זה שולי.
שמירת נגיעה במשפחה זה בעיקר עניין של מה שרגילים ומה שמקובל. כי יש כ''כ הרבה פסיקות לכאן ולכאן.
לגבי יציאה מהארץ- א) דברים משתנים, יכול להיות שהוא יבין את הצורך שלך או לחילופין שאת תשתכנעי ממנו ב)אמרת שאת מוכנה לוותר על זה? אחלה! לא חייבים להסכים בכל דבר ועניין' אבל כן צריך להגיע לדרך האמצע ג) תמיד יש אפשרות לטוס בלי הבעל וככה כגל אחד עושה מה שטוב לו מבלי שהשני נפגע.
ועכשיו אכתוב בכללי-
הרבה פעמים נתקעים בפגישות על דברים שנראים כ''כ משמעותיים וקריטיים וביום- יום הם בכלל לא תופסים משקל.
*** שימי לב, זה לא אומר עכשיו שלבירורים ולפגישות אין בכלל משמעות ושהגבר הראשון שימצא חן בענייך- תתחתני איתו, בהחלט יש דברים משמעותיים ששוה להתעכב עליהם וגם לפסול עליהם. ואי התאמה דתית זה בהחלט שיקול. א-ב-ל תבדקו האם באמת יש פה עניין של אי התאמה דתית לבים התעכבות על דברים קטנים לא קריטיים..
כאשר מתחתנים לא הופכים להיות אחד במובן שאין לך אישיות נפרדת. בהחלט יכול להיות מצב שאת תאהבי דברים שונים ובעלך דברים אחרים.
אתן לך דוגמא מהחיים הפרטיים שלי- לבעלי ולי יש תחומי עניין שונים בטירוף. למשל- אני ממש אוהבת לקרוא ספרים. 'תולעת ספרים' כמו שאומרים ובעלי לא יכול לשבת על ספר רצוף אם הוא ארוך יותר מרבע שעה קריאה. בעלי ממש אוהב להתעדכן בפוליטיקה בכל דבר ועניין, הוא מחובר לכל אתר חדשות אפשרי ותמעדכן פעם בכמה דקות ואילו אותי זה הרבה הרבה הרבה פחות מעניין (!!!!) ואני לא מסוגלת להיות מעודכנת כל דקה. מספיק לי פעם ביומיים (
).
ו-- נחשי מה? למרות הפער המטורף הזה בתחומי העניין- אנחנו מצליחים לחיות בשלווה. אז אני לאט לאט התחלתי קצת יותר להתעניין בפוליטיקה בעיקר כי הוא מספר לי על זה המון. והוא כשהוא איתי פחות מתעדכן. ואני פחות קוראת כשאני איתו והוא יותר מתעניין במה אני קוראת ועל מה הספר מדבר. מתקרבים.
אבל בהחלט יש פעמים שכל אחד מאיתנו יושב בבית ומתעסק במשהו אחר. וככה טוב לשנינו.
וכנ''ל כמעט בכל פרט מהחיים.
במילים אחרות- לא צריכים להיות אותו הדבר, צריכים לדעת איך לקבל את הדעה והתחביבים של השני ולתת להם מקום וביטוי.
כנ''ל לגבי דעות שממש לא מסכימים אחד עם השני. ואני אחסוך לך את המתח- תמיד יהיו כאלו... לא חייבים להסכים על כל דבר. אבל כן צריכים לדעת איך לדון על זה בצורה רגועה. וכן, לפעמים להתפשר.
כמו שאמרת, כל האמור לעיל לא מתכוון על דברי עקרוניים ומהותיים. (ולכל אחד יש דברים עקרוניים ומהותיים משלו בנוסף לעקרונות האוניברסליים.. אז לא צריך לזלזל בזה. אבל גם לבחון האם זה באמת כ''כ עקרוני)