וגם לתת חוות דעת מקצועית על אדם בלי לפגוש אותו לאבחון אמיתי פנים אל פנים, נראה לי
קצת יותר מדי, אלא אם כן הפסיכולוג שלך מכיר את הבחור.
אין ספק שאת מתארת סיטואציה- שבלי קשר למה שנגיד- לא נוחה לך, וזה כשלעצמו אינסטינקט
בריא, בשביל להבין שמשהו כאן לא מתאים לך. תחושות בטן הן דבר בריא- וחלק מלהיות אדם שלם
זה לדעת איך להתייחס אליהן- בכבוד הראוי להן, אבל לא באופן מוגזם. טוב שאת בודקת ומגששת.
מבחינת מה שאני מבין ומכיר, בעולם שבו אני נמצא- דיבור רחב מדי, באופן מוקדם מדי על קשר פיזי,
על נושאים שהצניעות ראויה להם וכו'- יכול להיות משתי סיבות-
הראשונה- רחפנות שמנותקת מהמציאות בעניין הזה.
השנייה - חשיבה וחשיפה לתכנים מהסוג הזה באופן רב.
הרשונה קיימת בעיקר אצל ביניישים שלא ממש הספיקו לרדת מהענן ולפגוש את המציאות ומבחינתם אם זו סוגיה
בגמרא, אין סיבה לא לדבר על זה בדייט...
השנייה צריכה תשומת לב רבה יותר. אם שני אנשים שהחשיפה שלהם לעניין זהה, נפגשים הם לא מרגישים שוני,
אבל ברגע שיש שוני זה אומר שהעולם שלהם שונה בעניין הזה. זה עוד לא אומר עליו כלום, חוץ מזה שככל הנראה
הנושאים האלו יותר מעסיקים ולגיטימיים בעיניו.
מה שכן- המצב שלך באמת בעייתי בגלל תסמונת האביר- שיקול הדעת שלך נפגע מהחשיבה והרגש, וזה בעייתי
כשרוצים לבחון דברים מהותיים, כי הרגש והתחושה של הנה מצאתי מישהו "מושלם"- גורם לנו לצבוע גם פינות
קשות ומורכבות יותר בצבעים פשוטים ועליזים.
בד"כ המציאות דופקת בפנים אחרי החתונה, כשכבר מכירים יותר ואז אנשים שואלים את עצמם- איך התחתנתי
עם אדם כל-כך X ולא ראיתי את זה.
רק להעיר לתשומת ליבך-
יפה וגבוה- הן לא תכונות מהותיות בבעל, ומסוכן להכליל אותן(הוא כן צריך למצוא חן בעיניך, זה חשוב מאוד)
מוכשר- אמנותי? בעל ידי זהב בעבודות הבית?
רגיש, אכפתי, בעל לב טוב, מידות טובות - זה מה שמהותי באמת - והשאלה, איך את יודעת את זה-
אדם יכול לשחק משחקים במיוחד בדייטים, במיוחד אם את טוענת שהוא - ואני מצטט "מאוהב בי", משחקים
שאפשר לעשות רק כשנפגשים לשעות מסויימות וכשזה חדש ומשמעותי- אח"כ בבית זה יתפרץ החוצה ומה
שיהיה זה מה שיש באמת.
ולכן- הכי חשוב זה שתבררי באמת מה ומי ולמה וכמה. והכי חשוב- תבחרי מישהו חכם שמבין בזה להתייעץ איתו-
ותסמכי עליו יותר מעל שיקול הדעת המוטה שלך, תדאגי להתייעץ איתו על הכל ולחשוף את כל מה שקשה
לך.
ותדברי עם הבחור על זה שזה לא נעים לך, תראי איך הוא מגיב.