עניין שנורא מעצבן אותי ואשמח להכוונה איך להתמודדמילקשייק וניל
ההורים של בעלי כל הזמן מפעילים אותו,
כל הזמן נותנים לו משימות...גילו שהוא בחופש ולא אמר להם? מעקמים פרצוף, מיד אומרים 'תבוא תבוא בערב תעשה כך וכך' , הנה השבוע כבר יש לו איזה 3-4 עניינים שהוא צריך לסדר להם
והוא ישר 'אין בעיה', אני מרגישה שזה לוקח לנו מהזמן שלנו, לפעמים מתקשרים שבאים לצאת לבלות,לפעמים באמצע אוכל... אני רוצה להגיד לו משהו אבל לעשות את זה חכם, הוא בעייתי כשמדברים על זה
יש פה גם גברים וגם נשים...אשמח לשמוע איך הייתן מתמודדות ואיך הייתם מגיבים
לא לפגוע בכיבוד אב ואם שלוהלוי מא
אך לא לפגוע בקן שלכם

ועשית כחכמתך
מכירה מקרוב, מעצבן מאד.משיח עכשיו!
חוץ מלעשות פרצופים אין לי פיתרון...
לדבר בעדינותרק אמונה

ולעשות גבולות ברורים.

גם מבחינתך  משהו שיהיה לך קל לעמוד על זה.

לאט לאט לטפטף -אנחנו באמצע א. ערב-לא מתאים עכשיו.

לא דיברנו כל היום..

שאלות להבין יותר טוב-

האם הוא הבכור או הקטן?

או סיבה אחרת שהם רוצים שיעזור להם?

רגילים לזה ?

וכמה זמן אתם נשואים?

אנחנו פשוט קרובים אליהם גרים באותו עירמילקשייק וניל
רגילים לזה כי רק הוא תמיד נענה להם ורק אותו הם משגעים
כגבר, קצת קשה לעשות את המעבר מכיבוד הוריםאלון h

שאתה משקיע לפני חתונה, לדעת לשים את הגבול כשזה מפריע לאישה אחרי חתונה(כמו עוד הרבה הרגלים, טובים ורעים, מתקופת הרווקות).
כדאי בצורה עקיפה לגרום לו לקרוא מאמר של רב, או להשמיע שיעור בבית, שמדבר על כך שכיבוד האישה חשוב מכיבוד אב ואם, אולי לא כנושא שיעור אלא אפילו משפט תוך כדי השיור.(אני שמעתי בשיעור של הרב שמואל אליהו).
כדאי שזה ייעשה לפני שתתפוצצי עליו, כי אז הוא ירגיש שאת רק באה להרחיק אותו מההורים בגלל קנאה או משהו כזה.

תודהה אנחנו תמיד שומעים שיעורים בנושא הזה בכלל...מילקשייק וניל
הוא מכבד אותי מאוד, פשוט מרגיש לי כיאילו הוא מתעצבן כשאני מדברת על זה כי זה לא עניין שלי, בלי מקום לויכוח
תסגרו בניכם מה עושה בשמחה ומה לאאבא
מה באמת כיבוד ועזרה נחוצה.
ומה הוא שליטה וניצול רגשי
שאלהנטובה
עיקר הפער שיכול לכם כזוג. ל אם הוא עושה מה שלא שייך מבחינתך .
אם הוא משכיל להבין שאת קודמת להם מבחינת זה שחייכם כזוג קודמים לשליטה וניצול שלהם זהו מפתח חשוב.
הוא תמיד אומר שאישה קודמת לכול, שאם יצטרך 'לבחור' יבחר בימילקשייק וניל
אבל בפועל אם אני אגיד על זה משהו כמו
"מאמי זה נראה לך הגיוני שבאמצע שאתה עוזר לי/כשאני צריכה אותך אתה קם והולך?"
הוא יגיד לי "זה ההורים שלי, אני לא יגיד להם לא"
לא צריך 'לבחור' צריך להבין את המעגלים המשפחתייםהודיה60

החיים בנויים קצת כמו מעגלים - המעגל הכי פנימי זה המשפחה הגרעינית - את בעלך וילדיכם שיהיובעז"ה

מסביב לזה יש את המעגל של ההורים מסביב האחים מעגל חיצוני יותר זה החברה

יש מקום לכל מעגל וצריך לשים לב שנותנים את המקום הנכון לכל דבר

זה דבר שלומדים עם הזמן

מציעה לך לפתוח על זה שיחה בוגרת באווירה מכבדת - לא בשעת מעשה! 

לא כשאתם באמצע משהו ואמא שלו מתקשרת והוא קופץ לעזור לה ואת מתפוצצת שהוא לא מבין

לקחת זמן רגוע שאתם יוצאים או בבית ברגוע, מחליטים שאתם עושים לכם "זמן זוגי" ומשתיקים טלפונים!! ואז את יכולה להעלות את הנושא, לדבר במשפטי "אני" ולא "אתה" (במקום - אתה לא בסדר, לומר - מפריע לי ש..)

בעז"ה עם הזמן תמצאו את האיזון

בהצלחה

הקדמת מעגל למעגל חיצוני יותר זה בדיוק 'לבחור'ריקו

וככה צריך לעשות. להקדים את המשפחה על פני ההורים אם לא מדובר במחלה וכו'

מציאת שורש העניין. ומתיחת קו ברור בצורה נעימה.ריקו
עבר עריכה על ידי ריקו בתאריך ד' בתשרי תשע"ז 01:40

פינוק?  שליטה?  לא רוצים לשחרר את הבן העוזר? 

עוד משהו...הלוי מא
אל תשכחי שהחינוך הטוב ביותר הוא דוגמה אישית וזה יכול להיות אחלה דוגמה לילדייך למסירות נפש על הורים
אי הבנת והצבת גבולות בין המשפחה הגרעינית שלך לביןהודיה60

בית הוריך - זה לא מסירות נפש על הורים. זה בעיה שצריך לטפל בה.

אם כבר חינוך ילדים אז גבול ברור שנשמר בדרך של כבוד, לא בחוצפה חלילה ולא בצורה בוטה - זה חינוך הכי טוב לילדים.

הילדים שיהיו לי כנראה ילמדו בדרך אחרת על מסירות נפשמילקשייק וניל
איך אני לא אפגע בקן שלי? כנראה שצד מסויים יהיה פגוע בלאו הכי
לא קראתי הכל ...יש כאלה גברים שלא אומרים לא להורים שלהם .אבני חן

וזה ביעה בפני עצמה . לפי דעתי תנסי לדבר אתו בעדינות בזמן זוגי רק שלכם.

ולאט לאט זה יחלחל ויצטמצם .

גם לבעלי (אנחנו לא גרים לי ההורים שלו /שלי . בערך 3/4 שעה נסעה .)

קשה להגיד לא להורים שלו , היה תקופה שזה הפריע לי דברנו ולמדתי להסתדר אם חלק מהדברים .

להגיד לך שאני אוהבת את זה , אז זהו שלא ממש.

ואנחנו כבר נשואם , 8 שנים עם ילדים.

* ההורים שלו מאוד אוהבים תמונות משפחתיות ברמות שמביאות חירפון. בחתונה של אחי הצעיר הם רצוי שנבוא כשעה לפני לתמונות . (אז גרנו באותה העיר ).והיה לי מאוד קשה להתארגן אם הילדים במיוחד ששבועיים לפני ילדתי. היה המון מחת ולחץ סיב הנסיעה לחתונה .... לבסוף אמרתי שצריך להרגע זה רק תמונות אז נאחר בכמה דקות לא יקרה כלום. "מה פתאום , אין מצב .... ההורים שלי יחפרו לי וישגעו אותו , אין לך מושג כמה זה חשב להם ...."(זה הייתה התגובה ).

לאחר כמה חודשים אחוי השני התחתן (אז  כבר לא גרנו באותה העיר של הורים שלו).

אמרתי לו תקשיב לי אין לי בעיה אם התמונות . נכון שאני לא מתה על זה אבל אני יודעת שזה חשוב מאוד למשפחה שלך ולך . אבל אני לא רומה מתח ולחץ לפני החתונה . נבוא ונגיע כשזה יסתדר לנו.

ולא להיות בחלץ בגלל כמה תמונות .

בסוף  זה עבד , לא היה לחץ סביב זה. ובכל זאת למדתי להסתדר שכול ארוע משפחתי /מפגש משפחתי /יום הולדת .... לפני שכולם מתפזרים יש כמה דקות לתמונות. ובפורים ממש על הבקר לשלוח תמונות (בווצא) של הנכדים המחופשים /בים הראשון למסגרות .לפעמים משלימים עם דברים , אין ממש מה לעשות .

פשוט תנסי להסביר לו מה מפריע לך , ותמצאו את האיזון הנכון שמתאם לכם.

בהצלחה .

זאת לא דוגמא אישיתה-מיוחד

דוגמא אישית זה שאם הוא מחליט שפעם בשבוע (לדוגמא) הוא הולך לבקר את ההורים שלו אז ביום הזה הוא הולך ולא משנה מה הסיבה או אם קשה או קל.

קצת עצותדוד עצמאי
מאוד יתכן שדרך ההתנהלות הזו היתה גם לפני החתונה כרווק, שכל פעם שההורים בקשו הוא קפץ לדום ועשה מה שהם אומרים.
מאוד כדאי להבין את המרקם המשפחתי שלהם, אולי כך הם היו כלפי ההורים שלהם וכך הם מצפים שהבן שלהם יתנהג?
צריך לשדר לבעל שזה דבר יפה מאוד שהוא עוזר כך להוריו, אך האיזון בין הרצונות שלך לשלהם מתנגשים מדי פעם, לכן חשוב שהוא יעזור, אך שירכז את זה לפעם פעמיים בשבוע בימים מסוימים, שלא יענה לטלפון בזמנים מסוימים, אוכל וכו', שישים את הטלפון על שקט, ודברים בסגנון
לא ללכת ראש בראש כי בדרך כלל כולם מפסידים מזה, הוא יכול לקבל שדר שאת רוצה לנתק אותו מהוריו, ואת מתוסכלת כי הוא לא איתך...
בהצלחה!

מחוברמחובר
מסכים עם כל מילה ומוסיף שכדאי לדבר על זה בזמן שטוב לכם ביחד , באמצע ארוחה או בילוי מהנה ,כמובן בעדינות ובחכמה. בהצלחה
מציעהכוחות שמימיים
להחליט שבזמנים מסויימים שמים את הטלפון בצד.

לדוגמה אם מתקשרים באמצע ארוחה לא עונים אלא אם כן זה בסדר מהצד השני. כנל גם לגבייך.כולל sms למינהם.
אם בכל זאת רוצים לענות מבקשים רשות מבן/בת הזוג.
אם לא נעים לא לענות אפשר להחליט ביחד שעונים אבל אומרים "אני בדיוק באמצע א. ערב /סידור/משהו חשוב ואחזור אליכם יותר מאוחר.."
כך אף אחד לא נגרע וגם מקבל את תשומת הלב הראויה.

אפשר גם להוסיף שאת מאוד מעריכה ואוהבת את הכיבוד הורים שלו רק כשזה מגיע על חשבון זמנים שלכם זה גורם לך תחושות לא טובות .

כמובן שבזמנים שהוא כבר מתקשר/הולך לעזור וזה מוסכם ומתאים תני לו אווירה טובה מצדך.

בהצלחה !
אנסה את המלצותייך ועוד..נתחיל בפלאפונים , תודהמילקשייק וניל
לא יודע אם זה פתרוו קונקרטי, אבל לעבור דירה.שואף למעלה
ממש מרגיזרוית 87
אין לי מושג אם הייתי מצליחה להישאר רגועה אבל נראה לי שבזמן אחר לא מתי שזה קורה ועצבנים הייתי מנסה לדבר על הנושא ולחשוב ביחד אתו על פתרון
נקודה של אורארלט

בעל שהוא בן מסור- יהיה נאמן מאד גם לאשתו וילדיו

פעם קבלתי טיפ מרב חשוב בחיפוש אחרי זיווג, שאם הבחור מכבד מאוד את הוריו- סימן מובהק הוא לבחור טוב ומסור למשפחתו

לא נכון...מה עם מקרים שהבעל "מסור" להוריו יותר מלאישה?Diamond1

זה כבר לא מסירות זה צורת חינוך הזויה של ההורים שבסוף פוגעת בהם

עצם המסירות מעידה על האישיות שלוארלט

לא דיברתי על המינון המוגזם. כמו שאם היה בחור שלגמרי לא בראש של אכפתיות מההורים- זה ממש לא אומר שאת זמנו והאכפתיות שלו יפנה למשפחה שלו. להיפך, סביר להניח שגם כלפי משפחתו יהיה כזה.

אני הייתי מציעה לחשוב על לעבור דירהעוד חוזר הניגון
לגור רחוק יותר מההורים.
אני יודעת שזה לא תמיד אפשרי... אבל בעיני זוג צריך את העצמאות והחופש שלו ואם ההורים לא מבינים את זה אז כדאי לא לגור קרוב אליהם מדי.
בהצלחה רבה!
אני הייתי עוזרת לו לשים גבולותישירה515
אם הייתי במצבך, הייתי יושבת עם בעלי וחושבת איתו מה נראה לנו סביר מבחינת הבקשות ומבחינת התזמון, ואיך להציב את הגבול.
לצורך העניין, נראה לי שעצם הצבת הגבול היא חשובה מאוד להעמדת היחסים ביניכם לבין ההורים במקום נכון.
אני מניחה שכשהגבול של הנתינה יהיה ברור לכם, הוא גם יכובד מהצד השני.
(וברוב המקרים לא צריך להכריז על זה, פשוט ליישם.)
בהצלחה!
האמת לא מאמינה שיש הורים כאלואין כמו אמא
זה נשמע לי לא שפוי.
מעולם ההןרים שלי לא היה להם צד להנחית עלינו עזרה
ובמקרים בודדים בודדים התנצלו ןשאלו מליון פעם אם זה מתאים.
גם אני לא האמנתי..Diamond1

ההורים שלי ממש לא כאלה

לעומת זאת ההורים של בעלי ממש כאלה וזה סיוט

פתרונות שאני עשיתי.O.L
היי.
הייתי במצב דומה ולא הייתי עדינה כמוך (;
אני כן אמרתי שזה מפריע לי.
קצת אחרי שעברנו לגור לידם כל יום ללא יוצא מן הכלל היה טלפון עם בקשה.
בעלי הרגיש שהוא ביני לבינם כל הזמן.
החלטנו לעבור דירה ולהתרחק חזרה, ועברנו אחרי חצי שנה שגרנו שם. נכון שזה צעד קיצוני ולא קל אבל שלום הבית שלנו חשוב יותר מהכל.
מאחלת לך הרבה הצלחה.
מזכיר לי מאוד את המקרה אצלישם משתמש מקורי
רק שאצלי זה מתבטא בצורה קצת אחרת, אבל מאותו מקום.
קשה לי לייעץ לך יקירתי, כי אצלי הדיסקט בראש שלו עוד לא התחלף, רק נהיה גרוע יותר עם הזמן, ואנחנו גרים במרחק של שעה נסיעה מהם.

במקרה שלך, באמת הייתי ממליצה לך לעבור דירה כי אם תגורו רחוק מהם הם לא יוכלו להקפיץ אותו על כל דבר.

אני כל כך מבינה אותך , ואת באמת רגועה, כי אני הייתי ממש מתעצבנת כשנתקלתי במקרים כאלה אצלי בבית.

ולצערי זה לא כיבוד הורים. זה שפיטות כלפי ההורים.
ברגע שגבר מקים משפחה, אשתו וילדיו קודמים להוריו )אלא אם כן מחלה חו"ח(.

והילד שלכם לא ילמד מה זה כיבוד הורים, אם מישהו מנסה לראות את החיובי בכך.
הוא ילמד מה זה לשים את אשתו בסדר עדיפות נמוך.
כשתהיי אמא תרצי עזרת הוריומיניונית
כשתהיי אמא תרצו מאוד עזרת הוריו פתאום ילד חולה ואתם בעבודה או בייביסיטר או הסעות... מכירה המון זוגות שההורים ממש עובדים אצלם נוןסטופ
אז כן תשימי גבול רק תזכרי שבעתיד תצטרכי אותם ולפי זה תשימי גבול
נראה לי שהייתי שוקלת כל מקרה לגופו,האם כרגע בקשתםאשריך

מתאימה לנו בעיתוי הזה או בכלל,או לא.לא חייבים לענות לשיחות כשרוצים לאכול בשקט ביחד או סתם לדבר או סתם רוצים שקט.מאוד מאוד חשוב כיבוד הורים,אך צריך לשים גבולות.הייתי מבקשת ממנו שבכל פעם שזה בא על חשבון זמן בבית שבבקשה יבקש את רשותי ללכת,ובאותו רגע אחליט אם שייך או לא,לפי המקרה.ולהם לא הייתי אומרת מילה.ברוך השם שהוא מכבד אותם.זו זכות גדולה ואומר עליו משהו אם דווקא אליו הם פונים.

להגידד.

לבעל "תבקש את רשותי ובאותו רגע אחליט..", זה לא יצא טוב. פתח לבעיות.

עדיף לסכם בכללי על העיקרון.

אשרייך שזה בעלך.ד.

יפה מאד. בן טוב. מקיים מצוות כיבוד הורים בשמחה. כל הכבוד. 

הכי טוב, לדעתי, שתהיי "בצד שלו". תעריכי אותו על זה. תשמחי שהוא כך. אם אומר "אין בעיה" כשההורים מבקשים עזרה, יש סיכוי שכך זה יהיה גם כשאת תצטרכי אותו. לב טוב, לא נגמר במקום אחד.

אם זה בזמן שאתם אמורים לצאת, באמצע אוכל, אז תגידי לו - בכיף.. רק תגיד להם שכעת אנחנו באמצע... ושתתקשר אליהם אח"כ. שהרי באותו זמן הוא "עוסק במצוה", בנין ושלום ביתו, ולכן פטור מהמצוה השניה.  ולדבר זה, אכן יש מקום שההורים יתרגלו - שהבן משרתם ברצון, אבל אינו "משועבד", כאילו לא אמור להתחשב בנתונים נוספים שיש אז.

הוא אינו רוצה להרגיש שאת "נגדם". זה טוב. אבל תסכמו ביניכם מראש, שאם קורה תוך כדי שאתם בענייניכם, ולא משהו ממש חירום, אז הוא אומר להם בנעימות שאתם באמצע משהו ובשמחה יתקשר/יבוא אח"כ.

ועל זה את יכולה לומר לו, שזה גם בריא לכיבוד הורים בעצמו, שלא יגרום הפסד בצד אחר.

תגובתי Diamond1

1. אם יש אפשרות לעבור לגור רחוק יותר כבר טוב

2. צריך למצוא מישהו מוסמך יועץ נישואים/רב לדבר איתו על זה

זה בעיה שיש להרבה גברים שחונכו להיות מחויבים להורים ואני לא אכנס לאיך זה בדיוק קורה אבל זאת המציאות

ולא תמיד זה מובן לבעל שקודם כל האישה והבית האישי והפרטי שלו ורק אח"כ כיבוד הורים ולא מחויבות!

כיבוד הורים זה ממש לא לקפוץ לעזור להורים מתי שבא להם!

היה לנו הרבה מקרים כאלה שהגיעו כמעט לפיצוצים..

ממליצה לך לפנות ליועץ או לרב שיבהיר לו את העניין...

*את* אמרוה להיות חשובה לו יותר מההורים שלו. נקודה!

ואם זה הפוך.. אז יש מצב שזה פשוט כי הוא מרגיש שאת תשארי שם בכל מצב וההורים שלו יכעסו עליו וזה לא אמור להיות ככה! עם כל הכבוד להורים

ההורים של בעלי כבא הספיקו לכעוס עליו כמה פעמים אבל למזלי הוא באמת הבין תמצב הלא שפוי שהוא היה בו ולא התרגש מהם..

זה לא "בעיה"ד.

שחונכו להיות מחוייבים להוריהם, כל זמן שלא מדובר בשיעבוד נפשי לא בריא.

וכדאי ללמוד הלכות כיבוד הורים. 

וההשמה הזו "את.. יותר מההורים", היא גרועה מאד. לא אמורים להגיע עימות כזה, בוודאי לא לומר כך לאשה.

ורואים בעליל ממה שכתבה, שזהלא כי הוא מרגיש שהיא תישאר שם, וההורים יכעסו אם לא. רואים מדבריה שמדובר באדם טוב, ששמח לעזור להוריו. מכבד.

חבל מאד, שאנשים לוקחים משהו מנסיון קשה שלהם - ועלולים לקלקל כך לזולתם.

חבל מאוד שאתה טורח להבין את זה ככהDiamond1

אין פה שום קלקול רק נסיון להסביר את המצב ואיך אפשר לטפל בו..

כאן זה בטוח לא

לדעתי,ד.

אמירה כזו לאשה, "ניתוח, כזה של ה"סיבה" שבגללה בעלה מכבד את הוריו, כי רואה אותה כמובנת-מאליו - בגלל נסיון כאוב שלך - אכן עלול לקלקל לזולת.  צרך "לסנן" כשכותבים מתוך נסיון קשה.

תודה רבה על ההתייחסות של כולכם, אדבר איתו בזמן המתאים מקווהמילקשייק וניל
שתהיה אוזן קשבת, תודה !!
אני מגיבה לך ולדן ולעוד..מילקשייק וניל
לא התלוננתי על בעלי בקטע שלילי, כיבוד הורים זה דבר חשוב ואני מבינה את זה והוא בעצמו רואה איך אני מכבדת את הוריי ואת הוריו. מאוד.
מקבלת ממנו את מלוא היחס ביום יום(וגם מחברותיי לא הבנתי מה הקשר אבל שיהיה), בעלי בן אדם צדיק שעוזר לכל מי שרק צריך בכל מצב שיש! גם לי גם למשפחה ולחברים ולכולם..וואי ממש! אני מעריצה את הרצון שלו לעזור, פשוט מצד הוריו התקבל הרושם שהוא הבן שהכי קל לבקש ממנו למרות שיש עוד אחים קרובים בעיר כי הוא נחמד שכזה , אז נכון אין לנו עדיין ילדים ואני אגדל אותם בעז"ה לכיבוד הורים וסבים וסבתות...כשאני מנסה בעדינות לומר לו משהו כמו "בא לי שתהיה איתי הערב, אבל יש דברים לעשות.." הוא אומר תני לי לסיים את זה וזהו
מילולית הוא תמיד אומר שהאישה קודמת לכל ומה שאת צריכה אין בעיה אבל אז בא הטלפון שקורא לו ללכת לעזור לאימא שלו
אכן, כך היה נראה מראש...ד.

ב"ה שזה האיש. ויופי שאת יודעת לשמוח בזה.

ובוודאי גם ההורים רואים שזה הבן שהכי קל לבקש ממנו - כמו שכתבת - כי הוא טוב ונדיב. לגיטימי. וכי הם צריכים להתחנן לאחרים?.. (לא מכיר אותם)

אלא שאת מציינת נקודה אמיתית. שלפעמים זה כבר "על חשבון". קורה שגם חסד צריך קצת "ניהול". אז, כנ"ל, על הבסיס של ההערכה הגדולה אליו גם בנקודה הזו, והביטוי של זה - יש מקום לדבר על הדברים, לא "בשעת מעשה", להסביר את הקושי שזה יוצר לך, ולומר שדווקא בגלל שאת רוצה להרגיש שמחה עם כיבוד ההורים היפה שלו, את מבקשת שייכנס ללקסיקון גם, כשלא מדובק במקרה-חירום: כן, אמא, בשמחה. כעת אנחנו באמצע בילוי משותף/שיחה/ארוחה - כשנגמור בעז"ה אתקשר/אגיע....  ושיחליט מראש שזה לא מוריד מילימטר מהשלוה של השהיה איתך. ושגם אם בתחילה ייראה שקשה להוריו קצת לקבל את זה, לא ייבהל. כי בה אמיתי, הורים מתרגלים שיש מחוייבות "גם" לאשה, וכשהוא בתוך המחוייבות המשמחת הזו - אפשר להמתין קצת. בסוף, זה גם טוב עבורם.

ענין שנורא מעצבןארנה אחיקם

אני כבר סבתא ,גם אני עברתי מצב כזה.הייתי צעירה רציתי להיות נחמדה מדי פעם ניסיתי לדבר בעדינות ובלי לפגוע אך עלי לאכזב אותך ,איבדתי את מקומי בבית כאשה אהובה, ההורים היו מספר אחד והגיע למצב שהוא וההורים החליטו על השם של הילד השלישי והרביעי ולי לא היה מילה ,תזהרי זה מתחיל בשיטת הסלמי ונגמר בנתק היום אנו חיים ביחד רק בגלל הילדים הנשואים .
תזהרי,תתרחקי  מהורים כאלה כמו מאש , אינך יודעת לאן דרישותיהם יגיעו הכל מתחיל בקטן 

לדעתי עכשיו הזמן להגיד מה מפריע לך אם לא תפעלי עכשיו וזה מפריע לך  בעוד שנתיים שלוש לא ידע מה קרה  לך,מה השתנה, וינסה לשכנע שהבעיה היא שלך והוא "אוהב אותך"וימשיך הלאה ואז יתחילו הוכוחים 

ממש לא נשמע שמדובר במקרה דומהארלט

הבעיהד.

בדברים כאלה, היא ההיקש ממקרה למקרה.

אי אפשר להגיד "אך עלי לאכזב אותך"... אצלך היה כך, מי אומר שכך גם אצלה. ומי אומר שההורים שם מספר אחד. ושחלילה יוכל להגיע מצב ש"הם יחליטו" על שמות הילדים...

זה נכון מאד, שכאשר יש הורים שמנסים להתערב בענייני הבית בצורה מוגזמת, זה מצב בעייתי וצריך לעצרו בבהירות. כאן לא דובר על זה, אלא על ציפיה לעזרתו, ונכונותו לכך.

לא תמיד "מי יודע לאן דרישותיהם יגיעו". יתכן גם שמסתכם במה שהם זקוקים לו.

אבל בוודאי את צודקת שצריך לדבר על כך. להגיד בתקיפות, יכול גם לגרום ההיפך. אבל לסכם ביניהם בבהירות שכאשר זה על חשבון הזמן של שניהם, על חשבון בנין הבית - אז מתלמדים לומר להורים בנימוס שכעת אי אפשר, זה באמת חשוב. וכנ"ל, בסופו של דבר זה טוב גם עבור ההורים. מקבלים את המושגים המתאימים לשינוי של מצב הבן מילד בבית לאדם נשוי עם אחריות למשפחתו.

לחתוך. לא מקובלהעני ממעש
למה אתה מתכוון לחתוך? מה הם,זוג בדייט? לנתק קשר?אשריך

מקובל שהורים יבקשו דברים מילדיהם

לאמר חד משמעית ששלילי.העני ממעש
"הילד ההורי"אמא לא מקצועית

הקדמה: אני עומדת לתאר "אבחנה פסיכולוגית", אבל מבהירה קודם : אני לא אומרת שאצלכם יש מקרה כזה קיצוני. אני מאמינה שזה לא שחור-לבן, זה לא "מחלה" שיש לך או שאין לך.  (וגם אם יש לך - או למישהו אחר שקורא כאן -  זה לא "מחלה".... זה סוג של מצב נפשי, לא פתולוגי או משהו...)

גם אצלי ב"ה זה לא כך, אבל כששמעתי על ההגדרה הזאת (לראשונה בשיעור של בניין שלם) הבנתי שאני קצת כזאת. וב"ה אני יודעת לשים את הגבולות מול הורי, והכל מצויין בקשר עם בעלי. אז ייתכן שזה ייתן לך קצת כיוון מחשבה איפה לחפש פתרונות ובאיזו גישה לגשת לנושא.

הילד ההורי

יש מקרים כאלה שילד מסויים במשפחה לוקח על עצמו תפקידים שאמורים להיות של ההורים.

אם בגלל אופיו, בגלל שהוא בכור, בגלל שהוא גר קרוב או בגלל סיטואציה מסויימת במשפחה (אם הורה אחד לא מתפקד, אם הזוגיות בין ההורים לא מספיק טובה, או גרושים ואז למשל הוא ממלא את מקום "הבעל" בשביל אמא שלו במובנים מסויימים...)

זה מתחיל הרבה לפני שהילד נעשה עצמאי ומפתח זוגיות משל עצמו אבל הדפוס נשאר. (ולפעמים זה אף מעכב צעירים כאלה מלפתח זוגיות משלהם.)

ואז בדיוק כמו שאת מתארת, בפה הוא אומר ובשכל הוא יודע - וגם רוצה - שאת תהיי במקום הראשון, אבל בפועל קשה לו להתנתק מדפוס ההתנהגות, ובעיקר, מתחושת האחריות שהוא חש על חיי אימו\הוריו.

לאט לאט הוא צריך לשחרר, להבין שהם אנשים בוגרים ויוכלו להסתדר גם בלעדיו אם הוא לא יכול כרגע לעזור. בתהליך הדרגתי אמורים להתנתק מהקשר הזה עם ההורים, ובמקביל ליצור איתם קשר אחר, בריא בין אנשים מבוגרים ולא תלותיים - כמו שאמור להיות בין בנים בוגרים והורים בוגרים. במקביל בהדרגה ככל שישתחרר מהאחריות כלפי הוריו יתפנה לו "המקום בנפש" ותתחחזק תחושת האחריות שלו כלפי הקשר הזוגי.

כמו כל זוג צעיר אתם עכשיו מפתחים את הבניין שלכם כבית עצמאי ולומדים את הגבולות בין הבית לחוץ. מקווה שנתתי כיוון מחשבה איך לעשות את זה 

בהצלחה.

אני מבינה מה את אומרת.. ובאמת יכול להיות שזה כךמילקשייק ונילאחרונה
אבל אני יודעת שיש להם בן נוסף שאם הוא היה גר קרוב הוא היה מסור במאה אחוז כי הוא הבכור, המתחשב, ה'מכבד' יותר... ולכן אני חושבת שזה כמו שאמרו כאן עניין של מקום מגורים, שאנחנו קרובים אז יותר קל לבקש...
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

זה הזמן להתחיל לאהוב 😉נהג ותיק

סתםםםםם

אם זה לא זה זה לא זה.

תזמיני אותה להופעה ששניכם אוהבים.

ווין ווין

שלא יעשו עלייך קופה כמו אז כשנרדמת

לפחות ישנת טוב? היתה לך מוזיקת ערש....

אולי יעניין אותך