אז אני באולפנא עם פנימיה ויצא לי בזמן האחרון להחשף לזה שיש מישי בשכבה שלי (שהיינו גם ביחד בחדר..)-שקרנית!! כן כן, אני לא טועה, ביררתי וחשפתי דבר אחר דבר וכמעט כל מילה שהיא מוציאה מפיה-שקר גמור ומוחלט!!
בתור אחת שממש קשה לי עם אנשים שקרנים אני לא יודעת מה לעשות במיוחד שבקשר אחד שלה בזמן האחרון היא הוציאה אותי ממש בנאדם לא טוב בעיני כמה חברות..
אז מצד אחד יש את השיטה הטובה והרגילה של דיבור ישיר אבל זה לא רלוונטי בגלל חוסר בזמן ובכח(שביעיסטיות..אין את הזמן לחשוב על הדברים שאני הולכת להגיד ולתכנן..ואת כוחות הנפש שמושקעים בעיקר בלימודים..).ובנוסף יש את העניין שיכול להיות שהיא תפרסם את זה לחברות הקרובות או לכל השכבה=מה שיהרוס לי וישים עלי סטיגמה, אבל היא תפרסם את זה שזה יצא לטובתה שהיא הצודקת ותוציא את עצמה בסדר בכל העניין הזה(בתור שקרנית תגיד מה שבאלה)ואז אני יוצאת מגעילה...ועוד דבר, היא יכולה להכחיש הכל-כל שקר שאני מוכיחה לה שהוא שקר(זתומרת אומרת משו שהיא אמרה ומוכיחה לה שעשתה את ההיפך בדיוק)-היא יכולה בשקריה להפריך אותם בכל מיני שקרים אחרים=להגיד ש"לא אמרה את זה בכלל" או "זה לא היה" ואז השיחה תסתיים בזה שאני ממציאה דברים ולא יהיה לי מה להגיד אחרי שהיא אומרת ששום דבר לא היה או שלא אמרה דברים.. קיצר חח חפרתי אבל השיטה של דיבור יורדת מהפרק..!
מצד שני, אני לא יכולה להשאיר את המצב ככה כי זה גורם לי לעצבים(לא סובלת אנשים שקרנים) ולחוסר ריכוז שמוביל לקושי בלמידה ובמיוחד בלמידה למבחנים..
תודה אם קראתם/ן עד כאן ואני אשמח לרעיונות/עצות..
עותק-נוער וגיל ההתבגרות