הורים למתבגרים-שאלה לגבי הבקריםאמא ועוד+

חדשה בפורום, רוצה לשאול אם יש עוד מישהו שמתמודד עם אותו נסיון כמוני

יש לי רגשות אשמה  איומים

יש לי ילדים בחטיבה, ישנים בבית, יוצאים מוקדם כל יום ולי נורא נורא קשה לקום כשהם יוצאים.

בערב אני איתם, מכינה מה שצריך, אם צריכים את עזרתי בכל מני תחומים אני מאד איתם.

אבל בבוקר תכל'ס יוצא שהם יוצאים בלי שלום של אמא. אני ישנה כשהם יוצאים מהבית

אציין שהם לא מתלוננים על כך, אבל אני חוששת שזה רק בגלל שהם התרגלו שככה זה ומשלימים עם המצב ולא בגלל שזה באמת לא אכפת להם.

אני בכוונה לא כותבת באיזה שעה הם יוצאים שלא יקפצו עלי שיש הרבה הורים שקמים בשעה הזאת. לי באופן אישי מאד קשה לקום בשעה הזאת, בשבילי זה מוקדם.

אני תוהה האם רגשות האשמה מוצדקים? 

האם אני צריכה לעשות מאמץ עליון לקום מוקדם יותר ולומר להם שלום לפני שהם יוצאים?

אולי זה לא נורא, לכל הורה יש נקודות חוזקה ונקודות חולשה, אני באמת נותנת להם המון בתחומים אחרים, איפה כתוב שאני צריכה להיות סופרוומן שחולשת על כל התחומים במקסימום?

מחפשת תובנות, אולי כיווני מחשבה חדשים שלא חשבתי עליהם

אולי עצות מנסיונכם

תודה לכל מי שהגיע עד כאן

עוד לא אמא למתבגרים, אבל אכתוב לך על אמא שליאנונימי (2)

היא גם מתקשה לקום מוקדם (בעיקר בגלל בעיה פיזית), ובאמת לרוב אני (בעבר) ואחיי (בשנים האחרונות) יצאנו מהבית לבד.

לא הרגשתי שאמא שלי לא נוכחת. להפך - יש בזה תחושה נעימה של בגרות, כשמתארגנים לבד. ובאמת בערבים אמא שלי הייתה פנויה לשיחות עומק ארוכות, וזה היה כיף.

כמה טוב לשמוע!!אמא ועוד+

כנראה שבאמת אפשר להתסכל על כל דבר מכיוונים שונים 

תודה ששיתפת.

אשמח לשמוע עוד תגובותאמא ועוד+

מהצד השניאנונימי (3)
מכתה ה עד ט הייתי יוצאת לפני שאמא שלי התעוררה
בהתחלה זה גרם לי להרגיש ממש ממש בוגרת
אחר כך התרגלתי
מדי פעם אמא שלי קמה מוקדם- ובשבילי זה אמנם לפעמים היה הפתעה, אבל לרוב הפריע, כי נהניתי להיות לבד, כך שבכתה י ויא הייתי לפעמים דואגת לקום לפני כולם כדי להיות לבד בשקט שלי (מאמצע יא עברנו דירה והיה לי חדר משלי כך שהיה פחות קריטי ועדיין הייתי עושה את זה לפעמים) וכמובן שאחכ בלימודים גבוהים הייתי יוצאת לפני שכולם היו קמים/כשהיו קמים

אני לא חושבת שזה קריטי... אולי מדי פעם כן לנסות כדי לפנק. אבל לא צריך בשוטף לדעתי
איזה לב של אמאחדשה ישנה
בחיים לא חשבתי שאמא שלי צריכה לקום בשבילי כשאני יוצאת מוקדם, אבל שזה היה קורה זה מחמם את הלב...
אם זה חשוב לך אפשר מידי פעם לקום.
או אולי לקום 5 דק׳ לפני שיוצאים , נשיקה ויום טוב ולחזור לישון...
יש לנו כמה שהיו במצב הזה בשלבים מסוימיםyr

לא נראה שהפריע להם.

וכן חוו בגרות וכו' וגם התרגלות לקום עצמאית בשעה מוקדמת.

רק חבל שכשנגמר האילוץ גם הילדים חזרו לקום מאוחר...

לב של אמא...אנונימי (4)

לא הייתי חושבת בחיים להכניס את זה לכל הרגשות אשמה שיש במצפון. שלכן אימהות.

אני גדלה ככה. ולא זה בכלל לא מעצבן. מי צריך את אמא על הבוקר? גם ככה את הפוכה...

עדיף אמא ערה בלילה.

לא הבנתי מה הבעיה? בשביל מה שתקומי?!לשם שבו ואחלמה
הם לא צריכים אותך בבוקר
כשתהיה אמא תביןאנונימי (5)

אז את טוענת שרק אמהות מבינות את הצורך?לשם שבו ואחלמה
מצויין,
זה גם מה שאני טוען
ולכן אין חשש שיש בעיה עם זה שהיא לא תקום, ה צורך שנמצא בראש (בלב?) של האמא ולא צורך אמיתי של הילדים,
אז אם היא לא קמה הכל בסדר
^^^^אנונימי (4)

אני גם קמתי לבד בגיל הזהתפוחית
מה שכן - לפעמים אמא שלי ביקשה שאעיר אותה ואז כן דיברתי איתה בבוקר ואמרתי שלום לפני שיצאתי. לא הפריע לי.. נהנתי מהשקט של הבוקר ושהבית לרשותי
אם ממש יש לך רגשות אשמה וזה לא קשה לך תגידי להם שיבואו לומר לך להתראות כשאת שוכבת במיטה (ככנ הם יראו אותך ואת לא תצטרכי לצאת מהמיטה)
ככה גם אניפרח השדה
אמא שלי תמיד ביקשה שנעבור להגיד לה בוקר טוב ונשיקה לפני שיוצאים, אפילו שאבא כבר חזר משחרית ועזר בהתארגנות עם אוכל וכו' ..
וגם אני, אם אני לא מרגישה טוב או אפילו סתם עייפה ואני יכולה לקום מאוחר, ובעלי לוקח את הילדה (בת שנתיים ורבע - סוג אחר של מתבגרת ) אז היא באה לתת לי נשיקה ולהתראות לפני שהם הולכים..
לע"דהעני ממעש

הורה אינו כל יכול

ויש גם מסר יפה כשהילדים רואים כך

יש לדאוג לזמן וקשר יציב וזמין בין הורים וילדיהם

גם במצב מסובך, הייתי דואג שמדי פעם ילד יצא לבי"ס כשאמא מלווה אותו

בתור מתבגרת עד לא מזמןלא נולדתי
את לא צריכה להרגיש שום רגשות אשמה.
זה לגיטימי ומובן לגמרי, כנראה גם מהצד שלהם.
כמתבגרתטיפה של אור
אמא שלי גם ישנה בבוקר כשאני יוצאת , זה טיפה חסר אבל אני מעדיפה שהיא תמשיך לישון ויהיה לה שקט , מאשר שתקום מוקדם ותיהיה עייפה .. עדיף שתדברו על זה
מקסימים כולכם! התרגשתי מהתגובותאמא ועוד+

עזרתם לי מאד.

באמת טכנית הילד לא צריך את העזרה שלי בבוקר. ובערב אני מאד שלהם ואיתם (משתדלת בכל אופן) 

מאד עזר לי לשמוע את הצד השני של המטבע, כנראה שאני צריכה ללמוד לשחרר...  בעיקר עם הבכור, לקח לי זמן להפנים שהוא מתבגר ולומד לחיות את החיים שלו בעצמו. 

בעלי אמר לי פעם שכשיש לילדים קשר חם ויציב עם הבית, לא קשה להם לעזוב אותו לפרקי זמן ואפילו ארוכים יחסית כי יש להם תחושת בטחון וחום בתוך הלב. אבל כשהקשר עם הבית/ההורים מעורער ולא יציב אז אין לילד בטחון ואז קשה לו להתרחק. 

אני רואה שהילד שלי קם בקלות, יוצא בכיף, חוזר שמח. שאלתי אותו אם זה מפריע לו והוא אמר שממש לא וחבל שאני סתם יקום מוקדם (איזה מתוק) 

אז מספיק שאני אומר לו שאם הוא בכל אופן צריך משהו שלא יהסס להעיר אותי ובשוטף אני לא אקום במיוחד. מה דעתכם?

מספיק בהחלטגפן36
ככה זה היה אצלנו.. באמת חבל שתקומי מוקדם סתם.
לדעתיטיפה של אור
בעלך אמר דברים מאטד נכונים שהאירו כרגע את פניי !! וגם בנך הבכות עשה מעשה חכם . לכל ילד חשוב שאמא שלו תיהיה מאושרת לפני האושר שלו . ברור שזה מספיק אם את מקדישה להם זמן בערב ,זה מפצה על כך ..כל הכבוד לך שאת ככה דואגת להם !!
מעולה. שיוכלו לגשת במדת הצורךהעני ממעש
מהכיוון של המתבגרתגפן36
מאוד שמחתי כשאמא שלי נשארה לישון, בבוקר ממילא מזדרזים להתארגן, וזה כיף שבערב אמא ערנית ומרגישה טוב.
אם זה מאוד מפריע לך את יכולה לפנק אותם ולהכין להם בערב אוכל שיקחו איתם מחר. ככה את נוכחת בהתארגנות גם כשאת ישנה
ממש לא נוראאנונימי (6)
גם אני חא רציתי שאמא שלי תקום איתי, אסל זה עדיין נחמד כשזה קורה...
ההורים שלי לפעמים היו אומרים לי להעיר אותם והיו אומרים שלום מהמיטה, סוג של פשרה כזאת
לי יש בעיה הפוכה ויותר רציניתאנונימי (7)
אני חייבת לישון מוקדם, כי קמה מוקדםצמאודנלעבודה.
למעשה, לא זמינה לילדים החל מתשע בערב, והםישנים אחרי
עד כמה זה נורא?
השאלה כמה זמן בערב הם כן איתךאמא ועוד+

מתי הם חוזרים הביתה? מתי הם הולכים לישון?

בזמן שאת איתם את מרגישה שאת איתם או שהראש תפוס בדברים אחרים? 

גם אצלי הרבה פעמים הם הולכים לישון אחרי אבל יש להם מספיק זמן איכות איתי לפני שאני הולכת לישון.

להשאיר בבוקר זיכרון מאמאאלי_אלי

זה באמת מאוד נכון שבבוקר הילדים צריכים לצאת עם תחושת ביטחון וקשר עם הבית.

זה נותן המון כח לילד במשך היום כשהוא מרגיש שיש לו מקום חם לחזור אליו.

אבל עצם זה שאמא מוטרדת מהדבר הזה, זה אומר שהילדים כנראה במצב מצויין...

אני מציע להשאיר בבוקר זיכרון מאמא, זה יכול להיות פתק "אני אוהבת אותך", ממתק, כריך, הכנת תיק, הכנת בגד, או כל דבר אחר שמזכיר ומראה לילד בבוקר שאמא לא זורקת אותו מהבית ו/או מתפטרת ממנו (סליחה על המילים הקשות - יש דברים כאלה)  אלא שאמא אוהבת אותו, חושבת עליו, דואגת לו ומחכה לו בחזרה.

זה תלוי מה יותר חשוב לך.אנונימי (8)

עכשיו לי יש יסורי מצפון אם יהודיה

אחרי שקראתי את כל השרשור, נדמה לי שאני הלא נורמלית...

אצלי דוקא הפוך. גם כשאני צריכה להעיר רק את המתבגר/ת, אני תמיד קמה מוקדם להעיר ואפילו מכינה סנדוויץ'.

גם לבת הסטודנטית שלי אני מכינה סנדוויץ' בימי ראשון בבוקר... פולניה שכמותי!

בנותי דוקא שמחות שאני ערה איתן בבוקר ונפרדת מהן לשלום, אבל כמו בכל דבר, אין נכון או לא נכון.

כל אחד מתנהל לפי מה שנכון לו, העיקר שיש אהבה ושמחה בבית, ושהילדים מרגישים שההורים נוכחים בחייהם.

כיף לך שהן שמחות. שלי סתם מתעצבנות כשאני ערה בבוקר.אנונימי (4)

לדעתי זה ממש לא נורא.44444
ערב יותר אפקטיבי.
בערב נינוחים בבוקר זה זמן סיכסוכים ולחץ.
עדיף
אצלינואנונימי (9)אחרונה
בעלי מעיר את כולם אחרי שהוא כבר התפלל.
בעלי חושב שממש חשוב שגם אני אקום מוקדם. גם לדוגמא אישית וגם בשביל היחס.
אז אם אני מסוגלת אני קמה. עכשיו בהריון יותר קשה לקום מוקדם, אז לפעמים בעלי דווקא סוגר לי את הדלת שלא אתעורר מהרעש ואז אני קמה יותר מאוחר ומתבעסת שלא נפרדתי מהם.
גם לדעתי חשוב להפרד מהילדים בבוקר, אבל לא בכל מחיר. בתור נערה אהבתי לקום לפני כולם אבל מצד שני היתה חסרה לי הצומת לב של אמא בבוקר. אבל גם הבנתי שקשה לה.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך