יש לי רעיוןחלילית אלט

שכל אחד יכתוב רשימה של ספרים שיש לו/ שהוא קרא, ויכתוב חוות דעת, בעד או נגד. שאני אתחיל?

(אני לא מתייחסת לרמת נקיות של ספרים)

-המדריך לימים הקרובים ומצרפי המקרים של יואב בלום - שני ספרים מעולים, מעין רומן מתח כזה. בהחלט ספרים טובים.

-אשמת הכוכבים של ג'ון גרין - ספר טוב+, לא הבנתי למה כולם התלהבו ממנו כל כך. הוא טוב, אבל לא התרגשתי ממנו נורא. 

-בובות סיניות של ליסה סי - אמרו לי שהסופרת טובה, כנראה נתקלתי בספר פחות טוב שלה. העעלילה סבבה לגמרי אבל הוא גס ולא כיף לקרוא. 

-רשימת המשאלות ואבני הסליחה של לורי נלסון ספילמן - ספרים מעולים. מאלה שאני יכולה לקרוא שוב אחרי כמה זמן. 

-טירת הזכוכית של ג'אנט וולס - אחד הספרים שאני הכי אוהבת. קראתי אותו ברצף פעמיים, ואחרי כמה זמן עוד פעמיים ברצף. ספר מדהים. מה שאהבתי בו זה שהסופרת לא פוחדת לכתוב את המציאות הכי איומה שילד מסוגל לגדול לתוכה, ואיך הילד יכול לצמוח ממנה בכוחות עצמו. קצת גס אבל מומלץ בהחלט.

-המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה של מארק האדון - ספר גאוני. ממש ממש מומלץ.

-הזקן בן המאה שיצא מהחלון ונעלם ל יונס יונסון - הממ.. קראתי פעם אחת ונהניתי אבל לא משך אותי לקרוא שוב. הוא יפה אבל לא ממש יפה. קצת משעמם לפעמים, נמרח כזה. אבל מצחיק.

-הכלב היהודי של אשר קרביץ - ספר משעשע ביותר, מלא הומור יהוד, קצת גס. 

-צופן דה וינצ'י והסמל האבוד של דן בראון - ספרים ממש טובים. לא כולם יסכימו איתי. בגדול הספרים של דן בראון די דומים אחד לשני, ככה שמספיק לקרוא ספר אחד כדי להבין את הכיוון שלו. הםהמותחנים היחידים שקראתי בחיי ונהניתי מהם, אולי כי לא יכולתי להפסיק לקרוא כי כאמור זה מותחן. 

-אני באה משם של אמה רייס - ספר מעולה, קצת מדכא. הוא מתאר מציאות חיים עלובה של ילדה. הספר כתוב בשפה רדודה קצת, לא כי זה ספר רדוד אלא כי הוא נכתב בידי הילדה בעצמה. זה סיפור אמיתי.

-פרנסוס על גלגלים של כריסטופר מורלי - אחד הספרים שאני הכי אוהבת. הוא מצחיק, כיף לקרוא, ואפשר לומר שזה סיפור האהבה הכי טוב שקראתי אי פעם. והוא נקי לגמרי. 

-הנער האבוד של תומס וולף - זה הספר שאני הכי אוהבת. הוא נובלה המחולקת לארבעה חלקים. סיפור עצוב על ילד מדהים שמת בגיל צעיר. שווה קריאה מעמיקה.

-צוואתו של מוקיון - ספר נחמד, קצת מדכא, קראתי אותו רק פעמיים די מזמן ואהבתי. לא נראה לי כל אחד יאהב.

-שומרת אחותי של ג'ודי פיקו - בטח שמעתם עליו כבר. ספר ממש טוב, אני יכולה לקרוא אותו שוב ושוב ושוב, בעצם אני כבר יודעת אותו כמעט בע"פ. יש שם משפטים הראויים לציטוט, בהחלט.

-הארי פוטר! לא צריך לכתוב.

-פופולרית של מאיה ון ווגנן - ספר זוועתי, אל תתקרבו

-סיפור משפחתי של אפרים קישון - ספר ממש טוב מצחיק, אבל אני קוראת אותו רק כשממש אין לי משהו אחר לקרוא. לא סיימתי אותו עדיין. זה הומור שמתאים לאנשים שעכשיו בגיל 40 בערך (אלה שבזמנו נהנו מהגששים). אמא שלי מאוד נהנית ממנו. 

-שום גמדים לא יבואו של שרה שילה - ספר ממש טוב. לא כולו טוב, אבל יש בו חלק מעולה.

-גארו של לאוני סוואן - מותחן כבשים ועזים, קצת משעמם. אהבתי רק את ההתחלה ואת הסוף.. הוא מצחיק, כי כבשים מספרים אותו

-רודף העפיפונים של חאלד חוסייני - זה ספר מדהים, מדהי, מדהים. אני אוהבת אותו ממש. הוא קשה וכואב, אבל יפהפה. מומלץ בחום, למרות שסופר ערבי כתב אותו.

-הדרך לגן עדן של פאולינה סיימונס - סוג ספר שגורם לך לרצות לצאת להרפתקה, כי הוא מספר על שתי חברות שיצאו עם המכונית שלהן לטיול אבל הוא ממש ממש גס. לא אוהבת אותו.

-המתיקות שבשכחה של קריסטין הרמל - ספר טוב פחות או יותר. לא מדהים. נחמד.

-קשר עין של קאמי מקנאוורן - אחד הספרים הכי טובים שקראתי. מומלץ.

-שירה גאולה ומקימי של נועה ירון דיין - ספרים מעולים. כתובים בשפה מדהימה. יש שיחלקו עלי.

-האלכימאי והזאהיר של פאולו קואלו - האלכימאי ספר ממש טוב, כל כולו כמעט ראוי לציטוט. הזאהיר הוא מעין ספר המשך, והוא מספר על הסופר אז אני פחות אוהבת אותו. אבל גם הוא גאוני.

-מישהו לרוץ איתו של דוד כ=גרוסמן - במילה אחת: וואו.

-כמה טוב להיות פרח קיר של סטפן צ'בוסקי - ספר מושלם. מושלם.

-ילדיהם של שומרי הפילים של פטר הוג - ספר ממש טוב. פילוסופי כזה, אז למי שאוהבת להתפלסף. אחד הספרים שאני רוצה לקנות אבל לא מוצאת שום חנות

-פסיעות בחול ועוד ספרים של אורנה בורדמן - אני לא ממש אוהבת. שפה קצת רדודה לדעתי. סיפורים חביבים.

יש עוד אבל אני לא זוכרת עכשיו...

זה רעיון!!! הבאתי רק את רשימת הטובים בעיינישדות של אירוסים

הספרים הטובים שקראתי ושהייתי ממליצה לקרוא:

1. סיפורי אהבה וחושך/עמוס עוז ובכלל רוב הספרים שלו. 

2. החברה הגאונה ו- שם הסיפור שם משפחה חדש/ אלנה פרנטה- סדרת ספרים של רומנים נפוליטאניים-גאוני, מחכה בקוצר רוח לספר השלישי בסדרה. 

3. אלה תולדות- אלזה מורנטה, פרוזה בזמן מלחה"ש באיטליה,משלב סקירה היסטורית 

4. האי של ארתורו- אלזה מורנטה

5. ספר האי נחת/ פרננדו פסואה- הגיגים, מחשבות, מכתבים-לא סיפורים

6. עד הנה/ ש"י עגנון-סיפורים, למי שאוהב את הסגנון העגנוני, 

7. עור היחמור/אנורה דה בלזק- מטורף וגאוני.

8. עלובי החיים/ ויקטור הוגו- קלאסיקה. 

10. לרפא עולם שבור/ הרב יונתן זקס

11. קדמת עדן/ ג'ון סטיינבק. קצת קשה אבל שווה

12. למי צלצלו הפעמונים/המינגווי

13. סונטת פוליצר/טולסטוי ובכלל, כל הספרים שלו, לרבות מלחמה ושלום (טוב,נכון, יש שם חלקים שדילגתי, כל התיאורים עם הנשפים והשמלות ברוסיה..וגם חלק קרבות)

14. 100 שנים של בדידות/מרקס גרסיה- רק ההתחלה משעממת. 

15- האחים קראמזוב- דוסטויבסקי- ארוך ושווה. 

אוף יש עוד הרבה!!!חושב טוב, בפעם אחרת..

אשמח לעזור למי מכם שירצה יותר פרטים בנוגע לאחד הספרים הנ"ל

איזו רשימת קריאה!איש ונבו לו
לא את כולם קראתי, אבל אלו שכן - מעולים באמת.
ובכל זאת הייתי מוסיף עוד כמה...
בטח שיש עוד מה להוסיף!! אתה מוזמן להוסיף לרשימהשדות של אירוסים

אשמח לקבל המלצות

אלוקים-מי מקשיב לי-פרטים נוספיםmaytal

יש לי ספריה ברוח יהודית חייבת ספרים נקיים לגמרי

איזה סגנון?שדות של אירוסים
תודה!סיהרא

זה רעיון מצוין כשיהיה לי זמן אני אוסיף גם

אז בהמשך לרשימת ה- Back Shelf המעולה של שדות של אירוסיםאיש ונבו לו
- התפסן בשדה השיפון, יום נפלא לדגי הבננה- שני ספרים, אחד רומן והשני סיפורים קצרים של סאלינג'ר. מעולים

- על העיוורון של סאראמאגו, מעורר מחשבה (כמו כל הספרים שלו)- בכתיבה שלו מרגישים הרבה מרירות כלפי אלוקים או לחילופין כלפי דטרמניזם העולם

- הקלות הבלתי נסבלת של הקיום- מילן קונדרה- מעולה.

- בהמשך לדוסטייבסקי וטולסטוי (כדאי לקרוא גם את 'מותו של איוון איליץ') חובה גם את גוגול. הסיפורים הקצרים שלו מצחיקים ועצובים במידה כמעט שווה.

- מרד הנפילים של איין ראנד, ספר גדול, כבד. הסופרת לא מתביישת לחוות את דעתה על הסוציאליזם (ורעותיו החולות). וכל זה בעלילה מרתקת (וכן, מותר לדלג על חלק מהנאום של ג'ון גאלט)

-זן ואומנות אחזקת האופנוע- מוזר, לוקח זמן להבין מה קורא ולהתחבר לעלילה, אבל ספר מתוחכם ששוה את החשיבה שהוא מצריך.

- סטיינבק- אכן קדמת עדן מעולה אבל העדפתי טת ענבי זעם.

- הקפות ביער- כתבה דלין מתיה. מסוג הסופרים שכותבים ספר אחד מדהים. אז זה.

וכמובן שיש עוד. אבל מחר צריך לקום מוקדם 🙂
#3 שלך כנראה לא נקי, וזאת הגדרה עדינה..ירושלמית טרייה

קראתי ספר אחר יפה של מילן קונדרה וראיתי את הסרט "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום" בעוונותי. סרט נפלא עם דניאל דיי לואיס וזולייט בינוש. אבל נקי הוא לא ואני מניחה שגם הספר לא.

לא, לא הכי נקיאיש ונבו לו
מצד שני, ואני מניח שיצלבו אותי בפורומים פה.
זה העולם, וצריך לדעת איך לעסוק בנושאים כאלו, כמובן בצניעות אך גם בלי לעצום עיניים בפני העולם האמיתי.
זאת הבעיה.. שאנחנו חושבים שזה הוא העולם האמיתינפשי שמתני
זאת בדיוק האשליה של תרבות המערב..המציאות הזו לא מתוקנת! וגם אם היא נמצאת זה לא אומר שאנחנו צריכים לקבל אותו ועוד לתת לה לגיטימציה!
"העולם האמיתי"- הוא אהבה טהורה ואמיתית בין איש לאשתו, וכל האהבה שמוכרים לנו בסרטים היא סתם פיקציה ולא אמיתית, אלא אהבת העצמי שלי ולא האחר.
מצטער על הצליבה, אבל חייבים להלחם בתרבות הזאת, היא הרסנית!
מצטרפת לזעקה...לפניו ברננה
תודה שכתבת את מה שליבי צעק..
רציתי באמת להזכיר אתסיהרא

התפסן בשדה השיפון - ספר ממש טוב. (לטובת מי שמקפיד- לא ממש נקי)

אפשר בבקשה מעט יותר פירוט על השניים האחרונים שהזכרת?

ענבי זעם והקפות ביער?איש ונבו לו
שני ספרים מקוריים, כל אחד לעצמו.

ענבי זעם מתאר את תקופת השפל הכלכלי בארה"ב. הוא מספר את סיפורה של משפחה חקלאית שלא מצליחה להתמודד עם המצב ומתחילה לנדוד כגי להתפרנס ממשהו.
בכמה מילים: עצוב, אנושי, מסופר היטב (הספר איטי, לא לחובבי מתח), ממש מכניס אותך לעולם הזה. (אודה שלא חשבתי שיהיה כ"כ מעניין, הופתעתי לטובה).

הקפות ביער- עלילה מקורית מאוד שעיקרה בקשר בין שאול ברנארד, בחור יליד כפר בג'ונגל, בן למשפחת חוטבי עצים. לבין הפיל הגדול ביותר והזקן ביותר ביער.
סיפור מאוד טוב, מקורי, במקומות ובזמן שבאמת אף אחד לא מכיר.
שניהם שווים קריאה לדעתי...
ענבי זעם- נקי ברובות המוחלט. הקפות ביער נקי לגמרי
לאסיהרא

משום מה ראיתי קודם רק חלק ממה שכתבת , מוזר...

את שני אלו דווקא קראתי. (גם אני מעדיפה את ענבי זעם על קדמת עדן)

רציתי פירוט על "על העיוורון" ו"הקלות הבלתי נסבלת של הקיום"

תודה

עלהעיוורון והקלות הבלתי נסבלת של הקיוםאיש ונבו לו
באופן כללי ספרי סאראמגו כתובים בצורה מיוחדת ועל נושאים לא רגילים. הכתיבה, כמעט ללא פסקאות, ברצף, משפטים ארוכים והשיח בין הדמויות מתואר מגוף שלישי.
על העיוורון מספר על מגפה מסתורית שתוקפת מדינה בה כולם נהיים עוורים לאט לאט. כל הדמויות מתוארות ע"פ המראה החיצוני ואין שמות כלל. כתוב היטב, שונה מאוד ומעניין. (יש עוד כמה סאראמאגו טובים- המוות לסירוגין, קין, הבשורה ע"פ ישו, על הפיקחון)

הקלות הבלתי נסבלת- אין לי איך לתאר את הספר. הוא פשוט שווה קריאה. באמת שווה.
תודה על ההמלצה. קראתי את הקלות הבלתי נסבלתשדות של אירוסים
ספר ששווה ציטוט

כמעט רציתי לסמן על הספר של הספרייה את הקטעים החזקים..

קונדרה הוא גאון.
איזה יופי שקראת!איש ונבו לו
בהחלט ספר מעולה... גאוני.
קראתי עוד שני ספרים שבסה"כ בעלי אותם רעיונות, אז ממליץ אם אין לך משהו יותר טוב על המדף.

בכל מקרה, אם אהבת את קונדרה אז ממש מומלץ לנסות את דיוויד פוסטר וואלאס. לא עלילתי, כתוב בצורה עיתונאית, אבל הכי אמיתי ולא עיתונאי שיש. באמת כדאי...
איזה ספרים יש לו, לוואלאס?שדות של אירוסים
ואלאס מנתח את ההתנהגות האנושית לפרטי פרטיםאיש ונבו לו
זה נשמע מתיש ומשעמם אבל הוא עושה את זה מעולה ובצורה כ"כ חודרת.

באופן מאוד קוצקרי. דרישת האמת על המעשים והרגשות של בני האדם. למה אנשים מתנהגים איך שמתנהגים. מאוד קשה להסביר אבל לדעתי מאוד כדאי לקרוא.

לא תרגמו הרבה מכתביו לעברית, אז אם את קוראת באנגלית, מה טוב. ואם לא- 'ילדה עם שיער מוזר' ו- 'אקפרס הדיבור הישיר'.
בהתחלה קצת מוזר, לא ספרים רגילים אבל שווה כל דקה..
תודה רבה!!, עוד אגיע לזה.שדות של אירוסים
אגב,
אפשר להציע ל"הארץ" שתכתוב המלצות על ספרים במדור ספרים ותרבות.

יש לך את זה.
א. אני לא בטוח שבאמת יש לי זהאיש ונבו לו
ב. אני קורא הארץ מדי פעם, אבל מכאן ועד לסייע לדבר עבירה הדרך רחוקה ;)

אפרופו פוסטר ואלאס- על סעיף א' שלי ואלאס היה אומר שזו הצטנעות מזויפת רק כדי לסחוט עוד תשומת לב ומחמאות. 😌
שתביני בערך מי זה ואלאס..
מי מסייע לדבר עבירה? למרות דיעותיהם הם עדיין העיתון הכי ברמהשדות של אירוסים
איך כתיבה במדור תרבות (שלרוב, נטולת דיעות פוליטיות ודתיות) מהווה סיוע לדבר עבירה?

נו באמת, ספרות זה משהו אחר.

והסברת אותו טוב.

יפה, יפ! עשית לעצמך ניתוח וואלאסאי.

לא בטוח שהם באמת הכי ברמהאיש ונבו לו
ומלבד זה לדעתי אין כזה דבר נטול דעות פוליטיות או דתיות. כל כותב בכל נושא מכניס את דעותיו (זה לא בהכרח רע אבל לדעתי זה המצב)

במידה מסוימת את צודקת, מדור התרבות שם הוא עוד סביר. מדורי הדעות הם משהו אחר, כמו הרשעים בסרטים המצוירים שאיבדו כל חשיבה הגיונית...
כן.. בדעות שם זו חשיבה מעוותת שאף פעם לא אצליח להבין אותה.שדות של אירוסים
אבל צריך להודות על האמת.
זה העיתון היחיד (במרבית המדורים שלו- למעט חדשות) ששומר על רמה גבוהה מבחינת תכנים, צורת כתיבה ויסודיות.

ולא מוכן לרדת לרמה נמוכה של שאר העיתונים לצורך רייטיג ותפוצה גבוהה.
מהבחינה הזו אני מסכים איתךאיש ונבו לו
מוספים מושקעים על נושאים שהם לא פוליטיקה, ספורט, או ראיונות עם סלבריטאים.
בהחלט מתעקשים שם על עומק ומגוון נושאים רחב.

ובגלל שלא יכולתי לותר על האתגר, הנה קישור לביקורת על ספר בה אי אפשר שלא לשמוע את דעת הכותב בין השורות
http://www.haaretz.co.il/literature/1.1800876

לא שמעתי על הסופרת המדוברת ובטח שלא על הספרשדות של אירוסים
שעומד בלב ביקורת של הכתב.
ונכון.
יש שם הטחות כנגד הקפיטליזם בה היא דוגלת, כנגד העובדה שמדובר באישה עם השקפה אימונית (אכן?)ועל החד מימדיות של הכתיבה שלה בה היא מציירת את העולם בשחור, לבן, אמיתיים , שקרנים.

אבל בעיני דעות הכותב לא זועקות כמו שתיארת(אולי פשוט שאין לי התנגדות עקרונית לסוציאליזם טהור)

אגב, זו ביקרות שמעודדת וממריצה לקרוא את הספר באופן שניתן יהיה לאחר מכן להתעמת עם טענותיו.

כך שאף את "כמעיין המתגבר" אצרף לרשימת הקריאה.
הספרים של איין ראנד טוביםאיש ונבו לו
עלילה טובה וכתיבה טובה. והעברת מסרים קפיטליסטים כלל לא מוסתרת (המציאה גישה םילוסופית שנקראת אובייקטיביזם).

בכל מקרה אם את קוראת ספרים נחמדים שאת ממליצה אשמח לשמוע.
וכבר צירפתי לרשימה שלי את אלנה פרנטה

שיהיה לילה טוב!
אחלה, אשלח לך בהמשך.שדות של אירוסים
לבנתיים:
עור היחמור של אנורה דה בלזק
מצטער שאני מציף ככה בספריםאיש ונבו לו
אל תרגישי כורח לקרוא.
אני פשוט מתלהב שעוד ישנם אנשים שקוראים כאלה ספרים...
אל דאגה, בזמני הלא פנוי-אני קוראת.שדות של אירוסים
ברור שיש עוד כאלה, אל יאוש.
גם לי לאחרונה אין דקה פנויה איש ונבו לו
מבאס שאין זמן לקרוא...
הערהאחיתופל
ענבי זעם זה גם שם של מבצע של צה"ל
פששש,שדות של אירוסים
מקווה לקרוא בקרוב את ענבי זעם ואת הקלות הבלתי נסבלת

לגבי גוגול- יש איזה ספר ספציפי שאוכל להתחיל ממנו?

רב תודות

אגב , יש גם את הגלגול וגזר דין לאוהבי קפקא למינהם..
בפעם הראשונה שקראתי הגלגול הייתי בהלםאיש ונבו לו
איך מישהו מצליח להעלות כזה רעיון זוועתי לסיפור. סיפור מאוד טוב (דומה ברעיון שלו ל- איש זקן מאוד עם כנפיים עצומות של מארקס)

לגוגול קובץ סיפורים קצרים 'סיפורים פטרבורגיים' שם יש את האף והאדרת. שני סיפורים קצרים טובים.
ועוד רומן אחד לא גמור (גוגול שרף את כל החלק השני שלו כי הוא היה שרוט כמו רוב הסופרים הטובים) שנקרא נפשות מתות (מספר על מישהו שקונה נפשות של אנשים מתים).
שניהם טובים אם כי אם את לא אוהבת ספרים בלי סוף אמיתי אז אולי כדאי לך לוותר על נפשות מתות.

אלנה פרנטה, שווה להתחיל לקרוא? הרבה זמן התלבטתי אם כדאי... איזה סוג ספר זה?
כן..הגלגול, סיפור הזוי..שדות של אירוסים
ממש ממליצה על אלנה פארנטה!!!
קראתי את ה"חברה הגאונה" ואת המשכו "הסיפור של-שם משפחה חדשה".

אלנה כותבת בבסגנון של הסופרת האיטלקייה אלזה מורנטה, אם אתה מכיר.

לדעתי זה מסוג הספרים שמשאירים השראה למשך תקופת מה לאחר קריאתם ועד בכלל.

אלנה פרנטה, או בשמה האמיתי שנחשף ממש לאחרונה-אניטה ראג'ה היא סופרת עם כתיבה מדויקת, היא אוטנטית ,היא אמיתית, היא מצליחה לרגש, מצליחה להקסים , מצליחה לעניין גם את האדישים,הכתיבה שלה כנה.

קשה להבדיל בספר בין טובים לרעים  באופן החלטי. רובם שם מורכבים.
גם המרירים, החכמים, היפים, השטניים והעשירים.

בעיני ספרים גאוניים.

נשמע טוב, אנסה כשיהיה זמן🙂איש ונבו לו
הגלגול גרם לי לרצות להקיא ולהיות בדיכאון כמה ימים. לא מומלץ.ירושלמית טרייה

פילוסופיה ורעיונות נשגבים זה נחמד, אבל לא במחיר הזה.

זו דעתך, ולכן ציינתי "לאוהבי קפקא למינהם"שדות של אירוסים
אני בכלל לא בטוח שאפשר לאהוב את קפקאאיש ונבו לו
אפשר להעריך, להיות מודהם ומושפע.
להסכים.
אבל לאהוב??
הוא מתאר מציאות רעה בצורה כ"כ חסרת נשמה
יש שם הרבה נשמה..שדות של אירוסים
אבל נשמה עצובה, מהורהרת , מדוכדכת

נכון-לא כמו הנשמה של טולסטוי..

אני בכל אופן אוהבת וכמובן מעריכה ומודהמת.
קפקא נורא ואיום. כותב מדהים אבל זוועתיפעמיים חי
כנל גם אלן פו.
שירה גאולה!!!!!נוצת זהב

אחד הספרים המושלמים!!! מכירה אותו כבר בע"פ.. גם את מקימי...כרגע אני קוראת את "קרובה רחוקה" של אסתר טוקר. ממש ספר טוב..

על "שירה גאולה"פעמיים חי
לטעמי. ותסלחו לי על הביקורת.
זה ספר דביק, צפוי, מטיף ובהרבה פחות טוב ממקימי
לדעתי נעה ירון היא לא סופרת גדולה. אבל במקימי
היא נגעה בנק' אוטנתיות ואישיות כ"כ. שזה עשה את הספר למה שהוא.
ספר קריאהראשונים

מ א א תיים סיפורים ירושלמיים - יהודה עצביון . נוסטלגיה אמיתית

אתמול סיימתי את איש ושמו אובה.הריון וזה
מקסים מקסים!ו95٪ נקי,ומה שלא זה ממש ממש בקטנה.
אני ממש אהבתי.
ללכת בדרכךטיפה של אור
ספר מדהים שמראה נקודום מבט שונות על אנשים ..
טוב, אני אהיה נציגת החרדים שמעדיפים להשאיר את נשמתם נקיהמילים טובות

הספרים של חיה הרצברג - צומת הדרורים, הפרש ובהומור יותר - אמא למה..

הספרים של מיה קינן - איסטרק, מהללאל ויוזבד

הספרים של חוה רוזנברג המכונה לפעמים נעמה

עד כאן לעכשיו...

מצטרפת אלייך- הספרים של בורדמן מקסימיםארלט

גם למבוגרים לטעמי ולא רק לנוער. ובואי הרוח וכל ספרי הרב סבתו פיוטיים ומעניינים.

אז ככהסיהרא

אמא למה- זה מקסים

הספרים של חוה רוזנברג גרועים למדי בעיני

אבל יש סופרות מדהימות שחייבים לקרא:

יעל רועי

דבורי רנד

תמר מור

ממשיכה את הקטע החרדי…גאולת ישראל
רחל שור סופרת מדהימה…. ספריה מומלצים מאד.
כן..היא נפטרה לא מזמן ל"ענוצת זהב

מי? רחל שור?!חבוי

כן ככה שמעתי..וראיתי על זה כתבה באינטרנטנוצת זהב

יש 2 רחל שור, אחת דתיה ואחת לא. החילוניה נפטרה.מיתרי זהב

אגב, אני לא בטוחה שזה באמת השם שלה. רוב הסופרות החרדיות כותבות בשם עט

מה נעמה זו חווה רוזנברג??תפוחית
טוב, מכיוון שכולם היו מנומסים עד עכשיו - מילים טובות??ירושלמית טרייה

אני מסכימה שיש ספרים שמשאירים את הנשמה יותר נקיה.

וזאת לא ב 100% חלוקה לספרים חרדים או לא (למשל ספריה של מנוחה בקרמן לא מורשים להיכנס לכמה ספריות כי הם לא משאירים את הנשמה נקייה, חוץ מזה שהם סתם לא משהו). אבל בגדול את צודקת.

אבל נראה לי שהניסוח שלך קצת פוגע.

כל מי שהעדפות הקריאה שלו שונות משלך מלכלך את נשמתו? את הכי צדיקה וכולם פושעים?

כמובן הקצנתי קצת, אבל מי שמכונה "מילים טובות" כדאי שאכן תכתוב רק מילים טובות על יהודים..

זהו, עד כאן העלבונות.

לעניין הספרות החרדית, כתבתי כמה ספרים שאני אוהבת בשרשור אחר.

אבל בגדול אני חושבת שהספרות החרדית גרועה בסגנון ובתוכן. כמובן אני חוזרת על כך שיש יוצאים מן הכלל.

מי שלא מרגיש בזה פשוט לא טעם ספרות טובה יותר או שהוא לא רגיש בכלל.

זה בלי קשר לעניין המוסריות או הנקיות של הספרים.

(יש בזה גם הגיון:

הספרים שנחשבים קלאסיקות הם מעטים מתוך מיליוני ספרים שעברו את מבחן הזמן והביקורות וזכו לתרגום. ברור שמתוך ספרות בכמות מועטה מאד יהיו רק מעט ספרים טובים. סתם עניין של פרופורציות. וגם ציבור שמוגבל במה שהוא יכול לקרוא ולכן אינו יכול להיות בררן).

כתבת יפהאיש ונבו לו
הנחתי שמהרגע שאכתוב כאן ספרים כאלו יתנפלו עלי.
אני לא חש צורך להגיב מכיוון שויכוח כזה פשוט לא יוביל לשום מקום אבל מה שכתבת בהחלט מיישר את ההדורים.

ומלבד זאת, הופתעתי לטובה למצוא בפורום כזה אנשים שקוראים טולסטוי, דוסטוייבסקי, קפקא וקונדרה.

כנראה שעוד לא אבדה תקוותנו...
לא מבינה אותך!מילים טובות

את בעצמך אומרת שבגדול אני צודקת והספרים ה"טובים" הם לא נקיים.

אז מה אמרתי? שאני צדיקה?  לא! שאני מעדיפה להשאיר את נשמתי נקייה במחיר של ויתור על הספרים ה"טובים".   ומיה קינן לדעתי עומדת בכל תחרות עם סופרים נאורים שאת מעדיפה לקרוא ובעומק עוקפת אותם בהרבה מאוד!  למה הם מגיעים לגסות? כיוון שחסר להם עומק!!

ההערה שלי היא לא מגזרית, אלא בחירית. כל אחד יכול לבחור ספרים מסוג מסויים.

אגב, שימי לב שכל מה שקשור לגסות, למעשה הוא המכנה המשותף הכי נמוך בין כל יצירי הבריאה, להבדיל ממה שמבדיל בין יציר אנוש לבהמה ועוד יותר מזה את היהודי מהגוי.

מה הבעיה עם ספרי מנוחה בקרמן? לא מצאתי שום דבר בעייתי!שוקולד לבן

קראתי רק שני ספריםירושלמית טרייה

וההתרשמות שלי היתה שהם מלאים בדברים מונפצים, אבא בכלא, חוץ לארץ ועוד כל מיני מסתורין.

ילד חרדי מצוי לא נחשף ב"ה לדברים כאלה, ולכן חבל לחשוף אותו רק בגלל שלא היה לה משהו נורמלי יותר לכתוב עליו.

את זה שלא מכניסים את הספרים שלה לכל מיני ספריות אמרה לי דודה שלי שניהלה ספריה גמח.

והובן לי גם למה.

זה נראה לי קצת היסחפותשוקולד לבן

להגיד שהספרים שלה לא משאירים את הנשמה נקיה..

אולי יש דברים פחות מתאימים בדיוק בספרים שקראת, אבל לא צריך להגזים ולהשוות אותם לספרים שמדברים על תועבות ועברות, אין שם דברים בעייתיים ממש

(דווקא לא מעט ספרי מתח חרדיים מכניסים תחומים כאלו ודומים, לא נכון שילדים לא נתקלים בהם)

וברוב הספריות החרדיות כן מכניסים אותם, גם אם דודה שלך נתקלה דוקא באלו שלא

דודה שלי מכירה המון ספרים, ניהלה ספריה, אני סומכת עליהירושלמית טרייה

תראי, היא חסידת גור, וייתכן שהם מקפידים ברמה שונה מאחרים.

וזה שהרבה ספרים חרדיים מכניסים דברים כאלה, זאת בדיוק הטענה שלי לעיל.

זאת רמה נמוכה של כתיבה, שצריך עלילות עוצרות נשימה שאינן מהעולם המצוי של הילד.

כתיבה ברמה יכולה להיות מרתקת ומקסימה גם בלי עלילות שכאלה.

הזאנר של ספרות מתח ברובו נחשב "נחות" יותר גם בעולם הלא דתי.

כמובן שאני לא משווה בכלל בכלל לספרים חילוניים!! אבל רק אומרת שגם בתוך זאנר הספרות החרדית יש יותר ברמה, ופחות. ויותר דוסי ופחות.

זה דיון עם המון רגשות מכל צד אז אני מעדיפה לא להיכנס אליו.

אני חושבת שהם מקפידים יותר באמתשוקולד לבן

אין בו בעיות אמיתיות, וחלק מהספרים שלה טובים ממש (כנראה לא מה שקראת)

אני אישית מסכימה איתך, ולא סובלת מתח, אבל מה לעשות שיש ילדים (הרוב) שרק קוראים ספרי מתח?

אם לא יהיו ספרי מתח הם פשוט לא יקראו ספרים, וזה חלק גדול מכלל הילדים, במיוחד בנים

ככל שמתבגרים מבינים יותר את המעלה של ספרים מרתקים ומקסימים שהם לא ספרי מתח

(ויש בשנים האחרונות יותר ויותר ספרים חרדים כאלו)

אבל בשלב הילדות סופרים כותבים את מה שהצרכנים שלהם קונים (כמו בכל תחום בעצם), וזה ספרי מתח ובספרות הלא דתית גם פנטזיה. ובשלב מסויים הרעיונות מהעולם המצוי סביב הילד כבר מוצו

מסכימה גם על זה..רק אמונה

יש לחיה גם אתרק אמונה

הנערים מביתן 3 

ספר חובה

הספרות החרדית הטובה ברובה עוסקת בשואה ירושלמית טרייה
לא מעודכן לדעתירק אמונה

זה לא ספר על השואה, אלא על החלמה מטראומה נפשיתקייט מידלטון

ונכתב הרבה לפני שהיתה מודעות לנושא בציבור החרדי

אה חשבת שזה על השואה?רק אמונה

לא זה ספר סיפורים שנוגע גם בנושאים

פסיכולגיים.

כן, סתם לפי השם, אבל בכל מקרה הספרות החרדית מלאה שואהירושלמית טרייה

..שזה חשוב מאד בפני עצמו אבל לא מתאים לכל גיל וחסר סתם ספרות טובה על דברים רגילים.

לא סיפורים "עוצרי נשימה" על דברים הזויים.

על זה כתבתי לך שזה לא מעודכן..אזרק אמונה
עבר עריכה על ידי רק אמונה בתאריך כ"ג בחשון תשע"ז 00:01

איזה סגנון את קוראת?

יעל רועי קראת?

מיה קינן?

ספרים מתורגמים מאנגלית כמו

הדרן?

עת לקרוע ועת לתפור?

לבלוב?

ושכחתי ספרים מהממים של רות רפפורט.רק אמונה

זאת שאלה קשה אז עוד לא עניתי ירושלמית טרייה
קשה לי להגדיר איזה ספרים אני קוראת כי זה משתנה עם השנים, עם הזמן הפנוי ועם הספרים שמתגלגלים לידי..

לא יודעת מה זה הדרן, רק הזכרת לי את עת לקרוע ועת לתפור, זה על אישה חרדית צעירה רופאה?
וואי וואי איך הספר הזה עלה לי על העצבים! הכל אצלה כזה מושי-מושלם!גררררר! רק לי זה הפריע? כי חברה שלי אהבה אותו ולא הבנתי איך.
הדרן - ספר מושלם!מילים טובות

תשובה חכמה..רק אמונה

כן על אישה רופאה

וגם אני אהבתי

לא ראיתי שום דבר מושלם אצלה

היא התמודדה עם החיים קשה.

נראה לי תקראי עוד פעם...

לפעמים אוהבים ספר בפעם השניה.

היו לי ספרים שזרקתי אחרי כמה דפים

ואח"כ היו הפייבורט -האהובים עלי..

למדתי מזה לא לשפוט אפילו ספר

לתת הזדמנות

להיות סבלנים..

איזה ספר אהבת?

אולי על זה קל לענות

לא יודעת מאיפה להתחיל, מנסה..ירושלמית טרייה

מערבבת פה מה שקראתי באנגלית ובעברית, זה לא משנה.

ספרים שאני יכולה לקרוא בפעם המאתיים:

אל תגע בזמיר

הקפות ביער

הכיתה המעופפת

דני אלוף העולם

המכשפה מאגם הקיכלים

ספרי ג'יין אוסטן

שרלוק הולמס

סקרלט פימפרנל

סדרת אן שרלי

ספור אהבה של אריך סגל

מגילת סן מיקלה

ספרים שאהבתי/השאירו עלי רושם חזק אבל לא חוזרת אליהם כמעט:

ניקולא הקטן

הרוח שגברה על הדרקון

כתמים כהים בשלג

אנה קרנינה

מלחמה ושלום

פוזמק העור

ענבי זעם

מנוחה נכונה

רבקה

פונדק ג'מייקה

למי צלצלו הפעמונים

הקץ לנשק

אנו החיים

העזרה

ספרי רוזמרי סתקליף

בן חור

חלף עם הרוח

בילדותי קראתי ועד היום זוכרת לטוב:

ידידתי פליקה

הנרי ריד ושות'

אלופי וילובי

ספרי גלילה רון פדר

נשים קטנות

סדרת בית קטן בערבה

מלחמת הדוכנועים

זה די אינסופי, אעפ שאני כבר לא זוכרת הרבה ממה שקראתי.

שמתי לב שכתבתי כאן בעיקר ספרי ילדים ונוער.

קראתי גם הרבה ספרים למבוגרים כמובן אבל איכשהו רובם משאירים טעם פחות טוב..

אמשיך אי"ה כשאזכר בעוד

מעניןרק אמונה

אני לא מכירה את הרוב...

אבל אולי פה יגידו לך איזה עוד ספרים יפים יש בסגנון...

ויש משהו בכל דבר בילדות שלא יהיה אותו דבר 

בעצמת החויה בבגרות..

ניסיתי לאכול משהו שזכרתי מפעם

ו"זה לא היה זה"..

מבינה<?

העצמה של החויה והפניות אליה  (ילדים ,דאגות) משתנה..

לגמרי!ירושלמית טרייה

קרה לי שקניתי כמה ספרים שקראתי בילדותי ורציתי שיהיו לי. מצאתי יד שניה.

והם פתאום היו פחות יפים.. קורה עם הרבה דברים.

אבל באמת חשבתי ויש משהו בתום של הספרים האלה שעושה לי טוב לקרוא אותם גם היום ולחזור אליהם שוב ושוב.

ספרי מבוגרים יפים שקראתי, גם אם אני זוכרת חלק ורוצה לקרוא אין לי לפעמים חשק לכל הספר על החלקים שבו שלא אהבתי. אולי זה פשוט זה שהם קצרים ופשוטים יותר..

(למשל סיפור אהבה של אריך סגל הוא קצר מאד וכתוב בצורה מינימליסטית ואכן כיף לחזור אליו למרות שהוא לחלוטין למבוגרים..)

יאוו תיארת מדויק את סיפור אהבה של אריך סגלשדות של אירוסים
יאוו, זה כ"כ עדין הספר הזה...
סוף סוף אני יודעת את השם הפרטי של מ.קינן!!!!בימאית דמיונות

כאילו מוציא לשון

...אחת מהעם הנבחר

שירה גאולה-אחלה ספר

ועכשיו אני בתהליך קריאה של שבויות זה מלחיץ אבל חשוב לקרוא אותו ולהבין יותר לעומק את העובדה שלא צריך להתחתן עם גויים

אפשר לקרוא לך אמא של לאה פרידחננה

וגם אבא חוזר שלהארלט

יש היום מה לקרוט לציבור הדתי/החרדי!!!שירת דוד

הספר של אורה חצרוני- שבויות הספרים של יהודית פרייננד,שירת דוד

יהודית פריינדסיהרא

ספרות ברמה אחרת, הכתיבה שלה מדהימה בליגה שכמעט לא מוצאים היום.

יש היום מה להציע לציבור הדתי/החרדישירת דוד

הספרים המצוינים של ח.ברטלר, הספרים של קפלר.קליין,קינן ועוד השירת דוד

וואי אבא חוזר....ספר שלא יישכח..לטובה כמובןנוצת זהב

אוקיי אני לא מכיר את הסגנון ספרים שלכם..אנונימי (2)

נכניס פה קצת אווירה צבאית..

- 'בשם שמיים'- סיפורה של טייסת "האחת" במלחמת יוה"כ. ספר מצויין שמכניס אותך לאווירה של האירועים.

-'על בלימה'- סיפורה של חטיבה 188 בקרבות הבלימה במלחמת יוה"כ. כנ"ל..

-'לוחם חשאי'- מוקי בצר מגולל בספר את כל שנות שירותו הצבאי, כולן ביחידות מיוחדות (כולל הקמה של אחת כזאת- יחידת שלדג)

-'כי בתחבולות'- מנקודת מבטו של לוחם ביחידת דובדבן. ספר נדיר!

-'פרקי יומן' של מאיר הר ציון- סיפורים על הטיולים שעשה כנער ועל הפעולות ביחידה 101.

חייבת למחות על הומור לבני 40שיר מזמור
אני בת 35 והגששים זה ההומור של ההורים שלי! בני 60+

אז נכון שיש לי חברים שאוהבים גששים וחלקם גם יודעים מערעונים בע"פ אבל זה כמו שאת תדעי...אם תרצי.

ועצוב לגלות שבני 40 נראים כ"כ זקנים ועוד מעט אני שם 😐
מסכימהבריאות ונחת

אני נהנית מהגששים גם היום, יודעת חלק מערכונים בע"פ (אני וכל האחים שלי)

קוראת אפרים קישון לתיאבון

בת 27 (היה לי יומולדת ביום חמישי)

40 זה לא זקןפסידונית

זה בקושי חצי חיים. תתעודדי

הספרים שקראתי ואהבתיפעמיים חי
אני כותב רק על השנה האחרונה...

התפסן+ 9 סיפורים קצרים של סאלינג'ר. אין עליו.

הרוח הערבי הנחל, מספרי הילדות ההגותיים היותר גדולים שנכתבו.

בעל זבוב, ספר כביר על נפש האדם, האנושיות והמוסר. אפשר לקרוא בו שוב ושוב...

הזר והדבר (שני ספרים נפרדים) של אלבר קאמי, הרוח האקזינצטיאליסטית במיטבה. ספרים נוגים עצובים ומרשימים.

איים בזרם של ארנסט המינגווי. רוחו של המינגווי. העצבות והכבדות ועם זאת שמחה האופטימיות על הטוב והיפה שבעולם.

כמעיין המתגבר של איין ראנד. גדול ארוך ומרשים. דמויות עתירות צבע אופי גדלות ורושם. על אומנות סוציאליזם והאדם.

אנשי פאנפילוב. על מגד במלחמה של הצבא האדום נגד הגרמנים במלחמת העולם השניה. על צבא. אהבת המולדת ולחימה. לאוהבי הג'אנר. התרגום ערכאי.

בים הלבן אוזן שחורה. להבנת הרוסים בתקופת הקומוניזם. על הרוח. האדם. מנקודת מבט של כלב...

בדד של ריצ'ארד בירד. על אדם שנמצא לבדו בקור של אנטארקטיקה חצי שנה ומתמודד עם הטבע האכזר ונפשו שלו.

אל תגע בזמיר. מדהים. על האנושי והמתוק. בסוף בוכים.

מובי דיק. אני באמצע. אז...

סביר להניח שאני יכתוב עוד שאני יזכר...
וכמובן בפעם המאה את"תמול שלשום" של עגנון. הגדול מכולםפעמיים חי
ללא ספק. מופתי. פיוטי וגאוני.
יש לך טעם טוב ללא ספק.אל הנשמה
בהחלט רשימה מכובדתאיש ונבו לו
"אנו החיים" של איין ראנד לא יותר יפה?!ירושלמית טרייה
מופתעת שכולם ממליצים על המעיין ואף אחד לא מכיר את אנו החיים.
רק מסייגת שהוא לא לגמרי נקי.

וגם המינגווי, לא מכירה את איים בזרם. שמא זה השם החדש של הזקן והים?? פתאום חשבתי על האפשרות הזאת. אם כן, אז זה ממש לא הספר הכי יפה שלו!! ממש לא! רק שהוא נקי כי מה כבר יכול להיות על זקן בספינת דייגים..
לא. יש להמינגווי ספר-איים בזרםפעמיים חי
מופיע אף בשיר של מאיר אריאל "לילה שקט עבר על כוחותינו בסואץ". את אלו החיים אני לא מכיר. רושם לעצמי לקרוא.
מעניין שלא שמעתי עליוירושלמית טרייה
תרשום לעצמך לקרוא גם את הקץ לנשק שלו, a farewell to arms.
ולמי צלצלו הפעמונים, אבל הוא לא נקי אז לא יכולה ממש להמליץ. רק אומרת שלדעתי הוא הכי יפה..
רשמתי לעצמי..פעמיים חי
גם איים בזרם לא על טהרת הצניעות והקודש. אם כי יחסית לזבל המוצע היום הוא היה דיי מעודן.
תוכל להוסיף גם את ה"חברה הגאונה" של אלנה פרנטהאל הנשמה
וספר(י) ההמשך שלה.

כמו גם את "אלה תולדות" של אלזה מורנה

וכן את "כל אתמולינו" של נטליה גינצבורג
כמו כן. עכשיו אני קורא בקריאה מעמיקה ואיטית אתפעמיים חי
"אליס מבעד למראה ומה היא מצאה שם" של לואיס קרול. בגירסה מוערת... לעת בשליל אוגים זרישים חגרסו על חק-רב ומקדו...
אכניס לרשימהאל הנשמה

"לעת בשליל אוגים זרישים חגרסו על חק-רב ומקדו..."

לא הבנתי.
אפשר לשאולסיהרא

אם מתורגם לעברית ואם כן איזו הוצאה?

מתורגם. בהוצאת הספריה החדשה.פעמיים חי
ולעת בשליל זה שיר מתוך הספר...

או בתרגום של אהרון אמיר הגדול : לעת בשק ושלי פחזר...או אז חילכן היה נמזר.

זה שיר האיגיון הטוב ביותר שנכתב כנראה.
תגידו,מישו קרא את הכל???בימאית דמיונות

לא את הספרים,את הטקסט הנ"ל...קורץ

כן!סיהרא

וגם את רוב הספרים...

ספריםאחיתופל
לצערי חלק מהספרים שקראתי אים כל כך נקיים לצנזר אותם או לרשום עם מידת נקיות?
ואחכ אנסה לרכז את הספרים מפה לרשימה אחת גדולה
וואו!!!!!!!!!!!!!!בימאית דמיונות

מתמתמת

המוםהמוםהמום

מטורללמטורללמטורלל

אוקי אז אני אגיד גםלחייך
ספרים ממש טובים: מכירים את סדרת "הרפתקה"? זה כאילו לוקחים סיפור ילדים/נוער שחובר בשםה אחרת ונותנים לסופר יהודי לתרגם. עם הסדרה הזו קראתי את: 1: פנג הלבן. ספר מהמם, משהו ממש יפה על חיים של כלב זאב מרגע לידתו עד שנולדים לו גורים והוא עובר הרבה. 2:הטירה הקסומה. ספר על שלושה ילדים שפוגשים ילדה שגרה בטירה ומסתבכים עם חפץ מעניין שיש לו השפעה קצרה ומעניינת על האדם שעונד אותה. בסוף זה מביא לדבר טוב. ספר יפה מאוד ואיכותי. 3: בן המלך והעני. מסופר יפה באמת, רק שבסוף כתוב שלאחת הדמויות יש סוף קצת עצוב....ספר מקסים. 4: ילדי המים. לא ממש אהבתי, יותר הזכיר לי ספר של שיחות מוסר, רואים שהסופר רצה להעביר מסר של עשיית טוב פשוט נכנס קצת יותר מדי...5: לורד פונטלרוי הקטן. ספר על ילד שמגלה שהוא נכד לאדם עשיר ומכובד, ילד מקסים עם נפש מיוחדת. ואז מתגלה שאולי הוא לא הנכד.. ספר יפה אבל לא יודעת אם יגרה את כולם. 6: הקומדיה האנושית. ספר מעניין על מלחמת העולם השניה מהצד של האזרחים שרק רוצים לחיות בשקט ומקווים שכולם יחזרו הביתה חיים..סוף קצת עצוב אבל הספר יפה. 7: הנסיכה הקטנה. נשמע ילדותי אבל ספר מהמם באמת על ילדה תמימה וחכמה שמתגברת על החיים לא משנה מה, ממש אוהבת את הספר. 8: הסייח הקטן(נראה לי שזה השם). ספר יפה על חיים של סוס אבל לא יודעת אם כולכם תאהבו. שיהיה בכיף!
יש לך כאן רשימה של קלאסיקות לילדים ירושלמית טרייהאחרונה

קראתי את כל הספרים האלה בילדותי, מתורגמים בהוצאות ספרים שונות.

מוסיפה את "מלחמת הדוכנועים", הלקחנים, בית קטן בערבה, גור זאבים, ידידתי פליקה, הנרי ריד ושות..

טוב, הרשימה אינסופית.

פנג הלבן זה של ג'ק לונדון, יש גם ספר יפה על הסופר עצמו.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך