בחורה שהולכת עם חצאית שמכסה את הברך בכל מצב , (לא ארוכה או שלושת רבעי , יותר קצרה אבל כן צנועה מבחינה מכסה את הברך , וגם בלי גרביים)
הייתם יוצאים? או שמבחינתכם רק עם חצאית ארוכה.
ולא לתקוף תודה!!
הייתי מנסה...
אך הייתי מעדיף יותר מזה...
חוץ מזה שזה דבר שבד"כ לא ממש נעים לרדת עד הפרטים המדויקים הללו כשמבררים (אא"כ החברה אומרת מעצמה או לפעמים אפשר לשאול את המציע/ה), כך שהיו מצבים עוד פחות טובים מזה...
שקרה לי כבר פעמיים שאמרו לי על מישהי שהיא מתלבשת ע"פ גדרי ההלכה והיה פחות מזה...
כנראה תלוי כל אחת והסביבה שממנה היא מגיעה...
הכל פשוט לך?
אין לך נסיונות?
אולי קשה לה והיא לא מרגישה בסדר עם זה?
שאינטרנט אסור...
נווו...
אבל זה לא כל כך חפיפניקית זה אולי לא לכתחילה אבל לנסות לא יהרוג אותך בקטע הזה כי היא עדיין בחורה רצינית עם קושי מסוים אלא אם כן היא לא ואז...
לקב"ה צריך לתת את הכי הרבה שאפשר
מתוך פניני הלכה:
אורך השמלה ואם חובה לגרוב גרביים
בתלמוד (ברכות כד, א) מובאת מימרא של רב חסדא : "שוק באשה ערווה". כלומר, ההלכה קבעה, ששוק של אשה הוא מן המקומות האינטימיים, שחשיפתו לעיני אנשים זרים נחשבת לפריצות, ואין לומר מול שוק מגולה דברים שבקדושה. לכאורה, ממבט ראשון, נראה לאדם זר שאינו מכיר היטב את ההלכה ואת טעמיה, שהצניעות באה למעט ולהגביל את עוצמת החיים. אולם למעשה, מטרתה של הצניעות היא לקדש את החיים, להפקיע אותם מהמוגבלות ומן הכיעור שבחומר, ועל ידי כך לרומם את החיים ולהגביר את כוחם. הצניעות לא באה לפגוע באהבה, אלא להגביר אותה.
השמירה על הצניעות, לא רק שמונעת את האדם מן החטא של גילוי עריות ופגיעה בשלימות המשפחה, אלא שהצניעות למעשה מהווה ביטוי לקדושת החיים של האדם, ומסייעת לו להתרומם אל הערכים המקודשים של החיים. הפריצות חושפת ומדגישה את הצד החומרי והחיצוני שבאדם, ואילו הצניעות מייחדת את תשומת הלב לפנימיות, לנשמה.
ונחזור להלכה. למדנו ששוק הוא מקום שאישה צריכה לכסותו. ומאחר שלדעת רוב הפוסקים, שוק הוא החלק שבין הברך לקרסול, ממילא מובן שעל האשה לכסות את כל רגלה עד לקרסול. אבל אין צורך לכסות את כל הרגל דווקא על ידי שמלה, אלא די שהשמלה תגיע עד לאחר הברך, ולמטה מזה תלבש גרביים או גרביון. חשוב להדגיש, שגרביון מועיל רק לחלק התחתון של הרגל, כלומר למה שבין הברך לקרסול, אבל כמובן שגרביון לא יועיל לכיסוי הירכיים, היינו למה שבין הברך לגוף. משום שהירכיים הן מהאברים האינטימיים ביותר, שהצניעות מחייבת שיכוסו בשמלה או בחצאית, כדי לטשטש את צורתן. אבל את מה שמתחת לברך ניתן לכסות, כאמור, על ידי גרביים או גרביון, וכך הרגל כולה עד לקרסול תהיה מכוסה. זוהי אכן דעת רוב הפוסקים. אולם לדעת אחד מגדולי הפוסקים האחרונים, בעל הפרוש החשוב על שולחן ערוך חלק אורח חיים - המשנה ברורה (מ"ב עה, סק"ב), השוק הוא החלק העליון של הרגל, מתחילת הרגל ועד לברך, מה שנקרא בפינו ירך. וממילא אם השוק נגמר בברך, אין חיוב לכסות את מה שמתחת לברך, לא על ידי שמלה ולא על ידי גרביון.
ולמרות שבעל המשנה ברורה בעמדת מיעוט, הואיל ופסקיו התקבלו בישראל, רבות נוהגות כמותו, ואי אפשר להתעלם מדעתו ולומר, שאלו שאינן לובשות גרביון עוברות על ההלכה, שהרי יש להם פוסק גדול שעליו הן יכולות לסמוך. אולם ודאי שלכל הפחות, גם לדעתו המקילה של המשנה ברורה,
צריך ללבוש שמלה שתגיע אל מעבר לברך, כך שבכל מצב הברך תשאר מכוסה (עיין גן נעול 37 ; הליכות בת ישראל ע"א).
arixonלאורך של חצאית יש משמעות של התאמה למבנה הגוף חוץ מעניין הצניעות (נושא שלא מובן לרבים לצערי). לא יכולה להאשים בחורות שהולכות עד הברך מהסיבה הזו, זה באמת יותר מחמיא להן מ3/4.
ההבדל המינימאלי הזה באמת לא קובע את איכות הבחורה. חבל בשבילכם...
יש לה מקום גם בתחום זה. זה עניין של מנהג המקום.
אשרייך.
אנחנו לא חיים 100 שנה אחורה, דברים משתנים וגם מנהגים, עם זאת, כמו שאמרת, זכותך להחמיר במה שאתה רוצה.
כמעין הנובע

או שכן? 
מבחינתי.
על כל הדעות וההסתייגויות וכו'...
נפש חיה.
כמעין הנובע
ואוו רמת הדוסיות פה.. איפה כל הבנות שרוצות בחור דוס ולא מוצאות.. תקרא להן
לכאן מהר! 
קיבלתיצריך עיון
.

געוואלד
ותן טל
-שמחה-
ותן טל
ותן טל
|מתגרה בכוונה|ותן טל
ותן טל
. ואף על פי כן, אני משתדל מאוד להבין ולא אפסול על הסף.) עונה באישי.

בס"ד
והשרשור הזה מתחיל להחליש גם אותי...

אהבה בתענוגים
רחפת..
אהבה בתענוגים

נפש חיה.
נפתלי הדגגם באולפנות מתעסקים בזה הרבה,
אני לא יודע אבל אתן תמיד מתלוננות שמקפידים איתכן שם על אורך החצאית וכו'
אז כנראה שזה נושא חשוב, שמאוד מעיד על הרמה הדתית של הבחורה.
אם את רוצה הפוך- גם בן שהולך עם כיפה קטנה וג'ינס או שהוא מגולח זה גם מעיד הרבה!
קודם כל תרגיעי אם את רוצה לנהל פה דיון רציני.
דבר שני- תמיד יש יוצאים מן הכלל, לא אמרתי שאני יקבע עם מי להתחתן רק
לפי הצניעות שלה, אבל זה כן שיקול רציני, אם מישהי הולכת פחות צנועה אז צריך לבדוק טוב דברים אחרים אצלה (לא אמרתי שמי שצנועה ישר מעיד שהיא צדיקה).
ובקשר לרבנים שאת אומרת שמקילים, תיבדקי איך הנשים שלהן הולכות (אני די בטוח שארוך).
גם גילוח מותר לפי ההלכה אבל זה עדיין מעיד.
מה לעשות אנחנו בעולם הזה לא רואים ישר את הפנימיות של האדם, ולכן הרבה פעמים גם איך שאדם מתלבש זה בגלל שהוא רוצה להיות שייך לציבור מסויים.
אולי לא שמת לב אבל זאת הייתה התגובה הראשונה שלי בשרשור הזה, אז אני לא זה שחופר על הנושא הזה, ולכן גם אני לא זה שדיבר על ההתמודדות שלכן (אני חושב שגם אחרים לא אבל סבבה), אני רק עניתי לה על מה שהיא שאלה (דווקא בנים), וכנראה בסוף היא התכוונה למשהו אחר..
אותי בישיבה לימדו שהנושא של צניעות (בנים ובנות) זה דבר בסיסי שצריך לבדוק אותו כשיוצאים, ברור שאני קודם כל מחלק בין מי שעוברת על ההלכה (שאותה אני יפסול ישר) למי שלא (שאותה אני יבדוק יותר).
ואני כתבתי גם שלדעתי איך שאדם מתלבש זה מראה לאיזה ציבור הוא משייך את עצמו,
ואולי זה הכי חשוב כשאני רק מתחיל להכיר מישהו.
סליחה אם נפגעת ממה שכתבתי.
אני באמת לא שופט אף אחת, אבל עדיין מי שהולכת עם חצאית פחות ארוכה זה פחות צנועה מה לעשות, אני לא אמרתי שהיא לא צנועה וצדיקה.
אני בעיקר אומר שזה מעיד לאיזה ציבור היא משתייכת, ומה היא רוצה להראות לעולם.
אני לא יודע למה את ממשיכה להאשים אותי שאני מנהל את הדיון הזה פה, אני בסה"כ עניתי לה על השאלה.
כשכתבתי "מה היא רוצה להראות"
התכוונתי לאותו עניין של לאיזה ציבור היא שייכת ואם היא רוצה להראות שהיא מחמירה.
ואני עדיין חושב שזה פחות צנועה, וגם את מסכימה נראה לי שמי שהולכת עם ארוך היא יותר מחמירה, אז אם את רוצה תקראי לזה "לא מחמירה" במקום "פחות צנועה"
(למרות שאני עדיין לא מסכים איתך אבל סבבה)
אני כתבתי לפני, שזה שהיא הולכת עם ארוך לא אומר בהכרח שהיא צדיקה

כולם "צדיקים" לא צדיקות![]()
אם את רוצה תשובה רצינית- כולם צדיקים אז תתחתני עם כל אחד ברחוב...
)כתבת את זה ברצינות?
כולם באותה דרגה?
אני לא אמרתי על אף אחת שהיא לא צדיקה, רק פחות מחמירה.
די חפרנו כבר..
ואל תקראי לי נשמה..
אני לא חושב שמי שהולכת עם ארוך היא חסידה, כי יש דעות (אולי הרוב-לא יודע, את כתבת שהמ"ב זה דעת יחיד) שזה חובה, אז כן- מי שהולכת עם
פחות ארוך היא הולכת פחות צנועה- לא סותר את זה שלפי דעתה זה מותר.
אמרתי שהיא הולכת פחות צנועה,
תשאלי כל בן אדם מה יותר צנועה והוא יגיד לך שארוך (וגם את מסכימה)
אז יוצא מפה שמי שלא הולכת עם ארוך היא פחות צנועה ממי שכן.
אני לא רואה את זה ככה
מבחינתי זה כמו להגיד שמי שבלי זקן הוא פחות דוס (בבקשה אל תחפרו על זה).
אבל אם את בתור בת אומרת שזה פוגע אז את צודקת
אני חוזר בי.
אהבה בתענוגים

ברגוע
חחחח (אני לא הבנתי אבל עדיין)
אם את באמת רוצה את יכולה לבקש מהמנהלים לערוך, אבל לא באמת דחוף..

עכשיו אני מגלה שלא...
יטבתההפותחת שאלה את הבנים תשובה של כן\לא, הבנים ענו בצורה פשוטה
ואז הבנות התחילו לשאול אותם שאלות ולהתווכח!
אם כבר אז אפשר להאשים את הבנות למה שקרה מהשרשור הזה.
געוואלד
כמעין הנובע
למה לא?
אם עובר את הברך בישיבה, זה מצויין וכך צריך להיות.
לא פלא שאתם רווקים |סליחה|
מי פותח שירשור מקביל על לבישת ציצית? עם דגש על פתיל תכלת וציצית מצמר או בד
למה לא להיפגש/לחתוך על משהו כזה זה דבר שנשמע לחלק מהכותבים/ות לא הגיוני. וכי זה פחות הגיוני מ: הפרשי גובה/מראה חיצוני/סגנון דיבור/מופנמות וכו' וכו', שאלו דברים שנשמעים מובנים... ומי שלא רוצה להיפגש עם מישהי כזו זה לאו דווקא בגלל זלזול בבת אלא פשוט מכיון שסיכויי ההתאמה בין מישהו שזה מפריע לו מישהי שהולכת ככה (ולא משנה אם זה מסיבה אמיתית ונכונה או לא והאם כדאי לו לעבוד על עצמו כדי לשנות את זה) ובין מישהי שהולכת ככה, הם קטנים...
דרך אגב, חשבתי שיוכל לעזור לצטט פה משיחות הרצי"ה פרשת קדושים (לא באתי להוכיח מפה משהו ספציפי אך הוא נוגע פה בכמה נקודות שעלו בדיון):
"הנה יש בענין זה היתר ידוע של ה"חפץ חיים" בנוגע ל"קניא" - שמותר לאשה לגלות את רגלה מתחת לברך. אמנם אם היה מוותר על קולא זו, היה טוב יותר... בשתי דוגמאות אלה - גילוי החלק שלמטה מן הברך ולשון הרע על אפיקורוס - הייינו מוותרים על הדקדקנות ההלכתית של ה"חפץ חיים". אחרי שפסק היתר ה"קניא" פסק כן, אבל היינו מוחלים על ההיתר בנקודה זו. שהרי קיים באדם יצרא דעריות המכונה בשפה מודרנית נטיה סקסואלית, יש חשק שבשר גוף האשה יהיה יותר ויותר גלוי, וככל שהוא מגולה יותר, כן נחשב הדבר ל"מציאה" יותר - אז אם אפשר להאחז ב"חפץ חיים" כדי לגלות את החלק שלמטה מן הברך, הרי זה מצויין! יש אנשים שבודקים "שיעורים" כמה מותר לגלות. כל זה מבטא חולשה של מיעוט ישראליות. כמו כן, יש מצבים שבהם מתגלה חולשה בצניעות אצל גברים, אפילו תלמידי-חכמים. לפעמים הולכים ברחוב רב ורבנית יחד, ואמנם חצי המשפחה לבוש כראוי. פשוט הדבר שהרבנית לבושה בצניעות, בהתאם להלכות צניעות - אבל לא כן הגבר, התלמיד-חכם. זו חולשה; האם הכרחי שיהיה כן? גם לגבר מתאים להיות מכוסה, והצניעות שייכת למהות טבע היהדות, להיפך מן הגויות".

ופשוט כואב לקרוא חלק מהתגובות כאן!
מי שמכם (מופנה לחלק מהבנים פה שמתחילים לשטוח הלכות על הלכות בנושא צניעות) ומאיפה החוצפה להיכנס ולחטט לנו בתחום כ"כ אישי ופרטי וכן חלק מעבודת ה' האישית ש-ל-נ-ו הבנות..
לדון על ס"מ מעל או מתחת לברך, או על גרביים שנחשבות צנועות וכמה עבות הן בשביל שיהיו ע"פ ההלכה - זה בדיוק חוסר הצניעות שאתם מדברים עליו.
"בחורה שמתלבשת ככה עושה את המינימום הנדרש ע"פ ההלכה"?... נגיד וזה בעיני אנשים מסוימים נחשב כמינימום, זה עדיין *ע"פ ההלכה*. ואולי יש בה צדדים אחרים שיותר חזקים? אולי המידות שלה טובות לא פחות מאשר מישהי שתעשה את המקסימום הנדרש ע"פ ההלכה? מה זאת ההכללה הזאת?
"לקב"ה צריך לתת הכי הרבה שאפשר"?..ומי אמר לך שהבנות האלו לא נותנות ומקריבות ומחזקות את עצמן יום יום (גם בשאר הלכות שחשובות לא פחות) ומנסות לתת מעצמן הכי הרבה שאפשר? זה לא מה שכולנו מנסים לעשות כל הזמן בעבודת ה' שלנו?
" לא אסתדר עם 'דבר כזה'"?.. כי זה מעיד על כלל האופי של הבן אדם, על המידות שלו וכו..כמובן.
"מחפש מישהי שתפרגן להלכה"?.. ומי אמר שהיא לא? כמו שאנחנו לא נבין את הניסיונות שלכם ככה אתם לא תבינו את שלנו, גם אנחנו רוצות מישהו שיפרגן להלכה ולא ייכשל ויפול בניסיונות אבל כולנו בני אדם בסופו של דבר וכל אחד והתמודדויות שלו.
זה רק חלק מהציטוטים שפשוט קוממו אותי, הקלות הזאת שבה אתם זורקים מילים ושופטים.
תחשבו שאנחנו נפתח דיון על ההלכות והאיסורים שלכם ונתחיל לדקדק ולהגיד מה אתם צריכים ומה לא...
מעניין שכשנפתחים פה שרשורים על נפילות של בחורים ישר סוגרים כי זה לא ראוי, והבחורים בעצמם לא רוצים להתעסק בזה כאן כי בעצם זה נושא מאוד רגיש ואישי ומה לנו הבנות לדון עליו אתכם?
כמו שאנחנו לא שופטות אתכם ככה אל תשפטו אותנו. מי שלא רוצה לצאת עם בחורה שהולכת ככה - שלא יצא זה בסדר גמור רק אל תתחילו להטיף.
לא יזיק שכל אחד יסתכל על עצמו וינסה לראות איפה הוא יכול להתחזק בהלכה ולקרב את עמ"י בדרך קצת יותר נעימה ומקבלת.
לא התכוונתי לפגוע באף אחד או להיות תקיפה אבל השרשור הזה מאוד לא מועיל ואפילו מזיק..
)אלא לאווירה הכללית שהתעוררה פה..
אתה לא שופט מישהי אבל כמו שפותחת השרשור אמרה היא לא רצתה להיכנס לכל מיני דיונים בנושא.
(התקבל
)
ופשוט כואב לקרוא חלק מהתגובות כאן!
מי שמכם (מופנה לחלק מהבנים פה שמתחילים לשטוח הלכות על הלכות בנושא צניעות) ומאיפה החוצפה להיכנס ולחטט לנו בתחום כ"כ אישי ופרטי וכן חלק מעבודת ה' האישית ש-ל-נ-ו הבנות..
לדון על ס"מ מעל או מתחת לברך, או על גרביים שנחשבות צנועות וכמה עבות הן בשביל שיהיו ע"פ ההלכה - זה בדיוק חוסר הצניעות שאתם מדברים עליו.
"בחורה שמתלבשת ככה עושה את המינימום הנדרש ע"פ ההלכה"?... נגיד וזה בעיני אנשים מסוימים נחשב כמינימום, זה עדיין *ע"פ ההלכה*. ואולי יש בה צדדים אחרים שיותר חזקים? אולי המידות שלה טובות לא פחות מאשר מישהי שתעשה את המקסימום הנדרש ע"פ ההלכה? מה זאת ההכללה הזאת?
"לקב"ה צריך לתת הכי הרבה שאפשר"?..ומי אמר לך שהבנות האלו לא נותנות ומקריבות ומחזקות את עצמן יום יום (גם בשאר הלכות שחשובות לא פחות) ומנסות לתת מעצמן הכי הרבה שאפשר? זה לא מה שכולנו מנסים לעשות כל הזמן בעבודת ה' שלנו?
" לא אסתדר עם 'דבר כזה'"?.. כי זה מעיד על כלל האופי של הבן אדם, על המידות שלו וכו..כמובן.
"מחפש מישהי שתפרגן להלכה"?.. ומי אמר שהיא לא? כמו שאנחנו לא נבין את הניסיונות שלכם ככה אתם לא תבינו את שלנו, גם אנחנו רוצות מישהו שיפרגן להלכה ולא ייכשל ויפול בניסיונות אבל כולנו בני אדם בסופו של דבר וכל אחד והתמודדויות שלו.
זה רק חלק מהציטוטים שפשוט קוממו אותי, הקלות הזאת שבה אתם זורקים מילים ושופטים.
תחשבו שאנחנו נפתח דיון על ההלכות והאיסורים שלכם ונתחיל לדקדק ולהגיד מה אתם צריכים ומה לא...
מעניין שכשנפתחים פה שרשורים על נפילות של בחורים ישר סוגרים כי זה לא ראוי, והבחורים בעצמם לא רוצים להתעסק בזה כאן כי בעצם זה נושא מאוד רגיש ואישי ומה לנו הבנות לדון עליו אתכם?
כמו שאנחנו לא שופטות אתכם ככה אל תשפטו אותנו. מי שלא רוצה לצאת עם בחורה שהולכת ככה - שלא יצא זה בסדר גמור רק אל תתחילו להטיף.
לא יזיק שכל אחד יסתכל על עצמו וינסה לראות איפה הוא יכול להתחזק בהלכה ולקרב את עמ"י בדרך קצת יותר נעימה ומקבלת.
לא התכוונתי לפגוע באף אחד או להיות תקיפה אבל השרשור הזה מאוד לא מועיל ואפילו מזיק..

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?