הכן תינוקך לחורף -שיעולים וצינון לתינוקתרק אמונה

מה אתם עושים?

למניעה וטיפול

ומתי לרופא?

היא משתעלת רק בלילהרק אמונה

טיפות של שמן אקליפטוס, בצל חתוך ליד הראש-לצינוןמחכה ומצפה
עיסוי חזה עם שמן טבעי.
טיפות טבעיות לשיעול ולצינון מבית מרקחת טבעי שיש לנו ליד הבית.
לרופא הולכים כשרואים שלא עובר ומפריע לשינה אבל לרוב אין מה לעשות..
מניעה זה לראות שהחדר לא קר בלילה כי בדרך כלל השמיכה נופלת להם ואז הם מתקררים..
חורף טוב ובריא
תודה לך ממשרק אמונה

מורידים מוצרי חלב לגמרי (או לממש מעט, פעם-פעמים בחודש)ש.א הלוי
אממרק אמונה

היא לא אוכלת כמעט ודווקא אני לחוצה מזה

בגלל חלבונים

חלבונים יש בביצה, בבשר, ובקטניותש.א הלוי
במוצרי חלב אין שום ערך תזונתיים
לפחות לא כזה ששווה את הצריכה שלהם.
אבל זו דעתי, אפשר למצוא מקורות מזון מעולים, בריאים ומזינים יותר מאשר מוצרי חלב.
נו צריך להתחיל לעשות את זה..רק אמונה

זה ממש ממש לא נכון.ספק

חלב הוא אחד המוצרים המזינים והבריאים ביותר. במיוחד מוצרי חלב דלי שומן. 

כוס חלב אחת מכילה:ספק

200 מ"ג סידן ו-7 גרם חלבונים. (ומדובר בחלבונים מלאים שמכילים את כל חומצות האמינו הדרושות - בניגוד לחלבונים של קטניות). 

זה אחד המזונות הבריאים ביותר. 

ואת יכולה לצחוק עד מחר - אני פשוט לא רוצה שמישהו כאן יחשוב בטעות שיש איזשהו נקודה של אמת במה שכתבת מתוך אמונה תפלה חסרת כל בסיס. (אלא אם סרטון מקושקש ביוטיוב נחשב לבסיס בעיניך...). 

א. חלב משאיר חומצות בגוף שכדי לפרק אותם צריך סידן,הלוי
והגוף לוקח את הסידן הזה מהעצמות ובכך מחליש את העצמות. ככה שכדי לקבל את הסידן שבחלב הגוף מפרק יותר סידן מהעצמות ממה שהוא מקבל מהחלב.

ב. מוצרי חלב דלי שומן יותר גרועים מעתירי שומן, מכיוון שאת השומן מחליפים בסוכר או חומרים ממתיקים אחרים שהם בעצם סוכרים, רק בשמות אחרים.
אתה שוב לוקח כאן מידע שגוי מסרטוני יוטיוב מחורטטיםספק

אכן, יש תהליך חומצי שדורש סידן, אבל כל הסידן הזה + הסידן מהחלב נספג שוב בחזרה בגוף ובעצמות. 

הוא לא הולך לאיבוד. 

לכתוב שהגוף מפרק יותר סידן זו שטות מוחלטת שמקורה בבורות ואמונה בשרלטנים חסרי כל אחריות. 

את השומן לא מחליפים בשום דבר. אם היו מחליפים את השומן בסוכר, אז הערך הגליקימי של חלב דל שומן היה גבוה יותר מזה של חלב רגיל - וזה לא המצב. 

אתה כותב שטויות שאני מניח שאתה מצטט ממקור בור במיוחד. 

הנה, קרא קצת מידע מהימן...ספק

http://www.hayadan.org.il/milk-panic-120212

ממליץ לך גם לצפות בסרטון שנמצא בקישור. הוא מפרט יותר וגם מדבר על נושא החומציות והסידן. 

ואם זה לא מספיק, אז הנה מה שיש לאתר של מכון ויצמן לומר בנושאספק

http://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/doubt/%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%91

מכון המחקר הנחשב לטוב ביותר בארץ ולאחד הטובים בעולם (מדורג בקביעות באזור המקום ה-30 בעולם). 

ואני חושב שאתה מדבר שטויותהלוי
ושכדאי שתבדוק מי ממן את המחקרים שבעד החלב ומה האינטרסים שלהם בכך.
כן. אתה תקשיב לסרטון מקושקש של איזה אריה אבניספק

שהיה פעם רופא והיום אף קופת חולים לא מעסיקה אותו. 

זה בסדר. לא כתבתי את זה בשבילך - אנשים שבטוחים בשטויות שלהם, אי אפשר לשכנע, אני מודע לזה - כתבתי את מה שכתבתי בשביל שאחרים לא יחשבו בטעות שמה שכתבת נכון. 

מי זה אריה אבני?הלוי
ולמה נראה לך שאני משיג המידע שלי מיוטיוב?

וזה בסדר, אני גם הבנתי את אותם דברים עליך ואני כותב את מה שאני כותב, כדי שאנשים לא יחשבו שמה שאתה אומר זה נכון.

אגב, את הנזקים של מוצרי חלב חשתי על בשרי, וכשהפסקתי לצרוך מוצרי חלב בריאותי השתפרה. וכך גם אחרים שהקשיבו להמלצותי על צמצום צריכת מוצרי חלב.
נו, אז שרלטן אחר. יש כל מיניספק

כי ברור שמקורות המידע שלך הם קשקשת חסרת בסיס ויש כל מיני סרטוני יוטיוב מטופשים שנשמעים בדיוק כמוך. 

אם מישהו, אחרי שהוא נחשף לתכתובת בינינו חושב שאתה צודק - אז זו בעיה שלו. 

אבל לפחות נתתי לאנשים שעלולים להאמין לדברים שכתבת את האפשרות להבין מה נכון ומה לא. 

מה הקשר ליוטיוב??הלוי
תראה את הסרטים הבאים ותגיד לי את דעתך עליהם.

Forks over knives
That sugar film- (יש חלק שבו מדברים על הקטע שבמוצרי חלב דלי שומן משלימים את השומן ״החסר״ בסוכרים).
בסדר. תאמין לסרטונים של קומיקאי ושחקן ולא לאנשי מקצועספק

סבבה. בחירה שלך. 

אתה גם מוזמן לטוס במטוס שבנה מומחה לפנג-שוואי במקום במטוס שבנה מהנדס. 

המון בהצלחה עם זה. 

מי שחושב כמוך לאחר שהוא נחשף לכל האינפורמציה - שיהיה לו המון בהצלחה עם זה גם כן. 

ראית את הסרטים?הלוי
Forks over knives נעשה על ידי שני רופאים וחוקרים.
גם אריה אבני היה פעם רופא. יש גם רופאים עם אמונות תפלותספק

ולרוב אלו רופאים שכדאי לא להתקרב אליהם. 

מספיק לקרוא מה אומרים אנשי מדע על הסרט הזהספק

קריאה מומלצת: 

http://www.scienceforfitness.com/2014/12/01/movie-review-forks-over-knives/

http://www.csicop.org/specialarticles/show/a_review_of_forks_over_knives

בקיצור, עוד סרט שמעלה טענות ישנות וממוחזרות ומסתמך על מקורות מידע בעייתיים, בלשון המעטה. 

באופן כללי, "מחקר סין" הוא לא מחקר והוא חסר בדבר הזה שמדענים מחפשים אותו בכל מחקר: ראיות. 

אם אתה שומע או קורא מישהו מדבר על מחקר סין - לא אתה, אנשים אחרים... - פשוט, יש לשמור מרחק וללכת להתייעץ עם מישהו אחר. 

ואתה מאמין לכל שטות שעולם המדע והרפואה המודרנית מאכילים אותךהלוי
כן. בד"כ. כי אלה לא שטויותספק

זה מבוסס על מחקרים, ניסויים, ביקורת עמיתים, חזרה על ניסויים, חזרה על מחקרים, עוד ביקורת עמיתים. 

כדי להאמין שאנשי מדע יפרסמו מידע לא נכון צריך להאמין שכל אנשי המקצוע בעולם שותפים לקונספירציה נגד המין האנושי. 

אתה מאמין גם בכמטריילס? 

הרבה יותר סביר בעיני להאמין שיש איזה 2-3 רופאים שמכרו את נשמתם תמורת פרסום, חופן דולרים ואג'נדה הזויה. (הם הרי הפכו לסלבריטאים, הקימו ארגון, מוכרים ספרים, מעבירים הרצאות - הם רואים מזה המון המון כסף ופרסום). 

אתה חושב אחרת, ולכן, כמו שכתבתי, המון בהצלחה עם זה. 

מה לעשות שלחברות התורפות יש עניין שנישאר חולים...ש.א הלוי

מחקרים רבים הראו את הקשר הישיר בין חלב לסרטן השד וסרטן המעי הגס וצריכה מוגברת של חלב גם תגרום לאוסטאופורוזיס (למרות כל העניין עם הסידן)
אבל!! וזה אבל ענק..
מועצת החלב כיום שולטת כמעט בכל מקום..מערכת הבריאות, מערכת החינוך ועוד ועוד מקומות.
יש להם צי שלם של פרופסורים בעלי שם עולמי שמקבלים טונות של כסף בשביל לעשות מחקרים בעד החלב..
פרופסורים שיוצאים נגד החלב יאבדו את מקום עבודתם מהר מאוד..
ישראל היא אחת המדינות עם תנובת החלב הטובה והגדולה בעולם!
אנשים מגיעים מכל העולם כדי לטעום מהחלב פה..כי יש כאן גם את ההשבחה הגנטית המצויינת והמוחות הטובים מאחורי המחשבה..
..
לכולם יש אינטרס.
ואינטרס הבריאות שלנו הוא לא מספיק חזק..
בדיוק כמו העובדה שכמעט אין מחקרים על כל הטוב שיש בחלב אם, כי אין שם כסף..
כל מי שילדה יכולה להשיג אותו..ולכן זה לא כלכלי לממן מחקר כזה..
אני אסביר לך איפה הכשל שלך:ספק

מי ממליץ לך על התרופות? הרופא שלך ששייך לקופת החולים שלך. נכון? 

מי מספק המלצות בנוגע לתזונה? התזונאית, שגם היא שייכת לקופת החולים שלך. נכון? (ו-8 פגישות ייעוץ עם תזונאית הן בחינם לחלוטין - לפחות בקופת החולים שלי. אינטרס כלכלי מובהק של קופת החולים שלך כדי שתאכל נכון, תהיה בריא ואז הם לא יצטרכו להוציא עליך כסף). 

מהי קופת החולים שלך? חברת הביטוח שלך. 

כמו שיש לך ביטוח רכב, יש לך גם ביטוח בריאות. 

כמו שיש לך סוכן ביטוח רכב, יש לך רופא. 

אם אתה זקוק לתרופה או טיפול, אתה אולי נושא בחלק קטם מהתשלום כהשתתפות עצמית, אבל קופת החולים משלמת יותר. 

לקופת החולים משתלם מאוד כלכלית שאתה תהיה בריא - היא מקבלת תשלום חודשי קבוע ומעדיפה להוציא כמה שפחות -  והיא זו שמספקת לך ייעוץ מקצועי! 

אם לקופת החולים היה חשד ולו הקטן ביותר שיש אמת כלשהי במה שאתה מספר, אז היא היתה משנה את ההמלצות שלה. 

אם כן, קופת החולים, שהרווח שלה תלוי במצבם הבריאותי של החברים בה ולכן גם עצם קיומה, סומכת על מחקרים שעורכים אנשי מדע. 

הם לא סתם מדברים ומספרים סיפורים כמו שאתה עושה, הם אשכרה תולים את עתיד קופת החולים ואת הריווחיות שלה, באותם מחקרים של אנשי מדע. 

הם שמים את הכסף שלהם איפה שהפה שלהם נמצא. 

מה שאתה אומר זה שבעצם הרופאים של קופת החולים מנסים לגרום לקופת החולים שלהם להפסיד כסף ושקופות החולים מנסות להפסיד כמה שיותר כסף. 

זה שקול לכך שתטען שסוכן ביטוח הרכב שלך מייעץ לך לחתוך לעצמך את הצמיגים ולנטרל את הבלמים ושחברת ביטוח הרכב שלך מוכנה לסכן את הריווחיות שלה בגלל שהיא מאמינה שבלמים זה מיותר... 

אין בזה שום היגיון. 

כמובן שאין כלל מחקרים שמראים את מה שציינתספק

רק למען הסר ספק. הם קיימים רק באתרי קונספירציות. 

מאוחדת זו קופת חולים. חברת ביטוח. האינטרס שלה הוא שתהיה בריאספק

אם האינטרס הכלכלי של מאוחדת היא שתהיה בריא והיא ממליצה לך לעשות משהו, אז כנראה שהוא אכן בריא... 

ממה שהם כותבים, הם בהחלט ממליצים על צריכת חלב ומוצריו - אבל במידה. 
בדיוק כמו כל דבר אחר. 

זו לא קונספירציה נגד האנושות,הלוי
זו פשוט תאוות בצע שמניעה אותם. והם בונים על זה שאתה ועוד רבים אחרים ילכו אחריהם כמו עיוורים.
בתכלס, לכעורה אני יכול להבין אותם, הם בנו אימפריה כלכלית שמבוססת על השערות ומחקרים שגויים, וכשהם גילו שהם טועים ושהמוצרים האלה מזיקים יותר משמועילים, הם בחרו לנסות ולקבור את האמת, כי כשהאמת תתפוס את דעת הכלל אז הם יאבדו את כל האימפריה הכלכלית שלהם.
שוב, קרא את התגובה שלי להודעה הקודמת שלך. אין בזה שום היגיוןספק

טעויות קורות. זה תמיד נכון - אבל אף אחד קופת חולים או מכון מחקר לא ייתן ייעוץ שגוי ומטעה בכוונה - כי זה נוגד את האינטרס הכלכלי שלהם. 

חחח איך זה נוגד אם הם מצליחים בשטיפת המוח?הלוי
אחי, אתה מסתמך על כתבות ומאמרים שמכורים מראש. לך תתחיל לשאול רופאים, ולא אחד-שניים, אלא כמות מכובדת. עד כה לא נתקלתי ברופא שמעודד צריכה של חלב, אלא ההפך.
ויש לי את ניסיון החיים שלי ונסיונם של אחרים, קשה להתווכח עם עובדות שטח. בניגוד אליך, שמסתמך על המילה של אלו שעושים ממך כסף ושיש להם אינטרס שתמשיך לשלם.
משהו לעניין, אתה רוצה לכתוב?ספק

אולי להסביר למה קופות החולים נותנות המלצות שלפי מה שאתה כותב, יגרמו להן להפסיד כסף? 

מה לא היה לעניין?הלוי
לא ענית. למה קופות החולים מנסות לפשוט רגל?ספק
הייתי צריך לדייק.הלוי
קופות החולים הם חלק מהאלה שמוליכים אותם שולל, כמוך.
האלה שמוליכים שולל הם יצרני מוצרי החלב הגדולים, חברות התרופות וכל מי שמרוויח כסף מכל העניין, לדוגמא החוקרים שמשלמים להם (ליתר דיוק, משחדים אותם) להוציא לאור מחקר שקרי ומכור.
שוב, למה שקופת החולים תנסה להפסיד כסף? אתה לא עונה.ספק

כרגע היא לא מפסידה מהעניין כסף,הלוי
כי יש מספיק תמימים כמוכך. ברגע שהעניינים ישתנו, קופות החולים יתאקלמו בהתאם.

שוב מי שיפסיד כסף הם אלו שממנים את המחקרים שאתה וקופות החולים קונים את האשליה שהם יוצרים.
להיפך, אם אני תמים ואני צורך חלב, זה יעשה אותי חולהספק

אם אני חולה, הקופה מפסידה. 

מה לא הבנת? 

מה האינטרס של קופת החולים שלי להמליץ לי לעשות משהוספק

שהם יצטרכו לשלם עליו? 

זו שאלה מאוד פשוטה. 

א. אם לא היו חולים, קופות החולים היו פושטות רגל.הלוי
ב. קופות החולים הם חלק מהתמימים שמאמינים למחקרים שבעד החלב.
(או שהם פשוט לא אכפת להם, כי הם הולכים בתכלס לאן שהרוח נושבת).
מה??? להיפך. קופות החולים מפסידות על החולים.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ז 19:04

תגיד, אתה שם לב למה שאתה כותב? 

זה אפילו יותר מופרך מאשר לכתוב שאם לא היו תאונות דרכים, חברות הביטוח היו פושטות רגל.

אתה משלם ביטוח בכל מקרה. חולה או בריא. 

יש אפילו חוק שאתה חייב להיות מבוטח באחת מהן. הן את הכסף מקבלות איך שלא יהיה. 

השאלה היא כמה הן מוציאות. 

ככל שאנשים חולים פחות, הן מוציאות פחות. 

כמו בכל חברת ביטוח אחרת. 

וכן. קופות החולים נותנות המלצות שעולות להן מליארדיםספק

בלי לבדוק אם הן נכונות או לא לפני כן. 

זה הגיוני כמעט כמו הטיעון הראשון שלך. 

כלומר, אתה מבין שקופת חולים זה עסק כלכלי לכל דבר וענין, נכוןספק

?

יש להם מודל עסקי שבנוי בצורה מאוד ברורה. יש להם אנשי מקצוע משלהם שעוברים על מחקרים, לומדים אותם, בודקים מה נכון, מה לא נכון ומגבשים המלצות בסופו של דבר. 

יש להם משאבים וכח אדם שלך אין כדי לבדוק את כל הטענות השגויות שאתה כותב כאן והם אכן בודקים את זה. 

אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מאנשי המחקר שמגבשים את ההמלצות עבור קופות החולים שקיומן תלוי בריווחיות שלהן? 

באמת? 

עובדות הן עובדות.הלוי
אם תעיין במילון, תגלה שלמילה "עובדות" יש משמעות אחרתספק

ממה שאתה חושב... 

מה לעשות, עובדות הן עובדות.הלוי
עמוק...ספק

אבל כמו שכתבתי - אני לא מנסה לשכנע את חסידי הקונספירציות הכלל עולמיות, כמוך. 

אני פונה למי שטורח לקרוא את ההתכתבות הזאת בראש פתוח ומפעיל קצת מחשבה.  

אתה חושב שההסבר המדהים שלך: "עובדות הן עובדות", כשאתה לא יודע מה משמעות המילה "עובדה" ישכנע מישהו? 

אני לא - אז אני את שלי עשיתי. 

כמו באר...הלוי
זה לא נכון- על בקייט מידלטון

א. לא הוכח אף פעם 

וב. - ברכיבים אין אף רכיב כזה, בחלב למשל.

ובדלי שומן אין את בעית הכולסטרול.

^^^אמא_מאושרת
מצטערת להפריע לכם בוויכוח, רק מוסיפה שיש גם מחקרים על כך שצריכה מוגברת של מוצרי חלב עלולה להוביל לבריחת סידן בגיל מאוחר (!!)

וגם, בדרך הטבע- אין שום יונק בעולם שממשיך לשתות חלב אחרי גיל הינקות, ועוד של חיה אחרת!

וזה ידוע שחלב מייצר ליחה..
שני הדברים שכתבת אינם נכוניםספק

1. יש סטטיסטיקות שמראות שיש מדינות שבהן צריכת החלב היא גבוהה אבל יש בה אחוז גבוהה של אוסטיאופורוזיס. 

כמובן שיש מדינות שבהן צריכת החלב גבוהה אבל יש בה שיעור מאוד נמוך של אוסטיאופורוזיס. 

אם כן, מה ההבדל? 

שאותן מדינות שבהן צורכים הרבה חלב ויש בה אחוז גבוה של סובלים מאוסטיאופורוזיס, הן מדינות שבהן יש מעט מאוד שעות שמש. מעט שעות שמש = מעט ויטמין D. 

מעט ויטמין D = פחות סידן בעצמות. 

2. במילה אחת: חתול. 

במשפט אחד: שימי קערת חלב לפני חתול ותעדכני אותנו מה עלה בגורלה... 

ויש הרבה דברים "ידועים" שהרבה מאמינים בהם שהם לא נכונים עובדתית. 

2.תשאל כל וטרינרש.א הלוי
והוא יגיד לך לא לתת לחתול חלב. אסור. זה לא בריא להם
ואם תשים מולם מים וחלב הם ילכו למים.
שטויות. אם אין להם רגישות, אז אין בעיה.ספק

ואני מוכן לעשות איתך ביחד את הניסוי הזה. 
ליד הדירה שאני גר בה, יש חתולי רחוב. בא נקבע זמן ונצלם הכל...

הנה וטרינרית שבין היתר כותבת:ספק

http://www.smadartal.co.il/?categoryId=63211&itemId=128584

"ניתן בהחלט לתת לכלב או לחתול ללקק מעט גבינה לבנה, יוגורט, לבן או קוטג'. מוצרים אלו יכולים להוות תוספת או צ'ופר קטן אם רוצים לפנק את הכלב או החתול. אך גם מוצרים אלו אינם מספיקים לארוחה שלמה ולכן חשוב תמיד לספק גם מזון מסחרי מאיכות טובה. 

חלב עיזים ומוצרי חלב עיזים נחשבים היפואלרגיים (לא אלרגנים) וגם בהם ניתן להאכיל את חיות המחמד"

**מעט**!!!הלוי
אתה כתבת שאסור.ספק

כלבים וחתולים אוכלים הרבה פחות מאנשים. מן הסתם כל דבר שהם אוכלים צריך להיות בפרופורציה. 

וזה אפילו תוספת וצ'ופר מבחינתם... 

לא אמרתי שאסור, מתי כתבתי את זה?הלוי
ש.א. הלוי כתב את זה...ספק

ובטבע יש לחתול קערת חלב לפניו?אמא_מאושרת
אין לי כח להתווכח, רק שתדע שיש מליון המלצות נגד, וכדאי לבדוק טוב מי עומד מאחורי המחקרים הפרסומות ושטיפות המוח שבעד..
בטבע יש לאדם אוכל מבושל?ספק

או שאולי את חושבת שהדרך להאכיל חתול היא לשים אותוספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ז 21:05
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ז 20:42

בתוך כלוב גדול עם יונים חיות ותרנגולות חיות ולתת לו לצוד? (גם מזון לחתולים אין לו בטבע. בטח שלא מבושל). 

יש הרבה המלצות. אני מסתכל על מי מרוויח ומאיזו המלצה. 

קופת חולים מפסידה אם אנשים חולים -> קופת חולים לא רוצה שאנשים יהיו חולים -> קופת החולים נותנת המלצות לאנשים כדי שיהיו בריאים. 

זה מאוד פשוט. 

מי עומד מאחורי ההמלצות שמנוגדות להמלצות קופות החולים? אנשים שבזכות אותם המלצות "מרעישות" מרוויחים המון כסף, מקימים עמותות, מוכרים ספרים והופכים לסלבריטאים אינסטנט.

ולגבי מצבם הבריאותי של האנשים שמקשיבים להם? מעניין אותם כקליפת השום... למה שזה יהיה אכפת להם?  

נראה לי די פשוט למי כדאי להאמין. 

כזה אני... שטוף מח חסר היגיון שכזה... אני... 

בטענה 2 יש כשל לוגיקייט מידלטון

היא כתבה שבטבע אין אף יונק שצורך חלב אחרי שהוא גדל.

היא לא כתבה שהיונק לא יסכים לשתות את החלב, אלא שבטבע כשהוא נגמל הוא ניזון מדברים אחרים.

המציאות שלנו רחוקה מהטבע, גם אנחנו אוכלים ממתקים , האם זה מה שטבעי ונכון לנו?

כמה דוגמאות:ספק

ארה"ב נמצאת במקום הראשון באחוז הסובלים בה מאוסטיאופורוזיס והיא צרכנית החלב ה-16 בעולם. 

בריטניה היא במקום השני והיא צרכנית החלב מספר 20 בעולם. 

לאחר מכן יש 2 מדינות מסקנדינביה שבה אין הרבה שעות שמש, סין שבה לא שותים הרבה חלב ואז, במקום השישי, רוסיה. 

רוסיה נמצאת במקום ה-43 מבחינת צריכת החלב לראש, אבל במקום השישי! בעולם באוסטיאופורוזיס. 

אני יכול להמשיך עם עוד ועוד מדינות, אבל אני מאמין שהתמונה מספיק ברורה. 

להתייעץ עם רופא ילדים או ריאות ילדיםהעני ממעש
בצל פתוח בחדר עושה פלאים!!!אני84
לשמור על היגיינה באופן כללי בסביבה של התינוקספק

לשמור על חדר מאורר. 

לשטוף ידיים לפני שנוגעים בילד. 

לוודא שהתינוק מקבל מספיק נוזלים. 

עוד תגובות ???רק אמונה

הנקהאפונה

ויטמין C (אפשר לקנות באבקה ולערבב כל פעם קצת עם האוכל)

לא כתבת בת כמה הילדה, אבל -

להוריד מהתפריט מוצרי חלב, סוכרים ופחמימות פשוטות.

להלביש חם, להקפיד על כובע שמכסה את האזניים בחוץ.

לאוורר את הבית.

כמה עולה האבקה?רק אמונהאחרונה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך