בואו נדבר על זה רגע. "גדולי דור"*בננית*

(בעקבות הניצלו"ש שם, פותחת חדש)

המושג קיים, אבל תוכנו מוטל בספק

למי שדוגל בו -

1. מה מגדיר גדולי דור ככאלה? מהי הסמכות הקובעת?

2. לשם מה יש צורך בהגדרה הזו?

אז קודם כל זה פתוח לדיון

ואענה גם בעצמי

אני חושבת שזה מושג מלאכותי וחסר משמעות, גם מבחינה חברתית וגם מבחינה מהותית.

מה שמכונה "גדולי דור" זו רשימת רבנים שכל קבוצה קובעת לעצמה (או פרט, אבל זה נוטה לבוא בקבוצות) ומצהירה עליהם כסמכות רוחנית בלעדית.

אני שואלת - מי קבע?

קודם כל עובדתית, קביעה כזו נובעת מהתבוננות סובייקטיבית, ומטבע הדברים לא מקובלת על כולם.

מבחינה חברתית המושג לא תופס, צאו וראו.

מבחינה מהותית, בזמן שהאמת נעדרת אין מדד אחיד לגדלות בתורה, ולכן "איש הישר בעיניו יעשה"

(יש אומרים שאין כאן גנאי אלא תיאור עובדתי, ואולי אפילו חיובי)

כל אדם קולט את התורה באופן מעט שונה. אמנם מטבע הדברים בד"כ יש בסיס משותף, אבל הגוונים הם רבים.

בסופו של דבר אדם בוחר את רבותיו בהתאם לתפיסתו את התורה.

(בכל זאת אומר, שהמקום היחיד שהמושג הזה יכול להיות קביל בו הוא בתוך חברה של אנשים דומים.

זה מועיל כדי לתאר ת"ח בתוך אנ"ש, כאשר ההנחה היא שהקריטריונים דומים. גם זה בעירבון מוגבל. עלול לגרום לזלזול בת"ח אחרים.

הבעיה מתחילה כשאנשים מניחים שכל שומרי תו"מ צריכים להיות אנ"ש, ולכן מי שלא מסכים איתם אוטומטית בחוץ)

מסכים עם כל מילהא"י זה קשה

אגב זה מצב דיעבדי שאין סנהדרין ואין יכולת להכריע. כשתהיה סנהדרין במהרה בימינו יהיו גדולי דור.

גדולי הדור- גדולי הפוסקים ההלכתייםיוני
וגדולי הפוסקים ההלכתיים הם אלו שיושבים כל היום בבית המדרש, לומדים ומלמדים

ואי ערעור על גדולתם בפסיקה ההלכתית.

תכלס, הציבור הדת"ל ויתר בחלקו על המושג הזה, רק זרמים בודדים וקטנים בתוך המגזר מהדירים את העניין ותומכים באברכים שישבו וילמדו כל היום, בלי צבא ובלי אוניברסיטה, בלי פוליטיקה ובלי הפגנות, פשוט לשבת וללמוד ולהגיע לגדולה בידיעת התורה לכל רוחבה ועומקה.

וכן המגזר הדת"ל מאמין בהתערבות בפוליטיקה, בהתערבות באקדמיה, בצבא וכו'
זה לא גנאי, זה הלך הרוח הציבורי.. ככה שהרבנים יוצאי צבא ובעלי תואר, מעורבים מעל לראש בפוליטיקה ואפילו חכים לשעבר. ועדיין יש בניהם גדולים בתורה.

ומזה נובע הבלבול, הציבור הדת"ל מתרעם על הציבור החרדי שלוקח לעצמו תארים של גדולי הדור ולא מחשיב את רבני הציבור הדת"ל לגדולים
אין להשוות!

אבל מנסים לומר שכן
תראו, אנחנו גם מתערבים בעמך ישראל, משפיעים על הרוח, הולכים לצבא ולאקדמיה.. ועדיין התורה שלנו שווה בגודלה לתורה של גדולי הציבור החרדי.

סתם אמירה של ריקוד בשתי החתונות ולאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. זה לא נכון..

בגלל זה את לא מבינה את החשיבות של המושג, כי באים כאלה שרוצים להראות ש'גם לנו יש גדולי הדור' והופכים את זה למגוחך.
סליחה לאיזה הפגנות בדיוק הולך הרב ליאור?א"י זה קשה

והרב טאו?

ואילו תארים יש לרב רבינוביץ?

והרב דרורי?

הם יושבים ושוקדים בתורה. ובין לבין גם מנהיגים ציבורים שלמים.

אבל נעזוב את זה. אתה יוצא מנקודת הנחה שזה גזל מהם כל כך הרבה זמן שכבר אין להם יכולת להיות 'גדולי הדור'. לא מסכים, מציאותית יכול להיות שהם הספיקו ללמוד מספיק תורה בשביל להיות 'גדולים' להגדרתך. וגם לפי הגדרתך יש לנו בציבור הרבה רבנים גדולים בפסיקת הלכה לא פחות מרבני הציבור החרדי.

אבל זה לא תחרות בינינו לחרדים. הנקודה היא שלאף אחד אין עליונות של 'גדול הדור'. אין כזה תואר. אין כזו מציאות.

למען האמת לרב רבינוביץ יש דוקטורט במתמטיקה והוא אפילוקמנו ונתעודד

בס"ד

לימד באוני' של טורונטו.

ובכלל נראה לי שהיה יותר נכון טקטית לשאול לאיזה הפגנות הולך הרב רבינוביץ' ואיזה תואר יש לרב ליאור..

אבל זה לא מקטין אותם או את התורה שלהם.

... אהמ. טוב. אני מקווה שהייתי מובן בכל זאת.א"י זה קשה

מה אתה נפגע?! זאת האידיאולוגיה, אתה לא צריך להתבייש בהיוני
אני דווקא רואה חסרון בזה שבגלל הרצון להגיע לגדלות בתורה לא חיים את התורה במעשה

נתפסת על ה'הפגנה' במקום להיתפס על 'מקדשים את החיים ללימוד תורה נטו', אבל בכל זאת.. גם את הרב ליאור וגם את הרב דרורי פגשתי בהפגנות וגם בכנסים פוליטיים.

וכמו שאמר קמנו ונתעודד...

ולא אמרתי שזה מקטין את התורה שלהם, זה מה שאתה שמעת (וידעתי שיקפוץ מי שישמע ככה בכל מקרה). השאיפה שלהם היא הנהגת האומה וכו' ותכלס כן הם משאירים הרבה לבתי המדרש החרדים.

אין הרבה רבנים בכלל שמקיפים בידע נרחב את כל רבדי ההלכה, ההיקפיות של הנושאים בהלכה זה מה שהופך פוסק לגדול.
אני לא רוצה לנקוט שמות כמוך אבל יש רבנים שהם תלמידי חכמים גדולים וכו'.. אבל מה לעשות, יש נושאים שהם מכירים אבל לא בקיאים בהם.
רב יכול להיות עם בקיאות עצומה במקוואות, בטהרה, שבת, כשרות, גיור, שמיטה, ווטאבר.. אבל בנושא יבום וחליצה הידע שלו הוא בסיסי תורני. זה מה שהופך אותו לתלמיד חכם וכו' אבל לא גדול הדור. הגדולה זה ההיקפיות, הבקיאות עצומה בכל רבד הלכתי.

אם יש נושאים שהידע שלו בהם אינו עצום אלא רגיל, אז הוא לא מגדולי הדור.

זאת ההגדרה, אין מה להתווכח עליה...

ולא אמרתי שבציבור הדת"ל אין בנמצא גדולים כאלה
רק אמרתי בכלליות שהאג'נדה היא שונה והדחיפות לגדולה בפסיקה היא לא הראשונה בתור.
לא יודע מי קבע את התקן של גדול הדורא"י זה קשה

ומי קבע את ההגדרה. ומי קבע שיש לה נפק"מ. 

קיצור אני פשוט לא מסכים עם כל הנושא.

אגב מישהו בחן את הרבנים שלנו וראה מי בקיא בכל הנושאים? 

יש לזה אודישנים? מה היה הממוצע של הרבנים הדתיים לאומיים ומה היה הממוצע של החרדים?

עכשיו אתה סתם מתמסכןיוני
המציאות קבעה את ההגדרה הזאת.

אתה לא חייב להסכים, זאת המציאות.

מצידי תאמר שגדולי הדור בשבילך אלו אנשים מחיי המעשה, שגם כבשו במו נשקם אדמות ארץ ישראל וגם עשו תואר מקצועי בשביל לעבוד את השם בגשמיות. סבבה. גדולי הדור זה שם המושאל להרבה דברים..

תכלס אם מנסים לברר את האמת, אז הבאתי את ההגדרה של גדולי הדור.

בנוגע לסוף דבריך, אם זה היה ככה באמת אז במקום לשאול בהתמסכנות כזאת פשוט היית מביא שמות של רבנים, כמו שלא היססת להביא שמות של רבנים פה למעלה.

אבל אתה לא מכיר כאלה אז אתה סתם מתמסכן כאילו זו איזה תחרות...
אני אשאל אותך אחרתקמנו ונתעודד

בס"ד

על הרב יונתן רוזין שמעת? למה לא? כי אצל הדת"ל באמת מי שרק עוסק בתורה ובקיא עצום בכל חלקיה, אף אחד לא עושה לו לובי.

זה הופך אותו לפחות גדול-דור?

לא אמרתי שזה לא קייםיוני
לא שמעתי עליו אבל אני מתאר לעצמי שיש

והנה, אתה מביא לי שם של רב שאפחד כנראה לא שמע עליו ורק מוכיח את הטענה שלי
זה לא שהם לא קיימים, זה שהציבור הדתל לא הופך את זה לדגל. ולכן לא מכיר את השם הזה.. אבל אני בטוח שרוב חברי ומכרי הדת"ל גם כן לא שמעו את השם הזה.
אז השאלה שלי היא האם גדול דור נקבע לפי חוזק הלובי של מקורביוקמנו ונתעודד

לאיוני
זתומרת לא בצורה הרדודה שאתה מייחס לזה.
כי לובי אפשר לעשות גם לסתם עם הארץ, לקחת ילד מהגן שעשועים הקרוב ולעשות לו לובי...

זה ממש לא ככה, זה לא ה'לובי' שמייצר את הגדול (כמו בפוליטיקה) אלא סביב הגדול נוצר לובי.
כן, יכול להיות גדול שלא יוצא מד' אמותיו ואף אחד חוץ מהחברותות שלו לא מכיר אותו.

טבעי שביב גדול הדור תקום קהילה שלמה ושיקבל מאות שאלות הלכתיות כל יום.
אני לא מתמסכן ולא מכיר את ההגדרהא"י זה קשה

אתה קבעת אותה. לא המציאות.

אין פה שום אמת אלא התממות, וניסיון לכפות דעות ע"י שימוש במושגים ערטילאיים, שהוגדרו לצרכי תעמולה, ואף אחד לא בחן אותם במציאות האם הם נכונים.

אני לא קבעתי אותה, היא נקבעה לפני שנולדתייוני
ואתה מתייחס לזה בצורה מאוד פוליטית

אז אני לא יכול לשתוק רק לומר לך שתדע שמי שנתן לזה נופח פוליטי אלו עסקנים מתבכיינים מהציבור הדת"ל.

וזה קיים וימשיך להיות קיים וגם אם תתעלם מזה- זה קיים.
לא מבין מה הקטע להיגרר אחרי עסקנים מחרחרי ריב שעשו את ההון הפוליטי שלהם על גבי שנאת חרדים.
אפרופו:יוני
יש דיון בקשר לכלים שבדקו מדעית והם לא בולעים - צעירים מעל עשרים

זאת דוגמה של פסיקה של ת"ח גדול ועצום
לגדול הדור היה כוח פשוט לפסוק.

אין פה עניין של אבחנה מה יותר ממי וכו', זה פשוט דפוס של פסיקה הלכתית.
כשגדול הדור פוסק הלכה הוא לא צריך את תמיכתם של עוד פוסקים, ידיעתו עצומה ורחבה בכל הפינות הקטנות של ההלכה ולכן אין דבר שנעלם מעיניו כשפסק מה שפסק.
לאו דווקא. לפעמים מדובר בשאלה כבדת משקלא"י זה קשה

שאפילו היצירה הפיקטיבי שאתה קורה לה 'גדול הדור' מעדיף לא להכריע בה לבד.

מה אתה ילד?יוני
אתה גם מוציא לשון כשאתה אומר את זה?

אתה קורא את מה שכתבתי בטון הלא נכוןא"י זה קשה

שבת שלום!חיוך גדול

איך אפשר לקרוא 'פקטיבי' בטון לא נכון?יוני
אתה טענת יש אני טענתי אין.א"י זה קשה

בשום שלב לא נעלבתי או התמסכנתי או התבכיינתי.

אז עניתי לך תשובה לשיטתך, למרות שאני לא חושב שיש כזו יצירה. ואני חושב שהיא המצאה שנועדה לספק צרכים פוליטיים או דתיים של אנשים שקשה להם עם מחלוקות והכרעות. ולכן כתבתי שלשיטתך גם הדמות הזאת שיצרת (שבעיני היא פיקטיבית) לא קשורה למקרה שהבאת.

אבל חלאס הדיון מיצה!מטורלל

אתה מדבר על משהו אחר. זה לא קשור*בננית*

אתה מציג פה משוואה לא ברורה - "גדול דור" פירושו מי שלומד כל היום תורה.

קודם כל, לא כל מי שמשקיע את חייו בלימוד תורה הופך לגדול דור. שנית, כפי שצוין פה, יש "גדולי דור" שעוסקים גם בתחומי חול, על אף שרוב עיסוקם קודש (וייתכן שהם מיעוט אבל זה לא משנה).

נניח שגדלות הלכתית יותר מדידה. עדיין - אתה רואה קונצנזוס על הקריטריונים שמגדירים אותה?

אם כן, מדוע לא ראיתי מעולם רשימת גדולי דור?

נאמר את זה ככה - 

גדול דור שואב את כוחו כ"גדול דור" מתמיכת הציבור;

להתקומם על העובדה שיש ציבורים שלא מקבלים ת"ח כ"גדול דור" זה מגוחך,

כי הם אלה שמעניקים לו בפועל את סמכותו.

אמת, פעמים רבות יש הסכמה רחבה, אבל זה כי יש בסיסים שמשותפים לכולם, ולכן רובו המוחלט של הציבור מכיר בכך.

בכל אופן אין לזה שום נ"מ, והעובדה שאני מכירה בת"ח שהוא גדול בתורה, עוד לא הופך אותי למחויבת דווקא לשיטתו. מכאן שזה תואר חסר משמעות, מש"ל.

את טועה בהבנת המשוואה שעשיתייוני
גדלות הלכתית זה מה שקובע
בשביל גדלות הלכתית צריך לשבת כל היום וללמוד, כן.. אבל לא כל מי שיושב ולומד כל היום מגיע לגדלות הלכתית.

את צודקת שגדול דור מקבל את התואר מהציבור, השאלה היא איך
והתשובה לכך היא שהציבור בכללותו מקבל את פסקיו ו'יש לו מילה' בפן ההלכתי.

הסמכות שהקהל נותן לגדול הדור לא מתבטאת בשירת 'ימים על ימי מלך תוסיף' ולא בנישוק ידו אלא בשליחת ושאלת מאות ואלפי שאלות הלכתיות כל יום.

את ממשיכה לבלבל בין גדול בתורה (תואר שניתן לכל ראש ישיבה) לבין גדול הדור (שניתן כתואר לפוסק הלכתי דווקא).

את לא מחויבת לאף אחד, אבל הרב שלך כשבא לפבוק לך הלכה הוא מחויב להתייחס לפחות לפסקיהם של גדולי הדור, הוא לא יכול פשוט לומר אני פוסק איך שאני רואה לנכון ולא אכפת לי מה הם פסקו, כי זה לא עוד רב שישב לידו בבית מדרש, זה רב שהידע העצום שלו מקיף הכל ולכן אם הוא פסק דבר מסוים אתה חייב לפחות לנסות להבין את הפסיקה שלו לפני שאתה פוסק אחרת.

יש כללי פסיקה וזה..
אני לא מצליחה להבין את הטענה שלך*בננית*

כשאתה אומר "הוא מחויב להתייחס לפחות לפסקיהם של גדולי הדור" אתה נותן לי מצב נתון - "גדולי דור", בלי לתאר מספיק מי קובע אותם. אתה מודה שהציבור הוא ה"מסננת" ובכל זאת אתה משתמש במושג מוחלט כביכול.

(אני מודעת לזה שאולי זו קטנוניות, כי בסופו של דבר יש מקרים ספציפיים שנמצאים בקונצנזוס; אבל בתחומים האפורים זה כבר הופך להיות בעייתי. כאן עשויות להיות השלכות משמעותיות. ואם באמת נשים תחת קורת גג אחת גם את העולם החרדי וגם את העולם הדת"ל זה כבר מסובך בהרבה)

המציאות היא שקובעתיוני
הציבור הוא לא מסננת, אבל מה שהופך גדול הדור לגדול הדור שאנחנו מכירים, זה היחס של הקהל אליו.

זתומרת שיכול להיות גדולי דור מסתתרים בכל מיני כוללים וישיבות והציבור לא מכיר אותם, ברגע שהציבור יכיר אותם ההגדרה שלהם לא תשתנה, היא פשוט תתגלה לעיני כל.

אין קשר לאם הוא חרדי או דת"ל, אם הוא גדול עצום בהלכה ופסיקה, יכירו בו כגדול הדור.
אני מסכימה על המושג "גדול דור" כמשהו שמסור לשמיים*בננית*

זה שחלקם לא ידועים רק מוכיח שזה חסר משמעות כהגדרה חברתית

מה שמקומם אותי זו היומרה של אנשים לטעון שהם יודעים מי ת"ח יותר מאחרים.

או, זה כבר משהו אחר.. אז אנחנו לא סתם מדבריםיוני
על התואר גדול הדור, אנחנו מדברים על זה שכל אחד יכול לשלוף תואר כזה ולהלביש על מי שבא לו ולעשות בו שימוש פוליטי.

מבין אותך.

אבל את חייבת להבין שיש ציבור שלם שבשבילו גדול הדור זה גדול הדור ולא משתמש בזה לצורך ניגוח מי שלא חושב כמוהו.
אכן*בננית*

אני שמחה שהצלחתי להבהיר את עצמי

אני סה"כ מסכימה. בעיניי וודאי שיש דרך להבחין בגדלות בתורה, אבל היא לא אובייקטיבית לחלוטין. לכן אני תוהה מניין הביטחון של אנשים שהאבחנה שלהם טובה משל אחרים.

וויכוחים נוסח "כך גדול הדור אמר ולכן זו האמת המוחלטת" צורמים לי באוזן. הביטחון הזה תמוה לי, ונשמע כמו פחד מהתמודדות עם טיעונים נוקבים. הלוואי שזו רק אמונת חכמים (שאגב מעט מסוכנת מעט בעיניי בווריאציה הזו, אבל שוין).

אבחנה של אנשים זה כבר משהו אחריוני
אבל בהחלט בכל הדורות היו תלמידים שתפסו ברב שלהם וזהו
יש הרבה מקרים כאלה שמובאים בגמרא.

מה ההגדרה הזו אם לא אבחנה של אנשים?*בננית*

אני מדבר על זה שאמרת שיש אנשים שמאבחניםיוני
מי יותר גדול ממי
ובד"כ זה מי יותר קטן ממי...
לא מסכימהאישיות

לפי הבנתי

גדולי הדור הם אלא שגדולים בתורה וכמו שאמר יוני גדולי הפוסקים ההלכתיים, וגם מתוקנים במידות

מי מגדיר גדולי דור ככאלו?

כדי לדעת מי הפרופסור הכי גדול, שואלים בין הפרופסורים מי הכי גדול, הרי יש להם ידיעה בזה, 

כך גם בין האברכים\ התלמידי חכמים הם יודעים לזהות את הגדלות, איפה הגדלות

לשם מה יש צורך בהגדרה כזאת?

בשביל לדעת ממי לקבל, לדעת איך לנהוג, מה ההשקפה הנכונה

וכמה גדולי דור יש?קמנו ונתעודד

בס"ד

אחד? שלושה? ל"ו? שבעים ושניים? תרי"ג?

ואולי נקבל גם את החידוש של ההרהמורניקים שיש גם גדול דור בהלכה וגם גדול דור באמונה?

לא יודעת כמהאישיות

אבל מאי נפקא מינא?

הרמב"ם אומר שיש כמה בודדים בכל דור שהם מתוקנים ושלמים בתורה ובמידות ובשבילם נברא העולם

אני מאמינה שכל צדיק יש איזה מידה שהוא ממש מיוחד בה, 

לדוגמא בחסד, בענווה וכו'

אבל כל תלמיד חכם גדול אני מאמינה שבקי בכל הש"ס

אם זה כל-כך ערטילאי וחסר הגדרותקמנו ונתעודד

בס"ד

אז אני אומר שזה חרטא.

כי מי אמר שלא כולם גדולי דור?

ודברי הרמב"ם ממש, אבל ממש לא קשורים לעניין. הוא מדבר שם על עבודת ה' איניבידואלית לחלוטין. לא עלסמכות ביחס לכלל ישראל.

וסליחה, אבל נראה לי שאני מבין בת"ח חכמים יותר (סתם בגלל שכבחור ישיבה יוצא לי להיתקל בהם) וזה פשוט לא עובד ככה. וגם אם כן, שוב זה לא אומר שיש למישהוכזה או אחר סמכות אבסולוטית בנושא מסויים.

טוב לא נורא, קשה לי להסביר את עצמיאישיות

לא השתכנעתי ממה שאמרת

אבל תגיד בתוך הישיבה שלך בין הבחורים, לא רואים מי בדרגה יותר גבוהה מי יותר יודע, מי יכול להגיע לגדולות

(טוב אני לא יודעת מה השאיפות אצלכם בישיבה אם בכלל השאיפה זה להיות תלמידי חכמים ששוקדים בתורה יומם ולילה בלי להיות עסוק בעוד דברים)

ואוסיף שבד"כ זה מונח חברתי-פוליטי ולא רוחני-מהותי.*בננית*

גם אם נניח נקבל את קיומם של גדולי דור - מה מבדיל בינם ל"סתם" ת"ח?

או שאולי יש גדולי דור ברמה 1, 2, 3 ו-10?

עניתי לך על זה למעלהיוני
זה ממש לא פוליטי.

*חוץ ממתי שמרגישים נחותים ממגזר אחר אז קובעים שרבנים מסוימים אצלינו הם גם כן גדולי דור ואם המגזר האחר לא יסתכל לעברם לא נאמר שזה בגלל שהם לא בסדר גודל של גדולי הדור אצלם אלא שזה עניין פוליטי...
ואז חחח שיאכלו אותה, כל אחד יכול להיות גדול דור ויורד הערך של המושג.

למה נ.מ.? כי לא הצלחתי בטייס ואם אני לא טס אפחד לא טס..
כן, זה פוליטי...
הוא לא יורד, הוא מלכתחילה לא קיים.*בננית*

לא הבנתי את הסוף

הוא קיים, עובדה שאנחנו דנים בויוני
ושוב, כל מה שכתבתי בהודעה קודם.

בסוף כתבתי על אותו אחד שרצה להתקבל לקורס נ.מ. כי לא קיבלו אותו לקורס טייס ואם הוא לא טס אז אף אחד לא יטוס..
בהשוואה לאותם אלו שאומרים שאם לנו אין גדולי דור אז לאף אחד אחן גדולי דור. ילדותי בעיניי
אתה מניח שההתנגדות למושג נועדה כדי להחליש את עוצמתו*בננית*

וזה פשוט לא נכון. אני לא מאמינה בעיקרון כזה

וכפי שכתבתי בהודעה הראשונה - 

'המושג קיים, אבל תוכנו מוטל בספק'

כלומר מדברים עליו, אבל לדעתי הוא חסר משמעות.

ובכן-נחמיה17

קודם לכל דבריי- יישר כוח על הפסק הנצלוש...

ושנית לכך- סליחה שאני מגיב רק עכשיו.... רק עכשיו ראיתי את התיוג...

ובכן-

הדברים מורכבים, ואין  לי זמן להגיד את כל התלבטויותיי בנושא- כן, זה נושא שהתלבטתי בו רבות ועדיין קשה לי לנגיע  למסקנה ברורה.

מפאת קוצר הזמן באתי בעיקר "להפגין נוכחות" ולהגיד כמה מדבריי בראשי פרקם (ובכן, בשורה זו היה אמור להיות כתוב "לא קראתי את שאר התגובות, ויש מצב שאכוון בדבריי לחלק ממה שכתבו ומחילה" אבל אני הסתכלתי עתה בכל השרשור- ואני מוכרח לומר

ההתלבטויות שלי הם כמעט  בול מה שנאמר פה! (בפרט בין @יוני ,ו @א"י זה קשה....) אני אענה בהרחבה, אבל חבל שלא הבאת את הדוג' שהייתה בשרשור המנוצלש, (שהאמת- אני לא בטוח עד כמה זה היה נצלוש ועד כמה היה על זה קפידא, לא   משנה...) ולכן  החלטתי להביא לפה שם (כן, כן, יוני...) של מישהו שעליו התקוממתי באומרי שהוא "גדול הדור"- ואקווה שאוסיף זוית על השרשור... אענה בהרחבה אח"כ-

אני חושב שמהבודדים שרואים אותם כגדול  דור בעולם הישיבות הכולל אפי' של הציבור הדת"ל- מעבר לכל הפוליטיקות וכו' והוא אף דוג'  טובה לגאונות הנל שיוני הזכיר- זה מרן ר' חיים קנייבסקי שליט"א.....

לא חסרות כאלה דוגמאות*בננית*
אבל הם לא מקובלים על הציבור כי הם גדולי הדור, אלא הם מכונים "גדולי הדור" כי הם מקובלים על הציבור. זה הבדל קריטי

(ואין בעיה לנצל"ש, סתם עושה בלאגן אז פתחתי חדש)
לא אמרתי שהם מקובלים על הציבור כי הם גדולי הדור.נחמיה17

בודאי שלא אומר ישר כך אני חושב שחלק מלהיות גדולי דור זה הקבלה על הציבור....

אבל הם כן מקובלים על הציבור כי הם ראויים להיות בגאונותם גדולי הדור.

מה גם שלצערנו, חסרות דוגמאות כאלו, מקובלים בסדר גודל כזה? לא מצוי לצערנו......

אבל אתה באמת יכול לדבר על רשימה של ת"ח*בננית*

שמקובלים על כל שומרי תו"מ?

אני מתקשה להאמין באפשרות כזו, משום שהריחוק בין קצוות בעולם התורה הוא עצום.

וחוץ מזה, אני לא רואה את הבהילות להשתמש במונח כזה.

אז יש גדולי תורה שמקובלים עליך ואתה מחשיב אותם כגאוני עולם, וטוב שכך. אם שאר הציבור יכיר בכך גם כן - יופי, אם לא - לא נורא. לא חייבים להיות אחידים.

לכן נתתי את הדוג' הנ"ל....נחמיה17

אבל למה להתעקש להשתמש במונח גדול דור?*בננית*

(נראה לי הדיון חסר טעם, אבל רק אסיים את המהלך)

ת"ח כמו שהזכרת הם מקרים פרטיים של הערכה ציבורית. אתה רוצה לכנות את זה כ"גדול דור"? בכיף. אני פשוט חושבת שזה מיותר ויוצר את הרושם המוטעה שיש איזושהי סמכות עליונה קובעת, כשבפועל זה הציבור עצמו.

אבל זה חלק מדבר שיוצר סמכות עליונה וכו'....נחמיה17

כשמבינים ש"הסמכות העליונה" היא הציבור אז סבבה*בננית*

אבל זה קורה לעתים נדירות.

בד"כ השימוש במונח "גדולי דור" לא מוסכם על כל הציבור, ולכן מאבד את תוקפו.

א- לכן הבאתי את הדוגמא הנ"ל.נחמיה17

ב- הוא אינו מאבד מתוקפו |חולם עכשיו על ריקוד לצלילי  "אין קדוש כה'|...

ב. בטח שכן כי הוא לא מקובל על הציבור*בננית*

הוא מחסיר ממנו,ז"א- אולי זה תנאי קובע אם כן אם לאונחמיה17

אבל זה לא  התנאי היחידי...

הציבור לא קובע שום דבריוני
חוץ מהאם להתייחס לזה שקיים ביניהם גדול הדור או לא
והם כן אז שולחים לו שאלות הלכתיות וכו'..

תכלס בבית המדרש לגדול הדור יש סמכות גדולה יותר ממי שאינו גדול הגור, ת"ח גדול ככל שיהיה.

תכלס, זה מורגש יותר בבית מדרש, בתי דין וכו' ככה שבטח שאת יכולה להתעלם מזה שיש כזה דבר בכלל
ממש לא תפסת את הקטעיוני
הרב עובדיה היה אחד מגדולי הדור
היה לו ידע עצום!

אני חבדניק, תכלס אין דבר אחד אפילו שאנחנו הולכים לפי הפסקים שלו
בהכל, ממש הכל חלוקים עליו...

אבל זה לא גורם לי לומר שבגלל שהוא לא מקובל על הציבור שלי זה מוריד ממנו את התואר.

ואומר שבהרבה דברים קריטיים כמו מי הוא יהודי, שלמות הארץ ועוד הרבה דברים מדברים הכי 'קטנים' ועד הדברים הגדולים והמשמעותיים ביותר, חולקים עליו והוא ממש לא מקובל...
טוב נראה לי לא תפסת את הטענה שלי*בננית*

בכל אופן, לי אישית אין ספק שהרב עובדיה היה אחד הגדולים ביותר שבדור מבחינת כישורי הפסיקה שלו.

התגובה הקודמת שלי (מעליך) מבהירה את כוונתי. אין לי כוח להמשיך לטחון מים, עייפתי

רק הבאתי דוגמא לומר לךיוני
שהנה רב שלא רק פסיקותי לא מקובלות בציבור שלנו גם חולקים עליו בכל עניין
ועדיין הוא גדול הדור.

זה לא קשור למה הציבור חושב עליו...
גם אני לא הולכת לפיו ועדיין חושבת כך*בננית*

אני מבינה את האמירה

אבל זה קשור לזה שהציבור מכיר בגדלותו

לא חייבים להסכים כדי להגדיר מישהו כגדול.

זה לא קשור אבל באמת טחינת מיםיוני
תיקון טעות לסמילי הלא קשור...נחמיה17

זה היה אמור להיות כך- (....- ואני מוכרח לומר: )....

אבל בלי הרוח בין הנקודותיים לסוגר הסגוריים, זה מפעיל את הקוד"".......

גדולי הדור- בדכ כלכהנא צדק!
הזרמים מסכימים שהם גדולי הדור (הרב שטיינמן, הרב קנייבסקי, הרב דוב ליאור וכו)
זה לא פשוט?מאיר.
יש בפלג הירושלמי והבני ברקי של הליטאים את הרב שטיינמן והרב אוירבעך
לשסניקים וכאלה יש את משפחת עובדיה הרב שלום כהן והרב מאזוז
לקווניקים את הרב טאו
לזרם היותר פתוח אצל הדתיים לאומים יש את הרב רבינוביץ
ולכל השאר יש מה שנקרא חבר אני לכל אשר יראוך או משהו כזה

אבל מה נותן השימוש במושג הזה? בין כה וכה אין לו סמכות יתר מתפקידו
לדעתי זה תפקיד יותר מיותר מהרבנות הראשית לעצמה
הוא מאפשר התנגחות*בננית*

זה מין איזה ג'וקר ששולפים כשנגמרות הטענות

(וזה כמובן לא סותר את זה שלכל אחד ראוי שיהיה רב שהוא מחזיק ממנו)

אז זה מיותר לא?מאיר.
מה מיותר?*בננית*אחרונה
הרבנות הראשית היא שאיפה עתידית.א"י זה קשה

היא רצון לכונן מה שתמיד היה אמור להיות בעם ישראל או ביהדות- סמכות מכריעה ומחייבת.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך