לא מצליחה להבין מה דפוק אצליעולה מן הים
אז היי, לאחרונה שמתי לב למשהו שממש מפריע לי.
פשוט לא אכפת לי מחוקים.
אם זה חוקים של מסגרת כלשהיא כמו עבודה/לימודים, אם זה חוקים של המדינה ואפילו חוקים(גבולות) שההורים קובעים לי.
ודגש על הדבר שאני הכי מפחדת ממנו, החוקים של היהדות.
פתאום לא אכפת לי האורך של החצאית שלי, או שסתם לפעמים קשה לי ממש לשמור נגיעה, וזה הורג אותי.
כי זה לא שבאתי מבית חזק ופשוט הלכתי אחרי העדר..
כל אחד אצלנו בחר את הדרך שלו, וכל ילד יותר מוזר ושונה מהשני.
אפשר לומר עוד כשהייתי עוד בכיתה ח בחרתי בדרך מסויימת,
אבל לאט לאט היא נסדקת ולאט לאט גיליתי שאני מתחילה להיות כמו אלה שהם דתי לפי דעתי.
אני אישית סולדת מצביעות ופתאום לגלות אותה אצלי זה נוראי.
מה זה אומר עליי לעזאזל? ואיך אני יכולה להציל את עצמי?
זה לא אומר שאת דפוקהשאג
זה רק אומר שאת יכולה להפוך את זה למשהוא יותר עמוק ורציני
איך? תנסי ללמוד, לשאול אנשים, להתפלל על זה, לנסות לחשוב לעומק אם את מסתפקת במצב שלך עכשיו או שאת רוצה לשנות אותו
תנסי למצוא את הנקודות העמוקות ביהדות שנוגעות בך, שכל פעם שאת שמה לב אליהן את מתרגשת.
זה אפשרי, אבל מצריך מאמץ והשקעה

בהצלחה!
.....ניגונא

את בדיוק בגיל שדברים באמת נסדקים ואחר כך את בונה אותם מחדש.

ואני כ"כ מכירה את המצב שלך אפאטי ..

דבר אחד שכדאי לך לעשות - לחשוב עם עצמך והציב לך גבולות שאת אף פעם לא משנה מה קורה לא עוברת אותם.

כי יש דברים שברגע של חירפון\התלהבות\כעס\וכו' תעשי כי אין לך גבולות ואחר כך ממש תתחרטי עליהם.

אז תציבי לעצמך מינימום של גדרות בתוך האין גבולות שלך..

בהצלחה

חצי חיוך

כל הכבוד שאת מודעת לזה!בי.ג
למה לא אכפת לך מהחוקים? את חושבת שהם חשובים, שהם טובים לך? חשוב לדעת שהם לטובתך ולאהוב אותם (אני יודעת שזה נשמע מוזר) למרות הקושי. בלי גבולות העולם לא יכול להתקיים, הכל היה תהו ובהו..
שרשור שנכתב בנושא.ארי מש.

אופס' סליחה הנה הוא...ארי מש.

מומלץ לקרוא בעיון רב! מרגישה רחוקה - למען שמו באהבה 

כשעת קונה מחשב את שומעת לחוקים ולהוראות?ארי מש.

תארי לעצמך שאת קונה מחשב ובהוראות כתוב ללחוץ על 'אף 10' ובגלל שאת "לא שומעת לחוקים" תלחצי על 'אף 13' ובמקום אנטר תילחצי על המקש, במצב כזה לא יישאר לך מחשב, ואני בטוח במאה אחוז שאת לא כזו אלא שאת לוחצת אפוא שצריך ללחוץ, אם כן מה שונה חוקים של מחשב לחוקים של יהדות???

הרי שתיהם זה בעצם הוראות שימוש, אלוקים הוא יצרן שיצר אותנו והביא לנו גם הוראות שימוש ומה זה שונה ממחשב?

התשובה שהתורה מגיעה לך בגישה של עול ולא בגישה שזה לטובתך וזה בסך הכל 'הוראות שימוש' כי אם היית מבינה [גם עכשיו את מבינה אתזה רק זה לא מספיק מושרש אצלך] שהתורה היא חיינו והיא הדרך ואם תעשי משהו אחר זה פשוט יהרוס את המכונה המשוכללת ששמה נפש האדם [על אותו משקל של מחשב] אז את ודאי תתנהגי עם עצמך כמו מחשב\פלאפון או כל מכשיר אחר.

את פשוט מרגישה שיותר כיף לך לעבור את החוקים, והגישה צריכה להיות הפוכה  

כי כששוטר עוצר עבריין על סמים הוא הציל לו את החיים, חוק זה דבר שחייב וגם מחייב בדיוק כמו חוקיות המחשב!

תחשבי על זה טוב טוב תישני על זה לילה ואז תיראי שכל מה שאמרתי זה נכון זה מה שנקרא לא להסתכל על התוצאה אלא לנתח את שורש הבעיה מניין זה מגיע וזו בעצם העבודה הפסיכולוגית (במקרה אני בה מבית חובב פסיכולוגיה)!

ב-ה-צ-ל-ח-ה-!-!-!

*כשאתארי מש.

זה אומר עלייך-שמחה-
שאת בגיל ההתבגרות.

בלי לחץ
תפילות
וכשנופלים לזכור שאפשר תמיד לקום
וה' תמיד אוהב אותך ונמצא איתך בכל מקום וזמן.
היום יום שוחק. אולי תקבעי איזה שיעור שמחזק אותך, וגםי.

להיות לחברת בנות שמקפידות על מצוות וצניעות. "לחץ חברתי" חיובי תמיד עוזר. 

ולזכור שבתוכנו אנחנו צדיקים ורוצים לעשות טוב, כי הנשמה תמיד מתפללת וקשורה ל ה' יתברך.   

בהצלחה.

^^^^^-שמחה-
לחץ חברתי חיובי!!!
כל כך נכון! כל כך עוזר!!
רק לא להתייאשshindov

יש נפילות ואפשר לצאת מהן. להמשיך הלאה בלי להיבהל, אל תתני לנפילות לבלבל אותך. תתפללי. והכי חשוב נהלי את את המשבר, ואל תתני לו לנהל אותך. המשיכי קדימה.

צריך להיות שמח כשחושפים טפח מהעבודה של יצר הרעצקון לחש

כשמגלים שמשהו לא בסדר אצלנו זאת זכות, לא חובה.

כל מה שנותר זה להתפלל לה' שיעזור לנו לנצח, ולהלחם בכל הכח.

זה עובד, וזה לא כזה מתיש כמו שזה נשמע

הנשמה שלך צועקת היי זה לא אנישמוליק המתעלה

את לא דפוקה בדיוק הפוך נשמתך גבוהה ואת יודעת את האמת לכי איתה עד הסוף. כן לדעתי תשברי חוקים של מסגרות אחרות כדי להתפרק (עד שזה יחלוף לך ותגיעי לתובנה שגם זה לא נכון) אך את מסגרות התורה אל תפרצי בשום אופן. אדרבה תוסיפי באורך החצאית, בצניעות בעיקר. היופי שלך והערכה העצמית שלך כלפיי עצמך רק יתעצם.

את פשוט מאוד מתעלה לחיבור עם עצמיותךשלמה גר

לא נוראחנוך יאיר

חוקים של המדינה לא תמיד צריך לקים 

אם לא היה חוקים לא יודע אם אנחנו היינו חיים היום...ארי מש.

היו מסתובבים ברחובות מסוממים עבריינים ורוצחים, אנשים היו נדרסים בכבישים \ מתים מתאונות דרכים, תלמידי בי"ס היו מתים בטיולים שהם לא חוקיים.

כל אותם חכמולוגים שעברו על החוקים והרגישו גאונים יותר מאנשי המקצוע שיושבים לכתוב את החוקים... כיום הם או בכלה או בקבר... 

לא אמרתי שתמיד צריך לא לקיםחנוך יאיר

אבל אמון חוקים צריך לאפר

כגון???ארי מש.

חוקים קנגד התורה אסור לקיםחנוך יאיר

זה סבבא!!!ארי מש.

את פשוט מאוד מתעלה לחיבור עם עצמיותךשלמה גר

ואני אסביר שלושה מצבים הם: מצב של "ריחוק מהעצמי" (נקרא בקבלה אחור באחור ראי הסבר הרב קוק ורמחל) מצב של "בילבול מתוך הצימאון לחיבור אל העצמיות" שהאדם יכול לחשוב שיקבל את האור הפנימי דרך היצה"ר בזניחת החוקים בין של התורה ובין של כל דבר אחר והאמת היא שהאור בזה כולו דמיון כמו כל תאווה רק בקדושה האור נעים חודר ואמתי(זה נקרא נסירה) והשלב השלישי הוא כשהאדם מתחבר לעצמיותו ומקבל את האור הפנימי דרך הקדושה ברוב עומק ועוצמה,

הפיתרון שלך כמו לכל המתבגרים הנמצאים במצב של "בילבול מתוך הצימאון לעצמיות" (מה שאני מסביר שגיל ההתבגרות הוא בחינת נסירה כתוב מפורש בטללי חיים חומש שמות) הוא לבוא אל החיבור אל העצמיות - והדרך שהיא דרך הקודש היאך להתחבר אל העצמיות שהיא הפנמיות שלך, צדיקה, היא א. בשלב הראשוני עד שתתחברי אל עצמך, אל תכריחי את עצמך בדברים שהם לא חובה ממש בעבודת השם וכן בשאר הדברים ולדעת שזה בא מתוך הצימאון שלך לעבודת השם מתוך חיבור אליה ראי דברי הרב קוק בצורך נשמות דורנו לעבודת השם מתוך חופש (כגון תחילת אורוה"ק ח"ג) ב. תאפשרי לך "לאהוב את עצמך" שזה כולל להתלבש יפה זה הדבר הכי טוב בעבודת השם שרק בתוך עצמיותך הכלל ואור השם יתגלה אליך ר"ל השם נמצא רק בתוכך לא מבחוץ לך ומימלא החיבור לעצמיותך= לפנמיותך הוא הדבר הכי חשוב ביהדות שבזה את מתקרבת אל השם כמובן ביחד עם שאר הדברים שהיהדות נותנת לנו כתשובה מצוות ועוד שגם הם חלק מההדרכה לחיבור אל העצמיות כדברי הרב קוק באורוהת"ש ועוד, ואל תחששי לאגו וגאווה באהבת עצמך כמש"כ הרב קוק. הרבה אור וקירבת השם עמוקה צדיקה!

כמו שאמרו לפניי - את נשמעת בחורה מדהימה!כל זמן

עם כנות. אמת פנימית. מודעות. אשריך! הרי, כמה אנשים סביבך נושאים את התכונות האלה? לא כולם....

זה ידוע שהעולם הוא "מוריד" ומפתה. מעצם זה שרוב האנושות לא מקפידה על צניעות למשל...

אני יודעת על עצמי שכשאני בירידה על נושא מסוים, לפעמים יוצא לי לעיין פתאום באיזה ספר שכותב על הנושא בו נחלשתי וזה יכול ממש ליישר אותי פתאום. (בלנ"ד)

במילים אחרות - אל תתייאשי מלחפש...

מצבים שקורים בחייםרק אמונה

לפעמים זה מתוך הרבה זמן של הגבלות וחנק עצמי

לי זה קרה

נתתי לעצמי כיף בכשרות מהודרת והקפדתי על זה

בתידרות וזה עבר.

זה פשוט תרגיל של היצריהודי אמיתי 87

יצר הרע הוא השטן הוא מלאך המות

אסביר, בהתחלה היצר בא אליך ומפתה אותך לעבור עבירה.

ובדיוק כאשר את מבצעת את העבירה הוא יושב לך על המצפון ורוצה לייאש אותך באמירות כמו של "איך עברת על כזו עבירה, איך העזת" או "איך את עכשיו נהיית דתייה לפי דעתי"

ואז הוא הופך להיות השטן שמשטין עליך בבית דין של מעלה ומבקש להמית אותך

ואז חס ושלום נהייה מלאך המות שהולך לעשות שליחותו.

אני לא בא להפחיד פשוט ככה הוא עובד בהתחלה הוא כמו חבר שלך ובא אליך בטענות של תשברי את החוקים הכל מותר ואז נהייה הקטגור שלך.

את צריכה לעצור לפני שאת נותנת לאיזו מחשבה לחלחל פנימה, ולחשוב האם זהו רצון השם.

אז לולא הקב"ה לא היינו יכולים להתמודד מול כזה יצר.

אז הקב"ה נתן לנו את תורתו, תורה מלשון הוראה, ספר הוראות כיצד להתנהג בכל תחום בחיים.

בראתי יצר הרע בראתי תורה טבלין.

ע"י התורה שתלמדי את תטבלי את היצר ולקחת את הכוחות שלו אל המקומות הנכונים.

לכן אין לנו ממי לפחד אלא רק מהקב"ה.

בהצלחה

יאללה ימח שמו ושם זכרו של היצר הארור הזה...ארי מש.

למרות שהוא זה שמביא אותנו גם לגן עדם כי לולא המציאות של הרוע לא שייך מציאות של טוב... כלומר עם לא היה יצר הרע ולא היו נסיונות העבודת השם שלנו לא הייתה שווה כלום כי אין לנו שום קושי בזה, נמצא שבלי הקשיים של היצר הרע לא היינו זוכים לכל הטוב וזו הסיבה שהקב"ה ברא את היצר הרע בכדי להביא לנו שכר לעתיד לבוא...

העיקר לגבור על הנסיונות ולזכור שיש לנו סוף טוב...

צודק צדיקיהודי אמיתי 87

הרי שאמר שהקב"ה במעשה הבריאה "והנה טוב מאוד" אומר מדרש רבה זה יצר הרע.

וזה מתמיהה וכי יצר הרע הוא טוב????

אלא שהתפקיד שהוא נברא שורשו טוב מאוד בכדי שיביא לנו את הניסיונות ונעמוד בהם כך נזכה לחיי עולם הבא.

כי יצר הרע זה בסה"כ מלאך שהוא את שליחותו. ומדהים שמטרתו לא להכשיל אותנו אלא מטרתו שנעמוד בנסיון!

פלא עצום.

תחזיקו חזק אנחנו בפתח של הגאולה והנסיון האחרון הוא נסיון האמונה, מי יחזיק באמונה!

והבסיס של האמונה הוא "אתה צדיק על כל הבא עלי" שכל מה שהקב"ה עושה ומביא עלינו בין "רע" בין טוב הוא לטובתנו

כמו הייסורים שבאים על האדם הם באים בשביל ליישר את דרכו ולעוררו. ולקרב אותו אל הקב"ה.

תדע אחי, הכל טוב גם מה שנראה כביכול רע כמו היצר...ארי מש.אחרונה

הקב"ה שם אותנו בעולם הכי נפלא שיכול להיות. אגב המהר"ל מסביר באריכות עוד דברים שהיצר הרע הוא וגם הוא מסביר על מעות הנסיונות...

זו לא שאלה אמיתית אלא המערכת חיברה אותה כדי לדון בעניין.אניטה

תראינוצת זהב

יש הבדל..אבל לפי דעתי הגבולות ביהדות או כמו שמכנים את זה חז"ל-גדרות הם בשביל לשמור עלייך מנזקים שאנחנו בכלל אין לנו מושג בהם ..ונכון שיש קשיים..אנחנו בנ"א אדם ולא מלאכים..אבל גם לי יש נסיות של חציית גבולות ביהדות וברוחנית וזה לפחות מה שעזר לי...כי הכל כלול ביהדות כי אם נגיד התחלת להתחצף לדוגמא למורה שלך אז ביהדות זה אסור..ואם התחלת לשים פס קצוץ על אמא שלך אז את עוברת על כיבוד אב ואם..וכן על זו הדרך..אז נשמה צדיקה! ברגע שב"ה יהיו גדרות ביהדות-ככה גם בדברים אחרים!!! בהצלחה!!!חיוך גדול

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך