המעבר מילד ראשון לשני הכי קשה (לדעתי ולדעת אמהות רבות) ממעבר לילד שלישי/ רביעי וכו'.
גם אני הייתי ב"שוק" כילדתי את הילד השני.
הגדול שלי היה בן שנתיים וחצי כשילדתי את השנייה.
וזה פשוט. כי עד עכשיו היית מתנהלת לפי הלו"ז של ילד אחד ועכשיו פתאום בא עוד אחד שמנסה להכתיב לך את סדר יומו.
ופתאום שניהם בוכים, שניהם רוצים לאכול, שניהם רוצים קצת תשומת לב וזה בהחלט לא קל לשמוע אותם בוכים או לא לספק לאחד מהם את מבוקשו כי את עסוקה כרגע עם השני.
בילד השלישי וכן הלאה- כבר הרבה יותר קל להתמודד עם זה. הרבה יותר מנוסים.
והמעבר מילד ראשון לשני הרבה יותר קשה מהלידה של הראשון.
אבל הכל עובר בחיים!
אני, אישית מאוד אוהבת כשאני בהריון ומאוד אוהבת את חווית הלידה עצמה אבל הכי לא מסמפטת את החודשיים וקצת הראשונים שאחרי הלידה.
עייפים, כואבים, ההורמונים משתוללים, מרגישים מנותקים מהעולם (במיוחד אם את עובדת מחוץ לבית ביומים הרגיל) וכו' וכו'...
אבל אני תמיד מזכירה לעצמי שאוטוטו זה עובר.
לוקח זמן עד שמתאוששים... עד שההנקה מתבססת... עד שיש לתינוקי הקטן סדר יום. עד שהוא לומד לישון ועד שאנחנו בתור אמהות כבר מכירות אותו ומזהות את הבכי שלו ולמה בדיוק הוא בוכה.
יש לי חוברת שאני קוראת אותה תמיד אחרי לידה. על הנקה וכו'.
באחת הלידות, שמתי לי שם פתק "תזכורת" שמאוד עזר לי בלידה לאחר מכן. משהו בסגנון של: "אמא יקרה! דעי לך שזאת תקופה שחולפת. החודשיים וחצי הראשונים לא קלים אבל גם זה עובר. (לפעמים נראה שהעולם מתמוטט אבל זה לא כך). ברגע שהתינוק יגדל טיפה ויהיה לו סדר יום מסוים וידע לינוק וכ'ו וכו' וגם יתחיל לחייך- תרגישי הרבה יותר טוב!!
טיפים שלי: תדאגי לעצמך! תאכלי טוב! תנצלי את השעות שהגדול במעון ותנוחי. תצאי החוצה אם את יכולה. תפגשי בחברות, בני משפחה. אל תישארי לבד הרבה שעות בבית. זה עושה טוב!
ותזכרי שעוד מעט התקופה הזאת תהיה מאחורייך...
בהצלחה!