דילמת הבייביסיטר...שאילתא מקוננת

אוקי אז ככה.

היום עשיתי בייביסיטר על שני ילדים בני שלוש וארבע.
הלכתי איתם לגינה כדי להעביר את הזמן..
(ליד הגינה יש דיי הרבה מגרשי חניה.. רלוונטי כי דיי מסוכן להסתובב שם ללא השגחה...)
כשביינו בגינה בשניה אחת שלא כל כך שמתי לב הם נעלמו לי מהעין ומצאתי אותם באחד המגרשים עם ילד שהחזיק מזמרה ביד והחליט שהוא עושה תספורת לעצים שמסביב..
הילדים כמובן היו מרותקים ואני דיי נלחצתי ונסיתי לגרום להם לחזור איתי לגינה.. הם כמובן לא רצו והחליטו שהם רוצים לשבת לצפות..
מפה לשם החלטתי שאם אשב איתם רחוק יותר אין בעיה שהם יצפו.
אבל הייתי צריכה גם ללכת לקחת את הדברים שלהם מהגינה וכמובן שלא יכולתי להשאיר אותם שם לבד בחניה.
כשאמרתי להם שאם ילכו איתי לגינה לקחת את הדברים הם יוכלו לחזור להסתכל הגדול יותר (4) החליט שלא. הוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת איתי והוא נשאר להסתכל.
(הסברתי להם שמזמרה מסוכנת..במיוחד שילד בן 5 מחזיק אותה..)
ניסיתי לשכנע ולא ממש הצלחתי. אז אמרתי לו שאם הוא לא בא איתי לקחת את הדברים אנחנו נחזור הביתה.. הוא לא ממש התרגש ונשאר לשבת להסתכל.
לכן לקחתי את הקטן והלכנו להביא את הדברים..
כשחזרנו לקחת את הגדול הביתה הוא לא היה מוכן בכלל להקשיב לי אז ניסיתי להחזיק לו ביד ולקחת אותו בכח ולא הצלחתי.
גם אחרי שהצלחתי לגרום לילד עם המזמרה ללכת הביתה הוא עדיין לא הסכים לבא איתי. הוא התנהג כאילו אני אויר...

אז פשוט ישבנו בחניה וחיכינו שההורים שלהם יגיעו..

עכשיו. רציתי לשאול אתכם בתור הורים מה אתם חושבים על הסיטואציה. איך הייתם רוצים שאנהג עם הילד שלכם במצב כזה? מה הייתם מייעצים לי לעשות אם דבר דומה יקרה שוב?

להתקשר מיד להורים והם כבר ידעו מה להגיד לילדלשם שבו ואחלמה
ואם אין להורים סמכות אז אין גם מה לצפות ממך
ואם ההורים לא יכולים לענות אז להתקשר לשכנה או דמות סמכותית כלשהי
ואם אין לך איך לקבל עזרה אז אם זה סכנה לגרור אותם בכח ואם לא אז להמשיך לנסות לשכנע...
נראה לי שפעלת בסדר, לפי הנתוניםקייט מידלטון

באמת הייתי מתקשרת להורים בזמן אמת, ומבקשת שידברו הם הילד, או סתם שיאמרו מה לעשות.

להתקשר להורים.... ופעם הבאה שתעשי ביבי ביטראני84
תגידי להם שאתם נשארים בבית כי פעם שעברה הם לא ככ הקשיבו והיית צריכ. לחזור מס פעמים על דברייך.
להתקשר להוריםמלכישוע

אבל אני חושב (לא תוקף, רק לפעם הבאה) לא היית צריכה ללכת להביא את הדברים.

לא משאירים ילד לבד!

עדיף שיגנבו כמה חפצים מאשר (ח"ו) ילד...

בתור פתרון, ניתן להציע הפתעה/ממתק/ תחרות ריצה עד הגינה וכו'

למה נעלמו ולא שמת לב?כבשה מתולתלת

למה נעלמו ולא שמת לב? כי ישבת עם הפלאפון / דיברת עם חברה / משהו כזה ?

או שהיית מרוכזת בהם והם בכל זאת נעלמו.

כשאני מביאה בייביסיטר, אני מבהירה לה שהיא לא על הספסל , ולא מורידה עין מהילדים.

אמא יותר תדע להתמודד עם תקלות אפשריות שיגרמו מהעלמות אפשרית, בייביסיטר פחות,

אז מקדימים רפואה למכה, נמצאים לידם ולא מורידים עין. ילד בן שלוש הוא ממש קטן!!!

זה שהשארת את בן ה4 לבד והלכת להביא את הדברים, אם אני הייתי האמא, הייתי ממש כועסת,

מי משאיר ילד בן 4 לבד במגרש חניה? חוסר אחריות ממש.

לא הייתי כועסת בכלל אם היו נעלמים דברים, סה"כ, איזה "רכוש" כבר יש להם? תיק גן? במבה ? בגדי החלפה? 

אבל איך משאירים ילד בן 4 במגרש חניה בלי השגחה? זה א'-ב' לא להשאיר ילד בן 4 לבד במקום שיש בו מכוניות , קל וחומר מגרש חניה שנוסעים בו רוורס כל הזמן.

מה שאני הייתי רוצה אם הייתי אמא,

קודם כל, לא להוריד עין , הם קטנים, ילד בן שלוש צריך להיות במרחק נגיעה מהבייביסיטר, ומבן 4 אסור להוריד עין, במיוחד שזה לא ילד שלך  (ברור שגם אמא צריכה מאוד מאוד להשגיח, אבל אמא תדע גם להסתדר במקרה קיצון יותרטוב , בהכללה ) למנוע את זה שיעלמו לך. עשיתי בתור נערה מלא בייביסיטרים, לא נעלמו לי ילדים , בטח שלא למגרש חניה, בטח שלא בני שלוש. כשאני קוראת לבייביסיטר אני אומרת לה 500 פעם שלא מורידים עין ולא יושבים בנחת על הספסל עם הפלאפון, אלא ליד הילד בלי שום דבר שמסיח את הדעת ממנו.  

אם כבר זה קורה והילדים נעלמו למגרש חניה , לא עוזבים אותם/אותו שם, יעלם תיק גן ב100 שקל גם, יעלם .. כפרת עוונות.. עדיף מאשר להשאיר ילד לבד במגרש חניה כי זה מסוכן!!! . 

אם הוא לא מוכן לבוא, מנסים להתקשר להורים לשאול מה לעשות, אם לא עונים או התשובה לא מספקת, נשארים איתו, ומבהירים לו, שאת יותר לא הולכת איתו לגינה, כי הוא לא מקשיב לך ושכשאמא ואבא לא נמצאים את זו שמחליטה וזו ששומעים בקולה, ושהוא לא בסדר ושדווקא תיכננת לעשות איתם דברים מהנים וחבל שהוא מפסיד את הכיף שתכננתם ושאת תגידי לאמא ואמא תהיה עצובה שהוא לא מקשיב וגו' .. ושאר דברי מוסר... לא עובד עדיין.. נשארים בכל זאת, וגם אומרים לו שהילד בן החמש שמתעסק עם המזמרה הוא מאוד לא בסדר ומתנהג בצורה מסוכנת. 

רעיונות לגרום להם לזוז "בואו נעשה תחרות, מי שמגיע ראשון מקבל שוקולד " סתם דוגמה.. 

ובכל מקרה , לא מורידים עין מהילדים, ולא משאירים ילד לבד, בטח שלא במגרש חניה.

נכון אבל כתבת מוגזםyr

לא מוגזם בכללנהורא

איך הילדים פתאום נעלמו? לא קרה לי אף פעם לא כשמרטפית ולא כאמא, אולי לכמה שניות עד שהעין סורקת סביב כשיש שלושה ילדים ויותר.

אני יכולה לומר לך כאמא ובייביסטרנשואה+2
שזה לא קשה שילדים בורחים... אפילו שלוש. אמהות מנוסות איבדו שלוש ילדים קטנים (כל אחת את שלה.) אז מה????
לי לא בורחים. בטח לא בגיל שלושכבשה מתולתלת

אנחנו גרים ביישוב קהילתי, לא עיר, ילדים מסתובבים בגיל 3, נעלמים , מטיילים .. 

אצלי לא בורחים.

אני אף פעם לא בקשקשניאדה של הצרעת על הספסל עם אמהות אחרות שהדביקו את עצמן עם מסקינטייפ אליו, ולא עם הפלאפון, אני ליד הילדות שלי . לגדולה אני נותנת מרחב יותר, כי הבנתי ממנה שאני נדבקת אליה מידי, אבל עדיין,

היא לא נעלמה לי , בטח לא לכביש, בטח לא ליותר משלוש דקות שחיפשתי אותה, וגם אז זה לא היה בגיל שלוש, אלא אחרי גיל 4. 

אמא מנוסה זה לא אומר שהיא בהכרח אמא משגיחה או אחראית מאוד.

אשרייךאשריךאחרונה

דווקא יכול לקרות!רוני בלילה

הבן שלי טס לכביש. גם הגינה שלנו בין כבישים.

תוך עשרים שניות (פרק זמן סביר, לא?)- לדוגמא כשהתכופפתי לחפש משהו בתיק,

הוא יכול להיות כבר בכביש.

אני כמובן לא חושבת שזה טוב וייתכן ותתעצבנו עלי.

אני רק רוצה להרגיע את הפותחת ולומר לה,

שבדיוק לאחרונה כמה נשים אמרו לי שאני אחת האמהות היותר פנויות לילדיהן

וכן, זה קורה.

בנוסף למה שאמרו, להבא, הייתי נשארת איתם בביתפופקוו
הגילאים האלה לא פשוטים, ילדים עושים לפעמים בכוונה ,למשל בת השנתיים שלי רצה לי לכביש עם חיוך מאוזן לאוזן, ואני בהיסטריה .. או הגדול יותר קצת, גם עושה דווקא והפוך ממה שאני אומרת לפעמים,אז אם לי בתור אמא קשה להתמודד עם זה ואני עם 7עיניים עליהם בגן, לא הייתי מבקשת מבייביסיטר שתוציא אותם החוצה כלל.

נכון זה יותר קשה אבל תחשבי שזה עדיף על להתמודד עם סיטואציות מסוכנים ומסובכות.
ולכן אני מציעה לך ככלל,כשאת עושה ביביסיטר,לא לצאת עם הילדים החוצה, תגדרי את זה מראש אפילו אם צריך.

לו הייתי עושה ביביסיטר ,לא הייתי לוקחת את זה על עצמי.
במחילה - צריך להתמודד ולא להסתגרyr

והיא ביקשה דרכי התמודדות.

מה זה קשור להסתגר?היא לא אמא, רק ביביסטר.נשמע שהילדים ששמרהפופקוו
עליהם עקשנים ושובבים, לא הייתי סומכת על שום בייביסיטר במקרה הזה.

מה לעשות זה עדיף על שחלילה ייקרה משהו..

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך