עניין שנורא מעצבן אותי ואשמח להכוונה איך להתמודדמילקשייק וניל
ההורים של בעלי כל הזמן מפעילים אותו,
כל הזמן נותנים לו משימות...גילו שהוא בחופש ולא אמר להם? מעקמים פרצוף, מיד אומרים 'תבוא תבוא בערב תעשה כך וכך' , הנה השבוע כבר יש לו איזה 3-4 עניינים שהוא צריך לסדר להם
והוא ישר 'אין בעיה', אני מרגישה שזה לוקח לנו מהזמן שלנו, לפעמים מתקשרים שבאים לצאת לבלות,לפעמים באמצע אוכל... אני רוצה להגיד לו משהו אבל לעשות את זה חכם, הוא בעייתי כשמדברים על זה
יש פה גם גברים וגם נשים...אשמח לשמוע איך הייתן מתמודדות ואיך הייתם מגיבים
לא לפגוע בכיבוד אב ואם שלוהלוי מא
אך לא לפגוע בקן שלכם

ועשית כחכמתך
מכירה מקרוב, מעצבן מאד.משיח עכשיו!
חוץ מלעשות פרצופים אין לי פיתרון...
לדבר בעדינותרק אמונה

ולעשות גבולות ברורים.

גם מבחינתך  משהו שיהיה לך קל לעמוד על זה.

לאט לאט לטפטף -אנחנו באמצע א. ערב-לא מתאים עכשיו.

לא דיברנו כל היום..

שאלות להבין יותר טוב-

האם הוא הבכור או הקטן?

או סיבה אחרת שהם רוצים שיעזור להם?

רגילים לזה ?

וכמה זמן אתם נשואים?

אנחנו פשוט קרובים אליהם גרים באותו עירמילקשייק וניל
רגילים לזה כי רק הוא תמיד נענה להם ורק אותו הם משגעים
כגבר, קצת קשה לעשות את המעבר מכיבוד הוריםאלון h

שאתה משקיע לפני חתונה, לדעת לשים את הגבול כשזה מפריע לאישה אחרי חתונה(כמו עוד הרבה הרגלים, טובים ורעים, מתקופת הרווקות).
כדאי בצורה עקיפה לגרום לו לקרוא מאמר של רב, או להשמיע שיעור בבית, שמדבר על כך שכיבוד האישה חשוב מכיבוד אב ואם, אולי לא כנושא שיעור אלא אפילו משפט תוך כדי השיור.(אני שמעתי בשיעור של הרב שמואל אליהו).
כדאי שזה ייעשה לפני שתתפוצצי עליו, כי אז הוא ירגיש שאת רק באה להרחיק אותו מההורים בגלל קנאה או משהו כזה.

תודהה אנחנו תמיד שומעים שיעורים בנושא הזה בכלל...מילקשייק וניל
הוא מכבד אותי מאוד, פשוט מרגיש לי כיאילו הוא מתעצבן כשאני מדברת על זה כי זה לא עניין שלי, בלי מקום לויכוח
תסגרו בניכם מה עושה בשמחה ומה לאאבא
מה באמת כיבוד ועזרה נחוצה.
ומה הוא שליטה וניצול רגשי
שאלהנטובה
עיקר הפער שיכול לכם כזוג. ל אם הוא עושה מה שלא שייך מבחינתך .
אם הוא משכיל להבין שאת קודמת להם מבחינת זה שחייכם כזוג קודמים לשליטה וניצול שלהם זהו מפתח חשוב.
הוא תמיד אומר שאישה קודמת לכול, שאם יצטרך 'לבחור' יבחר בימילקשייק וניל
אבל בפועל אם אני אגיד על זה משהו כמו
"מאמי זה נראה לך הגיוני שבאמצע שאתה עוזר לי/כשאני צריכה אותך אתה קם והולך?"
הוא יגיד לי "זה ההורים שלי, אני לא יגיד להם לא"
לא צריך 'לבחור' צריך להבין את המעגלים המשפחתייםהודיה60

החיים בנויים קצת כמו מעגלים - המעגל הכי פנימי זה המשפחה הגרעינית - את בעלך וילדיכם שיהיובעז"ה

מסביב לזה יש את המעגל של ההורים מסביב האחים מעגל חיצוני יותר זה החברה

יש מקום לכל מעגל וצריך לשים לב שנותנים את המקום הנכון לכל דבר

זה דבר שלומדים עם הזמן

מציעה לך לפתוח על זה שיחה בוגרת באווירה מכבדת - לא בשעת מעשה! 

לא כשאתם באמצע משהו ואמא שלו מתקשרת והוא קופץ לעזור לה ואת מתפוצצת שהוא לא מבין

לקחת זמן רגוע שאתם יוצאים או בבית ברגוע, מחליטים שאתם עושים לכם "זמן זוגי" ומשתיקים טלפונים!! ואז את יכולה להעלות את הנושא, לדבר במשפטי "אני" ולא "אתה" (במקום - אתה לא בסדר, לומר - מפריע לי ש..)

בעז"ה עם הזמן תמצאו את האיזון

בהצלחה

הקדמת מעגל למעגל חיצוני יותר זה בדיוק 'לבחור'ריקו

וככה צריך לעשות. להקדים את המשפחה על פני ההורים אם לא מדובר במחלה וכו'

מציאת שורש העניין. ומתיחת קו ברור בצורה נעימה.ריקו
עבר עריכה על ידי ריקו בתאריך ד' בתשרי תשע"ז 01:40

פינוק?  שליטה?  לא רוצים לשחרר את הבן העוזר? 

עוד משהו...הלוי מא
אל תשכחי שהחינוך הטוב ביותר הוא דוגמה אישית וזה יכול להיות אחלה דוגמה לילדייך למסירות נפש על הורים
אי הבנת והצבת גבולות בין המשפחה הגרעינית שלך לביןהודיה60

בית הוריך - זה לא מסירות נפש על הורים. זה בעיה שצריך לטפל בה.

אם כבר חינוך ילדים אז גבול ברור שנשמר בדרך של כבוד, לא בחוצפה חלילה ולא בצורה בוטה - זה חינוך הכי טוב לילדים.

הילדים שיהיו לי כנראה ילמדו בדרך אחרת על מסירות נפשמילקשייק וניל
איך אני לא אפגע בקן שלי? כנראה שצד מסויים יהיה פגוע בלאו הכי
לא קראתי הכל ...יש כאלה גברים שלא אומרים לא להורים שלהם .אבני חן

וזה ביעה בפני עצמה . לפי דעתי תנסי לדבר אתו בעדינות בזמן זוגי רק שלכם.

ולאט לאט זה יחלחל ויצטמצם .

גם לבעלי (אנחנו לא גרים לי ההורים שלו /שלי . בערך 3/4 שעה נסעה .)

קשה להגיד לא להורים שלו , היה תקופה שזה הפריע לי דברנו ולמדתי להסתדר אם חלק מהדברים .

להגיד לך שאני אוהבת את זה , אז זהו שלא ממש.

ואנחנו כבר נשואם , 8 שנים עם ילדים.

* ההורים שלו מאוד אוהבים תמונות משפחתיות ברמות שמביאות חירפון. בחתונה של אחי הצעיר הם רצוי שנבוא כשעה לפני לתמונות . (אז גרנו באותה העיר ).והיה לי מאוד קשה להתארגן אם הילדים במיוחד ששבועיים לפני ילדתי. היה המון מחת ולחץ סיב הנסיעה לחתונה .... לבסוף אמרתי שצריך להרגע זה רק תמונות אז נאחר בכמה דקות לא יקרה כלום. "מה פתאום , אין מצב .... ההורים שלי יחפרו לי וישגעו אותו , אין לך מושג כמה זה חשב להם ...."(זה הייתה התגובה ).

לאחר כמה חודשים אחוי השני התחתן (אז  כבר לא גרנו באותה העיר של הורים שלו).

אמרתי לו תקשיב לי אין לי בעיה אם התמונות . נכון שאני לא מתה על זה אבל אני יודעת שזה חשוב מאוד למשפחה שלך ולך . אבל אני לא רומה מתח ולחץ לפני החתונה . נבוא ונגיע כשזה יסתדר לנו.

ולא להיות בחלץ בגלל כמה תמונות .

בסוף  זה עבד , לא היה לחץ סביב זה. ובכל זאת למדתי להסתדר שכול ארוע משפחתי /מפגש משפחתי /יום הולדת .... לפני שכולם מתפזרים יש כמה דקות לתמונות. ובפורים ממש על הבקר לשלוח תמונות (בווצא) של הנכדים המחופשים /בים הראשון למסגרות .לפעמים משלימים עם דברים , אין ממש מה לעשות .

פשוט תנסי להסביר לו מה מפריע לך , ותמצאו את האיזון הנכון שמתאם לכם.

בהצלחה .

זאת לא דוגמא אישיתה-מיוחד

דוגמא אישית זה שאם הוא מחליט שפעם בשבוע (לדוגמא) הוא הולך לבקר את ההורים שלו אז ביום הזה הוא הולך ולא משנה מה הסיבה או אם קשה או קל.

קצת עצותדוד עצמאי
מאוד יתכן שדרך ההתנהלות הזו היתה גם לפני החתונה כרווק, שכל פעם שההורים בקשו הוא קפץ לדום ועשה מה שהם אומרים.
מאוד כדאי להבין את המרקם המשפחתי שלהם, אולי כך הם היו כלפי ההורים שלהם וכך הם מצפים שהבן שלהם יתנהג?
צריך לשדר לבעל שזה דבר יפה מאוד שהוא עוזר כך להוריו, אך האיזון בין הרצונות שלך לשלהם מתנגשים מדי פעם, לכן חשוב שהוא יעזור, אך שירכז את זה לפעם פעמיים בשבוע בימים מסוימים, שלא יענה לטלפון בזמנים מסוימים, אוכל וכו', שישים את הטלפון על שקט, ודברים בסגנון
לא ללכת ראש בראש כי בדרך כלל כולם מפסידים מזה, הוא יכול לקבל שדר שאת רוצה לנתק אותו מהוריו, ואת מתוסכלת כי הוא לא איתך...
בהצלחה!

מחוברמחובר
מסכים עם כל מילה ומוסיף שכדאי לדבר על זה בזמן שטוב לכם ביחד , באמצע ארוחה או בילוי מהנה ,כמובן בעדינות ובחכמה. בהצלחה
מציעהכוחות שמימיים
להחליט שבזמנים מסויימים שמים את הטלפון בצד.

לדוגמה אם מתקשרים באמצע ארוחה לא עונים אלא אם כן זה בסדר מהצד השני. כנל גם לגבייך.כולל sms למינהם.
אם בכל זאת רוצים לענות מבקשים רשות מבן/בת הזוג.
אם לא נעים לא לענות אפשר להחליט ביחד שעונים אבל אומרים "אני בדיוק באמצע א. ערב /סידור/משהו חשוב ואחזור אליכם יותר מאוחר.."
כך אף אחד לא נגרע וגם מקבל את תשומת הלב הראויה.

אפשר גם להוסיף שאת מאוד מעריכה ואוהבת את הכיבוד הורים שלו רק כשזה מגיע על חשבון זמנים שלכם זה גורם לך תחושות לא טובות .

כמובן שבזמנים שהוא כבר מתקשר/הולך לעזור וזה מוסכם ומתאים תני לו אווירה טובה מצדך.

בהצלחה !
אנסה את המלצותייך ועוד..נתחיל בפלאפונים , תודהמילקשייק וניל
לא יודע אם זה פתרוו קונקרטי, אבל לעבור דירה.שואף למעלה
ממש מרגיזרוית 87
אין לי מושג אם הייתי מצליחה להישאר רגועה אבל נראה לי שבזמן אחר לא מתי שזה קורה ועצבנים הייתי מנסה לדבר על הנושא ולחשוב ביחד אתו על פתרון
נקודה של אורארלט

בעל שהוא בן מסור- יהיה נאמן מאד גם לאשתו וילדיו

פעם קבלתי טיפ מרב חשוב בחיפוש אחרי זיווג, שאם הבחור מכבד מאוד את הוריו- סימן מובהק הוא לבחור טוב ומסור למשפחתו

לא נכון...מה עם מקרים שהבעל "מסור" להוריו יותר מלאישה?Diamond1

זה כבר לא מסירות זה צורת חינוך הזויה של ההורים שבסוף פוגעת בהם

עצם המסירות מעידה על האישיות שלוארלט

לא דיברתי על המינון המוגזם. כמו שאם היה בחור שלגמרי לא בראש של אכפתיות מההורים- זה ממש לא אומר שאת זמנו והאכפתיות שלו יפנה למשפחה שלו. להיפך, סביר להניח שגם כלפי משפחתו יהיה כזה.

אני הייתי מציעה לחשוב על לעבור דירהעוד חוזר הניגון
לגור רחוק יותר מההורים.
אני יודעת שזה לא תמיד אפשרי... אבל בעיני זוג צריך את העצמאות והחופש שלו ואם ההורים לא מבינים את זה אז כדאי לא לגור קרוב אליהם מדי.
בהצלחה רבה!
אני הייתי עוזרת לו לשים גבולותישירה515
אם הייתי במצבך, הייתי יושבת עם בעלי וחושבת איתו מה נראה לנו סביר מבחינת הבקשות ומבחינת התזמון, ואיך להציב את הגבול.
לצורך העניין, נראה לי שעצם הצבת הגבול היא חשובה מאוד להעמדת היחסים ביניכם לבין ההורים במקום נכון.
אני מניחה שכשהגבול של הנתינה יהיה ברור לכם, הוא גם יכובד מהצד השני.
(וברוב המקרים לא צריך להכריז על זה, פשוט ליישם.)
בהצלחה!
האמת לא מאמינה שיש הורים כאלואין כמו אמא
זה נשמע לי לא שפוי.
מעולם ההןרים שלי לא היה להם צד להנחית עלינו עזרה
ובמקרים בודדים בודדים התנצלו ןשאלו מליון פעם אם זה מתאים.
גם אני לא האמנתי..Diamond1

ההורים שלי ממש לא כאלה

לעומת זאת ההורים של בעלי ממש כאלה וזה סיוט

פתרונות שאני עשיתי.O.L
היי.
הייתי במצב דומה ולא הייתי עדינה כמוך (;
אני כן אמרתי שזה מפריע לי.
קצת אחרי שעברנו לגור לידם כל יום ללא יוצא מן הכלל היה טלפון עם בקשה.
בעלי הרגיש שהוא ביני לבינם כל הזמן.
החלטנו לעבור דירה ולהתרחק חזרה, ועברנו אחרי חצי שנה שגרנו שם. נכון שזה צעד קיצוני ולא קל אבל שלום הבית שלנו חשוב יותר מהכל.
מאחלת לך הרבה הצלחה.
מזכיר לי מאוד את המקרה אצלישם משתמש מקורי
רק שאצלי זה מתבטא בצורה קצת אחרת, אבל מאותו מקום.
קשה לי לייעץ לך יקירתי, כי אצלי הדיסקט בראש שלו עוד לא התחלף, רק נהיה גרוע יותר עם הזמן, ואנחנו גרים במרחק של שעה נסיעה מהם.

במקרה שלך, באמת הייתי ממליצה לך לעבור דירה כי אם תגורו רחוק מהם הם לא יוכלו להקפיץ אותו על כל דבר.

אני כל כך מבינה אותך , ואת באמת רגועה, כי אני הייתי ממש מתעצבנת כשנתקלתי במקרים כאלה אצלי בבית.

ולצערי זה לא כיבוד הורים. זה שפיטות כלפי ההורים.
ברגע שגבר מקים משפחה, אשתו וילדיו קודמים להוריו )אלא אם כן מחלה חו"ח(.

והילד שלכם לא ילמד מה זה כיבוד הורים, אם מישהו מנסה לראות את החיובי בכך.
הוא ילמד מה זה לשים את אשתו בסדר עדיפות נמוך.
כשתהיי אמא תרצי עזרת הוריומיניונית
כשתהיי אמא תרצו מאוד עזרת הוריו פתאום ילד חולה ואתם בעבודה או בייביסיטר או הסעות... מכירה המון זוגות שההורים ממש עובדים אצלם נוןסטופ
אז כן תשימי גבול רק תזכרי שבעתיד תצטרכי אותם ולפי זה תשימי גבול
נראה לי שהייתי שוקלת כל מקרה לגופו,האם כרגע בקשתםאשריך

מתאימה לנו בעיתוי הזה או בכלל,או לא.לא חייבים לענות לשיחות כשרוצים לאכול בשקט ביחד או סתם לדבר או סתם רוצים שקט.מאוד מאוד חשוב כיבוד הורים,אך צריך לשים גבולות.הייתי מבקשת ממנו שבכל פעם שזה בא על חשבון זמן בבית שבבקשה יבקש את רשותי ללכת,ובאותו רגע אחליט אם שייך או לא,לפי המקרה.ולהם לא הייתי אומרת מילה.ברוך השם שהוא מכבד אותם.זו זכות גדולה ואומר עליו משהו אם דווקא אליו הם פונים.

להגידד.

לבעל "תבקש את רשותי ובאותו רגע אחליט..", זה לא יצא טוב. פתח לבעיות.

עדיף לסכם בכללי על העיקרון.

אשרייך שזה בעלך.ד.

יפה מאד. בן טוב. מקיים מצוות כיבוד הורים בשמחה. כל הכבוד. 

הכי טוב, לדעתי, שתהיי "בצד שלו". תעריכי אותו על זה. תשמחי שהוא כך. אם אומר "אין בעיה" כשההורים מבקשים עזרה, יש סיכוי שכך זה יהיה גם כשאת תצטרכי אותו. לב טוב, לא נגמר במקום אחד.

אם זה בזמן שאתם אמורים לצאת, באמצע אוכל, אז תגידי לו - בכיף.. רק תגיד להם שכעת אנחנו באמצע... ושתתקשר אליהם אח"כ. שהרי באותו זמן הוא "עוסק במצוה", בנין ושלום ביתו, ולכן פטור מהמצוה השניה.  ולדבר זה, אכן יש מקום שההורים יתרגלו - שהבן משרתם ברצון, אבל אינו "משועבד", כאילו לא אמור להתחשב בנתונים נוספים שיש אז.

הוא אינו רוצה להרגיש שאת "נגדם". זה טוב. אבל תסכמו ביניכם מראש, שאם קורה תוך כדי שאתם בענייניכם, ולא משהו ממש חירום, אז הוא אומר להם בנעימות שאתם באמצע משהו ובשמחה יתקשר/יבוא אח"כ.

ועל זה את יכולה לומר לו, שזה גם בריא לכיבוד הורים בעצמו, שלא יגרום הפסד בצד אחר.

תגובתי Diamond1

1. אם יש אפשרות לעבור לגור רחוק יותר כבר טוב

2. צריך למצוא מישהו מוסמך יועץ נישואים/רב לדבר איתו על זה

זה בעיה שיש להרבה גברים שחונכו להיות מחויבים להורים ואני לא אכנס לאיך זה בדיוק קורה אבל זאת המציאות

ולא תמיד זה מובן לבעל שקודם כל האישה והבית האישי והפרטי שלו ורק אח"כ כיבוד הורים ולא מחויבות!

כיבוד הורים זה ממש לא לקפוץ לעזור להורים מתי שבא להם!

היה לנו הרבה מקרים כאלה שהגיעו כמעט לפיצוצים..

ממליצה לך לפנות ליועץ או לרב שיבהיר לו את העניין...

*את* אמרוה להיות חשובה לו יותר מההורים שלו. נקודה!

ואם זה הפוך.. אז יש מצב שזה פשוט כי הוא מרגיש שאת תשארי שם בכל מצב וההורים שלו יכעסו עליו וזה לא אמור להיות ככה! עם כל הכבוד להורים

ההורים של בעלי כבא הספיקו לכעוס עליו כמה פעמים אבל למזלי הוא באמת הבין תמצב הלא שפוי שהוא היה בו ולא התרגש מהם..

זה לא "בעיה"ד.

שחונכו להיות מחוייבים להוריהם, כל זמן שלא מדובר בשיעבוד נפשי לא בריא.

וכדאי ללמוד הלכות כיבוד הורים. 

וההשמה הזו "את.. יותר מההורים", היא גרועה מאד. לא אמורים להגיע עימות כזה, בוודאי לא לומר כך לאשה.

ורואים בעליל ממה שכתבה, שזהלא כי הוא מרגיש שהיא תישאר שם, וההורים יכעסו אם לא. רואים מדבריה שמדובר באדם טוב, ששמח לעזור להוריו. מכבד.

חבל מאד, שאנשים לוקחים משהו מנסיון קשה שלהם - ועלולים לקלקל כך לזולתם.

חבל מאוד שאתה טורח להבין את זה ככהDiamond1

אין פה שום קלקול רק נסיון להסביר את המצב ואיך אפשר לטפל בו..

כאן זה בטוח לא

לדעתי,ד.

אמירה כזו לאשה, "ניתוח, כזה של ה"סיבה" שבגללה בעלה מכבד את הוריו, כי רואה אותה כמובנת-מאליו - בגלל נסיון כאוב שלך - אכן עלול לקלקל לזולת.  צרך "לסנן" כשכותבים מתוך נסיון קשה.

תודה רבה על ההתייחסות של כולכם, אדבר איתו בזמן המתאים מקווהמילקשייק וניל
שתהיה אוזן קשבת, תודה !!
אני מגיבה לך ולדן ולעוד..מילקשייק וניל
לא התלוננתי על בעלי בקטע שלילי, כיבוד הורים זה דבר חשוב ואני מבינה את זה והוא בעצמו רואה איך אני מכבדת את הוריי ואת הוריו. מאוד.
מקבלת ממנו את מלוא היחס ביום יום(וגם מחברותיי לא הבנתי מה הקשר אבל שיהיה), בעלי בן אדם צדיק שעוזר לכל מי שרק צריך בכל מצב שיש! גם לי גם למשפחה ולחברים ולכולם..וואי ממש! אני מעריצה את הרצון שלו לעזור, פשוט מצד הוריו התקבל הרושם שהוא הבן שהכי קל לבקש ממנו למרות שיש עוד אחים קרובים בעיר כי הוא נחמד שכזה , אז נכון אין לנו עדיין ילדים ואני אגדל אותם בעז"ה לכיבוד הורים וסבים וסבתות...כשאני מנסה בעדינות לומר לו משהו כמו "בא לי שתהיה איתי הערב, אבל יש דברים לעשות.." הוא אומר תני לי לסיים את זה וזהו
מילולית הוא תמיד אומר שהאישה קודמת לכל ומה שאת צריכה אין בעיה אבל אז בא הטלפון שקורא לו ללכת לעזור לאימא שלו
אכן, כך היה נראה מראש...ד.

ב"ה שזה האיש. ויופי שאת יודעת לשמוח בזה.

ובוודאי גם ההורים רואים שזה הבן שהכי קל לבקש ממנו - כמו שכתבת - כי הוא טוב ונדיב. לגיטימי. וכי הם צריכים להתחנן לאחרים?.. (לא מכיר אותם)

אלא שאת מציינת נקודה אמיתית. שלפעמים זה כבר "על חשבון". קורה שגם חסד צריך קצת "ניהול". אז, כנ"ל, על הבסיס של ההערכה הגדולה אליו גם בנקודה הזו, והביטוי של זה - יש מקום לדבר על הדברים, לא "בשעת מעשה", להסביר את הקושי שזה יוצר לך, ולומר שדווקא בגלל שאת רוצה להרגיש שמחה עם כיבוד ההורים היפה שלו, את מבקשת שייכנס ללקסיקון גם, כשלא מדובק במקרה-חירום: כן, אמא, בשמחה. כעת אנחנו באמצע בילוי משותף/שיחה/ארוחה - כשנגמור בעז"ה אתקשר/אגיע....  ושיחליט מראש שזה לא מוריד מילימטר מהשלוה של השהיה איתך. ושגם אם בתחילה ייראה שקשה להוריו קצת לקבל את זה, לא ייבהל. כי בה אמיתי, הורים מתרגלים שיש מחוייבות "גם" לאשה, וכשהוא בתוך המחוייבות המשמחת הזו - אפשר להמתין קצת. בסוף, זה גם טוב עבורם.

ענין שנורא מעצבןארנה אחיקם

אני כבר סבתא ,גם אני עברתי מצב כזה.הייתי צעירה רציתי להיות נחמדה מדי פעם ניסיתי לדבר בעדינות ובלי לפגוע אך עלי לאכזב אותך ,איבדתי את מקומי בבית כאשה אהובה, ההורים היו מספר אחד והגיע למצב שהוא וההורים החליטו על השם של הילד השלישי והרביעי ולי לא היה מילה ,תזהרי זה מתחיל בשיטת הסלמי ונגמר בנתק היום אנו חיים ביחד רק בגלל הילדים הנשואים .
תזהרי,תתרחקי  מהורים כאלה כמו מאש , אינך יודעת לאן דרישותיהם יגיעו הכל מתחיל בקטן 

לדעתי עכשיו הזמן להגיד מה מפריע לך אם לא תפעלי עכשיו וזה מפריע לך  בעוד שנתיים שלוש לא ידע מה קרה  לך,מה השתנה, וינסה לשכנע שהבעיה היא שלך והוא "אוהב אותך"וימשיך הלאה ואז יתחילו הוכוחים 

ממש לא נשמע שמדובר במקרה דומהארלט

הבעיהד.

בדברים כאלה, היא ההיקש ממקרה למקרה.

אי אפשר להגיד "אך עלי לאכזב אותך"... אצלך היה כך, מי אומר שכך גם אצלה. ומי אומר שההורים שם מספר אחד. ושחלילה יוכל להגיע מצב ש"הם יחליטו" על שמות הילדים...

זה נכון מאד, שכאשר יש הורים שמנסים להתערב בענייני הבית בצורה מוגזמת, זה מצב בעייתי וצריך לעצרו בבהירות. כאן לא דובר על זה, אלא על ציפיה לעזרתו, ונכונותו לכך.

לא תמיד "מי יודע לאן דרישותיהם יגיעו". יתכן גם שמסתכם במה שהם זקוקים לו.

אבל בוודאי את צודקת שצריך לדבר על כך. להגיד בתקיפות, יכול גם לגרום ההיפך. אבל לסכם ביניהם בבהירות שכאשר זה על חשבון הזמן של שניהם, על חשבון בנין הבית - אז מתלמדים לומר להורים בנימוס שכעת אי אפשר, זה באמת חשוב. וכנ"ל, בסופו של דבר זה טוב גם עבור ההורים. מקבלים את המושגים המתאימים לשינוי של מצב הבן מילד בבית לאדם נשוי עם אחריות למשפחתו.

לחתוך. לא מקובלהעני ממעש
למה אתה מתכוון לחתוך? מה הם,זוג בדייט? לנתק קשר?אשריך

מקובל שהורים יבקשו דברים מילדיהם

לאמר חד משמעית ששלילי.העני ממעש
"הילד ההורי"אמא לא מקצועית

הקדמה: אני עומדת לתאר "אבחנה פסיכולוגית", אבל מבהירה קודם : אני לא אומרת שאצלכם יש מקרה כזה קיצוני. אני מאמינה שזה לא שחור-לבן, זה לא "מחלה" שיש לך או שאין לך.  (וגם אם יש לך - או למישהו אחר שקורא כאן -  זה לא "מחלה".... זה סוג של מצב נפשי, לא פתולוגי או משהו...)

גם אצלי ב"ה זה לא כך, אבל כששמעתי על ההגדרה הזאת (לראשונה בשיעור של בניין שלם) הבנתי שאני קצת כזאת. וב"ה אני יודעת לשים את הגבולות מול הורי, והכל מצויין בקשר עם בעלי. אז ייתכן שזה ייתן לך קצת כיוון מחשבה איפה לחפש פתרונות ובאיזו גישה לגשת לנושא.

הילד ההורי

יש מקרים כאלה שילד מסויים במשפחה לוקח על עצמו תפקידים שאמורים להיות של ההורים.

אם בגלל אופיו, בגלל שהוא בכור, בגלל שהוא גר קרוב או בגלל סיטואציה מסויימת במשפחה (אם הורה אחד לא מתפקד, אם הזוגיות בין ההורים לא מספיק טובה, או גרושים ואז למשל הוא ממלא את מקום "הבעל" בשביל אמא שלו במובנים מסויימים...)

זה מתחיל הרבה לפני שהילד נעשה עצמאי ומפתח זוגיות משל עצמו אבל הדפוס נשאר. (ולפעמים זה אף מעכב צעירים כאלה מלפתח זוגיות משלהם.)

ואז בדיוק כמו שאת מתארת, בפה הוא אומר ובשכל הוא יודע - וגם רוצה - שאת תהיי במקום הראשון, אבל בפועל קשה לו להתנתק מדפוס ההתנהגות, ובעיקר, מתחושת האחריות שהוא חש על חיי אימו\הוריו.

לאט לאט הוא צריך לשחרר, להבין שהם אנשים בוגרים ויוכלו להסתדר גם בלעדיו אם הוא לא יכול כרגע לעזור. בתהליך הדרגתי אמורים להתנתק מהקשר הזה עם ההורים, ובמקביל ליצור איתם קשר אחר, בריא בין אנשים מבוגרים ולא תלותיים - כמו שאמור להיות בין בנים בוגרים והורים בוגרים. במקביל בהדרגה ככל שישתחרר מהאחריות כלפי הוריו יתפנה לו "המקום בנפש" ותתחחזק תחושת האחריות שלו כלפי הקשר הזוגי.

כמו כל זוג צעיר אתם עכשיו מפתחים את הבניין שלכם כבית עצמאי ולומדים את הגבולות בין הבית לחוץ. מקווה שנתתי כיוון מחשבה איך לעשות את זה 

בהצלחה.

אני מבינה מה את אומרת.. ובאמת יכול להיות שזה כךמילקשייק ונילאחרונה
אבל אני יודעת שיש להם בן נוסף שאם הוא היה גר קרוב הוא היה מסור במאה אחוז כי הוא הבכור, המתחשב, ה'מכבד' יותר... ולכן אני חושבת שזה כמו שאמרו כאן עניין של מקום מגורים, שאנחנו קרובים אז יותר קל לבקש...
תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשהאחרונה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

וודאי שיש דבר כזההסטוריאחרונה
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

בוודאי שנעמוד בתקציב שיש לנוארץ השוקולד
ועדיין היינו רוצים להוציא פחות מהתקציב המלא כי מרגיש לנו שזה סכום עצום עבור ערב מרגש 1.

מכירים את סדר גודל התקציב שיש לנו וברוך ה' זה סכום שניתן להוציא ולא צריך לחרוג ממנו

אולי יעניין אותך