באמת סליחה מצרויה שכל כך השקיעה, אבל באמת מה התועלת בכל הרשימה הזו?
במה רשימה של תכונות שמסכמת את האדם המושלם כשאיפה מקדמת אותי?
האם אני מושלם/מושלמת? ונניח שיש בי את כל התכונות האלה, האם אני מסוגל/מסוגלת לממש אותן כל הזמן? (עם בן זוג חיים- 24 שעות ביממה שבעה ימים ב שבוע)
האם הכנת רשימה של תכונות הבעל המושלם שלעולם לא יהיה לי (סליחה על ניפוץ האשליות תכף ננסה להרכיב בחזרה...) עוזרת
לי להתקדם בעבודה שלי על עצמי? עוזרת לי במיקוד הדברים החשובים באמת כדי שאצליח באמת לבחור בחירה נכונה?
בעיני החתונה היא מפגש. מפגש בין שני אנשים שנוצרת ביניהם אהבה. אהבה אמיתית היא היכולת לראות את בן זוגי כמו שהוא
ולבחור בו ולא בפנטזיה! בו עם החסרונות ועם היתרונות כמו שאני רוצה שהוא יבחר בי ויקבל אותי כמו שאני!
אין בעל מושלם במובן של רשימת התכונות הנדרשות מן הבעל המושלם אבל יש את הבעל המושלם בשבילי! הבעל המושלם בשבילי
הוא הבן אדם שיכול להיות עזר כנגדי- מולי ולעזור לי לתקן את עצמי בצורה המושלמת ביותר. יש בו בדיוק את כל המרכיבים
הנדרשים בשביל עבודת ה' שלי!
הרבה זוגות מקבלים מתנה מהקב"ה וזו ההתאהבות. הזמן הזה של ההתלהבות העצומה מבן הזוג הוא מתנה גדולה! בזמן הזה בן
הזוג נראה באמת מושלם והכל נראה ורוד ונפלא. כך צריך להיות. כך מתחילים את מערכת החיים מתוך שמחה והתלהבות גדולים
במשך הזמן מגלים נקודות חיכוך ומקומות שבהם אנחנו לא תמימי דעים ותמימי אופי. ההתאהבות הגדולה של ההתחלה נותנת כח
ואמון שלמרות השוני בינינו והקשיים המתגלעים אנחנו באמת אוהבים אחד את ה שני, שמחים אחד בשני ומאמינים שנוכל להצליח
לפתור כל קושי מתוך האהבה החזקה שחווינו בהתחלה.
ובכל זאת אני חושבת שלא טוב ולא מקדם לעשות רשימות של ציפיות מוגזמות מראש. הקב"ה באמת יודע מה הכי טוב לכל אחד
ואת זה הוא נותן לנו.
כמובן שזה לא גורע בכלל מעניין של תפילה- להתפלל לזיווג טוב כמה שיותר ושיבוא בקלות ויתקיים בקלות ובשמחה כל הזמן.
בקרוב אצל כולם!