שכל הצמחונים לעזאזל!א"י זה קשה

סתאם... איזה כותרת מושכת, תודו!

היום הייתי אצל חבר. נסענו לים סבבה והכל. ואז חזרנו אליו לאכול צהרים. (לא משנה שכבר היה 4 בצהרים)

ברגע שאמא שלו שומעת שאני צמחוני... וואי וואי. כל דבר שאני אומר היא מייבשת, אני מנסה בכח להנעים את האווירה והיא פשוט לא נותנת. כל מה שהיא מציעה לי היא עושה תוך כדי מבט שלעצבני.. ואני לתומי- מה כבר ביקשת- לחם, טחינה אולי איזה סלט קטן! א פושטער ייד!

וכל פעם- רוצה &%^%&, אה לא יש בזה חלב.עצבני

רוצה #$%^$^&, לא לא יש בזה ביצים.עצבני

ואני מנסה להתמם- לא זה בסדר. מספיק לי לחם וממרח. באמת לא צריך כל כך הרבה. וכך מה שהיא מציעה זה כאילו תירוץ להתעצבן עלי עוד פעם.

ואז מכינים פסטה- אתה רוצה את זה בלי רוטב. "כן". "טוב, אז אתה תאכל את זה בלי רוטב ככה, ואחר כך אני יכין לכולם טעים, והם יאכלו את זה טעים"עצבני

מה עשיתי????

כנראה היה לה יום רע. או שהיא ממש שונאת צמחונים.

חח אויש. צמחונים הם באמת די מעצבנים אבל לא עד כדי כךשִׁירָה

וזה תלוי בעצם גם למה הם צמחונים. למה אתה?

אני לא אוהב להיות מעצבןא"י זה קשה

עצוב

מוסר. אידאולוגיה. תורה. איך שתרצי לקרוא לזה.

איך התורה אומרת להיות צמחוני?שִׁירָה

אוף. אין לי כח.א"י זה קשה

את מוכנה באמת לעשות את זה אם תשתכנעי?

בעצם, מה אני חופר? אני יעלה שרשור ישן, וזה יספק את הוויכוח. ואם באמת יהיה בא לך לשמוע אז אני אשמח לדבר על זה.

אם זה יראה לי נכון ואני אצליח אז כןשִׁירָה

אוי רגע, בעצם זה גם לא דברי חלב? אויש לוידעת.. אז תצטרך לתת לי גם תפריט או לפחות רעיונות מה כן לאכול

ואתה עדיין אוכל בשבתות ובסעודות מצווה או שגם זה כבר לא?

בחיים אל תעשי את זה .... צמחוני זה רע..Solomon

למה? וא"י זה קשה,שִׁירָה

אין קישור בתגובה

אני ממש חולק על זה.ירא ורך לבב

שכוייחא"י זה קשה

גם דברי חלב.א"י זה קשה

בשבתות וכו' עדיין כן. כרגע לא נראה שזה ישתנה.

ויש מלא!!! מה לאכול. וזה אפילו יותר בריא. למרות שאני עוד צריך ללמוד את הנושא.

אגב זה הפיתרון לעוד מלא בעיות.

הבעיה הסביבתית של פליטת גזי חממה והתחממות העולם.

בעית השימוש המוגזם בשטחים 

בעיית הזריקה של אוכל

בעיית כילוי מקורות המים

בעיית העוני

בעיית המחלות לב ובכלל עוד מלא מחלות

אהה..קראתי שםשִׁירָה

אני אצטרך לקרוא שוב ויותר כדי באמת להשתכנע

זה קצת נראה לי מוזר שאם קבוצה של אנשים תהיה צמחונית זה באמת יעזור לכל הבעיות שכתבת כאן ולצער בעלי חיים.. אבל אולי בעצם כל אחד משפיע ובסוף זה יעזור..

וגם בעצם, אם העולם ירד מוסרית והיה צריך את אכילת הבשר כדי למנוע אי מוסריות כלפי האדם- מי אנחנו ש"נפר" את זה? אוף לא יודעת איך לנסח וגם ה"מי אנחנו" צריך להיות במרכאות

אולי עדיף באישי כדי שלא יגיבו אחרים..א"י זה קשה

פשוט לא בא לי דיון פומבי חוזר

כע חשבתי עלזה.. אחלהשִׁירָה

הנה השרשורא"י זה קשה

התגובה הראשונה שלי שם מתמצת את מה שאני חושב.  ההמשך בעיקר חופר אבל יש גם שם מה לראות.

בהנאה!

צמחונים זה עם שפלSolomon

לא את!א"י זה קשה

די! כאילו שיא ה-מעליב!

שיואו אני לא מאמינה שככה את מדברת אליי!

זה אני ... ואני גם צמחוניSolomon

אני גם צמחוני וממליץ לה לא לעשות את הטעות של להיות צמחוני

אני יודע שאתה גם. אבל אתה בניגוד אליי--א"י זה קשה

דג!

אם לא כריש!

מה זה נותן לך להיות צמחוני ?Solomon

חוץ מלהרגיש שאני  בן אדם מתוקן וכל שאר העולם רשעים 

ציני אתה יפה Solomon

אבל גם אני ציני..

אז מה, אני יותר.א"י זה קשה

אז למה אתה צמחוני?חסר כינוי
כי אני דגSolomon

לך תדוגחסר כינוי
אבל מה הקשר? דגים אוכלים הכל
אין פה שום קישור! ואני ממש רציתי לקרוא!פינג.

תודה!פינג.

חחח. הראשון שענה למה שכתבתיא"י זה קשה

...ירא ורך לבב

א. כתבת שהחיות הותרו לאכילה כי העולם ירד מוסרית, ומי שלא צריך את זה בשביל המוסריות שלו - אין לו היתר לאכול. אז אני אשמח שתוכיח שאכן הבשר הותר בגלל זה, כי זה לא כתוב שם. ודבר שני, נניח שאכן זה הותר מהסיבה הזאת - גם מי שלא צריך את זה יכול לאכול, כי הותר  לכולם, ועד שכולם לא יצטרכו את זה אז זה מותר.

ב. מי שאוכל בשר זה לא אומר שהוא תומך בהתעללות שהבהמה עוברת לפני השחיטה. מי שרוצה להילחם בהתעללות, צימחונות היא לא הדרך. הוא צריך לנסות להשפיע על זה. או ישירות על המתעללים או לשנות את החוק או משהו כזה.

ג. ודאי שבמציאות מתוקנת (ימות המשיח וכד') נהיה כולנו צימחונים, זה לא אומר שצריך כבר עכשיו להיות ככה. גם הרב קוק שכתב את חזון הצימחונות הידוע, לא אמר לתלמידיו להיות צמחוניים. (נראלי, לפחות תכל'ס כל תלמידי הרב אינם צימחונים...) (ואין לי מושג אם הוא בעצמו היה, גם זה לא נראלי.)

ד. אתה עצמך כתבת בפיסקה האחרונה שם שעליונותינו על הבהמות לא מקנה לנו זכות להתעלל אבל היא כן מקנה זכות לאכול, אז תאכל להנאתך, ותלחם בהתעללות.

...א"י זה קשה

א. מלכתחילה ההיתר היה- כשאתה מתאווה-תאכל. אם אתה לא מתאווה- אל תאכל. 'ראה' עליית 'שני'. זה רמז פשוט העולה מהכתובים. חוץ מזה- לאדם הראשון נאסרה אכילת בשר. בעקבות השחתת דרכם של בני האדם הקב"ה התיר לאכול בשר על מנת שהאדם יוכל לשפוך את חוסר המוסריות שלו על חיות במקום על בני אדם וכך להתעלות. אני מתבסס על 'חזון הצמחונות והשלום' של הרב קוק.
זה לא גדר הלכתי.והיום אני חושב שאנחנו במדרגה מוסרית וכלכלית כזאת שה'תאווה' האוטומטית הזאת צריכה מבחן אישי האם היא באמת קיימת ונחוצה. זו המדרגה הראשונה. אחר כך עוברים לשאלת ההתעללות.

ב. מי שאוכל בשר נהנה מהתעללות. ישירות. כי ההתעללות נעשית עבורו. זה כמו לראות סרט שהסריטו בשבילך בשבת. לנסות להשפיע זה סבבה. אתה מוזמן. הדרך היעילה ביותר להשפיע זה חרם צרכנים. צורכים פחות=מייצרים פחות=מתעללים פחות.

ג. זה אומר שזו השאיפה. הרב קוק הגדיר שיחידי סגולה צריכים. ואני טוען שמאז שהוא כתב את זה הרבה השתנה. מה שהיה פעם נכון ואפשרי ליחידי סגולה, היום נכון ואפשרי להמוני בית ישראל. הסברתי בשרשור ההוא למה. היום הטיעונים של הרב קוק נראים לא מציאותיים והשאלה היא למה לא לעבור לשלב המוסרי הבא.

הוא היה צמחוני פרט לשבתות, וכנ"ל הרצי"ה ברוב ימיו. וכנ"ל הרב הנזיר, ועוד תלמידים רבים שלו.

ד. אמרתי שיש לנו עליונות ולצרכים שלנו, כדי שנוכל להתעלות ולתקן עולם אנו יכולים לאכול. רק שהיום זה לא כל כך נצרך לנו לאכול בשר על מנת לתקן עולם ולכן זה חוזר להיות לא נכון ולא מוסרי. עד כמה? זו שאלה אישית כמו שפירטתי, כל אחד צריך לחשוב מה עלול להפגע אם הוא יהיה צמחוני ולראות מה התועלת ומה העלות.

להלחם בהתעללות? הייתי שמח. אבל אני בייניש ויש לי דברים חשובים אחרים לעשות. לפחות אני יכול לא ליהנות ממנה ובעצם לעשות חרם צרכנים. ואני גם יכול לכתוב על זה בפורומים ולגרום לעוד אנשים לשקול את זה (בנתיים הבנתי ששתים שוקלים את זה בעקבות הדיבורים פה). וכך נצרוך פחות=נייצר פחות=נתעלל פחות.

איזו אישה מוזרה.פינג.

כנראה היא לא אהבה את התספורת שלך, שהזכירה לה את גנן בית הספר שהיה משפריץ עליה מים כל פעם שעברה לידו. זו פשוט הפעם הראשונה שהזדמנה לה משנות הילדות הרחוקות להתנקם בו, סוף כל סוף

כן. קצוץ וזקן זו באמת תספורת לא שגרתית..א"י זה קשה

האלה שלא אוכלים כלום...פסידונית

קוראים להם טבעונים, לא?

צמחוני זה מי שלא אוכל בשר (מלכה שכמוני מלך)

אחלה חתימה.. מעוררת למחשבהא"י זה קשה

ובאמת שכרגע לא חסר לי כלום בנתיים.

בוקר קלאסי- לחם,טחינה, חומוס מטבוחה, מלפפונים, עגבניות, גמבות, תירס, חמוצים, דגני בוקר, חלב סויה חלב אורז, דייסה עם תמרים או תפוחים עם קינמון.

צהרים קלאסי- אורז תפוחי אדמה,מרקים, עדשים כתומים, ירוקים, לבנים, שימורים של שעועית לבנה, חומוסים, סלטים, עלים ירוקים, קלחי תירס, קוסקוס, שעועית ארוכה ירוקה כזאת, אגוזים מכל הסוגים, 

ערב קלאסי- לחם וכל הרשימה של הבוקר, שניצל טבעול, פסטות למיניהם, נקניקיות סויה למיניהם וכו'

קיצור יש מלאן מה לאכול. זה היה רק בשלוף

יפה לך פסידונית

מה שהתכוונתי היה שלפי ההגדרה אתה טבעוני ולא צמחוני.

צמחוני מסתפק מהתנזרות מבשר. טבעוני זה גם ביצים, חלב וכל השאר.

אפרופו*בננית*
זה לא מקשה על המשפחה? או שגם ככה אין בעיה כי באמצע שבוע אתה בישיבה?
אפשר סיפור?חייזרה

לרבי הרש"ב מחב"ד היה חסיד, שיום אחד היה צריך לנסוע לשליחות למוסקבה.

ואז לא היה חנויות של אוכל כשר בכל מקום בעולם...

החסיד בא לרבי והתלונן שהוא לא יכול לנסוע כי לא יהיה לו להשיג שם בשר כשר.

אז הרבי הסתכל עליו ואמר, "ומי אמר שחייבים בשר כדי לחיות?"

לא חייבים בשר כדי לחיות.

הקב"ה התיר לאכול בשר רק בגלל שלא היו מספיק צמחי מאכל אחרי המבול.

בגן עדן אדם וחווה היו אמורים לאכול רק פירות.

זהו.

האם אני צמחונית? לא. אבל לדעתי מי שמסוגל- אשריו.

רק בבקשה שלא יכפה את האידיאולוגיה שלו על אחרים, וישים סרטונים על אפרוחים גרוסים בפתיח של כל סרטון ביוטיוב.

ואימרו אמן.

ראיתי היום פרסומת בסגנון על אוטובוסים *בננית*

משהו כמו לעצור את המשלוחים

זה היה מינוח מבחיל, בגלל הקונוטציה

גם אני ראיתי את זה, מזעזעחלילית אלט
זה בכוונה...חייזרה

ידוע הסיפור על אחד שהיה לו חנות, בגירסא שאני שמעתי השם של החנות היה "צאצואים בזול."

כל יום אנשים היו נכנסים ומעירים לו על השגיאה...

ויום אחד מישהו אמר לו, תגיד, באמת לא אכפת לך?

אז המוכר ענה לו שזה מה שמביא אליו את רוב הלקוחות...

טקטיקת שיווק מפורסמת.

הנקודה שלהם היא לעשות דברים מזעזעים כדי, או לעשות לאנשים טראומת זבנג וגמרנו, או פשוט לעורר דיונים על זה.

וזה מצליח.

מבחינתם כמה שיותר מזעזע, יותר טוב.

נכון.חלילית אלט
קצת מזכיר לי את הפרסומת על היישוב החדש לדתלשים
"אם כבר גיהינום אז למה שלא תהנה בעולם הזה" או משהו כזה
ברור. זה מה שעושה חשק להקיא*בננית*

אכן. יש אנשים בשביל להעביר מסרים לא מקובלים בטוחיםא"י זה קשהאחרונה

שחייבים להיות קיצוניים. אחרת אף אחד לא ישמע אותך.

אני לא מסכים עם הטקטיקה. אני חי בעולם תורני בו יש דרך להעביר מסרים.

העצם ההשוואה היא אכן מבחילה. 

הקבוצה שעושה את זה היא אנונימוס- והיא קבוצה טבעונית מאוד קיצונית, אבל גם מאוד אפקטיבית...

אני לא בטוח אם הכוונה הייתה שזה בדיוק כמו משלוחי מוות של הנאצים או שיש צד של השוואה. 

על כל פנים- קיצוניים בכל תחום אוהבים השוואות קיצוניות.

אני לא.

סיפור יפהא"י זה קשה

לגבי הכפיה- לא הבנתי את הבעיה. אם אני חושב שזה רע אין סיבה שאני לא ינסה להשפיע על אחרים. כמובן בגבולות הטעם הטוב.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך