יש לי רעיוןחלילית אלט

שכל אחד יכתוב רשימה של ספרים שיש לו/ שהוא קרא, ויכתוב חוות דעת, בעד או נגד. שאני אתחיל?

(אני לא מתייחסת לרמת נקיות של ספרים)

-המדריך לימים הקרובים ומצרפי המקרים של יואב בלום - שני ספרים מעולים, מעין רומן מתח כזה. בהחלט ספרים טובים.

-אשמת הכוכבים של ג'ון גרין - ספר טוב+, לא הבנתי למה כולם התלהבו ממנו כל כך. הוא טוב, אבל לא התרגשתי ממנו נורא. 

-בובות סיניות של ליסה סי - אמרו לי שהסופרת טובה, כנראה נתקלתי בספר פחות טוב שלה. העעלילה סבבה לגמרי אבל הוא גס ולא כיף לקרוא. 

-רשימת המשאלות ואבני הסליחה של לורי נלסון ספילמן - ספרים מעולים. מאלה שאני יכולה לקרוא שוב אחרי כמה זמן. 

-טירת הזכוכית של ג'אנט וולס - אחד הספרים שאני הכי אוהבת. קראתי אותו ברצף פעמיים, ואחרי כמה זמן עוד פעמיים ברצף. ספר מדהים. מה שאהבתי בו זה שהסופרת לא פוחדת לכתוב את המציאות הכי איומה שילד מסוגל לגדול לתוכה, ואיך הילד יכול לצמוח ממנה בכוחות עצמו. קצת גס אבל מומלץ בהחלט.

-המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה של מארק האדון - ספר גאוני. ממש ממש מומלץ.

-הזקן בן המאה שיצא מהחלון ונעלם ל יונס יונסון - הממ.. קראתי פעם אחת ונהניתי אבל לא משך אותי לקרוא שוב. הוא יפה אבל לא ממש יפה. קצת משעמם לפעמים, נמרח כזה. אבל מצחיק.

-הכלב היהודי של אשר קרביץ - ספר משעשע ביותר, מלא הומור יהוד, קצת גס. 

-צופן דה וינצ'י והסמל האבוד של דן בראון - ספרים ממש טובים. לא כולם יסכימו איתי. בגדול הספרים של דן בראון די דומים אחד לשני, ככה שמספיק לקרוא ספר אחד כדי להבין את הכיוון שלו. הםהמותחנים היחידים שקראתי בחיי ונהניתי מהם, אולי כי לא יכולתי להפסיק לקרוא כי כאמור זה מותחן. 

-אני באה משם של אמה רייס - ספר מעולה, קצת מדכא. הוא מתאר מציאות חיים עלובה של ילדה. הספר כתוב בשפה רדודה קצת, לא כי זה ספר רדוד אלא כי הוא נכתב בידי הילדה בעצמה. זה סיפור אמיתי.

-פרנסוס על גלגלים של כריסטופר מורלי - אחד הספרים שאני הכי אוהבת. הוא מצחיק, כיף לקרוא, ואפשר לומר שזה סיפור האהבה הכי טוב שקראתי אי פעם. והוא נקי לגמרי. 

-הנער האבוד של תומס וולף - זה הספר שאני הכי אוהבת. הוא נובלה המחולקת לארבעה חלקים. סיפור עצוב על ילד מדהים שמת בגיל צעיר. שווה קריאה מעמיקה.

-צוואתו של מוקיון - ספר נחמד, קצת מדכא, קראתי אותו רק פעמיים די מזמן ואהבתי. לא נראה לי כל אחד יאהב.

-שומרת אחותי של ג'ודי פיקו - בטח שמעתם עליו כבר. ספר ממש טוב, אני יכולה לקרוא אותו שוב ושוב ושוב, בעצם אני כבר יודעת אותו כמעט בע"פ. יש שם משפטים הראויים לציטוט, בהחלט.

-הארי פוטר! לא צריך לכתוב.

-פופולרית של מאיה ון ווגנן - ספר זוועתי, אל תתקרבו

-סיפור משפחתי של אפרים קישון - ספר ממש טוב מצחיק, אבל אני קוראת אותו רק כשממש אין לי משהו אחר לקרוא. לא סיימתי אותו עדיין. זה הומור שמתאים לאנשים שעכשיו בגיל 40 בערך (אלה שבזמנו נהנו מהגששים). אמא שלי מאוד נהנית ממנו. 

-שום גמדים לא יבואו של שרה שילה - ספר ממש טוב. לא כולו טוב, אבל יש בו חלק מעולה.

-גארו של לאוני סוואן - מותחן כבשים ועזים, קצת משעמם. אהבתי רק את ההתחלה ואת הסוף.. הוא מצחיק, כי כבשים מספרים אותו

-רודף העפיפונים של חאלד חוסייני - זה ספר מדהים, מדהי, מדהים. אני אוהבת אותו ממש. הוא קשה וכואב, אבל יפהפה. מומלץ בחום, למרות שסופר ערבי כתב אותו.

-הדרך לגן עדן של פאולינה סיימונס - סוג ספר שגורם לך לרצות לצאת להרפתקה, כי הוא מספר על שתי חברות שיצאו עם המכונית שלהן לטיול אבל הוא ממש ממש גס. לא אוהבת אותו.

-המתיקות שבשכחה של קריסטין הרמל - ספר טוב פחות או יותר. לא מדהים. נחמד.

-קשר עין של קאמי מקנאוורן - אחד הספרים הכי טובים שקראתי. מומלץ.

-שירה גאולה ומקימי של נועה ירון דיין - ספרים מעולים. כתובים בשפה מדהימה. יש שיחלקו עלי.

-האלכימאי והזאהיר של פאולו קואלו - האלכימאי ספר ממש טוב, כל כולו כמעט ראוי לציטוט. הזאהיר הוא מעין ספר המשך, והוא מספר על הסופר אז אני פחות אוהבת אותו. אבל גם הוא גאוני.

-מישהו לרוץ איתו של דוד כ=גרוסמן - במילה אחת: וואו.

-כמה טוב להיות פרח קיר של סטפן צ'בוסקי - ספר מושלם. מושלם.

-ילדיהם של שומרי הפילים של פטר הוג - ספר ממש טוב. פילוסופי כזה, אז למי שאוהבת להתפלסף. אחד הספרים שאני רוצה לקנות אבל לא מוצאת שום חנות

-פסיעות בחול ועוד ספרים של אורנה בורדמן - אני לא ממש אוהבת. שפה קצת רדודה לדעתי. סיפורים חביבים.

יש עוד אבל אני לא זוכרת עכשיו...

זה רעיון!!! הבאתי רק את רשימת הטובים בעיינישדות של אירוסים

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

איזו רשימת קריאה!איש ונבו לו
לא את כולם קראתי, אבל אלו שכן - מעולים באמת.
ובכל זאת הייתי מוסיף עוד כמה...
בטח שיש עוד מה להוסיף!! אתה מוזמן להוסיף לרשימהשדות של אירוסים

אשמח לקבל המלצות

אלוקים-מי מקשיב לי-פרטים נוספיםmaytal

יש לי ספריה ברוח יהודית חייבת ספרים נקיים לגמרי

איזה סגנון?שדות של אירוסים
תודה!סיהרא

זה רעיון מצוין כשיהיה לי זמן אני אוסיף גם

אז בהמשך לרשימת ה- Back Shelf המעולה של שדות של אירוסיםאיש ונבו לו
- התפסן בשדה השיפון, יום נפלא לדגי הבננה- שני ספרים, אחד רומן והשני סיפורים קצרים של סאלינג'ר. מעולים

- על העיוורון של סאראמאגו, מעורר מחשבה (כמו כל הספרים שלו)- בכתיבה שלו מרגישים הרבה מרירות כלפי אלוקים או לחילופין כלפי דטרמניזם העולם

- הקלות הבלתי נסבלת של הקיום- מילן קונדרה- מעולה.

- בהמשך לדוסטייבסקי וטולסטוי (כדאי לקרוא גם את 'מותו של איוון איליץ') חובה גם את גוגול. הסיפורים הקצרים שלו מצחיקים ועצובים במידה כמעט שווה.

- מרד הנפילים של איין ראנד, ספר גדול, כבד. הסופרת לא מתביישת לחוות את דעתה על הסוציאליזם (ורעותיו החולות). וכל זה בעלילה מרתקת (וכן, מותר לדלג על חלק מהנאום של ג'ון גאלט)

-זן ואומנות אחזקת האופנוע- מוזר, לוקח זמן להבין מה קורא ולהתחבר לעלילה, אבל ספר מתוחכם ששוה את החשיבה שהוא מצריך.

- סטיינבק- אכן קדמת עדן מעולה אבל העדפתי טת ענבי זעם.

- הקפות ביער- כתבה דלין מתיה. מסוג הסופרים שכותבים ספר אחד מדהים. אז זה.

וכמובן שיש עוד. אבל מחר צריך לקום מוקדם 🙂
#3 שלך כנראה לא נקי, וזאת הגדרה עדינה..ירושלמית טרייה

קראתי ספר אחר יפה של מילן קונדרה וראיתי את הסרט "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום" בעוונותי. סרט נפלא עם דניאל דיי לואיס וזולייט בינוש. אבל נקי הוא לא ואני מניחה שגם הספר לא.

לא, לא הכי נקיאיש ונבו לו
מצד שני, ואני מניח שיצלבו אותי בפורומים פה.
זה העולם, וצריך לדעת איך לעסוק בנושאים כאלו, כמובן בצניעות אך גם בלי לעצום עיניים בפני העולם האמיתי.
זאת הבעיה.. שאנחנו חושבים שזה הוא העולם האמיתינפשי שמתני
זאת בדיוק האשליה של תרבות המערב..המציאות הזו לא מתוקנת! וגם אם היא נמצאת זה לא אומר שאנחנו צריכים לקבל אותו ועוד לתת לה לגיטימציה!
"העולם האמיתי"- הוא אהבה טהורה ואמיתית בין איש לאשתו, וכל האהבה שמוכרים לנו בסרטים היא סתם פיקציה ולא אמיתית, אלא אהבת העצמי שלי ולא האחר.
מצטער על הצליבה, אבל חייבים להלחם בתרבות הזאת, היא הרסנית!
מצטרפת לזעקה...לפניו ברננה
תודה שכתבת את מה שליבי צעק..
רציתי באמת להזכיר אתסיהרא

התפסן בשדה השיפון - ספר ממש טוב. (לטובת מי שמקפיד- לא ממש נקי)

אפשר בבקשה מעט יותר פירוט על השניים האחרונים שהזכרת?

ענבי זעם והקפות ביער?איש ונבו לו
שני ספרים מקוריים, כל אחד לעצמו.

ענבי זעם מתאר את תקופת השפל הכלכלי בארה"ב. הוא מספר את סיפורה של משפחה חקלאית שלא מצליחה להתמודד עם המצב ומתחילה לנדוד כגי להתפרנס ממשהו.
בכמה מילים: עצוב, אנושי, מסופר היטב (הספר איטי, לא לחובבי מתח), ממש מכניס אותך לעולם הזה. (אודה שלא חשבתי שיהיה כ"כ מעניין, הופתעתי לטובה).

הקפות ביער- עלילה מקורית מאוד שעיקרה בקשר בין שאול ברנארד, בחור יליד כפר בג'ונגל, בן למשפחת חוטבי עצים. לבין הפיל הגדול ביותר והזקן ביותר ביער.
סיפור מאוד טוב, מקורי, במקומות ובזמן שבאמת אף אחד לא מכיר.
שניהם שווים קריאה לדעתי...
ענבי זעם- נקי ברובות המוחלט. הקפות ביער נקי לגמרי
לאסיהרא

משום מה ראיתי קודם רק חלק ממה שכתבת , מוזר...

את שני אלו דווקא קראתי. (גם אני מעדיפה את ענבי זעם על קדמת עדן)

רציתי פירוט על "על העיוורון" ו"הקלות הבלתי נסבלת של הקיום"

תודה

עלהעיוורון והקלות הבלתי נסבלת של הקיוםאיש ונבו לו
באופן כללי ספרי סאראמגו כתובים בצורה מיוחדת ועל נושאים לא רגילים. הכתיבה, כמעט ללא פסקאות, ברצף, משפטים ארוכים והשיח בין הדמויות מתואר מגוף שלישי.
על העיוורון מספר על מגפה מסתורית שתוקפת מדינה בה כולם נהיים עוורים לאט לאט. כל הדמויות מתוארות ע"פ המראה החיצוני ואין שמות כלל. כתוב היטב, שונה מאוד ומעניין. (יש עוד כמה סאראמאגו טובים- המוות לסירוגין, קין, הבשורה ע"פ ישו, על הפיקחון)

הקלות הבלתי נסבלת- אין לי איך לתאר את הספר. הוא פשוט שווה קריאה. באמת שווה.
תודה על ההמלצה. קראתי את הקלות הבלתי נסבלתשדות של אירוסים
ספר ששווה ציטוט

כמעט רציתי לסמן על הספר של הספרייה את הקטעים החזקים..

קונדרה הוא גאון.
איזה יופי שקראת!איש ונבו לו
בהחלט ספר מעולה... גאוני.
קראתי עוד שני ספרים שבסה"כ בעלי אותם רעיונות, אז ממליץ אם אין לך משהו יותר טוב על המדף.

בכל מקרה, אם אהבת את קונדרה אז ממש מומלץ לנסות את דיוויד פוסטר וואלאס. לא עלילתי, כתוב בצורה עיתונאית, אבל הכי אמיתי ולא עיתונאי שיש. באמת כדאי...
איזה ספרים יש לו, לוואלאס?שדות של אירוסים
ואלאס מנתח את ההתנהגות האנושית לפרטי פרטיםאיש ונבו לו
זה נשמע מתיש ומשעמם אבל הוא עושה את זה מעולה ובצורה כ"כ חודרת.

באופן מאוד קוצקרי. דרישת האמת על המעשים והרגשות של בני האדם. למה אנשים מתנהגים איך שמתנהגים. מאוד קשה להסביר אבל לדעתי מאוד כדאי לקרוא.

לא תרגמו הרבה מכתביו לעברית, אז אם את קוראת באנגלית, מה טוב. ואם לא- 'ילדה עם שיער מוזר' ו- 'אקפרס הדיבור הישיר'.
בהתחלה קצת מוזר, לא ספרים רגילים אבל שווה כל דקה..
תודה רבה!!, עוד אגיע לזה.שדות של אירוסים
אגב,
אפשר להציע ל"הארץ" שתכתוב המלצות על ספרים במדור ספרים ותרבות.

יש לך את זה.
א. אני לא בטוח שבאמת יש לי זהאיש ונבו לו
ב. אני קורא הארץ מדי פעם, אבל מכאן ועד לסייע לדבר עבירה הדרך רחוקה ;)

אפרופו פוסטר ואלאס- על סעיף א' שלי ואלאס היה אומר שזו הצטנעות מזויפת רק כדי לסחוט עוד תשומת לב ומחמאות. 😌
שתביני בערך מי זה ואלאס..
מי מסייע לדבר עבירה? למרות דיעותיהם הם עדיין העיתון הכי ברמהשדות של אירוסים
איך כתיבה במדור תרבות (שלרוב, נטולת דיעות פוליטיות ודתיות) מהווה סיוע לדבר עבירה?

נו באמת, ספרות זה משהו אחר.

והסברת אותו טוב.

יפה, יפ! עשית לעצמך ניתוח וואלאסאי.

לא בטוח שהם באמת הכי ברמהאיש ונבו לו
ומלבד זה לדעתי אין כזה דבר נטול דעות פוליטיות או דתיות. כל כותב בכל נושא מכניס את דעותיו (זה לא בהכרח רע אבל לדעתי זה המצב)

במידה מסוימת את צודקת, מדור התרבות שם הוא עוד סביר. מדורי הדעות הם משהו אחר, כמו הרשעים בסרטים המצוירים שאיבדו כל חשיבה הגיונית...
כן.. בדעות שם זו חשיבה מעוותת שאף פעם לא אצליח להבין אותה.שדות של אירוסים
אבל צריך להודות על האמת.
זה העיתון היחיד (במרבית המדורים שלו- למעט חדשות) ששומר על רמה גבוהה מבחינת תכנים, צורת כתיבה ויסודיות.

ולא מוכן לרדת לרמה נמוכה של שאר העיתונים לצורך רייטיג ותפוצה גבוהה.
מהבחינה הזו אני מסכים איתךאיש ונבו לו
מוספים מושקעים על נושאים שהם לא פוליטיקה, ספורט, או ראיונות עם סלבריטאים.
בהחלט מתעקשים שם על עומק ומגוון נושאים רחב.

ובגלל שלא יכולתי לותר על האתגר, הנה קישור לביקורת על ספר בה אי אפשר שלא לשמוע את דעת הכותב בין השורות
http://www.haaretz.co.il/literature/1.1800876

לא שמעתי על הסופרת המדוברת ובטח שלא על הספרשדות של אירוסים
שעומד בלב ביקורת של הכתב.
ונכון.
יש שם הטחות כנגד הקפיטליזם בה היא דוגלת, כנגד העובדה שמדובר באישה עם השקפה אימונית (אכן?)ועל החד מימדיות של הכתיבה שלה בה היא מציירת את העולם בשחור, לבן, אמיתיים , שקרנים.

אבל בעיני דעות הכותב לא זועקות כמו שתיארת(אולי פשוט שאין לי התנגדות עקרונית לסוציאליזם טהור)

אגב, זו ביקרות שמעודדת וממריצה לקרוא את הספר באופן שניתן יהיה לאחר מכן להתעמת עם טענותיו.

כך שאף את "כמעיין המתגבר" אצרף לרשימת הקריאה.
הספרים של איין ראנד טוביםאיש ונבו לו
עלילה טובה וכתיבה טובה. והעברת מסרים קפיטליסטים כלל לא מוסתרת (המציאה גישה םילוסופית שנקראת אובייקטיביזם).

בכל מקרה אם את קוראת ספרים נחמדים שאת ממליצה אשמח לשמוע.
וכבר צירפתי לרשימה שלי את אלנה פרנטה

שיהיה לילה טוב!
אחלה, אשלח לך בהמשך.שדות של אירוסים
לבנתיים:
עור היחמור של אנורה דה בלזק
מצטער שאני מציף ככה בספריםאיש ונבו לו
אל תרגישי כורח לקרוא.
אני פשוט מתלהב שעוד ישנם אנשים שקוראים כאלה ספרים...
אל דאגה, בזמני הלא פנוי-אני קוראת.שדות של אירוסים
ברור שיש עוד כאלה, אל יאוש.
גם לי לאחרונה אין דקה פנויה איש ונבו לו
מבאס שאין זמן לקרוא...
הערהאחיתופל
ענבי זעם זה גם שם של מבצע של צה"ל
פששש,שדות של אירוסים
מקווה לקרוא בקרוב את ענבי זעם ואת הקלות הבלתי נסבלת

לגבי גוגול- יש איזה ספר ספציפי שאוכל להתחיל ממנו?

רב תודות

אגב , יש גם את הגלגול וגזר דין לאוהבי קפקא למינהם..
בפעם הראשונה שקראתי הגלגול הייתי בהלםאיש ונבו לו
איך מישהו מצליח להעלות כזה רעיון זוועתי לסיפור. סיפור מאוד טוב (דומה ברעיון שלו ל- איש זקן מאוד עם כנפיים עצומות של מארקס)

לגוגול קובץ סיפורים קצרים 'סיפורים פטרבורגיים' שם יש את האף והאדרת. שני סיפורים קצרים טובים.
ועוד רומן אחד לא גמור (גוגול שרף את כל החלק השני שלו כי הוא היה שרוט כמו רוב הסופרים הטובים) שנקרא נפשות מתות (מספר על מישהו שקונה נפשות של אנשים מתים).
שניהם טובים אם כי אם את לא אוהבת ספרים בלי סוף אמיתי אז אולי כדאי לך לוותר על נפשות מתות.

אלנה פרנטה, שווה להתחיל לקרוא? הרבה זמן התלבטתי אם כדאי... איזה סוג ספר זה?
כן..הגלגול, סיפור הזוי..שדות של אירוסים
ממש ממליצה על אלנה פארנטה!!!
קראתי את ה"חברה הגאונה" ואת המשכו "הסיפור של-שם משפחה חדשה".

אלנה כותבת בבסגנון של הסופרת האיטלקייה אלזה מורנטה, אם אתה מכיר.

לדעתי זה מסוג הספרים שמשאירים השראה למשך תקופת מה לאחר קריאתם ועד בכלל.

אלנה פרנטה, או בשמה האמיתי שנחשף ממש לאחרונה-אניטה ראג'ה היא סופרת עם כתיבה מדויקת, היא אוטנטית ,היא אמיתית, היא מצליחה לרגש, מצליחה להקסים , מצליחה לעניין גם את האדישים,הכתיבה שלה כנה.

קשה להבדיל בספר בין טובים לרעים  באופן החלטי. רובם שם מורכבים.
גם המרירים, החכמים, היפים, השטניים והעשירים.

בעיני ספרים גאוניים.

נשמע טוב, אנסה כשיהיה זמן🙂איש ונבו לו
הגלגול גרם לי לרצות להקיא ולהיות בדיכאון כמה ימים. לא מומלץ.ירושלמית טרייה

פילוסופיה ורעיונות נשגבים זה נחמד, אבל לא במחיר הזה.

זו דעתך, ולכן ציינתי "לאוהבי קפקא למינהם"שדות של אירוסים
אני בכלל לא בטוח שאפשר לאהוב את קפקאאיש ונבו לו
אפשר להעריך, להיות מודהם ומושפע.
להסכים.
אבל לאהוב??
הוא מתאר מציאות רעה בצורה כ"כ חסרת נשמה
יש שם הרבה נשמה..שדות של אירוסים
אבל נשמה עצובה, מהורהרת , מדוכדכת

נכון-לא כמו הנשמה של טולסטוי..

אני בכל אופן אוהבת וכמובן מעריכה ומודהמת.
קפקא נורא ואיום. כותב מדהים אבל זוועתיפעמיים חי
כנל גם אלן פו.
שירה גאולה!!!!!נוצת זהב

אחד הספרים המושלמים!!! מכירה אותו כבר בע"פ.. גם את מקימי...כרגע אני קוראת את "קרובה רחוקה" של אסתר טוקר. ממש ספר טוב..

על "שירה גאולה"פעמיים חי
לטעמי. ותסלחו לי על הביקורת.
זה ספר דביק, צפוי, מטיף ובהרבה פחות טוב ממקימי
לדעתי נעה ירון היא לא סופרת גדולה. אבל במקימי
היא נגעה בנק' אוטנתיות ואישיות כ"כ. שזה עשה את הספר למה שהוא.
ספר קריאהראשונים

מ א א תיים סיפורים ירושלמיים - יהודה עצביון . נוסטלגיה אמיתית

אתמול סיימתי את איש ושמו אובה.הריון וזה
מקסים מקסים!ו95٪ נקי,ומה שלא זה ממש ממש בקטנה.
אני ממש אהבתי.
ללכת בדרכךטיפה של אור
ספר מדהים שמראה נקודום מבט שונות על אנשים ..
טוב, אני אהיה נציגת החרדים שמעדיפים להשאיר את נשמתם נקיהמילים טובות

הספרים של חיה הרצברג - צומת הדרורים, הפרש ובהומור יותר - אמא למה..

הספרים של מיה קינן - איסטרק, מהללאל ויוזבד

הספרים של חוה רוזנברג המכונה לפעמים נעמה

עד כאן לעכשיו...

מצטרפת אלייך- הספרים של בורדמן מקסימיםארלט

גם למבוגרים לטעמי ולא רק לנוער. ובואי הרוח וכל ספרי הרב סבתו פיוטיים ומעניינים.

אז ככהסיהרא

אמא למה- זה מקסים

הספרים של חוה רוזנברג גרועים למדי בעיני

אבל יש סופרות מדהימות שחייבים לקרא:

יעל רועי

דבורי רנד

תמר מור

ממשיכה את הקטע החרדי…גאולת ישראל
רחל שור סופרת מדהימה…. ספריה מומלצים מאד.
כן..היא נפטרה לא מזמן ל"ענוצת זהב

מי? רחל שור?!חבוי

כן ככה שמעתי..וראיתי על זה כתבה באינטרנטנוצת זהב

יש 2 רחל שור, אחת דתיה ואחת לא. החילוניה נפטרה.מיתרי זהב

אגב, אני לא בטוחה שזה באמת השם שלה. רוב הסופרות החרדיות כותבות בשם עט

מה נעמה זו חווה רוזנברג??תפוחית
טוב, מכיוון שכולם היו מנומסים עד עכשיו - מילים טובות??ירושלמית טרייה

אני מסכימה שיש ספרים שמשאירים את הנשמה יותר נקיה.

וזאת לא ב 100% חלוקה לספרים חרדים או לא (למשל ספריה של מנוחה בקרמן לא מורשים להיכנס לכמה ספריות כי הם לא משאירים את הנשמה נקייה, חוץ מזה שהם סתם לא משהו). אבל בגדול את צודקת.

אבל נראה לי שהניסוח שלך קצת פוגע.

כל מי שהעדפות הקריאה שלו שונות משלך מלכלך את נשמתו? את הכי צדיקה וכולם פושעים?

כמובן הקצנתי קצת, אבל מי שמכונה "מילים טובות" כדאי שאכן תכתוב רק מילים טובות על יהודים..

זהו, עד כאן העלבונות.

לעניין הספרות החרדית, כתבתי כמה ספרים שאני אוהבת בשרשור אחר.

אבל בגדול אני חושבת שהספרות החרדית גרועה בסגנון ובתוכן. כמובן אני חוזרת על כך שיש יוצאים מן הכלל.

מי שלא מרגיש בזה פשוט לא טעם ספרות טובה יותר או שהוא לא רגיש בכלל.

זה בלי קשר לעניין המוסריות או הנקיות של הספרים.

(יש בזה גם הגיון:

הספרים שנחשבים קלאסיקות הם מעטים מתוך מיליוני ספרים שעברו את מבחן הזמן והביקורות וזכו לתרגום. ברור שמתוך ספרות בכמות מועטה מאד יהיו רק מעט ספרים טובים. סתם עניין של פרופורציות. וגם ציבור שמוגבל במה שהוא יכול לקרוא ולכן אינו יכול להיות בררן).

כתבת יפהאיש ונבו לו
הנחתי שמהרגע שאכתוב כאן ספרים כאלו יתנפלו עלי.
אני לא חש צורך להגיב מכיוון שויכוח כזה פשוט לא יוביל לשום מקום אבל מה שכתבת בהחלט מיישר את ההדורים.

ומלבד זאת, הופתעתי לטובה למצוא בפורום כזה אנשים שקוראים טולסטוי, דוסטוייבסקי, קפקא וקונדרה.

כנראה שעוד לא אבדה תקוותנו...
לא מבינה אותך!מילים טובות

את בעצמך אומרת שבגדול אני צודקת והספרים ה"טובים" הם לא נקיים.

אז מה אמרתי? שאני צדיקה?  לא! שאני מעדיפה להשאיר את נשמתי נקייה במחיר של ויתור על הספרים ה"טובים".   ומיה קינן לדעתי עומדת בכל תחרות עם סופרים נאורים שאת מעדיפה לקרוא ובעומק עוקפת אותם בהרבה מאוד!  למה הם מגיעים לגסות? כיוון שחסר להם עומק!!

ההערה שלי היא לא מגזרית, אלא בחירית. כל אחד יכול לבחור ספרים מסוג מסויים.

אגב, שימי לב שכל מה שקשור לגסות, למעשה הוא המכנה המשותף הכי נמוך בין כל יצירי הבריאה, להבדיל ממה שמבדיל בין יציר אנוש לבהמה ועוד יותר מזה את היהודי מהגוי.

מה הבעיה עם ספרי מנוחה בקרמן? לא מצאתי שום דבר בעייתי!שוקולד לבן

קראתי רק שני ספריםירושלמית טרייה

וההתרשמות שלי היתה שהם מלאים בדברים מונפצים, אבא בכלא, חוץ לארץ ועוד כל מיני מסתורין.

ילד חרדי מצוי לא נחשף ב"ה לדברים כאלה, ולכן חבל לחשוף אותו רק בגלל שלא היה לה משהו נורמלי יותר לכתוב עליו.

את זה שלא מכניסים את הספרים שלה לכל מיני ספריות אמרה לי דודה שלי שניהלה ספריה גמח.

והובן לי גם למה.

זה נראה לי קצת היסחפותשוקולד לבן

להגיד שהספרים שלה לא משאירים את הנשמה נקיה..

אולי יש דברים פחות מתאימים בדיוק בספרים שקראת, אבל לא צריך להגזים ולהשוות אותם לספרים שמדברים על תועבות ועברות, אין שם דברים בעייתיים ממש

(דווקא לא מעט ספרי מתח חרדיים מכניסים תחומים כאלו ודומים, לא נכון שילדים לא נתקלים בהם)

וברוב הספריות החרדיות כן מכניסים אותם, גם אם דודה שלך נתקלה דוקא באלו שלא

דודה שלי מכירה המון ספרים, ניהלה ספריה, אני סומכת עליהירושלמית טרייה

תראי, היא חסידת גור, וייתכן שהם מקפידים ברמה שונה מאחרים.

וזה שהרבה ספרים חרדיים מכניסים דברים כאלה, זאת בדיוק הטענה שלי לעיל.

זאת רמה נמוכה של כתיבה, שצריך עלילות עוצרות נשימה שאינן מהעולם המצוי של הילד.

כתיבה ברמה יכולה להיות מרתקת ומקסימה גם בלי עלילות שכאלה.

הזאנר של ספרות מתח ברובו נחשב "נחות" יותר גם בעולם הלא דתי.

כמובן שאני לא משווה בכלל בכלל לספרים חילוניים!! אבל רק אומרת שגם בתוך זאנר הספרות החרדית יש יותר ברמה, ופחות. ויותר דוסי ופחות.

זה דיון עם המון רגשות מכל צד אז אני מעדיפה לא להיכנס אליו.

אני חושבת שהם מקפידים יותר באמתשוקולד לבן

אין בו בעיות אמיתיות, וחלק מהספרים שלה טובים ממש (כנראה לא מה שקראת)

אני אישית מסכימה איתך, ולא סובלת מתח, אבל מה לעשות שיש ילדים (הרוב) שרק קוראים ספרי מתח?

אם לא יהיו ספרי מתח הם פשוט לא יקראו ספרים, וזה חלק גדול מכלל הילדים, במיוחד בנים

ככל שמתבגרים מבינים יותר את המעלה של ספרים מרתקים ומקסימים שהם לא ספרי מתח

(ויש בשנים האחרונות יותר ויותר ספרים חרדים כאלו)

אבל בשלב הילדות סופרים כותבים את מה שהצרכנים שלהם קונים (כמו בכל תחום בעצם), וזה ספרי מתח ובספרות הלא דתית גם פנטזיה. ובשלב מסויים הרעיונות מהעולם המצוי סביב הילד כבר מוצו

מסכימה גם על זה..רק אמונה

יש לחיה גם אתרק אמונה

הנערים מביתן 3 

ספר חובה

הספרות החרדית הטובה ברובה עוסקת בשואה ירושלמית טרייה
לא מעודכן לדעתירק אמונה

זה לא ספר על השואה, אלא על החלמה מטראומה נפשיתקייט מידלטון

ונכתב הרבה לפני שהיתה מודעות לנושא בציבור החרדי

אה חשבת שזה על השואה?רק אמונה

לא זה ספר סיפורים שנוגע גם בנושאים

פסיכולגיים.

כן, סתם לפי השם, אבל בכל מקרה הספרות החרדית מלאה שואהירושלמית טרייה

..שזה חשוב מאד בפני עצמו אבל לא מתאים לכל גיל וחסר סתם ספרות טובה על דברים רגילים.

לא סיפורים "עוצרי נשימה" על דברים הזויים.

על זה כתבתי לך שזה לא מעודכן..אזרק אמונה
עבר עריכה על ידי רק אמונה בתאריך כ"ג בחשון תשע"ז 00:01

איזה סגנון את קוראת?

יעל רועי קראת?

מיה קינן?

ספרים מתורגמים מאנגלית כמו

הדרן?

עת לקרוע ועת לתפור?

לבלוב?

ושכחתי ספרים מהממים של רות רפפורט.רק אמונה

זאת שאלה קשה אז עוד לא עניתי ירושלמית טרייה
קשה לי להגדיר איזה ספרים אני קוראת כי זה משתנה עם השנים, עם הזמן הפנוי ועם הספרים שמתגלגלים לידי..

לא יודעת מה זה הדרן, רק הזכרת לי את עת לקרוע ועת לתפור, זה על אישה חרדית צעירה רופאה?
וואי וואי איך הספר הזה עלה לי על העצבים! הכל אצלה כזה מושי-מושלם!גררררר! רק לי זה הפריע? כי חברה שלי אהבה אותו ולא הבנתי איך.
הדרן - ספר מושלם!מילים טובות

תשובה חכמה..רק אמונה

כן על אישה רופאה

וגם אני אהבתי

לא ראיתי שום דבר מושלם אצלה

היא התמודדה עם החיים קשה.

נראה לי תקראי עוד פעם...

לפעמים אוהבים ספר בפעם השניה.

היו לי ספרים שזרקתי אחרי כמה דפים

ואח"כ היו הפייבורט -האהובים עלי..

למדתי מזה לא לשפוט אפילו ספר

לתת הזדמנות

להיות סבלנים..

איזה ספר אהבת?

אולי על זה קל לענות

לא יודעת מאיפה להתחיל, מנסה..ירושלמית טרייה

מערבבת פה מה שקראתי באנגלית ובעברית, זה לא משנה.

ספרים שאני יכולה לקרוא בפעם המאתיים:

אל תגע בזמיר

הקפות ביער

הכיתה המעופפת

דני אלוף העולם

המכשפה מאגם הקיכלים

ספרי ג'יין אוסטן

שרלוק הולמס

סקרלט פימפרנל

סדרת אן שרלי

ספור אהבה של אריך סגל

מגילת סן מיקלה

ספרים שאהבתי/השאירו עלי רושם חזק אבל לא חוזרת אליהם כמעט:

ניקולא הקטן

הרוח שגברה על הדרקון

כתמים כהים בשלג

אנה קרנינה

מלחמה ושלום

פוזמק העור

ענבי זעם

מנוחה נכונה

רבקה

פונדק ג'מייקה

למי צלצלו הפעמונים

הקץ לנשק

אנו החיים

העזרה

ספרי רוזמרי סתקליף

בן חור

חלף עם הרוח

בילדותי קראתי ועד היום זוכרת לטוב:

ידידתי פליקה

הנרי ריד ושות'

אלופי וילובי

ספרי גלילה רון פדר

נשים קטנות

סדרת בית קטן בערבה

מלחמת הדוכנועים

זה די אינסופי, אעפ שאני כבר לא זוכרת הרבה ממה שקראתי.

שמתי לב שכתבתי כאן בעיקר ספרי ילדים ונוער.

קראתי גם הרבה ספרים למבוגרים כמובן אבל איכשהו רובם משאירים טעם פחות טוב..

אמשיך אי"ה כשאזכר בעוד

מעניןרק אמונה

אני לא מכירה את הרוב...

אבל אולי פה יגידו לך איזה עוד ספרים יפים יש בסגנון...

ויש משהו בכל דבר בילדות שלא יהיה אותו דבר 

בעצמת החויה בבגרות..

ניסיתי לאכול משהו שזכרתי מפעם

ו"זה לא היה זה"..

מבינה<?

העצמה של החויה והפניות אליה  (ילדים ,דאגות) משתנה..

לגמרי!ירושלמית טרייה

קרה לי שקניתי כמה ספרים שקראתי בילדותי ורציתי שיהיו לי. מצאתי יד שניה.

והם פתאום היו פחות יפים.. קורה עם הרבה דברים.

אבל באמת חשבתי ויש משהו בתום של הספרים האלה שעושה לי טוב לקרוא אותם גם היום ולחזור אליהם שוב ושוב.

ספרי מבוגרים יפים שקראתי, גם אם אני זוכרת חלק ורוצה לקרוא אין לי לפעמים חשק לכל הספר על החלקים שבו שלא אהבתי. אולי זה פשוט זה שהם קצרים ופשוטים יותר..

(למשל סיפור אהבה של אריך סגל הוא קצר מאד וכתוב בצורה מינימליסטית ואכן כיף לחזור אליו למרות שהוא לחלוטין למבוגרים..)

יאוו תיארת מדויק את סיפור אהבה של אריך סגלשדות של אירוסים
יאוו, זה כ"כ עדין הספר הזה...
סוף סוף אני יודעת את השם הפרטי של מ.קינן!!!!בימאית דמיונות

עצוב

...אחת מהעם הנבחר

שירה גאולה-אחלה ספר

ועכשיו אני בתהליך קריאה של שבויות זה מלחיץ אבל חשוב לקרוא אותו ולהבין יותר לעומק את העובדה שלא צריך להתחתן עם גויים

אפשר לקרוא לך אמא של לאה פרידחננה

וגם אבא חוזר שלהארלט

יש היום מה לקרוט לציבור הדתי/החרדי!!!שירת דוד

הספר של אורה חצרוני- שבויות הספרים של יהודית פרייננד,שירת דוד

יהודית פריינדסיהרא

ספרות ברמה אחרת, הכתיבה שלה מדהימה בליגה שכמעט לא מוצאים היום.

יש היום מה להציע לציבור הדתי/החרדישירת דוד

הספרים המצוינים של ח.ברטלר, הספרים של קפלר.קליין,קינן ועוד השירת דוד

וואי אבא חוזר....ספר שלא יישכח..לטובה כמובןנוצת זהב

אוקיי אני לא מכיר את הסגנון ספרים שלכם..אנונימי (2)

נכניס פה קצת אווירה צבאית..

- 'בשם שמיים'- סיפורה של טייסת "האחת" במלחמת יוה"כ. ספר מצויין שמכניס אותך לאווירה של האירועים.

-'על בלימה'- סיפורה של חטיבה 188 בקרבות הבלימה במלחמת יוה"כ. כנ"ל..

-'לוחם חשאי'- מוקי בצר מגולל בספר את כל שנות שירותו הצבאי, כולן ביחידות מיוחדות (כולל הקמה של אחת כזאת- יחידת שלדג)

-'כי בתחבולות'- מנקודת מבטו של לוחם ביחידת דובדבן. ספר נדיר!

-'פרקי יומן' של מאיר הר ציון- סיפורים על הטיולים שעשה כנער ועל הפעולות ביחידה 101.

חייבת למחות על הומור לבני 40שיר מזמור
אני בת 35 והגששים זה ההומור של ההורים שלי! בני 60+

אז נכון שיש לי חברים שאוהבים גששים וחלקם גם יודעים מערעונים בע"פ אבל זה כמו שאת תדעי...אם תרצי.

ועצוב לגלות שבני 40 נראים כ"כ זקנים ועוד מעט אני שם 😐
מסכימהבריאות ונחת

אני נהנית מהגששים גם היום, יודעת חלק מערכונים בע"פ (אני וכל האחים שלי)

קוראת אפרים קישון לתיאבון

בת 27 (היה לי יומולדת ביום חמישי)

40 זה לא זקןפסידונית

זה בקושי חצי חיים. תתעודדי

הספרים שקראתי ואהבתיפעמיים חי
אני כותב רק על השנה האחרונה...

התפסן+ 9 סיפורים קצרים של סאלינג'ר. אין עליו.

הרוח הערבי הנחל, מספרי הילדות ההגותיים היותר גדולים שנכתבו.

בעל זבוב, ספר כביר על נפש האדם, האנושיות והמוסר. אפשר לקרוא בו שוב ושוב...

הזר והדבר (שני ספרים נפרדים) של אלבר קאמי, הרוח האקזינצטיאליסטית במיטבה. ספרים נוגים עצובים ומרשימים.

איים בזרם של ארנסט המינגווי. רוחו של המינגווי. העצבות והכבדות ועם זאת שמחה האופטימיות על הטוב והיפה שבעולם.

כמעיין המתגבר של איין ראנד. גדול ארוך ומרשים. דמויות עתירות צבע אופי גדלות ורושם. על אומנות סוציאליזם והאדם.

אנשי פאנפילוב. על מגד במלחמה של הצבא האדום נגד הגרמנים במלחמת העולם השניה. על צבא. אהבת המולדת ולחימה. לאוהבי הג'אנר. התרגום ערכאי.

בים הלבן אוזן שחורה. להבנת הרוסים בתקופת הקומוניזם. על הרוח. האדם. מנקודת מבט של כלב...

בדד של ריצ'ארד בירד. על אדם שנמצא לבדו בקור של אנטארקטיקה חצי שנה ומתמודד עם הטבע האכזר ונפשו שלו.

אל תגע בזמיר. מדהים. על האנושי והמתוק. בסוף בוכים.

מובי דיק. אני באמצע. אז...

סביר להניח שאני יכתוב עוד שאני יזכר...
וכמובן בפעם המאה את"תמול שלשום" של עגנון. הגדול מכולםפעמיים חי
ללא ספק. מופתי. פיוטי וגאוני.
יש לך טעם טוב ללא ספק.אל הנשמה
בהחלט רשימה מכובדתאיש ונבו לו
"אנו החיים" של איין ראנד לא יותר יפה?!ירושלמית טרייה
מופתעת שכולם ממליצים על המעיין ואף אחד לא מכיר את אנו החיים.
רק מסייגת שהוא לא לגמרי נקי.

וגם המינגווי, לא מכירה את איים בזרם. שמא זה השם החדש של הזקן והים?? פתאום חשבתי על האפשרות הזאת. אם כן, אז זה ממש לא הספר הכי יפה שלו!! ממש לא! רק שהוא נקי כי מה כבר יכול להיות על זקן בספינת דייגים..
לא. יש להמינגווי ספר-איים בזרםפעמיים חי
מופיע אף בשיר של מאיר אריאל "לילה שקט עבר על כוחותינו בסואץ". את אלו החיים אני לא מכיר. רושם לעצמי לקרוא.
מעניין שלא שמעתי עליוירושלמית טרייה
תרשום לעצמך לקרוא גם את הקץ לנשק שלו, a farewell to arms.
ולמי צלצלו הפעמונים, אבל הוא לא נקי אז לא יכולה ממש להמליץ. רק אומרת שלדעתי הוא הכי יפה..
רשמתי לעצמי..פעמיים חי
גם איים בזרם לא על טהרת הצניעות והקודש. אם כי יחסית לזבל המוצע היום הוא היה דיי מעודן.
תוכל להוסיף גם את ה"חברה הגאונה" של אלנה פרנטהאל הנשמה
וספר(י) ההמשך שלה.

כמו גם את "אלה תולדות" של אלזה מורנה

וכן את "כל אתמולינו" של נטליה גינצבורג
כמו כן. עכשיו אני קורא בקריאה מעמיקה ואיטית אתפעמיים חי
"אליס מבעד למראה ומה היא מצאה שם" של לואיס קרול. בגירסה מוערת... לעת בשליל אוגים זרישים חגרסו על חק-רב ומקדו...
אכניס לרשימהאל הנשמה

"לעת בשליל אוגים זרישים חגרסו על חק-רב ומקדו..."

לא הבנתי.
אפשר לשאולסיהרא

אם מתורגם לעברית ואם כן איזו הוצאה?

מתורגם. בהוצאת הספריה החדשה.פעמיים חי
ולעת בשליל זה שיר מתוך הספר...

או בתרגום של אהרון אמיר הגדול : לעת בשק ושלי פחזר...או אז חילכן היה נמזר.

זה שיר האיגיון הטוב ביותר שנכתב כנראה.
תגידו,מישו קרא את הכל???בימאית דמיונות

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

כן!סיהרא

וגם את רוב הספרים...

ספריםאחיתופל
לצערי חלק מהספרים שקראתי אים כל כך נקיים לצנזר אותם או לרשום עם מידת נקיות?
ואחכ אנסה לרכז את הספרים מפה לרשימה אחת גדולה
וואו!!!!!!!!!!!!!!בימאית דמיונות

עצוב

אוקי אז אני אגיד גםלחייך
ספרים ממש טובים: מכירים את סדרת "הרפתקה"? זה כאילו לוקחים סיפור ילדים/נוער שחובר בשםה אחרת ונותנים לסופר יהודי לתרגם. עם הסדרה הזו קראתי את: 1: פנג הלבן. ספר מהמם, משהו ממש יפה על חיים של כלב זאב מרגע לידתו עד שנולדים לו גורים והוא עובר הרבה. 2:הטירה הקסומה. ספר על שלושה ילדים שפוגשים ילדה שגרה בטירה ומסתבכים עם חפץ מעניין שיש לו השפעה קצרה ומעניינת על האדם שעונד אותה. בסוף זה מביא לדבר טוב. ספר יפה מאוד ואיכותי. 3: בן המלך והעני. מסופר יפה באמת, רק שבסוף כתוב שלאחת הדמויות יש סוף קצת עצוב....ספר מקסים. 4: ילדי המים. לא ממש אהבתי, יותר הזכיר לי ספר של שיחות מוסר, רואים שהסופר רצה להעביר מסר של עשיית טוב פשוט נכנס קצת יותר מדי...5: לורד פונטלרוי הקטן. ספר על ילד שמגלה שהוא נכד לאדם עשיר ומכובד, ילד מקסים עם נפש מיוחדת. ואז מתגלה שאולי הוא לא הנכד.. ספר יפה אבל לא יודעת אם יגרה את כולם. 6: הקומדיה האנושית. ספר מעניין על מלחמת העולם השניה מהצד של האזרחים שרק רוצים לחיות בשקט ומקווים שכולם יחזרו הביתה חיים..סוף קצת עצוב אבל הספר יפה. 7: הנסיכה הקטנה. נשמע ילדותי אבל ספר מהמם באמת על ילדה תמימה וחכמה שמתגברת על החיים לא משנה מה, ממש אוהבת את הספר. 8: הסייח הקטן(נראה לי שזה השם). ספר יפה על חיים של סוס אבל לא יודעת אם כולכם תאהבו. שיהיה בכיף!
יש לך כאן רשימה של קלאסיקות לילדים ירושלמית טרייהאחרונה

קראתי את כל הספרים האלה בילדותי, מתורגמים בהוצאות ספרים שונות.

מוסיפה את "מלחמת הדוכנועים", הלקחנים, בית קטן בערבה, גור זאבים, ידידתי פליקה, הנרי ריד ושות..

טוב, הרשימה אינסופית.

פנג הלבן זה של ג'ק לונדון, יש גם ספר יפה על הסופר עצמו.

סקירת סופר בלי לספיילר: משה רטאברהם יאיר שטרן
עבר עריכה על ידי אברהם יאיר שטרן בתאריך ד' בתשרי תשפ"ז 23:19

דירוג: 4.75 מתוך 5.

סופר ספרי אימה, עם ניצנוצים של פעולה שוזר במומחיות רבה מיתולוגיה אירופאית קלאסית עם מוטיבים יהודיים בשילוב מודרנה.

הספר הראשון שלו שקראתי "בנפול תרדמה" פוצץ לי את המוח, טוויסט גאוני ובלתי צפוי עם רמזים אליו לאורך הספר.

לאחר מכן כתב וכותב עדיין ספרים מעולם "יחידת האוב" ניתן לרכוש בבוקפוד.

עד כה נכתבו בעולם "יחידת האוב" הספרים: קציני האוב, זאבי ציון, קוד אלישע, בת שאול.

כרגע הוא עובד על ספר נוסף בשם "מעצבי הסיוטים" ומוציא כל יום פרק בפייסבוק שלו.

ממליץ.

בגללו התמכרתי לפייסבוקנקדימון

אחרי בת-שאול ברחתי כל עוד רוחי בי.

אחרת אני שוב אתמכר. לא ולא אדוני.

אחזור רק בעוד זמן ואשלים בבינג'.

הוא אכן סופר מרענן ומקורי. אמנם לפעמים הוא קצת הולך לקצה הגרפי של כל מיני זוועות, אבל בסך הכל מרתק ומוצלח ומפתיע.

לצערנו הוא בדיוק הודיע היום שהוא מפסיק לפרסם כרגעקפיץ

יש לך רק 20 ומשהו פרקים של הסיפור החדש להשלים

לפי הרשימה פה בהודעה הפותחתנקדימון

אני מבין שהוא לא פיתח בסוף את ליה, אה?

הוא גם הודיע שזה יהיה הספר הבאקפיץ

אבל ממתי אני הדוברת שלו? לך תראה בעצמך מה הוא כתב היום

לא לא, אסור לינקדימון

ב"בת שאול" הוא פיתח אותה, וגם יש לו מיני סדרה עםאברהם יאיר שטרן

שלושה פרקים רק עליה, שהיא נוסעת לצפון למצוא להקה. וגם הוא הודיע שכמראה היא תהיה הדמות הראשית בספר הבא.

לא מפסיק, לוקח הפסקה לצורך עריכת "קוד אלישע"אברהם יאיר שטרן

כתבתי פעם ספין אוף על יחידת האוב.משה

וואלה? יפה...אברהם יאיר שטרןאחרונה

ספרים ששינו אותכם?ניגון🌿

יעני שאחרי שקראתי אותם הפכתם קצת לאדם אחר

ולא דווקא סיפרי קריאה😊

"הדרך" של אסף פדרמןנקדימון

ירחון בשם "סגולה". לא דתי אבל נדמה לינחלת

שגם לא נגד (קראתי רק 2). להיסטוריה.

מעניין.

נתקלתי בו פעם, נראה איכותיעשב לימון

הנה מה"אודות" באתר של המגזיןנקדימון

"סגולה הוא הרבה מעבר למגזין ישראלי להיסטוריה.

סגולה היא מכונת זמן שכל אחד יכול לנסוע בה אל מחוזות העבר.

אבל נתחיל בהיסטוריה…

ראשיתו של המגזין בסדרת כתבות על דמויות היסטוריות בשם "דיוקן-עם" שפורסמו בכל סוף שבוע במוסף 'דיוקן' של העיתון מקור ראשון ביוזמתו של מו"ל העיתון, מר שלמה בן צבי. עשרים פרקיה של הסדרה עוררו עניין בקרב קוראים רבים וכך צמח הרעיון ליצור מגזין עשיר ורחב המוקדש כולו לתחום ההיסטוריה, וכיום הוא כבר פועל כחברה עצמאית לתועלת הציבור.

הגיליון הראשון יצא לאור באייר תש"ע, אפריל 2010 בעריכת יואב שורק, שאותו החליף בהמשך ד"ר איתמר ברנר."

יצא לע לפגוש את המגזין בעבר ולקרוא בו קצת. היה נחמד ונראה מקצועי באמת.

קוראת את ה מליון השביעינחלת

ישראל והשואה - תום שגב. מדהים. כמה יהודים יכלו להינצל לולאי אוזלת היד (המכוונת במידה מסויימת)

של הסוכנות, בן גוריון וכל אלה שהאידיאל שלהם היה ציונות; ליישב את הארץ בכמה שיותר יהודים

צעירים שיוכלו לתרום..... היהודים הנספים באושוויץ, לא היו ממש בראש מעייניהם. היחסים עם

הבריטים (האחראים במידה רבה לאסון שקרה לנו), היו חשובים יותר. מפחיד ומדכא. מאוד.

זה מה שקורה כשאין תורה. אין ערכים אבסולוטים, מאת בורא העולם. ממש קשה לקרוא את זה.

חושבת שהמחבר לא דתי.

שמעתי פעם שמועה כזונקדימון

שיש שמשתמשים בה כדי לבטל את הערך העצמי של מדינת ישראל (בפשטות מטעמים של נקמה ושנאה גרידא), אבל הייתי לוקח אותה בעירבון מוגבל משתי סיבות:

1. התנועה הציונית ניסתה בכל מאודה להביא יהודים לארץ לפני השואה, ודאגה להכשיר ולהכין יהודים לעלות לאחר השואה. סבא שלי היה במחנה הכשרה לאחר השואה כשלא היה לאן לחזור, ובכך למד עברית וקצת מקצוע. במקום לנסוע לאמריקה הם באו לארץ ישראל, ובכך גם שמרו על משפחתנו דתית וגם לא נאלצו לקבץ נדבות כדי להתפרנס קצת.

2. יש כמה וכמה עדויות על נסיונות, לאו דווקא של התנועה הציונית, לשחד (או אפילו "לקנות" יהודים) כדי להציל אותם מהשמדה, והדברים ברובם לא צלחו או שהכספים לא הספיקו אלא לכמות מועטת מאוד. התנועה הציונית כנראה לא הייתה יכולה לעשות הרבה, במיוחד לאור מה שאנחנו יודעים על המנדט הבריטי, ועל היעדר הידע שהיה ליהודי אמריקה על מה שקורה באירופה (מה גם שלא היו מי ישמע עשירים כדי לתרום). התנועה הציונית הסתמכה בעיקר על כמה נדבנים ועל תרומות של שד"רים חילוניים.

לכן לא הייתי ממהר להאשים את התנועה הציונית בעמידה על הדם של יהודי אירופה. מה גם שרבים מהנרצחים היו בעצמם בעד הציונות ושיבת ציון.

בכל זאת כדאי לקרוא. במיוחד שתום שגב אם אני לא טועהנחלת

לא נגוע בדבר.

יכול להיות מעניין לקרוא באמתנקדימון

למרות שבעיניי זה עדיין חסר משמעות ביחס לערך העצמי של מדינת ישראל, מהסיבה הידועה ש"אנחנו לא מתערבים להקבה איך הוא מקדם את הגאולה".

ובכל מקרה לא חשבתי שהתנועה הציונית החילונית הייתה של צדיקים גמורים.

יש את הכתבה הזו באינטרנט או שרק במגזין מודפס?

נ.ב.נקדימון

חיפשתי באינטרנט ומתברר שזהו שם של ספר באורך מלא, ושתום שגב הוא היסטוריון מאסכולת "ההיסטוריונים החדשים". מה שמסביר היטב איך הטיעון של העמידה על הדם הפך פופולרי בקרב הפלגים הקיצונים החרדיים. מצא מין את מינו, והזרזיר - אצל העורב הלך.

זה קצת מפתיע שמאמר מסכם לספר הזה הופיע ב"סגולה".

לא חייב לקרוא. אבל אם באמת חשוב לדעתנחלת

באופן אובייקטיבי, מה קרה אז, אפשר בודאי לברר.

גם אם הייתי חילונית, הייתי מזדעזעת. מה קשור לחרדים....

קראתי גם את כחש של בן הכט . גם לא גורם לשמחה יתירה ממה שהיה.

זה כן קשור לאיך המדינה נולדה; מי עמד בראשה. מה היונחלת

השיקולים שלו/שלהם. וזה מעניין כי הוא לא מתחיל עם השואה. הוא נותן רקע מקדים: ז'בוטינסקי,

התנועות השונות שהיו אז, המחלוקות ביניהן...מעניין.

זה מעניין כהיסטוריהנקדימון

זה חסר משמעות לגבי המשמעות הגאולית של מדינת ישראל. בן-גוריון לא הקים את המדינה בשביל עצמו אלא בשביל כל העם היהודי ובסופו של דבר האמירה הרשמית היא בית בארץ ישראל לעם היהודי. לכן הטירחה הגדולה להעלאת היהודים גם מארצות האיסלאם, גם לשיחרור מסך הברזל.

בפועל כל הזרמים היהודיים השתתפו בהקמת המדינה, וגם היום משתתפים באופן פעיל בכנסת ובממשלה (ולא כעלי תאנה).

בפועל עם ישראל חוזר לארצו, זוכה לריבונות ולעצמאות וחוזר למעמד טוב יותר משהיה לרוב מלכי יהודה וישראל ביחס לאימפריות, תנועה אדירה של חזרה בתשובה, מימון רשמי של עולם הישיבות ומוסדות תורניים (אחרת לא היו צריכים להזדעק על "גזירות כלכליות". זה עצמו מעיד שהכסף הוא בעל משמעות תפקודית דה פקטו), הארץ נותנת פירותיה בעין יפה, בעשור הקרוב נהיה כנראה "רוב יושביה עליה" מה שיחזיר את השמיטה להיות דאורייתא.

בקיצור, כמו שאמרתי, אני לא מתערב להקב"ה איך הוא מביא את הגאולה לעמו. ואוסיף את שאמר הרב אליהו כי-טוב זצ"ל, מחבר ספר התודעה: "אם אפילו הקמת המדינה היא מעשה שטן, אז מה השארנו להקב"ה?".

אבל כבר דשנו בדברים במגוון רחב של שירשורים, לא?

נכון. דשנו.נחלת

לא קשור לסגולה. פשוט קראתי את זה קודם. כל הגליון (מעניין כי גם תום שגב,

מדבר על זה בתחילה) על מה נחשב פעם לימין ושמאל.על "הארץ" של פעם,

"דבר" ועוד עיתונים קדומים יותר.

זו לא כתבה; זה ספר שמן וכבד....נחלת

חשבתי שהזכרת את זה בהקשר של "סגוחה"נקדימון

בוודאי שהוא נוגע בדבר, הוא מה'הסטוריונים החדשים'הסטורי

פוסט-ציוני, שעושה את כל התארים (ואיני יודע, אבל סביר שגם מרוויח) מ'שחיטת פרות קדושות' של הציונות.

אגב, כדאי לקרוא את הערך עליו בויקיפדיה:

הועברת לדף אחר

עלילת דם על אלו שעשו הכל להציל יהודיםהסטורי

הועברת לדף אחר

פרלינג שמוזכר בערך, כתב תגובות לשגב בכמה וכמה מהדורות, מהן מפורטות עם הוכחות חד משמעיות, שכל תכנית הצלה שהועלתה, נבחנה ככל האפשר.

הדמיון של כל מיני גורמים אנטי-ציוניים, חרדים כחילונים שאם רק הנהגת הישוב היתה מבקשת - הבריטים היו מייד ששים להעביר לאויב בשעת מלחמה כסף/סחורות/משאיות, היא פשוט הזויה.

העובדה שלמרות שעצם הצעת העניין, היתה עלולה להחשב כבגידה ובכל זאת בדקו את כל ההצעות - מעידה על המסירות להצלת כל יהודי.

לפחות עכשיו אני מבין מי מקור האמירות האלהנקדימון

אמרו לי את זה כשדיברתי עם חרדים בהפגנה בירושלים לפני כ3 שנים.

האמת שמצד עצמו זה לא בהכרח מופרך, אבל עדיין דורש ראיות. ועכשיו כשאני רואה מי המחבר, כנראה נפתרה התעלומה. הזרזירים - אצל העורב הלכו.

כך או כך, הערך של המדינה לא תלוי במקימיה - מה גם שבהגדרה הם לא הקימו אותו רק עבור עצמם, אלא עבור העם. הרי זו בדיוק הטענה של כולם לשמאל היהיר של היום. על מה כולם כעסו כשאחד מהמדושנים בקפלן צרח על שוטרת אתיופית שהיא צריכה להגיד לו צודה על כך שההורים שלה בכלל הובאו לארץ? כי זה לא של אף אחד בטאבו. זה של כולם. העם לא יכול לגנוב את המדינה ששייכת לו.

אצל החרדים העלילה הזאת מכבבת הרבה לפניהסטורי

ההסטוריונים החדשים.

היא הופצה בהתחלה ע"י אנשים טובים, שלהבנתם ניסו לקדם מהלכים כאלו, רק שלא הבינו את חוסר ההיתכנות. בהמשך זה כבר הפך לתעמולה, שלפחות באיזורי 'נטורי קרתא', אבל לא רק, כל ילד גדל עליה.

כדאי לראות ספר מרתק המתפרש על תקופת מקום המדינה...נחלת

פוליטיקה, מדיניות, שואה (משפט אייכמן, גם (ועוד).

הבנתי קצת יותר משפטים המתארים את החרדים, בפורם הזה -

הם בדיוק כאלה שנקטה הציונות הראשונה, ה חלוצים, הדור

שראה את העולים מהתופת, מגיעים לארץ.....אבק אדם, עלובים,

הלכו כצאן לטבח......לעומת הצברים (מושג שהתחיל אז),

עלובים, שחורים....בורים...

לא מזכיר לכם משהו?......

אבל בזה סיימתי להתייחס לנושא הכואב הזה. זה יותר מדי כואב.

(אגב, אם מישהו מתעניין, פרופ' שבח וייס (נפטר כבר?)

שהיה בתופת, נשאל בדיוק את השאלות האלה, כדאי לקרוא

את תגובתו לצברים (או כמעט הצברים...) השזופים, מגודלי

הבריאות, שהרגישו עצמם כעיליתה החברתית, הציונית,

והסתכלו בבוז על "חלאות" האדם שהגיעו הנה אחרי השואה....

תקראו. זה מרתק מאוד. הוא מתפרש על נושאים רבים.

כתלמידה, השתעממתי בשיעורי ההיסטוריה אבל עכשיו....

מרתק. וחשוב.

לדמות מילתא למילתא זה אומנות. ואכמ"ל.נקדימון

לא הכל.נחלת

דם או עלילה?___

קרא את "השטן והנפש" של יואל בראנד. מרתק.

הוא לא מאשים את הנהגת היישוב ברצח, אבל כן בהתנהלות חסרת אחריות.

הבנאדם גדל עמוק עמוק בתוך "המפלגה הנכונה", היה בהונגריה של שנת תש"ד בכיר מאוד בארגונים הציונים, ואחרי השואה - הצטרף בארץ ללח"י.

הספר שלו מלא בעובדות וגם בפרשנויות. תחלוק מצידי על הפרשנויות, אבל יש פה בהחלט על מה להתבסס.

תודה.לא ידעתי שיש ספר כזה.נחלת

אשתדל בהזדמנות, אבל הפרשנות כאן היא החלק המהותיהסטורי

כלומר היו כמה יוזמות, המפורסמות שבהן היא זאת של קסטנר שר"י ולהבדיל יואל ברנד מהונגריה ושל הרב וייסמנדל זצ"ל מצ'כיה.

כל אחת מהיוזמות, בעיני אלו שטיפלו בה היתה אמינה וישימה. פרלינג ושות' (אליהם הפנתי) מוכיחים מתוך אין ספור מסמכים ופרוטוקולים שכשהיוזמות הגיעו להנהגת הישוב, עשו הכל לבדוק כל יוזמה באופן יסודי.

מה שאלו שראו את המציאות מבפנים לא לקחו בחשבון:

1. הם מידי האמינו שההנהגה היהודית כל יכולה מול ממשלות המערב, (במידה מסויימת, ככה האמינו הנאצים שאיתם נהלו את המו"מ, בהשפעת התעמולה האנטישמית).

המציאות היא שלא היתה מדינת ישראל, היהודים בארץ היו נתינים (אפילו לא אזרחים) של האמפריה הבריטית, שניהלה מלחמה עקובה מדם, יזע ודמעות מול הנאצים. היהודים לא יכלו להעביר משאיות/כסף לשטחים שבשליטת הנאצים ללא הסכמת הממשל הבריטי. עצם העלאת ההצעות הללו מול הבריטים, היו עלולים להתפרש כבגידה והצעות לתמיכה באויב. בכל זאת הם גיששו מול הבריטים - וקיבלו כצפוי לאו מוחלט.

2. לא היתה שום אמינות, שהנאצים יעמדו בחלקם בהסכמים (הרי גם היה להם הסכם אי לוחמה עם בריה"מ, ביום שהתאים להם - הפרו אותו).

הרב וויסמנדל טען שהנאצים הוכיחו לו שעמדו בחלקם בהסכם, כשהשעו את הגירוש להשמדה, כשהשיג להם את הסכום הראשוני שדרשו וממילא הניח שיעמדו גם בשלבים הבאים. היום אנחנו יודעים בוודאות, שבעוד שהבטיחו לו שהכוחות בצ'כיה מפסיקים את ההשמדה, בפועל הם הופנו להמשיך את ההמדה באיזורים אחרים.

כל יהודי הוא בחזקת כשר___

לא אם הוא מהנהגת מפא"י. מערכת שדרסה ורצחה את המתנגדים לה וניסתה בצביעות להכשיר זאת בטענות על אחריות לאומית, לא חשודה על ערבות או אחריות לאומית. גם זכויותיהם ביישוב הארץ ובהקמת המדינה לא יטשטשו את הזיהום שדבק בהם.

ולגופם של דברים שכתבת:

-בדיקה יסודית היא דבר חיובי, ללא ספק. אבל עצם הבדיקה לא עונה על השאלה מה היו השיקולים החשובים מצד אותם בודקים; לא על קצב הבדיקה המסורבל של המערכת, כאשר *מחצית* מיהודי הונגריה הושמדו רק במהלך אותה 'בדיקה' (לטענת בראנד); ולא על אילו פעולות נעשו או לא נעשו- ומדוע.

מה שהנהגת היישוב לא לקחה בחשבון:

1. הם מידי האמינו שההנהגה היהודית חסרת כל יכולת מול ממשלות המערב, (במידה מסויימת, ככה האמינו אדוניהם הבריטים).

המציאות היא שלא נעשתה כל פעולה בידי הנהגת היישוב ליצור לחץ כלשהו על בריטניה ועל ממשלות המערב כדי להציל יהודים מהשמדה.

2. לא היתה שום אמינות, שהנאצים יעמדו בחלקם בהסכמים. אבל לפתיחה במשא ומתן יכולה להיות רק תועלת. אולי אפשר להשיג איזו מקדמה? או אפילו עסקה חלקית? היו אפשרויות, ויעידו על כך הפעולות הבודדות שכן הצליחו.

האם הממסד היה מוכן "לבזבז" כספים על אפשרויות כאלו?

לגבי קסטנר, אין ספק שהבנאדם היה מושחת ונהנתן באופן אישי.

מצד שני אין ספק שהוא היה פעיל מרכזי ומשמעותי בועד ההצלה של הונגריה, שסייעו ללמעלה מ20000 יהודים לברוח להונגריה לפני כיבושה בידי הנאצים. הוא גם הצליח להציל יהודים מתוך הונגריה לאחר כיבושה, בעסקה המפורסמת. שיתוף הפעולה שלו עם הנאצים היה למטרת הצלה, והוא ניהל אותו מטעם ועד ההצלה.

מצד שלישי, בחודשי המלחמה האחרונים הוא היה צמוד אישית לקצין נאצי בכיר שלקח אותו תחת חסותו, ולאחר מכן העיד לטובתו- והנאצי זוכה. שיתוף הפעולה הזה היה כדי להציל את עצמו כשהנאצים הכירו אותו יותר מידי טוב.

האם הוא אכן שיתף פעולה עם הנאצים כדי להציל יהודים מסויימים, אך על ידי סיוע לנאצים בהשמדת יהודים אחרים? קשה מאוד לדעת מה באמת קרה שם.

שר"י? לא בטוח.

בעיסקה המפורסמת הוא הציל 2,000 מיוחסיםהסטורי

כשבתמורה הוא מרדים את שאר היהודים וגורם להם לעלות לרכבות בסדר ובמהירות, כשהוא יודע בדיוק לאן. אכתוב יותר חריף, היתה תחנת מעבר, הוא עודד שם את האנשים לשלוח מכתבים לקרוביהם שעדיין בהונגריה, על כמה הם במקום בסדר וטוב להם - את המכתבים המרגיעים הוא חילק למשפחות המודאגות, כשהוא ידע טוב מאוד ששולחיהם כבר הפכו לאפר.

בזמן המשפט המפורסם והערעור שזיכה אותו, עוד לא התפרסמו הראיונות עם אייכמן ימ"ש שהתבטא: "קסטנר הנעים לי את השהות בבודפשט, בזכותו לא היה מרד גטו ורשא גם בהונגריה". רק שבניגוד למרד גטו ורשא, שהיה כשהנאצים היו עוד בכוחם ויכלו לפנות טנקים ומפציצים נגד הגטו - בסוף תש"ד ותחילת תש"ה, הם כבר היו בנסיגה, אם הוא היה אומר ליהודים את האמת על לאן לוקחים אותם, או לכה"פ לא פועל אקטיבית להרדים אותם - היו כנראה ניצלים מאות אלפים ולא רק אלפים מיוחסים.

מעבר לכך, אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי למעלה. ברנד מנקודת מבטו המצומצמת הרגיש שלא מספיק התאמצו, פרלינג מוכיח ממסמכים ופרוטוקולים שהתאמצו כפי כוחם ויותר מכוחם.

המו"מ לא היה בידיהם וההחלטה של בעלות הברית, שיהודי הארץ היו נתינים של בריטניה היתה שאין שום מו"מ עם הנאצים, רק כניעה ללא תנאי (הם לא סבלו מהמחלה האוטו-אמונית של מדינת ישראל שמנהלת מו"מ עם החמאס כשהם יורים עלינו).

אולי הרדים___

ואולי לא. מה שבטוח הוא שהעובדות שכתבת לא מדויקות.

קסטנר היה רק בבודפשט באותה תקופה (להבדיל מתקופת החסות שלו אצל בכר ימ"ש), ולא בשום תחנת מעבר. את המכתבים המדוברים הנאצים הם שהורו ליהודים לכתוב, והעבירו אותם לועד ההצלה כדי שיפיצו אותם ליעדם. ועד ההצלה שניסה להציל יהודים ע"י משא ומתן ו/או שיתוף פעולה עם הנאצים אכן העבירו את המכתבים. מדוע? האם זו הייתה הטעיה מכוונת, כחלק ממזימה להציל את קרוביהם על חשבון כלל הציבור? אולי. אני לא בטוח. הוכחה לאשמתם זה לא, ובעניינים אחרים הוכח שהם כן סייעו לכלל הציבור.

האם באמת קסטנר הוא המרדים של יהודי הונגריה? יתכן שהפעילות שלו הייתה חלק מזה, אבל אשם עיקרי כנראה שהוא לא. דווקא מחתרות תנועות הנוער, שהיו המורדים הפוטנציאליים, היו פעילות בעצמם בהצלה וגם באזהרת היהודים מפני המתרחש בלי קשר לקסטנר. וגם אני לא חושב שאייכמן הוא בהכרח מקור אמין בהקשר הזה.

שוב, קסטנר כנראה היה אדם מושחת, רודף כבוד. כך מתאר אותו יואל בראנד בספרו. עשר שנים יואל בראנד לא דיבר איתו מתוך איבה אישית, אך דווקא כאשר התפוצצה "פרשיית קסטנר" הוא בא להעיד להגנתו.

את מחקרו של פרלינג לא קראתי, אז אין לי עדיין איך להתייחס להוכחות שלו להגנת המוסדות. מה שאני כן יודע הוא שבעניינים אחרים המוסדות התנהגו בכפיפות גלותית לבריטים, ונראה שגם במקרה הזה. המו"מ הזה, של ההצעה שתווכה ע"י בראנד, כן היה בידיהם ואך ורק בידיהם, עד שהם הסגירו את בראנד לבריטים (או גרמו "בטעות" לתפיסתו).

דרך אגב, אותם חוקרים שצידדת בהם קודם שמגינים על מוסדות היישוב שעשו ככל יכולתם, הם אלה שמגינים גם על קסטנר וועד ההצלה, שעשו ככל יכולתם...

הם אכן היו בתודעת כפיפות לבריטיםהסטורי

ולכן פרש מהן האצ"ל והלח"י פרש מהאצ"ל כשהפסיק להלחם בבריטים בזמן השואה. בכלל לא נכנסתי לוויכוח הזה.

זאת היתה נקודת המוצא שלהם הרבה לפני השואה, שממנה הם ראו את המציאות. למרות נקודת המוצא הזאת, הם עשו הכל כדי לבדוק היתכנות של כל הצעה.

קסטנר שר"י היה בשר מבשרם, הם לא ידעו על התמורה שנתן לנאצים. כשהתחילו לצאת הפרסומים - בן גוריון שרצה להגן על שמו הטוב של קסנטר ושל המפלגה, דרש להגיש תביעת דיבה, רק מה לעשות שהמציאות התהפכה עליו. היום שיש הרבה יותר ידע - אין ספק שהזיכוי בערעור הוא קשקוש. רצח קסטנר לא פוענח עד היום וקשה לשלול את הקונספירציה שזה דווקא מישהו מ'הצד שלו'.

הם בהחלט העדיפו להעלות צעיריםנחלת

וחזקים שיישבו את הארץ. זו היתה התפיסה והאידיאולוגיה שלהם. לגמרי לא יהודית.

לא הסכימו להקצות כספים כדי לסייע ליהודים שם (הסוכנות). יש מסמכים רבים

ופרוטוקולים המעידים על כך; הם רצו בארץ יהודי מסוג אחר: גאה, חזק, ישראלי,

לא "גלותי". לא לבוש שחורים וחיוור עם גמרא ביד... נו, רק יפי הבלורית והתואר

כמו שכתב אחד המלחינים הפופולארים....

אל נא תכעסו, אבל לפעמים אני רואה את הגישה הזו גם כאן.

אז הקימו את "יד ושם". נפלא. אם היו מתאמצים יותר, יד ו שם היה קטן. הרבה יותר קטן....

הם ייצגו כוחי ועוצם ידי..... למהדרין. ממש.

כזה סלט עשיתהסטורי

כל 'פרוטוקול' שמופץ במסגרת התעמולה החרדית צריך בדיקה יסודית, האם הוא אמין, האם הוא מובן בלשונו ובהקשרו. ראיתי כמה ספרי תעמולה, שחוזרים על אותם שלוש וחצי אמירות מוצאות ממשמעותן ומהקשרן. מציע למי שהאמת חשובה, לחזור למקורות שהבאתי.

לגופן של דברים:

1. התנועה הציונית ככלל, התאמצה להביא יהודים לארץ ולהכשיר את הארץ להיות מוכנה לקליטת יהודים.

2. כשידעו שיהודים במצב חירום, התנועה הציונית לפני קום המדינה וראשויות המדינה בהמשך, עשו הכל להביא אותם בלי חשבונות.

3. כשהיו אילוצים, כמו הגבלת סרטפיקטים שנגזרה ע"י הבריטים - הם אכן חולקו ע"י כל קבוצה לפי גודלה היחסי, לאנשי שלומה. הרב קוק הצליח באמצעות הקשרים שלו, להעלות רבנים ובחורי ישיבה רבים, אבל הכח המרכזי היה בידי מפלגות הפועלים והם באופן טבעי, הקדימו את החבר'ה שלהם.

4. אם בתחילת הופעת הקץ המגולה, כשלא היו הגבלות, או למצער, בשנים הראשונות שאחרי הכיבוש הבריטי כשהשערים היו פתוחים, רבנן ותלמידיהון היו עולים בהמוניהם - גם כוחם במוסדות הישוב היה בהתאם לגודלם באוכלוסיה וממילא היו יכולים לחלק סרטפיקטים אחרת.

5. כשהציבור החרדי יסיים את חשבון הנפש, על כך שכמה וכמה ממנהיגיו, שלאורך שנים הורו לצאן מרעיתם להשאר באירופה ואסרו לעלות לארץ גם כשהיה אפשר - וברגע האמת ברחו בעזרת הציונים, אך את הציבור השאירו מאחור להשרף - נסכים לחשבן מי אחראי לגודל של יד ושם.

6. (ולא, ערימת התירוצים של אסתר פרבשטיין, ממש לא משכנעת)

היסטורי יקרנחלת

את אסתר פברשטיין כלל לא קראתי בהקשר הזה.

התייחסתי לשני ספרים:

המליון השביעי של תום שגב.

כחש של בן הכט.

שניהם לא חשודים בחרדיות מיוחדת כידוע....

אבל, שכל אחד יסיק את המסקנות בעצמו.

וזה לא חידוש, שבן גוריון ושותפיו לא שמו את יהודי השואה

בראש מעיניהם.

שנה טובה לך.

באמת, שנה בלי מחלוקות. רק לראות טוב, כולנו - זה בזה. בעז"ה.

לגבי האמינות של המליון השביעיהסטורי

כבר הגבתי:

בוודאי שהוא נוגע בדבר, הוא מה'הסטוריונים החדשים' - סופרים וספרים

הוא ממש לא חרדי, הוא פשוט אנטי-ציוני מהצד השני. לפי מה שכתוב עליו בויקיפדיה, הוא גם לא יהודי.

השקרים שלו הופרכו במקורות אליהם הפנתי, אבל זה לא מעניין אותך.

זה דווקא מעניין, אבל מי אמר שאלה שהפריכו אותםנחלת

אכן צודקים? אולי גם לך היסטורי נכבד, יש אי אילו נגיעות בעניין?

מותר לך לענות רק עד ערב ראש השנה...לאחר מכן, לא מדברים

יותר על נושאים המעוררים מחלוקת. טוב? אפילו אם....מתפוצצים!

שנת שלום ושלווה!

פשוט מאודהסטוריאחרונה

יש מסמכים, פרוטוקולים ועדיות, שמנהיגי הישוב בארץ בדקו ברצינות את ההתכנות של כל אחת מהתוכניות ואפילו גיששו מול הבריטים, למרות שזה היה עלול להתפרש כבגידה בשעת מלחמה על כל המשתמע מכך. לא היתה התכנות, נקודה.

מה כתבה אסתר פרבשטיין? אני דווקא מעריכה אותהאורין

האם מישהו יודע היכן אפשר לרכוש ספרים יד שניהנחלת

באנגלית? מחפשת ספר מסויים הנקרא: To play with fire של Tova mordo.

קראתי אותו בעברית ורוצה לתת אותו לנשים שמעדיפות לקרוא באנגלית. תודה!

(ניסיתי באמזון, אבל אני זקוקה לשני ספרים וזה די יקר לי).

ניסית ברשת "סיפור חוזר"?אריק מהדרום

לא חושבת שיש להם ספר כזה - יד שניה באנגליתנחלת

תודה!

במרכז העיר ירושלים יש כמה חנויותמתואמת

שיש בהן גם ספרים באנגלית.

ויש גם חנות שיש בה רק או בעיקר ספרים באנגלית, שנקראת sefer and sefel כמדומני. הייתי שם פעם אחת לפני שנים, אז לא יודעת להסביר לך איך מגיעים. רק זוכרת שזה באחד הרחובות הפנימיים באזור רחוב הלל...

בירושלים, באיזור רחוב יפועשב לימון

כמו ש @מתואמת כתבה

יש את דני ספרים, שיש להם הרבה יד שניה וגם באנגלית

הולצר ספרים

שתי החנויות האלה נמצאות בין הדוידקה ליפו מרכז

ועוד חנות אחת ששכחתי את שמה אבל בטוחה שגם שם יש ספרים באנגלית- נמצאת בין הרכבת הקלה של יפו מרכז לעיריה. פעם מצאתי שם ספר נדיר

יש את סיפור חוזר ואת סימניהמילה בסלע

לשנים יש אחלה אתר

בסיפור חוזר כל הספרים ב20

בסמניה זה אנשים פרטיים לאנשים פרטיים כך שכל ספר הוא במחיר אחר

תודה רבה!נחלתאחרונה

ספרנחלת

"בשתי ידי".

איירין גוט אופדייק.

חסידת אומות העולם.

פולניה. נערה צעירה.

לא יאומן.

מה יותר אהבתם-ניגון🌿

בת הדיין או כל מה שביננו?

פרטו נמקו😄

בת הדייןל המשוגע היחידי

בת הדיין היה ספר שנתן רגש ועומק שלא התכוננתי אליו, ושנגע בי ממש.

לעומת כל מה שביננו שהיה גם קצת שחזור של העלילה של בת הדיין מצד הקונספט, וגם זכור לי פחות סוער ויותר קצר בחוויה שבו, למרות שגם ממנו ממש נהנתי.

מסכימהניגון🌿

בת הדיין קראתי ברצף גמרתי אותו בחצי ים בערך והוא נכנס עמוק ללב... ברמה שקראתי אותו עוד מלא פעמים כבר

וכמה ימים אחרי קראתי את כל מה שביננו והתאכזבתי.. כי כמו שאמרת אותו קונספט וגם בגלל שהפעם זה חרדי- חילוניה זה פחות עניין אותי..

כנ"ל, קראתי מהר מאוד ומאז עוד כמה פעמים.ל המשוגע היחידי

מעניין, למה חרדי-חילוניה פחות מעניין אותך מההפוך?

כי משום מה זה הרגיש לי יותר פרוץ כזהניגון🌿

ואי לא יודעת איך להסביר....

ברור לגמרייהודי חסידי

הדיון על חילוני על פני דיון על חילונית הוא הרבה יותר פרוץ, כי דיון על בנות הוא תמיד יותר פרוץ בפרט אם היא חילונית...

בשניהם יש בנותל המשוגע היחידי

ובשניהם הרקע הוא לא שז"ז לגמרי, כל ספר והנקודה שלו.

(*שז"ז = שמן זית זך)

לא קראתי בת הדייןיהודי חסידי

נכון שבשתיהם יש בנות, אבל דיון על בת חילונית הוא יותר פרוץ על כל הלבוש וצורת החיים.

אתה מאנ"ש שלומבה?

אני מסכים איתך בכלליותל המשוגע היחידי

אבל גם בראשון יש כל מיני ביטויים וכדו'

מכיר את האנ"ש...

מציעה לקרוא "זאת הפעם" - תמר. יפה. אמיתי.נחלת

ונקי!נחלת

תודה ממשל המשוגע היחידי

לא נעים להגיד, אבל בדרך כלל האלה היותר נקיים פחות מעניינים 🙈

(זה יכול להיות מכמה סיבות..)

לא בהכרח; הספר הזהנחלת

מעניין ו...נקי.

לא אפרט יותר, במקרה שמישהו יקרא.

(וגם יש הבדל אם הסופר מכניס לא נקי לשמה, או שמתוקף

הנסיבות, כחשוב לסיפור. וגם אז, אפשר תמיד לעשות זאת

בצורה מרומזת ועדינה. זה נכון, שלא כולם מתאמצים לעשות זאת. וחבל).

לכותבת קוראים תמר וייזר. וזה הסיפור האישי ש ל ה.

בזכות השרשור הזה גם קראתי את "בת הדיין" -פ.א.אחרונה

סיפור מרתק, עשוי היטב, משאיר טעם של עוד, וואווו!

גם אצלי נכנס עמוק בלב ובנשמה!

הפסקות שירהחתול זמני

היות ואיני מעשן, אימצתי נוהג חדש לעשות הפסקת שירה בעבודה.

פשוט לקחת כמה דקות ולהקריא בקול שירה עברית.

מיותר לציין כמה שזה הדבר הנפלא בעולם.

חחח אל תשכח לעדכן איך הציבור מגיבנקדימון

לפני שנים, בישיבה, מישהו סיפר לי שחבר חדר שלו מקריא לו סרנדות לפני השינה.

מקטרתשבורת,לב

תנסה מקטרת.

להקריא שירה עם מקטרת נשמע מקסים.

יש משהו שמעודד לעשןמשה

רק בגלל הפסקות עישון....

צריך לעשות הפסקות לא עישון.

אמרו את זה קודם קפיץ

אמרו את זה קודם, לפניימשה

זה לא משנה.

עבודת צילום גרועהחתול זמני

לא כיף לצפות עם כל המעברים לקלוז־אפ קיצוני ומטריד.

עוד סיבה להעדיף חתולים על־פני אנשים.

זה ישן מאודקפיץ

וזכרתי את הרעיון הכללי. אז...

לא אכפת לי

סתם אומר כאילו אהבתי את הסרטון אבל הצלם עצבן אותיחתול זמני

שירה של מי אתה מקריא בקול?xmasterxאחרונה

מישו מכיר יואב בלום?ל המשוגע היחידי

אהבתם?

חלק כן, את החדש ביותר ממש לאחושבת בקופסא

אהבתי את מצרפי המקרים ואת מה שאחרים חושבים בי.

המדריך לימים הקרובים, נחמד, הקבוע היחיד יש לו קונצפט נחמד, אבל הולך ומתדרדר לקראת הסוף. הטוויסט פשוט נורא ואיום.

הספר האחרון שלו, שאפילו לא זכרתי והייתי צריכה ללכת למדף לבדוק את השם שלו, לא אהבתי בו שום דבר בערך, הקונצפט המבטיח מתבזבז על עיסוק חופר ומשמעם בדימיקות של קבוצת חברים. זה כאילו כדי לתת רקע לתעלומה, אבל אם קודם אמרת שיש רצח, לא מעניין אותי מי חבר של מי ומי שונא את מי.

ספולליר כללי אם משנה לך: ברור מאליו מי הרוצח, אבל אומרים במפורש זה לא הוא, רק כדי בסוף להגיד שזה כן הוא בדרך טיפה מתחכמת, אבל תכלס זה אותו הדבר.

החדש זה "כהרף עין"?ל המשוגע היחידי

כי עכשיו אני בתחילתו.

קראתי את "מצרפי המקרים" ואהבתי ממש, גם את העלילה ובמיוחד את הטוויסט בסוף.

ועכשיו אני בתחילת כהרף עין, ועוד כמה ימים יגיע גם ל"מה שאחרים חושבים בי"

תודה

כןנקדימון

יש מקוריות בכתיבה שלו. גם בסיפורים הקצרים שיש באתר שלו. בהחלט ייחודי.

אני ממש אהבתי את מצרפי המקרים, ואת המדריך לימים הקרובים. את הקבוע היחדי אני לא ממש זוכר, והספר האחרון באמת היה פחות מוצלח.

ואמנם, אני מסכים קצת גם עם הביקורת של חושבת-בקופסא

יפהל המשוגע היחידי

נכנסתי עכשיו לאתר, נראה מעניין, תודה

הטוויסט בסוף של הקבוע היחידי נורא ואיוםחושבת בקופסא

מגלים שהגיבור הראשי שיש לו פגם שהוא לא יכול להחליף את התודעה שלו עם אחרים כמו כולם, כשהוא כן מחליף הוא פשוט יוצר העתק של עצמו בגוף של האדם השני, והוא בעצם ווירוס שמשתלט על כולם לאט ולאט ויוצר דיסטופיה שבה כל התשתיות קורסות ולכל האנשים יש רק התודעה שלו. הסוף.

חוץ מזה שזה "סוף עצוב" זה בעיקר מאוד לא מספק ועושה ההפך מסיפור טוב של סגירה של העלילה שבה גיבור השיג את המטרה שלו.

חוץ מסוף הזה הקונצפט כן מאוד יצירתי ורואים איך הוא חשב על איך הרעיון הזה ישפיע על החברה וכל השימושים שיכולים להיות לו.

בגדול הספרים שלו מאוד יצירתיים ומעניינים, קשה אפילו להכניס אותם ברוב המקרים לקטגוריה של מדע בדיוני או פנטזיה כי זה גם גם ואף אחד מהם בו זמנית.אבל מבחינצ דמויות, רואים שהוא מאוד אוהב את הגיבור בתחילת שנות ה30 לחייו, לא יוצלח כזה, ועם ידידה שהיא אולי-ובעצם-בסוף-לא-רומנטית.

באמת הכי אהבתי את "מה שאחרים חושבים בי", זה הראשון שקראתי. הקונצפט גם כן מפותח לכל תחומי החיים. הדילמה בחיים של הגיבור הראשי עם קריאת המחשבות שלו יכולה להילקח בקלות לדילמה יותר מציאותית של עד כמה בן אדם רוצה להיות מושפע מהחברה ועד כמה להיות "אני עצמי טהור". מעניין לראות איך כל קוראי המחשבות משתמשים ביכולת שלהם כדי לחיות חיים שונים ומגוונים ויש להם אופי שונה ומעניין, ואיך היכולת הזו משפיע עליהם אחרת. העלילה עצמה יחסית מוצלחת ומעניינת למרות שרואים שגם כאן רואים שמעניין אותו יותר דמויות והיחסים בניהם מאשר עלילה והתרחשות, אבל דווקא כאן זה עובד. מה שלא אהבתי זה שוב הידידה-שהיא-לא-חברה, ואיך הנבל בסוף לא אשם בכלום כי החומר הזה הפך אותו למרושע והכל נסלח בלי השלכות. אבל עליו בהחלט הייתי ממליצה לאחרים על הספר הזה.

וואלה, אני באמת לא זוכר את זהנקדימון

אבל מצחיק אותי לראות איך הספרים של יואב בלום מצליחים בכזו קלות לפתח חשיבה פילוסופית קלה.

תנסי מצרפי המקרים. הוא מקסים ורגוע, ויחד עם זאת גם טרגי. יואב בלום אוהב טרגדיות, אבל בסגנון מיוחד משל עצמו..

קראתי כמה ספרים ישנים שלומשה

(מצרפי המקרים, החוק למניעת בדידות, המדריך לימים הקרובים לדעתי גם)

אבל אני לא קונה את הספרים אצלנו אז גם אם אהבתי וגם אם לא (כן, אהבתי) זה לא משנה.

גם אני לא קונה את הספריםל המשוגע היחידי

השאלה היא מה דעתך עליהם.

חלק היו חמודיםמשה

החוק למניעת בדידות היה עם סוף מעצבן אם אני זוכר נכון.

החוק למניעת בדידות לא שלוקפיץ

נכון. טעות שלימשה

אני מכירהעשב לימוןאחרונה

זה מסקרן לקרוא את התקצירים, אבל לא אהבתי את העלילות

אולי יעניין אותך