שידוך עם אתיופיםסתם עברתי כאן
אני במקרה אתיופית דתיה וראיתי המון המון שאלות בפורום הזה על האם להשתדך עם אתיופים ונראה לי שהגיע הזמן שגם העדה האתיופית תשיב.
דבר ראשון- לפי דעתי העדה שלי היא העדה עם הכי הרבה דרך ארץ וואהבת לרעך כמוך במדינה הזאת. מהילדות שמתי לב לנחמדות ולנעימות של בני העדה שלי ואני חושבת שמי שמשתדך עם העדה שלי באמת זוכה.
מה שאותי מטריד זה העניין הבא: לא כל האתיופים כל כך מעוניינים להשתדך עם ישראלים. ואני חושבת שאתם תמיד יוצאים מנקודת הנחה שהאתיופי ישמח להשתדך אתכם.
אני לדוגמא שמעתי המון סיפורי זוועות על מזרחים שהתחתנו עם אשכנזים והמשפחה האשכנזית מיררה להם את החיים בלשון המעטה. ובכלל אני חושבת שלכידות וקבלה של הכלה או החתן לתוך המשפחה אין כמו בעדה שלי. כל כלה שמתחתנת עם אחד מבני הדודים שלי נחשבת לבת משפחה לכל דבר. ממש כאילו תמיד היא היתה חלק מהמשפחה.
עניין נוסף שעולה בכל השאלות שלכם זה עניין היהדות:
רוב האתיופים היום הם יהודים.
יש להבחין בין אתיופים שעלו לפני 30 שנה לארץ וכולם הגיעו מכפרים יהודים לבין אתיופים שהגיעו לארץ לאחר מכן- רובם אכן יהודים. אבל יש קצת שלא.
לפי דעתי פקפוק ביהדות שלנו זה ממש עצוב וזה רק מוציא שם רע לחרדים שבכל מקרה שומעים כל הזמן פרשות גזעניות מהעדה החרדית...

יהי רצון שנלמד להסתדר יחד במדינה הזאת. רק אז יבנה ביהמ"ק לדעתי.
יש גם מזרחים שממררים למזרחים את החיים, זה לא עניין של עדותצקון לחש

אני אישית יצאתי עם אתיופית ולא אסרב להצעה כזאת בעתיד,

בהנחה שהנתונים מתאימים כמובן.

עדה מפוארת, עם היסטוריה יהודית מפוארת, לא רוצה סיבה שאתיופי יתבייש במוצא שלו.

רק לאתיופים ולתימנים היו ממלכות יהודיות בגולה,

זה כנראה מלמד הרבה על מי אמור לנהל פה את המדינה.

מכאן והלאה זאת דעתי האישית בלבד:

אם יש למישהו רתיעה מאתיופים, זה כי בדומה לעוד כמה עדות הם נותים להסתגר בינם לבין עצמם.

קשה מאוד להכיר בן אדם אתיופי "סתם ככה".

אני אדם מאוד חברותי ויש לי ממש מעט חברים אתיופיים.

עוד נקודה ששמעתי מאנשים, זה שכשרואים חבורות חבורות של אנשים מאותו ה"סוג",

הם נרתעים כי זה נראה מהצד כמו כנופיה או משהו דומה, ואנשים מפחדים.

זה נכון לגבי חבורה של רוסים, חבורה של מרוקאים, חבורה של אתיופים.

משום מה כשאנשים מתאגדים סביב גזע, זה מרתיע את המסתכלים מהצד.

לגבי היהדות של האתיופים, הבעיה היא בעיקר בנ"ל, ההסתגרות.

אם האתיופים היהודים, שבעיני יכולים ללמד המון יהודים אחרים על צדיקות,

היו משכילים לעדכן אותנו מי יהודי ומי לא,

הנושא היה הרבה יותר קל לעיכול לכולם.

הלוואי והעדה הזאת הייתה יותר פתוחה לסביבה.

בהצלחה בע"ה!

לגבי החבורות, מסכימה איתך לגמרי, גם אני לא אוהבת.ייעעלל
החבורות של האתיופים מן הסתם יותר מרתיעות בין היתר בגלל בולטות הצבע .

לגבי היהדות, מה הבעיה לברר? יש אילן יוחסין של הרבה הדורות אחורה לרוב בני העדה. שואלים ומקבלים תשובה.
היום אפשר לזייף הכל. אתה צריך שיהיה גוף אתיופי בר סמכא לאמתצקון לחש

את הטענות האלה, ואין

ממש לא נכון.ייעעלל
עבר עריכה על ידי ייעעלל בתאריך כ"ג בחשון תשע"ז 03:53
בדיוק שביל העניין הזה יש רב ראשי של העדה שהמומחיות שלו היא בדיקה כזאת. בן קהילה לא יכול להתחתן לפני שהוא מקבל את אישור שלהם. אם יש בעיה כלשהי עם היחוס הם נדרשים לעבור גיור/גיור לחומרא לפי צורך. מכירה באופן אישי כמה וכמה מקרים שאכן התגלו בעיות ולא קיבלו אישור , יש שזייפו חתונה (יעני קנו 'רב ' . מחופש כמובן שעשה הצגה לקהל. ) יש שהתייגרו בגיור לחומרא ויש שנאלצו לעבור את כל המסלול הארוך של הגיור ואז זה אומר שחתונה לא הייתה..)
. חוץ מהרבנות יש אנשים שיש להם מאגרים מסודרים של שושלות (אני באופן אישי ישבתי עם סבא שלי וכתבתי את שושלת המשפחה, הגענו עד 15 דורות אחורה. א"א לזייף את זה. כמו שציינו למטה יש איסור להתחתן עד 7 דורות אחורה, כיום כבר מתפשרים על 5-6 וממש רואים את הקשרים המצטלבים שבין המשפחות. הסיכוי שסתם אתיופי ברחוב יהיה בן משפחה קרוב משפחה דרגה כלשהי גבוה מאוד , שמעתי פעם הסבר שהנוהג הזה מטרתו הייתה כדי לאלץ אנשים יהודים לשמור על קשר עם יהודים אחרים מכפרים אחרים ולא יסתפקו רק בחמולה שבסביבה שלהם..( ההסבר לא מספק כי גם לא יהודין נהגו בזה, לא יודע) . קל מאוד לזהות יהודי שהתבולל (בןפלאשמורה) . אז כל הענניין מאוד אמין רק צריך לדעת לשאול).

חוץ מזה, איך רצית שיעדכנו מי יהודי או לא? שאנשים יסתובבו עם סימני זיהוי על המצח?
ואגב סימני זיהוי,ייעעלל
יש לא מעט אנשים לצערינו שיש להם קעקועים על המצח , חלקם עם צורת סמל ע"ז. מחריד ומזעזע אין ספק.
זה לא בהכרח סימן שאיש פלוני יהודי ואלמוני לא. כמה שקשה לקבל את זה הרבה פעמים מדובר על 'קישוט אופנתי' בהשפעת החברה הגויית באתיופיה.
אמא שלי סיפרה לי שכשהייתה ילדה קטנה שכמו אנשי המקום גם היא רצתה 'להתקשט' בקעקוע אבל למזלה הרב (ב"ה ב"ה) סבא שלי 'תפס' אותה עוד בתחילת הקעקוע ואז אילץ אותה להוריד את זה תוך שפשוף המקום עם חצץ, אבנים , ברזל וכל מה שהזדמן במקום. ובאת כמעט לא נותר זכר. יש הרבה שאבא שלהם לא 'תפס' אותם..
בפשטות, שיפסיקו להסתגר כדי שאנשים ידעוצקון לחש

זאת אמירה מכלילה מדי.ייעעלל
מכירה הרבה שלא בדיוק מסתגרים..
אלא אם כן אתה גם חרדי וגם אשכנזי (סליחה על ההכללה). שילוב קצת מאיים עבור אתיופי ממוצע (בעיניים אתיופיות זה אח שלא מכיר בך כאח.. הגיוני שתהיה רתיעה)
יש גם אחרים אבל השילוב הזה הכי הכי..
אני לא חרדי, ולא אשכנזי, וגדלתי אם אתיופים בסביבה שליצקון לחש

ועדיין הם הסתגרו...

יכול להיות שאתה נתפס בעיניהם כמורם מעםייעעלל
אני הבן אדם הכי חברותי בכל ארצות תבלצקון לחש

איזה מורם מעם

יש לי מלא מכרים אתיופים, לא מהקרובים ביותר, אבל יש.

לא דיברתי על עצמי, אני עוף מוזר. אני מדבר על הציבור הכללי.

לא שייך לחרדים או לא.

חבורותסתם עברתי כאן
זה נובע מהרצון לא להרגיש שונה ולבד.
מנסיוני המר ברגע שישראלים קולטים אתיופי לבד לרוב הם ינצלו את זה על מנת להדיר אותו. יקראו לו בשמות גנאי וכו'.
דווקא כשאנחנו ביחד אנחנו מרגישים בנוח יותר להתערות. לי באופן אישי קשה להיות האתיופית היחידה במקום מסויים ולקבל את הכינוי המרשים "האתיופית"
לא מפריע לי שאנשים מסתובבים בחבורות, אבל צריך לקחת בחשבוןצקון לחש

את התוצאה של ההתנהגות הזאת.

אתה רוצה שיקבלו אותך? תהיה פתוח לסביבה

זה מנטליות מעט שונהמלכישוע
אף אחד לא אומר שאתיופים שווים פחות/נחמדים פחוות/ יפים פחות /עשירים פחות וכו
עניין מנטלי
מה גם שהיו לי חברים אתיופים שרצו רק אתיופיות מאותה סיבה
^^^^^^^ענבל
חייבת להגיד שהמילה מנטליות לדעתי שייכת לשנות ה80סתם עברתי כאן
יש לי חברות מכל העדות ולכולן יש מנטליות זהה לשלי. אחרת לא היינו מסתדרות
חצי כחאריק מהדרום
המנטליות לא קשורה לשנה מסוימת אלא לדור העליה.

עולה חדש מצרפת, בריטניה, אתיופיה, מרוקו, ארה"ב או כל מדינה אחרת גדל בסביבה שונה לחלוטין מהארץ, יש קשיי קליטה ויש הטמעות, לרוב העולה החדש לא משרת בצבא כי הגיל שלו לא רלוונטי.

בדור השני כבר יש הטמעות, הדור הזה דובר עברית בשפת אם ומעורה הרבה יותר טוב בישראל, זה לא שהמנטליות שההורים נעלמה אלא שיש פקטור של המנטליות הישראלית במשוואה.

בדור השלישי כבר ישראלים לגמרי, הילד אוכל סביח מהבית ולומד מהמעון במערכת החינוך הישראלית (לטוב ולרע).

המנטליות היא הרבה פעמים תירוץ מוצלח למה לא כדאי לצאת עם אתיופים, רוסים, מרוקאים או הודים, אבל טוב שיש תירוץ כזה כי את לא תסתדרי מן הסתם עם מישהו שלא מרגיש בנוח לידך אבל העובדה שיש לחברותייך מנטליות זהה לשלך היא בגלל שיש לך ולחברותייך מנטליות ישראלית חזקה, לא בגלל שהמנטליות היא מילה ששייכת למילניום הקודם.

נסי לאמוד את המנתליות של הורייך או של הדור הראשון שעלה לארץ ממדפחתך, האם יש להם מנטליות זהה לחברותייך?

על כל פנים אני מאחל לך שתמצאי את בעלך בקרוב ובנחת.
גם לי יש חברות מכל העדות והן עם מנטליות מאוד שונה.ענבל
בס"ד

אני בכיף אהיה חברה שלהן ועל גופתי המתה אתחתן עם מישהו כמוהן.
לא דומה חברות לנישואין.
בעז"ה כשתתחתני->פחד גבהים

תביני מהי כוחה של מנטליות...

זה נוגע בך בכל נימי החיים, פוגש אותך בכל עניין.

ומדברת מישהי שבה"כ המשפחות בעלות מנטליות דומה- הניואנסים מתחדדים יותר אחרי...

ועדיין- מאמינה שניתן ואפשר, מכירה זוגות מעורבים מקסימיםפרח

בהצלחה!

----נפשי חמדה
עבר עריכה על ידי נפשי חמדה בתאריך כ"ה בסיון תשע"ז 22:23

ככה:יוני

אני לא גזען, גם עדות לא משחקות אצלי (רק מי שבשבילו פוליטיקלי קורקט זה קודש יכול לחשוב ככה כי אני ממש לא פוליטיקלי קורקט). יש 150 אלף אתיופים בישראל, "רובם אכן יהודים אבל יש קצת שלא" את כותבת.. את יכולה לומר לי כמה לא יהודים? מה זה הקצת הזה? 10 אלף? 5 אלף? 20 בודדים? ומה שהכי חשוב, את יכולה להצביע לי על אתיופי מסויים ולומר לי "רואה את הבחור הזה? הוא לא יהודי.."? לא נראה לי שאת יכולה. אז מה הבעיה בזה שקודם כל בודקים? גזענות זאת לא תשובה כי באותה מידה יש כמעט חצי מיליון ישראלים ממוצא רוסי ואוקראייני שאינם יהודים שמקבלים את אותו היחס. 

וזה בכלל מהמבט שלך. 

מנקודת המבט שלי, אתיופי אוקראייני או ישראלי, כל מי שנולד לאמא יהודיה או התגייר כהלכה- יהודי. 

ביתא ישראל כמו בני מנשה ושאר קהילות דומות, נדרשו לעשות גיור לחומרה.

העולים הראשונים עשו בשמחה, אבל העולים המאוחרים לא רק שבתוכם היו מחנות שטענו אחד על השני שהם לא יהודים, גם כבר סירבו לעשות את הליך הגיור לחומרה שעשו הקודמים להם.. 

למה? כי אותם אנשים שהלכו וחיפשו אותם ואספו אותם מרחבי אתיופיה למחנה הכנה לעליה של הסוכנות הסבירו להם שאם הם יסכימו לעבור גיור אז זה יערער על היהדות שלהם ואת הבאים אחריהם כבר לא יעלו לארץ.. והם פחדו על הקרובים שלהם שנשארו מאחור.. 

ובארץ כבר הלך ששו ושמחו עם זה ותעודת גיור חולקה לכל (מי שלא) דורש וזהו, כולם יהודים. 

אני לא הולך לפי פסקי הרב עובדיה ונראה לי תמוהה שהוא פסק שהעולים מאתיופיה יהודים ע"פ מה שהסובבים אותו לחשו לו באוזן. אבל הוא גם פסק שמותר למסור שטחים כי אריה דרעי וחיים רמון הבטיחו לו שזהמ= מה שיגרום לכך שהערבים יפסיקו לרצוח יהודים. הוא חזר בו אגב.. כי אלי ישי הסביר לו שהם שיקרו עליו

וגם בגץ אגב, אותו בגץ שקבע היום שהרב קרים לא יכול להיות רב צבאי בגלל אמירה הלכתית שלא מצא חן בעיניהם, אותו בגץ שהכריח רבנות עיר לתת הכשר למסעדה שהם הורידו ממנה את ההכשר ואותו בגץ שמתערב במי לגייר ומי לא. 

שורה תחתונה- אני לא מחויב בשום צורה לאמירה שהאתיופים הם יהודים (ובכלליות, גם לא נראה לי ככה).

אמא שלך יהודיה? יהודי, התגיירת כהלכה? יהודי. 

באמת בעייתי להתייחס ככלל ליהודים ממוצא אתיופים כלא יהודים כי יש הרבה שהתגיירו ואפילו נכדים שלהם, אבל ברירת המחדל שלי על האתיופים זה שהם לא יהודים ומשם אבדוק כל אחד בפני עצמו. 

ימ''ל

הגזמת...!

לא התכוונתי להגיב על עצם העניין כי כבר הגבתי על זה פעם כאן אבל על הזלזול שלך ברב עובדיה (ולצערי לא בפעם הראשונה) אני חייב למחות: 

דבר ראשון - אין שום קשר בין הסוגיה הזאת של יהדות העולים מאתיופיה לבין "מה שהסובבים אותו לחשו לו באוזן" (ואני תוהה אילו 'לחישות' יכלו ללחוש לו בהקשר הזה? ), הוא הסתמך בעיקר על עדות הרדב"ז ועל מקורות נוספים שמעידים על קהילה יהודית באתיופיה ועל הקשר שלה לקהילות שהיו שם לפני העלייה.

דבר שני - הרב עובדיה לא היה לא טיפש ולא תמים, אין דבר כזה ש'לוחשים לו באוזן' והוא חותם על פסק שמישהו כתב לו כמו בובה.

לגבי אוסלו - שם באמת הפסק בסוגיה שנידונה היה תלוי בעיקר בהערכה מקצועית (אני לא נכנס לסוגיה העקרונית של מסירת שטחים, אבל היא לא פשוטה בכלל מבחינת המקורות והרב עובדיה פסק שמותר למסור שטחים במקרים מסוימים ומזה הוא לא חזר בו), לגבי ההערכות באמת אריה דרעי כיוון שיגיעו הערכות מסוימות לרב עובדיה ולכן הוא פסק מה שפסק (לא בלי לברר ולזמן אליו כמה וכמה גורמים בכירים במערכת הצבאית, אבל הגישה השמאלנית הייתה הגישה השלטת במגזר הצבאי והמדיני אז והוא קיבל אותה) ולאחר מכן חזר בו כי הבין שהמציאות שונה.

אין שום קשר בין הדברים וחבל שאתה מערבב עניינים כדי להוציא את הרב עובדיה רע ואת הפסקים שלו לא ענייניים.

נ"ב

המושג "גיור לחומרא" אין משמעו 'גיור חמור' אלא להיפך - גיור שלא נצרך מעיקר הדין אלא בתור חומרא (והוא גם נועד כדי 'לפטור' את בעיית הממזרות שיש אומרים שקיימת בעדה האתיופית - בעיה חמורה יותר משאלת היהדות..).

לא זלזלתי. תמהתי וחלקתי על שיטת פסיקתויוני
גם כאן מדובר בהערכה מקצועית, האם הם מי שטוענים שהם? מי הם? מה המצב בתוכם? וכו'

בשום מקום לא כתוב שדווקא השבטים האלה מקורם מיהודים. מאיפה אתה יודע שזה אותם אנשים? אומר לך מאיפה.. מיסיונרים נוצרים שהסתובבו באפריקה הם אלו שהחליטו שזה שבט יהודי.
את קהילת 'בני ישראל' ההודית לא קיבלו בצורה הזאת למרות שמי שמצא אותם היה יהודי ירא שמיים ולקח הרבה זמן עד שהאמינו לממצאים שלהם וראו אותם כיהודים. ואת קהילת בני מנשה מכירים רק כ'זרע ישראל' ומגיירים אותם לכתחילה.
רבנים ראשיים לישראל נצרכו לסוגייה הזאת עוד לפני הרב עובדיה והגיבו שונה לגמרי. אין ספק שיש פה את שיטתו היחודית של הרב עובדיה כגורם מרכזי.

יש הקלטה כזאת של הרב עובדיה על זה ששיקרו לו על המציאות ועל פי זה הוא פסק. לא המצאתי את זה.

בקיצור אני לא מקבל עלי את פסקיו בשום תחום ושיטת פסיקתו תמוהה בעיני. לא מזלזל בו.
מחילהאביאל00
אתה לא יכול לומר 'יש הקלטה של הרב עובדיה על זה שדיקרו לו על המציאות ועל פי זה הוא פסק' וללכת.
אם יש תדאג קודם להביא.
אתה מכפיש פה קבוצה גדולה בעמ"י.
יש רב כלשהו שאתה מכבד את פסקיו או שהכל עובד אך ורק לפי ראות עיניך?
להגחיך את פסק הרב עובדיה ואח"כ לומר שזה לא לא לזלזל מצחיק אם לא היה עצוב..
לא חשבתי. תחפש בגוגל, אחד הדברים המפורסמיםיוני
לא מצאתי. מוזמן להתכבד.אביאל00
לעומת זאת צפה בזה:

תתחיל לחשוב ולבדוק לפני שאתה מגיב בצורה מבישה.
אני עם רימון כרגע אז לא יכול לראות מה שצירפתיוני
במילות חיפוש פשוטות בגוגל אתה תמצא את ההקלטה הנל.

אם הוא הרב שלך אני מבין למה אתה מתעצבן אבל תפנים שיש קהלים שלמים שחולקים מכל על שיטת הפסיקה שלו, גם ספרדים/ אשכנזים/ דתיים/ חרדים..

ולא הגבתי בצורה מבישה, לא דיברתי לגופו של רב אלא לגופה של שיטת הפסיקה שלו.
אני חושב שמחובתך המוסרית לחפש ולהביאאביאל00
או לחלופין להתנצל.
אז אני מבין שאין הקלטה כזאת.אביאל00
פעם הבאה תבין שאין צורך לשקר כדי לחזק את העמדה שלך.
קצת ענווה לא תזיק. וזהירות.
ישיוני
תחפש תמצא

רוצה גם שאביא לך הקלטה של בן גוריון מכריז על מדינת ישראל ואם לא אז היא לא קיימת?
זה אחד המפורסמים, היה בכל אתרי החדשות.

לא מאמין שאתה לא מכיר את זה, נראה לי שאתה מנסה להעביר איזו שהיא נקודה, מחכה שאביא את זה ואז לומר שזה מזויף או משהו רדוד אחר
אין לי עניין
אני ממש אשמח וגם אודה אם תשלח לי ההקלטה המדוברת.ייעעלל
ואל דאגה אני חסונה ולא אתמוטט.. (שמעתי בעבר חצאי דברים . יעזור לי מאוד)
תודה!
נראה ליימ''ל

שהוא התכוון שיש הקלטה כזו לגבי הסכם אוסלו והוא עשה גזירה שווה בין הפסיקות כאילו דרכו של הרב עובדיה הייתה לפסוק על פי 'לחישות באוזן'.

לא כך @יוני?

לא מצאתי הקלטה אבל נראה לי שיוני צודק.ייעעלל
שמעתי פעם ברדיו את הדברים גם מפי בנו הרב דוד יוסף.
ויוני,
אשקר אם אומר שנעים וכיף לי לשמוע דברים ברוח הדברים שכתבת אבל אני מעריכה את היושרה שלך מאוד, אתה בהחלט לא גזען ולא נעליים, לא באנו לעולם כדי לכייף אלא כדי לעבוד וללמוד, לסדר ולתקן.
כהערת אגב, מבאס שבמציאות כמעט ואין מצב להפגש באמת כזאת בפנים בציבור הכיפות הסרוגות ..
ימ''ל

אם לא מצאת הקלטה או משהו כתוב בנושא אז ע"פ מה נראה לך שהוא צודק, מה בדיוק שמעת מהרב דוד יוסף?

חיפשתי הרבה ולא מצאתי שום דבר בסגנון, רק להיפך. וחבר שלי חקר את הנושא שתי וערב והוא חסיד של הרב עובדיה במלוא מובן המילה וגם הוא לא מכיר משהו כזה.

אישית אני לא תלמיד של הרב עובדיה, וכמו @יוני אני לא הולך לפי פסקיו (וגם בעניין יהדות עולי אתיופיה ענ"ד לא כמו דעתו וזהה כמעט לדעתו של יוני), אבל מהיכרות עם ספריו ושיעוריו שהייתי שומע בקביעות אני יודע שהוא היה ירא שמים אמיתי ות"ח עצום ויסודי ולכן אני לא יכול לקבל אמירות כאלה שהוא פסק בצורה חפפנית מתוך שיקולים זרים ולחישות אוזניים.

הערת האגב שלך גם לא נכונה וגם שערורייתית בעיניי אבל אם את חושבת ככה שיהיה לך בכיף, בעיה שלך.

הובנתי לא נכון.ייעעלל
לא הסכמתי כלל עם הכתיבה הלא מכבדת כלפי אופן הפסיקה של הרב אלא עם השורה התחתונה שהרב ממליץ (פוסק? לא יודעת) שראוי שבן קהילה כן יעבור גיור לחומרא בגלל החשש שחלק נשאו נשים נוכריות בדורות האחרונים.
שמעתי די מזמן, יכול להיות שאני לא דייקת, שהרב דוד אמר ששדעת הרב היא שכן צריך גיור לחומרא וזה מה שאומר למי ששואל באופן פרטני.
ולגבי ההערה, מעולם לא נתקלתי. ואני חיה 'בתוככם'. זה לא מה ש'אני חושבת'.
מה השערורייה בזה? ולמה זאת הבעיה שלי?(יש לי הרגשה שלא ירדתי לסוף דעתך..)
אני עדיין מתלבטת אם לראות את זה לחיוב או לשלילה. מצד אחד יש כאן זהירות ראויה - השתדלות לא לפגוע וכך להרחיק עוד יותר ציבור שבחלקו מרגיש גם כך מנוכר ומצד שני, אם רוציםלהתקדם צריך להתמודד באומץ ולגעת גם בסוגיות הקשות. אומץ כזה דרוש משני הצדדים.(אני עצמי לא יודעת עד כמה אני בשלה להתמודדות כזאת)
קודם כלימ''ל

יוני הזכיר את 'ההקלטה' הזו כהוכחה לזה שהרב עובדיה הודה בזה שבשיטה כזו הוא פסק.

דבר שני - לדבריו של הרב עובדיה (גם בהקלטה שהובאה למעלה ובעוד עשרות מקומות) אין שום צורך בגיור לאתיופים שגרו בקהילות היהודיות, גם לא 'גיור לחומרא' כמו שהצריכה הרבנות (וזה גם משיקול הממזרות שהזכרתי בהודעה שקישרתי אליה בהודעה הראשונה).

לגבי ההערה - במה לא נתקלת? בישיבות וכוללים של 'כיפות סרוגות'? בתלמידי חכמים שמשקיעים יומם ולילה בלימוד תורה ובחקר ההלכה לאמיתה? אז כנראה שאת לא באמת חיה 'בתוכנו'.

זה שיש מי שאומר לך מה דעת רבו ולא אכפת לו על הדרך לזלזל בגדולי תורה אחרים וגם במי שמולו שסומך עליהם לא עושה אותו יותר אמיתי ממי שבירר את ההלכה ולא מתנהג ככה. אם תבררי ותשאלי תקבלי את התמונה המלאה גם מת"ח של"ע יש להם 'כיפה סרוגה'.

גם אני לא אמרתי לאתיופים את הדברים שיוני אמר עד שהם שאלו אותי מעצמם, וגם אז מתוך כבוד ובזהירות לא לפגוע.

וואי, אני לא מובנת. שוב.ייעעלל
בהסכמתי עם יוני לא התייחסתי 'להתנהגות ' שלו. הסכמתי אך ורק (איך מדגישים רק?..) עם השורה התחתונה שככל הנראה הרב הרב ממליץ כן לעבור את ההליך בהתבסס על מה ששמעתי מפי בנו כמו שכתבתי לעיל. לא יודעת למה אתה כורך את ההחלק הספציפי שהסכמתי עם יוני עם כל שאר הדברים. נכון שהרב עובדיה זצל פסק שיהודים שגרו בקהילות יהודיות הם יהודים
אבל אם יבוא מישהו שסבתא של סבתא שלו לא הייתה יהודיה ושגר בקהילות הנ"ל ככל הנראה הוא יוצרך לעבור הליך של גיור לחומרא גם לשיטת הרב, לא?
לכן כתבתי בהודעה האחרונה 'מחשש שנשאו נשים נוכריות בדורות האחרונים''. כלומר הפסיקה היא כוללנית ולא מתייחסת למקרים פרטיים.
את הפסיקות השונות אני מכירה. שמעתי גם מרבני הכיפות הסרוגות אבל לא בפרצוף ( כלומר לא שמעתי לא מפי רבנים גדולים אלא אנשים 'רגילים', כאלה שמתרועעים איתם ביומיום ואת יוני הכנסתי לקטגוריות האנשים הרגילים ) מובן יותר?
את מובנתימ''ל

אני כורך את זה כי יוני כרך את זה, ה'הקלטה' שכנראה לא קיימת הייתה הוכחה מבחינתו לכך שהפסיקה של הרב עובדיה נבעה מטעות במציאות שנגרמה מ'לחישות באוזן' (מקווה שעכשיו זה מובן).

אם יש מישהו שיוכח שסבתא שלו גויה (=הוא גוי) הוא לא צריך גיור לחומרא אלא גיור מלא לכל דבר מעיקר הדין, וזה נכון לבן כל עדה שהיא. לגבי האתיופים - הרב עובדיה פסק שהם יהודים לכל דבר (כמובן לגבי הקהילות היהודיות) ואינם צריכים גיור אפילו לא לחומרא.

הרבנות פסקה שצריך גיור לחומרא כמו הרבה רבנים נוספים בזמנו והיו גם שפסקו שהם גויים לכל דבר (כמו הרבי מליובוויטש).

אם הבנתי נכון את הפסקה האחרונה שהיא הסבר לאמירה שלך לגבי ה"אמת" בציבור הכיפות הסרוגות - הסיבה שהרבנים לא אומרים את מה שיוני אמר היא שברוב המוחלט של הציבור סומכים על הרבנים הראשיים דאז הגר"א שפירא והרב אליהו שפסקו בהקשר הזה.

מובן.ייעעלל
שאלה:
בכוונה כתבתי סבתא של סבתא ולא סבתא..
לצורך העניין נאמר סבתא של סבתא של סבתא,
אתה בטוח שקל להוציא מהיהדות (לא חשוב אתיוםי לא אתיופי) בוודאות אנשים שדורות על גבי דורות חיו והתנהגו כיהודיים ולא משנה מה הסיבה והייתה 'תקלה' קדומה בשרשרת?
אם הבנתי נכון, זה לא כזה פשוט.
ויוני,ייעעלל
בבקשה בבקשה תשלח לי את ההקלטה אם היא קיימת. אם לא, תהיה גבר וחזור בך.
יש לי אינטרנט רימון כרגעיוני
שחוסם לי הכל

גמרתי את החבילה הסלולרית אז עד סוף החודש אין לי

לא רוצה לצטט מה שזכור לי אבל בגדול הרב עובדיה אומר שם ששיקרו אותו בנוגע למציאות ולא יכולה לקום מציאות כזאת ושרימו אותו.

ובמקביל, יש את חיים רמון (חברו הטוב של אריה דרעי) שמספר מהצד שלו, איך הם עשו את זה.

תנסי לקחת מילים מרכזיות שכתבתי כאן ותגגלי, לי אין גישה לחיפוש של גוגל כרגע
אתה מדבר על אוסלו, נכון?ימ''ל
לא על האתיופים...
רציני?אביאל00
איך שמעת בדיוק שהרב חוזר בו? מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה?
הוצאת לעז על עדה שלימה לחינם.
אולי היית שמח ורוצה שיחזור בו ואתה שומע ומסיק מה שבא לך.
לא ראוי בלשון המעטה.
הבנת לא נכוןימ''ל
ההקלטה המדוברת היא בעניין הסכם אוסלו, שבעניין הזה הרב חזר בו והסביר שהטעו אותו מציאותית שההסכם ימנע הרג של יהודים מה שלמעשה היה ההפך הגמור לצערנו, בלי שום קשר לסוגיית יהדות אתיופיה.
הטעות החמורה היא הקישור שהוא עושה בין הדברים ועל זה מחיתי בתגובה הראשונה [@יוני, אשמח לתגובתך על הנקודה הזאת (לא על הפסיקה בנושא האתיופים, שכאמור אני מסכים איתך לגביה, ולא לגבי אוסלו אלא לגבי הקישור ביניהם)].
הבנתי מיוני כמוך.אביאל00
חשבתי שאולי יש קלטת נוספת שלא ידעתי עליה.
יוני?ייעעלל
ימ"ל צודק?
>>>ימ''ל

כן (כמה תגובות למעלה)

נ"ב

קחי כלל אצבע - ימ"ל תמיד צודק!

לכל כלל יש יוצא מן הכלל....לא ככה?נפש חיה.

בהחלט. גם לכלל הזהימ''ל

ואני יוצא מהכלל

אווו יפה יפה!נפש חיה.

עניתי כבריוני
תסתכל גם למטה במה שהגבתי לותט

עכשיו ברור יותר.ייעעלל
ואותך יוני אני מברכת שהבן או הנכד שלל יביא לך כלה כשרה למהדרין בהשגחת פסק ההלכה של הרב עובדיה. בטח נשמע כקללה באוזניך אבל זאת ברכה גדולה . (לא צינית בכלל).
אני בטוחה שזה יקרב את הגאולה.
כתוב על בית שמאי ובית הלל שלא נמנעו מלשאת אלו את אלוצריך עיון
אבל היו מודיעים להם מי פסול חיתון לשיטתם

אלו ואלו דברי אלהים חיים
בהחלטימ''ל
מי שהוא לא יהודי הוא לא יהודי וזה לא משנה כמה דורות הוא ואבותיו/אמותיו חיו ככאלה. זו שאלה של כן ולא.

מה שכן, אם הוא דתי שמאמין בתורה ומקיים מצוות אז הכי הגיוני שהוא יתגייר (כמו כל גוי שמאמין בתורה ורוצה להיות יהודי ולקיים מצוות).
לשיטתך ולשיטת רבותיך או כולם?ייעעלל
לכל השיטות האורתודוכסיות הידועות ליימ''ל
יש דעות שלמי שיש אבא יהודי הוא נקרא "זרע ישראל" ויש לקרב אותו ולהכניס אותו לעם ישראל ועליו נאמר "לא ידח ממנו נידח", אבל גם לשיטתם הוא גוי גמור מבחינה הלכתית והוא צריך גיור מלא כדי להיות יהודי.
אני מבינה את זה,ייעעלל
בנוסף לעניין ה'זרע ישראל' יש כאן אלמנט נוסף של דורות על גבי דורות שחיו כיהודים לכל דבר.
ההגיון אומר לי שזה לא אמור להיות כזה פשוט לגדוע את כל הענף הבעייתי.
בהלכה ישנם רק שיקולים הלכתייםימ''ל

בשורה התחתונה מי שאמא שלו לא יהודייה הוא לא יהודי ולא משנה כמה דורות לפניו חיו כיהודים (כמו שמי שחי כגוי דורות על גבי דורות נשאר יהודי ולא נאמר שאם הוא ואבותיו חיו ככה שיישאר ככה). אין פה גדיעת ענף כי הענף לא היה קיים מלכתחילה.

אבל באמת הגיוני שמי שחי כיהודי וחי באמונה יהודית (להוציא את מי שחושב שהוא יהודי אבל לא מאמין בה' ובתורה...) יתגייר ויהיה יהודי כשר לכל דבר.

למה אתה ממהר להפטר מכולם?ייעעלל
3/4 מהענף בסדר גמור רק 1/4 בעייתי במצב שתיארתי. אם נולדים להם בנים ובנות הבנים אומנם גויים אבל ימשיכו להתחתן רק עם יהודיות אז כל מה שיוצא מהבנים כשר ומצד הבנות, הבנות גויות והילדים גויים אבל הבנים של הבנות יתחתנו עם יהודיות וכל וכל הילדים של הבנים יהיו יהודים.
מי זה 'מכולם'? דיברתי רק על מי שלא יהודיימ''ל

וגם מהם לא רציתי להיפטר אלא אמרתי שהם צריכים גיור והגיוני שזה מה שיעשו במקום להישאר גויים.

אז כדי להיות ברור: מי שהוא יהודי (=אמא, סבתא, סתבא רבא שלו וכו' היו יהודיות) הוא יהודי, מי שלא - גם אם כל המשפחה הורחבת מצד אבא שלו יהודים וגם אם הוא חי כיהודי - הוא גוי וצריך גיור כדי להיות יהודי.

גם לגוי יכולים להיות ילדים יהודים, זה לא הופך אותו ליהודי.

כתבתי איך מבחיניםסתם עברתי כאן
עולים חדשים-אולי חלק מהם לא יהודים. נתונים מספריים אין.
עולים ותיקים- כולם יהודים. כולם.
בכלל הגישה של מבחינתי הם לא יהודים עד שיוכח אחרת היא מאוד פסימית במיוחד כשמדובר על נושא שהוא לא עם קריטריונים ברורים.
ואם רב ראשי בישראל אומר לך שהם יהודים ואתה ממשיך לפקפק ולהיות אדון לעצמך...שמעת על תנורו של עכנאי? נראה לי שאתה נופל בדיוק בקטגוריה הזו
אני לא מבחין בין עולה חדש או לאיוני
גם עולה חדש מאוקראינה (וזה נצרך גם כי אם בעליות הראשונות היו 30% גויים בעליות האחרונות היו 60% גויים).

רב ראשי של מדינת ישראל הוא לא רב ראשי בישראל, הוא רב של מדינת ישראל.
הנה רק היום יש אחלה דוגמה לכמה שזה נכון, זהבה גלאון אומרת לבגץ שהאמירות ההלכתיות של הרב קרים לא מתאימות לה והנה בגץ פוסק שרב מסויים שאמר דבר הלכה מסויים לא יוכל להיות רב ראשי לצהל. הרב הראשי לצהל, מי שזה לא יהיה, הוא רב ראשי מטעם השופט ג'ובראן זהבה גלאון וחברים שלהם, הוא לא רב ראשי בישראל.
תעודות גיור לא חולקו ככה.ענבל
בס"ד

כל אחד מהאתיופים נכנס לבית דין. אני יודעת על כאלה שלא עברו.
אתה לא באמת מכיר את המערכת מבתוכו.
אני מכיר את הגויים שסיפרו לי מה ואיך היה שםיוני
ויש כאלה שהביאו אליהם דיין, רק כדי להביא להם תעודות..
וילדים פשוט קיבלו...
אני לא יודעת את מי פגשת.ענבל
בס"ד

אני עבדתי ישירות מול מרכז קליטה מבשרת והגיורים היו ללא דופי.
עבדתי עם אנשים במרכז קליטה צפת וכנל.

א. גיור לחומרא כמו שימל ציין, זה גיור שבעיקרו הוא כדי שהיהדות תוכח מעל כל ספק.
ב. גם אז לא הקלו להם.

מתוך המערכת אני יודעת שזה לא היה ככה. אתה מוזמן לא להתחתן איתם ולהתחיל לעשות אילן יוחסין כי בעוד שלושה- ארבעה דורות, אף אחד כבר לא יבדיל.
מי מגייר ככה בארץ?סתם עברתי כאן
עניין הגיור בארץ הוא ממש רציני. אף אחד לא קובע שאדם הוא יהודי בלי לבדוק את זה 70 פעם.
אתה קובע שהרב עובדיה פוסק הלכות לפי דברים שאומרים לו באוזן.
אם זאת לא הוצאת דיבה על אחד הרבנים הגדולים שקמו במדינה הזאת אז אני לא יודעת מה זה כן הוצאת דיבה.
בנוסף הבאת אנלוגיה לא ברורה על הרב של צהל.רב ראשי של מד"י מבחינתי זה ראש סנהדרין לא פחות. יש לך עמדה שבאופן כללי לא משפיעה עלי בשום צורה אבל...אני חייבת להגיד שאתה לא מציית לפסקי הלכה של רבנים גדולים ועוד קורא לעצמך יהודי. וקובע שאחרים לא יהודים. תראה זאת זכותך אבל אני חייבת להגיד שגם אני מפקפקת קצת ביהדותך.
באופן כללי אני בטוחה שההפסד הוא כולו שלך. אני אישית הייתי מעדיפה בן זוג ספק יהודי ששומר מצוות מבן זוג שלא מציית לפסקי הלכה. אבל זה הטעם האישי שלי.
כל טוב
לרב ראשי מטעם מדינת ישראל אין דין של מרא דאתראיוני
וגם אם היה לו, לא הייתי מחויב עליו הלכתית אלא לקהילה שלי. סנהדרין, לא הגזמת בכלל..

"אני אישית הייתי מעדיפה בן זוג ספק יהודי ששומר מצוות מבן זוג שלא מציית לפסקי הלכה. אבל זה הטעם האישי שלי" הטעם האישי שלך מנוגד לטעם של ההלכה היהודית. אין לי מה לענות על זה, רק אומר שזה מזכיר לי את הטיעון של הגויה שאומרת לחבר שלה "לא תתחתן איתי כי אני לא יהודיה?! אני יותר יהודיה ממך! אבא שלי (היהודי) עושה קידוש ואמא שלי (לא יהודיה וגם לא רוצה להיות יהודיה) מדליקה נרות כל יום שישי! אצלכם אפילו כיפור לא שומרים..."
הטיעון הזה לא מרגש אותי והוא לא מתאים בשום צורה עם ההלכה היהודית.

(אתם מנסים שוב ושוב לדבר על הרב עצמו בעוד אני מדבר על שיטת הפסיקה שלו. הוא ענק והכל אבל השיטה שלו לא מקובלת על גדולים רבים ואפילו על רבנים ראשיים בעצמם)
רב ראשי של מדינת ישראלאריק מהדרום
אין יותר מרא דאתרא מזה.
במה זה מתבטא?יוני
מרא דאתרא זה יותר מתואר שמצמידים למישהו
לרב ראשי לישראל אין שום תוקף על כלום חוץ ממוסדות המדינה וגם זה לא אם זה משהו שלא מוצא חן בעיני בגץ. אז?

אבל זה נראה לי כבר ניצלוש
אפשר לפתוח על זה דיון במקום אחר
אתה רואה שאתה מפסיד וממהר להכריז על ניצלושאריק מהדרום
זה מתבטא בכל דבר יוני, הרב הראשי פוסק בענייני ציבור במדינה ויש לו מעמד חוקי כשל שופט בבית המשפט העליון במדינה, הוא מסמיך את הרבנים בארץ, הוא מאשר את הרבנים שיעבדו איתו בבית הדין, במערך הכשרות,במערך החברא קדישא ויש לו דין של מרא דאתרא בדיוק כמו לרב הראשי של צרפת או של בריטניה ויותר מזה.

אז הרבי מלובביץ' לא קיבל את תקפות הגיורים של יוצאי אתיופיה, אז תלמידיו לא יתחתנו עם אתיופים, זכותם.
אבל אסור להם לערער על הגיורים של הרב עובדיה יוסף, זה פוסל את גיוריו של זה ואלו פוסלים גיורי אלו, אי אפשר לנהל כך יהדות שבכל מקום יאלצו גרים לעבור שוב ושוב הליך גיור, אם אתיופי ירצה לעבור למקום מרוחק שבו יש רק בית חבד הוא כנראה יצטרך לעבור שוב גיור על פי הרב המקומי אבל אין דבר כזה שמערערים על המרא דאתרא באתרא שלו ממש.

בזה זה מתבטא, אתה תחמיר על עצמך כמה שתרצה אבל אל תערער על המרא דאתרא המקומי ואל תפגע באנשים אחרים, זה נקרא "אונאת דברים".
לא מיהרתי להכריז על נצלושיוני
אין לי בעיה לנהל את הדיון הזה רק יש כמה שרואים בעצם הדיון הזה זלזול מוחלט ברב למרות שזה לא ככה. אם זה יפתח בשרשור מסודר לליבון הנושא תחת הכותרת 'מרא דאתרא, מה מעמדו של רב ראשי מטעם מדינת ישראל' זה ישמע פחות ככה.

אגב, מה שאתה אומר נשמע לי גרוע באותה מידה, אלו לא יתחתנו עם אלו ועדיין כולם יקראו יהודים.

הרב הראשי פוסק בענייני מדינה ולא בענייני ציבור. נכון שלמדינה יש ציבור גדול, אבל אם נוריד את אלו שלא רואים את עצמם כפופים לפסיקתו של הרב הראשי ואת האנטי רבנות ואת הגויים שכולם בעלי תעודת זהות כחולה, יוצא שברמה הציבורית הוא פוסק לציבור מאוד מצומצם.
תוסיף לכך את זה שהוא כפוף לשופטי בגץ, חברי כנסת, מבקר המדינה, היועץ המשפטי לממשלה וכו'..

למרא דאתרא יש סמכות הלכתית חזקה, לא רק שהפוסקים הגדולים שחיים בארץ ישראל לא כפופים אליו, אלא גם אתה בתור אזרח, מתי נחשפת לאחרונה לפסק הלכתי של רב ראשי?
ובמתכונת של היום שרב מכהן תקופה ואז מתחלף, מה כוחו של אותו רב לאחר שהוחלף? האם הוא כבר לא מרא דאתרא? מה נסגר עם זה?

לא יודע, נראה לי אתם כל כך מתלהבים להדבקים תארים שאתם לא חושבים עליהם אפילו..

אני לא פסלתי את הגיורים של הרב עובדיה, דיברתי על הגיורים של מדינת ישראל (וגם אותם לא 'פסלתי' כי זה כל כך מסובך, אבל אבדוק כל אדם לגופו, לא כל מי שיש לו תעודה ממדינת ישראל שהוא יהודי אקבל אותו כיהודי.)
אתה יכול גם פשוט להגיד שאין לך מושג על מה אתה מדבראריק מהדרום
או להפסיק להגיב, גם זו אופציה.
נו נויוני
מעניין. מוכן לשתף אותנו איך בכלים שלך תבדוק כל אדם לגופוותן טל

לאחר שעבר גיור/גיור לחומרא? כלומר - מה בדיוק תעשה? תבנה מכונת זמן ותחזור לעבר של האיש/לזמן הגיור ותבדוק מה היה ומו וכן הלאה? או מה?

אני שואל לחלוטין ברצינות ולא בציניות, כי נראה לי שזה די משחק סכום אפס - גם בזה, וגם בשאלה של האם אתיופים יהודים או לא. אם אתה מאמין שהם יהודים בעקבות פסיקות/בעקבות וואטאבר, זה סבבה, אם אתה מאמין שהם לא יהודים, זה סבבה, ואז רק אחד שעבר גיור ונותן לך את התעודה לראות מבחינתך יוכל להיחשב יהודי, סבבה (ואז ניכנס לשלב ב' של עניין הגיורים באופן כללי, בלי קשר לאתיופים) - אבל המצב שאתה העלת למעלה, אם אני הבנתי נכון, הוא מעט מוזר, כאילו אמרת, שאתה תבדוק בעצמך לגבי כל אתיופי (אתיופית, נניח) וזה לא שאוטומטית תקבע שהיא יהודיה/גויה או שהיא צריכה הייתה לעבור גיור/לא הייתה צריכה, אלא שאתה זה שתבדוק את זה ועל סמך החלטתך תקבע האם היא בסדר (לעניינך הפרטי, כמובן).

וזה מה שאני לחלוטין לא מבין מה אתה רוצה בזה. 

שאלה ראשונה: האם האתיופים של קהילת ביתא ישראל מבחינתך הם יהודים או לא? ( עם/ בלי גיור לחומרא - להתייחס לשתי האפשרויות).

שאלה שנייה: איזה גיור של אתיופים לדעתך יהיה מספק אם עברו אותו?

שאלה שלישית: על איזה תעודות גיור אתה סומך באופן מלא ועל אילו לא? (בממוקד, האלה מתייחסת לרבנים/מכוני גיור, וגם על עדות/סוגי גיור).

שאלה רביעית: איך אתה מבצע את הבדיקות הפרטיות שלך על תעודות גיור כדי להחליט האם בן אדם יהודי או לא? איזה ידע הלכתי/מציאותי רב יש לך כדי להכריע בסוגיה כזאת?

שוב, כל מה שכתבתי למעלה, התהיות ולאחר מכן השאלות הקונקרטיות, ממש לא באות מתוך ציניות אלא מתוך סקרנות וחוסר הבנה, במלוא הרצינות.

אשמח שתענה על כך. תודה

ככהיוני
שאלה ראשונה:
יהודי מי שנולד לאמא יהודיה או שהתגייר כהלכה.
אני לא מחזיק מנציגי מדינת ישראל הפועלים ברחבי העולם כפועלים לטובת עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל אלא לטובת מדינת ישראל כולל כל האינטרסים המתנגשים עם ה3 הנ"ל, לכן העבודה שלהם לגילוי יהודים ברחבי העולם נמצאת אצלי בערבון מוגבל.
בהתחשב בהיסטוריה שמסופרת אצלם בפרט, בקהילה היהודית בכלל ובסוגריים ההיסטוריה של המיסיונרים באפריקה, אין לי בסיס לחשוב אחרת
ומכוון שאני לא מקבל את פסיקתו של הרב עובדיה יוסף בשום עניין, גם לא בעניין הזה, כולל התמיהות על פסיקתו בעניין זה (שחלקן הוזכרו לעיל), אני לא רואה איך קבוצת האתיופים שנאספו אל מחנה העליה של הסוכנות הינם יהודים.
לכן רק גיור לחומרה. (למה דווקא גיור לחומרה? כי כל עוד האדם שומר תומצ זה מספיק תכלס).

שאלה שניה:
גיור לחומרה במקרה שבאמת רוצים לשמור תומצ ולחיות כיהודים.
(למה? הרי אם הם לא יהודים למה לא להתייחס אליהם ככל הגויים ולנסות לגרום להם לרדת מזה ולשמור 7 מצוות בני נח? בהחלט שאלה)

שאלה שלישית:
על מדינת ישראל לא.
לא יודע ולא מכיר מכוני גייר וכו' אבל במקכה של מדינת ישראל אני מכיר כמה וכמה מקרים שבהם חולקו תעודות וכו' ומקרים של כפיית דיין ע"י שופט העליון.. קיצר לא סומך.

שאלה רביעית:
כל מקרה לגופו גם לעניין בדיקת נושא זה.
לברר עם הדיין, עם המלווים בתהליך וכו'
מה לברר? האם ההליך היה שלם מבחינה הלכתית על כל מה שמשתמע מכך.
שאלה חמישית:ותן טל

למה יהודי שעלה מגרמניה, ממרוקו או מתימן, נחשב בעיניך אוטומטית כיהודי (או שאני טועה?) ואילו יהודי שעלה מאתיופיה, לא? מה עושה את ההבדל בין הקהילה היהודית באתיופיה לקהילה היהודית בתימן, מרוקו או גרמניה? (שים לב - אני לא מדבר על עניין ספציפי של הלכות כאלו או אחרות, אלא על עניין ה"יהדות"ש כידוע לא נמדדת בכמה מצוות הבנאדם שמר אלא בעובדה והשאלה המציאותיות האם הוא נולד יהודי או לא. למה בגרמניה ובמרוקו זה יותר חזק מבחינתך מאשר באתיופיה?).

שאלה שישית: אמרת שעל מדינת ישראל אתה לא סומך. ובכן, האם יש גיור שאתה כן סומך עליו באופן מלא? אם כן איזה הוא? ותזכור שבמדינת ישראל ממילא כדי שגיור יוכר כגיור, בית הדין הרבני הגדול צריך להכיר באותו גיור - בין אם נערך בחו"ל ובין אם נערך על ידי מכון גיור פרטי.

שאלה שביעית: יהודי שגויר בידי בית דין של מדינת ישראל, הכין אוכל, הדליק את הגז, הניח את האוכל על האש והכל - אם הבנת נכון, אתה לא תאכל את האוכל הזה עד שתעשה לו בדיקה מקיפה בנוגע ליהדות שלו, תדבר עם הרב שגייר אותו וכן הלאה?

שאלה שמינית: תדבר עם הדיין ו...? מה הידע ההלכתי הגדול שיש לך יותר מלדיין שנותן לך את היכולת לחשוב שאתה תדע יותר מהדיין או לפחות כמוהו, מה נעשה כהלכה או לא? זה נשמע קצת חצוף השאלה הזאת, אבל האם אי פעם למדת את הדינים האלו לעומקם במשך שנים? האם אתה מוסמך לגייר? האם אתה מודע לכל ספרות השו"תים של גדולי ישראל בכל הדורות בענייני גיור ויודע מהם הצדדים לקולא ולחומרא בכל סוג מקרה? ומעל הכל - האם אתה יודע להיכנס לראש של דיין ספציפי ולהגיד מה הנחה אותו בעת שנתן את האישור לגיור?

מצטער אבל מה שאתה אומר כאן נשמע לי קצת מעל לכוחותיך או מעל לכוחותיו של כמעט כל יהודי סטנדרטי במדינת ישראל או מחוצה לה - כמובן, אם לא משתמשים בפופוליזם, בהנחות יסוד מראש וכן הלאה, שעוזרות "לקצר תהליכים" אבל בצורה שתדגיש את הצביעות ואת חוסר היושרה ההלכתית שבדבר.

שאלה - אתה אוכל אוכל שניתנה לו כשרות כלשהיא? איך אתה יכול לסמוך על הכשרות? גם אם היא בד"ץ הכי מהודר שאתה הכי סומך עליו - האם אתה מכיר את אותו משגיח שהשגיח לכאורה על המזון שאתה אוכל (אוכל מוכן או מוצרים בסופר, לא משנה) ויודע להגיד שהוא איש ירא שמיים מספיק ושבוודאות הכסף לא שיחק אצלו ובוודאות לא הייתה כאן פוליטיקה וכיפופי רצונות ולמעשה האוכל שאתה אוכל אולי הוא לחלוטין לא כשר?

ובמילים אחרות, מה שאני מנסה לברר כאן למעשה, זה: איך אתה מצליח לחיות בעולם שבו אתה לא יכול לתת אמון ראשוני ובסיסי כל כך בנותני השירות שלך, ובפרט רבנים? אם אתה לא מוכן הלאמין רלב שהוא רב ושהוא עשה את תפקידו כהלכה - איך אתה מצליח לחיות כיהודי מאמין בעולם שלנו? זה נשמע לי מאוד מאוד מאוד מאוד קשה, לא ככה?

ושוב, אני מקווה שאתה באמת קלטת אותי והבנת שאני לחלוטין לא ציני, אני פשוט מאוד תמה איך דבר כזה יכול לקרות. אולי פשוט לא הבנתי אותך נכון בכל הדברים, לכן שאלתי, כדי לראות איפה הטעות שלי אם ישנה. 

וסליחה שאני מעמיס עליך המון וכותב הרבה ומטרטר בשאלות, אני יודע שאתה לא אוהב את זה פשוט זאת כבר לא הפעם הראשונה שהתהיה הזאת עולה לי כלפיך או כלפי אנשים אחרים, בפורום הזה או בכלל, אז כבר מתוך השאלה הספציפית כאן מצאתי פתח אפשרי הלבין סוף סוף את מה שהתקשתי הלבין עד עכשיו...

כל טוב ולילה/בוקר טוב  

תשובותיוני
שאלה חמישית: כל קהילות ישראל שמרו על קשר אחת עם השניה, היהודים שהגיעו לתימן היו אלו שהלכו הכי רחוק שעדיין שמרו על קשר, כולל חלופות מכתבים, שליחת ספרים, הלכות ועדכונים הדדיים.

אומנם יש בהיסטוריה של הקהילה היהודית העולמית קשר עם יהודים שחיו באתיופיה אבל זה לא קשר רציף ואי אפשר לתת את הייחוס הזה לאותם אנשים המזוהים היום (הרב עובדיה חושב שכן. סבבה)
הרבה מהייחוס הזה נסמך על יהודים שאינם יראי שמיים וכן על נציגי מדינת ישראל בעלי אינטרסים זרים להלכה היהודית ובעבר הרחוק יותר על מיסיונרים נוצרים. פסדר..

שאלה שישית:
חשוב לחדד, אני לא סומך על הגיורים של מדינת ישראל באופן גורף, אבל לא אומר שאני לא סומך על גיור ספציפי..
תכלס, אם אדם עבר גיור כהלכה הוא יהודי.
(מקווה שאתה מבחין בהבדל בין 'לא סומך על הגיור של מדינת ישראל' לבין 'כל הגיורים שלהם לא שווים' או משהו..)

שאלה שביעית:
נראה לי שתשובה שישית ענתה גם על זה. אבל מכיוון שונה..
נגיד הגוייה הזאת שהולכת עם צלב על הצוואר, גוייה למהדרין שלא שמרה שבת בחייה וקיבלה תעודת גיור רק כי היא עשתה צבא, לא שאכפת לה, זה לא אומר לה כלום.. אבל במרשם האוכלוסין של מדינת ישראל היא רשומה כיהודיה... התשובה היא פשוט לא.

שאלה שמינית:
בגדול אתה צודק וגם אם בנאדם מן השורה אומר לך שהוא מבין בגיורים קח בערבון מוגבל.
אחד הנושאים הכי קשים בהלכה
כן הדעה שלי בנושא הגיורים של מדינת ישראל ספציפית מבוססת על מפגשים עם מקרים כמו שהזכרתי וניסיון בירור עם ת"ח מה הסיפור ומה הייחס וכו'
אין ספק שהמידע שלי מצומצם מאיד בנושא ולא נחספתי אפילו לאחוז מהספרות התורנית בנושא
(ואם אדם מהשורה יאמר לך שהוא מכיר את כל השותים בנושא אז תמסור לו גיחוך ממני)
אבל אני נדבק לעיקרון פה וזה יותר קל להבנה ויותר פשוט לישום.

המשךיוני
בראשית דבריי כבר רציתי להביא דוגמאות להרחבת ידע בנושא
א. קהילת 'בני ישראל' בהודו.
הסיפור שלהם, הנתק מעם ישראל, תחילת הקשר חזרה עם עם ישראל ויחס הפוסקים אליהם.
בהתחלה, יחס יהודי קוצ'ין. בהמשך יחס יהודי עירק. עד היחס של הרב ניסים שהיה רב ראשי בזמן שהמדינה ניסתה להבין מה היחס אליהם.

ב. קהילת יהודי קוצ'ין. השחורים והלבנים, המחלוקות והפתרונות.

ג. קהילת 'בני מנשה'.

אחרי שתבין איך זה עבד בקשר לקהילות אלו יווצר לך מדד ותבין מה קשה במקרה של האתיופים.

בהמשך לשאלות שלך;
בהחלט, זה מעל לכוחותי, אבל יש לי ברירה?
נוצר מצב (מחושב ומתוכנן) שבו לא יודעים מי כן ומי לא, זה מה שהרצל רצה אולי אבל צריך להתמודד עם זה, לא להרים ידיים ולסמוך על הבגצים.

(לא הבנתי על איזו חוסר יושרה הלכתית דיברת).

שאלה תשיעית:
אוכל כשרויות מאוד ספציפיות שאני מכיר איך עובדת המערכת שלהם.
אגב, בכשרות לעומת גיור, אין למדינת כל אזרחיה אינטרס להאכיל אותי טרף (לבינתיים) ולכן הייתי סומך על הגוף בכללי יותר מאשר על המשגיחים, לעומת הגיור שהייתי סומך על דיינים עצמם ולא על הגוף..
אבל תכלס אי אפשר להשוות גיור לכשרות.

בעולם שלי פוסקי הלכה לא אמורים להיות נותני שירות שלי אלא נותני השירות לאלוקים. אני צורך את התוכן שלהם בין אם אני רוצה ובין אם לא.

וזה בהחלט מאוד מאוד מאוד קשה.
אם לא לימוד חסידות, לא הייתי עומד בזה..
אין לי רב ואין רב שאני מכיר אישית ויכול לומר שהפסקים שלו ללא שום נטיה אישית אלא עניין הלכתי נטו.

יש לי קו הלכתי שקיבלתי מאבא שלי, משתדל ללכת על פיו. אבא שלי רב עם ידע עצום ואני שואל אותו בכל תחום. הלכה זה הדבר שאני הכי שוחה בו מבחינה תורנית ואני אפילו נהנה מזה. אם היה לי רב לשלוח לו אסמס לכל שאלה אולי לא הייתי מגיע לזה...

אני מצטערתסתם עברתי כאן
אבל אני לא מסכימה עם אף אחת מהדעות שלך.
הרבה מהנתונים הבדוקים שאתה מביא הם בגדר קונספירציות בלבד.
אינטרס להביא יהודים? אתה לא אתיופי אז אתה לא יודע שיש אנשים שיושבים באתיופיה כבר שנים ומחכים לאישור לעלות לארץ ולא נותנים להם בדיוק מהסיבה שיהדותם מוטלת בספק.
ומי אמר באמת שלמדינה אין אינטרס להאכיל אותך טריפה? יותר זול בשר סוס לא? אולי באמת הכל לא כשר?
דרך אגב עניין מוזר.
אמא שלי עברה טבילה במקווה ועבדה בחב"ד שנים. אחי הקטן למד בתלמוד תורה של החבדניקים ולא המשיך לבית ספר כי אנחנו לא עד כדי כך אדוקים.
אז הנה לך. גם חסידי מילובביץ חושבים שאנחנו יהודים. אולי זה קצת יערער את הביטחון המלא שלך
עם כל הכבוד לךמ.מ
זה שהיית שמה בשירות זה לא אומר שאת מכירה.
הייתי בבית הדין לגיור, לא במרכז קליטה.ענבל
הבנתי שהיית בבית הדיןמ.מ
ובלי שום קשר לאתיופים. לא ראית שם גברים עם כיפה שרואים בברור שרק לפני שתי דקות היתה בכיס? לא ראית נשים שרואים שהלבוש הצנוע שלהן נראה ממש כמו הצגה?
את לא יכולה להעיד אם הגיור היה טוב או לא.
גם אתה לא יכול.ענבל
בס"ד

ובפעם האחרונה שבדקתי דיני גיור הם לא בדיוק מה שאתה מתאר.
מה שקובע האם בן אדם התגייר או לא זה האם ברגע הטבילה הוא באמת התכוון לקבל עליו עול מלכות שמיים. טכנית זה לא משנה מה קורה אחר כך.
בהקשר הזה- אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות.
לשים כיפה או לא לשים כיפה זה פחות מה שירצו לוודא.
הנחת תפילין וכדומה זה יותר.
מלבד זאת כן מבקשים המלצות, כן מתחקרים, זה לא באמת כזה פשוט לעבור גיור במדינת ישראל והם ממש לא פועלים לפי הגישה המקילה ביותר.
אז למה כל התהליך?מ.מ
רוצה להתגייר? תבוא בשעה כזו וכזו למקווה אם אתה רוצה לקבל עול מלכות שמים.
אתה יודע לקרוא? תחזור בבקשה על 2 השורות האחרונותותן טל

בדבריה של ענבל בתגובה האחרונה שלה שהגבת לה, ותנסה להסיק מהן בעצמך למה השאלה שכתבת מיותרת וכמעט אגיד על גבול המטופשת והדמגוגית... 

על זה היתה השאלה שלימ.מ
אם ברגע הטבילה הוא באמת מתכוון לקבל עול מלכות שמים אז למה עושים תהליך ארוך ומייגע של שנתיים- שלוש ?
אני יודע שאף דיין לא חוקר כליות ולב אבל אפשר וחייב לעשות בדיקה מעמיקה.
לי נראה שיש הבדל מסויים בגיורים. אם יבוא בנאדם מהולנד, שוויץ, דרום אפריקה, איטליה, ארה"ב, קנדה, יפן וירצה להתגייר באמת לא יהיה לו פשוט. מרוסיה ואתיופיה יותר פשוט. ברור שהסוכנות (הלא) יהודית העלתה מרוסיה ואתיופיה הרבה גויים, אל תתכחשו לזה.
כי כדי שתהיה משמעות ל"מקבל עליו עולותן טל
מלכות שמיים" הוא צריך קודם להבין ממש מהו עול מלכות שמיים ואידך זיל גמור.
לגבי העניין הפרקטי שהעלו הרבה גויים זה ידוע.ותן טל
אף אחד לא אומר אחרת. זה נובע מתקלת סעיף הנכד בחוק השבות.
לא קשור לדיון עצמו..ג'מבה
אני חייב להגיד שאני חולה על אתיופים! עם הקצת חברים שהיו לי- אנשים זהב אחד אחד! איזה לב! ואיזה צחוקים הם עשו לי את צה"ל.. יזכרו לי תמיד לטובה!
(אפילו למדתי קצת אמהרית..😌)
קס וקס אנקולל..(לא זוכר) בגרואה תהדלץ׳🐣
שנזכה לגאולה שלמה, קיבוץ גלויות ואחדות מלאה!
מסכימה עם כל מילהסתם עברתי כאן
איפה ראית המון המון שאלות בנושא?געוואלד
^^^צריך עיון
בחיפוש בפורום נראה שהפעם הקודמת שדיברו על הנושא היתה באלול, קשה לקרוא לזה המון המון
כתבת נכון מאד.נפש חיה.
כמו בכל עדה
יש מנטליות
ולפעמים
מי שמכיר יעדיף לישאר בה
דווקא בגלל סגולותיה!

יהודים מתוקים.
כשהילדים שיהיו לך בע"ה יגיעו לפירקם לא תהיה שאלה כזאתאלגריטי

כשההורים שלי התחתנו, השידוך שלהם נראה אז כמו שעטנז גמור בין גלקסיות שונות. אני לא אשקר שגם להם לקח שנים להסתגל וראיתי את זה בתור ילד. גם אני ואשתי מעדות שונות, אבל מי שמביט עלינו מהצד לא יכול לנחש מי והיכן. פשוט אין לנו מנטליות של עדה. הילדים שלנו הם קוקטייל של תפוצות ובשבילם להיות אשכנזי או מזרחי זאת בדיחה. הם יודעים שהם ישראלים עם מסורת בית אבא מסוימת ולחברים ולחברות שלהם יש גם מסורות אחרות. 

אני למדתי עם חברים אתיופים באוניברסיטה ויש לי גם חברים בעבודה. המציאות הזאת דינמית ומשתנה. 

אני מאוד מאוד אוהב את העדה האתיופית! יש לי הרבהחסדי הים
חברים מבני עדה זאת. יש גם רב חכם ומצחיק מהעדה האתיופית, הרב ברוך גזהיי שליט"א, שאני שומע את השיעורים שלו.

עם זאת:
*לפי הגר"מ פיינשטיין והגר"א שפירא, האתיופים צריכים גיור מספק.
*יש פוסקים (ה'ציץ אליעזר') שהעלו עוד בעיות בייחוס.
*הרבה שנים, העדה האתיופית, הייתה רחוקה מתורה שבעל פה בשלמותה, והרבה דברים לא מורגלים במסורת שלהם כמו אצלנו.
*הרדב"ז כותב שהם משבט דן כידוע שהיה בן שפחה, ורובם של העדות היהודיות צאצאים בעיקר של יהודה ומשבט בנימין שבני הגבירה.

אז נכון, שיש לי חברים אתיופים, והם התגיירו לחומרה, לא חוששים לבעיית ייחוס, ובקיאים בתושב"ע, גם "הותרו שבטים לבוא זה בזה."
אז כשאני רואה זוג מעורב של אתיופי ועדה אחרת, אני בסדר גמור עם זה!

אמנם, אני יכול להבין גם אנשים שנרתעים מזה.
לא קראתי הכל אבל אני מאוד מסכימה עם רוח הדבריםאביול
הי לך!ייעעלל
גם אני בת הקהילה האתיופית, גאה וזקופה אחרי תקופה לא קצרה של בירורים ושאלות חלקן בתחום שהעלת.
כששמעתי לראשונה בחיי שיש מי שמפקפק בזהות היהודית שלנו פרצתי בבכי ,זה טלטל אותי לגמרי. לא הבנתי איך וכיצד הרי המשפחה מסרה נפש באתיופיה עם כל ההתנכלויות של הגויים וכל גילויי האנטישמיות. וכינויי הגנאי הידועים לשימצה המודבקים רק לבעלי הזנבות..
שם יהודים מדי וכאן גויים מדי.איך?

את יהודיה? ביררת? בדקת? בטוחה בזהות שלך?
אם כן,
זהו. מספיק.
מה איכפת לך מה אחרים חושבים?
(אם אכן בררת ואת יהודיה) יש לך אילן עצום להתלות עליו.

ולא, אני לא מסכימה איתך.
אתיופים הם לא אנשים נחמדים/עדינים/ווטאבר
אלא יש אתיופים כאלה כמו שיש גם אחרים כמו בכלל עדה אחרת. אחת ההערות הכי שנואות עלי היא כשאומרים את המשפט הנ"ל ודומיו.
אתיופים נחמדים ועדינים וטובים כי הם לא מסוגלים לאיים על אף אחד בשלל תחומי החיים כגון תעסוקה וכדומה
ממש דומה לתחושה שהייתי מרגישה כשכמעט כל מורה חדשה באולפנא שלא הכירה את יכולותיי שיבחה אותי לפני כל הכיתה . היא אמרה 'כל הכבוד' ואני שמעתי 'כמה מוזר. לא היית אמורה להצליח ככה את הרי אתיופית..'..
כמה שנאתי את זה..שמעתי את זה כמעט במשך 6 שנים ורק בכתה יב יצאתי חזק על אחת המורות והיא..חח..לא הבינה מה נפל עלי..

כשתהיי בטוחה מבפנים שום דבר חיצוני לא יערער אותך..

הצלחות אחות
אהבתיחללית

תפסיקי להיות אתיופית ישראלית ותתחילי להיות יהודיה בארץ ישראלמושיקו

יש 2 נקודות עיקריות שצריך לשים לב אליהם.

1.בכללות בעליות האתיופים והרוסים הגיעו הרבה גויים, לא באשמת העולים, אבל העולים סובלים מזה, צריך להבין להכיל ולגיב בהתאם ובחיוך

2.במדינת ישראל יש מגזר תורן שכולם דופקים אותו וגם אם לא משתדלים לתת לו הרגשה כזו,המרוקאים/תימנים/חרדים/רוסים/אתיופים כל אחד בתורו.

הבעיה שלמרות שעברו למעלה מ שנה מעליית האתיופים הם משתפים פעולה עם המגמה הזו, כשמישהו יצעק באוטבוס על מרוקאי "מרוקאי מסריח" לא יחשבו על תביעה, כשלא מקבלים רוסי לבית ספר במקום לעשות בלגן הוא ממשיך הלאה לאיפה שרוצים אותו ולא מתאמץ להכנס למקום שלא רוצים בו, אבל המגזר האתיופי אוי למי שינסה לעשות את אחד מהדברים הנ"ל  - כולם יעוטו עליו ומי שסובל בסוף זה האזרח הפשוט למטה שמרגיש דפוק ומגיב בהתאם

מי שיהודי ,יהודי ויכול לומר את זה יפה שוב ושוב(ורוב לא מספיק  - גם העליה מרוסיה רובה היתה יהודית ועכשיו...).

אם חושבים עליו שהוא לא יהודי שיבין מאיפה זה מגיע ויסביר שוב ושוב בדרכי נועם.(ולא ינפנף רק ברבנים - חוץ מהרב עובדיה יש רבנים נוספים.. צריך ללמוד מה הפסק ומאיפה הוא הגיע)

כשמתנהגים נכון מקרינים על הסביבה ורק מתקדמים ומקדמים את הסביבה.

אתה לא מנסה להכנס לנעליים שלנוסתם עברתי כאן
לא שופטים אדם עד שמגיעים למקומו.
אם תחפש תמצא כתבה במאקו על בחורים ממוצא רוסי שתקפו בלילה שני גברים אתיופים על היותם שחורים. אחד הבחורים הגיע לבית החולים עם זעזוע מוח במצב קשה.
חייל בשם דמס פקדה קיבל מכות בגלל שהעז לשאול שוטר שאלה.
אין לך מושג איך זה מרגיש להיות אתיופי. ברור שנורא קל להגיד שאנחנו סתם בוכים ואכלו לנו ושתו לנו. אבל זה באמת לא קל ואין שום סיבה שגם בשנות האלפיים יהיה מגזר תורן.
לגבי להגיב בחיוך מסכימה איתך. תמיד משתדלת להגיב בחיוך. קיבלתי את ההערה.
בבוכים הבאים למדינת ישראלמושיקו

עם המגזר התורן שמנסים לדפוק אותו

החרדים חיים כך שנים ובשלב כלשהו הפסיקו לשים על הסביבה והתקדמו הלאה..

העליה מרוסיה ספגה גם סטיגמות אבל הם עבדו קשה ונטמעו בחברה - היהודים והגויםי שבינהם ועם כל התלונות שלהם על הרבנות שלא מקבלת אותם כיהודי באופן אוטמטי הם יודעים איך להסתדר.

זה לשנות גישה בראש.

נ.ב.גרתי פעם בסמיכות למרכז קליטה של אתיופים שהיחס אליהם היה כמו שתיארת, באותו איזור היה אתיופי יהודי בוודאות (עבר גיור לחומרא וכו)שהיחס אילו היה שונה לחלוטין בגלל התנהגותו והנהגתו (ואגב הוא ידע להצביע מי יהודי ומי לא)

ניצלו"ש קטן.מבקש אמונה

זה נכון שאתיופים שרוצים להשתדך בודקים שבע דורות אחורה שאין ביניהם קשר משפחתי? 

או שזה רק האתיופי שאמר לי את זה...

אני גם שמעתי משו על זה..פסיפלורה1

כן. נכון. גמני שאלתי על זה.נפש חיה.
אכן. זה המנהג אצלם, בודקים 7 דורות אחורה.ותן טל

אני לא יודע אם כיום הם עדיין מצליחים לעשות את זה, אבל אני אכן יודע שזה היה המנהג.

אולי זה קצת מוזר אבל כשחושבים על זה המנהג הזה כן עזר בנקודה אחרת לגמרי - בבדיקה כזאת הרבה יותר בטוח שמי שאתה מתחתן איתו הוא יהודי לגמרי ואין חשש ביהדותו. כשבודקים כל כך אחורה, הסיכוי שפספסת משהו בדרך, הוא קטן, וכאשר אתה רואה שכל השושלת יהודים (ולפחות האימהות) - זה יוצר ביטחון בנקודה הזאת. זה מינסתם גם מה שהבדיל בין ביתא ישראל לפלאשמורה. 

נכון זה המנהגסתם עברתי כאן
אבל די קשה לשמור על זה. אז אם ממש אין ברירה מחתנים עם קרבה של 5 דורות
בלת"ק - לפני שבוע הייתי בחתונה מהממתותן טל

של חבר שלי, אתיופי, עם כלה - אשכנזיה. זה כל כך היה יפה בעיניי

וכמובן שקבלה של החתן/כלה זה דבר חשוב מאוד ויפה מאוד. אני עצמי בן מעורב - אימי מרוקאית, ואבא שלי אשכנזי - ושתי המשפחות קיבלו את הצד השני כל כך יפה ובטבעיות, לא עושים חשבונות כאלו או אחרים, ונהנים מכל העולמות, מסוגי אוכל מגוונים ונהדרים, משילוב נפלא של תכונות טובות ונחמדות של כל עדה, וכו' וכו'...

אכן, מצטרף לכל מילה בשורה האחרונה שכתבת. 

מסכימה איתך... גזענות באה בהרבה צורותלא נולדתי

ו...אין על אתיופים! כ"כ נחמדים וחמודים!

אני חייבת להגיד שאני מאוד שמחה על הדיוןסתם עברתי כאן
גם אם חלק מהדעות גרמו לי להרים גבה אני שמחה שיש דיון מסודר בנושא ושמחה לראות שממש הגבתם בהמוניכם.
כיף לראות מגוון דעות.
פורום מבורך.
מחילה אבל אנשים קטנוניםרב מג של מילים

שלא שווים את הזמן הכוח והאנרגיות שלך

הכרתי בחיי לא מעט אתיופים (אתיופיות פחות...)

ורובם ככולם היו אנשים ממש איכותיים משכמם ומעלה

(בעיקר בצבא ביחידות הכי מובחרות יש אתיופים)

לי אין שום בעיה להשתדך עם אתיופית

ואני בטוח שיש לא מעט נערים ועלמי חן

שאין להם בעיה שכזו.

באיזשהו מקום זה כמו הסיפור עם גריות (גרה ברבים)

שלא רק שאין לי בעיה עמזה

מבחינתי זו אפילו מעלה ויתרון.

סתם הערהבת 30

הייתי בשתי חתונות כאלה, של אתיופי/ת עם אשכנזי/ה.

שתיהן של אנשים (מהצד האתיופי)שמאוד מאוד קרובים לליבי.

אחת לפני 8 שנים ואחת שבוע שעבר.

היה הבדל מאוד גדול באווירה הכללית. לפני 8 שנים זה היה מין משהו כזה מיוחד ו"וואו", ומגניב, והורגש פער גדול בין המשפחות.

שבוע שעבר היה משהו אחר לגמרי. היתה כזו זרימה נעימה בין שני הצדדים ואם לא הייתי יודעת- לא הייתי שמה לב שאכן יש בחתונה הזו משהו קצת מיוחד ושונה מחתונות אחרות.

אני אומרת את זה כדי לציין לשבח את העובדה שהזמן עושה את שלו, והחתונות המעורבות הללו עוד כמה שנים יהיו דבר כ"כ טבעי, כמו שלפני חמשים שנה אשכנזי ותימניה  היה משהו הזוי והיום אף אחד בכלל לא חושב על זה... 

למען הסר ספק,ייעעלל
אין שום הקלטה שבה הרב עובדיה חוזר בו מהפסק לפיו יהודי אתיופיה יהודיה ולא צריכים שום גיור( יוני הודה).
כאב לי נורא , אם יש עוד כמוני אז שידעו.
תגידי את אמיתית?יוני

לקחת משהו שכתבתי בתגובה מאוד ברורה והבנת אותו לא נכון כי הדם עלה לך לראש. 

וכתבתי מפורש שאני מדבר על הפסק למסירת שטחים

וכתבתי שוב כי ביקשתם הבהרה 

ושוב כי ימל ביקש שוב

והנה הפיסקה הראשונה: 

אני לא הולך לפי פסקי הרב עובדיה ונראה לי תמוהה שהוא פסק שהעולים מאתיופיה יהודים ע"פ מה שהסובבים אותו לחשו לו באוזן. אבל הוא גם פסק שמותר למסור שטחים כי אריה דרעי וחיים רמון הבטיחו לו שזה מה שיגרום לכך שהערבים יפסיקו לרצוח יהודים. הוא חזר בו אגב.. כי אלי ישי הסביר לו שהם שיקרו עליו.

איך את מבינה מפה אחרת? 

ופה הסברתי למה אני עושה את ההקשר: 

לא זלזלתי. תמהתי וחלקתי על שיטת פסיקתו - לקראת נישואין וזוגיות

בתגובה לטענה של ימל בתגובה מעל

יש מצב.ייעעלל
דווקא לא התעצבנתי או משהו כזה. הייתי פתוחה לשמוע.
לא קראתי את כל הגובות, רק מה שתפס את העיניים. קראתי עכשיו.
לימל לא עלה הדם לראש והוא גם העיר/שאל, כך גם אביאל.
השתמשת במונח "פוסק לפיי מה שלוחשים לו באוזניים" ,נשמע ומתחבר למה שהיה עם הסכם אוסלו..
ככה הבנתי וגם חיפשתי.
מה לעשות? ככה זה כשמערערים על הדבר הכי בסיסי שלך כאדם- הזהות שלך.
את לוקחת אותו יותר מדי ברצינותסתם עברתי כאן
תרגעי הרב עובדיה בטוח שאנחנו יהודים. יש שחלקו עליו כמו בכל נושא ביהדות יש מליון דעות אבל זה בסדר. בכל מקרה לא תכננת להתחתן עם יוני נכון?
חג שמח דרך אגב!
אני האמת בהלם מהדיון שפתחתם פה...
חחח את מצחיקה!ייעעלל
מה יעזור לי לתכנן? יוני בכל מקרה היה זורק אותי מכל המדרגות..חח .

אני הבנתי את יוני לא נכון גם בגלל ניסוח מטעה וגם כי לא קראתי את כל התגובות. וגם כי יצאתי מתוך נקודת הנחה שאנשים לא אמורים להמציאהוכחות לדברים לא נכונים.
.
. בכל מקרה, הואבסדר גמור ושכל אחד יצמד להוראת רבותיו.
כל הכבוד לך שניסית להבין אותוסתם עברתי כאן
אני שומעת את המנטרה הם לא יהודים וכו' וסותמת את האוזניים. בכלל לא קראתי את כל הדיון איתו.
בכל מקרה אם ראית אני אמרתי שאחי למד בתלמוד תורה של חבד ואמא שלי עבדה שם אז לדעתי בקרוב יוני ישאר לבד עם הדעות שלו.
וזהו חח. תמיד יהיה את המחמיר שיחמיר על החומרה ויתחתן רק עם הבת דודה שלו. אני בכל מקרה מתכננת על בעל אתיופי וחייבת להגיד למורת רוחו של יוני שרוב הבחורים שהיו מעוניינים בי בחיים היו אשכנזים! זו הייתי אני שסירבתי פעם אחר פעם (מהסיבות שציינתי).
שיהיה לכולנו בהצלחה בשידוכים יהי רצון שנמצא את זיווגנו במהרה ובעז"ה כלה אתיופית מסורתית ליוני!!
נראה לי שמי שנפגעה זאת את.. באמת שאין ממה..ייעעלל
חס ושלום! אין פגיעה כללסתם עברתי כאן
כאילו הייתי יכולה לבחור להפגע אבל סתם מיותר...
חג שמח מתוקה!
עזבו אתכם מהאשכנזים האלה, הם בעצמם כוזריםימ''ל

(לפחות ככה טוענים חלק מהחוקרים ע"פ בדיקות דנ"א).

נ"ב

"הם" = אנחנו

סורי, ימ"ל. , בדיחה ממש לא מצחיקהייעעלל
ואפילו פוגעת ומעליבה.
וכן, הבנתי אותך, אתה מעוניין להציל את היהודים מפני הגויות.
לא מצחיק בכלל
לא הבנתיימ''ל

לא מה פוגע בה ולא את המשפט השני.

נראה לי הוא התכווןסתם עברתי כאןאחרונה
להגיד שהדיון מיותר כי גם על אשכנזים אומרים שהם לא יהודים. הוא לא התכוון לפגוע יעל. להיפך. אני מסכימה באמת שזה נושא לא ברור.
לא הבנת את דבריי נכון (כי לא קראת את התגובה מעל)יוני

זה מה שאת אומרת בשורה אחת 

בשורה שניה את אומרת שאני ממציא הוכחות. 

הרב עובדיה חזר בו, הרב עובדיה הסביר ששיקרו עליו בנוגע למציאות, זאת עובדה. 

לא ערערתי על הזהות של 'יעל'יוני

ערערתי על הדרך שבא הרב עובדיה פסק הלכה. 

(אני יודע שחלק מהמגיבים פה יתעצבנו מזה, אבל שוב ושוב ושוב אומר, אני לא מדבר על הרב אלא על שיטת הפסיקה שלו ועל הצורה שבה הוא בוחן את המציאות)

המזל שלנו שאתה לא הרב הראשיסתם עברתי כאן
כי כמובן שאתה גדול בתורה ויכול לערער על הרב עובדיה...
אני במקומך הייתי מבינה את מקומי וסומכת על דעתם של חכמים ממני אבל אתה כמובן אדון לעצמך.
אני מצטערת על התוקפנות פשוט חבל שאתה פותח את הנושא שוב אני הרי מנסה לסגור אותו
אני לא בא לערער על גדלותו בתורהיוני

אבל גדולים בתורה (וגם כאלה שהחזיקו בתפקיד רב ראשי בדיוק כמוהו) חלקו על צורת הפסיקה שלו בחומרה. הם חכמים וגדולים הרבה יותר ממני. אני לא אדון לעצמי בעניין הזה. 

שובימ''ל

חשבתי שהתפתלת מספיק אז עזבתי את העניין אבל אני רואה שאתה חוזר על הדברים שוב אז שוב אשאל:

מה היא "הדרך שבה הרב עובדיה פסק הלכה" או "שיטת הפסיקה שלו" כלשונך? מה "הצורה שבה הוא בוחן את המציאות"?

אתה עשית קישור מדומיין ושערורייתי בין פסיקתו בנושא אוסלו לשאר פסיקותיו ובנית עליה תאוריה שלימה לגבי הרב. פשוט בושה.

לגבי האתיופים שנקראים 'ביתא ישראל' הוא פסק בהסתמך על עדות הרדב"ז ועוד ועל פי כללי הפסיקה שמובאים בגמרא איך בודקים יחוס (צריך עדות על 4 אמהות וכו' וכל זה היה קיים בקהילות האתיופיות כמו בכל קהילה אחרת בעולם), אתה משום מה מערער על הפסק מסברות שאין להם שום בסיס בהלכה כמו קשר עם קהילות אחרות (ממתי זה תנאי הלכתי??) וע"פ פסיקה של הרבי מליובביטש שמתבססת על 'רוח הקודש' (אם כבר מדברים על שיטות פסיקה וצורות בחינת מציאות מפוקפקות....).

אשמח להבהרה כי את התשובה שנתת לגבי הקשר בין אוסלו לנד"ד לא לא הבנתי...

למה קישור שערורתי?יוני

הבאתי כאן דוגמאות של מקרים כאלה שהגיעו לפיתחם של רבנים ראשיים וכל צורת ההתייחסות הייתה שונה ומעלה תהיות בנוגע להתייחסות כאן. 

ובשורה תחתונה שלך סתם כתבת שטויות

יש לי מה להגיב אבל אני לא אגיבסתם עברתי כאן
יוני תעביר לי כתובת אני שולחת לך אינג'רה ביחד עם התעודת נישואין של ההורים שלי מהרבנות הראשית לישראל שחיתן רב כשר למהדרין לשיטתך.
וואי דרך אגב יש סיפור מהמם של הרב זמיר אני אעלה אותו כאן על נס גלוי שהיה בקבלת ההחלטה להעלות אותנו לארץ. אם זאת לא השגחה פרטית...
כי הוא מבוסס על דוגמה אחת שגם היא לא קשורה בכלל לענייןימ''ל

שגם בה הוא הסביר מה הייתה הטעות. גם במקרה ההוא זו לא הייתה חפפנות או תמימות שלו וכש"כ לא מתוך מניע פוליטי - הוא בירר לעומק עם כמה וכמה גנרלים בהם הרמטכ"ל ומספר אלופים וזו הייתה העמדה של רוב המערכת הבטחונית וזו עדיין העמדה לפחות חלקית (אני תוהה איך עוד ציפית שהוא יברר?). נכון שהוא שינה את דעתו ואמר שהמציאות היא לא כמו שהעריכו שתהיה כמו שכולנו רואים לצערנו. מה הקשר???

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך