל לענות תשובה הגיונית...
לא יודעת מה זה כל התגובות החרדתיותהשאלה.
והמצטמצמות האילו...
נשמע שהוא היחיד שזורם בקשר, עם משהי שלא זורמת איתו...

קיצור אין לי מושג על מה המגיבים פה מתבססים, אז באמת שאין לי מה לומר
תודה לכל המגיביםשוגי

חבל שאת ישר מחליטה שאני לא זורמת כי אני דווקא מאוד כן. עובדה שהבחור אמר לי וגם סיפר לאחרים שמעולם הוא לא יצא עם מישהי כל כך זורמת ושמחה.

אני מרגישה לא בנוח עם הדיבורים הללו, לא אכחש שחלקם מחמיאים לי, עדיין הם לדעתי במינון מידי גבוה בשלב מידי מוקדם. וזה לא רק לדעתי אלא גם לדעת המשפחה שלי ואיש מקצוע שהתייעצתי איתו.

מעניין אותי לשמוע חוות דעת של אנשים נוספים- ממה לדעתכם התנהגות כזו יכולה לנבוע? איך לדעתכם היא יכולה להשפיע על חיי נישואין בהמשך?

סבבה..השאלה.
מה יעזור לך חוות דעת של סתם אנשים שלא מכירים אותו ואותך? סתם יכניסו לך ולקשר רעיונות, בזמן שיכול להיות שזה קשר ממש טוב, והעתיד יכול להיות מאוד טוב איתו...

ממש אין לדעת!!
וחשבת להגיד לו את זה?השאלה.
אולי תגידי לו שזה לא נעים לך..? אולי הוא פשוט אדם שונה ממך, שמתנהל אחרת וחושב אחרת? את יוצאת איתו וזורם לך איתו, אז תהיי פתוחה איתו ותראי איך הוא מגיב לך.. לפני שאת שואלת בחוץ... נראה לי...
בפשטותdanielo

תיראי,

לפני החתונה הכל נחמד.

אבל תחשבי על שנראה שהבחור נוטה לאימפולסיביות.

אז מה יקרה אם יום אחד תריבו?(כמו כולם)

מי יודע איך הוא יגיב?

ומה יקרה אם יום אחד הרגש קצת ידעך לו?

אחרי החתונה יש הרגלים וכבר הכל נהיה מובן מאליו ,ואם אין יראת שמיים והשקפה נכונה,זה בעייתי.

אם אין את השכל שמעמיד במקום - אין לדבר סוף.

השאלות ששאלתהשאלה.
אפשר לשאול על כל אחד.
ומי אמר שאין לו יראת שמים/שכל ישר?
נבהיר (:danielo

הייתי שמח אם היית אומרת לי שהכל טוב ואתם מתחתנים מחר.

אבל,יש פה מצב שברור לי ולך שהוא לא תקין.

והדעה שלי היא בוודאי לא מונופול (:

אבל מה שאני אומר הוא באמת לטובתך.

אם היית אומרת לי שהבחור אמר פעם אחת בטעות,הייתי אומר  לך שתעמידי אותו במקום ונראה מה הלאה.

אבל,את מתארת פה מצב שאת עצמך מרגישה מאוד לא בנוח ,ואת בעצמך מודה שהדחף משתלט ברמה כזאת או אחרת.

אני בכנות לא חושב שיש יותר מידיי מה לפרט על הבעיות שעולות מכך שאדם פועל עפ"י דחף, ברור לי ולך שזה בעיה רצינית.

בן אדם חייב לדעת להשליט את השכל על הרגש.

וברור שזה לא ראוי לומר לבחורה מילים כאלה,וזה חד משמעית מעיד על יראת שמיים.

אני מבין,פגשת בחור מצויין ב"ה,אנחנו מבינים שזה בעיה לא קטנה ובמצב כזה חושבים נטו בעזרת השכל.

שהשם יצליח דרכך

כמה הבהרותשוגי

הפסיכולוג אומר חד משמעית שזו לא בעיה דתית אלא בעוצמת הדחף ו/ או בשליטה עליו. הוא לא אבחן מבלי לפגוש אותו אבל ברור לו שיש בעיה.

לפעמים אמרתי לו את דעתי ולפעמים לא, כי כן לפעמים זה החמיא לי או שנסחפתי גם או שלא היה לי נעים.

בכל שאר התחומים הוא מכבד אותי מאוד, הא שולט בעצמו, הוא ג'נטלמן אמיתי, הוא חכם מאוד, מהיר תפיסה, מבין אותי, אכפת לו מאוד ממני וממה שאני חושבת ומרגישה.

אז תציבי גבול ברור.danielo
ותעמדי בו גם את.
ותעדכני אותנו בהמשך איך התקבלו הדברים.
ומהן התוצאות
הלוואי בעז״ה שהכל יבוא על מקומו בשלום.
אם הלב ממאן לוותר המינימום שאת צריכה לעשותחלושששש
למען העתיד שלך הוא לבקש מהבחור לפגוש את הפסיכיאטר או הפסיכולוג ששיער את האבחנה שלו .
רוב האנשים נדמה לי שמבלים בכלא בעלי קושי בשליטה על הדחפים .
דעי לך שאחת התכונות הבולטות בלא מעט עבריינים היא כריזמה, קסם אישי וכו. יתכן מאוד שהוא לא נמנה על האנשים האלה אבל טוב תעשי לדעתי אם תקחי גם את האפשרות הזאת בחשבון לבדיקה . הלוואי גם שלילה.
שלום וברכהdanielo

תיראי,

אם הבחור פעם אחת פלט אמירה כזאת בטעות,הייתי מבין.

אבל,מה שאת אומרת נראה לי מאוד בעייתי.

ייתכן שהוא באמת פעם אחת פלט בטעות,ואת לא הבהרת לו שזה לא מקובל בעליל ומזה הוא הבין שזה בסדר מבחינתך ואולי זה בסדר לנהוג כך ומאז המצב התדרדר.

אבל לעניות דעתי זה לא המצב.

כי גם מי שמאוד פיתח רגש לא הגיוני שידבר איתך בצורה כזאת.

אלא אם הרמה התורנית שלו היא לא בשמיים.ואז הרגש השתלט והשכל לא עובד וזה לכשעצמו עניין לא טוב.

האמת,שאני לא מכיר אותו,ואם הייתי מכיר אז זה היה יותר פשוט.

תחשבי עם עצמך אם זה נובע מאיזו התלהבות שפרצה גבולות, ואולי יש מקום לתקן,וזה הכי לדוף לכף זכות שאני יכול..כי תיארת דברים מאוד קיצוניים.

באופן כללי הייתי ממליץ לוותר.

כי זה מעיד על רמה תורנית,רמה מוסרית,שליטה של שכל על הרגש,ובכלל מי אמר שקשר שמתחיל בהילוך כ"כ גבוהה זה טוב?אולי זאת התלהבות חולפת.

גם אני הופתעתי מהצבע האחיד של התגובותתפוח יונתן
יכול להיות שזה סך הכל הבדל תרבותי/דתי/מנטלי.
מה שלך נראה שאסור להגיד, לו אולי זה נורמלי ורגיל.
להבדיל, אם היית שומעת איך חילונים או גויים מדברים בדייטים (אני לא שופט אותם כרגע), היית גם חושבת שיש להם בעיה חמורה של שליטה עצמית כשלמעשה יכול להיות שהם שולטים טוב מאוד בדיבורם, פשוט חושבים שככה צריך לדבר כדי ליצור קרבה, להצחיק, להרשים או ליצור אווירה קלילה.
אם זה המצב, זאת לא בעיה במידות, אלא הבדל בהשקפת עולם או במטליות שזו כבר בעיה אחרת.
אי אפשר לנתח אדם דרך הפורוםmatan

וגם לתת חוות דעת מקצועית על אדם בלי לפגוש אותו לאבחון אמיתי פנים אל פנים, נראה לי

קצת יותר מדי, אלא אם כן הפסיכולוג שלך מכיר את הבחור.

אין ספק שאת מתארת סיטואציה- שבלי קשר למה שנגיד- לא נוחה לך, וזה כשלעצמו אינסטינקט

בריא, בשביל להבין שמשהו כאן לא מתאים לך. תחושות בטן הן דבר בריא- וחלק מלהיות אדם שלם

זה לדעת איך להתייחס אליהן- בכבוד הראוי להן, אבל לא באופן מוגזם. טוב שאת בודקת ומגששת.

מבחינת מה שאני מבין ומכיר, בעולם שבו אני נמצא- דיבור רחב מדי, באופן מוקדם מדי על קשר פיזי,

על נושאים שהצניעות ראויה להם וכו'- יכול להיות משתי סיבות-

הראשונה- רחפנות שמנותקת מהמציאות בעניין הזה.

השנייה - חשיבה וחשיפה לתכנים מהסוג הזה באופן רב.

הרשונה קיימת בעיקר אצל ביניישים שלא ממש הספיקו לרדת מהענן ולפגוש את המציאות ומבחינתם אם זו סוגיה

בגמרא, אין סיבה לא לדבר על זה בדייט...

השנייה צריכה תשומת לב רבה יותר. אם שני אנשים שהחשיפה שלהם לעניין זהה, נפגשים הם לא מרגישים שוני,

אבל ברגע שיש שוני זה אומר שהעולם שלהם שונה בעניין הזה. זה עוד לא אומר עליו כלום, חוץ מזה שככל הנראה

הנושאים האלו יותר מעסיקים ולגיטימיים בעיניו.

מה שכן- המצב שלך באמת בעייתי בגלל תסמונת האביר- שיקול הדעת שלך נפגע מהחשיבה והרגש, וזה בעייתי

כשרוצים לבחון דברים מהותיים, כי הרגש והתחושה של הנה מצאתי מישהו "מושלם"- גורם לנו לצבוע גם פינות

קשות ומורכבות יותר בצבעים פשוטים ועליזים.

בד"כ המציאות דופקת בפנים אחרי החתונה, כשכבר מכירים יותר ואז אנשים שואלים את עצמם- איך התחתנתי

עם אדם כל-כך X ולא ראיתי את זה.

רק להעיר לתשומת ליבך-

יפה וגבוה- הן לא תכונות מהותיות בבעל, ומסוכן להכליל אותן(הוא כן צריך למצוא חן בעיניך, זה חשוב מאוד)

מוכשר- אמנותי? בעל ידי זהב בעבודות הבית?

רגיש, אכפתי, בעל לב טוב, מידות טובות - זה מה שמהותי באמת - והשאלה, איך את יודעת את זה-

אדם יכול לשחק משחקים במיוחד בדייטים, במיוחד אם את טוענת שהוא - ואני מצטט "מאוהב בי", משחקים

שאפשר לעשות רק כשנפגשים לשעות מסויימות וכשזה חדש ומשמעותי- אח"כ בבית זה יתפרץ החוצה ומה

שיהיה זה מה שיש באמת.

ולכן- הכי חשוב זה שתבררי באמת מה ומי ולמה וכמה. והכי חשוב- תבחרי מישהו חכם שמבין בזה להתייעץ איתו-

ותסמכי עליו יותר מעל שיקול הדעת המוטה שלך, תדאגי להתייעץ איתו על הכל ולחשוף את כל מה שקשה

לך.

ותדברי עם הבחור על זה שזה לא נעים לך, תראי איך הוא מגיב.

לדעתי שווה לך לבדוק האם זה נובעהיום הוא היום
ממקום שהוא דתי לייט שחושב שנגיעה זה חלק בקשר או ממקום של חוסר יכולת שליטה בעצמו או כמו שמתן אמר בגלל נפילות באינטרנט. נכון שהפסיכולוג אמר אבל זה אבחון מרחוק שיש לו פחות תוקף גם אם לאדם יש ניסיון וכולי. צריך לחשוש לדבריו אבל לא לקבל אותם כתורה מסיני.

אחרי שתביני מאיפה זה נובע תוכלי להחליט אם זה שווה לך להמשיך.

אולי כדאי שתשתפי כמה זמן אתם יוצאים בערך (כמה שבועות וכדומה) וממתי התחילו הביטויים (ככל שבתחילו מוקדם יותר זה יותר גרוע) והאם הבחור חדש בענייני דייטים או לא (נשמע שלא אבל לוודא)
ואיך אני יכולה לבדוק ממה זה נובע?שוגי

מטעמי אאוטינג לא ארחיב אבל יוצאים מעט זמן, הביטויים החלו מוקדם מאוד ומתעצמים והבחור איננו חדש בענייני דייטים.

אתם דוסים? כי אם כן זה ממש ממש ממש מוזר. ואוסיף מלחיץ ומפחיחלושששש
דמייניבהשתדלותי
שחברה שלך באה להתייעץ איתך על הסיפור הזה,
ולך אין קשר לדבר. מה היית אומרת לה?

אני אומר בתור מישהי חיצונית שאיו לה רגשות כלפיו.. בפשטות- זה לא נשמע טוב!

אם זה מרתיע אותך וגורם לך לחוסר נעימות, אל תתעלמי מהתחושות האלה!
יכול להיות שפרידה נראית לך כרגע לא באפשרויות בגלל שיש בו גם צדדים יפים ובכלל מחמאות וכו' זה מבלבל..
אבל, למרות זאת, נסי לחשוב באובייקטיביות על העניין. יכול להיות שהתשובה היא ממש פשוטה אבל את לא רוצה את ההשלכות שלה..
(ויכול להיות שלא. רק שההשלכה לא תמנע ממך לחשוב בהיגיון)
בנוסף גם אם תיפרדו שליטה על דחפים זה משהו שאפשר לעבוד עליוהיום הוא היום
אז אולי בהמשך כן לתת אופציה
אומרים שהמח הוא איבר חשוב ביותר שפועל ברציפותלשם שבו ואחלמה
מהרגע שהאדם נולד עד הרגע שהוא מתאהב

ההתאהבות בכוחה להעלים מעיננו את החסרונות שבאישיותו של האדם ולהעצים את היתרונות,
זה דבר נהדר בדרך כלל,
אבל לפעמים הרסני

תחפשי שוב את כפתור ההפעלה של המח ותדליקי אותו ותנסי לחשוב בצלילות,

ואולי הכי נכון יהיה להקשיב למי שמכיר אותך ולעצות של מי שמכיר אתכם מקרוב.

גם אם לא הייתי לוקח את דבריו של הפסיכולוג כתורה מסיני, הייתי בהחלט מתחשב בהם,

ושאלה,
לא מפריע לך חוסר הצניעות שבדיבור שלו?
יש בנות שעצם חוסר הצניעות הייתה עילה לחתוך (ויש כאלה שזה בסדר בעיניהם).

ובאופן כללי,
שליטה על דחפים במיוחד בהקשר המיני היא מאוד מאוד חשובה לחיי הנישואים. מאוד.
מוזר מאודרב מג של מילים
עבר עריכה על ידי רב מג של מילים בתאריך כ"ה באב תשע"ו 08:47
אולי במקרה הספציםי הזה היה עוד פרט שלא כתבת
אבל כעיקרון- לפסיכילוג שבא אליו אדם לייעוץ אסור לו להגיד מה לעשות.
התייעצתי איתו בתור עצת ידיד המשפחה ולא כפסיכולוגשוגי

אםד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ה באב תשע"ו 09:27

לא מה שכתבת על "חוות הדעת" הזו,

הייתי אומר, פשוט לומר לו שזה מפריע לך שהנושאים הלו עולים הרבה מידי.. (ובאמת חלק מהדיבורים, כלל לא שייך).

יש בזה אכן, ביטוי "יצרי", אבל לפחות כרגע זה לא מגיע לנסיון למשהו מעבר לדיבורים הללו.

בא הפסיכולוג הקליני, וטוען (אם כי בלי שפגש בו אישית), שיש פה בעיה בשליטה על דחפים וגבולות.

זו שאלה. אולי זה רק בתחום הזה, ובכל זאת הוא למעשה תופס את עצמו, ואחרי החתונה יירגע? אינני יודע.

מכיוון שכבר התייעצת, אז אולי כדאי לשאול את הפסיכולוג הזה, מה דעתו שתאמרי לבחור שזה מפריע לך וכו' - וכך תנסי האם כן יכול להתאפק ולשלוט יותר על הדחף הזה לדבר על הדברים הללו, אחרי שביקשת אותו.

באמת שאלה..

[כעת ראיתי שכתבת שיוצאים מעט זמן והביטויים החלו מוקדם. זו אכן בעיה. לא ראוי בהחלט. וגם אם את מחליטה לנסות עוד קצת ולראות אם יתגבר על זה (ספק גדול..), את חייבת לתפוס את עצמך. אל תהיי "מוחמאת" משטויות ומדברים לא שייכים. כבר שמענו על בנות שהסתבכו מהיתפסות קלת דעת ל"מחמאות" שאינן שייכות ובזמן שלא שייך]

ממש לא לחתוך!שאולי18
ייתכן שבאמת הוא מרגיש איתך מצויין וקרוב ומרשה לעצמו להביע במילים את הקרבה הזו (אולי יותר מדי מהנהוג בחוגים הדוסים שלנו). זה בריא ונורמלי. לדעתי את ממש צריכה לשמח.

מה כן? מניח שניתן וצריך לברר ולוודא ממספר מכרים מההווה והעבר אודותיו.
לי נראה מפחיד משהו...ה-מיוחד
אמרת לו משהו בנידון?
אולי הוא קצת שרוט או שקצת מתלהב
נשמע רע.רע.רע.אוראל1234
קומי והמלטי.
דיברת איתו על זה שזה מפריע לך?קוד אבל פתוח
אם כן לדעתי לחתוך, אם לא אז תפתחי את זה, ואז אם זה ימשיך תחתכי.
יכול להיות שהוא לא מבין על מה אפשר לדבר עם חברים גברים לעל מה בדייטים מול בנות. או מליון סיבות אחרות.
(נשמע כמו סיפורי יד לאחים)העני ממעש

אם הוא אביר חלומותרב מג של מילים
זה אולי חלום בלהות...
עדכון----שוגי

לאחר התייעצות עם רב שדעתו הייתה כדעת הפסיכולוג החלטתי בלב כבד לחתוך.

האם ייתכן כי אחזור להיות בקשר איתו בעוד תקופה לאחר בירור וטיפול? אולי ואולי לא. 

אני שלמה עם ההחלטה שלי ומודה לכל האנשים הטובים שהיו שם בשבילי באמצע הדרך.

תודה לכם

איזה חזקה אתבהשתדלותי
לא פשוט בכלל...
אבל נראה שעשית את הדבר הכי נכון ולאט גם השמחה וההשלמה יגיעו.
או בחור כלבבך מכל הבחינות..

כל הכבוד לך. באמת.
לחתוך ומידשפתותנו שבח

מציע שתמחקי אותו ביד חזקה מליבך.

משפטים כאלה, הם גבול אדום, מאוד.

חזקי ואמצי

במסע המופלא הביתה.

צעד חכם!ציף
שה׳ ישלח לך המון כחות
כל הכבודקוד אבל פתוח
בהצלחה
הצלחה רבה..ד.

כל הכבוד, החלטה קשהזמן הגאולה

בהצלחה!גבריאל.ק.צ

חיבוק חם+ שאלה לציבור הרחבשוקולדצ'יפסאחרונה

את עשית את הצעד הנכון!!! כל הכבוד לך על החוזק ועל ההחלטה הלא פשוטה.

לא יודעת אם אני הייתי מצליחה לעמוד בהחלטה כזו...

תביני, הבחור מניפולטיבי ומנסה למשוך אותך למגרש שלו. אני לא חושבת שהוא פשוט פתוח יותר מידי, משום שאם זה היה פתיחות הוא היה מצליח להתאפק עוד קצת ולא להשמיע את פניניו בשלב מוקדם בקשר.

משמע לבחור אין גבולות או שיש והוא לא עומד בהם.

סתם מעניין, אם המקרה היה הפוך ובחורה הייתה מדברת כך איך הייתם מגיבים?

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך