יש משהו שמגעיל בעיניי.לאה ששי
אני רואה בשנתיים האחרונים זוג נשואין עם ילד/ ילדה שהורסים את החיים של הגננות.
יש לי גננת במשפחתון בשכונה שנותנת את הנשמה שלה לילדים השקיעה בגן שלה מלא משאבים,זמן וכסף.
למה יש הורים שהם בעיקר צעירים ומתלוננים ללא הרף על דברים שטותייםת? לגננת יש לב וקצת אנושיות לא תזיק. אתם צריכים להבין שכל אצבע מאשימה כלפי הגננת אתם דופקים את עצמכם. ואני רואה את זה במיליוני גנים אותן תופעות מזעזעות שחוזרות ונשנות. כאילו שבבית אתם כל היום כל רגע וכל שנייה מטפחים את הילד שלכם. בקיצור להגעל ולהגעל.
אכן. צעירים. גם בעוד תחומים.העני ממעש
וואווגלית צוברי
אני מנהלת גן. ואנחנו הגננות אוכלות מלא גועל מהורים שבעיקר משכילים ( בעיקר מהזרם האשכנזי) שכל יום ויום מתלוננים ללא הרף ומורידים את כל העמל ואת כל ההשקעה שלנו לטמיון. למזלי יש לי גיבוי מהמפקחת. אם לא הייתי אוהבת ילדים ממזמן לא הייתי בוחרת במקצוע הזה. כי ההורים ההורים תקועים לנו כמו קוץ בכל מקום. ויש לציין שאני מאוד משקיענית והתוצאות מדברות באף עצמם. פשוט ההורים חושבים שהם ממש חכמים בחינוך ילדים. הייתי רוצה לתת להם להיות גננת יום אחד. מותר להעיר אבל צריך לדעת שאנחנו לא עשויים ממכונה. אנחנו בני אנוש, ולא מושלמים. צריך היום לעשות סדנא להורים איך לחנך. הם לא למדו 4 שנים תואר.
אני מזדהה איתך.לאה ששי
ישנה גננת שהיא מאוד משכילה ומאוד מפתחת את הילדים בגן שלה. יש לנו קבוצת ווטסאפ של הורים ביחד עם הגננת הזאת וכל הזמן יש הורה דומיננטי שמנסה להסית אותנו נגד הגננת הזאת. ויש הורים שהולכים שולל בגללו וגם מתחממים על הגננת המדהימה הזאת. אני מאחלת לאבא הדומיננטי והמסית הזה שיפקח את עיניו ויתחיל להעריך את מה שיש לנגד עיניו. כי יש גננות מעטות שהן רמאיות ונוכלות גדולות שיצא לי להכיר והן כל הזמן משקרות על הורים מסוימים. אני מקלידה פה מכאב. כל כך בא לי להעמיד את האבא הזה במקום. וגלית צוברי צר לי לחדש לך שזה מכל הזרמים גם מהזרם המזרחי לא רק מתרבות מערב.
בשביל מה קבוצת וואצאפ? זה סתם גורםבתאל1

לכאלה דברים לקרות!

תמחקו את הקבוצה ולא יהיה לאבא איפה להתלונן....

הכל נובע מכך שההורים זורמים... בכל דבר צריך לזרום...אני84
אבל הדבר הבסיסי עבור הילד זה גבולות.
הרי איך הילד יגדל אם לא ידע לשלוט בעצמו??? אם לא יקבל מרות??? אם לא יהיה לו גבולות ברורים????
גם אנחנו כמבוגרים צריכים גבולות....
והערה נוספת.. לא כל הקנוי והמוכן זה צריך לקנות את ההורים.... גם אם הילד הביא לחג יצירה שלא נראת לכם... הילד טרח והשקיע מאמצים רבים..... פעם היתה אמא שאמרה בגן של היחד שלי.... מה זה??? לא נתנו איזה לוח שנה מודפס מגנט עם תמונה של הילד???? מה אני יעשה ביצירות שלו??? זה צרם לי...
היצירות והשירבוטים יותר חםים וחשובים מתוצר קנוי שכל דמי השכלול מתבזבזים עליו....
אני אבא כזהמסורתי.
שמתכסח עם הגננת לפעמים. ולמה? כי הבן שלי בראש מעייני. הוא יותר חשוב לי מכל דבר אחר בחיים. אז כן יוצא לי לפגוע ומי שלא רוצה לשמוע ביקורת שלא תהיה גננת. אני אומר דברים מנקודת מבט שלי ומותר לי.
הילד שלך סובל מזה הכי הרבהציף
אתה אבא דוחהלאה ששי
ואני מרחמת על הבן שלך שנפל לידיים עוינות.
המחמאות שלך צורמות.כוחות שמימיים
אני לא יודעת מה את אבל אם זו שפת הדיבור שלך אני מקווה שאינך גננת.
יש לי הרגשה שהיא גננתאין כמו אמא
אחרת מה כל כך כואב לה מה הורה אחר מדבר. היא גם כותבת שגננת משקיעה כסף. את מי זה מענין כסף אם היחס זועה. לעשות מזכרות מרישימות להורים?לא צריך השקעות כאלה
לאה שישי אני חושבת שכדאי להגיב בצורה מכובדת יותראני84
הרי המטרה היא להאיר פנים ולא ההפך מכך. אני חושבת שהמסר הועבר ואין מקום לכתוב בצורה חסרת כבוד כלפי אף אחד גם אם הדעות שונות
שהילד דלך יהיה בן 20 מה יהיה???אני84
כיצד יתמודד???
אפשר להעיר ותמיד הערה מתקבלת אבל יש לדעת על מה להעיר ואיך להעיר..
רוב ההערות של ההוריםלאה ששי
הן הערות לא בונות אלא הורסות. נמאס לי לראות גננות ממורמרות. גננת ממורמרת היא עם תפוקה מועטה. תתחילו לפרגן ותראו פרות. אמנם ישנן גננות והן מועטות שמכות ילדים. וזה נובע בעיקר מיחס עויין של הורים. לא שאני מצדיקה את התופעה הזאת. אבל כן זה המצב.
מי שמכה ומתנהג באלימות כלפי ילדים חסרי אוניםמקרוני בשמנת
זה נטו כי הוא אדם אלים ושתלטן שמנצל את הכח שלו על חלשים ממנו. אין לזה שום קשר להורים!!!
זה נורא לקחת כזה דבר מחריד ולהאשים את ההורים.tagel
אדם שמסוגל להרביץ לילדים קטנים או לקלל אותם הוא אדם חולה. ולנסות לתרץ אכזריות שכזו בתלונות של הורים זה פשוט דבר מעוות ודפוק, סליחה על המילה
אף אחד לא מדבר על הרמה הזאת שמכים ומקללים ילדאני84
כמובן שזה חמור ביותר ומי שאין לה סבלנות שלא תעבוד מול יחדים עבודה מול ילדים זה סיפוק זה כיף זה הרבה סבלנות הילדים נותנים לנו כח וחשק בעבודה...
מדובר על ההערות שוליות בלבד.
מה זה גננות מועטות???? אסור שתהיה אפילו אחת!!!!אין כמו אמא

הגננת עובדת אצל ההורים. והיא אמורה שהם יהיו מרוצים. אם לא זה גזל!!

זה כמו שאני בעבודה. המנהלת מעירה לי. זה החיים מה לעשות. גם אם לא נראה לי.

לפעמים היא אומרת דברים אני משתגעת כי אני חושבת שונה. אבל בסופו של דבר אני עובדת אצלה. אני מקבלת ממנה כסף.

הגננת מקבלת כסף בזכות ההורים!!! היא צריכה להודות להם שבזכותם יש לה פרנסה!

אני לא אומרת חס וחלילה להשפיל אותה. אבל אם יש משהוא מפריע. כן להגיד בצורה נחמדה ככל שאפשר

רק תיקון קלש.א הלוי
הגננת לא עובדת בשביל ההורים. ממש ממש לא.

זו נקודה שהרבה טועים בה.

מטפלת פרטית - עובדת בשביל ההורים.

וגם לה יש זכויות ואם לא יתאים לה היא תוכל להפסיק.

את עובדת אצל המנהלת שלך - ואם יפגעו ויצעקו עלייך ותרגיש רע במקום העבודה - אני במקומך הייתי עוזבת., שלא לדבר על כך שאיכות העבודה שלי הייתה נפגעת.

אבל - מורים וגננות הם ממש לא עובדים של ההורים. ממש ממש לא.

הם עובדי משרד החינוך /מועצות/עירייה וכו'
ברגע שהורים יפנימו את זה אולי היחס ישתנה.

אלו לא יחסי עובד מעביד והישראלים צריכים להבין את זה

לא כל מי שהם משלמים לו בדרך ישירה או עקיפה הוא עובד שלהם. (כמו קופאי, רופא, גננת, נהג אוטובוס וכו')
הם כן נותני שירות, וכן מצפים מהם ליחס טוב כלפי הלקוחות- אבל הם לא העובדים של הלקוח. והלקוח לא תמיד צודק.

ואם יש הערות - א. יש דרך להגיד אותם.
ב. אפשר לפנות למנהל להגיד אותם.

אנחנו ממש לא משלמים להם משכורת, בקושי חלק.
אני חושבת שצריך קודם לנסות לדבר עם הגננתאין כמו אמא

לפני שפונים למשרד החינוך . כי אז הנזק הרבה יותר ענק.

אני פעם כבר חייגתי למשרד החינוך להתלונן על גננת על ליקוי כלשהוא בגן. כבר עמדתי להתקשר ואז אמרתי יש מצב שאני הורסת לה את החיים. סגרתי את הטלפון, התקשרתי לבעלה. אמרתי לו

אני עומדת לטלפן למשרד החינוך. רגע קודם אני יעשה השתדלות אחרונה. אם הליקוי לא מתוקן מחר אני מתקשרת למשרד החינוך. למחרת שבע בבוקר היה נגר שתיקן!! אז רק איומים עוזרים?? או שצריך לחכות לאסון??

זה היה ליקוי שביקשתי במשך חודש יום יום שיתקנו. ביקשתי מאוד יפה. אמרתי שאני פוחדת!!

זה היה ארון שלא מחובר לקיר ואני פוחדת שהוא יפול- וזה יכול לקרות-ארון 2 דלות צר חייב להיות מקובע לקיר

במיוחד שהבן שלי הקטן כל הזמן היה נכנס לבפנים.

והיא פשוט לא עשתה את זה!!!! וזה מאוד עיצבן אותי. נכון שעד היום הוא לא נפל. אבל אני לא רוצה שפעם אחת זה יקרה וזה יפול על תינוק בן שנה

אני ביררתי קודם מבחינת בטיחות חובה שזה יהיה צמוד לקיר

אז עכשיו יקפצו ויגידו אני פחדנית. לא!! לדעתי זה ונשמרתם וזאת השתדלות. ויש לי מלא דוגמאות. ואני לא רוצה לסמוך על הנס. כן אני האמא שבאה ובודקת כל פינה מבחינת בטיחות. כי יש מלא גננות אדישות!!!!!!!!!!!!!! שחושבות שהמלאכים שומרים על הילדים. שזה מאוד נכון . אבל צריך השתדלות

במקרה כזה הייתי פונה לאגף חינוך בעירייהש.א הלוי
וכן, אם הערת והארת וזה באמת נושא חשוב!!! אז כן - תלונה לאגף חינוך.
יפה מצדך שנתת לגננת עוד צ'אנס אבל אם אמרת כמה פעמים ובצורה יפה - אז בעיה של הגננת.
יש לה אחריות והיא מעלה בה.

זה מצריך מאמץ משני הצדדים, גם של הגננת- לעשות מקסימום עבודה ולא להפלות את הילדים .
וגם מצד ההורים .
הילדים הם מי שחשוב כאן סה"כ, והורים מרוצים, וגננות/מורים מרוצים = רק רווח לילדים.
זה איזון שקשה מאוד לשמור עליו.
אני לא חושבת שהדגש כאן הוא מי המנהל הישיר שלהםtagel
אלא עצם העובדה שהם נותני שירות לציבור. התפקיד שלהם הוא לשרת את הציבור ולטפל בילדים. הם לא עושים את זה בהתנדבות, זה לא חסד מצידם, אלא תפקיד וחובה שלהם, והציבור יכול לבוא בביקורת ובדרישה שיענו על דרישות התפקיד. ואולי לא כל המשכורת היא מאיתנו אבל אם ההורים היו שולחים את ילדיהם בחינם המערכת היתה קורסת. ואת החוסר בכיס אנחנו בהחלט מרגישים, אז כן. זה נותן לנו את הזכות לבוא בדרישה לשיפור
זה לא צודק שגננת ממורמרת יכולה להכות ולקלל ילדים!!מנסה לעזור

ממש לא!

לגננת כזאת אין סכות לעסוק בחינוך- אם היא מסוגלת להגיע להכאה ולקללות!

החילדים שלי מרגיזים לפעמי- אז אני אקלל אותם???

מ'זה השטויות הללו!

לזה אני ממש לא מסכימה! בשום פניום ואופן!
סורי...

אין לזה שום סיבה ושום זכות!

ואם לק' בחנות ירגיזו את המוכרת- אז היא יכולה להכות אותם???

ומורה תכה את התלמידים שלה אם הם מרגיזים אותה??

ואחות בבית אבות תכה את הקשיש שהיא מופקדת עליו כי הוא מרגיז אותה?

מה זאת אומרת????

אין זכות לאף אחד/ת להכות אף אחד/ת אחר בשום פנים ואופן!
אם את עצבנית- תשתי כוס מיים, לכי לצד ותתחילי להרגע.....

תפסיקי להסתכל על העולם מהעיניים של הגננתmshlomo

את לא הגננת. את ההורה.

תתחילי לחשוב איזה התנהגות כדאי לך לסגל בתור הורה כדי שהגננת תתייחס לילד שלך בכבוד.

אני וכרת שבתקופה בה הייתי מטפלת היתה לי ילדה במעון עם אמא ק-ו-ט-ר-י-ת ועוד ילד עם אמא מפרגנת כל כך. כל פעם שהאמא הקוטרית היתה באה היא היתה מתלוננת ולהיפך עם האמא השניה, כל פעם כשהיא היתה באה היא היתה אומרת מילה טובה.

כשהילד של המפרגנת היה עושה מעשה שובבות או מפספס במכנסיים היה לי ממש חשק לטפל בו בשמחה כי ברור לי שאמא שלו לא תאשים אותי ותגיד אלף פעמים תודה כשהיא תגיע.

וכשהילדה של האמא הקוטרית היתה עושה בלאגן הייתי מטפלת בה בצורה קרירה. פשוט כי ידעתי שלא משנה מה אעשה, תמיד זה לא ימצא חן בעיני אמא שלה.

שימי לב להבד:

אם הילדה עכשיו נגיד פספסה קטנים, בלב שלי יתעוררו מלא רגשות של עצבים "אוף איזה ילדה מעצבנת, למה היא מפספסת?!, עכשיו אמא שלה תקטר שנתיים על למה זה קורה ושהיא גמולה כבר מלא זמן ובלה בלה בלה וכל החפירות הקבועות"

אם הילד מפספס קטנים יתעוררו בי רגשות של חמלה "אוי איזה מסכן, הוא רטוב, לא נעים לו, בוא נחליף לו מהר, איזה מזל שזה קרה עם ילד שיש לו אמא נוחה שתגיד יפה תודה שהחלפתי לו וטיפלתי בו כל כך יפה ותיקח את הכביסה עם כזה חיוך"

תרשי לי להגיד לך שאת גננת וכאן נמדדת היראת שמים האמיתית שלךגלית

אני רשמתי למעלה שאני לא מפסיקה לפרגן לגננות וגם הערות זה ממש בצורה עדינה עם מלא מחמאות...ואני לא בעד קינטורים.

אבל הילד לא אשם בכלל שיש לו אמא מתלוננת שבגלל זה את צריכה להתנהג אליו בצורה קרירה זה שהיא לא בסדר זה דיון אחד ,מה הוא אשם? מאד מאד כאב לקרא את מה שרשמת ואפילו ירדו לי דמעות מה הילד אשם???? הוא סהכ ילד הוא לא בחר את ההורה שלו ולא את הגננת שלו..

אחותי גננת והיא תמיד אומרת לי לעולם אני לא התנהג בצורה לא יפה לילד בגלל ההורים שלו היא תמיד מדגישה שלהיות גננת זה מבחן ביראת שמים כי הרבה פעמים רק ה" רואה איך את מתיחסת אל הילד רק ה" רואה אם את עושה את עבודתך נאמנה,

ואם את מרגישה שהורים מצליחים להשפיע עליך עד כדי שאת אומרת שבגלל הורה מתלונן הילד זוכה לקרירות מצידך כדאי לך להחליף עבודה..או לעשות עבודת מידות..

וכמה שאת בתור גננת מצפה למחמאות שתדעי שהיל פי 1000 ממך...

אני כבר לא בתחום ב"הmshlomo

לא הייתי גננת הייתי מטפלת במעון.

וזה בדיוק מה שאני באה לומר. אני לא גננת ולא אהיה גננת. אני יודעת מה יכול לקרות לגננת בלב. כי הייתי פעם במקום הזה. 

מצד הגננת, צריך לעשות עבודת מידות את צודקת. אבל אני לא הגננת אני ההורה. אני לא יכולה לעשות בשבילה עבודת המידות.

ואם הבן שלי נפל על גננת שלא עושה עבודת מידות פנימית? אני לא יכולה להכריח אותה. אני כן יכולה להתייחס אליה באופן כללי בכבוד והערכה, להשתדל לפרגן כמה שיותר ולקוות שבע"ה זה יתן לה כוחות לטפל בבן שלי באהבה גם כשהוא לא הולך ישר בתלם.  

ואם ילד נולד להורים מכים? או הורים עניים? מה הוא אשם? הילד אף פעם לא אשם. אבל הוא כן עלול לסבול מההתנהגות לא נכונה של הורה. לכן בתור הורה אני משתדלת לנהוג בחכמה כדי שהילדים שלי לא יסבלו.

אני רשמתי לך כי רשמת שההית עושה את זה וזה עצוב מאד וברור שגלית

וברור וגם רשמתי את זה שאני לא בעד קינטורים ....

ואני מאמינה שיש גננות שלצערינו זה משפיע עליהם ובתור פורום דתי הרגשתי את הצורך  להגיב לך שכאן נמדדת היראת שמים...

mshlomo- התכוונת אליי??מנסה לעזור

כי שרשרת את זה תחת תגובה שלי שונה...

כן. ברור שזו התנהגות לא תקינה של גננתmshlomo

אני לא באה לחלוק על מה שכתבת.

רק מסבירה שצריך להפסיק על "מה הגננת צריכה להיות" ולהתחיל לחשוב "מה אני צריך להיות" כדי שהמציאות של גננות ממורמרות תלך ותצטמצם.

לא באתי לרשום מה הגננת צריכה להיות...מנסה לעזור

ואני בהחלט חושבת שהורים צריכים להתייחס מאוד יפה לגננות!

ראי מה כתבתי למטה אתמול בשם שלי...

סיפור מהחיים- איך הורים שמתנהגים בצורה כזאת ביקורתית מפסידים ובגדול!

אבל זה ממש לא מצדיק את מה ש"לאה ששי" כתבה שיש גננות מועטות שמכות את הילדים.

לשום גננת אין שום סיבה שהיא יכולה להכות את הילדים שהיא מופקדת לשלומם ולרווחתם!!!!!!

חמודה... אף אחד לא דיבר על גננת מקללת ומכהאני84
זה ברור לכולם שמקומה של אחת כזאת לא עם ילדים!!!!! השיח הוא על תלונות שווא על תלונות שתכלס אין להם משמעות.
על איך מעירים???
עייני למעלה...מנסה לעזור

מישהי רשמה שלא כך צריך להיות למרות שיש בודדות כאלה

התגובה היתה למשהי אחרת ומשום מהאני84אחרונה
זה נרשם תחתייך... טעות אנוש
נכון. בואו ניתן לילד הקטן להתמודדבעצמו עם הגננת.tagel
זה יחשל אותו.

אני מקווה שאת צוחקת...
ביום כיפורהעני ממעש
מתוודים על "זלזול הורים ומורים". דאגה לילד, לפני פריט ‏XY‏, זה הבסיס , שידע שיש היררכיה (נכונה). קודם כל כבוד לזקנים, מורים, וכו. אחרי זה- תדון במקרה ספציפי.
באמת שאני בוכה עכשיו.גלית צוברי
אני נותנת את הלב הגדול שלי לילדים. ורע לי באמת רע לי שיש מלא הורים שלא מבינים את זה. שבחיים שלהם לא היו בנעלי גננת.
מותר לך, זה נכוןש.א הלוי

קח בחשבון ש"כמים הפנים לפנים- כך לב האדם לאדם"
וגננת שמתכסחים איתה- והיא נפגעת מכך, יכולה להשליך את זה ביחס לילד- גם אם לא באופן ישיר באופן עקיף ביחס צונן וכו'
ויצאת נפסד.
בחירה שלך.
תמיד יש אפשרו אחרת להעיר, יש המון דרכים להגיד ביקורת ואם עושים את זה נכון כולם מרוויחים.
בהצלחה!

יש הבדל,ד.

בין להעיר על דברים שבאמת יש מקום להעיר עליהם, לבין ביקורת שאינה תורמת כלום, לפעמים לא מבוססת, ובוודאי ביקורת פוגענית.

באמת התופעה באה מזה שהילדים זה הדבר הכי יקר להורים - ולאידך, הורים צעירים חושבים לפעמים כאילו זה סוג של "מצוה" לבקר, כי תמיד יכול בעצם להיות יותר טוב לילד שלהם, בתמונה שהם מדמיינים. לפעמים, אפילו לא זה, אלא סתם "יצר" כזה.. כאילו כך  יוצאים ידי חובה לדאוג שהבן יהיה מושלם יותר.. 

יש להם מרץ ורצון לחידוש של אנשים צעירים, לפעמים חלומות תיאורטיים איך אמור להיראות - ולאידך, מעט נסיון איך באמת נבנית מערכת של חינוך, קומה אחרי קומה. התוצאה לא פעם, ביקורת אובססיבית על גנים, בתי"ס. יש גם כאלה שהם סתם ביקורתיים בטבעם, וזו כתובת די נוחה... לפעמים זה גורם למחנכים טובים לצאת מהמערכת, כי אין להם ענין להתעסק עם זה.

לאידך, בוודאי שהורה צריך להיות עם עין פקוחה, להתענין מה קורה היכן שבנו נמצא. אם יש לו הצעות שחשב עליהן, אפשר להציע בנימוס, אחרי הקדמת הערכה למה שכבר נעשה. לשמוע אם זה אפשרי. אם יש דברים שממש נראים לו לא תקינים, אפשר גם לבקר. לבקר עניינית. בוודאי שאם הילד נפגע במוסד החינוכי, אין מקום להתעלם. צריך להעיר, לראות שדברים אכן מסתדרים.

אבל צריך לבחון היטב. לפעמים הורים לילדים ראשונים ביחוד, חושבים שכל דבר פוגע ומזיק, וזה לא כך. בילדים הבאים, אותם דברים שהפריעו להם, עוברים בניד עפעף... צריך, כנ"ל, עין פקוחה שאין בעיות אמיתיות, אבל להבחין.

[ואני לא חושב שהורים צריכים "ללמוד חינוך 4 שנים"... היחס של הורה טוב לילדו, בלי שלמד, הוא מעבר לכל מה שגננת יכולה לעשות מכח לימודיה. כי הוא ההורה. אבל גננת מנוסה וטובה, עם ענוה, יכולהלא פעם לתת עצות טובות..]

ובחיוך, לסיום: לפעמים מחנכים שהם גם הורים - ממש לא מבינים את ההתנהגות של ההורים האלה... אבל מצד שני - דווקא לילדים שלהם, יש מורה/גננת כאלה בעייתיים.....

אהבתי את התגובה שלך..tagel
תודה..ד.

ככה צריך. לילד שלך יש רק אותך.tagel
מי יעמוד בשבילו אם לא אתה?
בוא ואגלה לך סודmshlomo

ככה אתה גורם לגננת שלך לשנוא הכי הרבה את הבן שלך.

אז שתעזוב את המקצוע. אם הערה שלך גורמת לשנאה לילדאין כמו אמא

וגם אם היא שונאת לא מענין

אם המנהלת שלי מעירה לי . אז בגלל זה אני יעשה את העבודה בשנאה? יעשה דברים בעצלות ? או לא יעשה? תאמין לי שאם יעירו לי ואני בגלל זה יפגע ויעשה לא טוב יעיפו אותי

מה זה האיום הזה שאסור להעיר ??

בחיים אתה יכול להיות חכם ויכול להיות צודקmshlomo

הגננת לא תעזוב את המקצוע שלה נקודה. זו עובדה שלא תשתנה.

עכשיו השאלה מה אני בתור הורה עושה עם זה? 

האם אני מחליט שאני עכשיו הולך להעיר ולהציק לגננות של הבן שלי השכם והערב ואז ישנאו אותו ויתנהגו אליו בהתאם, או שאני מתכוון להתייחס אליהן בכבוד ורק אם יש איזה עניין באמת קריטי אז אני הולך לשוחח עם הגננת בצורה מכובדת ולדבר על ליבה כדי לעזור לבן שלי.

אני כבר מזמן לא מטפלת, אני רק מודיעה לכל ההורים החכמולוגים מה קורה כשמציקים לגננת. שהם יעשו עם המידע הזה מה שהם רוצים.

בגלל זה כנראה יש הורים שדורשים מצלמותl666

זה לא מצב נורמלי שגננת תוציא על תינוק או פעוט את היחסים שלה עם הורים שלו. בסוף זה גם תורם ליחס חשדני לגננות . ויכול להיות שהורים באמת יחליטו שלא צריך להעיר ולבקש אלא ישר להתקשר לעירייה או משרד חינוך או אפילו למשטרה. אין טעם לדבר עם מישהו שחושב שזכותו להתייחס ככה לילדים.

ואני ממש נגד להציק לגננות. אבל ילד זה לא בן ארובה שהיא יכולה להוציא תסכול עליו. או לא לשמור עליו טוב כי הורים יפחדו להעיר שמא זה רק יזיק לילד וגננת תשנא אותו

את יודעת איפה יש את הגננות הכי טובות בארץ?mshlomo

במקומות בהם יש את ההורים הכי מפרגנים בארץ.

אתן לך לדוגמא את ההתנחלויות הפשוטות. שם יש הורים בסטייל כזה כיפי, מכבד, מפרגן.

שם יש את הגננות הכי חמודות והכי מעולות. אפשר לשים את הילד במעון או בגן וללכת לישון מרוב שאתה רגוע.

ולמה זה? כי כשנותנים אמון מלא בבן אדם ורוחשים כבוד לאדם שעובד יום יום בלחנך ולטפל בבן שלי (ובעוד 30 כמוהו, כשאני בבית משתגע אחרי רגע) זה הופך את הגננת למשוחררת בעבודה שלה. היא משוחררת לאהוב את הילד, להשקיע בו, להשקיע בגן, להגדיל ראש! היא לא צריכה לחשוש מאף הורה שיבוא ויעביר עליה ביקורת וינסה תמיד למצוא מה לא בסדר במה שהיא עושה. שרוצה לשים לה מצלמה או לתחקר אותה כשהוא חוזר מהעבודה.

והגננות האלו עובדות ככה כבר המון שנים, ומשנה לשנה הן נהיות גננות עוד יותר ועוד יותר שמחות ורגועות ומנוסות, כי נתנו להן את מרחב המחיה גם לחנך וגם לטעות, לעשות מה שהן חושבות ולנהל את הגן איך שהן רואות לנכון.

אוי באמת. הפכת את ההתנחלות עכשיו לגן עדןאין כמו אמא

אני ממש לא מעבירה ביקורת ולא אוהבת את זהl666

אבל גם בהתנחלויות קורה שילדים בורחים מהגן ולפני 10 שנה הייתה פעוטה באחד היישובים שנחנקה מווילון. 

ברור שקורים מקרים בודדיםmshlomo

אבל באופן כללי יש תחושה של נתינת אמון הדדית ואווירה טובה כשרושמים ילד לגן.

והנה נתת את הדוגמא של מעון, אם קרה לבן שלי משהו במעון, אני אשמח שהמטפלת תיידע אותי.

אם אני אמא מפחידה, אחת כזו שמסוגלת ללכת למנהלת ולבקש שיפטרו את המטפלת, מטבע הדברים שהמטפלת תעשה הכל כדי להימנע מלשתף את ההורים. גם בדבר חמור וגם בדבר פעוט.

כתבת שיש הורים שמבקשים לשים מצלמות. לבקש לשים מצלמות זה להגיד אני לא סומכת עליך בשום שניה ממהלך היום. לכן אני רוצה שתהיי מצולמת. זה נותן תחושה של אפס אמון.

ודרך אגב זה הכי נורמלי שבעולםmshlomo

אם תהיה לך מכרה שתמרר את חייך, איך תרגישי כלפי הבן שלה?

מעשים הם משהו נשלט. רגשות לא.

לא אמרתי שגננת חלילה תכה או תצעק על ילד שיש לו הורים מציקים. רק שבאופן טבעי (ובריא ונורמלי לנפש האדם) היא לא תאהב אותו. לא יתחשק לה לחבק אותו, לדאוג לשלומו וכו'. כי היא בלחץ מממנו. היא מפחדת לטפל בו כי כל תנועה שלה עלולה לגרום לתגובה ביקורתית מצד ההורים. אז עדיף לתת לו להיות פה בגן בלי להתעסק איתו יותר מדי... לא לטוב ולא לרע.

תרשי לי להגיד לך שאני לא מסכימה איתך.גלית

גם מעשים וגם רגשות זה עבודת מידות !!

יש ספרי מידות וספרי מוסר רבים שמדברים על זה..

ואם תרצי לשמוע שיש מחקרים עצומים על זה על תורת נפש האדם..גם מחקרים של יהודים וגם של גויים שאפשר לשלוט ברגשות..

זה נכון. את צודקתש.א הלוי
אבל אי אפשר להכריח את הגננת לעשות עבודת מידות
אפשר רק לעבוד על המידות שלנו.

זו הנקודה שהוא מנסה להעביר. (נראה לי)
יש לההפריד. ילד לא אשם בהתנהגות הוריואני84
והצוות המטפל צריך להתיחס יפה לכולם לא משנה אם ההורים מחמיאים או לא...
אם יש הערה להורה שיעיר בשמחה ובכיף אף אחד לא מושלם. השאלה היא איך מעירים??? בהתנשאות??? בלעג??? בזלזול??? או שההערה היא בונה?? בצורה נעימה ששווא לי להתייחס אליה באמת ולשנות...
וחשוב.... יש עיקר ויש טפל.... בגן או בכיתה יש 35 ילדים כמו שהאצבעות לא שוות כך כל יחד יש דרך אחרת להגיע לרגשותיו ולהתייחס אליו ואי אפשר לצםות מאיש חינוך להיות מושלם ברגע לכן הערה שמרו את ההערות להרות שאכן בונות לא סתם להעיר הערות שוליות.
שווהאני84
וואו.כמו צמח בר
סליחה, אבל ארבע שנים של תואר לא בהכרח נותן לך עדיפות על ההורים של הילד..

אני אף פעם לא בעד להעיר הערות קטנוניות וגם כשמעירה על דברים נצרכים- משתדלת לעשות את זה בצורה ממש יפה..

אבל בבקשה לא לשכוח שהילד הוא של ההורים והם מופקדים על החינוך שלו. וטבעי שכשהם שולחים אותו לגן מסוים שהם רוצים שיקבל את הטוב ביותר..
ושוב סליחה, אבל הם מכירים את הילד טוב יותר ממך וכן, הם חכמים יותר ממך בגידול שלו... ולכן הגיוני שהם יחשבו שדברים מסוימים צריכים להעשות בדרך מסוימת.

מובן שהכל בצורה נעימה.. אבל אף גננת לא תתנשא עליי שאני לא מבינה בחינוך הילדים שלי רק כי היא למדה תואר (שבנינו, היום התארים הם דיי חארטות) ואני לא.
אפשר להעיר תלוי על מה ואיך..וגם לפעמים לא להעיר יש רווח..גלית

אני באמת משתדלת כל יום להודות כל כך לגננות ולחפש את הדברים הטובים שבהם ולהחמיא להם על זה...

ויש מלא נניח.

איזה כיף איזה קוקו מסודר יש לה מי ממכם סדרה לה ....[למחרת הם רבות מי תעשה לה.. בצחוק..]

מה היא אכלה היום ? איזה יפי איך הצלחתם לדרבן אותה?..ואז נכנסים לנושא האוכל ועם המון מחמאות אני מבקשת ...

כמה היא מדברת עליכם בבית ...היא באמת אוהבת שאומרים לה שהיא מתוקה ושאוהבים אותה...כנראה אתן יודעות לתת לה את זה..

ויש עוד מלא......

וכל מה שאני מעירה זה מאד בעדינות תוך כדי מחמאות ובכנות הגננות מאוהבות בילדים שלי ואפילו קבלתי דשים מחברה שעובדת שם שאמרה לי בשושו שתדעי שממש אוהבים את הילדים שלך וזה הרבה בזכות המחמאות שלך ..[הם אפילו לא מרגישות את התלונות ..]

באמת עצובדעה
כואב הלב.
ממש מבאסבלה בלה
אני עבדתי תקופה קצרה בגן
לפי החגים שהכל מבולגן ולא מנוהל. ויש עומס מטורף.
נתתי את הנשמה והשתדלתי ממש להעניק.
ההורים פשוט התלוננו על שטויות דביליות. זכור לי במיוחד אמא אחת שהיתה גננת וכל שניה העירה. אפילו פעם על שמצאה טיפה אבק באיזה פינה..
לצערי היתה מפקחת חדשה שלא תמכה בכלל ובסוף העיפה אותי בגלל "כמה" הורים שהתלונו
אל תעשו מהגננות צדיקות מעונות!! ממש לא!!אין כמו אמא

יש לי ילדים בגנים. והיו גננות מקסימות!! והיו גננות זוועה!!! ואני מצטערת שלא גרמתי לפיטורין שלהם . כי ריחמתי עליהם ולא רציתי לקחת להם את הפרנסה.

באמת יש מיליון דוגמאות אז אני לא אכנס.

מה שבטוח שיום אחד ישבתי בגינה עם גננת במעון ואמרתי לה איך את שורדת. היא אמרה לי תדעי לך שאין לך מה לרחם עלי על גננות. כיף לנו!! זה רק נראה קשה.

היא תיארה לי את סדר היום שלהם. והיא אמרה לי אנחנו הרוב יושבות ונחות!!! יושבים בבוקר כשהילדים משחקים. יושבים באוכל כשאוכלים. יושבים עוד שעה בחצר כשהם משחקים. ויש לנו מלא זמן לפטפט בינינו ולאכול. ועוד שעתים הילדים ישנים הן גם ישנות בתורנות. נכון שיש החתלה והאכלה זה הקושי. כל השאר יש תורניות. זה לא מחריד כמו שזה נשמע מבחוץ.

תסלחי לי אבלפה לקצת
זה ממש שטויות!

גננת זאת עבודה הרבה יותר קשה ומחייבת ממורה. ק"ו מטפלת.
ילדים לא באמת יושבים כשמביאים להם משחקים, הם לא באמת משחקים בשקט וברוגע כמו ילדים טובים והגננת יכולה לשבת רגל על רגל.
באוכל הם לא אוכלים בשקט וברצון כל מה שמגישים להם, הם מפטפטים הרבה ויש כאלה שצריך להזכיר להם לעצור מיד פעם כדי לאכול, ושצריך לדרבן אותם לאכול וכו'.
בחצר, ילדים רבים, נופלים, נכנס להם חול לעין, עלתה עליהם נמלה, הם רוצים את הבימבה הרגע(!) ועוד שלל משימות שעל הגננת לטפל בהם.

כשאני הייתי מורה, שזה לכאורה יותר קל מגננת כי יש מעט הפסקות, היו ימים שלא הייתי מספיקה לאכול!
כן, היו לי 30 דקות של הפסקה לאכול אבל היו לי עוד שלל משימות להפסקה- למלא טפסים, לדבר עם מורים, מנהל, הורים (דברים שקשורים לתלמידים ולא אליי), לארגן דברים בכיתה, לדאוג לצילומים, לבדוק מחברות וכו.

אז בבקשה לא לזלזל בעבודה של אנשים החינוך.
הם עושים עבודת קודש, ואם יוצא להם לנוח עשר דקות במהלך היום אז אני מתנצלת בשמם.

ו ..לא הייתי רוצה שיהיו לי בכיתה כאלה הורים 'מעריכים'.....

כמו שלא כל הגננות מעולות, לא כל הגננות זוועתיות ולא עושות את העבודה שלהם וכל היום נחות, אוכלות ומפטפטות....
מורה זה הרבה יותר קשה. מנסיון של שניםאין כמו אמא

אני גם שנים הייתי מורה ועשיתי הסבה

אז נכון . מורה באמת יש לה הפסקה של עשרים דקות והיא צריכה להספיק לאכול ולשאוב ולצלם

גננות במעון זה לא ממש ככה.

בתור אחת שהיתה גם וגםפנסאי
אני לא יודעת להגיד לך מה יותר קשה, זה תלוי אופי לדעתי.

אבל בהחלט כמו ש״פה לקצת״ אמרה, לרוב בזמני אוכל ומשחקים של הילדים גננת לא נחה. אולי הפה שלה יותר פנוי לפיטפוטים אבל תכלס זו כן עבודה רצופה כמעט בלי מנוחה.

ובזמן שהילדים נחו את שנת הצהריים שלהם גם אני הייתי עושה צילומים גזירות ניילון של אבזרים למפגשים, למשחקים חינוכיים ועוד.

אז אני לא יודעת מה הגננת שדיברה איתך אמרה, אבל זה בכלל לא משקף את המצב ברוב הגנים...
אני לא חושבת שכל הגננות צדיקות אבל פותחת השרשור דברה עלגלית

על הורים שעל כל דבר מעירים...

כל הורה צריך לעשות את השיקול שלו לפני שהוא מעיר האם מדובר על דבר שהוא בטיחותי סכנת נפשות ..האם מדובר על הגיינה ..האם מדובר על משו לא מהותי ומה התדירות שזה קורה..

וגם צורת הערה אפשר להעיר ולפעמים זה חובה להעיר  השאלה איך ומתי..

וגם ברור שיש לשקול את רמת הערנות של הגננת והאכפתיות שלה..

אני אתן לך דוגמא של גננת שמראה אכפתיות לכזו שלא, הבת שלי יום אחד באתי לקחת אותה מהמעון ולא מצאו לה את הנעל והיא כל כך התנצלה ונשארה איתי חצי שעה חפשנו בכל מקום אפשרי ולא מצאנו ראיתי שהגננת  לא יודעת מה לעשות אמרתי לה טוב תמשיכי מחר לחפש..

לעומת זאת באמצע שהיא מחפשת איתי גננת אחרת ראתה אותה מתעקבת אמרה לה בכזאת נחישות וקרירות בלי טיפת רגש לא קרה שום דבר שתלך בלי נעל והוסיפה....

שמתי לב בכמה מקרים של אותה גננת שאין לה טיפת רגש כלפי הילדים וברור שהלכתי להנהלה להתלונן עליה..
אבל המקרים שאת מספרת כמו הגדר ודאי חיב טיפול...

מה לעשות שקושי לא נמדד רק בלעמודה-מיוחד
בלי לדעת מה בדיוק קורה אי-אפשר לדעת מי צודקl666

כמובן שחייבים להקפיד על נימוס ונעימות. אבל אם יש גננת שבאמת באה בגישה שהיא תמיד צודקת כי היא למדה חינוך ויש לה תואר אז חבל על הילדים שהיא מחנכת וחבל על הילדים הפרטיים שלה. יש מלא גננות טובות שברגע שיש ילד קצת שונה או מרקע שונה אין להן כלים להתמודד עם המצב. לא הכל לומדים בתואר ולא כל מה שלומדים זה נכון. ויש מלא גננות ומורות טובות ומקסימות שדווקא מול ילד פרטי שלהן עומדות חסרות אונים. 

כמובן שגם הורים צריכים להתחשב ולהבין מגבלות של גננת שלא תמיד יכולה לשים לב או לא יכולה להשקיע בדברים מסוימים שהורים היו רוצים כי היא מופקדת על הרבה ילדים בו-זמנית. 

הילדים שלי שובבים ולכן לגננות אין כוח אליהםאין כמו אמא

האמת גם לא מורים. רוצים ילד שתוקעים אותו בכסא ויושב בשקט.

מה לעשות שהילד שלי שובב וברח מהגן?? כן כן ברח כמה רחובות באמצע יום. זה הפריע לגננת לשתות קפה היא אפילו לא שמה לב. רק בריכוז ב12 קלטו שמעשר בבוקר כשיצאו לחצר הוא הצליח לברוח

וכן יש אחד טיפס ונפל ושבר יד. לגננת לא נח לרוץ אחרי ילד שיודע לזוז. הילדים שלי נפצעו כמה פעמים . זה גם קרה אצלי לא שאני מאשימה בפציעות . אלא בכך שיש להם מה להגיד.

הילד שלי היה אצל מטפלת. ואז בגיל שנה היא אמרה לי תקשיבי הוא יוצא מהמיטת תינוק לא מתאים לי לשמור עליו. אני במטבח כל הילדים ישנים פתאום הוא מופיע!! אז כמה ימים עד שמצאתי גן אמרתי לה תקשרי אותו בעגלה. כי הוא "מפריע" לה שהוא יודע לטפס על המיטה ולצאת

דיווחת על זה הלאה? זה ממש נוראl666

גננת התנצלה? באמת יש ילדים שבגיל חמש כבר מטפסים על הגדר בקלות, בכל גן חובה יש כמה כאלו.

לא דיווחתי ולא עשיתי כלום. זה גן עירייהאין כמו אמא

באתי לגן ואמרתי שאני מוכנה לשלם על גדר יותר גבוהה. כי הגננת אמרה שעד שיש אישורים לגדר חדשה מהעירייה לוקח מלא זמן. וגם עד היום לא היתה בעיה.אני מדברת על ילד בגיל שלוש זה הרבה יותר מסוכן

הילד הבא שלחתי לגן עירייה יותר רחוק ויותר טוב.

ומה את אומרת על הילד שלי שטיפס על השמשון. הבד הזה הכהה שיש מעל המשחקים בחצר וזה נקרע והוא נפל??? איפה היתה הגננת שהוא טיפס על הגג?

מה הקשר שזה גן עירייה??פה לקצת
אם הילד שלך ברח מהגן ולא שמו לב אחרי חמש דקות (ק"ו שעתיים) זה ח. י. י. ב להיות מדווח!! !
אלא אם כן יש לגננת הסבר ממש ממש ממש ממש ממש משכנע!

ושהם ידאגו לפתרונות כדי למנוע את המקרה הבא....
אין שום הסבראין כמו אמא

אחת ניגבה ילד בשרותים

השניה נכנסה לקחת טישו לילד עם נזלת

והשלישית היתה בטלפון עם הורה

ואני מצטערת לאכזב ולהגיד שאין לי כח לדאוג להורים אחרים ולדוווח!!!!!

כמו שכתבו בהתחלה. מה זה יתן לי?? שאני אתלונן במשרד החינוך. אין לי כח לזה. אין לי בריאות לזה

העיקר שממני הגננת שמעה טוב טוב. ועל הילד היא המשיכה כל השנה לשמור עם מליון עינים אם בא לה להישאר בתחום העבודה שלה.

כן אנחנו ההורים הרעים שמעירים. אבל מצד שני פוחדים מאיתנו. אז מצידי שלא יאהבו את הילדים. העיקר שישמרו עליהם

לא משנה מה הסיבהטאבולה ראסה
פונים לרכזת או מפקחת ומדווחים לה מה היה.
היא כבר תחליט מה לעשות עם זה, וזה לא עניינך...

(פעם גרתי במקום שהיו בו 2 מקרים של ילדים שברחו מהגן.
בגן אחד- הילד פשוט מצא את המפתוח פתח ויצא הביתה, הגננת והסייעת אמרו שלא שמו לב... קיבלו על הראש חידדו נהלים והמשיכו הלאה.
בגן השני הילדה ברחה בזמן איסוף הורים, ומישהו מצא אותה ברחוב ליד והביא הביתה. שם- הסייעת שיקרה ואמרה שהאחות הגדולה היצה בגן ולקחה אותה... את הסייעת הזו פיטרו)

פאשלות יכולות להיות לכולנו. צריך להסיק מסקנות וללמוד, ברגע שמישהו מכחיש זו בעיה גדולה...
נראה לי שגרנו באותו מקוםאמאאחת
ראיתי ילדים בני שלוש כבר מטפסים בקלות על כל דבר...tchdhksh

נשמע שפשוט נפלת על אנשי חינוך עייפים שלא רוצים לעבודפה לקצת
אלו מקרים שקורים בהרבה מוסדות ונדיר שמגיבים כך....

ולא נראלי חכם לא לדווח על זה.
הילדים שלך עברו אותם, אבל ילד אחר יכול להיפגע בלי תקנה מאותם מקרים...
מה תגידי על מורהאין כמו אמא

אתמול הילד שלי בבית ספר אמר.

שהמורה הגיע לחבר שלו ואמר מה זה הכתב הזה? תמחוק מיד ותכתוב הכל שוב. אני הזדעזעתי. אם היה אומר לילד שלי אבוי לו.

אגיד לךפה לקצת
שאת לא יכולה לדעת מה הסיפור של הילד.
לכל ילד צריכה להיות הגישה שמתאימה לו, אולי הילד הזה סתם מתעצל לכתוב ברור והאמא ביקשה מהמורה שיתעקש איתו למחוק ולכתוב שוב ברור?!
ואולי ה'תמחק הכל' שהמורה אמר לילד זה על שורה וחצי במחברת?!
אל תסתכלי מה קורה עם ילדים אחרים, תבדקי מה עם שלך.
ואם לשלך לא מתנהגים בהתאם או לא שומרים כמו שצריך, אני בהחלט חושבת שצריך לדווח אם שיחה עם הגננת והבהרת העמדה שלך בנוגע למקרה לא עוזרת.

ואני בכללי בכלל לא מתחברת להורים שהגישה שלהם זה 'אוי ואבוי לו' כאילו הוא חייב לך משהו וכאילו הוא לא בנאדם שאפשר לבוא ולדבר איתו.
ואני מאוד מקווה שאת הגיבוי ללא פשרות הזה הילדים שלך לא מרגישים.
אני עוד לא אמא אבל לא נשמע לי בריא לילד לדעת שלא משנה מה קורה, הוא תמיד צודק ותמיד אמא תעשה נו נו נו למורה.
כשתהיי אמא תביני...מנסה לעזור

הילד צריך לדעת שההורים שלו עומדים מאחוריו בכל נמב ותומכים בו והכל.

אבל הוא גם חייב לדעת שהוא צריך לכבד גם את המבוגרים ממנו כמו: מורים, הורים, דודים, סבא וסבתא ואפילו אחיו הגדולים ממנו.

לא בכל פעם כדאי שההורה יעשה נו נו נו למורה / לגננת.

הילד ילמד לזלזל בדמות המחנכת ולא לשמוע לה ולהתהלך כמו טווס מנופח שאין שני לו.

ובעתיד לא ידע להתמודד בחיים בכלל!
תקראי מה כתבתי בתגובה למטה...בכותרת "אני רוצה להאיר..." שזה משו אמיתי שאני חויתי!

בהצלחה

נו זה ברור שהילדים לא יודעים שאני מדברת עם ההורה/גננתאין כמו אמא

או שאני סוגרת את הדלת בבית ומתקשרת. או בגן /ביה"ס שהילד לא שומע

וכלפי הילד, על פניו לרוב אני אומרת שלעשות מה שקובעים בכללי המוסד. וצריכים להיות ממשומעים

פעם אחת שמורה העליב את הילד לפני כולם. אמרתי לילד זה באמת לא יפה מצד המורה והצדקתי את הילד

כל הכבוד למורהדעה
שמשקיעה בתלמידיה ואכפת לה ללמד אותם לכתב מסודר ויפה.
הכול בעיני המתבונן.
ממליצה למורות לעשות את עבודתן מכל הלב ולהתעלם מכול ההורים הממורמרים שמחפשים אותן בזכוכית מגדלת בצבע שחור
אני רוצה להאיר הארה נוספת בקשר להורים כאלה-מנסה לעזור

אבל מנקודת מבט אחרת...

היתה לי בגן/ בכיתה שלי ילדה כזאת שאמא שלה היתה באה כל שני וחמישי להתלונן אצל הגננת והמורה: למה אמרו לבת שלה ככה? ולמה עשו לה ככה? ושזה לא צודק וכו'.

ת'אמת שבתור ילדה אמרתי: למה אמא שלי לא ככה?

כי כשהיינו מתלוננים מידי פעם שהמורה אמרה לנו ככה וכ'ו - ההורים שלי היו שומעים ובד"כ מצדיקים את המורה.

אא"כ היה משהו חריג במיוחד- אז הם היו פונים ובודקים.

אבל תמיד הייתי מקנאה באמא הזאת ש"טובת" הילדה תמיד בראש  ושאמא שלה "מסדרת" לה את כל העינינים...

היום- לאחר כמה שנים טובות מאז סיום הלימודים שלנו-

אני ואחיותי ב"ה נשואות ומאושרות

ואותה חברה ואחות אחת שלה- גרושות ואחות אחרת רווקה וכו'. אולי אחד מהם נשוי וזהו.

לא הצליחו להסתדר בעצמם בחיים!

נכון שזה לא בהכרח מיזה אבל זה נשמע שההורים יותר מידי ניסו לסדר להם את החיים...

בקיצור: שברו להם את הכנפיים ולא נתנו להם ללמדו לעוף בהכוחות עצמם!

אז הורים! שימו לב!
אל "תדאגו" לילדים שלכם יותר מידי. זה יכול להזיק להם לעתיד לבוא....

כמובן שהכל בערבון מוגבל. והחכם ישכיל... 

מחזקת את הנכתב ומוסיםהאני84
אף אחד לא מושלם. יש הרבה אנשי חינוך שעובדים סביב השעון במסירות נפש. ואני מכירה המון...
גם אני כאשת חינוך לא יושבת לרגע ולפעמים הפרוסה המסכנה שלי חוזרת ץהביתה.
יש לנו אחריות לחנך וללמד את ילדי ישראל.
ישנם הורים שחושבים שאם הם יעירו או יפגינו על כל פיפס ולרוב על דברים שוליים זה יגבה יחזק את הילד..... ממש לא... הילד צריך להיות מכושל לחיים... שידע להתמודד בחיים. כמו שאני כאמא לא מתרגשת מנפילה קטנה של ילד ועושה מזה סיפור והלל (עץכמובן שאני יתיחס בצורה מתאימה) כך אתייחס גם לתלמידי.... אני אוהבת את התלמידים שלי מאוד מחבקת מנשקת ממש כאם... אז אם לפעמים יש הערה להורה קבלו אותה יפה. המטרה היא לעזור לקדם את הילד. אף אחד לא רוצה לרעתך... ואם עש לכם הערה העירו בצורה מכובדת אבל אל שישכחו שגם שיש הערות תמיד יהיה גם ההרות....
הסיפור שלךדעה
הוא תשובה מצויינת להרבה הורים.
אוסיף שאחת הסיבות שהצלחתן לפרוס כנפיים היא שהורייך למדו אתכן מהן מידות ומהם ערכים.
ואיך אפשר להצליח בזוגיות אם לא נלמד להבין שהאחר הוא אדם ושהוא טועה לפעמים בדיוק כמונו.
ממש כך!!!מנסה לעזור

לפורום הורות נראלי.מקרוני בשמנת
הורה צריך לשים לב - ואם יש על מה להעיר אז כןשביט

אבל זה רק עם יש משהוא מהותי ממשי

ולמה אני אומרת את זה 

כי אני רואה מלא מלא אמהות, שפשוט מזניחות ילדים

כן יש אוכל ויש בגדים והקוקו אסוף

אבל לא באמת מעורבות במה שקורה לילד 

וזה מתחיל מהלידה ועד לתיכון

אז כן זה שההורים האלו עושים חיים כאלו למערכת החינוך זה לא אומר שזה נכון!

וזו לדעתי הזנחה

והייתי מורה ואף גננת בעבר!

נכון למטפלת של ביתי היה לי מה להעיר על הרבה דברים ושתקתי

כי חשבתי שהיא טובה וזה הרע במיעוטו 

ואני לא הרוויח מזה כלום אז השתדלתי להתמקד בטוב

וממש לא להפריע על כל דבר.

ולהחמיא להחמיא להחמיא 

ואולי על משהוא קטן לשאול בצורה עדינה

אבל לפעמים יש מטפלות וגננות ומחנכות שרואים שהם באמת פחות מתאימים ככה שזה נורמלי שלאלה יעירו יותר

הבת שלי חזרה מהמטפלת המקסימה שלה עם מכה יבשה קטנה מעל הגבה רציתי להתקשר אח"כ אמרתי אם הייתי שמה לב ליד המטפלת הייתי שואלת עכשיו היא בבית אני רואה כבר שעה שהיא בסדר בטח היא נפלה, אם זה היה משהוא מסוכן ממש המטפלת כן הייתה אומרת, עכשיו זה ישמע כמו חקירה אז עזבתי אני סומכת עליה אז הקטנתי ראש, 

אבל אם זו הייתה מטפלת או גננת שלא הייתה בד"כ בסדר  אז כל דבר כזה הייתי בודקת כי אני לא יכולה לסמוך עליה ועם כל אי הנעימות בתי מעל הכול.

וכמובן סדר עדיפויות נכון! 

אני חושבת שכן הייתי שואלת אותה, לפחות למחרת...lala

חשוב לדעת ממה מכות שנראות לעין נגרמות וזה לא בהכרח אמור לגרום למטפלת להרגיש מאויימת.

לפעם הבאה כבר ישימו לב יותר...

הורה שמעיר ומציק כל הזמן מהווה מודל לילד שלואורין

הילד ילמד שלא מעבירים ביקורת בונה אלא שעצם הביקורת חשובה- הוא יצמח להיות כמו אביו ויותר מכך.. שלא יתפלא ההורה כשהוא יתחיל לספוג את ההערות הלא נעימות שאינן נפסקות

מזכיר שפעם אחת ילד הגיע לגן עם כוויה קטנה ביד..אני84
בסוף היום האם ראתה שיש לו כוויה ביד ומיד החלה להשתולל מה זה בטח הדלקתם דבק חם ולא נזהרתם חוסר אחראיות.... פניתי אליה ואמרתי לה שהיום לא דלק שום דבק חם ושכך הוא נכנס בבוקר היא כעסה ואמרה לא יתכן שהוא הגיע כך....
פניתי לילד ןשאלתי אותו.... חמוד זה איפה קרה לך ??? ממה נכוותה?? ואז הוא אמר שאחיו גיהץ והוא נגע באצבע במגהץ בבית....
האמא לא ידעה איפה לשים את עצמה. בערב היא התקשרה ואמרה שאלי אןתו שוב בבית אם זה קרה בגן והוא אמר שבבית סליחה....
זה רק מלמד אותנו לשים לב ...
שיטת שפררגשית

בס"ד בתור גננת אני זיהיתי את ההורים שלמדו שיטת שפר-כהורים פוגעים במיוחד. הם רוצים שהגננת תפעל לפי עקרונות השיטה. וכל שיטת אחרת לא מתקבלת. 

מה זה אומר בפרקטיקה?אין כמו אמא
מוזר...mshlomo

לנו אמרו בשיטת שפר להתייחס לגננות ולמורות כמו להורים. לחנך את הילד שהצוות הוא מעליו.

כי אם לא זה יפגע לו בסמכות ההורית והמורית ויקשה עליו להתמודד עם קבלת מרות.

אם הורה פוגע בגננת, הוא מחנך את הילד שהגננת היא סמכות הניתנת לערעור.

ובקיצור - אני הבנתי בדיוק ההיפך מהקורס של שפר. זה בדיוק כמו שמדברים שם על זה שבן הזוג יכול להיות הפוך משפר וצריך לכבד את זה כדי שהילד ילמד להתמודד עם דעות שונות בעולם המבוגרים.

שיטת שפר בכללית היא אדלריאנית ושומר נפשועובד
עבר עריכה על ידי עובד בתאריך ה' באלול תשע"ו 16:21
ונפש ילדו ירחק ממנה-
גבולות זה חשוב,
אבל ילדים צריך לחנך
באהבה והסברה ועם
תיקשורת בריאה ונכונה.
לאלף זה מתאים יותר
עם חיות-
אנחנו אחרי לימוד של
התחום עובדים בשיטת
לייף סנטר ורואים נפלאות.
קודם כל אהבה עם תקשורת
טובה. אח"כ אפשר לשלב
גבולות בלי להפוך את הילד
ליצור מניפולטיבי שצריך
לאלף-
ישנם בארץ אינספור אנשים
מהדור הקודם שנפגעו קשות
מאדלר ודומיו.
שפר זה ההמשך שלהם
בדורינו-
מחמאות לגננת - רווח נקי לילד שלכםשחר245

היתה שנה שהייתי מורה והיו זוג הורים שכל כמה שבועות התקשרו להגיד מילה טובה אפילו על הצורה שבה בדקתי את המבחן וכו'...

הילד שלהם הרוויח מזה כי למחרת הייתי משקיעה בו יותר וזה בתת מודע לא בבחירה. אני בטוחה שהפוך היה עושה הפוך.

יצא לי כמה פעמים לראות הורים משפילים גננת בצעקות אז השתדלתי כמה זמן אחרי לציין כמה אנחנו מעריכים את עבודתה ושתדע שזה לא רוב ההורים.

אחרי שאני שומרת על קשר טוב עם הגננת ומחמיאה ומודה הרבה אפשר גם להעיר מדי פעם אבל בכבוד ובעדינות.

אתם הייתם רוצים שיצעקו עליכם לפני כולם ? ויעירו לכם בצורה כזו ?

גם הגננת היא בן אדם ומגיע לה כבוד.

נכון בהחלט!!מנסה לעזור

בקשר למחמאותl666

אם כל ההורים של כל התלמידים יתקשרו זה לא יהפוך למטרד? בכיתה יש 25-30 ילדים. וכולם יתקשרו ויגידו תודה כל הזמן? אותו דבר גם מול גננת. בטח שצריך להגיד תודה בסוף היום אבל זה לא אמור להיות קשר ישיר - אימא שהחמיאה ולילד שלה יתייחסו ולילד שאימא ממהרת לא יתייחסו. ובאמת אם כל ההורים יתקשרו סתם להחמיא לא יהיה לגננת זמן לעצמה. 

ובכלל זה לא נכון ולא יפה להשליך על הילד את היחסים של איש חינוך עם הורים שלו. 

אני כמובן בעד להגיד תודה ונגד ביקורת על שטויות אבל לא נשמע לי בסדר שיחס לילד קשור לחברות עם אימא שלו. יכול להיות מצב שאימא היא אישה נעימה וילד שלה שובב גדול ודורש טיפה יותר גבולות ולהפך אימא אישה ביקורתית עם הרבה דרישות אז גננת תשנא ילד שלה ולא תתייחס אליו בגלל אימא?

מסכימה עם דעתך באופן שכלידעה
אבל גם אנשי חינוך הם בנ"א לכל דבר וכשהורה פוגע להם ברגשות.
זה משפיע בין אם נרצה ובין אם לא אז כמובן שהילד לא יקבל אפלייה אבל יחס עודף כנראה הוא כבר לא יקבל.
יחס חם ומחמאה מהורה תמיד עדיף על ביקורת.
אין צורך להתקשר במיוחד אך כשפוגשים את המורה בבוקר ניתן לתת מחמאה או תודה זה עושה כל כך טוב.
ברגע שהורה משדר לאיש חינוך שהוא סומך עליו הוא יפעל בהתאם לציפיות ברגע שהורה כל הזמן מעיר המורה/ הגננת ירגישו שחבל להתאמץ גם ככה שום דבר לא יעזור למשוגעים האלה....
אגב הערות חשובות הנאמרות בצורה יפה לרוב יתקבלו בשמחה ועם רצון לשפר ולתקן
בעקבות כל התגובות, כותבת כגננת במעון-מקרוני בשמנת
א. אינלי מושג מה השרשור הזה עושה פה ולא בפורום "הורות". אשמח להבין אם יש לכך סיבה או סתם אפחד לא שם לב.

ב. נקודת ההנחה של הגננת ושל ההורים צריכה להיות שאנחנו שותפים! ישלנו אותה משימה ואותה מטרה: רווחת הילדים. שיהיה להם טוב ושיהיו טובים.

זה הכייייייייי חשוב! כשזוכריםאת זה הכל ממש נראה אחרת. אני לא עובדת אצל ההורים, מבחינתי אני עובדת אצל הילדים שאני מטפלת בהם. הם המעסיקים שלי. המנהלת, התמ"ת/ משרד החינוך - אלא הגורמים איתם אני מתייעצת בדברים בהם קטונתי, להוראות שלהם אני שומעת כי זה בא מהמון נסיון והמון ידע מקיף על ילדים רבים.
ההורים הם לא המעסיקים שלי. הם השותפים העסקיים שלי לפרוייקטים המדהימים שהם הביאו לעולם ואני זוכה להיות חלק מעיצוב "הפרוייקט". אז אם הורה מתלונן/ מעיר או סתם חושב שאני לגמרי טועה, אני אדבר איתו על זה. נקיים שיח בעניין ונגיע לעמק השווה. לא כימשעמם לי ואני הפסיכולוגית של ההורים, אלא כי טובת הילדים מולעיניי וזה לטובתםשבמעון ובבית תהיה הרמוניה, הסכמה וגבולות קבועים. זה לטובת הילדים שאני וההורים שלהם נגיע להבנה בקשר לחינוך והיחס, והפעילות וכל מה שעובר על הילדים במהלך החיים כשהם נתונים גם לחינוך והעיצוב שלי.

בנוסף, אני מלמדת את הילדים תקשורת ואיך להביע במילים את הרגש עד למציאת פיתרון במקום לנשוך/ להכות. זה לטובת הילדים שאראה דוגמא אישית ליחס אדיב וסובלנות. וטובת הילדים זה הדבר היחיד שמעניין אותי כמטפלת.

גם כהורים, תשאלו את עצמכם - האם ההערה שלי עכשיו היא לטובת הילד/ה או מתוך רצון אחר? תנסו תמיד לפעול לטובת הילדים ולשים את האגו בצד, כי בסך הכל אנחנו שותפים לאותה מטרה נפלאה.
כתבת יפה מאוד ואני חושבת שנסגור את השירשוראני84
בסיומת אמיתית ויפה.
רק עוד משהו בשבח הפירגוןמטפלת

אני מטפלת במשפחתון כבר כמה שנים וברוך השם באמת שתמיד היו לי הורים מקסימים שלא מחפשים פגמים בכלל ומאד מפרגנים לאורך כל השנים אבל השנה הייתה לי אמא אחת ממש מיוחדת בנושא בכל פעם שנפגשנו לא הפסיקה לפרגן ולהעריך ולא התקררה דעתה עד שגם התקשרה לממונים עלי לשבח אותי! וממנה למדתי כמה זה חשוב לתת מילים טובות לעוסקים בחינוך ילדינו כי זה לא רק נתן לי כח אלה שהרגשתי מחויבת גם לעמוד בצפיות כי שחושבים אליך טוב אתה לא רוצה לאכזב וגם רוצה להיות באמת ראוי לכל התשבוחות האלה וזה הקרין על ההתנהלות שלי לא רק מול הילדה של האמא הזו אלה מול כל הגן וממש עשה לי חשק להשקיע  ובמיוחד חידד אצלי את העצמה  של מילה טובה .שנזכה כולנו השנה למחנכים טוב וגם שנזכה להגיד להם את זה !

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך