ב"ה יוצאים חצי שנה וזה מתקדם ממש טוברצון לסלוח

אני רואה אותו בתור בעלי ואב ילדיי והכל התקדם בסדר גמור ב"ה. 

הוא נכנס לפייסבוק דרך הפלאפון שלי (לי ב"ה אין פייסבוק ) והשאיר אותו מחובר.

כשהוא הלך ראיתי הודעה חדשה ומרוב סקרנות נכנסתי לתיבת ההודעות . 

כשנכנסתי ראיתי שיחה עם מישהי שהוא יצא איתה לפני שנתיים במשך כ3 חודשים. בינה לביני הוא לא יצא עם אף אחת אחרת. הקשר שלהם התחיל כי היא אחותו הקטנה של גיסו, אז הם גם סוג של משפחה.(יש לציין שההודעה לא היתה ממנה , אלא מחבר שלו אז ממש במקרה ראיתי שהיא ברשימה )

ראיתי שהם דיברו לפני כחודשיים - באוקטובר .

הם לא דיברו שנתיים ולא התראו, אבל לפני כ4 חודשים היא התחתנה, והוא עם משפחתו הלך לחתונה שלה .

בערך שבוע אחרי החתונה , דיברנו והוא סיפר לי שלא הולך לה טוב עם בעלה, ושהוא מתעקש להתגרש. שאלתי אותו מאיפה הידע הזה והוא אמר שמאחותו .(שבעלה זה אח שלה ).

כשנכנסתי להודעות ראיתי שהיא התחילה איתו את השיחה ושאלה אותו מתי הוא מתחתן איתי. (היא שמעה שיש לו קשר רציני שמוביל כנראה לשם ) . והתחילה לחקור והוא מצידו ענה לה כרגיל. היא סיפרה לו שהיא מתגרשת, והוא תמך בה ואמר לה שהכל לטובה . ממש שפכה את הלב בפניו והוא זרם איתה וענה לה ותמך בה. היא אמרה לו שאם לא יצליח לנו אז היא תמיד מוכנה לקבל אותו חזרה וכו'.

פייר - התעצבנתי. 

זה לא סוג של בגידה? למה אתה ממשיך לדבר איתה עם השיחה מובילה לכזה מקום ? למה בכלל לענות לה מלכתחילה ?? זה ממש לא מקובל בעיני.

לא שיקרתי לו ומיד לאחר שסיימתי לקרוא את זה כתבתי לו בכעס שלא ידעתי שבהם בקשר וזה ממש לא מקובל עליי. הוא לא צריך לדבר בפייסבוק לא איתה ולא עם אחרת! כתבתי לו שזה ממש לא בסדר ופוגע בי . דווקא אותו היא רוצה לשתף ?

יש לציין שהוא נפרד ממנה בזמנו והיא התעקשה להמשיך את הקשר, עד שהוא אמר לה חד וחלק שזה לא מתאים. מה פתאום שהיא רק מצייצת וכבר הוא מתייצב וכותב לה ומתעניין בשלומה.. זה ממש חמור בעיני ודאגתי להגיד לו את זה. אמרתי לו שזה סוג של בגידה בעיני - מה פתאום אתה נכנס לקשר רגשי עם אחרת ? שתשתף חברה טובה שלה משפחה שלה מה פתאום דווקא אותו היא משתפת ?!

הוא מבחינתו הבין את הטעות התנצל אמר שלא ידע מה לעשות וזיהה שהיא במצוקה ורצה לעזור לה. אמרתי לו שהבסיס זה לבוא ולהגיד לי, למה אני צריכה לגלות את זה ככה? 

זה ממש פגע בי והכעיס אותי . ואמרתי לו, אך לא נראה לי שהוא מבין עד כמה זה חמור בעיני. אני יודעת שהיא מתכננת עליו עכשיו וזה ממש לא בסדר.

מה אתם אומרים, יש מקום לסלוח על כזה דבר? זה סוג של שקר, למה לא שיתפת שהיא התחילה שיחה למה לא אמרת?

כשהתחלנו את הקשר לפני חצי שנה היא אמרה לאחותו לשאול אותו אם יש לו מישהי כי אם לא היא רוצה לחזור אליו. הוא אמר שהוא התחיל קשר רציני ב"ה שמוביל לחתונה (איתי) . בסיפור הזה הוא שיתף אותי ממש בתחילת הקשר, וציפיתי שלפחות יגיד לי עכשיו שהיא התחילה שיחה.

אחרי כמה שבועות היא הכירה מישהו התחתנו והנה הם מתגרשים והיא ישר קופצת עליו בלי לחשוב בכלל שאנחנו שניה לפני אירוסים.

אם הוא הסתיר ממני כזה דבר , זה סוג של דפוס התנהגות? שימשיך להסתיר? מעולם לא תפסתי אותו בשקר, תמיד אמר את האמת ולא הסתיר ממני כלום.

אני ממש מבולבלת, מצד אחד זה חמור בעיני ואמרתי לו. מצד שני אני רוצה להתחתן איתו ולבנות איתו את ביתי אבל משהו באמון נהרס ונשבר ..

חייבת עצות.

סליחה על החפירה.   

אם הוא נכנס מהפלאפון שלךמשה

נשמע לי שהוא תמים למדיי ולא רואה בזה התנהלות לא הוגנת כלפייך או משהו שצריך להסתיר.

אני גם מבין שהוא סיפר לך את הסיפור והעדיף לטשטש את מקורו. גם את זה אני מסוגל להבין.

זה שאת כועסת זה כבר משהו אחר. לגיטימי שלא להסכים לזה הלאה.

בסוגריים - מה שעשית עם ההודעות זה חמור בעיניי (וכנראה גם בעיניו). ההודעות שלו הן פרטיות שלו.

אני חושבת שאמורה להיות שקיפות בהודעות פרטיותאמאשלהבייבי
הרצון לפרטיות מהחצי השני כבר מחשיד בעיניי..
לפני כל הכעס שלךחרותיק
סליחה? מה את מחטטת לו ככה חופשי וקוראת שיחות שלו עם אחרים?
לא מבינה איך הוא לא התפוצץ עלייך מזה.

ועכשיו הכעס שלך- הגיוני. אבל לדעתי מוגזם.
נראה שהוא לא חושב על הבחורה ברצינות, ומבחינתו שתקשקש כמה שבאלה.
הוא איתך ואיתך הוא ממשיך.
היא רוצה אותו? באסה לה. שתתמודד.

לא נשמע שהוא הסתיר ממך במכוון, יותר נשמע לי שהוא לא ראה בזה עניין.
ואולי את מקנאה לו, אז זה נראה לך הרבה יותר חשיבות.

תעשי מה שאת חושבת. לדעתי את עושה פיל מעכבר.
זה לא לחטט למה זה משהו אינטימי, אישי? היא מפריעה לו לחופשכפירר
שלו? לא. אף אחד לא מסתיר שום דבר וכשהיא מסתכלת זה כאילו הם ביחד הרי הם זוג
או שכן או שלאחרותיק
לי זה היה מפריע.
בדברים כאלו למרות שאני משתפת את בעלי בהכל, עדיין יש דרך שבה אני רוצה לשתף.
וזה כשנשואים.
כשהם כולה יוצאים, אפילו לא מאורסים נראה לי מזה לא מתאים.
אבל אם זורם להם אז שיהיה..
הם עוד שניה מתארסים ועניתי כבר לאודליקהכפירר
זה לא משנה.חרותיק
זה כן לחטט, כמו שלא פותחים מכתבים של אחריםים...

בכל מקרה, הוא לא מסתיר ממך שום דבר וגם אם היא רוצה אותו , הוא לא רוצה וזה מה שחשוב

אחרים זה לא זוג.. אין פה שום דבר אישי. היא לא באה בגישהכפירר
חטטנית לחפש ולבדוק.. כי למה שהיא תחשוד בו בכלל. זוגיות זה לחלוק אחד עם השני בכל דבר גם בדברים הקטנים.. וזה בסדר אל תדאגי הם לא ידבקו אחד לשני מזה ;)
חולק עליךיוני

וזה מה שראיתי בבית הורי, אם הגיע מכתב לאמא, אבא לא פותח לראות מה יש שם אלא מחכה שאמא תפתח את המכתב, כנל הפוך. 

(וכנל לילדים אבל זה משהו אחר)

תקשיב לעצמך, "זוגיות זה לחלוק אחד עם השני" וכמו שאומר המורה לנהיגה, זכות קדימה נותנים ולא לוקחים, אז גם פה, זה שהיא תשתף אותך בכל דבר קטן לא אומר שאתה צריך לחטט בכל דבר קטן, זאת זכות וזכות נותנים ולא לוקחים

כל מילה!חרותיק
@כפירר
אתה נשוי?
לא יודעת מה אתה מכיר אבל לא בהכרח כל זוג חי חיי שיתוף מלאים כמו שאתה מדמיין.
יש דברים שנכון וטוב להשאיר מוסתרים.
וזה דבר חיובי שיודעים מה לא להגיד כמו שיודעים מה להגיד.
לא תמיד טוב להסתירצקון לחש

זה כבר תלוי בבני זוג וסוג האישיות שלהם

נכון.חרותיק
זה בדיוק מה שאני אומרת.
לא חסרות דוגמאות לכאן ולכאן.
חולק בחזרהכפירר
נכון, זכות קדימה מחלקים ולא לוקחים. ושיעור נהיגה זה לא הכל בחיים, לפעמים אפשר לתת ולקבל ביחד. אני חושב שמכתב שפותחים אותו פעם ראשונה וזה לא שלי זה כן מציק לאחר ואם גם תלוי איזה מכתב.. אז עוד יותר. צריך להבין שזה עניין של דקויות יש אנשים שקצת יותר נדחפים ויש שקצת יותר רוצים חופש עצמי. מה שהיא עשתה בסדר גמור
ממש לא!.me.

אין לה שום רשות לעשות זאת!

פייסבוק זה אישי.

וכמו ששמת לב, יש סיסמא לכל אחד, ולא כל אחד יכול לראות מה יש לשני בחשבון. בט לא בהודעות האישיות. 

הכל בסדר. פייסבוק זה אישי כשאתה לא בזוגיות. כמובן שצריךכפירר
ליידע את השני שמסתכלים. לא בקטע של לחץ או משהו.. כאילו בכלליות כזאת. אם לא מיידעים זה לא ראוי.
גם כשאתה בזוגיות.חרותיק
עזוב את הנושא הנוכחי.
למה שבעלי יקרא דברים שחברות שלי כתבו ושמיועדים אלי ולא אליו?
לא הכל שייך לשתף.
גם אם זה בדברים כאלו, בנאדם צריך להחליט לשתף, לא שיפלשו לו לפרטיות ויגלו בכוח מה הוא "מסתיר".
זה באמת חוצפה אם הוא יקרא הודעותכפירר
ששלחו אליך לפני שקראת אותם. שוב , זה תלוי במצב ובמי מדובר..זה דקויות. לפעמים כשיש קרבה גדולה זה לגיטימי אבל וודאי ראוי שיגיד ואם לא זה באמת יוצר הרגשה של פלישה וזה לא ראוי בעליל.. לא בקטע של לחץ או משהו.. בכלליות כזאת ״אתה יודע שאני קוראת לך בהודעות כשמשעמם לי;)״, אם מראש מחליטים לשתף כל שכן יותר טוב
^^ריבוזום

במיוחד כשהודעות שנשלחו אליי יכולות להכיל מידע פרטי של אחרים, שאין לי שום זכות לגלות לבעלי - לא כי אני מסתירה ממנו דברים, אלא מפני שאלה סודות של אחרים.

(בלי קשר לשאלה אם בני זוג צריכים לשתף זה את זו בכל דבר.)

צודקת. כמו שאמרתי תלוי, הודעות כאלו ויש המון.. אסורכפירר
דבריך מתאימים למתבגר.me.

עלה והצלח ידידי!

תודה רבה אם תעקוב אחר התגובות שלי תבין שזה תלויכפירר
ואין שום עניין להתקרצץ על השני לקרוא לו כל היום את כל ההודעות ולחטט אחריו בכל מקום. תלוי מאוד במצב עצמו ובסוג האישיות. כל טוב
מה ניסית לעשות במה שאמרת לו?אהבה בתענוגים
סורי, זאת הכנעה זולה (ואפילו אלימה).
זכותו לחשוב מה שהוא רוצה בלי לפחד מתוויות.

ואני חושבת שהוא @כפירר יכול להיקרא חסיד בתגובה שלו אליך.
חסיד?!.me.
ואם כבר הגעת הנה.

מטרתי לסגור דיון.

אדם שדבריו נשמעים באופן עקבי. ועקבתי אחרי התגובות. בצורה די רדודה ושטחית. מה גם שלא מתאימה לשכל שלי. צריך להפסיק את הדיון איתו.

אני לא הייתי קורא חסיד לאדם שמרשה לעצמו לקרוא דברים של אנשים אחרים. זה אישי וזה השגת גבול.

הוא טען שאם יש רשות אז מותר וזה בכלל לא הדיון והשאלה שהוצגה בשרשור.
פשששאהבה בתענוגים
"לא מתאימה לשכל שלי"...

אני כבר באה לשמוע שיעור שלך, עושה רושם שאצא עם הרבה חומר למחשבה.

המטרה שלך לא מעניינת,
זו התנהגות אלימה.
גם מה שכתבת עליו כאן.
וכדאי שתהיה מודע לזה.

וכן, בתגובה שלו להודעה שלך הוא לגמרי חסיד. תכלס הגיע לך שיכנס באמאמא שלך.
אז אולי נשאל את הפותחת אם היא היתה עושה את זה עודכפירר
עבר עריכה על ידי כפירר בתאריך ב' בכסלו תשע"ז 05:37
כמה פעמים.. אני בטוח שלא וגם שם על זה כסף. נראה לי שלא חשבת מספיק טוב כי הגבת ישר אחרי שחרותיק הגיבה לפני שעניתי לה אז אולי תחשוב שוב. עוד פעם. יש כאלו שרוצים יותר קרבה, יותר לחלוק עם השני, ויש כאלו שפחות. זה תלוי באישיות, בתכונות ובמידות. יש סיטואציה שתתאים לאחד לעומת זאת לאחר לא. במקרה הזה וודאי שצריך להגיד שעושים דבר כזה. ואני רוצה להגיד שזה קצת היה מבלבל איך שהיא הציגה את זה.. אבל זו לא חטטנות.. זו סקרנות, וזה טבעי. היה עדיף שהיא היתה אומרת לו את זה לפני, אבל זה עדיין בסדר.. הוא היה יודע את זה כבר בהמשך לפי איך שהיא נראית לי. אני חושב שכשהיא עשתה את זה היא ידעה שהוא לא מקפיד אם היא לא תספר לו בפעם הראשונה. בכל אופן צריך להבין.. כל מקרה לגופו. ואני מבין שאולי זה נשמע לך די רדוד ושטחי.. אבל ככה זה. לילה טוב
יפה מאדפאי פקאן
נכון, גם ההורים שלי אף פעם לא פתחו מכתב שלנו!בתאל1

רק אם כבר לא גרנו בבית וזה היה מכתב מביטוח לאומי או משהו כדי שלא יצטבר איזה חוב....

הם לא פתחו כי זה אסור הלכתית ויש על זה חרםצקון לחש

זה לא מעלה מיוחדת לקיים את ההלכה

(ההורים שלך כאילו צדיקים, כן? שלא ישתמע עלבון חח)

חחח יש עוד הרבה דברים שהם הלכהבתאל1

ואנשים "דשים בעקביהם"...

והקשר..?צקון לחש

להדגיש שזה חשוב.בתאל1

זה שזה הלכה זה מצוין. גם בהלכה יש "אל תרבה שיחה עם האישה" 

אבל פה המטרה היתה להדגיש שזה לא נכון לעשות את זה, גם אם זה בני זוג שהולך להתארס.

אנחנו באותה דעה בעיקרון..  כן?

חחחח משום מה זה היה נראה כאילו לא נוח לך שאמרתי שהם צדיקיםצקון לחש

מסכים עם השאר

פשוט כי יש אנשים שלא מחשיבים או לא יודעיםבתאל1

הלכות מסוימות וחושבים או סוברים שזה המלצה.

לפעמים זה באמת מחוסר ידע

גם בזוגיות צריך לכבד את הפרטיותים...

ברור ששיתוף הוא חשוב וזה חלק מהזוגיות אבל אי אפשר לדרוש את זה.

וצריך שיהיה אמון ולאפשר חופש ועצמאות לכל אחד

נכון. יש לכל אחד את החופשיות שלו ואת הפרטיות האישית שלו.כפירר
אם כבר פה מדובר בחופשיות. ולא בטוח שזה כל כך לוחץ אותו, אולי היא יודעת מהבחינה הזו שזה בסדר. ויכול להיות שהיא יודעת גם שזה בסדר מהבחינה של לדרוש ממנו את זה.
אבל הם עוד לא נשואים...אז יש בזה משהו של חטטנותבתאל1

אם הם היו בעל ואשה אני מבינה..אבל הם לא.

מה גם שהוא הראה וגם היא רואה שהוא לא מעוניין בקשר איתה אלא היא הקרציה שרוצה להדבק אליו.

לגבי מכתבים של אחרים יש חרם קדמונים על זה. צ"ע לגבי מכתביםצקון לחש

וירטואליים

אם הייתח מגלה שהיא מסתכלת לי בהודעותמתקדם...
היה לי מאוד קשה להעביא את זה, במיוחד כשאנחנו לא נשואים
מסכים וחייב עוד לציין שכדאי וצריך ליידע שמסתכלים.. לא בקטעכפירר
של לחץ או משהו.. כאילו בכלליות כזאת. אם לא מיידעים זה לא ראוי.
אז הוא כולה מדבר עם בחורה אחרת. מה הביג דיל? קוראים לזה אמוןצקון לחש

אתה משווה בין איש לאיש, זה רחוק בהרבה מתפוח ואגס. לא כולםצקון לחש

זהים, זה מה שאנשים פה אומרים לך.

אם הוא הבליג על דבר כזה, שהוא מוסכמה חברתית (וגם ספק חרם קדמונים), גם היא יכולה להבליג, למרות שזה דבר לא מי יודע מה אידאלי.

^^^^^^^^^^^^^אהבה בתענוגים
לא אומרת שלא יהיה לי מרחב אישי. ולא אומרת שהגיוני בעיני לחטט ללאמשנהמיזהיהיה בהודעות שלו. כלומר, זה קצת מזעזע בעיני.
כאילו, סבבה, אבל תבקשי רשות.
כמו שלא תרצי שיכנס לך לחדר בהפתעה בלי לדפוק לפני כן.

אבל וואלה מרגיש שאנשים מתבלבלים פה בין עיקר וטפל.
נו ו? אתה זה שמשווה, אני אומר לך שכל אחד הוא אדם בפני עצמוצקון לחש

לרוב האנשים פלישה לפרטיות מפריעה

אשרייך יהודי קדושצקון לחש

לך לא ולאחרים כן...מה אתה משווה בינך לאחרים..בתאל1

על אותו עיקרון של התשובה שלך

גם בזוגיות, בטח לפני החתונהמתקדם...
חייב להיות את המרחב האישי, לשני בני הזוג!
למהטוב בסדר

זה נקרא לחטט.

לגטימי לחלוטין שאם זה פתוח בפון שלה היא יכולה להסתכל בהודעות!

זה לא היה פתוח,חרותיק
לא השיחה הזאת בכל אופן. תקראי היטב מה שהיא כתבה.
קשה לי לקרוא היטבטוב בסדר

אז אני אצטט לךחרותיק
כשהוא הלך ראיתי הודעה חדשה ומרוב סקרנות נכנסתי לתיבת ההודעות .

כשנכנסתי ראיתי שיחה עם מישהי שהוא יצא איתה לפני שנתיים במשך כ3 חודשים

(יש לציין שההודעה לא היתה ממנה , אלא מחבר שלו אז ממש במקרה ראיתי שהיא ברשימה )
צודקת. סקרנות זה באמת לא בריא ולא מומלץ. כדאי לעבוד עלכפירר
זה ובכלל על יתר המידות. אני בכל אופן דיברתי על חטטנות
כן זה דפוס התנהגותיוני
הוא גבר, הוא יודע שאם הוא היה מספר לך כזה דבר היית נכנסת לסרטים. מה שקרה בכל מקרה...
למה להיכנס לסרטים?
הוא רוצה אותך? מתכנן להתחתן איתך? חולם לשבת לידך על המרפסת כשהנכדים מסביב?
זהו..

לא מכיר אותו ולא יודע מה עבר עליו, אבל אני מתאר לעצמי שלא היה נעים לו לייבש בחורה שנמצאת במצב לא קל, בטח אחת שהוא יצא איתה תקופה וגם אם הוא החליט להיפרד ממנה ושזה לא זה עדיין אכפת לו ממנה, בתור בנאדם שהוא מכיר!

לדעתי כל מה שאת צריכה לעשות זה לגשת אליו, פנים אל פנים ולשאול אותו אם הוא רוצה אותך, אם הוא חושב להתחתן איתך וכו'..
אם כן, אז עזבי אותך מהבחורה ההיא, הוא פה וזה מה שחשוב.
היחס שלו לבחורה הזאת יכול להיות טעות, אבל אנושי מאוד..
תקשיבי. אורי ג.
יכול להיות שהוא לא רצה לספר לך כי הוא רצה לחסוך מעצמו זיק של הרגשה לא טובה שלך וגם יכול להיות שהוא רצה לחסוך מעצמו שאם הוא היה מספר לך שהיא פנתה אליו אז סתם עכשיו הוא צריך להגיד לך דברים, להרחיב טיפה ולחזור לתקופה ההיא קיצור לעשות מזה עניין על כלום.. בכל מקרה קחי כלל מה שהכי חשוב זה ההבנה, החיבור, והאהבה שלכם אם זה מרגיש שזה מאה אחוז הכל טוב. אגב צריך להבין שלפעמים מותר לשקר לבן זוג לצורך.. לדוג׳ אם זה משהו אישי ואינטימי, אם זה משהו שאני מתבייש ממנו, אם אני לא רוצה להיראות פחות שווה בעינייך או אם זה החופש שלי.. בהצלחה
כמה דבריםמתקדם...
א) מה פתאום את מכנסת לו לפייסבוק? אפילו אם כבר היית אשתו-זו חדירה לפרטיות ובגידה באמון
ב)אם תכנסי לראש שלו, ותנסי לבדוק מה את היית עושה במצב כזה, שמישהו שחשוב לך(לא אומר שיש רגש, אבל תא כל מי שנפרדים ממנו הופך לשונא...) , משתף שקשה לו, פתאום צף לך קשר, אבל לא על כל פרטיו, אלא רק הדברים היפים שהיו בו(ואני מניח שהיו לא מעט כאלה...).
אצל הרבה אנשים במצב כזה אין כללים, קודם כל עוזרים באופן בסיסי ואח''כ חושבים איך מסתדרים עם ההשלכות...
מבין את הזעם שיש בך, אבל במערכת זוכית צריך קודם כל, לפני שנותנים לרגש להציף, מנסים לראות את הסיפור מהצד השני... הכי חשוב נחת ואמון
בהצלחה!!
איך בדיוקגעוואלד
אדם שמנסה לעזור לקרובת משפחה מתוסבכת ויחד עם זה לא להכניס אותך לסרטים הופך לבוגד?!

וגם היא מתכננת עליו - אז מה? מה זה אומר עליו? זה אומר שהוא מוכן לספוג את אי הנוחות הזו (וזה בהחלט לא נוח לו לדעתי) כדי לעשות איתה חסד.

אם קראתי את הסיפור נכון, אני לא מתבייש לומר שהייתי נוהג בדיוק כמותו. אל תערבי את הכוונות שלו בשלה.
רוצה להוסיף, משפט שחרה לי-געוואלד
"הוא לא צריך לדבר בפייסבוק לא איתה ולא עם אחרת!"

סליחה, הוא בכלא או משהו? זכותו לדבר עם מי שהוא רוצה. גם כנשוי ובטח כרווק.

הוא לא חייב לשתף אותך בכל דבר. לך אסור לחטט בהודעות האישיות שלו. כל זה נכון גם לנשואים ובטח ובטח כשאתם עוד לא שם.
אין לי מילים, אבל מה שאני הייתי עושהרון1994

אם הייתי יוצא עם בחורה ודבר כזה היה קורה לי, אז הייתי נפרד ממנה 

נכון באמת יכול להיות כאן דפוס התנהגותי מסויים וחשוב מאוד לזהות דפוסי התנהגות לפני שמחליטים להתחתן

אבל מעבר לזה, לשמור דבר כזה ולא לספר זה ממש לא בסדר ולדעתי לא עושים דברים כאלה

במיוחד לשמור סוד כזה גדול עם מישהי שאתה הולך להקים איתה בית - זה עובר כל גבול

אז כמו שאמרתי אני הייתי בוחר באפשרות של פרידה (עם כל הצער והכאב שבדבר)

מסכימההשאלה.

אני קנאי מאוד, אבל לא חושב שזה כזה מקרה קיצוןצקון לחש

יש אנשים לפעמים שמפחדים לברוח מאנשים אחרים כשכואב להם, גם כי יש להם קצת רגש לצד השני.

את יכולה לדבר איתו, ולבקש ממנו שיכבד את העובדה שזה מפריע לך, לפחות מהצד ההלכתי.

ותראי איך הוא יגיב, ואם הוא מוכן באמת לעשות צעד כדי למנוע את הקשר הזה, כי אחרי חתונה זה דבר שעשוי להחריב בתים.

אם הוא לא מוכן, והוא מתעקש להשאר בקשר איתה, זאת כבר בעיה רצינית.

אני חושבת שגם אםאהבה בתענוגים
ובעיקר אם!! הכל היה נקי וטהור, הוא היה אמור לשתף אותך בזה. זה דבר שמשתפים!

ושכל המיתממים יעשו טובה לאנושות ויפסיקו לעבוד על עצמם.
זה לא נקי ולא טהור. ולא נעליים.

מעניין שבחיים שלי לא דיברתי עם בחור שהכוונות שלו היו רק ידידותיות (בעיקר לא כאלה שאני מכירה. אה כן, חוץ מאחים שלי).
איך אני יודעת מה היו הכוונות שלהם? נחשו! יפה מאוד.
אההההה נכון, במקרה רק אני נפלתי רק על 3645 בחורים כאלה ורק כאלה. ברור.

הוא יודע בדיוק למה הוא לא סיפר לה את זה.
ולא, היא לא חיה בשום סרט.
וזה שהוא בכז רוצה להתחתן איתה, אז מה??

יכל להיות שהוא לא מודע למטרה שלו. יכול להיות שעושה טוב לאגו שלו לשמוע שמישהי חושבת עליו ורוצה אותו.
יכול להיות שזו הסיבה היחידה שמלכתחילה הוא ענה לה, ולא כי הוא בקטע שלה ויש לו "דפוס". אז מה? זה מבלבל לו את השכל. וזה לא בסדר.

בקיצור, לא אוהבת את זה שהרוב פה רואים את זה בנחת רוח ובשלוות נפש. היא יודעת בדיוק למה זה מפריע לה והיא צודקת!

גם לבנים אסור לדבר עם בנות כשהם בקשר!! סבבה?
ואם קורה משהו, צריך לדבר על זה, כדי שזה יהיה בינכם.

בקיצור, לגבייך.-
זו בחירה שלך.
אני הייתי עושה את הבדיקות שלי ומחליטה.

בתכלס, עוד לא התחתנתם (זה לא אומר שמותר לו לדבר עם אחרות בגלל זה) אבל זה כן אומר שאת יכולה פחות לכעוס ויותר להחליט מה את רוצה לעשות עם זה.
את לא חייבת להמשיך איתו. את לא חברת אונים.

אבל, כדאי שתבדקי את הדברים באמת ולא תחליטי דברים בפזיזות.
יכול להיות שזה נובע בעיקר מזה שהוא לא יודע להגיד "לא". והוא נגרר עם זה.
או כל סיבה אחרת.

תגידי לו מה את חושבת שצריך להיות...
לא הייתי רבה איתו, אני לא בכיס שלו. הכל בסדר.
ולברר דברים בכעס לא באמת יקדם את הברור.

ולא חושבת שזה ככ המקום להתייחס לזה, בל חושבת שגם את היית אמורה לבקש ממנו רשות לחטט לו בהודעות.

קיצור, אמון זה דבר בסיסי.

בכמ, אני בדיוק עצבנית בלי קשר, אז קראו את זה בפרופורציות.
הוא לא יזם את השיחה, דיבר קצת, סיים ונגמרים...

אז מהאהבה בתענוגים
אקס שלך ידבר איתך כשאת בקשר, תדברי איתו קצת?

צר לי, אבל נראלי שזה בסיסי.
רק לתשומת ליבך- זה היה לפני חודשיים(!)משהו מקורי...

מאז לא היה ביניהם דיבור...

לפחות לפי מה שנשמע מהסיפור...

לא מדובר פה על קשר רציף-ידידותי עם מישהי.

וזה לא מקרה סטנדרטי ורגיל של אקס שיוצר קשר.

מדובר פה:

א. קרובת משפחה שיותר קשה לא לדבר.. כי זו לא מישהי שהיה ולא רואים אותה יותר.

ב. היא יצרה קשר כשהיא במקום של מצוקה ומצב רגיש.. זה באמת לא כל כך פשוט לבוא ולהגיד לה- אני בקשר. להתראות. אל תדברי איתי.

בסדראהבה בתענוגים
זה שלא היה עוד דיבור זאת לא טענה...

ושיהיה גבר ויגיד לה "תקשיבי נשמה, אני יודע שאנחנו קרובי משפחה וכו', אני רוצה לשמור על יחסים נעימים בנינו, אבל מה לעשות שאנחנו גם אקסים... ואני בקשר ולא מתאים לי לדבר עם בנות תוכ"ד וכל שכן שלא עם אקסיות שרוצות לחזור.
אני מבין את המצוקה שלך, אני פשוט מרגיש לא אמין עם זה כלפי חברה שלי".

חושבת שזה ברור.
לא אמרתי שהוא נהג נכון.משהו מקורי...

התכוונתי שאין מה להשוות את זה למישהו שבקשר עם סתם איזו אקסית או מישהי אחרת במקביל לקשר הזה..

וזה ממש לא פשוט להגיד את המשפט שמבחינתך הוא צריך להיות גבר ולהגיד לה.

אולי ככה צריך לנהוג, אבל מי שלא נוהג ככה לא הופך אותו לאיום ונורא ולא להפוך אותו לאיזה יצור אגואיסט ושלל התכונות והסיבות שהצמדת לו..

זה שזה לא פשוטאהבה בתענוגים
זה לא אומר שזה מותר.

לא אמרתי עליו שום דבר, אמרתי שהשאלה שלה במקום ושתבדוק את הדברים בנחת.

הטענה שלי היתה כלפי כל המיתממים פה למינהם, וכל אלה שטוענים שזה הגיוני ואפשר להבין אותו. אח"כ מתפלאים שכשגברים מביאים פרנסה הביתה הם מביאים איתם גם כמה נשים בראש.

אז זה לא בסדר ולא נעליים. ולא אומרת שזה לא קשה. אין מה לעשות, לפעמים צריך להיות גבר.
לא היו פה כמעט כאלה שאמרו שזה מה שהואמשהו מקורי...

היה צריך לעשות ושהוא נהג נכון.

אבל כן, הבינו אותו. כי באמת אפשר להבין את הסיטואציה הלא פשוטה הזו ולהבין שזה באמת לא סיפור מפוצץ ככל הנראה, ושהיא פשוט צריכה להבהיר לו את הנקודה בצורה ברורה ועם זה לא לעשות מזה סיפור טרגי..

אז כנראה שקראתי דווקא אתאהבה בתענוגים
אלה.
והרבה כאלה.

לא אומרת שא"א להבין. אמרתי לה שכדאי לבדוק.
אבל לא חושבת שצריך לומר לה שהיא חיה בסרט, ושהיא מגזימה...
ולא להפוך את זה לדבר שבשגרה...
זה לא אותו דבר. פה היא גם קרובת משפחה וגם מתקרצצת.כפירר
כן. במיוחד אם הוא מלפני שנתיים.ענבל
מה עובר עלייך?סביון

בד"כ אני נהנה לקרוא את ההודעות שלך.
ובבקשה אל תגידי שאת לא כותבת הודעות כדי שיצאו יפות אלא כי זה מה שאת חושבת, כי אני יודע את זה.
אתה באמת רוצה לדעת?אהבה בתענוגים
(נראלי שאמרתי לקחת בפרופורציות. ויש סיבה שאמרתי את זה)

בכמ, עושה פה רושם שיותר גרוע כאן מבחינת כמה לחטט למישהו בהודעות מאשר לדבר עם אקסיות כשאתה בקשר. ובכן, זה לא יותר גרוע. זה בדיוק אותו עניין.

בכ"מ, כמו שאמרת, אני לא כותבת את דעותיי בשביל שמישהו יהנה.
אלא מה שנראה לי חשוב שאכתוב.
כן סביון
רציתי לערוך ולכתוב את זה אבל כבר הגבת -
היא צריכה עזרה, ובמקום לעזור לה - את מכניסה אותה לסרטים. הסרטים שאת מכניסה אותה אליהם יכולים להיות מציאותיים אמנם, אבל במקרה הזה נראה שלא. מדובר באדם תמים (תראי את התגובה שלה בסוף) וכך גם היה נראה מהודעת הפתיחה. כשאת שופטת אותו כל כך בחומרה על ההתחלה ורק אח"כ אומרת לקחת בפרופורציות, זה קצת חבל... לא ככה?

וכן, בהחלט יש הבדל בין דיבור עם אקסיות בקשר לבין חיטוט בהודעות פרטיות. כי חיטוט בהודעות פרטיות (ובטח אם הוא נובע מסקרנות לשמה) זה מעשה חמור (וכל הכבוד לה שהיא מיד סיפרה לו שעשתה את זה), ודיבור עם אקסיות זה תלוי בבן אדם וביכולות שלו לדבר עם אישה כמו בן אדם (או ליתר דיוק, כמו קרוב משפחה אנושי) בלי לתכנן עליה כל מיני תכנונים. אם גם המדוייטת שלו לא רואה בזה בעיה אז זה אחלה, ואם כן אז ודאי שהוא צריך להפסיק. אבל הכוונה שלו מראש היתה טובה גם אם טעה.
ואגב, אם אמרת שזה בדיוק אותו עניין, אז למה ניפחת ככה את העניין הראשון ודיברת בעדינות ("חושבת שגם את היית אמורה לבקש ממנו רשות") על העניין השני?

ואם אפשר לשאול - מתוך כל אותם 3645 בחורים שניסו להתחיל איתך - כמה מהם היו בקשר באותו זמן?
אם מישהו מדבר איתך ויש לו כוונות שהן לא רק ידידותיות זה נראה לי סבבה, כל עוד הכל על השולחן ושניכם פנויים. אם זה חיזור בלתי פוסק זה פחות סבבה, ואם את בקשר זה כבר לא מוסרי בעליל. אבל אם הוא בעצמו בקשר, זה כבר נורא ואיום. ויש לי סוד לספר לך. יש רווקים שמנסים להתחיל עם בחורות שהם רואים כי הם חושבים שיכול לצאת מזה משהו, וזה בסדר. ואם הם תפוסים, ובטח אם הם נשואים, אז יש להם רק אישה אחת בראש והם לא חושבים על אחרות פשוט כי זה גובל בבגידה. המקרים שהבאת של "גברים שמביאים פרנסה הביתה ומביאים איתם גם כמה נשים בראש" הם מיעוט. מיעוט כואב אמנם, אבל מיעוט. כי גבר נורמלי שיש לו אישה לא חושב על נשים אחרות גם אם הוא מדבר איתן (כמובן שאשתו יכולה לדרוש ממנו שלא יעשה את זה גם אם הוא לא חושב עליהן). גבר פנוי לעומת זאת, הגיוני שיחשוב מאוד על אישה שהוא מדבר איתה אם הוא חושב שיש סיכוי. אז כן, אותם 3645 הם לא הוכחה לכלום.

אז הוא היה בקשר, ולא היתה לו רשות לחשוב על בחורות אחרות. והוא באמת לא עשה את זה, אלא עזר לה כבן אדם. ואת סתם הכנסת אותה לסרטים. טוב שהיא ראתה גם את שאר התגובות ולא נבהלה מהתגובה שלך. כי לברר ולבדוק - ודאי שצריך, אבל ממש לא מתוך גישה כזו, כי היא רק מזיקה.

מצטער על החריפות, פשוט הצלחת לעצבן אותי ממש בתגובה שלך. וזה קשה לעצבן אותי, רק אנשים שאני מאוד מעריך מסוגלים לעשות את זה
'את חטאיי אני מזכירה היום.׳כפירר
אני מכיר את החתימה שלה בע"פ בערך...סביון
אבל אם לה מותר להתעצבן ולכתוב דברים לא במקום, אז גם לי מותר להתעצבן בחזרה, לא?
אוף, גם כשאני ממש עצבני אני גורם לאנשים לחייך...סביון
עבר עריכה על ידי סביון בתאריך א' בכסלו תשע"ז 02:36
מה יהיה איתי? |מתוסכל|

אולי אני לא באמת עצבני...
אז הנה אהבה בתענוגים
לא מכניסה לשום סרטים.
אני קראתי את הדברים שלה והתעצבנתי על הבחור. אוקיי?
מבחינתי א-ב בזוגיות זה אמון.
ומה שהוא עשה זו פגיעה גדולה באמון.
והתעצבנתי.
להגיד לה שהיא חיה בסרט, לא יוציא אותה משום סרט, ואדרבה, יש מצב שתכניסו אותה לסרט אחר שהוא לא פחות טוב.
לא ראיתי בהודעה שלה בחור תמים (הוא ידע להסתיר ממנה + להגיד שאחותה אמרה. אתה רואה את זה הרצון טוב ואני לא חולקת על זה. אני רואה את זה באופן קצת רחב יותר לדעתי), וגם לא בתגובה שלה למטה. אני חושבת שלגביו אני לא לגמרי יכולה לדעת, ואני משאירה לה את הבדיקה כמו שכתבתי לה בפירוש.
כן ראיתי צורך לאזן פה את התגובות.

וזכותי לומר פה לכלל המגיבים שהמעשה הזה לא בסדר בשום פנים ואופן. וממש לא לגיטימי גם אם אפשר להבין אותו (ואותה! שהיא נכנסה לו להודעות). בסה"כ כולנו בני אדם.
המעשה הזה לא בסדר.
ולא שפטתי אותו עדיין. שפטתי את המעשה.
אתה זה שלא ככ מבדיל פה בינהם לדעתי. (כלומר, לא מבחין בהדץבדלה שעשיתי).
אני חושבת שאנושי מאוד ליפול. אבל הלווו תקרא לילד בשמו (פה אני מדברת על כל המגיבים). זאת נפילה! זה לא בסדר. וראוי לציין את זה.
האם זה אומר שצריך להיפרד? היא תבדוק. אבל כן, יש לה מה לבדוק בהחלט. יש מצב שזה נושא ויש מצב שלא.

ואין ממש הבדל (ואם יש הבדל, הוא יותר לטובתה אבל לא ניכנס לזה אלא אם כן ממש תתחנן), שניהם נוגעים באמון - שזה בסיס הקשר. ובכ יש הבדל קטן וזו אחת הסיבות שלא ממש התייחסתי לזה. (וגם כי היא לא ביקשה שמוס, וגם כי כולם עשו את זה כבר לפני).
פה עניתי לך על שתי השאלות אני חושבת.

אתה קובע שדיבור עם אקסיות זה בסדר, ואני קובעת שלגמרי אחרת. קפיש? (כי אני כנראה שביחס אליך שטוען טענה הפוכה, חושבת שחלק מלהיות בנאדם, ולדבר עם אישה כמו בנאדם, זה להרגיש במתח מסויים שקיים בין המינים. מה לעשות? יש מתח. וזה בריא. והוא משפיע ויש לו השלכות. וצריך להכיר בזה!)
כנראה שדעתינו שונות, וזה בסדר. לא צריך בגלל זה להצטער ולשלוח פרצופים עצובים.
ואם באמת חשוב לך לדעת "מה עובר עלי" ואני מעריכה את הדאגה, אפשר לשאול באישי כי מנהסתם שלא אענה על זה פה על גבי הפורום ציבורי.

מה זה קשור לכמה מהם היו בקשר באותו זמן?
לא הבנתי
נראלי שקצת סטינו פה מהדיון...

זה הקטע, שזה מתחיל בגבר שמרשה לעצמו לדבר עם אקסיות, ואח"כ הוא רק מדבר כמו בנאדם עם המזכירה הפצצה במשרד.........
די נו, אנחנו אנושיים. על מי אנחנו עובדים??
אני לא מבינה, אתה בא לומר לי שאם אני לא מדברת עם בחור כשאני בקשר עם בחור אחר, זה כי אני לא יודעת להתייחס לבחור כמו בנאדם? או שאולי בעצם אני בהמה בזה שאני מרגישה איזשהו מתח שמפריע לי בקשר?
חלאס, אנחנו בני אדם. ובפעם האחרונה שבדקתי, אני לא בהמה. ובתור אחת שרוב היום שלה באה במגע עם אנשים, אני לא מפחדת לחתום על זה שאני לא הבנאדם היחידי בעולם.

ההוכחה היתה שאין קשר ידידותי בין בנים לבנות. נקודה. בעיקר לא עם אקסיות. (קורההההה. אבל זה נדיררררררר מאוד. כשזה קורה, כנראה שמשהו דפוק המשיכה שבינהם או ל אחד משניהם, בעיקר אצלו).
ואני באמת מתנצלת על מה שאומר עכשיו, אבל - הלוואי שכולם היו פנויים. וד"ל.

זה ש"סתם הכנסתי אותה לסרטים" זו דעתך, ואני מכבדת אותה. אני אכבד אותה יותר כשהיא תאמר באופן קצת אחר תנחש...
אני חושבת שלא ממש הבנת את התגובה שלי, ואולי כדאי שתקרא אותה כמה פעמים. וגם יכול להיות שלא לגמרי הובנתי כי הייתי עצבנית בלי קשר לזה.
כתבתי את ההתחלה בשביל כלל הקוראים, וחילקתי ע"י מלא אנטרים בכוונה.

בכ"מ, אם זאת מחמאה, אז שמחה שהצלחתי לעצבן אותך. ותודה על המחמאה העקיפה.

בכ"א, סליחה, אבל אני אף פעם לא הבטחתי לומר רק דברים שאנשים יעריכו ויאהבו לשמוע. יותר נכון, אני מבטיחה שלא.
אני אומרת בדיוק מה שאני חושבת וסליחה שאני לא דופקת חשבון.
כן חושבת שדברים צריכים להאמר באופן לא פוגעני, אבל לא מתנצלת על הדעות שלי בשום פנים ואופן.

וגם את זה, הגבתי לך רק כי אתה מתוסכל שגרמת לי לחייך כשאתה עצבני

אני מקווה שעכשיו יותר טוב... ;) לילה טוב...
את קובעת נורא בנחרצות שאין כזה דבר.ענבל
בס"ד

העולם מוכיח שיש.
זאת עובדה שאנשים מקיימים יחסים תקינים עם בני שני המינים ולא כולם בוגדים ולא כולם מתגרשים ולא כולם מביאים את זה הביתה!
זה דבר אפשרי שקורה.

הוא דיבר עם מישהי שהייתה זקוקה לעזרה ממנו, בעיניי זה מקסים.
בעיניי זה גם יותר מקסים שהוא לא התייחס אליה כאל חפץ אלא כאל בן אדם וככזאת זה פשוט מאוד שכשמדברים לא חושבים על "וואי איזה יפה ומתוקה היא, באלי אותה" אלא "מסכנה, נעזור לה קצת ואולי נועיל במשהו". זאת לא תפיסה של בן אדם רק כיצור מיני, זה תפיסה של בן אדם כיצור אנושי וחי.

אני חושבת שהתפיסה שלך שרואה בכל אחד מועד לפורענות היא גרועה יותר.
כשאנשים הם פשוט טבעיים הם לא מתאהבים בכל אחת שהם מדברים איתה.
למרבה הפלא הפעם אני מסכים עם "אהבה ב...".צקון לחש

להגיד שקשר ידידותי זה דבר הגיוני וקיים זה נגד כל ההלכה.

ולהגיד שזה אפשרי, זה נגד כל המציאות.

אתם חיים באיזה בועה מדומיינת, אם לא היית חיים בשקר הזה הייתם מודים בזה בפה מלא.

פתחו קצת את העיניים לסיפורים על בגידות ותראו מאיזה שטויות זה קרה.

התפיסה הזאת נעוצה במציאות, שלכם בהזיה שחברה מעורבת זה דבר נכון או אידאלי (אחמ @ענבל).

זה לא אומר שלכולם זה קורה.ענבל
בס"ד

יש גבולות לאנשים וכל אחד לפי ראות עיניו.
יש עניין לטבעיות ואין עניין לעולם של גברים ועולם של נשים.
מותר להתייחס לבני המין השני גם כבני אדם ולא רק כאל אנשים שאני "אשמח" לגעת בהם.
זה כן, רק שאת לא שומעת על זהצקון לחש

ודאי שיש עניין לעולם נפרד.

ההפך, אין עניין לעולם מעורב, זאת המצאה של היוונים.

אני אשאיר את זה כאן (מידות הראי"ה, צניעות):
"מדת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך-כך היא זוכה לדחות מפניה דברים שהיו טובים מצד עצמם, אבל כיון שמפני יצר האדם וכחו החלש יגרמו לפרוץ במדת הצניעות, שהיא קיומו של העולם הרוחני והחמרי. מדת האהבה והידידות, בכל הסימנים והדבורים הנוחים, הי' ראוי להיות שוה בין המינים, אבל מפני יקרת ערך הצניעות נדחית מדת דרך-ארץ ממקומה עד שלא לשאול בשלום אשה א). הצנוע מכיר, כי לא מפני שנאה על המין הוא מתרחק ועושה גדרים כי-אם מפני התכלית הכללי היפה."

אני מאוד מקווה שאת מתכוונת ב"לגעת" לקטע הרעיוני ולא לנגיעה ממש.

אחרת המצב ממש בקנט אם את חושבת שאת תורנית ואפילו לא שומרת נגיעה שזה פשוט.

כתבתי "אשמח" לגעת.ענבל
בס"ד

אני שומרת נגיעה (אם כי זה לא עניינך אבל שיהיה ).
זה אומר שיש לי משיכה לבני המין השני ב"ה.

אז אתה טוען שהיהדות בעד עיר לגברים, עיר לנשים, ורק אם מתחתנים אז עובאים לגור בעיר למשפחות שגם שם בין משפחה למשפחה יש חומה?

וואו, זה הכי מהפכני שלך עד היום.
איזה נסחפת את. יש לך את זה ביותר מוגזם?צקון לחש

עקרונית זאת הייתה כוונתי בעולמות נפרדים.ענבל
בס"ד

וטכנית דעותיך לא נשמעות רחוקות מזה.
אז כנראה שאת לא יודעת לקרוא, אני כותב על פי ההלכהצקון לחש

ודעותייך נשמעות כמו של רפורמים, אז מה?

לא קראתי לך רפורמית (למרות שאת טוענת שכן)

לא אמרתי שכולם בוגדיםאהבה בתענוגים
הכנסת לי מילים לפה.
אמרתי שאין דבר כזה קשר "ידידותי" אמיתי בין המינים. (שזה 'בסדר' כל עוד כל אחד ברשות עצמו, אבל כשאתה לא פנוי, כדאי שלא תבלבל את עצמך)
ואני עומדת מאחורי זה.

לא נכנסת עכשיו לכל שאר הדברים, רק מדייקת אותך.

בלי להכנס לעניין עצמואסטרו
בתור גבר די טיפוסי ועם כמה וכמה חברים טיפוסיים יותר ופחות, יוצא לנו מידי פעם ר"ל לדבר עם מישהי בלי כוונות זדוניות...
כל מילה!4 מקסימים

תגובה ל אהבה בתענוגים4 מקסימים

הוא אחלה גבר ותותח על!סטופ

זה סיפור מעורר התפעלות, באמת.

הבנאדם זרק מישהי, הוא יכול לומר לה "תעזבי אותי בשקט, צאי לי מהחיים" (והוא אכן עשה את זה בעבר)

אבל עכשיו כשהוא רואה שהיא במצוקה (וזה באמת באמת נורא, להתגרש מיד אחרי החתונה) הוא מקשיב לה. מעודד.

איזה מתוק.

וזה שהוא לא סיפר לך זה הכי הגיוני בעולם. למה לתת לאכול סרטים סתם? אנחנו הכי רגישים בעולם כשמדובר בקשר של הבן זוג שלנו עם בני המין השני. קצת אמפטיה ישר מכנסה למחשבות. נניח פעם היית לגמרי דלוקה על מישהו- לא תספרי לו, נכון? כי עכשיו את מבינה מה זה לאהוב מישהו באמת, וסתם חבל שהוא יחשוב שמישהו קדם לו, שיש לך סנטימנטים לגבר אחר. 

בעז"ה מזל טוב בקרוב! הוא באמת נשמע נהדר

מכל התגובות בשרשור...צייד נמלים
אני חושב שהתגובה שלך הכי טובה.
@סטופ
אני לא חושבת שצריך להיבהלמקרוני בשמנת
הבהרת לו שזה פוגע בך ולא מקובל וזה מה שחשוב.
הוא לא ניסה להכחיש או להסתיר ממך וזה טוב. כנראה באמת לא לקח את זה אישית ולא התרגש ממנה. הוא זה שנפרד ממנה וסירב לחזור גם בעבר, ההתנהגות שלו נשמעת עקבית ואמינה ולמען האמת נשמע שטוב שלא נשאר איתה כי היא צריכה להתאפס על החיים שלה.

גירושין של קרובי משפחה זה משהו שמעסיק את כולם וכשמישהו פונה אלינו לעזרה מאוד קשה לסרב רק כי יש מאחורי בקשת העזרה גם רצון לקירבה. זה אנושי לא לנתק בפרצוף למישהו כזה ולהציע עזרה לאדם במצב לא טוב. את צודקת שהיא מנסה לגרור אותו לקשר לא בריא ועכשיו הוא גם מבין את זה. יאללה, שיהיה במזל טוב!
אני לא בטוח עד כמה מה שהוא עשה חמור, אבל חושב שיש בעיה.מי האיש? הח"ח!

לדעתי הבעיה העיקרית הנה שהוא טרם הציע לך כנראה נישואין, ואולי לא סגור על עצמו. נשמע שהכי נכון זה לדרוש ממנו החלטות או תשובות.
אם אפילו עולה בדימיונו נכון להיום שיש התאמה בינו לבין אותה בחורה, זו חובתו להודות בכך בפנייך במפורש - ותקבלי החלטה בהתאם. האם להפסיק איתו את הקשר? האם להשעות את הקשר?
אם לא עולה בדימיונו שיש אפשרות שהוא והיא יחזרו לקשר - אז אנא, שיתעשת ויחליט עכשיו האם הוא כולו מוקדש לך ולך בלבד, וממשיך בקשר ללא סייגים. בטח ובטח לא מאפשר בכלל למישהי כמוה להתערב ו"להתוודות על רגשות" וכדומה. האם את רוצה לחיות בטלנובלה או בחיים אמיתיים וממשיים?
אפשר בהחלט לסלוח, אבל הוא צריך להראות כל כוח רצון שבנמצא כדי להצדיק סליחה. אחרת, להבנתי הצנועה, זה פשוט לא שווה את זה. וכל כאב שעלול להיגרם לך מהחלטות כואבות וקשות עכשיו, עשוי להיות כאין וכאפס ליד כאבים מהחלטות פזיזות שתתקבלנה עכשיו בלא שיקול דעת, ותוצאותיהן תתבררנה רק כעבור זמן.
אני נאלץ להודות באכזבתי העצומה, ולהביע שאט נפש, מהסלחנות שאני קורא כאן בתגובות של אנשים להתנהגותו של הבחור הזה, שכשלעצמה אולי איננה כה חמורה, אך לא העליתי בדעתי שיזכה כאן לכזו אמפטיה, בשעה שאת היא הנפגעת הזקוקה לעידוד.
כשקורה מקרה כזה, החשוב מכל בעיניי זה לנער את הצדדים, לקרוא לסדר במפגיע, ולבקש מכולם להישיר מבט אל המציאות.

אני מבין אותך, אבל את מגזימה.הלוי
הפריע לך אז דיברת איתו, יופי. אבל להתייחס אל זה כאל סוג של בגידה, זו כבר הגזמה.
זה לא נראה שהוא ניסה להסתיר ממך, אלא פשוט לא שיתף אותך.
ותזהרי מלקרוא/לחטט בדברים שלא שלך ונחשבים לפרטיים, אלא אם כן קיבלת אישור לעשות כן, וגם אז. יפה מאד מצידו שהוא הגיב לכך איך שהגיב ולא כעס עליך. את מעלת באמון שלו, לדעתי יותר ממה שהוא מעל באמון שלך.
ואם את מרגישה מאויימת על ידה, אז תשתפי אותו בזה. אני בטוח שהוא יתמוך בך ויאשר לך שאין לך ממה לחשוש.

תכנסי לפרופורציה, כי אם לא ואת מגיבה ככה על משהו כזה, אז מה יהיה אחרי החתונה כשהעבודה האמיתית יחד תתחיל?
קצת חוצפה מצידך שחיטטת לו ככה...אביול
היית צריכה לבקש רשות.
דווקא זה נשמע שהוא ממש לא בוגד- היא מנסה לדחוף אותו לשם אבל הוא עונה לה בצורה עניינית. תני אמון בו...
מקווה שתקראי.danielo
זאת שהתחילה את השיחה איתו חצופה.
ייתכן שהבחור שלך הוא אדם שרוח הבריאות נוחה הימנו - אדם נעים.
והיא ניצלה את זה.
האם הוא התנהג בסדר? לא.
האם זה יכל לקרות למישהו אחר ? כן.
קל ליפול בפח כזה.ופה חשוב שתנסי להבין אותו.
תעשי איתו שיחה,יישור קו,תגידי שמבחינתך שיהיה ברור שא׳ ב׳ וג׳ הם בבחינת יהרג ואל יעבור.
זה מה שהייתי עושה במקומך כי לזרוק את הדבר אני חושב שזה לא נכון,ותשאלי גם רב.
אין לי וואטסאפ וקל וחומר פייסבוק גם מסיבות כאלה.
זאת הזדמנות טובה גם ליישר קו בזה.
בעז״ה תצליחו.
וכל המקדש עצמו מעט מלמטה מקדשין אותו הרבה מלמעלה.
קראתי את כל התגובותרצון לסלוח
קודם כל תודה לכולם.

דיברנו כרגע פנים מול פנים והסברתי את מקומי. הוא הבין והתנצל ואמר שלא רצה שאני אכנס לסרט על דבר שהוא פעוט ושולי. אני מצידי אמרתי שזה הפריע לי ואני לא רוצה שהיא תפול עליו כל פעם עם בעיה אחרת. כמו כן לאחר קריאת התגובות פה התנצלתי שנכנסתי ולא התגברתי על יצר הסקרנות.

ציפיתי שלפחות יגיד לי שהיא כתבה והוא ענה. זה בסיסי מבחינתי שיתוף בכאלה דברים. זאת לא מישהי זרה , זאת מישהי שבאיזשהו מקום בונה עליו ולדעתי יש מקום להיות קצת פחות נחמד. אם כבר לענות אז פחות בנחמדות שלא תבנה עליו כל פעם בעניינים כאלה.

אי אפשר שהיא תדמיין תרחיש שהם יחזרו להיות יחד ותבנה על זה ותנסה להיכנס ביננו ולהפריד. אם זאת היתה מישהי אחרת אני מאמינה שהייתי מגיבה פחות חמור. אבל ספציפית היא - שמלכתחילה לא רצתה להיפרד וכאב לה שהוא עם מישהי אחרת, דווקא כלפיה ציפיתי שיהיה פחות נחמד כהרגלו ויהיה יותר ברור ויסביר לה שכרגע לא מתאים שיחות נפש בינהם. אז מה אם מצידו אין שום דבר, אני לא חושבת שיש מקום לתת לה יחס ותשומת לב.

אמרתי לו את זה. יישרנו את הדברים. ברוך השם הכל יסתדר.

אתם מדהימים! הרגעתם אותי נכנסתי לפרופורציות. בהתחלה זה היה שוק עבורי.
תודה לכם אנשים יקרים ;)
ב״ה, טוב לשמוע.הלוי
ואת צודקת לגבי תשומת הלב שהוא נתן לה. לדעתי הוא צריך לנתק איתה את הקשר הזה לחלוטין, זה אינו קשר בריא, גם אם כוונתו טובה ותמימה. וגם אם זה רק כדי להקנות לך את תחושת הבטחון בקשר.
תשמעי סיפור:אמא ו7 גמדים

כשהייתי נשואה טריה, בעלי התקשר למישהי שהיה איתה בקשר לפנינו (הוא ממש היה בקטע בזמנו. היא לא)

פיטפטו על דא ועל הא

ואני עליתי על טורים.

מה?! איך יכול להיות שהוא מתקשר אליה?! הוא נשוי לי!! מה הוא עושה?!

ואכלתי סרטים.

הוא מבחינתו לא חשב שזה ככה... פשוט מידי פעם היו משוחחים .

כשהסברתי לו שאני מרגישה מאויימת, הוא התנצל מעומק הלב. הסביר שזה לא היה כמו שחששתי וזהו. נגמר.

זה דפוס התנהגותי? לא. (טפו טפו...)

איזה כיף! תשמחי בו ובך. יהיה לכם הרבה טוב יחד.געוואלד
הכל היא. הוא פשוט איש טוב ואין לו בראש כלל מה שחששת.ד.

אדרבה, נתן יחס כי כנראה מצידו היא כלל לא על המישור הזה. ריחם על מישהי שהיא גם קרובת משפחה. וטוב שסיכמתם מה שסיכמתם.

דבר אחד בטוח יפה בואהבה בתענוגים
זה שהוא לא כעס על זה שנכנסת לו להודעות... באמת יפה מצידו.

אני חושבת שטוב מאוד שקיימת את השיחה הזאת.
וחושבת גם שיש הרבה מקום למה שאת מרגישה לגבי זה. את צודקת.

שמחה שיישרתם את הדברים בינכם.

בכ"מ אולי כדאי שתגידי לו שגם בשבילה, יהיה יותר נכון שלא להיות נחמד כלפיה.
זה יפה שהוא נחמד, אבל לפעמים נחמד אמיתי יודע שיש מצבים שבהם אסור להלהיוכזה. שזה באמת ההפך מנחמדות.
אם חשוב לו ממנה באמת, שיעצור את זה כאן ועכשיו ואפילו בקצת תקיפות.
מסכימה שזה קשה, במיוחד לכאלה נחמדים שרגילים לרצות (ולפעמים אני בינהם) אבל מה לעשות, זה חלק מהעבודה שלנו כאן

בכ"מ, חושבת שדווקא כי היא קרובת משפחה והוא עשוי לראות אותה מידי פעם, הגבולות צריכים להיות ברורים וחדים יותר, ואם אפשר, אז שייעשו בעדינות. ואם לא, אין דבר. לא חושבת שככ קריטי שיהיה קשר כלשהו בינהם.
לא יתכן שהיא תעשה לו עיניים ותדבר איתו בכל הזדמנות.
זה נסיון קשה מידי. מה לעשות.

בהצלחה רבה, בדיקה נעימה, נכונה ומועילה.
את ממש מקסימה!avia_hazan

אל תשפטי את עצמך על יצר הסקרנות. זה מטבעה של האישה. כמובן שיש לעבוד על זה , אבל לא ממקום של שיפוט.. ("תרתי משמע"- גם את החבר אין לשפוט.. ננשמע שעשה זאת מנימוס וכבוד ולא מעבר)
לאור המקרים המצערים שקורים היום ולאור חוצפתה ועזותה של אותה בחורה ניתן בהחלט להבין את הכעס והתסכול שלך.. -"לא שופטים אדם בשעת כעסו"
מאוד משמח לשמוע שפעלת בשיח ובחכמה. הרבה בהצלחה בהמשך.. נשמע שאתם זוג מדהים. 

נשמע בחור תמיםעובד
יכול להיות שהוא נכנס מהפלא שלך כי היה במצוקה ולא ידע איך לספר לך..
אולי רצה שתעלי עליו בעצמך..
לענ"ד, לפי התיאור שאת מתארת,ד.

אין שמץ ראיה שמשהו איתו לא בסדר.

זה הבחורה ולא הוא.

היא יצרה קשר, היא הביעה מצוקה, היא גם קצת קרובת משפחה. ענה לה.

היא אכן היתה חצופה, שאמרה שאם לא ילך, היא מוכנה "לקבל אותו"...  גם עליה אפשר ללמד זכות שהיא במצוקה גדולה.

אבל הרי הוא לא "זרם" עם זה בכלום.

ובוודאי שלא היה טעם לומר לך, אם מבחינתו זה סתם משהו לא נעים של איזו קורבה שבעצם "מטרידה" אותו ואינו יודע מה לעשות.

אני מציע לך, שתאמרי לו שאת מבינה את אי הנוחות שהיה בה. אבל שיראה על מי מדובר: מישהי ששומעת שהוא עומד להינשא למישהי אחרת, ומדברת כך... זה מגעיל, גם אם נלמד זכוות על מצוקתה.

ולהגיד לו שבהיות שכך, את מבקשת שתסכמו ביניכם שהוא לא נענה יותר לאף נסיון תקשורת מצידה. שהרי רואים שעוד לא "ירד לה האסימון" וממשיכה בחיזוריה.

אם מוסכם על שניכם, המשיכו בשמחה.

זו ענ"ד.

כבר שמעתם ממני שפיסבוק זה הרסני?נוצת זהב

ובכלל..כל הטכנולוגיה הזו רק הורסת משפחות וזוגות ו..הנה עובדה כאן מולכם..ולענינו...אין ת'אמת כ"כ מה להגיב אבל אני רק רוצה להגיד שאם בא לך ולא רק לך גם לכולם פה ראש שקט מהבני זוג שלכם..כדאי שתעיפו את הסמארטפון...זה גורם לפיתוי של היצר הרגשי והמיני!!! מנסיון אישי ומכירה את זה מקרוב!!! פשוט שטןןןןן לא סתם הרבנים אוסרים אותו.....ואין לי כח להיכנס ל-'ואם יודעים איך להשתמש בזה בלי להיכשל'..'ואם זה לעבודה\לימודים' וכל האלה...זה פשוט תירוצים כדי להחזיק סמארטפון ...כיום ב"ה הטכנולוגיה מספיק טובה כדי להסתדר בלי וואטצאפ ופייסבוק וכל התקשורת החברתית הזו....

קראתי את תגובתך רק עכשיו. מסכימה בהחלט!!! אשרייך!avia_hazan

וזה מאוד משמח לדעת שלכותבת אין פייסבוק!

תודהנוצת זהב

למה רצית לחפש אותי?חצי חיוך חחח סתם אני צוחקת..

אין לי כח לקרוא את כל התגובותפה לקצת
וזה את נכנסת וחיטטת לו בהודעות (נגיד ורק נכנסת להודעה שקיבל מהחבר- שגם זה לא בסדר בעיניי) וקראת את כל השיחה איתה- זה בסדר? יש מקום לסלוח על חדירה שכזו לפרטיות של בנאדם?

עם כל הכבוד לקשר המתקדם שלכם- אין לך שום זכות לחטט לו בפייסבוק, לא עכשיו וגם לא אחרי החתונה (אלא אם כן ביקשת רשות לפניי)

מעצבן שהוא הסתיר ממך את זה
אבל לא לגמרי הסתיר, שיתף עם שינוי פרט שיכול לפגוע בך
את מכירה אותו- יש מצב שהוא באמת דיבר איתה מתמימות?
יש מצב ששינה את הפרטים כדי לא לפגוע בך כי מבחינתו השיחה הזאת לא הייתה רצינית כל כך?

במקומך, לא הייתי חותכת כל כך מהר
אבל כן הייתי מסבירה לו מה אני מצפה וכמה מפריע לי קשר שלו עם בנות אחרות
(ואם הייתי במקומו הייתי כועסת עלייך מאוד על האומץ לחטט בהודעות ועוד לספר לי על זה)

שיהיה לכם בהצלחה!
ושתחליטי את ההחלטות שנכונות עבורכם!
פרופורציותערנוש
סך הכל אישה שהוא מכיר טוב מתגרשת והוא מנחם אותה, היא מבולבלת וצריכה עזרה!
תרגעי! מה גם שהוא שיטף אותך.

דבר אחר, באיזה אישור פתחת את ההודעה!?
שאלה לי אלייך את חושבת שאת תמשיכי להיות אשה קנאית? וחתתנית?

תרגעי את יכולה להרוס את הקשר שלכם
בעייתיתיאיר המאיר
נראה לי שאת הבעייתית פה בזה שאת מראה דפוס התנהגות שתלטני קנאי וחטטני.
את מדמיינת בראש שלך שקרה ביניהם משהו וישר כבר מדמיינת כאילו הם בקשר....
הכל בראש הקנאי שלך.
הוא מצידו בכלל לא סופר אותה.
אבל את עשית מצידך כניסה וחטטנות שתלטנית והוא צריך להזהר ממך
אין ספק שצריך להיזהר ממנירצון לסלוח
אני אגיד לו. תודה
אל תקחי אותו קשה. כל הנשים הן קנאיות.בתאל1

ובצדק!

מי ישמור על הבית?

נשמע לי קצת מחמיר בשיפוט...סלמון

זו סקרנות טבעית, בטח ובטח מול מישהי שהיא מרגישה מאויימת ממנה, כיוון שהיא מציעה את עצמה שוב ושוב.

בחורה קנאית לא הייתה שואלת כאן אלא סוגרת את הנושא איתו (בצעקות)...

הוא לא סופר אותה, לשיטתך.

היית פעם בקשר רגשי עם מישהי שסובלת ואתה מרגיש צורך לגונן? יש לך מושג מה זה עושה?

לי הוא נשמע בחור טוב ותמים, וגם השואלת נשמעת בחורה טובה שחוששת מלאבד דבר טוב. זה הכל.

תגידי לו את הדברים. תציבו גבולות גזרה פשוטים וברורים של ההלכה.

למדי אותו מה חשוב בעינייך וכמה חשוב שכל קשר עם אשה יעבור אך ורק דרכך (כי זה טוב בשבילו ובשביל האימון ביניכם).

וזהו.

ניסחת את הדברים היטב ובהבנה טובה!avia_hazan

מאחלת לך שאישתך תהיה קנאיתאהבה בתענוגים
ברגע שהיא לא תקנא לך, תבדוק שהאהבה שלה תקינה כלפיך. באסה, אה? אין אהבה אמיתית (זוגית) בלי קנאה.

זה בלי להתייחס להודעה שלך.
מאחל לך בעל קנאי ואובססיבי שיעקוב אחריך לכל מקוםיאיר המאיר
ואז יהיו לך חיים מאושרים מלאים באמון....
ח"ו. שיהיה לה רק טוב בחיים.כמעין הנובע
למה לא התרעמת על האיחול שלה..?צקון לחש

כי לקנא למישהו שאתה אוהב במידה זה טוב ובריא.כמעין הנובע
לקנא באובססיה זה רע ומוביל לבעל מכה..

יחי ההבדל
זה לא קשור למינים, זאת הזיה להגיד את זה. יש מלא נשים מכותצקון לחש

הן פשוט לא מדווחות. מוזמנת לגגל "גבר מוכה" או באנגלית, ולראות מה הולך שם, וכמה חוויות אישיות יש.

קנאה אובססיבית לא שמורה לגברים.

בד"כ זה ההפך, המניע של אובססיה הוא עודף רגש על השכל, מה שמצוי אצל נשים.

נשים נוטות להיות אובססיביות פי כמה.

מאיפה הקרצת את הקטע שאישה מקנאה אוטומטית בצורה בריאה?

יש יותר נשים שפגעו בבן זוג שלהן מתוך קנאה מגברים, רק שהיכולת שלהן לפגוע מוגבלת יותר (בד"כ מתוך שינה או נקמנות בגירושים וכאלה).

תפסיקו להנפיץ שטויות מהמותן בלי בסיס.

קנאה היא דבר טוב לכולם, כשהיא על פי התורה.

כשהיא לא, היא גרועה אצל כולם.

גברים ונשים.

קנאה זה לא אלימות... יש הבדל.בתאל1

זה בכלל לא מה שמדברים פה.

קנאות זה לשמור על משהו ששייך לך. (ההגדרה הכי פשוטה לזה).

אלימות זה דבר אחר לגמרי! ואין לו מקום לא אצל נשים ולא אצל גברים!

זה שאשה אלימה (גם מילולית נחשב) כלפי בעלה בגלל שהיא קנאית- זה בעיה של אלימות לא של קנאה.

כי בד"כ אם היא תראה למשל שהוא לא איתה לגמרי או מדבר עם נשים אחרות בצורה שלא נראית לה- היא לא תרביץ לו או תעשה עליו חרם אלא תדבר איתו על זה (ויש כאלה שיצטרכו לאזור אומץ לעשות את זה בכלל) זה נשים נורמליות... 

מי שתתעלם מזה ותמשיך לחיות כרגיל כשבעלה לא בלב שלם איתה- זה בעיה גם! 

אולי היא אדישה למצב? זה אומר שהיא לא לגמרי איתו ומכאן עד לפירוק הבית או לסתם לחיות אחד ליד השני..לא רחוק.

את מגיבה בלי קשר לשרשור. היא כתבה על בעל מכה, בעל מכה זהצקון לחש

אלימות

היא כתבה שהקיצוניות של זה זה בעל מכהבתאל1

זה יכול להיות גם אשה מכה.

לדעתי זה לא קשור ל"בעל מכה" ...אבל הגבתי נטו אליך..לא קראתי מעל.

היא כתבה במפורש שההבדל בין גבר לאישה זה שבעל קנאי מכהצקון לחש

ואישה קנאית זה בריא וטוב.

תקראי במקום סתם לחלוק נו

לא היא לא... תקרא שוב.בתאל1

ואני בעצמי כתבתי שאשה קנאית זה טוב ובעל קנאי זה לא.

את רצינית? היא כתבה "לקנה באובססיה מוביל לבעל מכה"צקון לחש

לא לבן או בת זוג מכים.

מה שאת כתבת לא נכון לדעתי מסיבות אחרות שכבר נידונו.

מי שלא קנאי לא אוהב, וזהו.

יש איזה משפט במדרש, לא זוכר כרגע את המקור "כל אהבה שאין בה קנאה אינה אהבה" בערך

וואו וואו דבריי יצאו מהקשרם!!!כמעין הנובע
נעשה סדר.
אובססיה היא דבר רע מ2 המינים ומכל אדם באשר הוא. גם בעל אובססיבי זה רע וגם אישה אובססיבית זה רע.

וקנאות בריאה וטובה היא טובה ומבורכת בעיניי ל2 המינים. גם שהבעל יהיה קנאי בצורה בריאה וטובה לאישתו, וגם שהאישה תהיה קנאית בצורה בריאה וטובה לבעלה.

וכמובן שיש גם נשים מכות ובעלים מוכים. אני התייחסתי ספציפית בעניין הזה רק לבעל מכה מכיוון ש"יאיר המאיר" אמר כך ל"אהבה בתענוגים".
לכן כנראה הובנתי רק על צד אחד של העניין.

עכשיו מובן יותר?
כן, הניסוח הטעה. אז אני רק חושב שבתאל1 טועה חחחחחצקון לחש

בסדר, אני גם חושבת שאתה טועה.בתאל1

ואני בכלל חושבת שאתה טועה שאתה מכיר ויודע מה זה נשים...

אבל נו מילא.

ניסיון החיים אולי ילמד ואולי לא.

וזה תלוי בכמה תהיה קשוב לאשתך.בתאל1

ב"ה נסיון החיים שלי כבר לימדצקון לחש

ואני צודק ואת לא חחחחח נסיים את זה כאן, כי הנטיה שלך לחשוב שאת יודעת יותר מאחרים רק כי את א' ב' ג' היא בוודאי לא לוגית

יש הבדל בין בעל קנאי לבעל אובססיביאהבה בתענוגים
קצת נסחפת נשמה...

בכ"מ, יש קנאות בסיסית בין אוהבים. זה חלק מהעניין... מה לעשות.
אבל אם לא בא לך, נוותר לך. אז שלא תהיה קנאית בכלל.

קטע, כי אני באמת התכוונתי לברך אותך.
אשה קנאית זה מצוין. בעל קנאי זה לא.בתאל1

אל תשווה בין המינים.. למרות שאתה ממש מנסה.

לא קראתי פה שטויות כמו אלה אף פעם חחצקון לחש

כנראה שאתה לא אישה. רואים כמה הגבריםבתאל1

יודעים על נפש האשה.

בערך כלום.

ב"ה.

התכוונתי גברים פה ספציפית...בתאל1

ואגב רואים ממש מי כבר נשוי כמה שנים ומי לא...לפי התגובות..

זה מעניין.

אני יודע על נשים יותר ממך, סביר להניחצקון לחש

אני יודע הכל

לא זה לא נראה.. אתה איש. זה לא הגיוני.בתאל1

לא הגיוני, אבל נכוןצקון לחש

כמה עצותavia_hazan

בס"ד

ראשית כל, אם הוא נכנס מהפלאפון שלך..
אני לא חושבת שזה נורא שקראת את ההודעות כי בזוגיות טובה כבר צריך שתהיה פתיחות ואין טעם להסתיר אחד מהשניה. 
אינני חושבת שאת צריכה לשפוט אותו בעניין הזה, כי זה מצב לא פשוט לעמוד בו.. כן הייתי מציעה לך לשוחח איתו על כך בנעימות על חומרת העניין שלהרבות לשיחה עם אשתו נאמר ק"ו וחומר עם אישה אחרת.. את יכולה להפנות אותו בקטע הכי טוב לרב שלו.. להתייעץ איתו על מה שקרה והרב כבר יסביר לו בדרכו את חומרת המעשה- כי אין התר לדבר כזה בכלל!!!!!!!!!!!!!!
ועוד דבר.. מציעה לך לשוחח איתו על מחיקת הפייסבוק גם לי וגם לבעלי היה פייסבוק ושנינו מחקנו ממש  לפני שהתחתנו.. 
זה לא פשוט כי היצר הרע מוכר לך שזוהי עוד דרך למשוך על קשר וכל מיני חרתות (סליחה על המילה)כאלו ואחרים. 
הפייסבוק זה רשת חברתית הרסנית ויותר משיש בה טוב יש בה הרבה הרבה רע.. יש שם פריצות נוראה ואני מכירה מקרים באופן אישי שגרמו לבגידה, לכישלון גברים בעברות החמורות למה שעולה שם ויש עוד רבים שרובכם יודעים ומיותר לציין .. 
אני חושבת שבן אדם שרוצה ללכת \הולך בדרכי ה'-דרכי התורה.. אין לו מה לחפש שם!
תדברו בנחת ותהיי רגועה-זה הכי חשוב! אני חושבת שהחבר שלך נאמן את יכולה להוציא ממנו את המיטב רק תעשי זאת בחכמה ובדרכי נעם.. יש רבניות נהדרות שניתן להתייעץ איתן בעניין הזה. אם תרצי תפני אליי ואתן לך מספר של מישהי מעולה!! את לא תתחרטי. 
שיהיה לכם ברכה והצלחה בכל!חיוך

מבינה את הרגשות שלך, זה באמת פוגעמוריה.ר =)
ואינני באה לשפוט אותך על ההתנהלות אם קראת או לא.
אבל,
אני רוצה לומר שהיא ממש חוצפנית ולא בסדר. ונשמע שהיא מנסה לגרור אותו לכיוון שלה (במיוחד אחרי שהיא בתהליך קשה של גירושין) ויצויין הבחור לשבח שהוא בשלו ולא נותן פתח.
סך הכל נשמע בחור טוב שמרחם עליה. לא אומר כלום על אמינות בעתיד במסגרת הנישואין.
ב"הצלחה!
אני מסכימה שהיא לא בסדר אבל..ענבל
בס"ד

אני לא הייתי שופטת אותה בכזאת קלות

היא כן עוברת תקופה קשה וכן הייתי מתייחסת אליה יותר בסלחנות.
כמובן שאני בעד להבהיר לה שזה לא לעניין וכו', אבל לא הייתי שופטת אותה בכזאת חומרה.
היא יודעת שהוא עומד להתחתןמוריה.ר =)
ואפילו חותרת לכיוון.
לדבר עם בחור כשהוא בשלב כזה אחרי שהיה ביניהם קשר זה כבר לא ראוי.
לומר לו שהיא מחכה לו מצידה ומוכנה שיחזרו זו כבר חוצפה.
אפשר להתנהג בחוצפה ולהיות מסכן בו זמנית. זה לא מבטל את חומרת המעשה.
בכללי לדבר עם גברים כשהיא עוד לא גרושהבתאל1

זה ממש ממש לא ראוי! ובמיוחד לא שיח כזה. ובמיוחד כשהיא יודעת שהוא בקשר רציני.

הרגש שלך לגיטימי!כל זמן

בס"ד

מאוד לגיטימי!

אישה אוהבת לדעת מה קורה עם האיש שלה. זה טבוע בטבע הנשי!! וודא ווודאי אם זה קשור בבחורה אחרת שהוא יצא איתה פעם.

אז א) הבחורה השנייה התנהגה לא בסדר שהיא בכלל פנתה אליו. היא כנראה פנתה אליו מרוב... לא יודעת... בלאגנים אצלה.

ב) אמנם הבחור איתו את יוצאת לא גילה לך על ההתכתבות הזו, כנראה כי הוא הבין שזה יכול להיות פוגעני בך ומצד שני כנראה בתמים רצה לעזור, כי היא כבר פנתה אליו. אבל הוא כנראה לא הבין כמה זה עשוי לפגוע בך. הוא כרגע, בלייב(!) בלימוד על הטבע הנשי! ז"א שלך! של כמה חשוב לאישה לדעת מה האיש שלה עושה. וזה לגיטימי.

עושה עליי רושם שהאיש איתו את נפגשת הוא כן אדם של אמת. ז"א, אפשר להמשיך להתנהל במטח האשמות וכו' אבל נראה לי יותר נבון פשוט לדבר ברור ובצורה כנה על צרכים. בלי האשמה. יותר ממקום של שיתוף.או/ו בקשה. ז"א (לדוגמה): 

"חיימקה, אשמח שתאמר לי כשהיא יוצרת קשר ומה היא אמרה כי כואב לי להרגיש מחוץ למעגל הזה.  אני מבינה שאתה לא רוצה לפגוע בה, אבל על הדרך אני נפגעת. בבקשה גם אל תהייה בקשר איתה. ואם היא כותבת לך אז בבקשה תשתף אותי"

דבר כזה יכול ממש למנף את הקשר שלכם בסופו של דבר.

ז"א זה יכול להיות מקפצה בסופו של דבר.

את מרגישה שיש לו נכונות כללית לעבודה על הקשר? אם כן, תעברי בחכמה את הגשר הזה.

בהצלחה יקרה!

בגידה זה מה שאת עשיתעוזיהו

הוא בסך הכל היה נחמד,אין חוק נגד זה.יכול להיות שגם אם לא רצה לדבר איתה ברגע שאתה שומע שקרה משהו נורא כמו שזוג מתגרשים אז אתה רוצה לתמוך וגם אם לא אתה חייב משום נימוס.

כמו כן,היא אמרה לו שהיא תקבל אתו במידה ולא ילך לך ולו.

הוא כנראה לא סיפר לך שהמידע הזה ממנה משום שלא רצה שיהיו ביניכם ריבים(כי הוא חושב שזה מיותר).

ומה את רוצה ממנו בדיוק?עוזיהו

שהיא לא תרצה אותו?מה זאת אשמתו,לעזאזל?

השאלה היא אם למה שאת עשית יש סליחה.

באיזה זכות את נכנסת לו להודעות אישיות וקוראת לו,ועוד מרשה לעצמך לכעוס עליו ולומר שאולי אין על מה שהוא עשה מחילה?

היא החצופה היחידהאורין

אני הייתי מאוד כועס עליך על זה שהסתכלת לו בפייסבוק בלי רשותמכיניסט
עד יותר שהוא סמך עלייך ונשאר מחובר. אם הוא לא התעצבן עלייך נראלי שהוא ממש רוצה אותך ולא אחרת..
השאלה שלך כ"כ חשובה שפתחתי חשבון חדש במיוחד בשביל זה אאז כ..דוד דוד דוד

אני וודאי לא איש מקצוע ולא לוקח אחריות אבל כך ניראה לי קודם כל המקום שממנו מגיע הפחד שלך הוא מקום ברור של אי וודאות מוחלטת שלפני חתונה כללית וסיפור כזה רק מחזק את הפחד לכן אני מבין את הצורך שלך בלפתוח לו את הפייסבוק כי וודאי את חושבת שאולי זה קצת ישחרר לך מהאי וודאות המפחידה הזאת. דבר נוסף לגביו לדעתי הוא ממש בסדר ואי אפשר לצפות מבן אדם לפחות אינושיות מזה כלומר  אם היא הייתה פונה אליו והוא היה מגיב בקרירות ולא מנסה לעזור לדעתי זה פגם אישיותי מצד שני חייב להיות ברור ולהסביר בצורה ברורה את המקום האמיתי שבו הוא נימצא. הוא מצידו קצת חושש שתדעי שזה היא ספרה לו את הכל בדיוק מהסיבה שהוא מפחד שאת תעשי מזה סיפור . הוא נשמע בחור מתוק וצדיק עם אנטלגנציה רגשית גבוהה ולא ניראה כחסר אמינות!!! בעזרת ה שנשמע בשורות טובות

זו שאלה מאוד מורכבתאשדת

מצד אחד אולי הוא פשוט רצה לתמוך בה ומצד שני הוא לא אמור לזרום בשיחות כאלו בפרט שהיא מרעילה אותו ונותנת לו לחשוב עליה כאופציה נוספת וממשית תחתייך.

קשה להחליט אם זה בא ממקום של רצון טוב נטו לעזור לה או ממקום שהוא פשוט נהנה להתכתב עם מישהי ולשמוע שהיא רוצה אותו.

בכל מקרה גם אם זה בא ממקום טוב- כשזה יורד לפסים כאלו זה כבר גובל בטיפשות.

אני נוטה לחשוב שכדאי לך לחתוך את הקשר, עם כל הכאב הכרוך בכך, כי אמון זה הדבר הכי בסיסי שאת צריכה בזוגיות. עכשיו אתם בקשר כל כך רציני ובשיא ההתלהבות והוא עשה את זה, מה יהיה כשתתווכחו או סתם תשקעו בשגרת החיים המעמיסה? גם אז הוא יחפש לעצמו אתגר שיחות נפש עם מישהי אחרת?

בד בבד, לדעתי זה לחרוץ גורלות לענות על שאלה כזו מסובכת בפורום. צריך פה אנשי מקצוע. אם החיים שלך חשובים לך (וכמובן שכן...) תשלמי על זה קצת כסף ותפני למישהו מקצועי כי זה לא פשוט בכלל.

(אני גם חושבת שלא כל כך נכון לפתוח על זה שרשור וכל רגע לבדוק מה הגיבו לך אנשים שלא כל כך יודעים את פרטי המקרה, הנסיבות וכול המסביב. זה עלול להכאיב לך, את עלולה לקבל עצות או רעיונות לא רלוונטיים, להכניס לראש שלך סתם פחדים ולקבל החלטות לא שקולות מספיק אבל זה לגמרי העניין שלך.)

זה קצת מצחיק שאת אומרתמשהו מקורי...

שלא שייך לחרוץ גורלות בשאלה כזו בפורום,

ובמקביל אומרת לה שלדעתך עדיף לחתוך... כאילו זה לא חורץ משהו.

וחוץ מזה, כדאי לעבור על התגובות כי היא הגיבה וכבר ביררה ויישרה איתו את העניינים בצורה טובה ב"ה-

קראתי את כל התגובות - לקראת נישואין וזוגיות

לא חושב שלקחת את הדברים בפרופורציה הנכונה.*צועד*
אני דווקא מעריך אותו.
לא בגלל שהוא עשה דבר בסדר,
אלא בגלל שזה נבע מרגישות ולא מתאווה כנראה.

מדברייך אני מבין בצורה ברורה שהוא לא המשיך איתה בקשר, ומדובר בשיחה חד פעמית.
לא קל, בכלל, לדחות בת שפורקת עליך את הרגשות שלה. מה הוא היה צריך לעשות? לדחות אותה. אבל זה לא קל.

יש 2 פנים לראות אותו:
א. הוא לא מעד מבחינה מינית(כלומר זה לא קשור בכלל לקשר שהיה בינהם) ונטו התכוון לעזור לבחורה במצוקה. טעה, אבל החיובי הוא שהבחור שלך אדם עם לב טוב.
ב. הוא נזכר בה, בכל הקשר שהיה בינהם, וזה מה שגרם לו להמשיך את השיחה. את רואה את זה כ"בגידה" אך סביר שהוא קורא את זה כנפילה.

אני מצליח להבין מדברייך שמדובר באפשרות הראשונה, שהיא הקלה יותר.
בכל מקרה, קקחי הפסקה, תכניסי את הדברים לפרופורציות.

לסיכום, תשאלי את עצמך שאלה אח:

האם המקרה גדול ויסודי מספיק בשביל שתסיקי ממנו על הבן אדם(השונה לכאורה..) שאת מכירה ואוהבת.
מבינה אותך מאד, אבל לענ"ד הוא ממש לא בכיוון של לבגודנקודה

בס"ד

טוב שהבהרת לו שזה לא מקובל עלייך. זה באמת חשוב.

הבחור כמו שאמרו לפניי נשמע די תמים. כשבאה מישהי ומספרת לו על משבר,

זה קשה להתעלם. יש משהו מאד טבעי לגבר לתמוך בעלמה במצוקה-
וזה בהחלט עלול להוביל למקומות לא טובים- אבל זאת לא הייתה הכוונה שלו.

אני משערת שזו פעם ראשונה שקרה לו דבר כזה, הוא התבלבל ולא ידע איך לסנן אותה בלי לפגוע.

אני חושבת שזו הזדמנות מצוינת ללמוד כזוג איך נכון להתנהל בסיטואציה כזאת,

אמרת לו שאת מצפה שהוא יספר לך. זה לא מובן מאליו.
אני למשל לא מצפה שבעלי יספר לי על כל שיחה כזאת.
מבחינתי -מישהי ניסתה להתחיל אתך? תסנן ותמשיך הלאה. מה יש לדבר על זה?
אבל היות ולך כן חשוב שהוא ישתף אותך בדברים כאלו- טוב שאמרת לו.
עוד דבר שהוא יכול לעשות במקרה כזה זה להתייעץ אתך איך לענות לה שיהיה עם טאקט אבל ברור ולא משתמע לשתי פנים. אבל לענ"ד אין מה לדאוג לגבי בגידות חלילה וכ', רק לחשוב ביחד מה עושים, ומה את מצפה לעתיד.

כי אם יש בו את הרגישות הזאת יכול להיות שיהיו עוד סיטואציות בחיים שנשים יזהו את זה אצלו,

וינסו להשתמש בזה- וכדאי שתחשבו ביחד איך להבא נכון לכם להתנהל מול דברים כאלו.

לענ"ד זו ממש ברכה משמיים שזה קרה עכשיו, ומכאן אפשר רק ללמוד ולבוא מוכנים יותר לנישואין,

עם ידיעה מה הציפיות ההדדיות שלכם בתחום.

אגב את גם יכולה לבקש ממנו לקרוא את ההתכתבות הזאת רק שהפונה יהיה בחור והעונה את.
איך הוא היה מצפה שתגיבי? איך הוא היה מגיב אם היה רואה כזאת התכתבות?

שיהיה לכם המון הצלחה ובשורות טובות ממש בקרוב!

אשריכםעוגי פלצת

חתיכת סיפור.. הלוואי יכולתי לייעץ משהו.שונמית
בכל מקרה בהצלחה :-*
הוא נשמע בחור טוב ולדעתי תמשיכו!!מחייכת =)
ויכול להיות שהוא בא מחברה שזה יותר מקובל או שלא היה לו נעים ממנה. כי נראה שבאמת זה היה מתמימות ולא בכוונה רעה כלשהי- ולכן אין מה לחשוד בו..
רק אולי להבהיר בצורה יפה שהיית רוצה שלא יזרום עם שיחה כזאת, ואם זה קורה- שיספר לך.

ברכות והצלחות!!

יש כבר המון תגובות, אבל בכל זאת אני אוסיףע מאחרונה
ובטח יש כבר מישהו שכתב את זה.

אדם שיש לו שאלות באמונה צריך קודם כל לדעת שהאמונה היא מעל השאלות האלה, ומה שלא יהיה אין דבר שיערער לו את האמונה. כעת, הוא יכול וצריך לשאול ולהעמיק בשאלותיו, כך האמונה שלו תתפתח ותשתכלל.

נראה לי שהקשר הזוגי צריך להיות דומה לזה: בין בני זוג צריך להיות אמון מוחלט, כזה שברור ב100% שאין מחשבות אחרות לאף אחד מהצדדים, וכזה שכבר לא מרגישים צורך לבחון את הצד השני. וגם אם רואים משהו קצת 'מחשיד', קודם כל צריך לדעת שאין מה לפחד, ויש הסברים.

כמובן שזה לא מגיע מתחילת הקשר, אלא שזה משהו שצריך לבנות. כל כוונתי היא לומר שיש דברים שכל הזמן אנחנו מבררים, כל החיים, אבל יש דברים שבעיקרם הם מוחלטים, כמו אמונה, וכמו אמון זוגי.

כמובן, שיש הבדל בין אמונה לקשר הזוגי. באמונה באמת שום דבר לא יערער אותה, אבל בזוגיות יש דברים קיצוניים ביותר, שכן עלולים לערער, אבל הם קיצוניים מאוד, כך שמי שיש לו אמון רציני בזוגיות, כמו שתיארתי, סביר להניח שאף פעם לא יגיע למצבים כאלה, כי כנראה שהקשר בין בני הזוג יעצור את המצבים האלה עוד לפני שהם מתחילים להתפתח.

עד כאן הרעיון העקרוני, מכאן והלאה איך שאני מנתח את המצב שלכם, אבל כמובן, קחי את זה בערבון מוגבל, אני לא מכיר לא אותו ולא אותך, את מכירה אותו ואותך, אז ברור שאת החלק הזה את תעשי יותר טוב ממני, ככה שאני רק מציע הסתכלות מסויימת:

אצלכם, ברור שזה לא היה משהו רציני שצריך לפגוע באמון, אבל אולי אולי צריך לוודא שאתם סומכים אחד על השני באופן מוחלט (אני אומר את זה כי נראה קצת מוזר שעצבייך היו מכוונים אליו ולא אליה). ובמיוחד במקרה הזה, שזה היה בהודעות, ואסביר: אני לא סובל שמסתכלים לי בהודעות, ולא בגלל שאני אוהב פרטיות (מצידי שידעו עליי הכל כל עוד אין להם כוונות רעות, אין לי מה להסתיר) אלא בגלל שכל דבר צריך להסביר מה הרקע של השיחה, עם מי דיברתי, מאיפה אני מכיר אותו, מה היחס שלי אליו, מה הכוונה שלי, מה הכוונה שלו, אם מדובר בעניין צדדי או מרכזי עבורי, וכו'. זה חיסרון בהודעות, שהקורא אותן יכול לדמיין מציאות שונה לגמרי ממה שמתרחש בעולמו של המתכתב. לכן לדעתי, אם קורה דבר כזה להבא, אל תתרגשי, פשוט תבקשי שיסביר לך מה הסיפור שמאחורי ההודעות מצידו.
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי היםאחרונה

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

נכון אבלמה כבר ביקשתי

זה פשוט נשמע כמו צורך נשי בסיסי לא איזו גחמה של מישהי ספציפית

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

תודה רבה חברמה כבר ביקשתי

ריגשת ועודדת אותי מאוד

שאלה קטנהפצל"פ

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

אולי קצת באיחור אבל כןמה כבר ביקשתי

פתחתי את כל נושא הרגישות והיא אכן הגיבה כפי שחששתי...

אוקייפצל"פאחרונה

דיברת איתה על הפחד לאכזב ספיצפית? או בכללי על הרגישות?

היא כאילו לא התייחסה לזה שאתה מפחד לאכזב אותה?

רק אמרה שהיא מרגישה שהיא צריכה בחור יותר חזק ויציב?

אם היית יודע שיותר מזה שחשוב לה מה או איך תעשה, חשוב לה שפשוט תעשה, זה היה משנה אצלך משהו? היית מצליח יותר ליזום ולהוביל?

כי בסוף יציבות ובטחון עצמי זה משהו משתנה מול אנשים וסביבות

אדם יכול להיות עם הרבה ביטחון עצמי בחוץ אבל בבית עם המשפחה לפחד ולחיות בלחץ, או להיפך, אדם שמרגיש שבבית ומשפחה מקבלים ואוהבים אותו אז הוא מרשה לעצמו להיפתח ולהיות עם בטחון, ובחוץ לא.

בטחון עצמי זה משהו שתלוי בסביבה...

אם אתה מרגיש בקשר/סביבה/אנשים מסוימים שיש לך מקום ומקבלים אותך ואוהבים ורוצים לשמוע אותך אז ממילא יתפתח לך ביטחון עצמי במרחב הזה

ברור שזה משהו שהוא תהליכי שנבנה לאט לאט

כי אם אדם רגיל להיות חסר ביטחון מול כולם, כי הוא רגיל שלא רוצים לשמוע אותו, אז זה באמת חתיכת שינוי בראש לעשות פתאום להפנים שיש מקום שרוצים לשמוע אותך בו ושמחים במה שאתה עושה גם אם אתה טועה ולא הכי הכי מדויק כל הזמן

אבל זה לגמרי אפשרי

אז השאלה היא קודם עליך

האם אתה מוכן להיפתח ולפתח ביטחון עצמי מול מישהי שמבינה אותך ומעריכה אותך?

להבין שיש פה מישהי שרוצה אותך ככה כמו שאתה, עם הטעויות וזה שאתה לא מושלם, אבל היא פשוט רוצה שתהיה אתה, שתרגיש בנוח להיפתח מולה מתוך הידיעה שהיא באמת רואה בך המון טוב והייתה שמחה שיפתח ותיזום יותר מתוך מי שאתה ולא לחקות איזה דמות אחרת שנראה שהיא תמיד בטוחה בעצמה אבל היא לא אתה

אם לא, אז אני חושב שאתה צריך לעבור תהליך בכל מקרה

כי בעיניי ביטחון עצמי זה לא משהו גברי דווקא, זה משהו טבעי של אדם שגדל בסביבה בריאה ומיטיבה

וזה צורך אנושי ביטחון, פשוט מתוך הפחד לטעות ושיבקרו אותנו על הטעויות שלנו אנחנו הרבה פעמים מעדיפים להיסגר ולא ליזום, כדי להרגיש מוגנים מהביקורת או הזלזול

אם ובתקווה שכן, אז אתה בסדר גמור

עכשיו השאלה זה על הצד השני (הבחורה המדוברת, ובכללי בחורות פוטנציאליות) האם הם מוכנים לעבור את התהליך הזה? או שהם רוצות לקבל מישהו שהוא כבר מושלם בהכל והוא גם וגם דוס אבל פתוח וכל החלומות הוורודים האלה

אני לא יודע כמה רלוונטי לגבי זאת שדיברת עליה לחזור ולנסות את זה, אבל גם לגבי בנות אחרות, זה משהו שצריך להיות מדובר ביניכם

אפשר גם לנסות לברר על זה מראש בבירורים, כמה זאת מישהי שמחפשת את האחד המושלם, וכמה היא מבינה שזוגיות טובה זה בעיקר עבודה ביחד

והיא מוכנה לעשות עבודה ולהשקיע ולעבור תהליך ביחד איתך כדי לקבל בן זוג טוב כמוך ולחיות בזוגיות טובה שהיא גם מאוד מכילה ורגשית וגם יש בה ביטחון ויציבות

יש בנות בוגרות ורציניות שישמחו מאוד להשקיע בתהליך כדי לקבל מישהו עם לב טוב ורגיש כמוך

ואלה שלא, אז באמת פשוט הרווחת סינון, אני לפחות לא הייתי רוצה לחיות עם מישהי שמחכה לאביר על הסוס הלבן ולא מבינה שזוגיות זו עבודה

סליחה על השיעור כללי 🙈

מקווה ממש שבכלל הבנתי נכון את המצב והסיטואציה ואני לא מבלבל סתם במוח

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

אולי יעניין אותך