או למה מותר לאישה(שלא קבלה היתר) לשרת בצבא הקודש על אף התנגדות הרבנות הראשית לישראל
אני רוצה אקשן בלאגנים מכות!
בהצלחה!
ותיוגים
@נחמיה17
@cookie_monster

cookie_monsterאע"פ שלכאורה נראה שבנות תועלנה שם....
ה ר ב נ ו ת ה ר א ש י ת מ ת נ ג ד ת !
אומר- "רק"!
"חטא"- חסרון! ומעשה שיש בו חיסרון (כלומר שעצם המעשה הוא מצד של חיסרון) לא חייב להיות לאו בפני עצמו אלא לאו הנמשך מכמה לאוין/ עשיין. ומכיון שאין לי זמן לפרט בנידון דנן. אסתפק רק בלהסביר מה התכונתי במילה "חטא".

יש שירות שהוא יותר קרוב להייטק ויש שירות שהוא פעילות מבצעית.
מודעים לזה שיש הבדל בין שיריון למודיעין.
לא סותר גם לא את דבריהם.
)
נפתלי הדג
cookie_monster
ציף
יוניבס"ד
זה כמו שתגיד שבראש המדינה יש ראש ממשלה, ובעייתי לאישה לחיות על ביטוח לאומי.
cookie_monsterבס"ד
נו באמת יוני, ברור הרי שכל חיילת בצה"ל היא שפחה של הרמטכ"ל. והיא תעשה כל מה שהוא יגיד לה לעשות (ואז תתבע אותו בפורום תקנה
)
LightStar
מי אתה?יוני
יוני
זה נשמע פטתי ....
חוני המעגל פינות
פרוייד נתן לזה שם דוחה
![]()
![]()
![]()

מי עושה ככה?!יוניבס"ד
כמה מלכות רצח, איך קוראים למלך ההוא, רק כי הן לא ילדו לו בן זכר?
אישה מלכה אינה בהכרח דבר חיובי.
LightStarבס"ד
יש עוד.
יש לי כמה דברים שלא הבנתי.
א. מן הראוי, שאדם האומר שההלכה אוסרת יביא מקור, אני מוכן להתמודד עם כל מקור שיועלה כאן
ב. מי אתם האנשים שמדברים על יראת שמיים? מי שמכם לבדוק מהי
ג. אם כבר מדברים על יראת שמיים, איך פוסלים את כל רבני ה"ווינט" שעד כמה ש@אמת המים כבר זקן ורגיל בישיבה הוא בכל זאת לא ראוי לדבר עליהם בדיוק, א-ב של יראת שמיים זה כבוד לרבנים ושמיעת האמת ממי שאמרה גם אם זה אומר להאמין בחוכמה בגוים
ד. הלכות צניעות הם הלכות חשובות מאוד, כל כך חשובות שלמעט כיסוי ראש לא נכתבו הלכות אלה בשום מקום בטח לא על אורך חצאית גרביים או מכנס למעט שו"ת סלולרי בעולם קטן, למי שבכל זאת יש הלכות צניעות ממקור מוסמך הלכתית אשמח שיראה (רמז- הלכות קריאת שמע זה הלכות קריאת שמע ולא צניעות וגם הלכות לגבר לשמור על עצמו זה לא הלכות צניעות)
ה. כשגברים מעירים על צניעות לבנות זה שווה ערך להתמרמר על רבני הווינט וחוסר יראת השמיים
ו. כשהגמרא בסוטה דיברה על כלה היוצאת מחדרה יום לאחר החופה למלחמה היא דיברה על אפילו כלה, בטח שאישה, גם אם נצמצם אמירה זו לכדי תפקיד עורפי טענת המרות אינה קבילה
ז. כן אני תומך בשילוב נשים בצהל ומעבר לזה, גם אם נטען כי הצבא היא חברה פטריארכלית זה לא פוטר אותנו מלתקן את המצב הזה לעבר שוויון צודק ומוצדק
ח. בואו לא נשכח, ספרות השו"ת בנושא די מצומצת לכן לא צריך את כל גדולי הדור שיאמרו דבר מה, מספיק דעה מגובה והלכתית, וכאלו יש, אולי לא תכירו בהם כרבנים, אבל מה זה משנה בכלל? אלוהים מכיר בהם ככאלו
תתקפו חופשי בזמניכם הפנוי, עשו טובה לי ולכם, תחשבו לפני האנטר
LightStarתפקיד עורפי (או לא, אבל זה כן).
כל שאר הפוסקים והמפרשים אומרים שזה לא כפשוטו.
חפרתי על זה פעם.
מצחיק אותי לטעון לדיון רבני כשמשתמשים בביטויים של גויים כמו "חברה פטרכיאלית", כאילו שזה משהו שקיים בכלל, או רע.
התורה מספרת לנו שמלך הוא רק זכר, שרב הוא רק זכר, שדיין הוא רק זכר.
לעומת זאת יש שופטות, יש נביאות.
לא צריך לערבב את המציאות התורנית, זה מה יש וזה מה שצריך להיות.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד