ברוך ה'.
בסעודת שבת עלה על השולחן החדשה הבאה: עמונה תעבור לגאולת ציון..
(ההורים שלי גרים באחיה)
ואז מישהו אמר שבטח בגאולת ציון לא שמחים, כי המטרה שלהם זה למחות ולא להקים יישוב..
מחיתי בתוקף,
אבל מה המטרה של גאולת ציון באמת?
ברוך ה'.
בסעודת שבת עלה על השולחן החדשה הבאה: עמונה תעבור לגאולת ציון..
(ההורים שלי גרים באחיה)
ואז מישהו אמר שבטח בגאולת ציון לא שמחים, כי המטרה שלהם זה למחות ולא להקים יישוב..
מחיתי בתוקף,
אבל מה המטרה של גאולת ציון באמת?
ברוך ה'.
רק הפריע לי שהטענה שהועלתה היא שגאולצ לא רוצים יישוב קבע אלא סתם למרוד.
זה נכון או לא?
יש שם כמה שאכן חושבים כך
אם תוציא לעז על מישהו מהגבעות...
כמה פעמים וכמה הקשרים.
אבל זה בפירוש לא כולם ולאו דווקא הרוח הכללית בגבעה.
מי שפותח פיו על ידידי ה' נפגע...
אני אומר את דעתם האישית שהם אומרים בפה מלא.
אני לא אומר שום דבר רע- זו דעתם!
גאולת ציון רוצים כפשוטו 'גאולת ציון'. הכי פשוט שיש.
זה כולל יציאה מכל דבר שהוא גלות, כגון: לגלות מעמונה...
יש היום כמה אנשים שם (ממש לא כולם) שלא רוצים גם שזה יהפוך ליישוב מסודר, כי הם רוצים שזה ישאר מקום להיות בו בצורה המסיומת הזאת.
הכוונה היא שאין להם שאיפה שהממסד יאשר אותם ליישוב מאושר.
אלא הם רוצים לישב את הארץ ממקום אמיתי בלי שיעבוד לככלי ומוסכמות השקר.
כשהם אומרים שהם לא רוצים אישור מהמדינה וודאי אין כוונתם שהם לא רוצים שיהיה שם ישוב ישראלי אמיתי כדרך התורה
ברוך ה'.
אז הם כן רוצים שיהיו שם עוד אנשים?
או שגם להיות בודד זה האידיאל,
ולריב עם הממשלה על עצם השהות?
הם רוצים שיהיו שם אנשים, אבל לא אנשים שישחיתו את הארץ ויקלקלו אותה כדי לחיות עליה מנותקים ממנה. הם לא רוצים שם גורדי שחקים .
עמ"י צריך לחיות בארצו, בכול ארצו לא רק בכמה נקודות.
וודאי שאין אידיאל לחטוף כאפות ואין כל עניין שהממסד יהיה רשע.
אבל הבא עובדא והממשלה נלחמת בכול מי שעושה טוב ויש לנו אידיאל לעשות טוב.
זה בכלל רעיון של מועצת יש"ו.
שמעתי את זה אישית מהרב של עמונה, ויש לי את זה אפילו מוקלט.
זה נשמע יותר על החבר'ה ששם
@מוריה2 בעז"ה אגיב לשאלתך בהמשך.
ביקשנו ממנו גם לדעת מה הרוח ביישוב ולאן מושכים אנשי המעשה והוא אמר שזו דעתם של כולם.
ההבדל בין עמונה למגרון, זה שבמגרון הם פשוט ירדו מההר למעלה ועברו לאיזושהי נקודה בתחתית הרכס.
הנקודה החשובה והאסטרטגית למעלה הופקרה לרועים הערבים ממוח'מוס
לעומת זאת בעמונה, כל ההסכם הוא בתוך שטח היישוב הקיים - מעבירים כמה בתים מאזור סמוך למרכז היישוב, ובונים אותם בשטחים אחרים - חלקם בתוך היישוב וחלקם מבחוץ - על אחת השלוחות האחוריות של היישוב (לכיוון הכפרים ממזרח).
השטח שמפנים מתוך היישוב נשאר בידי היישוב - יהיו בו פארקים ושטחי חקלאות, ואולי גם מבני ציבור.
לכן למעשה יוצא שהיישוב רק מרוויח - הוא נשאר על אדמתו, ומרוויח שטחים נוספים.
ראיתי את ההסכם.
הסכם זה הסכם זה הסכם, לא משנה כמה הישוב מרוויח ממנו.
כי עיקר הבעיה עם הסכם זה שאנחנו בעצם אומרים "המקום הזה והזה לא שלנו" או לפחות "המקום הזה פחות שלנו מהמקום הזה".
לעומת זאת כאן לא אומרים "ההר הזה לא שלנו" או אפילו "השטח הזה לא שלנו" - אלא רק מחליפים כמה אדמות (כמות יחסית קטנה דרך אגב) לאדמות חקלאיות ופארקים (ואולי גם מבני ציבור, שזה בכלל לא בעיה), ואז כובשים שטח נוסף בלי להפסיד את הקודם.
להחליף בית בפארק או אפילו במבנה ציבורי, מצד עצמו אין בזה בעיה, זה קורה גם בתל אביב. כשזה בא מבעיות בתכנון הנוכחי, כדי לייעל אותו.
העניין הוא מאיפה זה בא: אם לא היה בגץ על היישוב, האם היו עושים את השינויים האלה? לא.
השינויים האלה נובעים מבריחה מהתמודדות עם השאלה: ארץ ישראל שלנו או לא?
אם היא שלנו, אין סיבה שנזוז אפילו מילימטר, ואין סיבה שנחליף בית בפארק.
ואם אנחנו זזים ומשנים, ולא משנה מה וכמה, זה מעיד כאלף עדים על חוסר הביטחון שלנו בבעלותנו על ארץ ישראל.
בס"ד
כי דווקא תושבי עמונה באמת נחושים באמת להאבק בכל מחיר והם אומרים שכמו שהאלימות בפעם הקודמת בזמן פינוי עמונה הייתה זאת שמנעה את פינויים של חרשה, גבעת היובל ומקומות נוספים, וכך הם מתכוונים גם לעשות עכשיו.
במטה האבק של עמונה אין שמץ התחשבות בשיקולים כמו שאר ההתישבות בארץ ישראל, או מצוות ישוב הארץ ושלא נעזבה ביד צר.
לפחות הם לא שקרנים והם לא קראו לציבור לבוא להיאבק כדי להסיג תנאים טובים יותר.
"שנית עמונה לא תיפול" הם צועקים "כי אנחנו נעזוב לבד" הם עונים בלב.
עמונה ממשיכים בדרכים שבהם צעדו גדולים מהם כמו רמת גלעד, מגרון ואף הרב של בתי האולפנה בבית אל...
עמונה ירדו בשקט ואז מערכת הזדון והרשע יעברו ליישוב הבא...
אשריכם ישראל, על האמונה, על האהבה ועל ההקרבה שעליהם נאמר
" שמעו דבר-יהוה, קציני סדום; האזינו תורת אלוהינו, עם עמורה. למה-לי רוב-זבחיכם יאמר יהוה, שבעתי עולות אילים וחלב מריאים; ודם פרים וכבשים ועתודים, לא חפצתי. כי תבואו, ליראות פניי--מי-ביקש זאת מידכם, רמוס חצריי. לא תוסיפו, הביא מנחת-שוא--קטורת תועבה היא, לי; חודש ושבת קרוא מקרא, לא-אוכל אוון ועצרה. חודשיכם ומועדיכם שנאה נפשי, היו עליי לטורח; נלאיתי, נשוא. ובפרישכם כפיכם, אעלים עיניי מכם--גם כי-תרבו תפילה, אינני שומע: ידיכם, דמים מלאו. רחצו, היזכו--הסירו רוע מעלליכם, מנגד עיניי: חדלו, הרע. למדו היטב דרשו משפט, אשרו חמוץ; שפטו יתום, ריבו אלמנה."
בשכונת האולפנא הלכו מראש על הסכם, והתנגדו מכל וכל לכל מאבק שהוא.
נהפוך הוא - היו שם אנשים שדאגו שלא יהיה מאבק.
לאחר מכן, "הרב של בתי האולפנה", אמר שהוא טעה - הדרך הנכונה היא לא ללכת לשום הסכם.
ולכן בדריינוף היה מאבק - אמנם מאבק של בתאלניקים, אבל עדיין מאבק.
ופועל הישיר של זה זה איילת השחר - שם ראינו בחוש את הכוח של המאבק - בהחלטת בג"ץ כתוב שחור על גבי לבן שהסיבה לדיחוי הפינוי בשבועיים נועדה - על-פי עתירת המשטרה והמדינה - "על-מנת לאפשר למשטרה להרוס את המקום ללא עימותים, בגלל חשש לשפיכות דמים ופעילות עוינת כנגד אוכלוסייה ערבית" (ציטוט חופשי).
בסופו של דבר המקום נפל - אבל אך ורק בגלל ש"העסקנים" לא עמדו בדבריהם והלכו על הסכם לצערנו (כמובן שהמדינה הסתפקה בלהרוס ושכחה מהמקום).
מאבק אמיתי מוביל לתוצאות - המדינה לא רצתה להכנס למאבק ישיר עם כמה מאות בודדות, וקל-וחומר שהיא לא רוצה להכנס למאבק עם אלפים.
כולנו צריכים להיות שם
![]()
ברוך ה'
מה המטרה של גאולת ציון,
להישאר ארעיים או להתיישב רציני?
רוב תושבי המקום רוצים להפוך את המקום לבעל שליטה יהודית גמורה ומבוססת.
מעט מהחבר'ה מנתגדים לקטע של המבוססת, ומסכימים עם כל השאר.
בקשר לארגון - גאול"צ-ח"מ - למיטב ידיעתי גם כן תומכים בביסוס המקום - @הדובדבן שבקצפת @קול דממה @ניגונא -תקנו אותי אם אני טועה.
אבל - וזה חשוב מאוד - כולם מתנגדים מכל וכל להעתקת יישוב יהודי ממקום מסוים למקום אחר - במחיר של איבוד המקום הראשון. גם כאן, גאול"צ-ח"מ - תקנו אותי אם זו לא דעתכם.
ואנחנו מתגדים לפינוי כמו שאמרת.
נ.ב. נעלבתי קשות שלא הזכרת גם אותי![]()
או דילמא איזה משהו שקשור לרונן.
אי הכי, ובאשר לכך ובהתאם לזאת...
אנו מודים ל-@בוערתלארץישראל על הצגת עמדת ארגון 'גאול"צ-ח"מ' בעניין העתקת עמונה.
זה סוף החדשות --- מקול ישמעאל .
.אני קשורה לרונן בגלל המעוז ובגלל שהם מהישוב שלי. אבל אני בגאול"צ ח"מ. ב"ה
המטרה של גאולת ציון היא כפשוטו, לגאול את ציון.
יש כמה נקודות שהן כמה צדדים של אותו רעיון:
א. לומר אמירה מאד ברורה - ארץ ישראל שלנו, וכולה שלנו. בכל מקום וזמן שבהם נבחר להתיישב.
דין תפסח כדין רבת עמון, דין רבת עמון כדין שכם ויריחו, דין שכם ויריחו כדין גאולת ציון כדין בית אל ותל אביב.
אם אחת מהנקודות האלו לא ארץ ישראל, אז גם כל השאר הם לא ארץ ישראל.
ב. להיות נקודת פתיחה למהלך (שלצערי טרם הגענו אליו) שמטרתו בירור עמוק של עם ישראל שיאלץ להכריע בסופו של דבר: האם ארץ ישראל שלנו או לא?
כשעלו לסבסטיה, אמנם לא נשאר שם כלום חוץ ממתנפחים פעם בשנה, אבל למרות ההסכמים זה הוביל לגל ענקי של התיישבות ברחבי יהודה ושומרון ולהקמת יישובים רבים.
עכשיו בואו נחשוב: אם נצליח לעשות אותו דבר אבל בלי ההסכמים, לאיזה גל זה יכול להוביל? תנופת התיישבות ענקית פי כמה, שתגיע בעז"ה עד נהר פרת.
נכון, בהתחלה יהיה הרבה יותר קשה, אבל- "לכן כה אמר ה' הנני יסד בציון אבן אבן בחן..." זוהי מעין 'אבן בחן' שעליה אנחנו נבחנים באהבתנו לציון ומסירותנו אליה. בעז"ה ברגע שנעבור כביכול את המבחן, "יְרוּשָׁלַיִם אָמְנָם תִּבָּנֶה כְּשֶׁיִּכְסְפוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל לָהּ תַּכְלִית הַכֹּסֶף עַד שֶׁיְּחוֹנְנוּ אֲבָנֶיהָ וַעֲפָרָהּ."


















קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?


קפיץאחרונה