----- שרשור הישיבות הגדול -----מרדכי

בס"ד

חברנו השמיניסטים מתחילים בתקופה זאת של השנה את החיפוש אחרי ישיבה לשנים הבאים, ואנו כאן בשביל לעזור להם!

בשרשור זה, כל אחד יכתוב כמה מילים על הישיבה בה הוא לומד, על הדרך שלה וכו', באופן הבא:

בכותרת ההודעה*: שם הישיבה

ראש הישיבה:

עיר מיקום:

גבוה/הסדר:

אחראי שבוש"ים:

אתר הישיבה:

כמה מילים על הישיבה:

לאט לאט ננסה להשלים גם את הישיבות האחרות שאין מי שיכתוב עליהם כאן.

כמו כן, לשימוש השמיניסטים, ישנה אפליקציה בשם שבוש שבה יש את הרשימה של כל הישיבות והפרטים עליה. להורדת האפליקציה לחצו כאן.

בהצלחה, ובחירה קלה מתפלפל

---

* נא להגיב ישירות להודעה הזאת על מנת שיהיה מסודר. 

ישיבת נחלת יוסף - שבי שומרוןמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ב' בחשון תשע"ח 11:26
בס"ד

ראש הישיבה: הרב יהושע מרדכי שמידט.

עיר מיקום: שבי שומרון

גבוה/הסדר: גבוה והסדר

אחראי שבוש"ים: אושר גורלשוילי, 052-5950230.

אתר הישיבה: http://torabashomron.org/

כמה מילים על הישיבה:

הישיבה שואפת לגדל תלמידים שידעו ש"ס והלכה, אם זה על ידי לימוד עיון ברמה גבוה תוך הגעה להלכה עצמה, אליבא דהלכתא, ואם זה על ידי הקפת מסכתות על מנת לדעת אותם. דגש חזק שמים בישיבה על לימודי א"י על מנת להבין את חשיבותה של ארץ ישראל ושל ההמצאות שלנו כאן. לימודי הארץ ישראל נמצאים לצד שיעורים באמונה, מוסר, חסידות, תורת הרב קוק ועוד.

הישיבה משלבת בתוכה גם מסלול הסדר וגם מסלול גבוה וכל תלמיד הולך למסלול המתאים לו, כאשר ראש הישיבה והצוות החינוכי מלווים את התלמיד בבחירתו ומסייעים לו במידת הצורך. בישיבה יש יועץ חינוכי שמטרתו היא לעזור לבחורים ולהוות אוזן קשבת לבעיותיהם. 

הישיבה היא ישיבה באווירה משפחתית חמה ותומכת.

לשאלות ופרטים נוספים, אשמח לענות פה או באישי למי שמעוניין.

הייתי ממליץ להוסיף פרט של גודל הישיבהארץ השוקולד

כי זה משנה מאוד את אופי המקום.

ישיבת נצרים, אריאלהגולש האחרון
ראש הישיבה - הרב ציון טוויל
עיר - אריאל
הסדר גבוהה, ישיבה גבוהה עם מסלול הסדר
אחראי שבו"שים- נפתלי דודלס 0502244737
אתר הישיבה- http://ynetzarim.org

ישיבה לא גדולה (50 איש סה"כ בערך) עם אווירה ממש טובה, מגוון יחסית רחב של אנשים, הישיבה בגדול היא ישיבת 'קו' אבל קצת יותר פתוחה ונחמדה
ישיבה מדהימה, הרוח של גוש קטיף חופפת עליה,עף על עצמו

מלאה מלאה שמחת חיים ואווירה פנימית מרעננת, רה"י גדול. 

נתיבות ישראל - בת יםאניוהוא

ראש הישיבה: הרב דוד חי הכהן שליט'א
עיר מיקום: בת ים.
ישיבה גבוהה
אחראי שבוש"ים: אוריאל סיידה 0584406500
אתר הישיבה: netivotiby.co.il
כמה מילים על הישיבה:
מהפך תורני בעיר בת ים.
מו'ר רה'י הגיע לעיר בת ים בשליחות הרצי'ה זצ''ל. אפילו מניין לא היה בימות החול. כיום הקהילה מונה עשרות רבות של משפחות 7 גני ילדים בי'ס תורני הגדול בעיר (למעלה מ700 תלמיד לא יודע בדיוק) ישיבה קטנה - והשיא הישיבה הגבוהה.
הישיבה הוקמה כדי להרבות תורה בעיר.
כיום הישיבה מונה כ30 בחורים ו20 אברכים . ישיבה

חזון הישיבה הוא להמשיך את דרך הרצי'ה בתורה ואמונה בלי פשרות וללא פחד מביקורת.
דרך הלימוד ישיבתית קלאסית. סדר עיון ושני סדרי בקאות
תוכנית לימודי אמונה מסודרת ובנויה.

בשאר הישיבות בגוש דן ישנו חשש אמיתי מה נראה ברחוב בין הישיבה לדירת פנימיה, בישיבתנו אין חשש כזה שכן הישיבה והפנימיה נמצאות באותו מבנה.

בחורים תורניים, ועמוקים, כיף לראות אותם!!עף על עצמו

אניוהוא
אם אתה מהאזור אשמח שתפנה בפרטי...
ישיבת שיח ידידיהמלכישוע
הרב שלמה קליימן שליט"א
ירושלים
גבוהה
הרב מאיר 0549096625
כמה מילים: תורה.
הישיבה שמה דגש על לימוד גמרא בעיון ברמה גבוהה.
כמובן שגם יר"ש וכו
כל הרוצה לבוא ללמוד מוזמן בין אם הוא דתל ובין אם הוא חרדי. הישיבה נותנת כלים לבניית השקפה, וכל אחד בונה את ההשקפה שלו.
יש בישיבה גם חרדים וגם דתל (גם רבנים גם וגם)
דגש: למרות שמועות שונות, הישיבה אינה משרפה. אני אישית למדתי שם והיום אני בצהל...

היא לא נסגרה?כמעין הנובע
כן ראיתי את השירשור הזה.. אבל איך היא נפתחה מחדש?כמעין הנובע
הרי הם עברו לתורה מציון ומשם גם בערך העיפו אותם ואז הם התפזרו וכל אחד הלך לדרכו.
אז מה?
אין לי מושג, אני בכלל לא שמעתי על הישיבה הזאת..ברגוע

הרבנים הם חרדיים, מה שמוביל לאווירה חרדית, וגם בסופועף על עצמו

של דבר להשקפה חרדית - וברור שזה לא מתאים לדת"ל שחפצים בתי מדרש עמוקים ובהירים לפי הדרך שהתוו להם ריבותיהם הקדושים. כל טוב 

השקפה זה לא חשובסמיילי...

הרב שלי אומר שהשקפה של יהודי זה תורה ומצוות.

צריך לחפש מקום ללמוד תורה ולהתעלות בעבודת ה' השקפה זה דבר לא חשוב וזניח

אם יש למישהו ישיבה שמתאימה לו בעבודת ה' ובלימוד תורה חבל שיפסיד את זה בגלל השקפה אדם צריך ללמוד במקום שלבו חפץ במקום שיוכל להתעלות בו השקפה זה לא דבר שאמור לחסום

יש משהו בדברי הרב שלך, אבל באופן כללי אני לא מסכיםארץ השוקולד
כי השקפה לרוב ממחישה את הדרך של קיום תורה והמצוות של הקב"ה.
ניתן להסתכל על עולם ההלכה כניסיון של שביל להגיע ליעד שה' יתברך קבע, אופי השביל משנה גם אם שניהם מובילים לאותה נקודה.
ההשקפה היא היא עבודת השם!עף על עצמו

לדוגמה, "ההשקפה החסידית" זה להיות מקושר בתורת החסידות , ובכך להעלות את מדריגת העבודה שלך ממדריגת עבד (ליטאים) למדריגת בן (חסידים) וכך כותב במפורש האדמו"ר מפיסצנא בתחיל קונטרס בני מחשבה טובה שהעיקר החידוש של הבעש"ט זה להעלות אותנו ממדריגת עבד למדריגת בן, ויש לזה התפרטויות רבות במחשבות, בהרגשים ובמעשים שהחסידות מחנכת אליהם.

וכעין זה היחס ל"השקפה הדתית לאומית" ההולכת לאורה של תורת הרב קוק הארץ ישראלית, שהיא באה להעלות אותנו מדריגה נוספת, למדריגת "כנסת ישראל" (יש מקור בזוהר ויקרא, שיש שלושה מדריגות בקשר של האדם עם השם, מדריגת עבד, מדריגת בן ומדריגת כנסת ישראל בת זוגיה), וההשקפה הדת"ל גורסת שיש צורך להיות מקושר באורה הבהיר של תורת הרב קוק, ולצעוד לאור ההבנות השכליות שהוא מסביר לנו, ולצעוד לאור ההדרכות המעשיות שהוא מדריך אותנו וכו', אלא שיש להעיר שהרב קוק בגלל שתורתו היא כללית, אז הוא עצמו הדריך אותנו שמתוך העיסוק בתורתו הארץ ישראלית יש לעסוק גם בחסידויות בסיגנונות השונים, ובכך להזריח עליהם אור ארץ ישראלי בהיר, ולתת להם פנים חדשות - פנים של "חסידות ארץ ישראלית".

תמצית דבריי - שההשקפה על העולם ועל האדם, כל אחד לפי ריבותיו, היא היא עבודת השם שלנו, ויש ממנה השלכות עצומות על לימוד תורתו ועל קיום מצוותיו ועל כל חיי האדם!, ולא שייך לומר שאין חשיבות להשקפה במובן שאני התכוונתי אליו, וכנראה הרב שלך התכווין להשקפה במובן אחר.

כמובן שמיותר לומר שתמיד חייבים לכבד כל אחד, גם אם הוא חושב אחרת ממנו, וצריך גם להתשדל לאהוב כל אחד. בעזרת השם.

אין כמו כרם ביבנה!יובמג

ראש הישיבה: הרב גרינברג, ועוזריו הרב גבריאל סרף והרב אהרן פרידמן

עיר מיקום: כרם ביבנה (בין צומת אשדוד לכנות, ליד קיבוץ קבוצת יבנה וגבעת וושינגטון)

גבוה/הסדר: גם וגם

אחראי שבוש"ים: נתנאל שושן

אתר הישיבה: KBY.ORG.IL

כמה מילים על הישיבה: ישיבה שבה באים כדי ללמוד תורה, להתגדל בתורה ויראת שמיים ולדעת לצאת לחיים כמו שיהודי צריך לצאת.

מוממלץ בחום חום חום!!! ישיבה מדהימה עם צוות מהמם!

כל מילה...conet
9 שנים למדתי שם...אניוהוא
מאור טוביה מצפה יריחוהראל כהן
ראש הישיבה: הרב שבתי סבתו
עיר מיקום: מצפה יריחו
גבוה/הסדר: גבוה עם הסדר מרכז
אחראי שבוש"ים: אלרועי כהן
אתר הישיבה: שניה אני יבדוק...
כמה מילים על הישיבה: ישיבה מצויינת לומדים בה 100 בחורים ו40 אברכים הישיבה פתוחה להרבה מסלולים וסגנוני לימוד, מומלץ מאוד!

נראליעולה בשביל

שרה"י זה הרב יצחק סבתוחצי חיוך 

לא, הרב יצחק הוא בן של הרב שבתיצריך עיון
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך ט"ז בחשון תשע"ז 17:07
לא יודע אם עדיין, פעם הוא היה ר"מ שיעור א'
ראש ישבת מצפה יריחוהראל כהן
סליחה על הדילאי, כיום זה מכונה כך:
ראש הישיבה- הרב יצחק סבתו
מרן ראש הישיבה- הרב שבתי סבתו
טוב לדעתצריך עיון
אחראי שבושים במצפה יריחוהראל כהן
054-240-6737 אלרועי כהן
עוד לא הצלחתי להשיג את הכתובת של האתר שלנו...
אני אחראי שבושים של ישיבת מצפה ירחו!אבי'ה

אביה סלוק - 054-6704860

ישיבת הכותלmatan
עבר עריכה על ידי matan בתאריך ח' בחשון תשע"ז 21:24

ראש הישיבה: הרב ברוך וידר

עיר מיקום: הרובע היהודי

גבוה/הסדר: הסדר, אפשרות לגבוה למי שמעוניין

אחראי שבוש"ים: אליאל אידלשטיין 0504739321

אתר הישיבה: https://www.hakotel.org.il/

כמה מילים על הישיבה:
ישיבת הכותל היא מהישיבות הציוניות הוותיקות, כשהיא חוגגת השנה יובל שנים להקמתה מאז שחרור הרובע

היהודי במלחמת ששת הימים. ישיבה שחורטת על דגלה גדלות של תלמידי החכמים שבה- הרב אביגדור נבנצאל,

והרב חיים ישעיהו הדרי שמעבירים שיעורים אך גם דורשת מתלמידיה גדלות מבחינת השקעה ועבודה

עצמית. הישיבה רואה בעצמה כמקום שנועד לאפשר ללומד בה לגדול בתורה, לא משנה מאיפה הוא מגיע או

כמה קשה לו הלימוד, כל עוד הוא משקיע ולומד ברצינות הוא יהנה מ100% תמיכה, עזרה וסיוע של הצוות.
מעבר לשקידת התורה שהישיבה מחנכת אליה- העיר העתיקה ומזרח ירושלים הם מקומות מרכזיים באחיזתנו

בארץ אבותינו,  הישיבה מחזיקה מניין של בחורי הישיבה שמתפללים מנחה בכותל הקטן, רבנים

ואברכים שגרים בהר הזיתים ושמעון הצדיק.

בנוסף לכך היא הישיבה עם אחוזי גיוס מח"ל(מתנדבי חוץ לארץ) ועליה הגבוהים ביותר, בעיקר בגלל הקשר

והיחס בין תלמידים מחוץ לארץ למערכת הישראלית, שבה אמנם אין קשר לימודי בהכרח(למי שלא מעוניין)

אבל החיים בפנימיות הם משותפים.

אז אם אתה רוצה מקום שכל מה שהוא מציע זה פשטות של גדילה בתורה, מתוך חזון בניין ירושלים

השלמה- זה מקום טוב לבדוק בו.

ובנימה אישית- ישיבה מדהימה עם כוחות אדירים ות"ח נפלאים שנותנים המון לכל תלמיד. למרות

שהישיבה לא קטנה, יש בה יחס אישי ופרטני לכל תלמיד ותלמיד. מומלץ בחום גדול לבוא ולבדוק.

הישיבה הזו כמו חידה.כמעין הנובע
הסגנון של הישיבה לא ברור וכך גם הבחורים משם.
יכולה להגיד שמרוב שהוא לא מובן הרבה בנות (שאני אישית מכירה) לא נכנסות לשם לשידוכים מלכתחילה. אף אחד לא מצליח להגדיר מה הם ומה הרמה.
הפסד שלכן, יש שם בחורים זהבmatan

נכון, יש שם הרבה סגנונות ורמות, וזה מבורך לדעתי, כי מקום שיכול להכיל מגוון הוא מקום שיש לו אמת גדולה.
האמת היא, שאפשר למצוא שם מכל וכל, כמעט. 
אז אם כן בא לך לבדוק אני מוכן לנסות לעזור. אולי תמצאי שם מישהו?

אני יודע איך זה ומה הסטיגמות, גם אישתי סיפרה לי שאמרו עליי "את רוצה בחור מישיבת הכותל, אחד שלא

קם לשחרית?" וזה בסדר, כי יש גם כאלו. ויש לי חבר שמתחתן עם מישהי שכל החתנים שם הם הר-המור או מרכז, והוא לא נופל מהם בשום בחינה.
אז במקום לפחד מהדברים- מוזמנת לבדוק.

האמת היא שאני אומרת את זה אחרי בדיקהכמעין הנובע
ח"ו שלא ישמע ממקום מזלזל או משהו דומה. ח"ו.
רק מנסה להבין.
לי יצא להכיר כמה משם והם היו שונים לחלוטין עם רמה תורנית לא גבוהה.. ומצד שני השם של הישיבה הוא לא כזה. הוא פשוט שם לא מובן.. אף אחד לא יודע לענות.
לכן השאלה היא אם אכן זה באמת ככה ויש יחידים שלא או משהו אחר?
יש גם וגםmatan

יש חברה שלא נופלים מאף הר-המורניק, ויש חברה שהסגנון הדתי שלהם שונה. 
אני לא אומר שישיבת הכותל היא הר-המור במסווה, אלא שבאמת יש מגוון מיוחד מאוד של אנשים

וסגנונות בתוך הישיבה. אז אולי את פגשת כמה עם רמה לא גבוהה(אני מניח שזה פשוט סגנון תורני,

שאני מאוד מבין אותך בקטע הזה, אבל עדיין זה סגנון ותפיסה שמשתנים לאיטם בישיבה), אבל יש

עוד הרבה, במיוחד בחבר'ה של שיעורים ה-ו כרגע(שאני מכיר באופן אישי) שהם חזקים מאוד מבחינה

דתית.
אם כן מתאים לך לברר עם מישהו מתוך הישיבה, כי באמת יש כאלו ויש כאלו.

הישיבה מאמינה שכל יהודי צריך ויכול ללמוד ולהתקדם בעבודת ה'- ושמי שמוכן לעבוד הישיבה שם בשבילו.

זה אומר שיש הרבה רמות וסגנונות, ובד"כ רואים את התוצאות העיקריות באזור שיעורים ה-ו, אבל זו לא ישיבה

של "חלשים" שיש בה גם כמה חזקים וזו לא ישיבה של "חזקים" שיש בה גם כמה חלשים. זו ישיבה שמסתכלת

על כל תלמיד במימד של התקדמות ולא של מקום ספציפי. כלומר- השמחה של הישיבה היא לא בלהגיד יש לי

בחור שיודע X תורה ומתפלל Y דקות עמידה, אלא- יש בחור שלא העז לפתוח גמרא רגילה והיום לומד לבד,

יש לי בחור שהתפלל 2 דקות עמידה והיום מתפלל 7 וכן על זו הדרך בכל מדד של התקדמות.

אני מציע לשניכם לבקש שימחקו את הדיוןאנונימי (3)

ביניכם אחרי שתסיימו אותו

א. השרשור מתמלא "סתם"

ב. על כל דבר בפרט ישיבה ניתן להגיד כך או כך אז אין כאן אמת אחת

מה גם שפרצופיהן שונים ומעולם לא הבנתי את הקטלוג עפ"י מוסד 

איך אפשר להכניס  100 או 300 אנשים תחת אותם שני משפטים.

היא ביררה ועכשיו היא יודעת שכולם ככה.

הוא יודע שזה לא ככה וכו'.

אפשר לכתוב "אוכל למסור פרטים ממה שאני מכיר אישית - בפרטי. כי אף אחד לא יוצא מזה טוב "

לגבייך, את אמנם לא רוצה שיובן אחרת אבל בדקת וחקרת אז הקוראת התמימה הבינה את המסר..

וגם השבושניק התמים. וגם החתן של ההיא לעתיד. 

לא?

בעיני הדיון לגיטימי,כמעין הנובע
לא היה כאן שום זילזול ושום כלום. מתן למד שם ואני לא רואה שהעיר לי על צורת ההתבטאות או השאלות.
מה גם שציינתי באופן בירור שאני שואלת ע"מ להבין ולחקור יותר את הפן הכללי של הישיבה.

ואם יש לך הערה, אולי כדאי שתעמוד מאחוריה ותעיר מהניק שלך ולא מאנונימי.
הטוב בעיניך עשי. תבקשי מהמנהלים שימחקו את התגובה שליאנונימי (3)

ישיבת הכותל, הינה ישיבה דת"ל קלאסית שהולכת לאורו של הראי"העף על עצמו

ומחוברת לתלמידיו הקדושים. בד בבד כחלק מתורת הראי"ה, הם עוסקים גם בחסידות על גוניהם השונים,

הישיבה מושפעת מהעיר עתיקה  - בקיצור ישיבה מדהימה בחורים תורניים, טובים ועמוקים, כיף לראות אותם.

זה לא שלא מצליחים להגדיר, דברו אם אנשים שמכירים מקרוב יותר.סמיילי...

ישיבת תורת החייםיזהר

ראש הישיבה: הרב שמואל טל שליט"א

עיר מיקום: יד בנימין

גבוה/הסדר: גבוהה

אחראי שבוש"ים: נתן בן דוד 054-2215283

אתר הישיבה: http://www.thc.org.il/

ועוד אתר שקשור: http://www.talchaim.org.il/

כמה מילים על הישיבה: מי שיעיז קצת לצאת מהשבלונות המוכרות בציבור הדתי לאומי ויבוא לשבו"ש - יזכה להכיר עולם שלם של עבודת ה' שמחה באוירה חסידית ודיבוק חברים, לימוד עיון מעמיק אליבא דהלכתא, ושיטה סדורה (עם תמיכה מערכתית) של התקדמות בעבודת המידות, והכל מתוך חיבור עמוק לעם ישראל ומצב הדור.

פרטים נוספים אפשר למצוא בוויקיפדיה.

וגםיהושפט כהןאחרונה

השקפה אנטי ציונית חריפה שאינה מקדמת את עם ישראל בדרכו אל הגאולה

ישיבת מעלותזהב הארץ
ראש הישיבה: הרב יהושוע וויצמן
עיר:מעלות תרשיחא
ישיבת הסדר
אחראי שבושים:בפרטי
אתר הישיבה:https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.yesmalot.co.il/mobile.asp&ved=0ahUKEwjop7S2sbrQAhXEyRoKHQKCD_4QFggaMAA&usg=AFQjCNG7A0iQ7FmoIjsqrsrT1NikcgjEHw&sig2=eNKFQbmx2ZsFpdtR-bWFKg

כמה מילים על הישיבה:
הרב ויצמן מוביל בישיבה ובשלוחותיה גישה ייחודית בלימוד תורה, הנקראת בשם 'תורת ארץ ישראל'. על פי דרך זו, המסתמכת על דברים שכתב הראי"ה קוק, לימוד הגמרא נעשה באופן של חיפוש והעמקה בקווים מחשבתיים המתחברים לפרטי הסוגיות ההלכתיות. בשיעוריו מבאר הרב ויצמן מחלוקות ראשונים בסוגיות הלכתיות בעזרת פיסקאות מהזוהר, מכתבי הרב קוק, ומכתבי הגות ומחשבה נוספים. הרב ויצמן מסביר שזוהי דרכה של תורת ארץ ישראל, וקורא לכל לומדי התורה לאמץ את שיטתו הלימודית.

תלמידי הישיבה, ככל תלמידי ישיבות ההסדר משרתים בצבא כחלק ממסלול ה"הסדר"

הישבה היא ישיבה גדולה (65 שיעור א עכשיו) ומומלצת בחום לכל מי שרואה עין בעין את תחיית עם ישראל בארצו.
ישיבת ההסדר טפחותקוד אבל פתוח
ראש הישיבה: הרב אייל גריינר
מיקום: מושב טפחות, בין טבריה לכרמיאל בפאתי הכפר הדרוזי מ'גאר
גבוהה/ הסדר: תנחשו לפי השם
אחראי שבושים: בפרטי
אתר הישיבה: http://www.yht.org.il/
כמה מילים על הישיבה: ישיבה משפחתית מאוד, וכל מי שמגיע באמת מרגיש את זה. יש גם המון יחס אישי, ושיחות אישיות עם הרמים בתדירות גבוהה. הישיבה מכילה בערך כ50 תלמידים, קצת יותר מ 30 במסלול ההסדר והשאר מעל שיעור ו' רווקים ונשואים. (אני לא בטוח במספרים יכולה להיות סטייה אפילו 20)
ישיבת בית אורותאנונימי (2)
ראש הישיבה: הרב דני איזק שליט"א
עיר מיקום: ירושלים
גבוהה/הסדר: הסדר
אחראי שבוש"ים: אליעזר 052-224-5232

על הישיבה: (הכל נכתב בכנות ומהיכרות ארועה ועמוקה שלי) הישיבה הולכת בדרכו של הרב קוק והרב צבי יהודה זצ"ל והוקמה לפני כ26 שנים ע"י הרב חנן פורת זצ"ל ויבדל"א הרב בני אלון.

בישיבה יש תלמידים ממגוון סגנונות אופי ורקעים שונים. כל תלמיד ואברך מקבל יחס אישי ומוצא מסלול לימוד שמתאים לו מבין מגוון מסלולים. בישיבה פועלת תוכנית תורת המדינה שבה לומדים את היחס של התורה לנושאים העומדים בסדר היום הציבורי. כמו כן, הרה"ג דב ליאור שליט"א מוסר שיעורים בישיבה באופן יומיומי.

הישיבה מעודדת את התלמידים לחיות חיים מלאים וכוללת פעילויות חברתיות, התנדבויות במגוון תחומים, עידוד לחיזוק ההתיישבות במזרח ירושלים ובכלל.
כמה בחורים/אברכים יש בישיבה?צריך עיון
כ40 בחורים ואברכים כיוםהיום הוא היום
וואו כתבת על זה בדיוק בזמן, תודה.כמעין הנובע
כמה הישיבה שמה את הדגש על דרכו של הרב קוק?
היית מכליל את רוב הבחורים שם כ"קוקניקים"?

תמצאי את שעוריו של הרב אלחנן בן נון מראשי הישיבהאנונימי (3)

ורב הישוב שילה ותגיעי למסקנה בעצמך..

(הוא מדור התלמידים הקרובים של הרצי"ה..

הרב הנזיר לימד אותם מתוך פנקסי כתב היד של הרב קוק... [זה מספיק קוקניק?  (:  

אם תמצאי בחור שמקבל מפיהו תורה ומידות - את מסודרת. 

כאן יש שעור יפה של הרב: בנין המקדשאורי בוגרים
עבר עריכה על ידי אורי בוגרים בתאריך כ"ח בסיון תשע"ח 17:23

קרב נפח'

בוגרי הישיבה ומשפחותיהם באחד מהמפגשים אצל מו"ר הרב אלחנן

התשובה מתחת לאור: "בית אורות" = ע"ש הספר אורות..אנונימי (3)

קוקניקים כן. יש גם כאלה עם כיוון חסידי בנוסףהיום הוא היום
ישיבת רועה ישראלעבדו את ה'!!!!

ראש הישיבה: הרב דוד דודקביץ'

עיר מיקום: יצהר

גבוה/הסדר: גבוהה

אחראי שבוש"ים: יוסף גלברד 0527710815

אתר הישיבה: אין

כמה מילים על הישיבה: ישיבה חסידית ארץ ישראלית המשלבת בין תורת מאורות החסידות ובית מדרשו של הרב קוק.

ישיבת אורות נתניהרתם 1679
ישיבת אורות נתניה
ראש הישיבה- הרב נתנאל יוסיפון
כמות- הישיבה מונה 35 בחורים 10 אברכים
אופי הלימוד- הישיבה הולכת בדרכו של הרב קוק הלימוד בישיבה הוא רציני יש בישיבה מגוון של בחורים ומגוון דעות והלימוד מושפע מכך מאוד בישיבה יש 2 סדרי גמרא וסדר של אמונה ותנך.
יחודיות- בישיבה משולבת גם התנדבות ותרומה לקהילה יש חברה בישיבה שמתנדבים באריזת מצרכי מזון בבית הילד בעת לעשות ובתנועת נוער בשכונה ועוד יוזמות וזה מניב ברוך ה' הרבה תרומה לעיר ולתושבים וגם לחבר'ה.
אחראי שבושים רתם-0504214207
אני לומד שם!יגל ש

אחלה ישיבה, ב"ה צוות מקסים, לימוד תורה באיכות, אווירה טובה ומשפחתית ויחס אישי לכל אחד. 

הישיבה מונה כ50 חבר'ה עם אברכים. מסלול גבוהה או הסדר-שילובים.

יש התנדבות פעמיים בשבוע אחר הצהריים עם ילדים נוער ועוד התנדבויות.

אם אתם רוצים פרטים נוספים, כנסו לאתר הישיבה: ישיבת אורות נתניה

ישיבה מדהימה!!עף על עצמו

ישיבת מצפה רמוןחג'דומט

ראש הישיבה: הגאון הרב צבי קוסטינר שליט"א.

עיר ומיקום: מצפע עיר הקודש, גרעין תורני איכותי ביותר..!

גבוהה עם אופציה להסדר ממרץ ג' (הכי הרבה הולכים על אוגוסט ג', אבל הרוב נשארים לד' לאחרונה..)

אחראי שבוש"ים: דניאל טובולסקי-0527363344

אין אתר לישיבה..מגניב

כמה מילים על הישיבה..לימוד רציני ביותר, הרבה חבר'ה מבוגרים, (ח,ט,י,יא,יב,..), הרבה חבר'ה בכללי בלי עין הרע..דגש רציני על תורת הרב קוק, כוזרי ומהר"ל. חבר'ה ממש טובים.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​^^בייניש_דוס

כן

ישיבה מדהימה ועמוקה, הנופים שם משגעים, והאנשים עוד יותר עף על עצמו

ישיבת דימונהיהוחלב
ראש ישיבה: הרב דוד תורג'מן שליט"א
עיר: דימונה
גבוה/הסדר: גם ישיבה הסדר וגם ישיבה גבוהה לבחורים שרוצים לשקוד.
אחראי שבושים: חיים - פרטים +מספר אלפון אפשר להשיג באתר של הישיבה
כמה מילים על הישיבה: ישיבת דימונה ישיבה משפחתית חמה שמגדלת ומטפחת את לומדיה, הישיבה נמצאת בראשות הרב דוד תורג'מן תלמיד של הרב נבנצל,
בישיבה אין דיסטאנס בין שיעורים גדולים לקטנים, כולם עם כולם, ובאווירה טובה!
מוזמנים לשבוש!!
גבעת אולגהאנונימי (4)

ישיבת גבעת אולגה. 

רה"י הרב אפרים ג'יאמי.

נמצאת בגבעת אולגה(שכונה מערבית של חדרה).

הסדר/גבוהה אפשר את שני המסלולים, אמנם ההסדר הוא "שילובים" שמתגייסים בנוב' ג' למניינם.

אחראי שבושים: מאור קוסשווילי 0543138225

הישיבה שמה דגש מרכזי על חינוך לתורה ויראת שמיים ולא לאוסף הידיעות, ואני אפרט בקצרה..

בישיבה מחנכים אותנו שעצם הלימוד זה מה שחשוב ולא ההספק( כמובן שמשתדלים גם להקיף אבל אני חושב שזה לא הדגש). והכוונה שרוצים לבנות עולם פנימי ורצון של כל אחד ואחד לאהוב את התורה ולהבין את ערכה וחשיבותה בכל פרטי החיים. הקו החינוכי המנחה את הישיבה זה תורת הרב קוק עם שילוב קטן של חסידי. ההרגשה בישיבה היא שיש חיות ואש בישיבה.. כולם מוזמנים בשמחה!   

עכשיו הישיבה מונת 6 שנים להקמתה בהם כ120 תלמידים ואברכים ושנה הבאה יצטרפו בסביבות 60 חברה

שני אחים שלי לומדים שםשורקת

וברוך  השם מאד מאד טוב להם! הם התחזקו מאד!

טפחותישי יונה

ראש הישיבה: הרב אייל גריינר.

עיר מיקום:טפחות. (נמצא בגליל לי הכפר הדרוזי מר'אר)

גבוה/הסדר: הסדר

אחראי שבוש"ים: יניב בלליס - 0522348915

אתר הישיבה: ישיבת הסדר טפחות - הדרך שלך בתורה

כמה מילים על הישיבה: ישיבה קטנה ומשפחתית (אין סיכוי שאתה לא מכיר מישהו משיעור אחר), ישנו גיוון מאוד גדול באוכלוסיית הישיבה, ישיבה לחוצת הסדר, וממש כיף סך הכל קצת חור המיקום, אבל לא מתחרטים לרגע!

ישיבת באר התחיה בבאר שבעOryak164
הישיבה הגבוהה ישיבת באר התחיה
ראש הישיבה: הרב יוני הראש
עיר מיקום: באר שבע
אחראי שבוש"ים: אור (0525299937)
אתר הישיבה: https://m.facebook.com/הישיבה-הגבוהה-באר-התחיה-באר-שבע-529784384027399/?soft=notifications

כמה מילים על הישיבה:
מטרת הישיבה לגדל תלמידים לתורה ואמונה מתוך שותפות בבניין עם ישראל ומדינתו, לאור תורת התחיה של הרב אברהם יצחק הכהן קוק.
הישיבה פונה אל בוגרי שמינית המעוניינים ללמוד בישיבה, וייחודיותה בהכוונה אישית והדרכה בלימוד תורה ואמונה והנחלת אהבת הארץ והמולדת, שירות צבאי והתנדבות בקהילה.
בנוסף, קיימת תוכנית לשיעורים גבוהים יותר. הישיבה מותאמת לנתינת מענה לרמות שונות, מבלי לפגוע באחידות הישיבתית הישיבה נמצאת בשכונה ד' בבאר שבע מתוך רצון להיות מקור כוח ורוח לגרעין תורני הפועל בעיר.
בישיבה מתקיימת גם תוכנית לשמיניסטים הרוצים לנצל את שנת השמינית הגדלות, כהכנה לעולם הישיבות.
בישיבה מתקיימת גם תוכנית ערב - לאנשי צבא, סטודנטים ואנשים עובדים, אשר רוצים ללמוד תורה בזמנם הפנוי. 
מוזמנים להשתתף למהלך של הגדלת התורה, האמונה והאהבה בעיר, תוך חיבור לשכונה ד' ולעיר כולה.

בישיבה יש כ-15 תלמידים. ובשנה הקרובה עתידים להצטרף מספר תלמידים ואברכים נוספים.
ישיבת רמות ירושליםקופקליפטוס

ראש הישיבה: הרב דוד אביחיל

עיר מיקום: שכונת רמות בירושלים

גבוה/הסדר: ישיבה גבוהה

אחראי שבוש"ים: יהונתן פרץ - 0546478919, אור נחמיה - 0535297806.

אתר הישיבה: ישיבת רמות | בית מדרש קהילתי

כמה מילים על הישיבה:

הנחת היסוד העומדת בבסיס הלימוד בישיבה היא שאין התורה מנותקת מהמציאות, אין התורה אוסף של טקסטים עתיקים אשר יש לפענחם וללמדם, אלא התורה היא דבר ד' אלינו דרך כתבי הקודש תורה שבכתב ושבע"פ, ומדריכה אותנו בחיי היום יום, תוך התבוננות מעמיקה על המציאות כולה האישית החברתית והכללית.

הלימוד בישיבה הינו בדגש על פיתוחו האישי של כל תלמיד ותלמיד. לכל תלמיד ניתנת האפשרות ללמוד בחברותא עם ראש הישיבה ועם כל אחד מהרמי"ם בישיבה, תוך ליווי אישי בבניין האישיות ובניין המידות. במקביל לתכנית הכללית של השיעורים הקיימת בישיבה כל תלמיד יכול להיעזר בצוות על מנת לבנות תכנית המתאימה לו באופן אישי.

ובאופן אישי - הישיבה איננה ישיבה גדולה, יש אוירה טובה, מצד אחד אין לחץ באוויר, אבל מצד שני אין תחושת בטלנות, כל אחד לומד בדרך הכי נכונה והכי מתאימה לו מתוך שמחה, סיפוק והתקדמות. 

החבר'ה בישיבה חבר'ה ממש טובים, רציניים, נחמדים, שמחים, מלאי חיים.

בישיבה ישנו עיסוק בתיקון המידות והסתכלות יהודית על הסביבה בלימוד עצמאי ובשיעורים של ראש הישיבה, הרב דוד אביחיל.

נשמע מעניין, נכון?

מוזמנים לראות ולקרוא עוד באתר של הישיבה וכן לבוא לבקר אותנו!

בני רחלאלקי

ישיבת בני רחל
הרב אלי אלקסלסי
נמצאת ליד קבר רחל (דקה נסיעה מגילה- ירושלים)
ישיבה גבוה
אחראי שבושים שלמה-0502439001
כרגע אין אתר
ישיבה ליד קבר רחל המקו שממנו אמורה לצאת תורה בעז"ה לעם ישראל בישיבה יש כ30 בחורים ואברכים שחיים ביחד כמו משפחה+ קהילה חמה וייחודית. בישיבה לכל תלמיד יש יחס מיוחד ואישי בכדי שיצליח להתקדם ולבנות בניין רוחני איתן עם זאת יש כמובן את הדיבוק חברים שמתבטא בבתי רמים, התוועדות בימי שני מיוחדת במינה! ועוד פה ושם פעיליות מגבשות שווה להגיע!
ישיבת ערשנו רעננהסמיילי...
עבר עריכה על ידי סמיילי... בתאריך ז' בסיון תשע"ח 14:26
עבר עריכה על ידי סמיילי... בתאריך ז' בסיון תשע"ח 14:26
ראש הישיבה: הרב יובל רגב

מקום הישיבה: רעננה

גבוה\הסדר: גבוה

אתר הישיבה: הישיבה הגבוהה ערשנו רעננה

כמה מילים על הישיבה:  ישיבת ערשנו רעננה הוקמה על ידי הרב מרדכי אליהו זצ"ל והייתה בהכוונתו עד פטירתו. בישיבה לומדים את כל חלקי התורה מתוך חיבור לעם ישראל. העבודת ה' בישיבה היא עבודה חסידית למשתוקקים להגיע לעבוד את ה' לשם שמיים באמת! העבודה נעשית מתוך אהבת חברים, לא כמושג אלא כעבודה.. בישיבה עובדים על אהבת חברים! בישיבה יש קשר ישיר לראש ישיבה המדריך כל תלמיד ותלמיד למחוץ חפצו ומעביר מגוון שיעורים בעבודת ה' במהלך השבוע ברב קוק, חב"ד, ברסלב, ועוד..  צפו בסרט תדמית:

אחראי שבושי"ם: אוריאל סטריק 0525253767

ישיבת ההסדר גבוהה דימונהnani094

ראש ישיבה: הרב דוד תורג'מן שליט"א
עיר: דימונה
גבוה/הסדר: גם ישיבה הסדר וגם ישיבה גבוהה לבחורים 
אחראי שבושים: יצחק חברוני 0505962756
כמה מילים על הישיבה: ישיבה לא גדולה מידי ולא קטנה מידי, 70 חבר'ה. בעז"ה לשנה הבא ישנה קבוצה של 20 חברה ממגון ישיבות בארץ.

הישיבה באווירה משפחתית עם דגש, ומתוך כך קיים קשר אישי בן הרבנים לתלמידם (וישנו קשר מיוחד בין תלמידם לאברכים..)

לעוד פרטים ניתן לפנות למס של אחראי שבושים

מוזמנים לשבוש בשמחה!!

תצלחיו

ישיבת ההסדר נהריה "נהר דעה"ganon13

ראשי הישיבה: הרב ישעיהו מייטליס שליט"א והרב משה אדלר שליט"א

עיר מיקום: נהריה

גבוה/הסדר: הסדר

אחראי שבוש"ים: אושרי גנון- 054-5762626

אתר הישיבה: ישיבת ההסדר נהריה

כמה מילים על הישיבה: 

ישיבה משפחתית וחמה  , לימוד  חוויתי, בנייה אישית באווירה מיוחדת, לעזור לזולת ולחזק את האחר.

יש פורום בשביל נערים בישיבות תיכוניות?חתולה פרסית
ישיבה חדשה: ישיבת ספרא וסייפא לחסידות פנימיות ואומנות לחימהישיבת ספר וסייף

במיאח"ה

נשיא הישיבה: הרב דניאל סטבסקי שליט"א

ראש הישיבה: הרב ראובן טיליס

עיר מיקום: ירושלים

גבוה/הסדר: גבוהה

אתר הישיבה: safravesaifa.org.il

כמה מילים על הישיבה: ספרא וסייפא היא ישיבה גבוהה בהקמה לחסידות, פנימיות ואמנויות לחימה, בנשיאות הרב דניאל סטבסקי שליט"א. הישיבה מתאימה למי שרוצה להעמיק בעבודת החסידות, דבקות, תפילה, התבודדות, דיבוק חברים, עבודת השמחה וכן חיבור קומת הגוף לקדושה. הישיבה עומדת לפתוח שעריה בעז"ה בשכונת רמות ירושלים בצמידות הדוקה לישיבת רמות

ישיבת ההסדר אשקלוןאבישי א

שם הישיבה: ישיבת אורות התורה והחסד בעיר אשקלון.

ראש הישיבה: הרב אביהוא פישפדר והרב יגאל הדאיה.

עיר מיקום: אשקלון.

גבוה/הסדר: שילובים.

אחראי שבוש"ים: אבישי 0503882224

כמה מילים על הישיבה: ישיבה חמימה ומשפחתית ברמה גבוהה - משלבים לימוד תורה בעוצמה ועשיית גדול חסד בקהילה.

התלמידים בישיבה מתגייסים למסלול שילובים ובכך זוכים לשלב בין מצוות ישוב ארץ ישראל ולימוד תורת ישראל.

לפרטים והרשמה ניתן לפנות בשמחה.

הישיבה הגבוהה בבית אל.אני הנני כאינני

אף אחד לא דיבר פה עליה?

אור עציון (הגבוהה)הפצלש
ראש הישיבה: הרב חיים דרוקמן שליט"א

ישיבת הסדר

אחראי שבוש"ים: אמיתי קפלן 054-574-4419

אתר הישיבה: הישיבה הגבוהה אור עציון

כמה מילים על הישיבה:
התגדלות בתורה ועבודת ה' עם דגש על חיבור למציאות והתהליכים של דורנו
חברה רציניים סגנון קוקניקי אבל יחסית פתוח
בעקרון ישיבת הסדר אבל הרבה ממשיכים ונשארים בישיבה גם אחרי ההסדר
זכות עצומה ללמוד בישיבה להתדבק במו"ר הרב דרוקמן וללמוד מתורתו ומאישיותו!

השתדלתי לכתוב מזוית יותר אישית ולא לחזור על מה שכתוב באתר
ישיבת הסדר בסגנון מכינהSnoopy821

הי

מחפש לבן שלי ישיבת הסדר בסגנון קרוב יותר למכינה, פחות לימודי גמרא ושילוב של הכנה פיזית.

תודה

לא עולה לי מקום כזהפתית שלג

אם הוא מחפש דוקא הכנה פיזית לצבא הוא יוכל למצוא את זה בעיקר במכינות.

יש מכינות בסגנון קרוב לישיבה, עם רמות לימוד שונות. ישיבות בסגנון של מכינה אני לא בטוח שקיים.

ישיבות לעומת זאת בדרך כלל מתמקדות בהכנה הרוחנית והערכית לצבא ופחות בפיזית.

ואם הוא מחפש בעיקר פחות לימודי גמרא, יש ישיבות הסדר שאפשר למצוא בהן את זה. או פחות לימודי גמרא, או הנגשה משמעותית הרבה יותר, וסגנון שונה של התלמידים.

יש בברוכין "ישיבה קדם צבאית"ברגוע

לא מכיר אישית, אבל נשמע מתאים למה שכתבת

עד כמה שידוע לי זה בדיוק להפךהסטורי
(גם לא מכיר מבפנים) מבחינת המסלול זה מכינה, מבחינת התוכן - ישיבה.
מנסה להבין מה בדיוק ולמההסטורי

ומה הוא רוצה?

אם לא מתאים לו לשבת ולשקוד על תלמודו, למה לעשות מסגרת של הסדר?

(כמעט אשאל, מה ההצדקה לעשות פחות מכולם צבא, למי שלא יושב ושוקד על תלמודו?)

כמובן, יש ישיבות הסדר פחות עמוסות ושיש בהן יותר לימודי אמונה וכד'. אולי מעלה אפרים תתאים, אבל צריך לדייק מה רוצים.

תגובהSnoopy821

הוא פחות מתחבר ללימודי גמרא, אני מעדיף שיתגייס במסגרת הסדר כדי שיתגייס ביחד עם החבר'ה גם אם הוא יחליט לחתום ויתור בהמשך.

אם היתה מכינה עם גיוס של החבר'ה ביחד זה היה השילוב המושלם.

ומה הוא מעדיף?הסטורי

סליחה שאני לא בדיוק עונה לשאלתך, אבל עד כאן לא כתבת מילה אחת על מה הוא רוצה, רק על מה אתה רוצה. אם מה שאתה מחפש, זה מה שהוא רוצה, תתעלם מהמשך ההודעה שלי, תבדקו אולי ישיבת ההסדר מעלה אפרים יכולה להתאים.

זה יפה וטוב שאתה רוצה שהוא ילמד בישיבה, אבל צריך להפנים שלכיתה א' אנחנו רושמים את הילד, לכיתה ט' בשיח עם הנער, עדיין אנחנו רושמים. לשיעור א' הבחור בוגר ורושם את עצמו למקום שליבו חפץ.

טוב מאוד אם יש לכם שיח פתוח וכנה, כזה שאתה מצליח להיות קשוב לבנך ולמה שמעניין אותו, למה שמטריד אותו למה שמשמעותי לו בחיים ואתה גם יכול להכווין אותו, לעזור לו למקד נכון לשוחח על סדרי עדיפויות וכד'.

אבל, אין יותר גרוע מהורה שמנסה לכפות על ילדיו הבוגרים את חלומותיו שלו, כשזה לא מתאים לבחור עצמו. לאורך השנים ראיתי יותר מידי פעמים, שדווקא אלו שלהורים שלהם היה מאוד ברור מה הבחור אמור לעשות כשלבחור זה לא התאים - בעטו הכי רחוק וההורים הפסיקו להיות בשבילם כתובת משמעותית, לא רק בנושא הספציפי, אלא בכלל.

תגובהSnoopy821

ברור שזה בתיאום אתו, אני לא יכפה עליו משהו שהוא לא רוצה.

מאחר ויש כל כך הרבה ישיבות בסגנונות שונים, חכמת המונים והמלצות אישיות זאת דרך לףשיכולה לעזור לקבל החלטה

אז כדאי שיתייעץ עם הר"מ הנוכחי שלוהסטורי
בד"כ יש להם מושג.

ישיבות גם שולחות נציגים לדבר בישיבות התיכוניות ולהציג את עצמן, שינסה לראות למה הוא מתחבר.

אגב, מאוד ממליץ לעשות שבו"שים אמתיים, של כמה ימים טובים כולל שבת. אם מגיעים למקום רק לכמה שעות, כמו שעושים הרבה חבר'ה היום, לא באמת מתרשמים מאווירה של מקום.

ממה שאני מכיר0IQ4U

נהריה - יש אפילו חדר כושר

איתמר אווירה קרובה מאוד למכינה ישיבתית,

אני לא רוצה להוציא שם רע אבל רוב ישיבות ההסדר אין לימודיפ רציניים אז הם דיי דומות למכינות (יש זמן לאימונים פייזים וכמובן מנטלים והכנה לצבא מכל הבחינות גם ההלכתית וגם תמיכה של רמים בזמן השירות) ... כמעט כל ישיבת ההסדר  בלי 3 סדרי גמרא.... 

האלה שיותר קרובות לישיבות גבההות (אווירה יותר רצינית) זה ישיבות כמו מעלה אדמים, הגוש, כרם ביבנה, מדברה כעדן שבי חברון וכו' 
החסרתי הרבה שיובת זה בהערכה גסה מאוד שהשם יסלח לי , כל השאר בערך זה באמצע בין ממש רציני לבין אווירה של מכינה 

יש בדבריך לא מעט אי דיוקים ואולי אפילו הוצאת שם רעהסטורי

יש כשבעים ישיבות הסדר, יש בהן סגנונות שונים ומגוונים. חלקן באמת עם הרבה לימודי אמונה ואווירה יותר משוחררת. בחלק גדול, רבות מאוד ממה שציינת יש בהחלט שלושה סדרי גמרא ולימוד רציני מאוד.

(לא שזה מאוד משנה, שבי חברון היא ישיבה גבוהה, גם מדברה כעדן מוגדרת כישיבה גבוהה, למרות שאפשר לעשות שם הסדר והרוב עושים בשלב מסויים מאוחר מהסדר רגיל).

מה שתגיד .0IQ4Uאחרונה

אך אין בכוונתי להוציא לעז וידוע שיש ישיבות עם יותר או פחות שבאבניקים ואווירה יותר או פחותץ לוחצת וכזה 

מכיר מלא שעשו הסדר משני הישיבות הנל ואני יודע שכל שיעור שם עושים יוצאים הרבה להסדר אח שלי היה איתם במחלקה . לכן אני הזכרתי אותם בתור ישיבות ההסדר , יש לי גם חברים שעזבו ישיבות כמו מרכז ובית אל בשביל לעשות ההסדר...
לכן אני אומר שמבחינתי ישיבה שאפשרי לעשות בה ההסדר בלי לעזוב את הישיבה היא הסדר לא משנה לי איך קוראים לה מבחוץ, לצורך הדוגמא ישיבת איתמר נקראת ישיבה גבוהה 

אך למעשה הרב יהושוע וון דייק יותר מסתם מעודד את הבחורים לעשות ההסדר (יצא לי לעשות איתו שיחה בנדון) ויוצא שבשיעור אולי אחד או שניים עושים גבוהה והשאר ההסדר....

ביינישיםהרשפון הנודד

אשמח לדעת מה נותן לכם מוטיבציה ללימוד גמרא בישיבה?-בתוך אחד שקשה לו ממש ללמוד לימודי גמרא והלכה בגלל שזה מרגיש לי קצת מנותק ממני

היעדים הקבועים, האפשרות להעמיק, החברותאפתית שלגאחרונה
החייאה?טעמי🍫
בס"ד

אז מנסים להחיות את המקום?

יופיטעמי🍫
בהצלחה לנו✨️
איפה אתה לומד?שמיניסט באמ"ש
באזור ירושליםטעמי🍫

מעדיף לא לפרט

אתה?

גם באיזורשמיניסט באמ"ש
לא מפרט
גם באזוראיגנוטוס פברלאחרונה

לא מפרט

למה לא?פתית שלג

רק צריך להתקין בוט שימנע מלכתוב הודעות בזמן הסדרים..

יש כזה, אני יודע איך מתקינים לטלפוןשמיניסט באמ"ש
אגב, איפה אתה לומד?שמיניסט באמ"ש
זה נראה פורום מענייןמקפיצים נטושים

אולי נחייה אותו?

אני בעדשלג דאשתקד
יאללה לעבודה, תעלה דברים מעניינים ונגיב לך
אני במשבר. עמוק.מקפיצים נטושים

יושב בזמן סד"ע ומסתכל בפורומים של ערוץ 7.

איך יוצאים מזה?

לפי ההקפצות שלךשלג דאשתקד

נראה לי שישבת כאן כבר מסדר בוקר.

אבל יאללה תעלה סוגיה שהיית אמור ללמוד היום, או הסוגייה אחרונה שלמדת לפני המשבר, ונתחיל להתפלפל כמו בני ישיבות.

אני כאן

לאלא סד"ב לא הייתי פהמקפיצים נטושים
בלאגן, צריך לחשוב..מקפיצים נטושים

תחילת גיטין.

תקנת בפנובפ"נ,

מה קורה אם לא קויימה?

סחתן עליך!שלג דאשתקד

זה מסובך אחי,

לפי רבה - אם בית הדין חושש שהגט לא נכתב לשמה, אז אין המון מה לעשות... והחשש מתעצם לגעת תוספות (ב שבני חו"ל חולקים על ההלכה "וכתב לה - לשמה". כמובן ש"לאחר שלמדו" זה יותר קל כמו שהגמרא אומרת בהמשך. (אגב נדמה לי שהראב"ד פוסק כדעת רבה, כלומר שרבה אית ליה דרבא אז תכלס חוששים לשני הדברים).

לפי רבא, בגדול העניין יותר קל, כי הבלגן הוא למקרה שיהיה ערעור (כי אם אין ערעור אנחנו לא חוששים מעצמינו, כי משום עיגונה הקילו בה רבנן, כמו שכותב התוספות בתחילת הדיבור האחרון בדף ב.). עכשיו תראה, בעיקרון רשי בדף ג. נותן שני פירושים מה עוזר הפנוב"נ לפי רבא: 1. מרגע שהשליח אומר, הבעל יתבייש לערער. 2. הבעל עצמו כבר לא יהיה נאמן. ככה שתכלס אם לפי הפירוש הראשון, אז אין כאן עניין גדול.

מצד שני, צריך לקחת בחשבון את מחלוקת התוספות בדף ג. (בדעת ר"י), שגם אם הבעל מערער לא מאמינים לו, לעומת דעת הכפתור ופרח (נדמה לי איפשהו בפרק י) שאם הבעל עודה בלגן אז מאמינים לו ופוסלים את הגט. כך שהאמירה של בפנוב"נ או הכרחית או כמעט חסרת משמעות, ואז זה בעיקר כמו שאומר התוספות ש"בעל מידק דייק" הכוונה שמתלכחילה הוא מדייק ונזהר, וזו המטרה של האמירה.

הקיצור, לפי רבא זו תקנה שבאה להגן על מצבים מסובכים ולא ממש פותרת בעיות ספציפיות. אז זה לא נורא כל כך. אבל לפי רבה זה די בלגן אם הבחור לא אמר... (למרות שבפיכח ונתחרש לא גזרו חכמים, כך שאולי זה לא סוף העולם, כי רוב בקיאים הם).

לכבודך פתחתי את הגמרא בפנים שלג דאשתקד

מתוך רצון לא רק לקשקש מהזיכרון...

אז ככה, אם השליח לא אמר בפני נכתב וכו', זו מחלוקת בין רבי מאיר לחכמים בברייתא בדף ה:, והלכה כדעת חכמים שזה לא נורא רק שיחזור ויעשה את הפעולה ויאמר.

ולגבי השאלה מה קורה אם הבעל מערער אחרי שאמר בפנוב"נ, אז ראיתי שכבר בירודלמי יש התייחסות לזה ונאמר כך: "אמר ר' יוסי: חומר שהחמרתה עליה מתחילה שיהא צריך לומר בפני נכתב ובפני נחתם, היקלתה עליה בסוף שאם בא ועירער עררו בטל".

וואו, רצינימקפיצים נטושים

מבחינתי באמת הדיון מתחיל מהמח' תנאים הזו;

לפי ר"מ כל המשנה בגיטין ממטבע שטבעו חכמים הגט פסול, שזה מעניין כי לכ' מדאורייתא כשר, בעצם, היא עדיין נשואה ומותרת לבעלה הראשון? רק כי השליח לא אמר בפנופ"נ,

לפי חכמים - כשר, אז מה התוקף של התקנה? מה קורה אם לא מקיימים אותה? הכל טוב?!

לא נראה לי שחכמים כזה סבבהשלג דאשתקד

הרי הברייתא בעצמה ממשיכה "כיצד יעשה...". השאלה היא מה קורה אם הוא לא עשה את זה.

מצד שני, באמת לא מובן מה הטעם של רבי מאיר. הרי תכלס מדובר בחשש רחוק, כי רוב הדיינים בקיאים בלשמה (וכאן רבי מאיר לא אמור לחשוש למיעוטא, כפי שמסבירה הגמרא), ומן התורה עדים החתומים על השטר נעשה כמי שמחקרה עדותם בבית דין. אז למה היא פסולה מן התורה?

(נדמה לי שיש תוספות בדף ה על חלק מהנושאים האלה, אבל אני כבר צריך ללכת לישון כדי לקום מחר לסדר בוקר )

אשריך אתהשלג דאשתקד
יאללה תשתף מחר בחידושי סדר בוקר!!
אח... היה שיעור, עם המון חידושיםמקפיצים נטושים

אבל לא מספיק הייתי מרוכז בו,

לפתע עלתה לי התובנה שבעצם הסוגיא שלי בסדרי בוקר בשבועות האחרונים היא זו; 'ריחיים בצווארו ויעסוק בתורה'?!

תקשיב נשמה טהורהשלג דאשתקדאחרונה

מסכת גיטין אחת ה.... פשוט אחת המדהימותתת!!!

יש בה כל כך הרבה פרטים והיבטים, שהסיכוי להתעמק ולהבין הכל, זה כמעט אפסי. תסתכל רק על הסוגיה של רבה ורבא, איך אותה מדנה יכולה לקבל משמעות גם של שאלה הלכתית עקרונית (לשמה) וגם של שאלה עובדתית (קיום השטר) ואתה עומד מול משנה עם 100 דוגמאות (גבולות הארץ? סמוכות ומובלעות? עולי בבל ועולי מצרים - לפי רהינו תם?) ועוד משפטים דו משמעיים ושאלות טכניות של שליח להולכה, הבאה וקבלה; אישה שהביאה, עבד שהביא, בעל שהביא; עד נעשה דיין; עדי חתימה או עדי מסירה (וכמה שיטות מפשרות...). חתיכת סלט לא הגיוני, וזה עוד לפני שכל המצב מתהפך - לאחר שלמדו, מלתא דלא שכיחא וכו וכו.

נראה לך שאפשר לעשות את זה תוך כדי שינה? או תוך כדי ריחיים על צווארו???

עזוב אותך, אל תנסה לבלוע הכל. קח את מה שהכי הכי חשוב בישיבה: האווירה, החידוש, היצירתיות והרעיונות שעולים. אהבת תורה מהברק שלה. זה ימלא לך מצברים וזה מה שחשוב לך עכשיו!!

אתה הרי מכיר את הסיפור על "עולא אקלע לבבל" (בתענית וגם בפסחים), שבהתחלה היה מאוכזב איך אנשים שככה חוגגים לא לומדים תורה, אבל בדיעבד הוא הבין שהאנשים כל כך סובלים שצריך להודות שמישהו בכל זאת לומד תורה...

תשמח שאתה מנסה, שאתה משקיע, שאתה רוצה. תשמר את זה! בסוף תצליח ובענק!!!

ואל תשכח שאתה גם חייב: "וכי עני היית יותר מהלל?" (הסיפור הידוע ביומא)

חברים, אני בסגנון של ישיבות ברמה משכלית מאוד גבוההיונתןzxcv
עבר עריכה על ידי שדמות בחולות בתאריך כ' בשבט תשפ"ה 11:58

אני בן 25 מחפש עכשין ישיבה ברמה גבוהה כמו שיח יצחק באפרת למי שמכיר, 

כרגע מחפש באזור הצפון.

מבקש לא להכנס לדיונים על ישיבות ומה טוב ומה פחות 

אלא לגופו של עניין אם משהו יכול לעזור לי 

תודה רבה לכולם

למנהל היקר שמחק את התגובה שליפשוט אני..

היית יכול כבר לתקן את הטעות בכותרת, על הדרך

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ה 16:38

..

אתה מחפש ישיבה בסגנון של שיח?קעלעברימבאר
אם הדגש העיקרי הוא על הרמה ההשכלתית הגבוההקעלעברימבאר

אז בצפון נראה לי זה מעלה גלבוע (לא כזה מכיר אבל נראה לי).

במרכז יותר אז יש את הר עציון, מעלה אדומים, ירוחם, עתניאל, מחנים, אורות שאול בתל אביב.

אם אתה מחפש משהו כמו שיח (סגנון הרב שגר אם אני לא טועה?) אז נראה אולי מחנים או עתניאל? לא זוכר בדיוק. בצפון לא יודע אם יש כזה סגנון אולי יש במעלה גלבוע אבל לא יודע באמת. ולא יודע מה הסגנון בנהריה או עכו

יש לך עוד פרטים על מעלה גלבוע?יונתןzxcv

וכן מחנים

לא יודע עוד. אפשר לבדוק באתר שלהם. אני יכול לשאולקעלעברימבאר

מישהו שאני מכיר שלמד במחניים, אם זה חשוב

או שיש כאן מישהו שמכיר את ישיבת מחנים טוב?קעלעברימבאר

או מעלה גלבוע?

בסגנון שיח יצחק יש את מעלה גלבועפתית שלג
מעלה גלבוע הם בסגנון הרב שגר?קעלעברימבאר
נשמע לי שכןפתית שלג

אבל אני לא מספיק בקיא בהגותו ובישיבה הנ"ל..

אגב ברוח השכלתית רוחנית ויותר שמרניתפתית שלג

יש את ישיבת ראש פינה

בית מדרש ראש פינה 

דוד שלי שם, כדאי לךימח שם עראפת
הצלחת לברר על ישיבה?קעלעברימבאר
מגדל העמקyys

ממליץ מאוד לבדוק את ישיבת חב"ד במגדל העמק.
מקום שלומדים בו ברמה מאוד גבוהה, עם סגנון חשיבה שמדמה את הסגנון המקורי של חסידי חבד לדורות - עם חקירה מעמיקה ודורשת אמת מוחלקת... שווה לנסות!

למה אתה מתכוון רמה משכלית גבוהה?קעלעברימבאראחרונה

אם הכוונה לרמת לימוד גבוהה אז יש את קרית שמונה באזור הצפון והמון ישיבות באזור המרכז וירושלים

ויתוראנונימי404

מישהו יודע אם אני חותם ויתור ואני באמצע מיונים (ספציפית עתודה) אז יגייסו אותי ישר או שהצבא נותן להמשיך להתמיין?

לימוד בשפת אמתפלוני אלמונ

מי שבקיא יודע בכתבי בעל ה"שפת אמת" על התורה והמועדים(ואולי גם בספרים אחרים) ויכול להמליץ על בין 3-4 קטעים יסודיים וחשובים בלימוד תורתו לכבוד יום פטירתו ב-ה בשבט אשמח שישלח בהודעת וואטסאפ(ואם אין אז סמס) למספר 050-220-3441

רלוונטי עד ראש חודש שבט תשפ"ה, תודה מראש

דיכאוןאנונימי404
אני שנה א ואני ממש לא מתחבר להסדר, זה עושה לי דיכאון... מה לעשות? אם אני חותם וויתור ישר מגייסים לצבא?
אם זה עושה לך רע, כדאי לעבורארץ השוקולד
אולי לצבא ואולי לישיבה אחרת, תלוי מה עושה לך רע.

אם זה דיכאון אמיתי, כדאי לשתף דמות מקצועית וגם רופא צבאי.

^^פתית שלג

ואולי למכינה

כדאי להתייעץ עם דמות בעולם האמיתי ..אגוז16
בהצלחה
דרוש כובד ראשנקדימון

ההחלטות שתקבל יכולות להיות משמעותיות ובלתי הפיכות, ולכן קודל כל חשוב שתשים לב לזה ותשקול צעדים בזהירות.

כמו שאמרו פה, ייתכנו כמה סוגי קשיים:

1. קושי בלימוד ובסף הדרישות הישיבתיות - כנראה מרבית האנשים חוטפים איזה שוק כשהם מגיעים לזה, אבל זה טבעי. האם ניסית לדבר עם ר"מ בישיבה שרתה נמצא בה? יכול להיות שבירור פנימי כזה יעזור לך להתפקס ולמצוא את המסלול שיהיה טוב לך.

2. חוסר התאמה עם הישיבה - זה קורה. למרות שחיפשנו ועשינו שבושים, אולי בחרנו לא נכון. יכול להיות שמעבר לישיבה אחרת זה כל מה שאתה צריך. סגנון לימוד אחר, סגנון חברתי אחר, סגנון אחר של גישה, מיקום אחר, וכדומה. אולי ישיבה גבוהה ולא הסדר, אולי מכינה ולא ישיבה. יש כל מיני אופציות, ואולי אתה צריך משהו מהאפשרויות האחרות.

3. רצון לצבא - יכול להיות שפשוט הצבא מדבר אליך חזק. זו גם אפשרות. באופן אישי אני חושב שתקופה בישיבות/מכינות זה חשוב לעיצוב העולם הפנימי שלך (מידות, תפישת עולם, עולם רעיוני), להרחבת ההשכלה התורנית שלך (הלכה, גמרא, ספרות אמונית, וכו), וליציבות מנטלית שנולדת משני הדברים הקודמים.

אגב, אם בעניין הצבא מה שמפריע לך זה העניין של שירות מקוצר, אז זה פתיר. אחרי שתסיים את תקופת הישיבה שלך, אתה בהחלט יכול להתגייס באופן רגיל. אבל בשביל זה אתה צריך ישיבה גבוהה או מכינה.

ואם אף אחד מאלה לא נראה לך מתאים, אולי הבעיה היא אחרת ושווה לשקול לפגוש איש מקצוע. אבל אלה החלטות שלא כדאי לקבל לבד, כדי לא לעשות טעויות אימפולסיביות.

בהצלחה רבה!

^^^ אם כי ההחלטה בסוף שלךארץ השוקולד
תתייעץ עם דמויות שמכירות אותך ואת המקומות אבל ההחלטה שלך
תמיד ההחלטה בסוף היא של האדםנקדימון
אבל מכיוון שמדובר בהחלטה שיכולה להיות בלתי הפיכה ויש לה משמעויות לשנים קדימה אז כדאי לעשות את זה בחוכמה, בשיקול דעת, ועד כמה שאפשר מתוך יישוב הדעת.
מסכיםארץ השוקולדאחרונה

אולי יעניין אותך