אמת ויציב!צרויה

אמת ויציב ונכון וקיים וישר ונאמן ואהוב וחביב ונחמד ונעים ונורא ואדיר ומתוקן ומקובל וטוב ויפה הדבר הזה עלינו לעולם ועד.

מצאתי כי בתפילת אמת ויציב אנו יכולים ללמוד על כל התכונות האפשריות בבן/בת הזוג. מהו לפי דעתכם פירוש כל תכונה ותכונה ואילו תכונות הכי הייתם רוצים שתהיה בבן/בת הזוג?  

קודם כל-קיים... (יותר נכון קיימת)אליסף ט
רחלקה

בטוח שהיא/הוא קיים/ת!!!

[40 יום קודם...וגו']

אני לא דואגאליסף ט
עוד לא.
אשכרה, קיים!!!סוד היצירה
איך ידעתי שזה בדיוק מה שכולם ירצו...אליסף ט
וואו, במילים האלה פתחה אחותו של החייל ההרוג (דגן)סתם שואלת

את ההספד! היא אמרה שפשוט היו לו כל התכונות! הי"ד!

מה הבחור האידיאלי נהרג????מאמע צאדיקה

חלום חיינו התנפץ!  אי,  מה נעשה?

סליחה על הציניות. הייתי חייבת.

האמת- שמתי לב ודי כאב לי שלמרות גילו המבוגר- לא היו לו אישה וילדים.

מי? מי יקים שם לזיכרו של האיש הנפלא הזה?

ואולי זו המשימה של כולנו- להיות ראויים להם, ללמוד מה ולא לשכוח.

ואולי זה חלק ממיספד הדדרימון בבקעת מגידון- על משיח בן יוסף שנהרג? (סתם הירהור מלומד, אל תשימו לב...)

לא מפתיע בכללמשה
הבן אדם היה עסוק בלתת את הנשמה שלו לצבא (בתנאים מאוד לא פשוטים) ולישיבה (במסירות נפש). טבעי שזה יבוא על חשבון המשפחה.

מעבר לזה שלא הרבה בנות מוכנות לבעל שיחזור הביתה פעם בשבועיים, שזה מה שמקובל בחלק מהיחידות מהסוג הזה.
אני יודעת... ולכן הדבר הזה ממש נגע לליבי.....צרויה
הייתי בהלוויה והיא הייתה ממש מחזקת הרגשתי כאילו באתי לשמוע שיעור תורה ודברי חיזוק על תעלית חיינו.
סליחה אני חייבת לתקן אותךאנונימי (פותח)
אבל מה שאחותו אמרה התייחס אל הקב"ה ואל הגזרה שהוא גזר ולא אל דגן הי"ד! "... הדבר הזה עלינו לעולם ועד" והמילים הבאות היו "ברוך דיין האמת" זה לא היה קשור אליו למרות שבאמת הוא היה אדם ענק, משכמו ומעלה מיוחד מאד.ובאמת חלק מעניין הקדיש שאומרים על הרוג הוא העניין שעכשיו נוצר חסרון ובמקרה הזה חסרון ענק, בעולם ובגילוי שמו יתברך ולכן אנחנו מתפללים שיתגדל ויתקדש שמו הגדול למרות החסרון העכשווי.  
ברור שיפה! קודם כל!מאמע צאדיקה
חסרה ברשימה תכונה אידאלית- עשיר.
פירוש שלי...צרויה
אתם כמובן מוזמנים להוסיף על הפירוש שלי....

אמת- אמיתי, כנה בעל דברי אמת שאין השקר שגור בפיו.
יציב- הן מבחינה גשמית והן מבחינה רוחנית, גשמית- בחור שיהיה עם הרגלים על הקרקע ולא בעל חלומות שווא שידע לחלום אך גם לקיים 
      ומבחינה רוחנית- שלא יהיה מעורער בנפשו וכן יהיה יציב בדעותיו ולא נתון לרוחות הנושבות סביבו.
ונכון- מלשון נכונות, רצון להשקיע, לעבוד על הקשר ברגעים הקשים, בשינויים היום יומים ובשיגרה.

וקיים- כמובן שהוא קיים מראשית הבריאה אך רצוי שיהיה קיים לא רק מבחינה פיזית אלא גם מבחינה רוחנית, שיגיב ויפעל שיהיה קיים תרתי
      משמע.
וישר- שלא יסתיר דברים, שיהיה ישר עם עצמו ועם הבריות, יהיה ישר בדרכו וכם אלוקיו.
ונאמן-תמיד איתך ברגעים הקשים.
ואהוב- אהוב בעניי הבריות מה שמעיד עליו שהוא אדם נוח עם הבריות ומסתדר עם הכל.
וחביב- סוג של חמוד.
ונחמד- אכפתי, דואג בעל לב טוב.
ונעים- נעים להיות בחברתו, לא כעסן.
ונורא- נורא מלשון יראה-כבוד, אדם בעל כבוד עצמי אך גם שיודע לכבד את הבריות. בנורא יש שילוב נפלא של הרתעה ומשיכה וכן נורא מצאתי גם מלשון פלא שנאמר "ודברי נפלאתיך אשיחה. ועזוז נוראתיך יאמרו".

ואדיר- בעל כוחות נפש אדירים, להתמודד ולהשפיע על הסביבה.
ומתוקן- להתקין עצמו להיות ככלי קיבול בינו לבין סביבתו, בעל גמילות חסדים אדם שנותן מעצמו ויודע גם לקבל.
ומקובל- נערץ, בעל אישיות שניתן ללמוד ממנה להעריץ אותו ומשפיע טוב על הסביבה.
וטוב- אדם בעל חסד, טוב עם הבריות, מתחשב ונעים לכל.
ויפה- הן באשיותו(שהרי מעשיו של האדם נותנים את ה"קווים" לדמותו) והן בחיצוניותו והכל כמובן בעיני המתבונן עצמו.

הדבר הזה עלינו לעולם ועד!
יפה!^^^^^שרבוב
פפשששש.. אהבתי את ה"חביב"אור77

חביב !!

הלוואי ונזכה...  להיות ולקבל.

אוווווהווו!!צבע אדום
לא ידעתי שזה מה שיצא אחרי חצי שעה של ישיבה מהופנטת מול המחשב (ש' כבר התחילה דאוג;))...

אהבתי אחותי! שתזכי...
מבקרת באתר ורוצה לשאול שאלת כפירה....אנונימי (פותח)

באמת סליחה מצרויה שכל כך השקיעה, אבל באמת מה התועלת בכל הרשימה הזו?

במה רשימה של תכונות שמסכמת את האדם המושלם כשאיפה מקדמת אותי?

האם אני מושלם/מושלמת? ונניח שיש בי את כל התכונות האלה, האם אני מסוגל/מסוגלת לממש אותן כל הזמן? (עם בן זוג חיים- 24 שעות ביממה שבעה ימים ב שבוע)

האם הכנת רשימה של תכונות הבעל המושלם שלעולם לא יהיה לי (סליחה על ניפוץ האשליות תכף ננסה להרכיב בחזרה...) עוזרת

לי להתקדם בעבודה שלי על עצמי? עוזרת לי במיקוד הדברים החשובים באמת כדי שאצליח באמת לבחור בחירה נכונה?

בעיני החתונה היא מפגש. מפגש בין שני אנשים שנוצרת ביניהם אהבה. אהבה אמיתית היא היכולת לראות את בן זוגי כמו שהוא

ולבחור בו ולא בפנטזיה! בו עם החסרונות ועם היתרונות כמו שאני רוצה שהוא יבחר בי ויקבל אותי כמו שאני!

אין בעל מושלם במובן של רשימת התכונות הנדרשות מן הבעל המושלם אבל יש את הבעל המושלם בשבילי! הבעל המושלם בשבילי

הוא הבן אדם שיכול להיות עזר כנגדי- מולי ולעזור לי לתקן את עצמי בצורה המושלמת ביותר. יש בו בדיוק את כל המרכיבים

הנדרשים בשביל עבודת ה' שלי!

הרבה זוגות מקבלים מתנה מהקב"ה וזו ההתאהבות. הזמן הזה של ההתלהבות העצומה מבן הזוג הוא מתנה גדולה! בזמן הזה בן

הזוג נראה באמת מושלם והכל נראה ורוד ונפלא. כך צריך להיות. כך מתחילים את מערכת החיים מתוך שמחה והתלהבות גדולים

במשך הזמן מגלים נקודות חיכוך ומקומות שבהם אנחנו לא תמימי דעים ותמימי אופי. ההתאהבות הגדולה של ההתחלה נותנת כח

ואמון שלמרות השוני בינינו והקשיים המתגלעים אנחנו באמת אוהבים אחד את ה שני, שמחים אחד בשני ומאמינים שנוכל להצליח

לפתור כל קושי מתוך האהבה החזקה שחווינו בהתחלה.

ובכל זאת אני חושבת שלא טוב ולא מקדם לעשות רשימות של ציפיות מוגזמות מראש. הקב"ה באמת יודע מה הכי טוב לכל אחד

ואת זה הוא נותן לנו.

כמובן שזה לא גורע בכלל מעניין של תפילה- להתפלל לזיווג טוב כמה שיותר ושיבוא בקלות ויתקיים בקלות ובשמחה כל הזמן.

בקרוב אצל כולם!

מגרונאית יקרה.צרויה
אז ככה, כשפתחתי את השירשור על תפילת אמת ויציב המטרה שלי הייתה בראש ובראשונה  להציג את מכלול התכונות שקיימות באדם. וכמובן מי שיש לו את כל התכונות כניראה הוא האידיאל, אך ברור לכולנו ש"אין דבר שלם יותר מלב שבור" הכוונה היא שדווקא כאשר אין לנו את כל התכונות זה נותן לנו את האפשרות להיות ככלי חסר, כמשהו שדורש השלמה ופה נכנס העניין של חיפוש בן הזוג, חיפוש של אותו אדם שישלים לנו, שיתן בנו את הכוח להגיע לשלמות בעזרתו. וכמובן שאם אנחנו יוצאים ומחפשים את הבן זוג המושלם אנו מלכתחילה מכניסים את עצמנו למצב כזה שאנו נמצא בן זוג שלא יוכל לקבל אותנו כפי שאנחנו.
אין ספק שכאשר אנו באים להיכנס בברית הנישואים או לקשור קשר כל שהוא עם בן אדם, כאשר אנו יוצאים מנקודת היסוד הראשונית שאנו לא מושלמים רק אז נכיר בחסרון של הצד השני ונוריד את רמת הציפיות הגבוהה כל כך שאנו דורשים מהסביבה כלפינו  ונמצא את האיזון המתאים עם הסביבה.
הרגעת אותי!אנונימי (פותח)

יישר כח, אני ממש מסכימה לכל מילה אבל לא זה השדר שהיה במיל של הפירוש שלך.

אולי היה מתאים יותר לכתוב רשימת התכונות האפשריות שיכולות להיות לנו ולא לבן הזוג.

חזקי ואמצי!

שכוייח! הלוואי שתתפלי גם עלי....מאמע צאדיקהאחרונה
מקפיצה. רוצה תגובות....צרויה
וואוחיפושית אדומה
השאלה איזה תגובות את רוצה - על הפירוש שהבאת או על מה אנחנו מחפשים בבן זוגנו?
לגבי הפירוש שהבאת - הוא מהמם! קצת קשה לי עם הפירוש על ה"נורא" - אבל אני מבינה אותך, כי כשקראתי את מה שכתבת בהתחלה לא הצלחתי למוצא פירוש טוב יותר ל"נורא". וזה דווקא רעיון יפה מה שנתת. בכל מקרה - "נורא" בהקשר המקורי של הטקסט, בא לתאר את הפעולות הגדולות ומלאות ההוד והיראה של הקב"ה בעולמו - כמו רעידות אדמה, קריעת ים סוף הוריקנים, שטפונות, סופות ברקים וכד' (ככה אני מבינה את זה - יכול היות שאני טועה, אשמח אם תתקנו אותי). אני חושבת שגם מאיתנו כבני אדם מצופה לא פעם להיות כאלה - לעשות מעשים גדולים ולא הכי נעימים שדורשים אומץ והתגברות על מה שאנחנו רגילים - כגון, אבא שמחנך את ילדיו, או רופא שעושה ניתוח, או מחנך שמעניש את כיתתו, או מפקד בצבא שנותן הוראה להפציץ בית על כל יושביו וכהנה וכהנה.

אהבתי ממש!א.מ.נ
חיפושית הבנתך מאוד נכונה ולדעת זאת כיוונתיצרויה
כיוון שאנו נבראנו בצלם אלוקים ניתנו לנו התכונות המופלאות האלה השילוב של שני הדברים של נורא עשיית הפעולות הגדולות והעוצמתיות אך האידך שימת לב לפרטים הכי קטנים וזה הפלא העצום בכך. שגם עם כל היראה וה"נוראות" הזאת עדיין יש בזה גם משו שמלטף שמחבק.
אדיר!דתיהדתיה
לא יודעת למה הכוונה, אבל אני מפרשת את זה כעוצמה פנימית.  אדם עם עוצמה, כוחות נפש, שיהיה מסוגל להיות איתי באש ובמים גם אם קשה, ושרואה את העולם ממבט גדול ורחב ולא מצומצם קטן וקטנוני (לא אוהבת קטנות (עם שווא ב-ט')).
חחח פשוט הכלל.. חחפז
הכלל? לא הבנתי..דתיהדתיה
היא התכוונה ל'הכל' ,אאל"טרחלקה
כתבתידתיהדתיה

משהו מצחיק?

טוב נו העיקר שצוחקים

לא לא..רחלקה

ככה זה כשלא משרשרים נכון. [נראלי היא התכוונה להגיב לצרויה]

|דוברת פז|

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד אישאחרונה

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

אולי יעניין אותך