בן 5 וחצי לא מרוצה אהבה של אימא
שלום לכולם
אני כאן בתקווה שתדעו לייעץ לי לגבי קושי עם בני הבכור...
ילד חכם ונבון.. רגיש ועדין מאוד...

אני מרגישה שתהייה לו הרבה עבודה בחיים על לשמוח בחלקו.. (ועל להתגבר על פרפקציוניזם...) זה לא מפתיע אותי... אני התמודדתי ומתמודדת עם אותם דברים.. זה גם מה שעוזר לי לזהות את זה אצלו ולהבין אותו..

השאלה שלי היא איך אני בתור אמא יכולה לעזור לו... איך לכוון אותו.. כיצד לענות לו? וכו'..

הבוקר למשל אמרתי לו שקניתי לו כמה בגדים חדשים לגן... הוא מיד הגיב: "אוף! לא רוצה חדשים! אני רוצה ישנים!".
כמובן שהוא לא קיבל את החדשים... וגם אז כעס כי לא הייתה לו אפשרות בחירה בין הישנים כי הם מעטים מדי והיו בכביסה חוץ מבגד אחד..

בכל יום שהוא חוזר מהגן הוא שואל מה יש לאכול... אני עונה.. הוא תמיד עונה: "אוף!! למה פסטה?? לא בא לי פסטה... אני לא אוהב פסטהה אני רוצה רקקק פתיתים!" (וכשיש פתיתים הוא מגיב אותו הדבר)

בכל יום כשצריך לאסוף משחקים הוא כועס "אבל זה הרבה מדי משחקים!!!" (גם כשזה ממש לא הרבה...) לפעמים אני עונה שבאמת אולי יש לו הרבה מדי משחקים וכדאי שנתרום חלק... הוא כמובן מסרב מיד.. ותמיד אומר ש"כשאתם קונים לי משחק אני מתלהב ממנו ואחר כך הוא כבר משעמם אותי"

האמת היא שרוב התסכולים שלו הם כשהוא חוזר מהגן... ואחר כך זה קצת נרגע... אבל אני יודעת שסהכ טוב לו בגן... אני בקשר צמוד עם הגננות (גם בגן הקודם היה דיי דומה) ואני יודעת שהוא מוקף חברים ואוהבים אותו מאוד..
אגב, בגן הוא ממש לא מקטר.... עושה רושם של ילד ששמח במה שיש... אבל אז מוציא הכל בבית...

לפני כמה ימים הוא אמר לי "אוף אני לא אוהב את הגן הזה... כולם שם מציקים לי!" אז הצעתי לו שנדבר עם הגננת... אז הוא ענה "אולי לא באמת מציקים לי... אולי רק אני מרגיש שמציקים לי..."

למישהו יש תובנות על העניין?
יש בעולם כל מיני אנשיםאמא ל6 מקסימים
יש אנשים אופטימיים שתמיד רואים את חצי הכוס המלאה (כמו בעלי) ויש פסימיים שתמיד רואים את חצי הכוס הריקה (כמוני) . וזה כנראה גם נלמד מההורים ולכן יש לי ילדים כמוני, ואחרים כמו בעלי, ב"ה.
בשביל הפסימיים צריך הרבה עבודה עצמית, ללמוד לראות את הטוב ולהנות. אני משערת שכמו שאת כותבת, הבן רואה את זה אצלך, ומחקה אותך.
אז דבר ראשון, את צריכה לעבוד על עצמך לחפש, לראות ולהדגיש את הטוב בכל דבר. וזה לא קל, אני מסכימה. ודבר שני לדבר איתו, ולנסות ביחד איתו למצוא את הדברים הטובים: לקבוע זמן בסוף כל יום, בארוחת ערב/ במקלחת/ כשהולכים לישון, שבו את והוא מספרים אחד לשני 3 דברים טובים שקרו לי היום. בהתחלה זה יהיה קשה למצוא, ותצטרכי לעזור לו,אפילו משהו קטן כמו: הגננת חייכה אליי כשהגעתי בבוקר. אבל אם זה יהיה הרגל קבוע, הוא יידע שבערב הוא יצטרך לספר על משהו טוב, והוא יתחיל לחפש ולחשוב על זה במשך היום.
עבודת המידות היא עבודה קשה, אבל משתלמת!!!
תודה, אנסה בהחלט!!אהבה של אימא
לגבי עצמי, אני בעבודה עצמית בכל דקה.. לא מרפה... אין לי אפשרות לעשות יותר ממה שאני עושה כדי לעבוד על זה...

והאמת היא שלא נראה לי שהוא מחקה אותי..
א. כי הוא לא רואה אותי מבואסת במשך היום
ב. אני באמת לא מבואסת בדכ...
ג. הוא הרבה יותר קיצוני ממני...

אני פשוט חושבת שזו תכונה שלי שעברה אליו... ברור שזו התמודדות... אני מתמודדת עם זה יום יום.. והייתי רוצה לעזור לו מעכשיו.. כדי שזה לא יילך ויתעצם...
ואיך המשחק מתבצע אםאהבה של אימא
אני יודעת שהוא תמיד יגיד "אבל...." כך וכך וכך...
את תעני לו:אמא ל6 מקסימים
עבר עריכה על ידי אמא ל6 מקסימים בתאריך י"ג בחשון תשע"ז 12:25
בסדר, אני מבינה, אבל עכשיו אנחנו מחפשים מה כן היה טוב, ולא מה לא היה טוב, אז עכשיו נתעלם מ. ... ונחפש רק את מה שהיה טוב ב. ....
והוא גם כנראה יגיד: לא היה שום דבר טוב היום. צריך להתעקש שזה לא יכול להיות, ושבטוח היה משהו טוב היום, משהו קטן, לא יכול להיות שהכל כל כך רע כל היום. בטוח יש משהו... תחשוב. ..תתאמץ ואני בטוחה שתמצא משהו
אני משתמשת בשירעוגת כרוב =]
יש שיר מקסים מקסים שאנחנו שרים בלילה
קוראים לו ׳לעצום את העיניים׳ של צורית יעיר
(הוא פתוח ביוטיוב, ממליצה על כל הדיסק)
אחת מהשורות בשיר היא ׳מה גרם שמחה ולמי נאמר סליחה...׳ ואז אנחנו עוצרים ואני שואלת אותו מה שימח אותך היום? לרוב הוא אומר בפרצוף תשעה באב ׳כלום ׳
ואז אני מתחילה לתת אפשרויות, ממה שאני יודעת, מה שהכנו לארוחות, חבר שבא אליו, יצירה שהוא עשה, שהתינוקת חייכה אליו, שהוא הצליח לטפס על ענף גבוה...
ואז אני שואלת שוב והוא כבר מתחיל לאסוף, לצערי אין לי סבלנות לעשות כל לילה. אבל אני מרגישה שזה ממש טוב לו והוא שמח בזה.
זו מכת בכורים... וזו גם דרך להשיג תשומת לב במסכנות... כי אין כמונו רחמניות...
וצריך לזכור לראות בהם את הנקודות הטובות, הם אוצרות קטנים ומתוקים ;)
ברור לי כאמא שילד מגיב חזק יותר .כאלו מוקצןנשואה+2
יותר ממך. כל עוד בעיני את תשדרי ולא תתני לו את המקום הביקורתי זה יקל עליו. גם לזכור שהוא כבר גדול ויש לו אופי ... ניתן להקל עליו אבל לזכור שזה הילד!!
אני יודעת שסה הילדאהבה של אימא
ואני הכי מקבלת בעולם...

ועם כל זה אני חייבת לדעת איך להגיב בצורה הטובה ביותר...
כי ברגע שקניתי לו משהו ובמקום תודה הוא מתלונן... זו סיטואציה שאני צריכה להגיב אליה בדרך כלשהי... יש פה כפיות טובה..
כנל בזה שהוא מתבכיין המון... וכל האווירה בבית נהיית עצובה מזה... גם אם אני בוחרת להתעלם ולתת לו לפרוק.... אבל כל הבית נהייה בכיין ממנו... זה מדבק... יש לו עוד שני אחים קטנים שמסתכלים עליו ומושפעים ממנו...
לדוגמאאהבה של אימא
קניתי לו בקבוק לגן... הוא שאל של מה הבקבוק... עניתי ספיידרמן.. הוא בכה "למה ספיידרמן??? ביקשתי צבי הנינג'ה!!!"
"לא היה צבי הנינג'ה... כבר חודשים אתה בלי בקבוק בגלל שאין צבי הנינג'ה.. לא עדיף לך שיהיה לך בקבוק של ספיידרמן מאשר שלא יהיה לך בקבוק בכלל?"
אני עונה מאוד ברוגע בדכ..
הוא לא קיבל את התשובה... צרח בצורה היסטרית... בעט בכל מה שהיה לידו... זרק את התיק שלו על הרצפה (היינו בדרך מהגן לאוטו.. סיפרתי לו על הבקבוק כדי לשמח אותו ויצא ההיפך...)
כשניסיתי להגיב הוא לא היה מוכן לשמוע... רק צרח...
בסוף בחרץי לשתוק. הוא סיים לצרוח ןניסה לדבר איתי על זה שהוא לא רוצה ספיידרמן... אמרתי לו שמקודם הוא לא הקשיב לי.. ועכשיו הוא יחכה שיהיה בעיניי הזמן הנכון לדבר...
הוא נאלץ לקבל את זה.. וכשהגענו הביתה והוא ראה את הבקבוק פתאום זה מצא חן בעיניו...

עכשיו לדעתי הדבר הנכון הוא לא לתת לו אותו... אחרי כל זה - עדיף שהבקבוק יחזור לחנות...

זה מה שעשיתי בהתחלה... עד שעות הערב שהוא ממש הצטער וביקש סליחה.. וויתרתי למרות שאני לא בטוחה שהיה נכון לוותר... אפשר להתווכח על זה...

הכוונה שלי היא שאני לא יכולה להגיד "טוב זה הוא וככה הוא"
סבבה... זה הוא... עכשיו לאן מכוונים את זה? איך מתמודדים? איך עוזרים לו בזה?
צריך להגיב איכשהו.... וזו השאלה שלי...
אפשר היההעני ממעש
להתייעץ אתו/ לאמר לו מראש
את מצב המלאי בחנות
לפי רמתו
וואו, דווקא לדעתי זה טוב שנתת לו את הבקבוקבתאל1

זה נותן אמירה של- זה מה שקניתי לך וזה מה שתקבל. 

אם היית מחזירה ולא נותנת זה אולי יכול להתפרש כסוג של- היא הבינה שלא רציתי את זה והיא באמת עושה מה שאני אומר...(יעני אני החזק פה.) שימי לב שבסופו של דבר קיבלת את התוצאה שרצית, ובטוח בתת מודע הוא הבין את זה שאמא היא המילה האחרונה. כי עובדה שהוא נשאר עם הבקבוק הזה בסופו של דבר (אפילו שהוא בסוף גם רצה).

אולי להגיד לו זה מה ששיש.לטובהאחרונה

זה מה שהיה בחנות ואם אתה לא רוצה אל תשתמש...  להגיד בצורה ברורה של הצבת עובדה. לנסות בלי כעס כ"כ בקול. ולא להיכנס איתו לסחור סחור.  

ילדים הם סוג של מראה מאד קיצונית...בתאל1

אני לא אמא מנוסה אבל זה נשמע כמו בקשה לתשומת לב.

ודווקא נשמע שאת עונה לו יפה...

אז בטח זה יעבור עם השנים ועם ההתמדה.

והרעיון של - להגיד 3 דברים טובים שהיו לי היום נשמע מעולה ומקדם.

בהצלחה!

עוד זווית בכיוון הזהמקיין

אולי: 

לא להלחם כלל בעין הרעה. אלא לחזק את הטוב.

"(מעלה טענה כלשהי)" או כאילו לא שומעת או עונה לו "את יודע שמעתי היום ציפור שרה כ"כ יפה" או "מה היה הכי כיפי היום בגן?" 

מאד עוזר להיות להיות ליד דמות שיש לה עין טובה אתה לומד (לא דרך השכל, אתה "נושם את זה) שאפשר אחרת. 

אולי זה גם יעזור - תשובת העין

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=4807&cat_id=3978

ואולי גם זה 

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=6596

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=6589&cat_id=4034

גם אצלי יש אחד כזהליזי
הילד אצלי חוזר רעב מהגן לא אוכל בצהרון לקח לי זמן לעלות על זה וגם לא מרוצה מכל אוכל שנותנים לו אבל מושיבים אותו לשולחן ומגישים לו אוכל ואחר כך הוא מישתנה גם בהיתנהגות וגם בדיבור פחות להיתיחס לקח לי זמן היה המון מאבקי כוחות מי ישבר ראשון וכדו בהצלחה
יש בזה משהו!אהבה של אימא
אנסה לתת לו משהו קטן לפני ארוחת הצהריים שירגיע לו את הבטן...

תודה!!
יאלה בואי נשדך אותו לבת שלי! מתאים!אשריך
בת חמש, גם די קוטרית... איזה מס' הוא במשפחה? היא סנדוויץ', אני מרגישה שגם זה העניין, היא מנסה למצוא את מקומה במשפחה, כי הגדולים שמעליה חברים טובים ב"ה, וקטנים הם קטנים מדי לה, ילדה די חכמה, אך לא זורמת, מוצאת ממה לא להנות ועל מה להתלונן כשכולם כן נהנים... אני מנסה לדבר איתה על לראות את הטוב, ואני גם מבינה שזה אופי וגם אולי דרך לתשומת לב.
דבר שני, לפעמים מספיק חיבוק ואז רואיםאשריך
שכל הבלון של העצבים מתפוצץ... גם אנחנו המבוגרים ככה... לא תמיד הם צריכים שנתפלסף איתם על מהות הטוב... הם סה"כ ילדים... לא תמיד כשהם מתלוננים זה באמת כי לא היה טוב. מה שכן, כדאי להקשיב, למה לא רוצה בגדים חדשים, או משחקים...
אני תמיד מציעה חיבוק...אהבה של אימא
הוא ממש לא רוצה כשהוא במצב רוח הזה... אני לא בטוחה שנכון לחבק בכל זאת.

ואני תמיד מקשיבה... לכלללל הסיפורים שלו מהגן... וחשוב לו מאוד לשתף.. הוא תמיד אומר "אמא אני רוצה לספר לך סיפורים מהגן" ואז הוא מספר מלא... אבל בחיים לא יגיד שהיה כיף.... כל יום כשהוא חוזר מהגן אני שואלת איך היה והוא תמיד עונה "לא כיף!" "משעמם!!" וכו..
הוא גם חוזר נורא עצבני... מציק לאחותו הקטנה.. עונה בחוצפה... צועק....
אני תמיד מקשיבה לסיבות.... לא מרגישה שזה מספיק...
מרגיש לי שזה ילד שצריך גבולות מאוד מאוד חזקיםאוריה86

גם לי יש אחת כזאת...  גם בכורה.. לקח לי זמן להבין, אבל היא פשוט נרגעת כשיש לה גבולות ברורים מאוד..

זאת אומרת כשהיא מבקשת משהו אם אני עונה לה ב- עוד מעט/ לא יודעת/ יכול להיות, זה מוציא אותה מאיזון..

מאוד קשה להתנהל איתה, כי צריך להיות ברזל, אבל כשאני כזאת היא פורחת.. ולקח לי זמן להשתנות

א. חיבוקיםהעני ממעש
ב. שיבחר לעצמו באוטונןמיה סבירה שתתנו לו
א. מקבל בשפע..אהבה של אימא
ב. אני מנסה לתת לו בחירה בין אפשרויות... בדכ זה משגע אותו כי נורא קשה לו להחליט... הוא לא מפסיק לבכות שהוא לא יודע מה להחליט..... אני יודעת שזה חשוב שתהייה לו היכולת לקבל החלטה בעצמו.. אבל לא נראה לי שזו הסיבה למרמור שלו כי זה לא משהו שאין לו..

יש לו גם המון משחקים.. אבל הוא תמיד ירצה מה שאין לו... בקושי הוא מספיק להינות ממשחק חדש... מאוד מהר הוא מתחיל להתעניין במשהו אחר שעוד אין לו...

לא מזמן קניתי לו כיסא קטן חמוד לחדר שלו.. הוא מיד בכה וצעק שהצבע לא יפה ולמה אני קונה בלעדיו....
לא משנה בצד הטכני למה... ככה נוח לי..... אבל עצם הכעס שלו על זה זה משהו שאני לא יודעת איך להגיב אליו... זה מרגיש לי ממש חוצפה... בכל זאת אמרתי לו שכדאי לו חנסות לאהוב את הכיסא הזה... הצעתי לו שישב מולו ויסתכל עליו ויחפש בו דברים שכן מוצאים חן בעיניו... ושאם הוא לא ימצא אז נחזיר את הכיסא...
הוא באמת רצה אותו בסוף.. אבל זה גמר לי את כל האנרגיות וממש כבר לא מתחשק לקנות לו דברים
אוקייהעני ממעש
יש לו לב רחב. תפתחו אותו
תנו לו דילמות שיפתור לבד. ומשימות והתייעצויות
נשמע שהרבה מהוויכוחים הם על דברים שאת קונהאם הבנים שמחה

את מצפה שיהיה מרוצה, והוא- חשוב לו להדגיש שיש לו דעה אחרת.

לעניות דעתי- אל תצפי שיהיה מרוצה.

את קונה לו בגדים כי את צריכה שלילד שלך יהיו בגדים.

את קונה בקבוק כי את צריכה שלילד שלך יהיה בקבוק בגן.

את קונה כיסא לחדר כי את רוצה שחדר הילדים בבית שלך יהיה מאובזר ונעים.

את קונה צעצועים כי חשוב לך שיהיו לילדים שלך.

אל תצפי שהוא יודה לך. הוא גם לא אמור לעשות זאת בגיל הזה. תקני ותשמחי בעצמך, ואל תצפי לתגובה שלו. גם אם הוא בוכה על מה שקנית- את עדיין שמחה בזה.

זה לא ישנה את התגובה שלו מיד, אבל נראה לי שעם הזמן הוא יבין שלא מצפים ממנו לתגובה מסויימת, ולאט לאט ירשה לעצמו גם לשמוח במה שקונים לו.

אולי תשתפי אותו בהחלטות שלך ....אבני חן

כשאת קונה בגד /כיסא /בקבוק.....

תגיד לו אני רוצה לקנות לך בגד חדש איזה צבע אתה אוהב ? יש ציור מעודף ?....

ואם זה לא יוצא אותו הדבר בסוף אז את אומרת השתדלתי לא היה בחנות בגודל /מידה שלך ...

או שאפשר לצלם בטלפון (להראות לו בבית ) וארח כך לקנות. או אולי לקנות אתו דברים.

הכעס יוכל לבוא אם הוא רעב והוא לא כאל מספיק (מניסיון של הבת שלי בת 7.5 )

אם היא חוזרת הביתה עצבנית , אני ישר שאל אותה גמר את האוכל מהתיק .....

ואם הוא לא אוהב מה שיש בארוחת צהרים אז לא כדי ללכת ראש בראש זה לא יעזור .

היום יש פתיתים או ספגטי וזהו . כדי להכין מראש סוג של רשימה מה הוא אוהב לאכל (כ5-6 דברים או יותר)

ולהכין טבלה ביום ראשון יש ספגטי , ביום שני שניצל ..... איתו ביחד תכיני את הרשימה .

ואז הוא היה מודע מה יש , הוא בחר , זה שלא (אולי פחות יתעצבן , ואם כן תגידי לו סליחה אתה רציתה זוכר )

אפשר טבלה אם סקוציס ש כל שבוע מחליפים את הכרטיס של האוכל .....

נ.ב

בקשר לאכל לטיפ של האוכל הבת שלנו עשה המון בעיות עם עניין האוכל .

ותקופה ארוכה היה באמת טבלה אם סקוצים ובכל מוצאי שבת החלפנו מה היא תוכל בשבוע הקרוב .

זה עבד והיה מאוגד כייף ונח היא בחרה. (אצלה הבעיה שהיא אוהבת רק כמה דברים בודדים לאכל ...)

לאט לאט הטבלה נשכחה ועזבנו את זה , בכל זאת כדי לך לנסות . אולי זה יעזור.

כך זה גם מלמד אותו להיות אחראי (סוג של), כי הוא בחר. 

נראה לי שאם לשחרר קצת זה יעבורl666

לא כדאי להשליך על ילד תכונות שלנו. ואולי להתייחס עם חיוך לכל הקיטור הזה. זה באמת קשה, גם אני לא תמיד מצליחה והאמת זה גם לא נעים , לי אישית מאוד לא נעים כשאני מביאה בגד חדש או מכינה אוכל ותגובה כזאת. 

אז אולי פחות להתייחס אליו וכן להגיד שלא נעים לך. ושלא יגיד סתם.

הרבה פעמים התעלמתיאהבה של אימא
עניתי תשובות קצרות בהתחלה ואחר כך נתתי לו להןציא את הכעס עד שנרגע...
אבל זה לא פוחת עם הזמן.... זה גומר לי את כל האנרגיות בצהריים... וזה מעכיר את כל האווירה בבית... אני בקושי יכולה לטפל בילדים האחרים כי הוא צורח וכועס ובוכה וצועק על כולם....
אז אולי לדבר אתו איך מוציאים כעסl666

ובאיזה צורה ואחרי  גבול מסוים כבר לא להרשות לו.

בדרך כלל זה די בשליטתם של ילדים להירגע כשהם רוצים.

מעניין שבסוף  הוא כן אהב בקבוק וכן אהב כיסא וכן מסתדר בגן.     

נראה לי שהוא התרגל לנהל שיח בצורה כזאת,  לא יודעת למה. 

גם לילדים שלי זה קורה לפעמים במיוחד כשהם עייפים. אז אם עוברים את הגבול אז צריכה להיות תוצאה לזה.

ממליצה לך להכנס לפייסבוק~א.ל

לקבוצה בשם: מחזירים את השמחה למשפחה

בטוחה שתמצאי מענה הגון ונכון לשאלתך

גם אני ממליצה.אודי-ה
אין כמו גלית
אין לי פייסבוק... אולי אפתח לכבוד המאורע חחחאהבה של אימא
יש כמה סרטונים שלה ביוטיוב~א.ל
תוכלי להתרשם
קוראים לה גלית גלבוע
ו-- אין לי אחוזים!!
יש לה גם ניוזלטראודי-ה

את כל הסרטונים אפשר לקבל ישירות למייל.

תיכנסי לפייסבוק שלה (בלי להרשם). אולי תראי שם פרטים שלה ותבקשי ממנה להירשם לניוזלטר.
אם את מסתבכת צרי איתי קשר בשיחה אישית ואני אעזור לך.

כי הוא רואה שאת מתוסכלתאודי-ה
תנסי לא לדאוג לו כל כך.
תסמכי עליו שהוא יכול לשמוח מהבגדים, להסתדר בגן ועם חברים.
כשאת מכינה אוכל תגידי לו שזה מה שיש ואם הוא חא רוצה הוא יכול לאכול סנדוויץ' ותשתדלי מאוד מאוד להיות שלמה עם זה. וזה באמת בסדר. זה לגיטמי שהוא לא אוהב אבל זה גם לגיטימי שאת לא תוכלי להכין מנה מיוחדת לכל ילד.

בקיצור - לשחרר. ובהמון אהבה לתת לו להסתדר בחיים.
לדעתי זה יכול מאוד לעזור. הילד שלך מוצלח מאוד ומוכשר ותוך זמן קצר לדעתי תראי שינוי.
ועוד משהואודי-ה
אני ממליצה לא ללמד אותו כל הזמן מה יוצא לו מזה. הוא ילמד לבד מתוך הניסיון.
ילדים לא אוהבים שמטיפים להם (ממש כמונו...)
ככה אני עושה...אהבה של אימא
"זה מה שהכנתי היום... אתה לא חייב לאכול אם אתה לא רוצה... יש לחם ויש סלט"

בכל זאת התגובה שלך מעניינת אותי... מה את מציעה לענות כשהוא מספר דברים לא טובים על הגן? להגיד שאני סומכת עליו ובטוחה שהוא יסתדר? זה לא ישמע לו כמו נפנוף?.. אגב תשובה כזאת לא ממש משכנעת אותו... אני יכולה להגיד לך מראש שהוא יצעק "לא אני לא מסתדר!!" אני מפחדת שניסיונות חוזרים להעביר אליו ביטחון יצרו אצלו תחושה שלא אכפת לי ואני משאירה אותו עם הקושי שלו לבד..
אולי לא תמיד צריך לתת תגובה או אמירה כלשהיבתאל1

על סיפור שלו מהגן?

הרי הוא מספר לך סתם שתדעי... מי אמר שצריך להגיב ולתת איזה עצה או משהו.

תהנהני, תקשיבי וזהו. אולי תזדהי קצת... 

להזדהות איתואודי-ה

שיחוש שאת מבינה אותו.
לא להגיד לו שהוא מסתדר...
להגיד לו שבאמת זה ממש קשה שמתנהגים אליו ככה, שזה פוגע.
אחרי שהוא מתרכך אז לחשוב מה אפשר לעשות מחר כדי שיהיה יותר טוב.
ובלב - תסמכי עליו שיוכל להסתדר. אל תגידי לו את זה.

הילד הזה הולך להיות חתיכת תותחעוזיהו

אין לי ספק לגבי זה.

מעולם לא פגשתי הבנת העולם הזה בצורה כל כך מדהימה ונבונה מצד ילד בן 5.

אני מדבר בתור אחד כזה...לחלק מהדברים שכתבת...אני שונא בגדים חדשים,אני שונא שמפנקים אותי.

אני אוהב לפנק את עצמי,אבל ממש שונא שמישהו אחר עושה את זה בשבילי.

מכיר את העניין הזה של ''לעשות דווקא''...פה צריך לעשות לו משהו כזה,לפי דעתי...תכיני גם פתיתים וגם פסטה...תראי לו אחד מהם,תסתירי את השני...כשהוא יסרב לקבל את זה בטענה שהוא אוהב מאכל אחר...נניח הראת לו פתיתים והוא טוען שהוא רוצה פסטה פתאום תביאי לו את הפסטה...אז,אני מניח שכבר לא יהיה לו מה להגיד.

''(ועל להתגבר על פרפקציוניזם...)''-נקודה שמפריעה לי.אין שום דבר רע בלהיות כזה...אם זה ברמה של OCD אז ברור שלא אבל להילחם על עוד נקודה במבחן שקיבל 99 במקום 100 זה דבר טוב,ולא כי אני חושב שהלימודים הם הכרחיים להצלחה בחיים...זה לא שאם אני אקבל 100 במבחן,וחבר שלי יקבל 90 וכשאני אלך לחפש עבודה ואומר שקיבלתי 100 וחבר שלי קיבל 90 ושקיבלתי את הציון הכי גבוה ביותר יגידו לי ''צודק,התקבלת לעבודה''-אלא כי זה גורם לשאיפות גבוהות ורצון להתקדם הלאה ולהצליח...(פרפקציוניזם)

לילה טוב

יפה שהבחנתאהבה של אימא
זה נכון.. אם כי לא הדגשתי את זה ולא חשבתי שזה בולט מהסיפורים שסיפרתי..

הוא ילד מאוד מאוד נבון עם הסתכלות מאוד בוגרת ומאוד מפוקחת על החיים.. יש לו מודעוץ עצמית מאוד גבוהה יחסית לגילו והוא יודע להגדיר תחושות שאנשים מגלים על עצמם רק בגיל הרבה יותר גדול...
יחד עם כל זה... את הסיבה לכעסים ולמטענים האלו שהוא מוציא כל יום אני לא מצליחה להבין... ולא בטוחה שיש לו מושג למה הוא מתנהג ככה :/

לגבי הפרפקציוניזם, שאיפה להצלחה זה דבר נפלא, פרפקציוניזם זאת שאיפה לשלמות, ושלמות זה רק אלוקים... מניסיוני אני יודעת שזה מוביל לתסכולים עמוקים וירידה בביטחון העצמי... בכל מקרה זה לא הנושא בסיפור הזה
ברור שאף יצור שכפוף לחיי העולם הזה וחוקי ההיגיוןעוזיהו
ועוד כמה חוקים למיניהם,שום יצור כזה לא יכול להיות מושלם,העיקר ששואפים מאד גבוה...ובסדר,גם אני חוויתי כישלונות..עכשיו החיים דבש ברוך השם יתברך..אם הייתי מפחד להיכשל הייתי כנראה מילל היום כנגד הרי האלפים.
תראי,יכול להיות שהוא צריך להתפרץ בגלל שבגן הוא שקט.שהוא לא משתתף עם שאר הילדים(אני מניח שכן לפי הטענה שלך) והפריקה שלו זה בבית.
יכול לנבוע גם מאלימות פיזית/מילולית/שניהם,הצקות למיניהם,נידוי.
תבדקי את שורש העניין.
דרך אגב,נראה לי שזה גם יקרה בגיל ההתבגרות..לאו דווקא מהסיבות שכתבתי.יש שינויי מצב רוח באופן ממש מוזר..שמח מאד,לאחר רגע עצבני מאד..הכנה נפשית
טוב,אני צריך ללמוד אינטגרלים,להתראות
חיבת להגיב לךאמא יפה
כי אני רואה שאף אחת עדין לט כתבה לך-
קודם את נשמעת אמא מדהימה שמכילה מאד ודואגת שיהיה לילד רק טוב ומנסה כל פעם משו חדש אז חיבת להגיד שאפו..
דבר שני אין לי ניסיון אבל נראה שמה שמביא אותו לעצבנות זה שינוים בין אם משו חדש או אוכל שלא תכנן וכו...
מה שאני מציעה זה פשוט להכין אותו לפני הל דבר כי לפי איך שזה נראה הוא מאד מסודר ומתכונן וכל אי סדר קטן מוציא אותו משלוותו.
לדו הוא רצה בקבוק של צבי הנינגה ופתאום הוא שמע שקנו לו בקבוק של ספידרמן אז הבלבול בין הרצוי למצוי שיגע אותו וישר התחיל לצעוק למרות שעדין לא ראה את הבקבוק וכו...
מה שאפשר היה לעשות במצב כזה זה להגיד לו אתה יודע היום היתי בחנות ורציתי לקנות לך את הבקבוק שרצית אבל לא היה צבי הנינגה רק ספידרמן מה אתה מציע שנעשה?
אם אומר לא באלי ספידרמן רוצה לחכות שיגיע צבי הנינגה אז תגידי טוב חבל כי המוכר אמר לי שיכול להיות שלא יגיע בכלל וכו ואז הוא ישתכנע לשנות למשו אחר.
במידה ואומר ישר אז אולי נקנה משו אחר אז את אומרת לו אתה יודע? ניחשתי שתרצה משו אחר אז קניתי לך ספידרמן...

זו רק דוגמא אחת אבל הרעיון פה שאת לא מפילה עליו עובדות שמבלבלות לו את התכנון אלא כביכול מתיעצת איתו ואז קל לו יותר לקבל...
המון המון בהצלחה את אמא טובה ביותר וכל הכבוד לך שאת עדין מנסה ולא מתיאשת בסופו של דבר זה משתלםםםםם מקווה שעזרתי...
איזה מתוקהאהבה של אימא
תודה רבה

אהבתי את העצה שלך... אבל זה יהיה לי מאוד קשה... לא נוח לי לבשל לכל יום משהו קבוע... נוח לי שנשאר אוכל משבת.. וזה לא תמיד אותו אוכל... וגם אני מבשלת בהתאם לשבוע אם הוא לחוץ או שיש לי יותר זמן להשקיע... ולפעמים ממש אין זמן ואני מוציאה משהו שכבר בישלתי מזמן והקפאתי... לא נוח לי להיות מחויבת ל"תפריט" קבוע :/
לא אמרתי להכין משהו קבוע כל פעםאמא יפה
אלא להכין אותו למצב נגיד בדרך הביתה את מספרת לו מה הולך להיות לדו כשנבוא הביתה קודם כל תחליף בגדים אחכ נשב לאכול ארוחת צהרים יש את העוף והאורז שנשאר משבת אחכ תרד לגינה ביחד עם x ובשעה --- תעלה לבית תאכל ארוחת ערב נקלח אותך וכו וכו...
את אומרת לו מה פחות או יותר יקרה וזה מרגיע אותו שהוא יודע מה צפוי לו
יכול להיות שבזמן שתגידי לו הוא כל שניה יקפוץ ויגיד יאללה לא רוצה אוכל שנשאר משבת וכו..
אבל את צריכה להמשיך להיות רגועה ולהגיד חכה עוד לא סימתי לדבר אני יסים להגיד לך מה עושים ואחכ נשמע אותך
בדכ אחכ הוא כבר לא יגיד שום דבר...
הוא תמיד יודע מה הולך להיות..אהבה של אימא
קודם כל כי יש שגרה דיי קבועה.. וגם כי אני תמיד אומרת להם.. אנחנו מדברים על זה בדרך הביתה.. אבל זה ממש לא עוזר.. הוא עצבני כל הדרך.. וכשמגיעים הסיתה הוא ממש נשכב על הרצפה ובוכה... אני בדרך כלל מתעלמת עד שהוא נרגע.. אבל זה עדיין מתסכל שככה נראים הצהריים בבית....

אחר כך הוא נרגע... אוכל והולך לשחק חח..
כשצריך לאסוף משחקים - שוב בכי וצעקות......
אולי הוא עייף מהגן וגם רעב אז הוא עצבניבתאל1

יכול להיות?

גם לי יש ילד כזה, די דומה בהתנהגות, בכור...מנסה לעזור

בן 7.5 מתלונן הרבה וסתם....

אני הייתי ממליצה לך, אם הוא חכם ובוגר- לעשות מה שעשיתי.

אני, כשראיתי שכל דבר הוא מתונן, תפסתי איתו זמן שבו הוא נינוח יותר ורגוע ופשוט שיברתי איתו ע"ז.

אמרתי לו שהוא ילד חכם מאוד ומתוק וכולם אוהבים אותו ובוגר מאוד וכו' ורק בגלל שהוא כזה ובגלל שאני אוהבת אותו לא כדאי לו להתלונן על כל דבר כי אם הוא ימשיך להתלונן על כל דבר הוא יגדל להיות בחור ואח"כ מבוגר "קוטר" שכל היום מקטר ומתלונן ואף אחד לא ישמח לשהות במחיצתו.

הסברתי לו שחברים/ אנשים לא אוהבים להתחבר למי שהוא מתלונן כל הזמן (לרות שגם אצלנו, בחוץ הוא לא מתלונן בכלל. רק בבית...) והסברתי לו איך אפשר לראות בכל דבר את הכוס המלאה- את הצד היפה והוורוד ולא השחור.

הבן שלי שיהיה בריא אולי פחות בררן מהדוגמאות שהבאת אבל זה די עזר. ומידי פעם הזכרתי לו את זה ועבדנו יחד למצוא את הדברים הטובים בכל דבר ולא להתלונן...

אני מדברת איתו על זה...אהבה של אימא
הוא גם מסכים איתי... מבין ומקבל..
אבל ברגע האמת זה לא עוזר..
הוא גם אומר את זה בעצמו.. "אני יודע שזה לא נכון ככה לעשות אבל כשזה קורה אז אני שוכח"
אנסה להזכיר לו בזמן אמת... הלוואי שיעזור..

אני גם מנסה להסביר לו שתמיד יש משהו יפה יותר... אם לא בחנות אז בחנות אחרת.. אם לא בחנות אחרת אז בעיר אחרת.. אם לא בעיר אחרת אז בארץ אחרת! ואם תמיד נחפש את הכי הכי הכי טוב לא נהייה שמחים אף פעם... כי תמיד נדע שיש משהו טוב יותר.. לכן כדאי לנו לשמוח במה שיש לנו וככה נהייה שמחים תמיד

אבל הוא לא מוותר... הוא מתווכח איתי על זה.... חחחח
חמודי... ממש חכם..בתאל1

ממש חמוד האמירה שלו- אני יודע שזה לא נכון אבל כשזה קורה שוכח...

בתכל'ס זה קורה לכולנו =)

מעבר לכל ההצעות שקראתי פהחיפושית אדומה

שהן באמת מדהמות וחכמות מאוד

אני גם מתמודדת עם בת בכורה דומה, ולי זה ברור שזה קורה מהסיבה המרכזית שאני כזאת. לכן התחלתי לעבוד על עצמי להתלונן פחות (לפחות לידה), לדבר על זה שאני מוותרת, לתת דוגמאות מעצמי איך אני מסתדרת עם דברים שאני פחות מרוצה מהם, ובכלל לדבר על הנושא הזה בלי קשר אליה אלא בהקשרםי אחרים. ככה המסר של קבלת המציאות עובר עם פחות התנגדות פנימית שהרבה פעמים נובעת מהצורך לגונן על עצמך כאשר מבקרים אותך.

אבל אמת הנקודה שאני מנסה להדגיש כאן היא הדוגמא האישית. וזה נשמע שאת בעצמך עובדת על הנקודות האלה, אז מה שצריך זה לשתף אותו בעבודה האישית שלך. לדעתי זה הכלי החזק ביותר, שגם ישאר איתו לאורך כל חייו.

כמה דבריםמעין אמונה
1. קודם כל זה ממש מצמרר לקרוא איך שהוא אמר "אולי לא באמת מציקים לי אולי אני רק מרגיש שמציקים לי..." זה ממש ממש לי כמו משפט המפתח. ועכשיו צריך לברר למה. למה הוא נוטה להרגיש כך. מה זה נותן לו, איזה רווח בין אם במודע ובין אם שלא במודע. הייתי מתייעצת על זה.

2. לדעתי לא להראות לו שמתרגשים יותר מידי מהקיטורים ולא הייתי מנסה לענות בהפוך. הייתי מנסה להקשיב למה שמאחורי המילים. מה עומד מאחורי .. איזה רגש... ולילד משדרת הקשבה והכלה. אפילו מהנהנת לו כן נכון זה באמת מעצבן כשכך וכך. זה ממש מאכזב לגלות שיש ארחת צהריים שאתה לא אוהב... וכו'. לדבר איתו בשפה רגשית , להכיל את הרגשות שלו.

3. העצמה. לנסות למצוא במה הוא ממש טוב ולהעצים את זה. לכתוב פתקים לגננת על מעשים טובים שעשה כשהוא נוכח ושומע מה את כותבת, למצוא תחום עניין שלו ולפתח את זה...
ביטוי אישי - לתת לו להביע את עצמו באמצעים שונים למשל אצל הילדים שלי בגיל הזה מאד אוהבים להציג , אפשר דרך הצגה או תיאטרון בובות וכדומה, או הופעה בכלי נגינה. כאשר את והילדים האחרים יושבים וצופים וכמובן מעודדים ומוחאים כפיים.

4. בכל מקרה הייתי מנסה גם לפנות לטיפול רגשי או לייעוץ. אני חושבת שזה יכול לפעמים מאד לפתוח עיניים ולהרחיב מבט.

5. תשימי לב לתגובות שלך, איך את מגיבה כשאת נתקלת בתסכול, בתגובות שלך עצמך את תתני לו דוגמא אישית על איך להתמודד עם תסכולים, תביעי רגש במילים (אני מאוכזבת/עצובה/כועסת ש...)

6. יש ספרים מצויינים על רגשות למשל סיפורים מתוך הלב של אורי

לדעתי לגרום לו להגיד דברים טובים זה לא יפתור מהשורש. צריך להבין מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת ולפעול מתוך הבנה
הכנה מראשמעין אמונה
גם הכנה מראש מאד עוזרת לילדים. ממש לספר כל דבר שהולך להיות (בלי להתרגש מהתגובות) למשל בדרך הביתה לספר מה תעשו בבית ומה תאכלו ארוחת צהריים ומה תעשו אחר כך. להכין לפני זה לא אומר שאת מבקשת רשות או שואלת. רק משתפת . בלי שזה נתון לשינויים.

דבר נוסף זמן אישי שלך ושלו באופן קבוע בזמן קבוע. שבו הוא מחליט מה עושים. הוא מוביל ואת צופה או מצטרפת למה שהוא עושה. למשל במשחק הוא מוביל את המשחק ואת מסתכלת עליו , מתארת במילים מה הוא עושה, מנסה לשקף את הרגש שעומד אחרי ומצטרפת בעדינות כמה שהוא מאפשר.
בעעחכןמ.ש.ב
להתעקש ולהגיד זה מה שיש
פלוס להתענין מה קורה איתו
ולא להגיג לא כל הזמן מסכן...
יש לי ילד בן 4 בדיוק אותו דבר!ללללללללי

היום בבוקר הוא קם בחיוך ולא התלונן כל זמן ההתארגנות. אני ניפחתי את זה מאד, ספרתי לבעלי בפניו, לחברה בטלפון ולכל מי שאפשר בהתלהבות שכ"כ נעים לי איתו היום ושהוא כזה מתוק וחייכן ולא מתלונן. הוא היה בעננים  ואכן ראיתי שבמשך היום היה ב"ה הרבה יותר טוב מתמיד (מקווה שימשיך כך..)

איזה כיף!! אהבה של אימא
תודה לכולם כולם כולםאהבה של אימא
על התשובות החכמוץ והאכפתיות...

אני מתכוונת לנסות הרבה מהעצות שנתתם לי... ומקווה שבע"ה הדברים יירגעו...

שוב תודה!!
כיף שיש אתכם 3>
גם שלי כזה...Mom4L

אני מתביישת להגיד, כי שלי בדיוק כזה, אבל הוא פשוט מפונק!!! ילד בכור שיש לו הכל וכל הזמן רגיל שמכרכרים סביבו ומחלקים לו מחמאות ועושים עברו כל מה שהוא רק רוצה... אבל הוא כזה מפונק וילדותי שזה לא מספיק וזו עוד דרך שלו לקבל תשומת לב כי ה 200% תשומת לב שהוא מקבל לא מספיקה לו.

רוצה להקים קבוצת תמיכה??? חחח

אולי תשתפי אותו בבחירות שלך ?אבני חן

כשאת קונה בגד /כיסא /בקבוק.....

תגיד לו אני רוצה לקנות לך בגד חדש איזה צבע אתה אוהב ? יש ציור מעודף ?....

ואם זה לא יוצא אותו הדבר בסוף אז את אומרת השתדלתי לא היה בחנות בגודל /מידה שלך ...

או שאפשר לצלם בטלפון (להראות לו בבית ) וארח כך לקנות. או אולי לקנות אתו דברים.

הכעס יוכל לבוא אם הוא רעב והוא לא כאל מספיק (מניסיון של הבת שלי בת 7.5 )

אם היא חוזרת הביתה עצבנית , אני ישר שאל אותה גמר את האוכל מהתיק .....

ואם הוא לא אוהב מה שיש בארוחת צהרים אז לא כדי ללכת ראש בראש זה לא יעזור .

היום יש פתיתים או ספגטי וזהו . כדי להכין מראש סוג של רשימה מה הוא אוהב לאכל (כ5-6 דברים או יותר)

ולהכין טבלה ביום ראשון יש ספגטי , ביום שני שניצל ..... איתו ביחד תכיני את הרשימה .

ואז הוא היה מודע מה יש , הוא בחר , זה שלא (אולי פחות יתעצבן , ואם כן תגידי לו סליחה אתה רציתה זוכר )

אפשר טבלה אם סקוציס ש כל שבוע מחליפים את הכרטיס של האוכל .....

נ.ב

בקשר לאכל לטיפ של האוכל הבת שלנו עשה המון בעיות עם עניין האוכל .

ותקופה ארוכה היה באמת טבלה אם סקוצים ובכל מוצאי שבת החלפנו מה היא תוכל בשבוע הקרוב .

זה עבד והיה מאוגד כייף ונח היא בחרה. (אצלה הבעיה שהיא אוהבת רק כמה דברים בודדים לאכל ...)

לאט לאט הטבלה נשכחה ועזבנו את זה , בכל זאת כדי לך לנסות . אולי זה יעזור.

כך זה גם מלמד אותו להיות אחראי (סוג של), כי הוא בחר. 

אולי הוא קצת בודק גבולות?חללית

יש מצב שהוא פשוט צריך שתשימי לו גבולות. אין לתאר כמה גבולות וחוקים עושים טוב לילדים. זה פשוט עושה אותם מאושרים. כששואלים אותו יותר מדי מה אתה רוצה? וגורמים לו להיות המחליט לפעמים זה פשוט גורם לו להיות פחות מרוצה. סוג של מפונק מדי. (לא תמיד שמים לב לזה, אבל אם תקחי יום ניסיון באמת להתייחס לנקודה יכול להיות שפה הנקודה..) 

אם הוא רוצה משהו, ואפילו אם הוא בוכה בגלל זה. זה לא אומר שזה בגלל האופי שלו. הרי הוא לא נידון לחיי צער חס ושלום בגלל שהוא ביקורתי. זה לא אמור להשפיע עליו בכל אספקט של החיים..(מניסיון..)

ולכן, כאשר הוא דורש משהו, הוא לא חייב לקבל. את קובעת את החוקים וזה ישרה עליו ביטחון ושלווה. כי ההחלטה לא בידיים שלו אז אין צורך שהוא יפעיל את הביקורתיות שלו. זאת עובדה שמעמידים מולו וזהו.

זה לוקח קצת זמן להתחיל להעמיד גבולות במקומות שלא העמדנו עד עכשיו, וזה מחמיר טיפה תמיד לפני שזה משתפר פלאים. אבל וואו כמה שזה שווה אתזה. דמייני לך יום שלוו ושקט הוא  חוזר מהמסגרת רגוע.. מקבל מה שאת מציעה בשמחה.. משחק יפה.. מאושר, בזכות הגבולות.

ניסיתי לקלוע למצבך, קחי מה שנכון ובהצלחה בע"ה!(:

כמה שזה נכון!!!אם הבנים שמחה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך