כחניך תמיד הרגשתי שבבני עקיבא אומרים הרבה דברים יפים הרבה "אידאלים" הרבה דברים חשובים, אבל מאיפה כל זה מגיע? את זה לא הרגשתי. התורה הייתה ניראת לי כדבר חשוב אבל לא מרכז החיים ובכלל עבודת ה' לא ידעתי מה זה, כמובן שידעתי מה זה עבודת המידות חשבון נפש וכדו' אבל עבודת ה' שבשבילה אני חיי...
על פי המאט שידוע לי הקב"ה הביא אותנו לעולם כדי לעבוד אותו לעשות את מצוותיו ולכסוף לקירבתו והתורה היא מתנתו אלינו לראות את העולם ליראות אותו בעולם ולראות עולם אחד שמאוחד בקדושתו.
לפעמים מרגיש לי כאילו אנחנו (גם אני) מתייחסים לתורה בתור עוד כלי בעולם עוד משהו נחמד כזה שעוזר להיות בן אדם טוב, מנחם לפעמים ברגעים הקשים ואפילו יוצר לנו מוח יהודי מיוחד, אבל מרגיש לי שחסר פה משהו.
מרוב שמשתמשים במילה "אידאל" כל כך הרבה כל פעם שאני שומע את המילה אני מתמלא גועל לא בגלל שאני חושב שאידאלים זה דבר רע, פשוט זה נהפך להיות מושג זול שאם אתה אומר אותו הרבה אתה נהיה "אידאליסט" חסר עומק חסר רוחב (על פי הרגשתי). "אידאליסט" מורכב מהרבה אידאלים פרטיים מפוזרים בכל מיני צדדים ועלמות בחיים, כשבאמת לפי הבנתי יש אידאל אחד, עבודת ה', נכון יש לזה המון פרטים אבל הוא אחד.
בבני עקיבא כחניך וכמדריך הרגשתי שאנשים שמדברים איתי אומרים אידאלים אבל לא חיים אותם (מגעיל אותי לכתוב את זה כי גם המשפט הזה נרמס באמירות חוזרות ונשנות ולפעמים ריקות) הרגשתי מהם שהתורה היא מקסימום חלק מהחיים, ואפילו זה לפעמים לא, אבל לא החיים.
אני כותב כי עצוב לי שאני מרגיש ככה כי אני רוצה שיהיה יותר טוב, ואולי אני יזכה לגלות שבכלל אני טועה, אני לא אומר שהתנועה לא עושה דברים נפלאים, אני חושב שבחינוך אנחנו קצת מבולבלים.
אשמח לתגובות הערות צעקות וכל מיני מרעין בישין. (סליחה אם יצא לי קצת מבולבל)