ככה:
אחרי החתונה ראיתי שהמחזור שלי קצר, 26-27 יום, ואני מפספסת את הביוץ ביום יומיים.
הרופאה נתנה לי אסטרופם (בעצם פרוגינובה) 6 כדורים בשלושת הימים הראשונים של המחזור, וב"ה עבד על הניסיון הראשון והפשושית כבר בת שנה ועשרה חודשים.
עכשיו אנחנו רוצים כבר עוד הריון אבל המחזורים שלי שוב קצרים.
אבל מה, הפעם יכול להיות מחזור של 27 או אפילו 28, ואילו הביוץ מקדים את הטבילה בשלושה ארבעה ימים לפעמים! כלומר, השלב הלוטאלי, בין הביוץ לדימום, ארוך מדי. אפילו 17 יום במקום 14.
לקחתי כבר 6 כדורי פרוגינובה במחזור האחרון כמו בסיבוב הקודם וזה לא עזר כלום. לא הזיז כלום. אותו דבר, ביוץ ממש לפני טבילה ביום ה 10-11 למחזור.
לקחתי את הכדורים בלי להיות אצל הרופאה שלי (דר גורטן) כי זה יצא בחגים אז פשוט ביקשתי מרופא המשפחה.
מישהי התנסתה במצב הזה?
מה זה אומר, מה השתבש אצלי?
יש לי איזה חשד שאולי זה קשור להתעמלות כאסח שהתחלתי. גם לפני החגים וגם עכשיו: חזרתי מההתעמלות ופתאום הרגשתי הפרשות של ביוץ, מופתעת בדקתי במקלונים והנה ביוץ מוקדם. אבל זה יכול להיות שטויות גמורות.
מישהי יש לה עצה בשבילי?
אולי מינון יותר גבוה של הכדורים? אעפ שזה מוזר שיש הרבה זמן בין הביוץ למחזור שאחריו. נראה לי לא תקין ואולי הטיפול צריך להיות גם בזה.
ומישהי יכולה להמליץ לי על רופא טוב לענינים האלה במכבי בירושלים? אני מרגישה שדר גורטן אולי לא מספיק טובה. אמנם עוד לא נתתי לה צאנס, יש לי תור בשבועות הקרובים, אבל רוצה כבר לקבוע תור לעוד רופא. אולי גם פרטי. אשמח להמלצות.
תודה בנות יקרות!