ניסיתי כבר כמה פעמים אבל בינתיים קלעתי ממש רק פעמיים: זוג אחד נשוי
והזוג השני נפרד אחרי כמעט שמונה חודשים, אבל אני עדיין רואה את זה כהצלחה בלשדך..
כותבת כמה דברים שתמיד הקפדתי עליהם, שהם לא כללים חובה, ולאו דווקא יתאימו לסגנון שאת משדכת ביניהם, אבל אני רואה שזה מצליח לי, לפחות ברמה של רוצים להפגש לדייט ראשון. אז אם יעזור למישהו מעולה:
1. שולחת לשני הצדדים תמונות, אובייקטיביות (לאו דווקא ההכי מחמיאות שמצאתי. בכוונה, לא רוצה שאח"כ בדייט יופתעו מהמראה, אלא אם כן זה עוד יותר לטובה) ועושה את זה רק אחרי שיחת הטלפון שבה סיפרתי על ההצעה והיה נשמע שיש בסיס מבחינת התאמה. משתדלת לעשות את רוב הסיפור בשיחת טלפון ולא כטקסט בוואטאצאפ וכד' למרות שגם את זה עשיתי פעמיים..
2. אומרת רק את האמת, גם את הצדדים הפחות יפים שלה אם יש כאלה. מקפידה לדבר חיובי ולהתרכז במתאים, אבל אם יודעת מראש שמשהו עלול להפריע מספרת על הדבר (לדוגמא: שהיא צמחונית ופמיניסטית, שהוא שקט מאוד בהתחלה ולוקח לו זמן להפתח, שהיא קצת מגמגמת כשהיא מתרגשת, שזה דייט ראשון שלו ולא להבהל אם הוא קצת חסר טקט). כשאנשים יודעים בדיוק למה הם מגיעים הם מגיבים טוב יותר ולוקחים יותר בקלות את הסיטואציה. (מה שהרבה פעמים היה יכול לההפך ל"דיל ברייקר" מתגלה כלא חשוב בכלל)
3. אחרי שאני מעבירה לשני הצדדים את מספר הטלפון אחד של השני, אני מבהירה שאני כאן עבור שניהם בדיסקרטיות ממש לכל דבר שירצו, אפילו סתם לשתף, לשאול עליו עוד משהו, לבקש עצה וכו'. ואז אני מרפה:
ממש מקפידה לא לפנות אליהם בכלל ומבהירה להם שאני ככה מראש כי אני יודעת כמה מפדח ולא נעים לי כשהשדכנ/ית מתערבת בלי בקשתי..
4. נותנת לזוג משהו משותף כסיבה שהשידוך עלה לי, לאו דווקא את כל האמת. לדוגמא הזוג האחרון: אמרתי לשניהם "פשוט יש לי תמונה בראש שלכם דנים על משהו בגמרא תוך כדי פיקניק על הדשא בגן סאקר וממשיכים הביתה למרתון של "חברים". ישר רצו להפגש- כי שניהם ממש כאלו
(הסיבה האמיתית ששידכתי זה שהמשפחות מאוד מתאימות- ההורים בטוח היו מסתדרים וכו'.. ידעתי שלשניהם חשוב להביא מישהו שהמשפחה תאהב הביתה, פשוט קשה יותר להציג את זה כסיבה "פוליטיקלי קורקט" כי הם לא טוענים שזה חשוב להם, אני זו שחושבת ככה, אז על הדרך רק אמרתי "את ממש תתחברי למשפחה" ו"אמא שלך ממש תאהב אותה")
מקווה שקצת עזר. רק תקפידי ממש על לא לשקר בכלל, לא להסתיר דברים (כמו שבר אירוסין/ מחלה נפשית או פיזית/ נכות.. תני לבחור/ה להחליט לבד אם לפסול על זה או לא. אין דבר שאני שונאת יותר מלגלות את זה בדייט עצמו) אם את לא יודעת זה בסדר, קורה. אבל תנסי לברר..
גם לא לגבי גיל, מראה (אל תגידי "הוא ממש נאה" אם הוא ממש לא. תגידי שהוא בחור נהדר וכאלה, אל תצרי ציפיות שייצרו תחושה של הפתעה מאכזבת כשמגיעים לדייט)
וכל הכבוד לך על הרצון והניסיון! בעז"ה שתזכי לעזור להרבה מכרים, ממש בא לי לחלק לך שליש גן עדן רק על הרצון