מפחדת מאוד כשהקטנטנים חולים_אור_
הורים יקרים!
זו רק אני?!
כשאחד הקטנים חולה, ויש איזשהו סימפטום שנראה לי קצת משונה, אני נכנסת לקרוא קצת באינטרנט..
ונלחצת!!!!!!! ממש!
אני מתחילה להיות בסטרס, וחושבת על האופציות הגרועות ביותר! כל הזמן גם יש כתבות מזעזעות ברשת על אסונות ואני רועדת מפחד..

אני אדם רציונלי לחלוטין, אבל הנקודה הזו של הפחד במקום הכי עדין ויקר לי פשוט יכולה לערער אותי..
הדבר היחיד שעוזר זה בעלי שמחזק ומרגיע (ב"ה), אבל הייתי שמחה אם היתה לי גם איזו עוצמה פנימית בנושא..

אנחנו אנשים מאמינים, אבל אני לא מצליחה לתפוס ביטחון שהקב"ה יעשה את הטוב כפי שאני מבינה אותו (הרי אולי יש לו תוכנית טובה יותר שיכולה לכאוב) ולכן גם קשה לי להירגע..

וכאן מגיעה שאלה כללית אפילו יותר:
איך אימהות חיות בשלום עם הדאגות (בכל נושא) הבלתי פוסקות לילדים???!!!
לא נכנסים לאינטרנט בשום פנים ואופן!!kit
באופן כללי אני גם משתדלת כמה שפחות לקרוא חדשות.
^^^ מתכון בדוק לסרטים רעים בראש...+mp8
וואי אני לגמרי מזדההאנישוש
לא מכירה תצמי מאז שהבכורונת נולדה
יש משפט נכון "כשהילדים חולים, ההורים חולים"לב אמיץ

מדאגה עצוב.

צריך לדעת שילדים הם בדרך כלל חיוניים, ויש להם כוחות גוף ונפש ב"ה. 

את רוב רובן של המחלות הנפוצות הם יעברו בשלום בעז"ה.

לי עוזר להשכיב את הילד החולה במיטה לידי בלילה. כדי שאני אוכל לישון מצד אחד ולהשגיח עליו מצד שני, בלילות הקריטיים של המחלה, כשהחום גבוה.

לעשות כל מה שאפשר להוריד חום גבוה.

ולהקפיד שישתה.

להתפלל.

לשמור על הכוחות שלנו כדי לשמור על אופטימיות ולא ליפול לדאגנות כשמותשים.

צריך את האיזון בין הלחץ לבין שאננותמיני מאוס
בטח שלקרוא על מקרים לא עלינו כמו שפורסם אתמול זה לא עוזר..
מזדהה..אנונימית 86

לא מזמן הייתה איזה כתבה על תינוק שצילמו אותו והאישון שלו יצא לבן וזה הצביע על מחלה קשה

אחרי כמה זמן לתינוקת שלי יצאה תמונה עם אישונים לבנים... מיד הלכתי איתה לרופא עיניים מדמיינת את התרחישים הכי גרועים והרופא אמר שהכל בסדר, הוא לא הבין מה אני רוצה בכלל...

תודה רבה_אור_
על העצות והשיתוף..
ורק התחלנו את החורף
מגיבהש א
אל תקראי באינטרנט
אלא לכי לרופאה.
אין מה להיות מודאגת ממחלה חורפית רגילה, רק לעקוב אחרי החום ולתת תרופות להורדתו, ולא ללכת לישון כשהילד קודח מחום בלי שטיפלת בזה עם תרופה (כי את לא יכולה לדעת אם החום לא יעלה עוד).

מעבר לזה, אין עניין להיות היסטרית ורק את תוכלי לקבל החלטה זו. זה ייטיב איתך ועם ילדייך כי גם לילדים לא טוב שהאמא היסטרית.

ולגבי שאלה נוספת שלך: ברור שנהיים דאגנים יותר כשיש ילדים, הרי מוטלת עלינו אחריות כבדה, רק צריך לא לאפשר לדאגה להשתלט.
בשבת דיברנו על בנג'י ועוד טיולי אקסטרים, וכשחשבתי על זה הבנתי שאם עד כשהיו לי ילדים הייתי עושה את כל הדברים ה'מפחידים' בכיף ובלי לחשוש, היום כשאני אמא אני לא מסוגלת לזה. זה חלק מהאחריות שלנו כלפיהם (והצורך לשמור על עצמנו עוד יותר- בשבילם)
ממליצה לך לקנות ספר אמין שיתן לך מידע אמיןבת 30אחרונה

במקום להילחץ מכל פיסת מידע שאין לך מושג מי כתב אותה.

יש ספר (לא זוכרת את שמו)- מתורגם מאנגלית, על התפתחות ובריאות הילד עד גיל 5. (ספר כחול)

לא שאני מסכימה שם עם כל מה שכתוב- על חיסונים, תזונה וכד'- אבל זה נותן אבני דרך טובים בהתפתחות בכל התחומים, ןיש שם חלק רציני על כלל מחלות הילדים- סימפטומים, טיפול, מניעה, ומתי חייבים לרוץ למיון....

אני מאוד נעזרת בזה.

ולגבי הדאגות- להבין שכמה שנהיה הורים טובים ודואגים- לא הכל בידינו. ולכן להשליך את הדאגות על ה' יתברך ולהתפלל על פרטים שמדאיגים אותך. 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך