אוף אוף אוףאנונימי (פותח)
אני יודעת שזה קטנוני אבל זה עדיין מעצבן אותי.
בבקשה גלו אמפתיה, הבנה והכלה, בלי ביקורת.

במוצאי שבת הקרובה - שבת שובה, אני אמורה לטבול אחרי תקופה ארוכה (לא לידה, סתם מחזור ארוך בגלל התקן + מילואים ארוכים שהיו לבעלי לפני כן),ואני כבר מחכה לזה...
אבל מה שמעצבן, שכל השיחות וערבי ההתעוררות לקראת כיפור מתקיימים במוצ"ש - ערב נשים עם רבנית שאני מתחברת אליה וזמרת אהובה, שיעור של רב שאני ממש אוהבת לשמוע ואירוע של ניגוני התעוררות במקום שקרוב ללבי .
גם ככה ממש קשה לי עדיין עם העובדה שאני לא יכולה כלכך להתפלל באופן רציני בר"ה וכיפור בגלל האחריות להיות עם הילדים, וקיוויתי שאוכל להרגיש קצת אווירה אבל בכל שאר הערבים (אני עובדת בבקרים, במקום שממש לא מרגישים אווירה של כלום - מקסימום רמאדן) אין שום דבר שמדבר אליי ורק בערב הזה שאני לא יכולה לעשות בו כלום......
אוף!

סוף פריקה.
אויש זה ממש מבאסתחיה דולה

ב"ה שזו הסיבה ועדיין, הלוואי שהיתה אפשרות להרוויח גם גם!

ואי מתסכלרוית 87

השאלה אם זה לא היה ליל טבילה היית מצליחה להשתתף בכל האירועים או שהיית הולכת רק לאחד מהם?

אם זה לא היה ליל טבילה (הפותחת)אנונימי (פותח)
הייתי מצליחה ללכת לשנים מהאירועים כי הם קרובים אחד לשני..
אין לי אפשרות להרוויח גם וגם, כי לוקח לי מלא זמן להתארגן וזה מוצאי שבת..
איך בכלל מתארגנים במוצאי שבת?? אף פעם לא יצא לי.....
גם אם יש זמן לא נראה לי שתהיי מרוכזתרוית 87

אבל אולי שייך להשיג וידאו מהאירוע או לפחות הקלטה זה לא כמו להיות אבל קצת מנחם

עושים הכל לפני שבתאמא ל6 מקסימים
ואז במוצ"ש מקלחת, שיניים, שיער וכו' דברים שחייבים לעשות שוב, אבל האמבטיה הגדולה כבר לפני שבת
כמובן. אבל זה חוץ מלסדר את הבית אחרי שבתרוית 87

ולהשכיב את הילדים וכו'

סליחה. אבל מה הלחץ לסדר את הבית?אין כמו אמא
כאילו באמת מה יקרה אם ישארו הכלים. או הבלאגן ולהשכיב את הילדים הבעל יכול כשהאישה הולכת.
אני לא הפותחת רק מזדהה אתהרוית 87

אבל נראה לי שיהיה לה קשה להיות עם בעלה בצורה רגועה כשהבית מבולגן ובקשר לילדים לא משנה מי יעשה זאת אבל זה עוד מטלה למוצאי שבת

סוגרים את הדלת. מה אכפת מה קורה בביתאין כמו אמא
אם את מסוגלת מצויןרוית 87

לא כולם מסוגלים להתנתק ועוד כשמוסיפים לזה את התסכול מהאירועים שמפסידים

חד פעמי בסעודה שלישית...בתאל1

הכל לפח וזהו.

מה עוד?

צעצועים וזה? הבעל יכול לסדר בזמן שהיא הלכה... או להתחיל לסדר מיד כשיוצאת שבת לפני שהולכים.

השכבה של הילדים- הבעל.

(יש לו הרבה תפקידים לבעל... ;))

אולי לנסות להקפיד שלא יהיה הרבה בלאגן , אם זה בכלל אפשרי ...

לצאת עם הילדים לגינה רוב הזמן אולי... ואז בבית ישאר מסודר..

מקווה שאני לא כותבת דברים שהם בגדר חלום.

בהצלחה!

לא לשכוח שהוא גם צריךפרח השדה
להזיז את המיטות בחזרה ולהתקלח בעצמו...
בזמן הזה אפשר ללכת לערב נשים + שיעור + התארגנות במקווה
ועוד תגיעי כדי לעזור...
או שתגיעי להעיר אותו... (;
וגם הוא רצה ללכת לשיעורים...אנונימי (פותח)
אין אמבטיה אנונימי (פותח)
אני תמיד עושה במקווה...
יש מקוואות שפותחים ביום שישיאמא ל6 מקסימים
בדיוק בשביל זה. תבררי
בשביל לעשות אמבטיהאנונימי (פותח)
כדי להתארגן למוצש??
אף פעם לא שמעתי על זה..
להפך. גם כשהייתי צריכה לטבול ביום שישי, לא פותחים את המקווה מוקדם כדי לאפשר התארגנות בו ביום...

איפה יש דברים כאלה??
אשמח לפרטים נוספים על זה..
זה מאוד משתנה ממקום למקוםרוית 87

לדוגמא אצלנו זה ישוב ואין הרבה נשים אז מלכתחילה המקוה נפתח רק בתיאום מראש לדעתי תשיגי רשימה של מקואות באיזורך ותבררי 

מגבעת שמואלאנונימי (פותח)
בררתי קצת על המקוואות בבני ברק ולא שמעתי על זה בשום מקום
לדעתי כדאי לבדוק במושבים קטנים באיזוררוית 87

שם אם אין לחץ ביום שישי אולי יתנו לך ואפילו אם הבלנית לא יכולה לבוא אולי היא תסכים לתת מפתח

האמת שאני לא מכירהאמא ל6 מקסימים
אני תמיד משכירה דירה עם אמבטיה, בגלל זה.
אבל שמעתי מגיסתי שיש כאלה מקוואות בירושלים. לא יודעת מאיפה את, אבל באמת כמו שכתבה לך רוית, כדאי לברר באיזור
תבררי אולי לא כל כך חייבים אמבטיה?ירושלמית טרייה

יש לי אמבטיה בבית אבל אני לא יושבת בה.

אני פושעת??

אני יוצאת יותר נקיה ככה, ממילא יש עלי מים כל הזמן.

ממש שונאת לשבת, לא נוח וגם חטפתי כוויה פעם מהיציאה של המים החמים.

את לא פושעתאנונימי (3)
לנו אין אמבטיה והרב אמר לי שמספיק מקלחת יסודית במים חמים.
זה תלוי פסיקה. הפורום הזה לא יכול לקבוע.mshlomo

יש רבנים שמחייבים אמבטיה, יש שלא מחייבים, יש שמגדירים זאת כהידור בלבד.

כל אחת תשאל את הרב שלה.

בגדול, המטרה של אמבטיה זה לרכך את כל החציצות שלא ניתן להסיר אותן (כמו גלד של פצע) או כמו חציצות שלא שמת לב אליהן (כמו אף לא מקונח) ואז גם אם טבלת איתן, ניתן להתיר את הטבילה ולא להחזיר אותך לטבול.

כוויה אפשר לחטוף גם בלי אמבטיה.

הסתכלתי בספרים...לא מצאתי שחייב אמבטיהבתאל1

זה רק אולי המלצה כדי לרכך...אבל לא הלכה.

הרב שלי מחייב אמבטיהmshlomo

את יודעת שיש רבנים שמחייבים לעשות קרחת ואומרים שאי אפשר לטבול בלי זה (ובקריית צאנז יש אפילו חדר התארגנות מיוחד במקווה לאותן נשים "דקדקניות" עם בור טבילה נפרד משלהן).

הרב שלי למשל אוסר לעשות קרחת כי לפי הקבלה האשה נראית כמו שדה. 

כל אחת והפסיקה שלה. כל אחת והספרים שלה.

זה קצת שונה מהלכה פסוקהאנונימי (5)

רב שמחייב.

זו יותר הנהגה.

אני גם תמיד חשבתי שאמבטיה היא חיוב הלכתי, ואני זוכרת שבעקבות אחד השירשורים עיינתי בדרכי טהרה וראיתי שלא כך הוא.

זה כל העניין, שזה לא משנהmshlomo

בנושאים האלו זה לא משנה מה הלכה פסוקה ומה לא. מה שמשנה זה מה הרב שלך אומר לך וזו ההלכה הפסוקה שלך.

אם יש פה אשה (לצורך העניין) שהרב שלה מחייב אמבטיה, היא לא יכולה להקל בזה על סמך הדרכי טהרה גם אם הדרכי טהרה (כלומר הגר"מ אליהו) גורס שזו חומרה.

ולהיפך, אם יש פה אשה שהרב שלה פוסק שאמבטיה זה לא חובה ואמבטיה גם ככה מקשה עליה ומסרבלת אותה וגורמת לה להסתבך עם המצווה אז אין צורך שהיא תעשה אמבטיה.

בהלכה יש המון גוונים ופסיקות ושיטות וזרמים. אדם לא יכול הקפיד על כל החומרות וגם לא יכול להזניח את כולן ("הרב נוח") כי זו לא דרך התורה ולא מה שה' ציווה.

מה שעוזר לאדם להחליט על מה הוא מקפיד ועל מה לא - זה הרב שהוא בחר לפעול לפי פסיקותיו, ולא הפורום.

אפשר לומר שיש עוד פסיקות וכדאי לשאול רב. אי אפשר לומר בהחלטיות "זה חומרה ובכלל לא חובה"

אף אחת פה לא יודעת מי הרב של חברתה ומה הוא פוסק לה, וכמובן שהיא גם לא יודעת מה שיקוליו ההלכתיים.

בכל אופן יש הבדל בין הלכה פסוקה,אנונימי (5)

לפי כל הדעות, לבין הנהגות שרב מחייב.

בקיצור אל תפיצו פה הנחיות לא נכונות הלכתיתmshlomo

הנהגה שרב מחייב יכולה להיות מעכבת טבילה במידה והרב מחייב. 

בפורום יכולים לפזר המלצות ובסופו של דבר הרב יכול לפסוק לאשה לחזור לטבול בגלל שלא עשתה אמבטיה. 

חבל לגרום לזוג עגמת נפש בגלל חוסר אחריות בפורום.

זה ממש לא משנה אם הפסק זה "אסור לאכול חזיר" או "חובה לעשות אמבטיה", בסוף כל אחת צריכה להיצמד להנחיות של הרב שלה.

לחזור לטבול בגלל שלא עשתה אמבטיה?!פרח השדה
לא נראה לי שזה עד כדי כך..
לא, בגלל שמצאה חציצה ולא עשתה אמבטיהmshlomo

מחזירים לטבול כשמוצאים חציצה. יש רבנים שהאמבטיה לא קריטית להם ולכן אם לא עשו ומצאו חציצה, הם יתירו על סמך מקלחת ארוכה או משהו כזה. יש רבנים שאצלם אמבטיה זה ממש קריטי. אם אשה תתקשר אחרי טבילה ותגיד שמצאה חציצה (לדוגמא גלד של פצע) הרב יגיד לה שאם עשתה אמבטיה לא צריך לטבול ואם לא אז כן צריך.

אני גם לא נצמדת לנושא האמבטיה, אלא לכל חומרא או קולא שרב מנחה אשה לנהוג בה.

לא פוסקים הלכה בפורום, במיוחד לא מאחורי ניקים אנונימים...

זה גם לא חייב להיות בדיני טבילה, זה יכול להיות ממש בהכל. 

אישית אני לא מתחברת ל"הרב מחייב". יש הלכה מחייבת.אנונימי (5)

וברור שכל אחת תעשה כפי שמורה לה הרב שלה.

יש מלא דעות בהלכהmshlomo

איך את מחליטה מה לבחור? לפי מה שמתחשק לך?

אם אני מעיינת בדרכי טהרה או בתורת הטהרהאנונימי (5)

לרבנים מרדכי אליהו ועובדיה יוסף זצוק"ל שניהם, זה נקרא לפי מה שמתחשק לי?

ואם דעותיהם חלוקות, איך את מחליטה?mshlomo

אנחנו הולכים לפי הרב עובדיה יוסף זצוק"ל.אנונימי (5)

אבל בעיון גם בתורת הטהרה וגם בדרכי טהרה, לא כתוב שאמבטיה היא חובה הלכתית.

אבל את צודקת שצריך לשאול רב.

דיברתי באופן עקרוני על הביטוי "רב מחייב" כשדעת ההלכה אינה כן.

זה משנה מאדחילזון 123

כי אסור לאכול חזיר זה דאורייתא.זה לא פסק של רב אחד.

וחובה לעשות אמבטיה זה לא.

ואם הרב שלך פסק לך שחובה, יעזור לך מה שאומרים בפורום?mshlomo

אם אשה תמצא על עצמה חציצה, תצלצל לרב שלה והוא יגיד לה לחזור לטבול כי לא עשתה אמבטיה, המלצות הפורום יעזרו לה?

ואם הרב פוסק שצריך להגעיל איזה סיר ובפורום אמרו שלא חובה, יעזור לך מה שאומרים בפורום?

ואם הרב שלך אמר לך שאסור למנוע הריון עם דיאפרגמה, יעזור לך שבפורום אומרים ש"הרבה רבנים מתירים את זה"?

אם מישהי פוסקת הלכה לעצמה לפי פורומים ושמועות וניקים אנונימים, זה לא ענייני. עפ"י מה שידוע לי, רוב בנות ישראל ששומרות תו"מ לא נוהגות כן. לרוב הזוגות יש כתובת אחת לפיה פוסקים.

לרוב הנשים פה יש גם בן זוג שמרגיש מחוייב לדמות הלכתית מסויימת ולא לכל הרבנים של כל נשות הפורום. לכן גם כשמציגים בפורום דעה בהלכה צריך להציג אותה בצורה מסתייגת "יש רבנים שפוסקים שאמבטיה זה לא חובה, תשאלי את הרב שלך מה הוא פוסק" ולא "אמבטיה זה לא חובה"

לא חושבת שכתבתי אחרת ממך.אנונימי (5)

ציינתי את שמות הרבנים (פוסקי הדור עבור רבים) וספרי ההלכה שפירסמו, שלא מחייבים אמבטיה.

עיקר התגובה שלי היא לגבי נושא כמו חיוב גילוח שהזכרת, שלא מוזכר בהלכה כלל, ונושאים נוספים שאינם על פי ההלכה, אלא במילים שלך "חיוב של הרב".

אני מצטטתmshlomo

"את לא פושעת. לנו אין אמבטיה והרב אמר לי שמספיק מקלחת יסודית במים חמים." מאת: אנונימי

"לא צריך לעשות אמבטיה דווקא...יש מקוואות רק עם מקלחון..." מאת: בתאל1

"^^^אצלנו במקוה חדר אחד עם אמבטיה והשני רק עם מקלחון." מאת: אנונימי

אין לי מושג איזו אנונימית את ואם את מאלו שהגיבו בתגובות למעלה.

כשאומרים "חיוב של הרב" בוודאי שמתכוונים להלכה. ברור שהרב לא ממציא חיובים מהשרוול אלא מתוך ספרי פסיקה למיניהם. יכול להיות שהרב עובדיה/הרב אליהו בחרו שלא להביא את הדעה הזו בספרים שלהם. זה לא אומר שהיא לא קיימת. גם אם היא פחות נפוצה.

עד שמגיעים לפסיקת הלכה יש דיונים שלמים לפני כן שלא נכנסים אליהם בספרי פסיקה המיועדים "להמון העם". לכן מבחינתי זו לא ראיה. 

ודרך אגב, הרב שפסק לי את החיוב לאמבטיה הולך דוך אחרי הרב עובדיה...

וכבר קרה לי בשני נושאים שונים שהם לא אמבטיה,  שבלניות מעדות אחרות הודיעו לי בפסקנות ש"רב הישוב אומר שהפסיקה שלך פשוט לא נכונה ואסור לנהוג כך" בעוד שבספר הפסיקה שלנו כתוב שחור על גבי לבן שזה חובה!

אין דבר כזה "נושא שאינו עפ"י ההלכה". אנחנו לא רפורמים. כל הנהגה היא עפ"י ההלכה. 

אם יש אשכנזיות במאה שערים שמגלחות את ראשן אני מאמינה שקיימים "ספרי הלכה" (בעברית וביידיש) של "פוסקי הדור עבור רבים" שמחייבים את העניין הזה בחוגים שלהם. אי אפשר לומר להן שזו לא הלכה. זו ההלכה שלהן, שפוסקים להן ושהן הולכות על פיה.

אז בזה אנחנו חלוקות.אנונימי (5)

לא כל הנהגה היא הלכה פסוקה שנתקבעה מדורי דורות של פוסקים.

ההנהגה א ולי כתובה בספר הלכות מסויים בעברית או ביידיש, אבל יש זרם עיקרי ומוסכם של פסיקת הלכה, והנהגות כאלו ואחרות לא נכללות בו, וגם לא נחשבות הלכה.

אני האנונימית שהביאה סימוכין מספרי הלכה חיוך.

אז את צריכה שיעור ב"איך פוסקים הלכה"mshlomo

הלכה זה עולם מ-א-ו-ד רחב.

יש קהלים גדולים מאוד בעמ"י שמבחינתם הרב אליהו והרב עובדיה לא רלוונטים (לא מביעה על זה דעה, רק מציינת עובדה). 

והציבורים האלו הרבה יותר גדולים מבחינה מספרית מהציבור הדתי לאומי או מהציבור הספרדי. גם הציבורים האלו מדקדקים מאוד בשמירת הלכה. 

ספרי הפסיקה שלהם זה לא איזה "הנהגות שכתובות בספר הלכות מסויים". גם הם נמצאים פה דורות על גבי דורות, גם להם יש פוסקים עם כתפיים רחבות, גם הם מחשיבים את עצמם "זרם עיקרי ומוסכם של פסיקת הלכה" ומבחינתם הרב עובדיה והרב אליהו הם לא הרב אליושיב/ הרב שטיינמן/ר' חיים קנייבסקי (/עוד מליון רבנים שאני לא מכירה).

כלומר שיש ציבורים ענקיים בעמ"י שאין להם בארון הספרים בבית את דרכי טהרה או את הילקוט יוסף. גם הם לא מחשיבים את הספרים שאת קוראת בהם בתור "הלכה". אולי מקסימום חיבור הלכתי נחמד.

כשבאה שאלה לפתחם הם פותחים ספרי הלכה שכתבו אותם גדולי דור אחרים לחלוטין, עם פסיקות שונות לחלוטין בהרבה מאוד מקרים.

לכן כששומעים על הנחיה שרב נותן, אין לנו יכולת לאמוד האם זו הלכה פסוקה מדורי דורות או חומרא בעלמא. בשביל זה צריך לשבת המון המון שנים בישיבה ולעבור הרבה מאוד מבחנים.

כמובן שאני מעריכה מאוד את כל הציבורים בעמ"י ואת כל גדולי הדור ופוסקי ההלכה שהיו ויהיו בעמ"י. לכן אני גם לא באה להביע דעה על אף הלכה/הנהגה/חומרא/קולא שאני שומעת עליה. רק מדגישה שאין דבר כזה "זרם עיקרי ומוסכם של פסיקת הלכה". כל אחד חושב שהוא המרכז.

רק מוחה על משפט אחדמעין אהבה
''גם הם לא מחשיבים את הספרים שאת קוראת בהם בתור "הלכה". אולי מקסימום חיבור הלכתי נחמד.''

לא לפסוק לפי רב מסויים- זה בסדר גמור.
לא להחשיב את הספרים כהלכה אלא חיבור הלכתי נחמד-זה זלזול.
לומר אני פוסק לפי רב מסויים זה בסדר גמור. אבל להכיר שיש גם פסיקות אחרות והן ועוד איך הלכה למי שנוהג לפי הרבנים האחרים.

זה באמת עצובmshlomo

כשגיליתי זאת בעצמי ממש לא האמנתי. 

(בעלי הסביר לי את זה בעדינות לגבי איזה קרוב משפחה שלנו, שלא כדאי להזכיר את הרב עובדיה בתור "פוסק" בבית שלהם. פשוט לא רציתי להאמין... כאילו איך אפשר? הרב עובדיה! בעלי הסביר שזה לא שנאה. זה פשוט ככה. הוא נחשב בעיניהם ת"ח גדול אבל בהחלט לא פוסק)

זה לא קשור. יש את עיקר הדין, והוא זהה בכל מקום.אנונימי (5)

אני מכירה את המציאות הזאת של זילזול בתלמידי חכמים עצומים, מצערת ולחלוטין לא במקום, אבל בכל ספרי ההלכה שנכתבו, בכל ציבור שהוא, בין אם מחמירים או מקילים, עיקר הדין ומסורת פסיקת ההלכה הם בוודאי זהים.

ומה שיש ניואנסים לכאן ולכאן לא משנה הרבה.

אם כל ציבור היה כותב את ספרי ההלכה שלו כפי ראות עיניו, לא היה עם ישראל חלילה.

ותוספות כאלה ואחרות, שאינן מעיקר הדין וממסורת הפסיקה, הן הנהגות ולא הלכה.

מה שכן, מבחינת אישה במאה שערים, שעל פי מה שהורו לה רבותיה מגלחת תמיד את שיער ראשה, אז כמובן ששיער הראש מהווה חציצה בטבילה. זה לא סותר בכהוא זה את העקרונות ההלכתיים בטהרה שנפסקו מדורי דורות, להיפך, זה מתיישב איתם לגמרי.

ספר הלכה לציבור כזה או אחר שנכתב בו ככה, אין בו שום דבר ששונה במהותו מספר הלכה שכתב פוסק אחר לציבור שלו.

לגבי ישיבה באמבטיה, כנראה שיש כאן ענין. ובדיעבד, מי שישבה באמבטיה, קל יותר להתיר חשש חציצה אחרי טבילה. גם הרב שלנו פוסק ככה.

לעניות דעתי, זה לא "חיוב" הלכתי מעיקר הדין, אלא הנהגה טובה שמועילה בדיעבד, ןעובדה היא שרובינו נוהגות כך.

אני אשתדל לשאול בלנ"ד את הרב על כך, (גם הרב שלנו רב ישוב, ואשתו בלנית זה שנים חיוך).

(האנונימית שהביאה מקור מדרכי טהרה ותורת הטהרה).

אני חושבת שאת טועה.אנונימי (5)

הם פותחים שולחן ערוך ומשנה ברורה...בתאל1

אני אחת מהאנונימיות שציטטת כאןאנונימי (3)
ואני לא האנונימית שהגבת לה את התגובה שעכשיו אני מגיבה עליה.
רק רציתי לומר לך שאת הבנת מה שהיה לך נח להבין כדי לתקוף אותנו על ההודעות.
כתהתי: *אצלנו* יש חדר אחד עם מקלחון וחדר אחד עם *אמבטיה*, ככה שיש אמבטיה...
לא אמרתי אצלנו אין אמבטיה סימן שלא חייבים וכד'.
את פירשת את זה איך שרצית, שיערב לך.
לגבי הפסקה האחרונהבתאל1

אם יש מישהי שעושה משהו שהרב שלה אמר וזה לא כתוב בהלכה ואין לזה שום סימוך בשום מקום . אז זה בעייתי מאד!

מה תגידי על המקרה של "הרב מהצפון"? הרי הרב אמר! 

מה שכן- כל דבר שהרב אומר צריך לבדוק אם יש לזה מקור ומאיפה זה בא.

ואם אין שום מקור בהלכה לעשות קרחת או לא יודעת מה - לא עושים! הולכים לרב אחר ושואלים, מבררים ובודקים- האם זו המצאה? האם יש לזה מקור? האם זה סתם רב מתחזה?

או אולי טעות כלשהי?

בקיצור- ללמוד..

מסכימה איתך שלא צריך לעשות בעיניים עצומות מה שמציעים בפורום. אבל הפורום נועד כדי לשתף ולהחליף דעות וכו' אז זה מה שאנשים עושים... אם זה מה שמפריע לה ומישהי כותבת שהיא חושבת שזה לא נכון- אז יופי, היא תלך לבדוק אולי יש לה אפשרות להתיר את זה ולא להיות בלחץ. אולי היא טעתה. (או לפי איך שכתבת- אולי גם הרב שלי חושב ככה)

נו באמת...mshlomo

זה רב ישוב, שעבר גם מבחנים של רב עיר. הוא כבר שנים על גבי שנים פוסק בדיני טהרת המשפחה/מראות הדמים/חציצות/עוד הרבה תחומים לא קשורים לנושא הנ"ל.

אשתו בלנית כבר שנים רבות. הוא ראה ופסק כבר לגבי הרבה מקרים.

זכותו לפסוק לחומרא. גם אם לרוב הדעות זה לא חובה.

לא כל דבר כתוב בספרי הלכה רגילים. יכול מאוד להיות שהוא קובע על סמך שו"תים/ראשונים/אחרונים שלמד. 

בנושא הספציפי של חציצות כמעט ואי אפשר שלא להתייעץ עם ת"ח. לוקח זמן עד שלומדים להתארגן לטבילה ביעילות, בינתיים הגיוני שיהיו כמה חודשי "פנצ'ר" בהם אשה תטבול עם חציצות וצריך לשאול אם זה מעכב או לא.

הנושאים האלו כמעט ולא כתובים בספרי הלכה. מה עושים אם לא ניקיתי את הטבור? אם אני מצוננת ושכחתי לנקות את האף? אם יש לי גלד של פצע ושכחתי מממנו לגמרי? אם יש לי גבס? אם מצאתי על עצמי שערה? אם הציפורן היתה רק חצי קצוצה? ועוד ועוד שאלות למיניהן...

לרוב המקרים שכתבת אני חושבת שישבתאל1

דווקא תשובות בספרים... לפחות באלה שאני קראתי...

על גלד פצע, על גבס, על שערה וכו' וכו'

לא דיברתי על הרב שלך ספציפית כי זה לא הזוי שצריך אמבטיה (השאלה כאן היתה אם חייב או לא, או לצורך העניין-אם זה מעכב או לא) אבל יש דברים שצריך לבחון גם בעצמנו-לא ללכת בעיניים עצומות בכל דבר.

יהיו שיסתייגו ויגידו- מה, אמונת חכמים וכו', אבל לדעתי זה לא סותר.

לכל המקרים כתוב בהלכה מה עושים *לפני* הטבילה ולא אחריmshlomoאחרונה

לגבי הקרחתחנה צוריה
זה דבר ידוע ומקובל בחלק מהמגזר החרדי - האשכנזי
מחילה. לא קראתי הכל...אבל עכשיו הבנתי מה אמרת קודםבתאל1

ציטוט שלך : בנושאים האלו זה לא משנה מה הלכה פסוקה ומה לא. מה שמשנה זה מה הרב שלך אומר לך וזו ההלכה הפסוקה שלך.

בוודאי שזה משנה.

אני לא אלך לשאול רב אם קראתי על משהו שצריך/ לא צריך בספר הלכה.

כי אין עניין לשאול אם התשובה כבר כתובה.

על כל דבר הולכים לרב?

אני לא חושבת כך...

(אני לפחות לא עושה ככה, לא כל שאלה שיש לי אני רצה לרב, אלא מחפשת בספר ואם אני לא מוצאת או לא מבינה אני שואלת את בעלי ואם גם הוא לא מבין הוא שואל את הרב).

כמובןרוית 87

אבל את תסתכלי בספר שמתאים לפסקים של הרב שלכם או לפחות של החוג שאליו אתם משתייכים

בוודאיבתאל1

ולכן מה שמשנה זה מה הרב אומררוית 87

כי אם את יודעת שהרב שלכם פוסק אחרת ממה שכתוב בספר(כי הוא פוסק לפי פוסקים אחרים) אז לא תעשי מה שכתוב בספר

לכן אמור להיות לך ספר שאת יודעת שאת הולכת לפיובתאל1

בהלכות טהרה גם ככה זה מצומצם. אם את הולכת לפי רב מסוים בהלכה, מן הסתם יש לך מאיפה ללמוד את זה ולא כל שאלה שתעלה תשאלי אותו... (למשל אם את הולכת לפי הרב עובדיה, יש ספרי הלכה של הרב עובדיה, לפי הרב אליהו- של הרב אליהו וכו' וכו')

קרחת בחיים לא ראיתי ולא שמעתיבתאל1

אז כנראה שזה מוגזם....(?)

אני יכולה לנחש כמעט בוודאות שמי שחושבת כאן שצריך לעשות אמבטיה לא ראתה את זה כתוב כהלכה פסוקה...

אבל זה רק ניחוש.  אפילו שכמעט וודאי.

וכל אחת תעשה לפי מה שהרב שלה פוסק (חוץ מקרחת!!! ה' ישמור!)

מוזמנת לסייר במאה שערים ולשאול נשיםmshlomo

מאה שערים זה אולי חוד החנית של הציבור הזה. בכל מקום בו יש ריכוזים חרדים אשכנזים אדוקים יש ציבורים שמקפידים על קרחת .

וגם בהם אני לא מזלזלת ולא קוראת להנהגות שלהם "לא הלכה". מבחינתם זה הלכה גמורה, בדיוק כמו שמבחינתך האיסור לעשות קרחת הוא הלכה גמורה.

זה קצת אבסורד שיש 2 הלכות סותרות... לא חושבת?בתאל1

בנושא הזה ספרדים פוסקים לפי הקבלה ואשכנזים לאmshlomo

ומכאן מגיע ההבדל.

לא תמיד..פרח השדה
לפעמים הפוך (חסידים גם פוסקים ע"פ הקבלה בכמה מקרים)
אני למדתיאנונימי (6)
שאשכנזיות חייבות וספרדיות לא. אבל זה בכללי....כמובן תלוי בפסיקה
נכוןאנונימי (7)

לא צריך לעשות אמבטיה דווקא....בתאל1

יש גם מקוואות רק עם מקלחון...

^^^אנונימי (3)
אצלנו במקוה חדר אחד עם אמבטיה והשני רק עם מקלחון.
‏>יראת גאולה
המקלחון פשוט מיועד לנשים שישבו באמבטיה בבית... (חסכוני יותר לבנות מקלחון מאשר אמבטיה, לכן בונים חלק כך וחלק כך)
מתארגנים לפני שבתבתאל1

ובמוצש רק מתקלחים, מסתרקים, מצחצחים שיניים....

ועיון.

ולמקווה.

זה בטח יכול לקחת הכי הכי הרבה 40 דקות.

ובמוצש המקווה פתוח נראה לי ממש קצת זמן אחרי שבת, אז אולי תספיקי איזה משהו?

מבאס- אבל זה הרבה יותר חשוב מכנס תשובה וכואנונימי (4)

שנה אחת לא תלכי ואת יכולה למחרת לשמוע במלא ערוצי אינטרנט אלפי שיעורי תורה בנושא תשובה רק תבחרי איזה.

ברוראנונימי (פותח)
אבל זה ממש שונה בין להיות שם לבין לצפות/לשמוע הקלטה של זה..
ולמרות שברור לי שזה הרבה יותר חשוב, זה עדיין מבאס אותי
גם אירועים לנשיםאנונימי (פותח)
שצריך להירשם מראש (ק"ו בתשלום) יוצרים את הדילמה הזאת.. איך אני יכולה לדעת מראש אם יהיה לי ליל טבילה או לא בזמן הזה?! בפרט אם המחזור קצת סדיר וואז האירועים הללו נופלים בדיוק באיזור המועד לטבילה.. ואז אני מוותרת מראש ובסוף מגלה שלא היתי צריכה לוותר כי הטבילה יצאה מספיק לפני או אחרי, אבל את זה אפשר לגלות רק זמן קצר לפני האירוע..

בניין שלם : לתשומת לבכם!!
לגבי השורה האחרונה שלךאנונימי (3)
יש גם אפשרות להירשם במקום. נכון שרוב השיעורים כבר נסגרים, אבל הם לא יוכלו להתארגן בהתאם אם עיקר ההרשמה לא תהיה מראש, אז עם כל הבאסה צריך לקבל את זה שזו המציאות.
מקסימום פורשים לקראת הסוף כדי להתארגן...בתאל1

או שמלכתחילה באים לחצי יום, זה גם משהו.

הכי הרבה- מוכרים אח"כ את הכרטיס שקנית+mp8
זה סיכוי של אחד לשלושים שיצא לך בדיוק באותו יום.
אפשר מקסימום לא ללכת לכל היום... לצאת לפני הערב.מתואמת

מפסידים קצת (שיעורים וכסף), אבל לא את הכול...

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אם אמא שלירקאני

הייתה עושה כזה דבר

הייתי אומרת לה בברור שאני לא מוכנה שדבר כזה יקרה שוב

אם חמותי הייתה עושה את זה

הייתי דורשת מבעלי להבהיר את העניין

ב2 המקרים זה לא תקין

זה לא נכון שרק בגלל שזאת חמותה ולא אמא שלה ככה הגיבו לה

לי אישית יש הרבה יותר בעיות עם אמא שלי מאשר עם חמותי

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.אחרונה

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123אחרונה

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11אחרונה

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

תביעת חלת- מישהי הצליחה למלא??נועה לה

אני כבר אובדת עיצות

כל הביוקרטיה והטפסים האוטומטיים האלה מוציאים אותי מדעתי!

הם מבקשים אישור על נקודות זיכוי או פטור ממס

מאיפה אני מנפיקה את המסמך הזה??? לא מוצאת באתר של מס הכנה או ביטוח לאומי

פליז עזרה!!!

נראה ליהשם שלי
אמור להיות בתלוש/ טופס 106
תלוש שכר אחרון יש לך? / טופס 106?המקורית
אבל כבר העלתי תלושים במקום אחרנועה לה
יש מצב שצריך להעלות פעמיים? 
למי שיש אישור לנ"ז מפקיד שומה הסעיף הזההמקורית

רלוונטי, וחשוב מאוד, למי שלא - כנראה שהתלוש מספיק

אם זה סעיף חובה זה מה שהייתי עושה 

ואוו תודה רבה רבה!!נועה לה
את לא מבינה כמה אני מתוסכלת מול כל הביוקרטיה הזאת, כל הזמן מעלה את כל הטפסים עונה את כל הפרטים ואז צריכה לבדוק על איזה טופס והכל נמחק!!!  התגובה שלך עזרה לי לעשות המשך לדף הבא סוף סוף! 
ממש בשמחה יקרה המקוריתאחרונה
צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך