הקדמה: אני עומדת לתאר "אבחנה פסיכולוגית", אבל מבהירה קודם : אני לא אומרת שאצלכם יש מקרה כזה קיצוני. אני מאמינה שזה לא שחור-לבן, זה לא "מחלה" שיש לך או שאין לך. (וגם אם יש לך - או למישהו אחר שקורא כאן - זה לא "מחלה".... זה סוג של מצב נפשי, לא פתולוגי או משהו...)
גם אצלי ב"ה זה לא כך, אבל כששמעתי על ההגדרה הזאת (לראשונה בשיעור של בניין שלם) הבנתי שאני קצת כזאת. וב"ה אני יודעת לשים את הגבולות מול הורי, והכל מצויין בקשר עם בעלי. אז ייתכן שזה ייתן לך קצת כיוון מחשבה איפה לחפש פתרונות ובאיזו גישה לגשת לנושא.
הילד ההורי
יש מקרים כאלה שילד מסויים במשפחה לוקח על עצמו תפקידים שאמורים להיות של ההורים.
אם בגלל אופיו, בגלל שהוא בכור, בגלל שהוא גר קרוב או בגלל סיטואציה מסויימת במשפחה (אם הורה אחד לא מתפקד, אם הזוגיות בין ההורים לא מספיק טובה, או גרושים ואז למשל הוא ממלא את מקום "הבעל" בשביל אמא שלו במובנים מסויימים...)
זה מתחיל הרבה לפני שהילד נעשה עצמאי ומפתח זוגיות משל עצמו אבל הדפוס נשאר. (ולפעמים זה אף מעכב צעירים כאלה מלפתח זוגיות משלהם.)
ואז בדיוק כמו שאת מתארת, בפה הוא אומר ובשכל הוא יודע - וגם רוצה - שאת תהיי במקום הראשון, אבל בפועל קשה לו להתנתק מדפוס ההתנהגות, ובעיקר, מתחושת האחריות שהוא חש על חיי אימו\הוריו.
לאט לאט הוא צריך לשחרר, להבין שהם אנשים בוגרים ויוכלו להסתדר גם בלעדיו אם הוא לא יכול כרגע לעזור. בתהליך הדרגתי אמורים להתנתק מהקשר הזה עם ההורים, ובמקביל ליצור איתם קשר אחר, בריא בין אנשים מבוגרים ולא תלותיים - כמו שאמור להיות בין בנים בוגרים והורים בוגרים. במקביל בהדרגה ככל שישתחרר מהאחריות כלפי הוריו יתפנה לו "המקום בנפש" ותתחחזק תחושת האחריות שלו כלפי הקשר הזוגי.
כמו כל זוג צעיר אתם עכשיו מפתחים את הבניין שלכם כבית עצמאי ולומדים את הגבולות בין הבית לחוץ. מקווה שנתתי כיוון מחשבה איך לעשות את זה
בהצלחה.