אני כאן בתקווה שתדעו לייעץ לי לגבי קושי עם בני הבכור...
ילד חכם ונבון.. רגיש ועדין מאוד...
אני מרגישה שתהייה לו הרבה עבודה בחיים על לשמוח בחלקו.. (ועל להתגבר על פרפקציוניזם...) זה לא מפתיע אותי... אני התמודדתי ומתמודדת עם אותם דברים.. זה גם מה שעוזר לי לזהות את זה אצלו ולהבין אותו..
השאלה שלי היא איך אני בתור אמא יכולה לעזור לו... איך לכוון אותו.. כיצד לענות לו? וכו'..
הבוקר למשל אמרתי לו שקניתי לו כמה בגדים חדשים לגן... הוא מיד הגיב: "אוף! לא רוצה חדשים! אני רוצה ישנים!".
כמובן שהוא לא קיבל את החדשים... וגם אז כעס כי לא הייתה לו אפשרות בחירה בין הישנים כי הם מעטים מדי והיו בכביסה חוץ מבגד אחד..
בכל יום שהוא חוזר מהגן הוא שואל מה יש לאכול... אני עונה.. הוא תמיד עונה: "אוף!! למה פסטה?? לא בא לי פסטה... אני לא אוהב פסטהה אני רוצה רקקק פתיתים!" (וכשיש פתיתים הוא מגיב אותו הדבר)
בכל יום כשצריך לאסוף משחקים הוא כועס "אבל זה הרבה מדי משחקים!!!" (גם כשזה ממש לא הרבה...) לפעמים אני עונה שבאמת אולי יש לו הרבה מדי משחקים וכדאי שנתרום חלק... הוא כמובן מסרב מיד.. ותמיד אומר ש"כשאתם קונים לי משחק אני מתלהב ממנו ואחר כך הוא כבר משעמם אותי"
האמת היא שרוב התסכולים שלו הם כשהוא חוזר מהגן... ואחר כך זה קצת נרגע... אבל אני יודעת שסהכ טוב לו בגן... אני בקשר צמוד עם הגננות (גם בגן הקודם היה דיי דומה) ואני יודעת שהוא מוקף חברים ואוהבים אותו מאוד..
אגב, בגן הוא ממש לא מקטר.... עושה רושם של ילד ששמח במה שיש... אבל אז מוציא הכל בבית...
לפני כמה ימים הוא אמר לי "אוף אני לא אוהב את הגן הזה... כולם שם מציקים לי!" אז הצעתי לו שנדבר עם הגננת... אז הוא ענה "אולי לא באמת מציקים לי... אולי רק אני מרגיש שמציקים לי..."
למישהו יש תובנות על העניין?