ציציתאנונומוס

היי חברה!

נושא קטן שעלה לי עקב דייטים, ובפרט ייחצון הרמה הדתית שלי בשלב הבירורים

אז ככה, הרמה הדתית שלי חשובה לי מאוד, ואני משתדל להקפיד מאוד על תפילות, לימוד תורה יומיומי, לשון הרע, וכל שאר המצוות, זה חשוב לי.

יש לי בעיה קטנה שהיא הציצית, אל תצחקו אבל אני לא שם ציצית כי מאוד אכפת לי המראה החיצוני שלי, קרי להיראות טוב, להתלבש יפה, להריח טוב וכו'. 

והציצית תמיד עושה לי כרס ! וזה משגע לי תמח

כי אני ממש רוצה לשים, אבל שונא את המראה של זה

תצחקו כמה שאתם רוצים אני על אנונימי חחחח

כל הנושא עלה לי, כי בחורה חתכה איתי כשאחת הטענות מבין השאר היא זו שאני לא שם ציצית..

מה דעתכם על זה? יש לכם טיפים/עצות? אני יותר מאשמח לשמוע !

בוא אני אגלה לך סוד על בנותעוזיהו

לא אכפת לבנות מהמראה החיצוני שלך,או כמה כסף יש לך.

העניין הזה של לקחת בחורה למסעדה ולהוציא עליה כסף לרוב היא רואה אותך בתור פראייר ולא באמת אכפת לה ממך...היא באה במטרה לאכול וללכת הביתה.כשאתה לוקח בחורה למסעדה ומוציא עליה כסף ומנסה להרשים אותה ''אני לא כמו הגברים האחרים'' זה גם לא עוזר.המסר ברור מאוד.אתה לא יכול לגרום להן להתאהב בך בזה שתיגע להן ברגשות אז אתה מנסה לעשות את זה דרך כסף''.

אותה אחת שדחתה אותך לא אמרה לך ''לא'' בגלל שאתה לא שם ציצית,אלא בגלל שאתה מנסה להרשים אותה.

אתה צריך לגעת בנקודות רגישות שלה ולא לפגוע בנקודות הרגישות שלהן חלילה...אלא לחזק אותן...ואל תתן לה לחשוב שהיא יותר טובה ממך.

ובלי קשר לנושא-אתה לא רוצה לשים ציצית באמת.אתה רק ''בערך'' רוצה את זה.

פשש.. ממש דוקטור לענייני בנות!אושר תמידי
פה לקצת

יפה לך על הביטחון

וואי וואימפרשי זהב

טענות סופר-פוגעניות כלפי המין היפה לגבי המטרות שלהן "לאכול וללכת הביתה". והמשפט האחרון שלך גם די פוגע לדעתי. פה זה פורום לנ"ו ולא חינוך...

אתה לא צריך לגרום לבחורה להתאהב בך. אתם אמורים למצוא חן זה בעיניי זו באופן הדדי.

(לתשומת לבך, רוב ההיערות והתגובות שלך בפורם כתובות בצורה חדה ובוטה מאוד שעלולה מאוד לפגוע. אולי זה סגנון הכתיבה שלך ואתה לא מתכוון לפגוע, אבל רק תשים לב...)

ולפותח- חוץ מזה שאתה מפסיד מצווה וזה עבודה שלך מול הקב"ה ולא צריך לעניין אף אחד, יש דרכים ללבוש ציצית ככה שהכל יהיה מסודר, לתחוב קצת פה ושם ונגמר הסיפור. ויש גם סוגים שונים של צציות, אולי משהו אחר יהיה נוח יותר. אם הבחורה לא הצליחה להבין מה אתה מרגיש כנראה היא לא בשבילך, אז ברוך ה' עברת בהצלחה עוד מחסום שעמד בדרכך לחופה.

שיהיה בהצלחה בהמשך!

זה בסדרעוזיהו

לא ביקשתי ביקורת על איך אני מתנהל.

מן הסתם שיש המון בנות כאלו..אני לא שוביניסט,אני מסתכל על המציאות.

תראהאנונומוס

אני כן חושב שמראה חיצוני מהווה שיקול אצל בנות (לעיתים גם כסף=פרנסה=להעמיד בית). ובנוסף אני לא מנסה להרשים אף אחת, להיראות טוב ומטופח זה פלוס מעולה לדעתי

ברור,אם היא סתם רואה אותך ברחוב...עוזיהו

הדבר היחיד שאליו הוא נחשפת ממך הוא המראה החיצוני שלך,על מה אתה מצפה שהיא תסתמך במקרה כזה?ברגע שאתה נכנס איתה לקשר עמוק יותר שניכם מבין שהמראה החיצוני לא אכפת לשניכם,שניכם נראים יפים אחד לשנייה..

וזאת השריטה שלך שאתה חושב שמראה חיצוני הוא חשוב אחי,לא שלי.

לא חושב שזאת שריטהאנונומוס

מראה חיצוני חשוב מאוד גם לזוגות נשואים 20 שנה, לדוג לא חושב שיש מקום לגדל כרס ולהשמין גם בתירוץ שאתה בן 70 

על טיפוח אין בכלל מה לדבר שהוא חשוב

בולשיט!עוזיהו

שלא תבין לא נכון,אני מטופח,אבל אין לזה שום קשר לזוגיות.אני עושה את זה כדי להיראות מכובד ולא כי אכפת לי מה חושבים עליי.

בתור אחד דתי שהולך ברחוב אני צריך להראות בהתאם.אחרת זה יכול לגרום לחילול ה' חס ושלום..

חחחחאנונומוס

בסדר גמור אחי היקר, אז יש בינינו חילוקי דעות, זה בריא ומעשיר, אוהב אותך

גמר חתימה טובהעוזיהו

מבינים*עוזיהו

מנסה.רחפת..

המציאות אכן עלולה להיראות כך. מהסתכלות חד צדדית.

אבל האם אתה לא משוחד מידי בשביל להגיד את "מה שבנות חושבות"?

מה הכוונה ב''משוחד מדי''?עוזיהו

ואני לא מדבר על הסתכלות מהצד.

יש המון בנות שמודות בפירוש שהן עושות את זה בשביל אוכל בחינם,לא כי הן באמת רוצות לצאת עם אותו גבר..

דווקא האוכל זו טענה לגיטימיתתקוות עולמים
לא הבנתי איך זה קשור לשאלהלא נולדתי
בא לא נדבר על הדברים המוזרים שכתבתהגולש האחרון
רק לגבי הציצית- הוא לא רוצה להיראות טוב כדי להרשים אף אחת, הוא רוצה להיראות טוב כי עצם המראה שלו חשוב לו בשביל עצמו
מה כל כך רע במוזר..?עוזיהו

דברים רגלים אין להם שום משקל,הם לא שווים כלום..דיבורים זה ללוזרים..

אם זה לא תורה/תפילה אז דיבורים לא שווים כלום.אך ורק מעשים.

והוא כתב בשאלה שזה מפריע לו הציצית בגלל שזה עושה לו כרס,לאחר מכן הוא כתב שמראה חיצוני זה מאד חשוב בזוגיות.

אז לא נכון,הוא כן רוצה להרשים אותה.

מראה חיצוני וטיפוחאנונומוס

חשובים באופן כללי ויש לזה השפעה הן לתחום האישי והן לתחום עם האנשים הסובבים אותך, לאו דווקא בשביל להרשים אלא שיהיה נעים ונח להיות בסביבתך

וביקורת בונה, אתה מאוד חותך אחי

להיות החלטתי זה טוב, אבל צריך להיזהר עם זה

דעה אישית שלך.לי לא אכפת מה חושבים עליי.עוזיהו

ואני לא מעוניין לשמוע ביקורות מבן אדם שבכלל לא מכיר אותי.

אין רע במוזר, האמת שאני דווקא מסכים איתךהגולש האחרון
אבל יש רע במוזר בקטע שהוא לא קשור למציאות ודי לא נכון.

הוא אמר שזה חשוב בזוגיות בתור תשובה למה שאתה כתבת, ובצדק.
אבל הוא לא כתב את זה בכלל בהתחלה
ואי ואי ישלי תחושה שבגילגול הקודם היית בתהפי
אני מרשה לעצמי לערוך כי דווקא כתבת דברים ממש נכונים !!! שתכלס נכונים בן צריך לדעת לכבד זה הכי חשוב!! לא בכסף לא בשטויות (אומנם גם)
אבל הכי חשוב קיצר בידיוק מה שכתבת אשרייך
אל תקשיב לתגובות השליליותת
וואלה שבדרכ אני לא הכי מסכימה עם התגובות שלך .. לא יודעת למה(: אבל עכשיוו כתבת מדוייק!!
אממ נסית סוגים שונים של ציציות?רחפת..

ציצית גופייה / ציצית צמר / ציצית כותנה

כולן עושות כרס??

האמת שכןאנונומוס

וניסיתי את כולן, אולי חוץ מצמר 

אולי תנסה ללכת עם חולצות טיפה יותר רחבות?צריך עיון
רעיון טוב.רחפת..

אתה בטוח שאתה קונה את המידה הנכונה?כמעין הנובע
אולי רק ציצית צמר בולטת וגם זה ממש ממש קצת.
ציצית בד לא אמורה להוות בעיה, היא צמודה לגוף בדיוק כמו שתשים גופיה רגילה.

וכמו שצ"ע, יכול להיות שאתה שם חולצות צמודות מידיי?

ואין לי מושג איפה החינוך של אחיות שלך כאן, אבל ציצית זה ה-דבר!!!!!
בולט בולטאנונומוס

נותן לך נפח בכל החלל של הבטן

ואני אמסור לאחיותיי קורץ חח

סתם שאלהצריך עיון
איך היא ידעה שאתה בלי ציצית?
יש הרבה שמכניסים את הציצית למכנסיים
אני מאמין ששמים לב לזהאנונומוס

רואים שהחולצה ישר על הגוף

וגם דיברנו על זה.. 

אז כנראה שאתה באמת עם חולצות צמודות מדיצריך עיון
נורמטיביות לחלוטין.. לא צמודותאנונומוס

לא צריך להיות רנטגן בשביל לראות שאתה לא שם ציצית 

מוזר, אצלי זה אחרתצריך עיון
תראה, אם באמת מבחינתך אין פיתרוןלא נולדתי
ואתה לא תשים ציצית, אז אין מה לעשות.
מה שכן אולי אל תפתח את זה על ההתחלה, זה יכול לתת רושם שאתה קצת מחפף (?), ואם היא כבר מכירה אותך יותר ויודעת שאתה תורני כנראה פחות יפריע לה כי היא תבין שזה לא מראה על רמה דתית נמוכה.
לא מחפףאנונומוס

זה ה-דבר שאני מתקשה איתו.. טוב בוא לא נגזים אבל זה בחמישייה הפותחת 

יש דבר,ד.

שנקרא "גופיה ציצית".

אולי תנסה. וכך אפילו תוכל לללכת עם ציציות בחוץ....

יש גם גופיה צמרסנה בוער
גופיצמר...חזק ממש....יש לי..
אחי, אני מ-זה לא מבין, איך עושה כרס??הגולש האחרון
כאילו זה בדיוק כמו גופיה, זה מילימטר של בד שנמצא מתחת לחולצה,
ואם אתה מכניס את הציציות למכנסיים- בכלל אין דרך לדעת אם אתה שם ציצית...

(וגם- עם כל הכבוד למראה החיצוני, מצוות ציצית שווה שתקריב טיפ-טיפה מהמראה החיצוני)
אני חושבת שזה ממש לא נכוןישראל האהובה
לוותר על מצווה רק בגלל שזה מפריע למראה החיצוני. זה כמו שבת דתית תגיד שהיא לא רוצה לשים חצאית כי זה מפריע למראה החיצוני שלה.
צריך לדעת שעד כמה שהמראה חשובישראל האהובה
הדת וההלכה קודמים להכל.
אני מניח שהתכוונת להגיב לפותח ולא לי...?הגולש האחרון
כן התכוונתי להגיב לפותח בהתחלהישראל האהובה
תשתדלי לשרשר נכון, יהיה יותר קל להבין ככהצריך עיון
ההבדל הוא שאצל בנות יש את הצניעות..אנונומוס

נכון לבנות יש את עניין הצניעותישראל האהובה
ולבנים יש את המצוות שלהם " החיצוניות " של ציצית וכיפה. ומבחינתי אם אין ציצית זה כמו שאין כיפה .אבל בכל מקרה, במקרה הזה גם אני הייתי חותכת כי מבחינתי ההלכה חשובה לי יותר מהכל ויותר מהמראה החיצוני ( המראה החיצוני כן חשוב לי ).
אבל אולי זה חשוב לי כי אני דוסית ישראל האהובה
ההלכה אומרת שאין חובה ללבוש ציצית.תפוח יונתן

במילים אחרות, מי שלא לובש ציצית לא עובר על שום הלכה.

אבל מבטל מצוות עשה ..אנונומוס

כמובן, אבל לא היה ברור מישראל האהובה שהיא מודעת לזה...תפוח יונתן

לא "מבטל", אלא לא מרוויח את זה.ד.

מזה משנה? לא קשוראחרי שירות
העניין כאן הוא עיקרון
ויתור על מצווה רק בגלל שזה מפריע למראה חיצוני

לא נח ללכת עם משהו אבל עושים זאת כי זאת ההלכה/מצווה( הקף את הנכון ביניהם;)
דעה שליdanielo

אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך

איפה אני רואה את עצמי בעבודת השם שלי.

תראה,

לכל אדם יש ניסיונות בעבודת השם שלו.

ובניסיונות האלה אתה נמדד.

ולשאול את עצמי האם אני מתפשר בעבודת השם שלי?

ולמה כשזה נוגע לנושאים אחרים אני מוכן לעשות שמיניות באוויר ופה אני מתפשר.מה הסיבה?

במדרגה הגבוהה מצופה מיהודי התבטלות כלפי רצון השם ,ולמעשה זה דבר שנובע מהאדם עצמו הרצון להתקרב לבורא עולם שעושה איתנו כל יום ויום אינספור חסדים שפשוט התרגלנו אליהם,וזאת האמת לאמיתה.

לא מן הראוי שנעשה קצת לכבודו?

וברמה אחרת.

ציצית זה מצווה שאתה כל רגע ורגע מקבל עליה שכר.וכל רגע שאתה בלעדיה אתה פשוט מפסיד (להבדיל) מליונים בעולם הבא.

הציצית ידוע שיש לה כוח להכריע את הכף במצבים בהם יש דין על האדם.

וכתוב שבזמן שיש ריתחא בעולם נפרעים קודם מהאנשים שמבטלים מצווה אעפ"י שלא היו מחויבים בה.

אז כרגע באמת חשובה לך החיצוניות אבל מתישהו מבינים שבכל מקרה תהיה לנו כרס.

ואם אני מדמיין שנוסף לי עוד 2 ס"מ של כרס.אז לא נורא.

תחשוב כמה נחת רוח זה עושה לבורא עולם שאדם מתייגע במצווה ודווקא למי שיותר קשה יש גם יותר שכר.

אני לא איזה צדיק ,אבל כדאי לעבוד על הנקודה הזאת. כי אדם שמחובר לחיצוניות שלו מידיי זה לא דבר טוב וכדאי למתן את זה.

הכל באהבה כמובן,ובעז"ה מצפים לעדכון שקנית.אבל בדווקא צמר כמובן.

בהצלחה אחינו !

תודה אחי חיזקת מאודאנונומוס

ולא צריך לקנות, שוכב אצלי בארון חצי חיוך

תודה אחי אולי בזכותך נשים ציציתדבש הכל דבש

כנראה שמה שאכפת לה זה שאתה מבטל מצוות עשהיוני
בשביל מראה חיצוני.
גם התעסקות בחולין סתם בזמן שאפשר ללמוד תורה זה ביטול מצוות עשה, אבל זה כנראה פחות יפריע לה כי זה לא משהו חיצוני כל כך.

תכלס, זה מעיד על הרמה התורנית שלך.

ויש פה עוד עניין של 'וראיתם אותו וזכרתם..' שאני מבין שהיא חוששת מזה שזה לא קיים אצלך

אין לי טיפים לתת לך, רק אולי להסביר לך למה חשוב לה ציצית יותר מדברים אחרים
^^^אחרי שירות
חבל שראיתי רק אחרי שכבר שלחתי תגובה...
^^^ישראל האהובה
זה מה שהתכוונתי
דעתיאחרי שירות
צודקת כל כך..זה אכן סיבה לחתוך לדעתי

א. זה לא ככ טוב שלבן מפריע עד כדי כך המראה החיצוני.צריך להיראות מכובד כי אתה בן של מלך.וזה חשוב אבללל יש גבול!!
וכשבן הולך קילומטר לפני ברחוב ואני עדיין מריחה את הבושם שלו(-סתם דוגמה) טני יודעת שהוא עבר את גבול הטעם הטוב בהתעסקות שלו עם חיצוניות וכו..
אבל בחיית אוף בסוף נגלה שגם זה שירשור ציני
אני כבר לא יודעת איך להגיב

ב.אני באמת אוהבת מראה של בן עם ציצית!
סתכל סתם על ציורים בשיעור קישקוש של בנות שמציירות בחור. אין כמעט מצב לפספס את הציצית.קיצר אם אתה חושב לעצמך איך אתה נראה עם ציצית בעייני אחרים-מקסים מהמם צדיק! בנים הולכים עם ציצית ולכן זה ממש לא מפריע בעין הקטע הזה כי ככה כולם .ואם לך כן, אז אולי באמת כדאי שתקנה חולצות יותר גדולות

ג.זה מראה חשוב לי מצוות אני בן תורה אני בן שלמלך גאה בזה ושמח בזה
אוף,
אבל......מה נסגר?? זה ציצית!!!!!!

טיפ-תלמד על מצות ציצית...
תבין על מה אתה מוותר ולמען מה אתה מוותר
ותלמד על חשיבות המראה החיצוני של בחור..מה הגבול וכו..
הרבה הצלחה צדיק!

גמר חתימה טובה ושנזכה כל עם ישראל לחזור בתשובה שלימה ואמיתית
השרשור לא ציני..אנונומוס

תודה המון בכמ 

אוקיי אז סליחה אם פגעתי!אחרי שירות
פשוט המצב כאן בפורום לאחרונהלא ברור כל כך.

בכיף,מקווה שהועלתי.בכל מקרה אנחנו עכשיו בשיא הזמן של חשבונות נפש
שב תחשוב על העניין ברצינות עם עצמך
למה מפריע וכו..אולי תגלה תשובות שלא חשבת עליהן קודם

בהצלחה
הבחירה בידךחזב"ת גאה
גם לי היה את הקטע הזה שהציצית עושה לי כרס בקטנה , פשוט שמתי גופיה ציצית , וזה נראה הרבה יותר טוב כי זה מסתיר את הקרסונת 😅

מה שאני רוצה לומר לך אחי , שמעתה ואילך מה שנשאר לך לעשות רק עבודה עם עצמך , אני חושב שהחבר'ה פה נתנו לך מספיק חומר למחשבה , ומה שנותר לך זה רק להפנים את הדברים ולהשיבם אל הלב .
וואלה חברים עזרתםאנונומוס

קיבלתי החלטה, בעזה אתחיל לשים ציצית

חוזר למשתמש הרגיל שליקורץ

אשריך, צדיק!צריך עיון
שכוייח!!!!צאדיק!אחרי שירות
ואל תשכח שהיצר הרע מחכה מעבר לפינה...אז כדאי מאוד להתחזק בנושא כדי שלא יוכל שוב לבלבל אותך!

עם ישראל גאה בך
לגמרייאנונומוס

אני בטוח שהלבטים עוד יחזרו, צריך לעמוד איתן 

כל הכבוד! עוד זכות לפני יו"כ לכל הממריצים...ד.

יישר כח!*צועד*
מצווה ענקית. שמקיימים בכל רגע נתון..
במיוחד אצליך, שאתה עושה השתדלות גדולה..
שפיץ אתה!!

נ. ב גם אני החזקתי לאחרונה בתחום מסוים במצוות ציצית(ב"ה תמיד הולך עם ציצית..)
זה באמת קצת מצחיק אבל בקטע טובאלטלנה

כן, יפריע לי מישהו שלא לובש ציצית. כי זה חלק מתרי"ג -כמו שיפריע לי שהוא לא מקפיד על אכילת פירות מעושרים.  זה פשוט שם לי בסימן שאלה איך הבחור רואה את עצמו ביחס למצוות ולתורה. ברמת המחוייבות להלכה. (גם מה אני אגיד לילדים?  "אבא לא לובש ציצית כי זה משמין אותו?!" קורץ

ושוב ברציני- אז נכון שאף אחד מאיתנו לא מושלם וכו'- אבל ברמת ההשתדלות...

כלומר אם אני אקח את זה לעולם שלי- גם לרוב הבנות יש ממש התמודדות עם הלכות צניעות עם הרצון להיות יפות ואופנתיות וכן, לפעמים העוד כמה ס"מ העודפים/חסרים האלה בחצאית ממש מכערים אותה  או לחילופין יגרמו לי לוותר עליה כי היא לא ארוכה מספיק, ואם היא ארוכה אז לא פעם היא לא אטומה כראוי וכו' וכו (אני יכולה להמשיך עם זה עד מחר חושף שיניים) אז כן רוב הפעמים אני צריכה להתפשר כדי להתלבש כראוי. נכון לפעמים אולי זה קצת כפוי  וההשתדלות שלי היא בכך שאני לומדת על עומק העניין וככה הלב קצת יותר שמח עם זה. 

(אמרתי שזה מצחיק כי אפעם לא שמעתי טענה כזאת על ציצית, שמעתי שזה חם אבל נו) 

לדעתי כדאי ללמוד ולהעמיק בעניין וסתם בכללי -- ציצית זה מהמם! חיוך גדול

ציצית חובה רק כשלובשים ארבע כנפות (נראה חי שרוב החולצות היוםיעל מהדרום
לק"י

לא כאלה.
לחולצות מכופתרות יש ארבע כנפותצריך עיון
אבל לדעת רוב הפוסקים צריך שתהיה חלוקה, שתי כנפות מקדימה ושתיים מאחורה.
(הרב טל פוסק שלא צריך חלוקה, הוא תופר את החלק התחתון של החולצה כדי לא להתחייב ולהראות משונה)
נראה ליצריך עיון
שתי כנפות בצווארון ושתיים למטה
אההה..חשבתי שארבע כנפות מדבר רק על הלמטהיעל מהדרום
הבהרה קטנהצריך עיון
אין שום חובה ללבוש ציצית
אם כבר יש לך בגד של ארבע כנפות אתה חייב להטיל בו ציצית, אבל אתה לא חייב להכניס את עצמך לחיוב.
יש המון דברים שאנחנו עושים שהם לא חובהאחרי שירות
ואנחנו עושים בכל זאת כי זה מצווה/ כדי לשמח את ה'/ כדי להדר ולהראות שאנחנו שמחים לעשות מצוות/ ולדעתי יש גם עניין שזה הפך לנורמה של דוסים

דג-כשרויות מהדרין למינהן, ותיקין, צניעות אצל נשים שמחמירות
נשים לא חייבות בשמיעת שופר אבל כמה הן מתאמצות בשביל לקיים!!
לא חסרים דברים שאנחנו לא חייבים ועושים בכל זאת.
כי אנחנו הבנים של ה'
כשיהיה בפעילות מבצעית שישתמש בזהסנה בוער
או כשהיא עלולה להתלכלך אולי...או שחם לו מדי(גם לא ישר...שלא יקל ראש)...

אבל לספר לו את זה כאישור לזה שהוא לא הולל עם ציצית...בגלל מראה(!)..זה לא עצה טובה בכלל...

עוד הבהרונתצריך עיון
מסכים איתכם שצריך להשתדל ללבוש ציצית, אאלט השו"ע כבר כותב את זה. כתבתי את זה כתגובה להשוואה בין ציצית לשאר המצוות, רציתי לחדד את ההבדל הזה.
^^^^^^יעל מהדרום
לק"י

כמה מצוות שאנחנו חייבים בהן אנחנו לא תמיד מקפידים?!
לשון הרע למשל

אנחנו פשוט רגילים שדוס= לובש ציצית (והאמת שגם אני הייתי פחות מתחברת לסיבה החיצונית שהפותח נתן).
לא מדויק..*צועד*
ציצית היא מצווה שונה.
זה לא לאו של לשון הרע

וזו מצוות עשה דאוריתא.
ברור שמי שמשתמש יותר לקיים את המצווה הזו
זה אומר עליו הרבה.
^^^ברגוע

בעיקרון לשון הרע זה יותר חמור,

אבל אנחנו לא קמים בבוקר ואומרים "אני הולך לדבר לשון הרע"

פשוט נכשלים בזה הרבה (בגלל יצר הרע,הרגל,אי ידיעה)

10 אתה..*צועד*
פפששש תודהברגועאחרונה

אכן פחות מבינה מהצד ההלכתי בתכל'סאלטלנה

מזדהה חלקית...דבש הכל דבש

א. מה הבעיה בכרס?!קורץ

ב. ציצית זה לא חובה, לי למשל לא קשה איך שהיא נראת עלי, אלא ממש חם לי איתה...

ג. בנות אוהבות ציצית בחוץמגניב (אני כמעט ולא הולך עם ציצית בקיץ לצרות שחברה שלי אוהבת ציצית בחוץ)

ציצית בחוץ זה לאשכנזים בלבדחופשיה לנפשי
אלוקים יודע למה אני לא אוהבת.
לעניות דעתי יש ציציותshilat
שהם ממש גופיה..ואז מילא צריך אותם.. רק שיש להם חוטים..יש כאלו גם מחוררות ובכלל לא מרגישים אותם.. אני בת אבל ככה נראה לי.. חוצמיזה שלדעתי ציצית זה ממש דבר יפה בעיניי, ממש
נראה לי שיש דיון על ציצית רשת, לא זוכר בדיוקצריך עיון
תנסה ציצית מספיק ארוכה שנכנסת למכנסיים,הלוי
אז לא אמורה להיות לך בעיה. כי אז זה בדיוק כמו להכניס גופיה או חולצה למכנסיים.
ציצית גופיהטוב בסדר

אני לא יודעת אם זה קיים רק אצל ילדים או גם למבוגרים.

זה גופיית טריקו עם ציצית ככה שאין את הבעיה של הכרס...

היי! ניסית להכניס את הציצית למכנסיים?מהמרחקים
בעלי שם את הציצית בתוך המכנסיים ולא ממש נראה שיש לו כרס..
ואולי לקנות ציצית מבד רך ובמידה קטנה יותר- שיהיה צמוד לגוף
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊